Jaunākais izdevums

Rīgā, durvis vēris SIA Mūsa auto serviss, kas ir jaunākais autorizētais Volkswagen servisa partneris.

SIA Mūsa auto ir Mūsa Motors Grupa radniecīgais uzņēmums ar mērķi pildīt VW markas servisa partnera funkcijas. Jaunajā servisā strādājot pēc Volkswagen korporatīvajiem standartiem ar jaunākajām tehnoloģijām, tiks piedāvāts pilna servisa pakalpojumu klāsts, kā arī ikvienam lietota Volkswagen pircējam tiks veikta auto diagnostika un nodrošināta ātra rezerves daļu piegāde.

Mūsa Motors grupa prezidents Vitauts Tučkus: «Esam pagodināti, ka varam iekļauties Volkswagen sistēmā. Auto biznesā esam jau kopš `90 gadu sākuma un zinām, ka izšķiroša nozīme šajā biznesā ir klientu apmierinātībai, tāpēc uzsākot Volkswagen servisa partnerību kā pamata nosacījumu redzam darbu veikšanu pēc labākās sirdsapziņas.»

Auto Group Baltic SE, Volkswagen importētāja Baltijas valstīs, direktors Jari Kohonen ir gandarīts par jauniegūto servisa partneri SIA Mūsa auto un atzīst, ka tas būs ieguvums ikvienam Volkswagen klientam. Kā liecina CSDD pirmoreiz reģistrēto jauno vieglo transportlīdzekļu skaits 2010.gadā pirmajā vietā pārliecinoši ierindojas Volkswagen zīmols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

VIDEO, FOTO: Piedzīvojumu parks Mūsa Raceland ceļā uz pelnošu biznesu

Laura Mazbērziņa, 31.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta komplekss «Mūsa», kas savulaik organizēja tikai sacensības autosportistiem, tagad pārtapis par piedzīvojumu parku «Mūsa Raceland» un tiek veidots kā atpūtas vieta visai ģimenei. Vienlaikus tajā joprojām norisinās arī autosporta pasākumi.

Izpilddirektors Dāvis Nātriņš ir pārliecināts, ka «Mūsa Raceland» ir ceļā, lai no attīstības projekta kļūtu par pelnošu biznesu, taču tas prasa arī lielas investīcijas.

Saskaņā ar «Mūsa Raceland» attīstības plāniem nākamgad piedzīvojumu parkā tiks atvērts restorāns. Šobrīd norisinās tribīņu uzlabošanas darbi, lai nākotnē izvērstu autosporta pasākumu rīkošanu.

«Mūsa Raceland» atrodas Bauskas novada Gailīšu pagastā. 2016. gada vasaras sākumā sporta kompleksu iegādājās divi zviedru uzņēmēji un viens latviešu uzņēmējs, taču kopš pagājušā gada «Mūsa Raceland» īpašnieks ir tikai viens no viņiem - Deivids Borgs (David Borg). D. Nātriņš stāsta, ka 30 hektārus lielā zeme ar sacīkšu trasi pirms iegādes darījuma bija samērā nolaistā stāvoklī. Līdz ar īpašnieku maiņu sākušies atjaunošanas darbi, kā rezultātā tagad tiek izmantota ne vien trase, bet arī pārējā teritorija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Mūsa Motors Rīga direktoru Andreju Masuli

Lelde Petrāne, 13.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Andrejs Masulis, Mūsa Motors Rīga direktors. «Mūsa Motors Rīga ir viens no vecākajiem autodīleriem Latvijā – strādājam no 1993. gada. Pārstāvam Dacia, Renault un Volvo zīmolus,» par savu uzņēmumu stāsta A. Masulis.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Šajā nozarē nonācu gluži nejauši. Mana pirmā darba vieta bija uzņēmums Interlatvija, kurā mani ievēroja firmas WESS dibinātāji un piedāvāja darbu. Joma ātri iepatikās un nu strādāju autobiznesā jau gandrīz 22 gadus. Savukārt SIA Mūsa Motors Rīga strādāju kopš 1997. gada. Iemesli, kāpēc esmu šeit, galvenokārt ir Mūsā esošā demokrātiskā gaisotne, kolektīvs un uzņēmuma īpašnieku uzticēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 2.novembrī Rīgā, Skanstes ielā 33, tiks atklāts atjaunotais Volvo autosalons. Autocentra atjaunošanā ieguldītais investīciju apjoms sasniedz 870 000 eiro, informē Mūsa Motors Rīga sabiedrisko attiecību konsultante Inese Lukaševska.

«Mūsu mērķis ir būt starp trīs pārdotākajiem premium klases auto zīmoliem Latvijā,» uzsver Mūsa Motors Rīga direktors, Volvo zīmola pārstāvis Latvijā Roberts Ozoliņš.

Atjaunotajā Volvo salonā tiks veikta tikai jaunākās markas Volvo automašīnu tirdzniecība, rezerves daļu un aksesuāru tirdzniecība, kā arī nodrošināts augstākās klases serviss atbilstoši jaunajam VPS (Volvo personal service) standartam. Kā uzsver Mūsa Motors Rīga direktors, Volvo zīmola pārstāvis Latvijā, Roberts Ozoliņš, pēdējo gadu laikā Volvo zīmols būtiski mainās, attiecīgi līdzi ir jāmainās arī klientu apkalpošanas videi, paradumiem, sajūtām un pieredzei, ko klients gūst, apmeklējot salonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

95% Mūsa motors Rīga pērn pārdoto automašīnu reģistrētas Latvijā

Gunta Kursiša, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

95% no uzņēmuma Mūsa motors Rīga 2012. gadā realizētajām automašīnām ir pārdotas un reģistrētas Latvijā, savukārt pārējās – ārvalstīs, liecina informācija uzņēmuma gada pārskatā.

Pērn SIA Mūsa motors Rīga neto apgrozījums veidoja 15,8 milj. Ls, kas ir par 2,8% vairāk nekā 2011. gadā. Tomēr uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā palielinājās par 146,99%, sasniedzot 88,2 tūkst. Ls.

2012. gadā SIA Mūsa motors Rīga stabilizējusi savu darbību, kas izdevies, lielā mērā pateicoties tam, ka pērn pieaugusi līzinga kompāniju aktivitāte, kas veicinājis arī pieprasījumu pēc jaunām automašīnām, norāda uzņēmuma vadība. Pērn uzņēmums sadarbojās ar autorizēto VW pēcpārdošanas dīleri SIA Mūsa Auto, noslēdzot sadarbības līgumu starp apdrošināšanas kompānijām un SIA Mūsa Auto par sasisto VW markas automašīnu remontdarbiem uzņēmuma virsbūves darbu servisā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē 22. un 23. maijā Bauskā, Mūsas trasē notiks Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posms. Šogad sacensībām Mūsas trasē ir pieteikušies 78 sportisti no četrpadsmit dažādām valstīm.

Jubilejas sacīkste Mūsā Eiropas autokrosa apritē debitēs arī kāds jaunums – ceturtā autokrosa divīzija D-4, kurā tiks izcīnīts Junioru Bagija EURACA kauss.

Divīzija D-TAX – Bogdanovičs atgriežas!

Par pagājušā gada Eiropas autokrosa čempionāta Mūsas posma spilgtāko momentu viennozīmīgi kļuva iespaidīgā divīzijas D-1 avārija, kurā smagi cieta latviešu sportista Jāņa Bogdanoviča sporta automobilis. Pēc šīs avārijas daudzi atļāvās izteikt apgalvojumu, ka Bogdanovičs vairs autokrosa trasē neatgriezīsies. Taču šobrīd divīzijas D-TAX, kā tagad pieņemts apzīmēt divīziju D-1, dalībnieku sarakstā atkal ir atrodams Jāņa Bogdanoviča vārds. Neoficiāla informācija liecina, ka sacīkšu auto būvniecība vēl nav pabeigta, taču šobrīd tiekot darīts viss, lai nedēļas nogalē uz starta Latvijas autokrosa līdzjutēji tomēr ieraudzītu vienu no saviem favorītiem. Protams uz starta Bauskas trasē stāsies arī otrs latviešu favorīts Aldis Zēbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsa Motors Rīga ver durvis atjaunotajam Renault/Dacia autosalonam Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, kurā ieguldīti vairāk nekā 700 000 eiro.

Rekonstrukcijas rezultātā ir palielinājusies salona lietderīgā platībā - par aptuveni 170m2.

«Sekojam līdzi tirgum ne tikai automobiļu nozarē, bet piešķiram lielu nozīmi arī auto salona vizuālajam iekārtojumam un atrašanās vietai. Sešu mēnešu laikā veicām pamatīgu ēkas rekonstrukciju,» komentē Andrejs Masulis, Mūsa Motors Rīga vadītājs.

Neilgi pēc Mūsa Motors Rīga dibināšanas 1993.gada, t.i. 1994.gadā, uzņēmums ieguva tiesības pārstāvēt Renault markas automobiļus, savukārt 2006.dadā - arī Dacia zīmolu. Mūsa Motors Rīga savas pastāvēšanas laikā pārdevis aptuveni 10 000 automobiļu.

Mūsa Motors Rīga nodrošina automobiļu tirdzniecību, servisu, rezerves daļu klāstu, auto līzingu, apdrošināšanu, auto nomu un virsbūves servisu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gadā veiksmīgus finanšu rādītājus uzrādījusi SIA Mūsa Motors Rīga, kas nodarbojas ar automašīnu tirdzniecību un sniedz autoservisa pakalpojumus, liecina informācija vietnē klientuportfelis.lv. Mūsa Motors Rīga ir pilnvarotais pārstāvis automašīnu Volvo, Renault un Dacia ražotājiem.

Pagājušajā gadā Mūsa Motors Rīga apgrozīja 26,967 milj.EUR, kas ir par 22,7% vairāk nekā uzņēmums apgrozīja iepriekšējā pārskata gadā. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn sasniedza 440,918 tūkst.EUR, kas ir par 2,4 reizēm lielāka, salīdzinot ar 2013. gada peļņu. Mūsa Motors Rīga rentabilitātes rādītājs 2014. gadā pieauga līdz 8,43.

Mūsa Motors Rīga iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka šā gada otrajā pusē plānots autotirdzniecības apgrozījuma pieaugums, jo tirgū ienāks jaunais Volvo modelis Volvo XC90, kas Eiropas tirgū patreiz ir pieprasīts auto.

Tāpat Renault šogad uzsāks vairāku pilnīgi jaunu modeļu tirdzniecību – Renault Kadjar, Renault Espace, kā arī jaunā Renault Laguna pēcteča, kura nosaukums vēl nav izpausts. Arī Dacia ražotājs plāno piedāvāt esošo modeļu vizuālās izmaiņas šā gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mūsa motors grib pilnīgus grozījumus 10 milj. Ls autonomas konkursā

Sanita Igaune, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsa Motors lūdz Iekšlietu ministrijas padotības iestādi Nodrošinājuma valsts aģentūru veikt pilnīgus grozījumus 10 milj. Ls vērtajā autonomas konkursā Valsts policijas vajadzībām, tāpēc uzņēmums ir iesniedzis sūdzību Iepirkuma uzraudzības birojā (IUB).

Jau ziņots, ka IUB, izskatot Mūsa Motors sūdzību par minēto konkursu, atcēla daļu no konkursa nolikuma prasībām. «Šobrīd grozījumi ir veikti daļēji, līdz ar to mēs lūdzam, lai tiktu veiktas visas IUB noteiktās izmaiņas,» DB pastāstīja Mūsa Motors grupa prezidents Vitauts Tučkus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portāls: Deputāts Zaķis īstenojis «legālas nodokļu apiešanas» shēmu

Dienas Bizness, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Vienotības frakcijas vadītājs, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Dzintars Zaķis, kurš bieži izteicies par ēnu ekonomikas apkarošanas un godīgas nodokļu nomaksas nepieciešamību valstī, pats, iegādājoties automašīnu Volvo XC60, iesaistījies «legālas nodokļu apiešanas» shēmā.

Shēmas rezultātā Valsts kase nav tikusi pie ieņēmumiem aptuveni deviņu tūkstošu eiro apmērā, vēsta portāls Pietiek.com, kura rīcībā nonākuši dokumenti, kas norāda ne tikai uz šo nodokļu shēmu, bet arī uz Zaķa, iespējams, nedeklarētiem ienākumiem, kas atgādina viņa partijas biedra Arta Kampara «naudas tumbočku».

Kā rāda dokumenti, pagājušā gada beigās, vēloties iegādāties automašīnu Volvo XC60, Zaķis vērsies dīlerfirmā SIA Mūsa Motors Rīga. Saskaņā ar uzņēmuma cenu lapu un Zaķim izteikto piedāvājumu viņa kārotais Volvo XC60 maksātu 48 924 eiro, tajā skaitā 8 824 eiro pievienotās vērtības nodokli, ko saņemtu valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada oktobrī noslēgusies “Mūsa Motors Rīga” servisa pārbūve “Renault” un “Dacia” salonā K. Ulmaņa gatvē, informē uzņēmumā.

Servisa telpās investēti vairāk kā 400 000 eiro, pilnībā atjaunojot inženiertehniskās komunikācijas un aprīkojot servisu ar mūsdienīgām servisa iekārtām.

Servisa atjaunošanas laikā uzņēmums ir uzstādījis jaunas iekārtas, kas turpmāk palīdzēs nodrošināt apkopes un remontu iekšdedzes dzinēju automašīnām un elektomobiļiem, kā arī automašīnām, kas aprīkotas ar LPG iekārtām.

Lai pilnveidotu sniegto pakalpojumu klāstu, uzņēmums “Mūsa Motors Rīga” iegādājies un servisā uzstādījis vairākas jaunas profesionālas iekārtas, kā, piemēram, auto virsbūves remonta robotu un krāsu jaukšanas ierīci, kā arī ierīkojis mūsdienīgu auto savirzes stendu un jaunas eļļas un gaisa padeves caurules.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis slēgt 10 miljonu latu vērto autonomas līgumu, par kuru izskanējušas bažas, ka tā konkursa tehniskās specifikācijas prasības ir speciāli pielāgotas konkrētam pretendentam.

Izskatot Mūsa motors sūdzību par autonomas konkursu Valsts policijas vajadzībām, IUB atceļ daļu no konkursa nolikuma prasībām un ir aizliedzis konkursa pasūtītājamNodrošinājuma valsts aģentūrai slēgt līgumu par minēto konkursu.

Sūdzības iesniedzējs Mūsa motors IUB norādījis, ka konkursa tehniskās specifikācijas prasībām vieglajam automobilim A2 atbilst tikai divi automobiļi – Audi (A6) un Volkswagen (Passat), bet vieglajiem automobiļiem D1, D2, K2, S1, S2 atbilst tikai viena ražotāja markas automobiļi – Volkswagen. Savukārt tehniskās specifikācijas prasībām mikroautobusam K1 pēc uzņēmuma novērojumiem atbilst tikai viena ražotāja markas automobiļi – Mercedes–Benz (Sprinter).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto tirgotājs SIA Norde Administratīvajā tiesā pārsūdzēs Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu atļaut Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) slēgt 3,5 miljonus eiro vērtu līgumu par 52 automašīnu piegādi ar SIA Auto Blitz.

Norde pārstāve Līga Loļa aģentūrai LETA uzsvēra, ka IUB lēmumā ir vairākas nepilnības, kas mudina vērsties Administratīvajā tiesā un pārsūdzēt lēmumu.

Izskatot IUB lēmumu, Norde pārstāvji ir konstatējuši, ka nekādi jauni būtiski apstākļi nav noskaidroti un vērtēti, ir atspoguļota tikai iepriekšēja komisijas nostāja, kas liek secināt, ka Norde iesniegtās pretenzijas IUB nav izskatījis vai ņēmis vērā.

«Arī pēc lēmuma saņemšanas ir saglabājušies iepriekšējie jautājumi par Auto Blitz reālo situāciju ar nodokļiem. IUB lietas izskatīšanā nav pieprasījis Valsts ieņēmumu dienestā (VID) papildinformāciju par situāciju kārtībā. Šīs šaubas nav novērsusi ne Iepirkumu komisija, ne arī pats Auto Blitz. Tāpat IUB nav ņēmis vērā Norde iesniegto informāciju par citiem iespējamiem pārkāpumiem, piemēram, garantijas nosacījumu izmainīšanu un apkopju izmaksu palielināšanu,» skaidroja Loļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mūsa motors padomi atstāj tās priekšsēdētājs Lūkins

Gunta Kursiša, 20.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Mūsa motors grupa padomi atstājis tās līdzšinējais priekšsēdētājs Oļegs Lūkins, Līdz ar to padome savu darbu turpina divu personu sastāvā, liecina Lursoft dati.

Padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu turpina ieņemt Jānis Āboltiņš, savukārt padomes locekles pienākumus pilda Iveta Siliņa.

Līdz ar aiziešanu no a/s Mūsa Motors grupa padomes, O. Lūkins arī atstājis SIA IM Attīstība valdes locekļa un SIA Auto Blitz padomes priekšsēdētāja vietnieka amatus.

O. Lūkins turpina aktīvi darboties biznesā, ieņemot valdes priekšsēdētāja amatu tādos uzņēmumos kā SIA Līna Loģistika, SIA Erfolg group un SIA Pārtikas grupa. Tāpat arī a/s Mūsa Motors grupa bijušais padomes priekšsēdētājs ieņem valdes locekļa amatu SIA Kopfonds un pilda padomes locekļa pienākumus a/s Putnu fabrika Ķekava. O. Lūkins ir arī vairāku uzņēmumu kapitāldaļu turētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) beidzot noslēdzis 3,5 miljonus eiro vērto līgumu ar SIA Auto Blitz par 52 ātrās palīdzības mašīnu piegādi, pastāstīja dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Līgums noslēgts pagājušajā nedēļā. LETA jau 20.janvārī ziņoja, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ir atļāvis NMPD slēgt 3,5 miljonus eiro vērto līgumu par 52 automašīnu piegādi ar Auto Blitz. Iepriekš cits iepirkuma pretendents SIA Norde pārsūdzēja iepirkuma rezultātus, kā vienu no argumentiem minot Auto Blitz nodokļa parādu, kas liedz pretendēt uz iepirkumu. Taču IUB lēmumā secina, ka Auto Blitz 2015.gada 8.septembrī nav bijis nodokļu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu parādu.

Kopumā IUB iesniegumu izskatīšanas komisija nekonstatēja iepirkuma procedūras pārkāpumus, kas būtu varējuši ietekmēt pieņemto lēmumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu Auto Blitz. Pēc tam Norde paziņoja, ka IUB lēmumu pārsūdzēs Administratīvajā tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Inchcape Motors Latvia BMW grupas direktoru Ivaru Norveli

Lelde Petrāne, 20.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Inchcape Motors Latvia BMW grupas direktors Ivars Norvelis. «Latvijā esam vienīgie un oficiālie izplatītāji BMW automobiļiem un motocikliem, MINI, savukārt Alpina zīmolu pārstāvam visā Baltijā. Mēs ceram, ka šā gada marta beigās, aprīļa sākumā noslēgsies mūsu salona rekonstrukcija un klientus varēsim uzņemt jaunās telpās,» stāsta I. Norvelis.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Mani patiesi aizrauj auto industrija un tās iespējas. Auto pats par sevi ir salīdzinoši neliels priekšmets, kas sevī koncentrē ļoti daudz - cilvēka tehnoloģisko izdomu un sasniegumus, stilu un dizainu, fokusu uz detaļām. Vienlaikus gan auto nozarē kā tādā, gan premium klases auto segmentā konkurence ir pietiekami asa, reizēm pat pašiem ar sevi, lai aizvien būtu jādomā par to, kā mainīties, kā uzlabot piedāvājumu, servisu, kā sasniegt klientu labāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ļauj Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) slēgt 3,5 miljonus eiro vērto līgumu par 52 automašīnu piegādi ar SIA Auto Blitz, liecina paziņojums IUB mājaslapā.

Iepriekš cits iepirkuma pretendents SIA Norde pārsūdzēja iepirkuma rezultātus, kā vienu no argumentiem minot Auto Blitz nodokļa parādu, kas liedz pretendēt uz iepirkumu. Taču IUB lēmumā secina, ka Auto Blitz 2015.gada 8.septembrī nav bijis nodokļu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu parādu.

Kopumā IUB iesniegumu izskatīšanas komisija nekonstatēja iepirkuma procedūras pārkāpumus, kas būtu varējuši ietekmēt pieņemto lēmumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu Auto Blitz.

Rezultātā IUB lēma atļaut NMPD slēgt iepirkuma līgumu ar Auto Blitz. Tiesa, minēto IUB lēmumu vēl var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zaķis: nav pamata apgalvot, ka par automašīnas iegādi nav samaksāts PVN

LETA, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav pamata apgalvot, ka par automašīnas iegādi nav samaksāts pievienotās vērtības nodoklis (PVN), jo ir ievērotas likuma par PVN normas, bet viss pārējais šajā gadījumā ir tikai naudas plūsmas jautājums, norāda Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Dzintars Zaķis (V).

Kā ziņots, portāla Pietiek.com rīcībā nonākušie dokumenti liecina, ka Zaķis gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas Volvo XC60, nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro (6160 latu) PVN.

Pēc Zaķa vārdiem, par mašīnas radīto pievienoto vērtību tiks nomaksāts PVN, taču neprecizēja, kādā veidā ar auto ir iecerēts radīt pievienoto vērtību. Deputāts aicināja iepazīties ar likumu par pievienotās vērtības nodokli, kurā ir paredzēts, ka nodoklis ir jāsamaksā jebkurā gadījumā.

«Pirmkārt, vēlos norādīt, ka dzīvoju Jēkabpilī un strādāju Rīgā, taču esmu atteicies no frakcijas vadītāja automašīnas, tādējādi valstij ieekonomējot 500 latu izdevumus mēnesī. (..) Jebkurā gadījumā automašīna bija jāpērk ārpus Latvijas, jo Latvijā auto neražo,» izteicās Zaķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Skanstes ielā 33, atklāts atjaunotais Volvo autocentrs, kurš tapis atbilstoši jaunajam Volvo Retail Experience standartam.

«Vēlamies apliecināt, ka Volvo ir citāda, taču līdzvērtīga izvēle vācu premium klases auto zīmoliem. Tāpēc uzskatām, ka izvirzītais mērķis iekļūt Top 3 pārdotāko premium klases auto zīmolu vidū ir sasniedzams jau tuvāko gadu laikā,» uzsver Mūsa Motors Rīga direktors, Volvo zīmola pārstāvis Latvijā Roberts Ozoliņš.

Autosalona kopējā platība ir gandrīz 700 m2. Salons pieredzējis ievērojamas izmaiņas un uzlabojumus dizaina, plašuma un funkcionalitātes ziņā. Pārmaiņas ir skārušas ne tikai autosalona ārējo izskatu, bet arī servisa darbu. Autocentrā būs pieejamas vairākas specializētās zonas. Vienlaikus paredzēts, ka salonā izvietotās automašīnas tiks aprīkotas ar atbilstošas jaudas elektrības pieslēgumu, kas ir saistīts ar Volvo paziņojumu līdz 2025. gadam saražot miljonu ar elektrību darbināmu vai hibrīda automobiļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Atklājot jaunu salonu, cer iegūt 40% Opel tirgus

NOZARE.LV, 01.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Opel automašīnu tirgotājs Latvijā Auto Blitz nākamgad vietējā tirgū cer pārdot 40% no visiem pārdotajiem Opel transportlīdzekļiem, sacīja Auto Blitz valdes priekšsēdētājs Ģirts Zemītis.

Viņš norādīja, ka auto tirgotājs nākamgad plāno pārdot 300 Opel automašīnu, no kurām 225 būtu vieglās automašīnas, bet 75 - komerctransports.

Pēc Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas datiem 2010.gadā Latvijā kopumā tika pārdotas 179 Opel markas automašīnas, bet šā gada desmit mēnešos - 325.

2012.gadā Auto Blitz cer iekarot 2% no kopējā Latvijas jaunu auto tirgus.

Kompānijas padomes priekšsēdētājs Māris Varkalis informēja, ka atkarībā no ekonomiskās situācijas valstī, Auto Blitz nākamgad varētu paplašināt darbību arī Latvijas reģionos.

Jau ziņots, ka šā gada 10.oktobrī starp Opel SouthEast Europe un Auto Blitz parakstīts nodomu protokols par jauna Opel dīlera centra Latvijā izveidošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Atpūtas kompleksa Miķelis viesnīcas būvniecībā iegulda miljonu

Monta Glumane, 03.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimnieka Arņa Vēja pārraudzībā ir 6000 hektāru zemes, un viņš ir viens no lielākajiem zemniekiem Latvijā. Lai gan pamatnodarbošanās saistīta ar graudkopību, tomēr tūrisms ir nozare, kurā lauksaimnieks vienmēr ieguldījis savus līdzekļus.

Pērn lauksaimnieks Bauskas novadā par vienu miljonu eiro – graudkopībā nopelnīto naudu, bez jebkādiem kredītiem – uzbūvējis viesnīcu atpūtas kompleksā Miķelis.

Jau vēsturiski vieta, kurā šodien atrodas jaunuzbūvētā viesnīca, tika dēvēta par atpūtas kompleksu. 90. gados sāka darboties kafejnīca, kas tika papildināta ar banketu zāli, bet pēdējais etaps ir viesnīca. «Kāds klients atsauksmē bija labi uzrakstījis – lieliska vieta, kurā pieredzēt seno un mūsdienu Latviju. Šeit ir ļoti daudz stāstu – sākot ar to, kā zemnieki kādreiz saimniekoja, ļoti daudz stāstu par kolhoza laikiem, padomju laikiem, un seko mūsdienas ar jauno viesnīcu,» stāsta atpūtas kompleksa Miķelis direktors Jānis Strazdiņš. Atpūtas komplekss pamatā nodrošina izmitināšanas pakalpojumus, kā arī tiek rīkoti semināri un banketi, pieejams restorāns un retro auto muzejs. Klientiem pieejams arī pirts nams pie upes, velosipēdu un laivu noma. Tiek veidoti kopprojekti sadarbībā ar Mūsas moto trasi, kuri izmanto gan viesnīcu, gan ēdināšanas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

KNAB nekonstatē nelikumības saistībā ar valsts iepirkumos uzvarējušo Āboltiņas vīra pārstāvēto uzņēmumu

LETA, 09.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē nav konstatējis valsts amatpersonu saistību ar uzņēmumu Auto Blitz, kurš ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai automašīnas un kurā darbojas politiķes Solvitas Āboltiņas (V) dzīvesbiedrs.

KNAB izvērtēja iepirkumus, kurus organizēja Nodrošinājuma valsts aģentūra un kuros uzņēmums Auto Blitz atklāta konkursa rezultātā ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai automašīnas. Pārbaudē birojs nekonstatēja likumā Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, jo netika konstatēta valsts amatpersonu, kuras lēma par minēto iepirkumu piešķiršanu Auto Blitz, saistība ar šo komercsabiedrību, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

KNAB pārbaudi sāka janvārī pēc opozīcijas deputāta Andreja Elksniņa (S) iesnieguma. Elksniņš pauda bažas, ka Auto Blitz «pēdējos trijos darbības gados pamanījies ar savas pārstāvētās markas automobiļiem apgādāt ne vienu vien valsts iestādi, tiekot pie vairākiem miljoniem eiro».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms «Neste World RX of Latvia».

Pirmo reizi auto sacensību vēsturē visi ģeneratori tika darbināti, izmantojot 100% Neste MY atjaunojamo dīzeļdegvielu, kas ražota no atjaunojamiem resursiem - pārtikas un zivjrūpniecības pārstrādes pārpalikumiem un atkritumiem, kā arī augu eļļām - un kurā nav nafta. Šajā posmā, pateicoties Neste MY atjaunojamai dīzeļdegvielai, siltumnīcefekta gāzu emisijas bija samazinātas līdz pat 90% salīdzinājumā ar fosilo dīzeļdegvielu.

Fotografijas no Neste World RX of Latvia skatiet galerijā!

Tev varētu interesēt arī:

VIDEO, FOTO: Baltijas autošosejas čempionāta ceturtais posms

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Valdība vairs nevarēs atļauties greznos auto

Ance Andersone, 03.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valdība nolēmusi atsākt auto pirkšanu valsts iestāžu vajadzībām. Tomēr, ņemot vērā 2.oktobrī pieņemtos noteikumus, turpmāk amatpersonām būs jāaizmirst par luksusa klases automašīnām un uz valsts nozīmes darījumiem jābrauc ar kompaktiem un nedārgiem auto, vēsta laikraksts Bizness un Baltija.

Atsakoties no auto nomāšanas un pievēršoties autoparka atjaunošanai, tiek noteikti arī stingrāki noteikumi par auto izmaksām. Turpmāk būs jābrauc ar pieticīgākiem auto, piemēram, ministra auto nevarēs maksāt vairāk par 16,5 tūkstošiem latu (bez PVN) vai 530 latiem mēnesī (bez PVN), ja tas tiks nomāts.

Luksusa zīmolu auto valsts iestādēm iepirkumu konkursos netiks piedāvāti, taču vispārējo jaunu vieglo automobiļu tirgu tas neietekmēs, stāsta Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Viktors Kulbergs. Šobrīd gan nav skaidrs ar kādu auto pārvietosies valdības vadītājs. Būtu smieklīgi, ja tas būtu apmēram 15 tūkstošus latu vērtais Mini Cooper, teic V. Kulbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Policijas auto nomas konkursam pieteikumus iesnieguši četri pretendenti

Jānis Rancāns, 08.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Iekšlietu ministrijas centralizētā iepirkumu komisija piedāvājumu iesniedzēju klātbūtnē atvēra piedāvājumus atklātajam konkursam «Par transportlīdzekļu nomu uz pieciem gadiem Valsts policijas vajadzībām», informē Iekšlietu ministrija.

Piedāvājumus konkursā iesnieguši četri pretendenti SIA Auto Īle un Herbst, SIA Citadele līzings un faktorings, SIA PrivatLīzings un SIA SEB līzings.

Iepirkumu komisija šī mēneša laikā izvērtēs iesniegto piedāvājumu atbilstību konkursa nolikuma prasībām un vērtēs atbilstoši nolikumā noteiktajiem saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma kritērijiem.

Db.lv jau rakstīja, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) bija aizliedzis slēgt 10 miljonu latu vērtu autonomas līgumu, par kuru izskanējušas bažas, ka tā konkursa tehniskās specifikācijas prasības ir speciāli pielāgotas konkrētam pretendentam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto tirgotāji beidzot uzrāda plusus

Dace Skreija, 10.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gada auto tirdzniecības statistika atspoguļojas veiksmīgāko uzņēmumu darbības rezultātos.

Salīdzinot ar 2009. gadu, pērn pārdoto jauno auto skaits palielinājies par 33%, apkopojusi Latvijas pilnvaroto autotirgotāju asociācija (LPAA). Savukārt centrālā statistikas pārvaldes dati liecina, ka auto tirdzniecības indekss 2010. gadā (salīdzināmās cenās) pieaudzis par gandrīz 16% salīdzinājumā ar 2009. gadu, un pērn auto tirdzniecības apjomi bijuši līdzvērtīgi 2005. gada līmenim, joprojām ievērojami atpaliekot no treknajos gados sasniegtajiem apjomiem.

Volkswagen tirgotājs Auto Group Baltic palielinājis apgrozījumu par 64%, sasniedzot 54,23 milj. Ls. Mercedes un KIA tirgotāja Domenikss apgrozījums pieaudzis par 30% (26,49 milj. Ls), Wess (Toyota, Lexus) – +21% (25,33 milj. Ls), Skandi Motors (Hyundai) – +47% (13,53 milj. Ls), Mūsa Motors Rīga (Volvo, Renault) – +13% (13,24 milj. Ls), Amserv Motors (Toyota, Lexus) – +13% (11,59 milj. Ls), Karlo Motors (Škoda) – +21% (11,54 milj. Ls) un Auto Īle un Herbst – +32% (11,38 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru