Citas ziņas

SIA TC Motors paplašina savu darbību

, 14.05.2007

Jaunākais izdevums

Tuvākā gada laikā SIA TC Motors plāno atvērt jaunu autosalonu, divus servisa centrus un virsbūvju remonta un krāsošanas cehu.

Lai gan esošais autosalons ir viens no lielākajiem Chrysler, Jeep un Dodge autosaloniem Eiropā, tomēr augošie pārdošanas apjomi veicina uzņēmuma paplašināšanos. SIA TC Motors ir iegādājies apbūves gabalu Jūrmalas šosejas tuvumā, un jau šogad tur tiks uzsākta jaunākajiem ChryslerGroup standartiem atbilstoša Chrysler, Jeep un Dodge autosalona būvniecība. Turpat tiks atvērts arī servisa centrs, kas piedāvās pilnu pakalpojumu klāstu. Līdz ar jaunā autosalona atklāšanu nākamā gada vasarā SIA TC Motors svinēs arī uzņēmuma 10 gadu jubileju.

Turklāt tuvāko trīs mēnešu laikā SIA TC Motors atvērs jaunu Chrysler, Jeep un Dodge servisa centru, kas atbildīs augstākajiem DaimlerChrysler ChryslerGroup kvalitātes standartiem.

Vairāk kā puse no 1200 m² lielajām telpām tiks atvēlētas auto servisa ierīkošanai, kur tiks izveidotas 12 modernas darba vietas. Pārējā telpa tiks atvēlēta noliktavai, kas nodrošinās gandrīz visu rezerves daļu glabāšanu uz vietas. Jaunā servisa atvēršana ļaus apkalpot divreiz lielāku klientu skaitu un samazinās rindas uz servisa pakalpojumiem līdz vienai dienai.

Tāpat jau tuvākā mēneša laikā tiks uzsākta jauna virsbūvju remonta un krāsošanas ceha būvniecība Rīgā. Šis būs lielākais virsbūvju cehs Baltijā un viens no modernākajiem Eiropā. Tas atbildīs visām premium zīmolu striktajām prasībām un ļaus vismaz četras reizes palielināt apkalpoto klientu skaitu, tostarp arī klientus ar citu marku automobiļiem.

"Šobrīd Latvijā ir izveidojusies situācija, kad klientiem praktiski jebkurā autoservisā ir jāgaida rindā vienu līdz divas nedēļas. Taču mēs vēlamies saviem klientiem saīsināt šo gaidīšanas laiku līdz vienai vai divām dienām. Kvalitāte un autoservisā sniegto pakalpojumu līmenis ir ilglaicīga un veiksmīga autobiznesa pamats. To veido kvalitatīvi paveikts darbs, rezerves daļu pieejamība noliktavā un, protams, profesionāla komanda. Līdz ar jauna autosalona un servisa centru atvēršanu mēs būsim tuvāk saviem klientiem un viņu vēlmēm, kā arī spēsim nodrošināt personīgu pieeju katram no tiem", saka SIA TC Motors ģenerāldirektors Andrejs Golovkins.

Lai spētu veiksmīgi realizēt šos vērienīgos projektus, SIA TC Motors, piesaistot Eiropas struktūrfondu līdzekļus, veic darbinieku apmācību. Jau šoruden tiks saņemts kvalitātes vadības sistēmas ISO 9001 sertifikāts.

2007. gadu TC Motors uzsāka ar sešu jaunu modeļu prezentācijām - Chrysler Sebring, Jeep Wrangler, Jeep Wrangler Unlimited, Jeep Patriot, Dodge Nitro un Dodge Avenger.

Visi šie modeļi bija arī pārstāvēti nesen notikušaja autoizstādē Baltic International Motorshow Riga 2007, kur SIA TC Motors stendā pirmo reizi tika pārstāvēts arī Dodge zīmols.

2006. gads SIA TC Motors vēsturē iezīmējās ar īpaši labiem sasniegumiem: noslēdzot gadu Chrysler, Jeep un Dodge tirgus daļa Latvijā 3 reizes pārsniedza vidējos Eiropas rādītājus, savukārt pēc finanšu rādītājiem SIA TC Motors ir iekļauta 500 lielāko Latvijas uzņēmumu sarakstā jau kopš 2005. gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Brilliance Motors, A/S United Motors filiāle, kas pārstāv BMW un MINI zīmolus Igaunijā, parakstījusi oficiālu importa līgumu ar HSO Motors Europe, pamatojoties uz kuru Brilliance Motors pārstāvēs Brilliance automašīnas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, Db.lv informēja United Motors valdes loceklis Kaljo Karilaid.

A/S United Motors valdes loceklis un izstrādes projektu vadītājs Kaljo Karilaid pastāstīja, ka Brilliance Motors ir filiāle, kas tika izveidota tieši Brilliance zīmola pārstāvēšanai Baltijas valstīs. "Brilliance ir jauna transportlīdzekļu līnija, kas izveidota BMW un ķīniešu sadarbības rezultātā un jau ražo automašīnas Ķīnā kopuzņēmumā ar BMW," informēja Karilaida kungs. "Šim jaunajam zīmolam piemīt milzīgs potenciāls un tieši tādēļ mēs izlēmām par labu pārstāvniecībai arī Baltijas valstīs."

Pēc Karilaida kunga teiktā, SIA Brilliance Motors būs atbildīga par dīleru tīkla izveidi un zīmola imidža veidošanu visās trīs valstīs. Šobrīd Brilliance Motors notiek vadītāja pieņemšanas process, pēc kura tiks uzsāktas jau konkrētākas sarunas ar potenciālajiem dīleriem. "Jau šobrīd ir jūtama interese par potenciālo Brilliance dīleru statusu, bet, kamēr mēs neesam parakstījuši vēl nekādus līgumus, jebkurš interesents ir laipni gaidīts pie sarunu galda kopā ar mums."

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 28.septembrī, autodīleris Karlo Motors oficiāli atklāja Citroën autosalonu Mežciemā, Biķernieku ielā 120, tādā veidā paziņojot par turpmāko biznesa attīstības virzienu – automašīnu multibrendu tirdzniecību, akcentu liekot tieši uz Francijas automašīnu modeļiem. Autosalona rebrendingā un remontā ieguldīti aptuveni 200 tūkstoši eiro.

«Mēs sākām strādāt jau augusta beigās, un patlaban autosalonā ir pārstāvēti visi Citroën markas modeļi, tostarp, komerctransports, un mēs piedāvājam arī pilna servisa apkalpošanu Citroën automašīnām,» DB pastāstīja Karlo Motors valdes locekle Solvita Koemeca.

Ar laiku, kad salonā atgriezīsies līzingā ņemtās automašīnas, tajā tiks piedāvāti arī mazlietoti Citroën modeļi. Salonā tiks veikta arī pilna Škoda markas automašīnu servisa apkalpošana.

Karlo Motors pieder arī autosalons Kleistu ielā, kura platība ir 25 tūkstoši m2, un tajā tiek pārdotas Škoda markas automašīnas. Tiesa gan, 1. oktobrī beidzas līgums par Škoda pārdošanu Latvijā, tādēļ dīleris nolēmis pārorientēt darbību uz citu automašīnu tirdzniecību. Servisa apkalpošana gan Škoda, gan Volkswagen marka automašīnām Kleistu ielā aizvien tiks piedāvāta, tāpat arī remonta un krāsošanas pakalpojumi kravas automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņēmis lēmumu par nodrošinājuma līdzekļa piemērošanu Škoda automašīnu tirgotājam Latvijā SIA Karlo Motors. Uzņēmums gan nepiekrīt VID lēmumam un sola to pārsūdzēt.

Kā skaidroja Karlo Motors valdes priekšsēdētājs Aivars Apkalns, VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļa esot veikusi nodokļu uzrēķinu, ko Karlo Motors uzskata par nepamatotu.

«VID, uzskatot, ka mēs piedalāmies lietotu auto pārdošanas shēmā, ir veicis nodokļu uzrēķinu. Kā noskaidroju VID, Karlo Motors esot arī labuma guvējs no dalības kaut kādā shēmā, it kā mēs būtu daļa no kaut kādas nodokļu nemaksāšanas shēmas,» teica Apkalns.

Cik liels ir uzrēķins, Apkalns neatklāja. Viņš sacīja, ka uzņēmums nākamnedēļ pārsūdzēs šo VID lēmumu, kas paredz piemērot aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Mūsa Motors Rīga direktoru Andreju Masuli

Lelde Petrāne, 13.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Andrejs Masulis, Mūsa Motors Rīga direktors. «Mūsa Motors Rīga ir viens no vecākajiem autodīleriem Latvijā – strādājam no 1993. gada. Pārstāvam Dacia, Renault un Volvo zīmolus,» par savu uzņēmumu stāsta A. Masulis.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Šajā nozarē nonācu gluži nejauši. Mana pirmā darba vieta bija uzņēmums Interlatvija, kurā mani ievēroja firmas WESS dibinātāji un piedāvāja darbu. Joma ātri iepatikās un nu strādāju autobiznesā jau gandrīz 22 gadus. Savukārt SIA Mūsa Motors Rīga strādāju kopš 1997. gada. Iemesli, kāpēc esmu šeit, galvenokārt ir Mūsā esošā demokrātiskā gaisotne, kolektīvs un uzņēmuma īpašnieku uzticēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts lielāko zemes platību īpašnieki - fiziskās un juridiskās personas

Ja gadu iepriekš gandrīz piektā daļa Latvijas lielāko privāto zemes īpašnieku – fizisko personu pēdējā gada laikā bija šķīrušies no ievērojamas daļas savu zemes platību, tad aizvadītajā gadā šajā ziņā valdījis sastingums.

Kā rāda jau tradicionālā ikgadējā informācija par Latvijas, Rīgas, Jūrmalas un Rīgas rajona lielāko un vērtīgāko zemes platību īpašniekiem, ko Baltic Screen apkopojis, balstoties uz Valsts zemes dienesta atlasītajiem datiem, jaunpienācēji zemes megaīpašnieku vidū ir uz pirkstiem skaitāmi, savukārt būtiskākās pārmaiņas saistītas ar kadastrālo vērtību maiņu un zemes nonākšanu no fizisko personu īpašuma šīm pašām personām piederošu kompāniju rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik elektroautomašīnu ražotājai Tesla Motors izdodas saražot 400 jaunas Model S automašīnas nedēļā. Medijam Wired Tesla Motors atklāj, kā uzņēmumam izdodas saražot vienu elektroautomašīnu trīs dienās.

Lai uzzinātu, kā Tesla Motors izdevies kāpināt savus ražošanas apjomus līdz pašreizējam līmenim, medijs Wired apmeklēja Tesla Motors ražotni Fremontā, Kalifornijas štatā. Uzziniet vairāk, skatoties video!

Iepriekš, šā gada martā Tesla Motors ziņoja, ka lielais Tesla Model S pieprasījums liek novilcināt Model X ražošanu par gadu, taču jūlija sākumā Tesla Motors vadītājs Elons Musks (Elon Musk) pauda, ka ražošanas apjomi pašlaik pārsniedz to apjomu, ko autoražotājs pats sev iepriekš noteicis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E&S Auto maina nosaukumu uz Viking Motors (video)

, 03.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA E&S Auto maina nosaukumu un turpmāk tā sauksies SIA Viking Motors, preses konferencē informēja Viking Motors Padomes priekšsēdētājs Peters Kalli.

"Līdz ar kompānijas nosaukuma maiņu tiek noslēgtas visas darbības, kas ir saistītas ar E&S Auto īpašnieku maiņu," skaidro Peters Kalli. Viņš turpina, sakot, ka kopīgs nosaukums abām radniecīgajām kompānijām turpmāk pavērs arī plašākas iespējas gan klientu apkalpošanas jomā, gan arī biznesa attīstībā.

Turpmāk SIA Viking Motors būs arī vienīgais un oficiālais Cadillac, Corvette un Hummer marku dīleris Latvijā. Savukārt Kia markas automašīnu tirdzniecība tika pārtraukta š.g. 1.martā, saglabājot garantijas servisa pakalpojumu sniegšanu klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Skandi Motors pērn strādājis ar 337 tūkstošu eiro zaudējumiem

Žanete Hāka, 11.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu «Mitsubishi», «Hyundai» un «Nissan» oficiālais pārstāvis Latvijā SIA «Skandi Motors» 2018. gadā palielinājis apgrozījumu par 2,3% salīdzinājumā ar 2017. gadu, taču atsevišķu negatīvu apstākļu dēļ strādājis ar zaudējumiem, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Skandi Motors» apgrozījums pērn sasniedza 40,539 miljonus eiro, bet uzņēmuma zaudējumi bija 337 tūkstoši eiro. «Negatīvais rezultāts nav uzskatāms par kādu būtisku tendenci uzņēmuma darbībā,» sacīts SIA «Skandi Motors» gada pārskatā.

Tajā atzīmēts, ka autotirgotājs 2018. gadā norakstījis būtiskus mārketinga izdevumus, lēnas aprites rezerves daļu krājumu, kā arī vairākas citas izdevumu pozīcijas. SIA «Skandi Motors» apgrozījums, lai arī pieaudzis, nav palielinājies tik strauji kā citus gadus, galvenokārt, dēļ izmaiņām pārstāvēto auto zīmolu modeļu gammā un arvien sīvākas konkurences gandrīz visos autotirgus segmentos.

SIA «Skandi Motors» apgrozījuma izmaiņas Infogram Uz 2019. gadu SIA «Skandi Motors» raugās pozitīvi. Autotirgotājs plāno nostiprināt esošās pozīcijas gan pārdošanas, gan pēcpārdošanas segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas kapitāla SIA Interspiro Production, kas strādā Liepājas biznesa centrā, šogad nolēmis paplašināt ražošanu.

Uzņēmums plāno uzstādīt divas jaunas ražošanas līnijas, kas palielinās saražotā produkta pievienoto vērtību, Db informēja SIA Interspiro Production ražošanas vadītājs Sandris Gusts. "Ja līdz šim mēs vairāk izejmateriālu ievedām un Liepājā montējām, tad tagad šeit veiksim gandrīz visu ražošanas ciklu," skaidroja S. Gusts. Jaunās iekārtas prasīs arī 3 - 4 jaunas darbavietas.

SIA Interspiro Production Liepājas biznesa centrā darbu sāka 2008. gadā, pusgada ražošanas apgrozījums ( saražotās produkcijas vērtība) bijusi aptuveni 1.5 miljoni latu.

Interspiro Production ir Zviedrijas kompānijas Interspiro AB meitasuzņēmums, tā produkcija ir elpošanas ekipējums ūdenslīdējiem, ugunsdzēsējiem un ķīmiski bīstamā sfērā strādājošajiem. Uzņēmumā Liepājā strādā ap 30 darbinieku. Mātes uzņēmuma filiāles atrodas arī citur Eiropā, Amerikā, Tālajos Austrumos. Interspiro AB ir daļa no uzņēmumu grupas OCENCO, kuras pamati likti ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielāko nekustamā īpašuma darījumu TOP 70

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 21.09.2007

Rīgas Brīvostas pārvalde februārī SIA Rīgas pasažieru terminālis pārdevusi 59 890 kvadrātmetrus zemes ar muitas ēku Eksporta ielā 3a, 3b.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais līdz šim reģistrētais nekustamā īpašuma pirkuma darījums: SIA PK Investments (AS Pro Kapital un divu Igaunijā reģistrētu kompāniju meitasuzņēmums) šā gada martā par 103,04 miljoniem latu pārdevusi tirdzniecības centru Domina - 8,13 hektārus zemes ar divām būvēm Ieriķu ielā 3. Uzzini, kuri ir citi lielākie darījumi!

Oficiālo lielo - miljons latu vai vairāk - nekustamā īpašuma darījumu skaits Rīgā strauji sarūk: pagājušā gada otrajā pusgadā tādu bija vismaz 55, bet šā gada pirmajā pusgadā - vairs tikai 36.

Īpaši lielo darījumu skaits galvaspilsētā pastāvīgi pieauga kopš 2005. gada pirmā pusgada, kad tikai 20 darījumu summa bija viens miljons latu vai lielāka un lielākā oficiālā darījuma summa bija 3,67 miljoni latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā virs miljona latu jau bija veseli 55 darījumi, virs miljona dolāru - vismaz 87. Savukārt šā gada pirmais pusgads gan ir atnesis absolūto viena darījuma summas rekordu, Vācijas uzņēmumam par vairāk nekā 103 miljoniem latu iegādājoties tirdzniecības centru Domina un tā zemes platības. Toties oficiālo - zemesgrāmatās fiksēto - darījumu virs miljona latu bijis tikai 36, virs miljona dolāru - tikai 60.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Rīgā, Jūrkalnes ielā 100 tika atklāts jauns Ford autocentrs - Baltic Motors Autocentrs Lidosta.

Šis ir ceturtais Ford oficiālā pārstāvja Latvijā Baltic Motors autocentrs Latvijā un otrais Rīgā, Db.lv informēja Baltic Motors mārketinga vadītāja Agrita Lapinska.

"Esam likuši stabilus pamatus, lai sīvajā Latvijas auto tirgus konkurencē Ford automašīnas sasniegtu arvien augstākas pozīcijas. Ar šodienu Ford klientiem vairs nevajadzēs zaudēt laiku satiksmes sastrēgumos uz Rīgas tiltiem, jo, līdz ar jaunā auto centra atvēršana, tagad jauni Ford automobiļu pārdošanas un servisa pakalpojumi tiek sniegti abos Daugavas krastos. Mēs esam maksimāli pietuvinājušies mūsu biznesu klientu darba un dzīvesvietai," jaunā centra atklāšanu komentē Baltic Motors valdes priekšsēdētājs Ansis Auziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Baltic Motors tirgos arī Mazdas

, 28.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No š.g. janvāra Baltic Motors ir kļuvis par otro Mazda dīleri Latvijā. Mazda tirdzniecība un servisa pakalpojumi tiek veikti Baltic Motors Autocentrs Lidosta, kas atrodas pa ceļam uz starptautisko lidostu Rīga, Jūrkalnes ielā 100, Db.lv informēja Baltic Motors mārketinga vadītāja Agrita Lapinska.

''Esam likuši stabilus pamatus, lai sīvajā Latvijas auto tirgus konkurencē Mazda automašīnas sasniegtu arvien augstākas pozīcijas. Ar šodienu Mazda klientiem vairs nevajadzēs zaudēt laiku satiksmes sastrēgumos uz Rīgas tiltiem, jo, tagad jauni Mazda automobiļu pārdošanas un servisa pakalpojumi tiek sniegti abos Daugavas krastos. Mēs esam maksimāli pietuvinājuši mūsu biznesu klientu darba un dzīvesvietai,'' Mazda tirdzniecības uzsākšanu komentē Baltic Motors autocentrs Lidosta direktors Egils Zariņš.

Auto centra Baltic Motors Autocentrs Lidosta kopējā platība ir 4614 m², tā 1393 m² atrodas tirdzniecības salons, Mazda tirdzniecības salona platība – 550 m², 1451 m² - automašīnu servisa apkalpošanas zona.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidenta Barakas Obamas izveidotā darba grupa pirmdien (30. martā) noraidīja autoražotāju General Motors un Chrysler iesniegtos restrukturizācijas plānus un brīdināja, ka abām kompānijām var nākties īstenot bankrota procesus, lai samazinātu parādus, ziņo Reuters.

"Mēs diemžēl esam secinājuši, ka neviens no abu kompāniju iesniegtajiem plāniem nav dzīvotspējīgs un tādējādi abu kompāniju lūgtās papildus investīcijas netiks nodrošinātas," paziņoja ASV Baltā nama amatpersona, kurš vēlējās palikt anonīms.

Baltā nama autorūpniecības sektora darba grupa, kuru vada bijušais investīciju baņķieris Stīvs Ratners (Steve Rattner), nolēma kompānijai General Motors nodrošināt finansējumu tikai nākamajām 60 dienām. Jāatzīmē, ka kompānija General Motors ASV valdībai lūdza 30 miljardus USD lielu aizdevumu.

General Motors vadītājs Riks Vagoners (Rick Wagoner), kurš ar Baltā nama darba grupu tikās piektdien, pēc S. Ratnera pieprasījuma svētdien atkāpās no amata. Reuters raksta, ka jau tuvāko mēnešu laikā tiks nomainīti arī vairums citu General Motors direktoru. Jāatzīmē, ka R. Vagoners un General Motors valde jau vairākkārt tika kritizēta par pārāk lēnu kompānijas problēmu risināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bensons: Es jūtos giljotinēts

Aldis Zelmenis kopā ar Gunu Gleizdi, 30.07.2008

Honda Motors Europe, sākot no 1. augusta, ir lauzusi sadarbības līgumu ar Māra Bensona firmu Bensons auto par Hondas dīlera tiesībām Latvijā. Es jūtos giljotinēts tā par radušos situāciju saka Māris Bensons. Iespējams, šāda Honda Motors Europe lēmuma pamatā ir bijis Latvijas firmas 1.8 milj. eiro parāds rūpnīcai par automašīnu iegādi.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Honda Motors Europe, sākot ar šī gada 1. augustu, ir lauzusi sadarbību ar vienu no līdz šim veiksmīgākajiem Latvijas auto dīleriem Bensons auto.

To Db apstiprināja Bensons auto īpašnieks Māris Bensons, piebilstot, ka šobrīd jūtas giljotinēts. Lai noskaidrotu, kas uzņemsies Hondas dīlera saistības Latvijā, sazinājāmies ar Honda Motors Baltic reģionālo vadītāju Tinu Vahtelu (Tonu Vahtel), kurš telefonintervijā īsi atbildēja, ka pašreizējā brīdī Honda Motors Europe nesniegs nekādus komentārus, solot tikai to, ka oficiāls paziņojums sekos nākamās nedēļas sākumā.

Duncis mugurā

Līdz brīdim, kad Honda Motors Europe klusē, neatklājot, kurš varētu pārņemt Hondas dīlera saistības, uzklausījām M. Bensona versiju par šokējošo situāciju, kad viens no pazīstamākajiem dīleriem pēkšņi ir zaudējis dīlertiesības. «2008. gada 26. martā Hondas Baltijas dīleru tikšanās reizē mēs no Hondas vadības puses tikām cildināti kā labākie Baltijas Hondas pārstāvji. Savukārt jau šī gada 26. jūnijā es saņēmu informāciju, ka līgums ar uzņēmumu Bensons auto tiks lauzts. Skumji, bet tas ir fakts,» tā straujo ceļu no Hondas vadības atzinības līdz līguma laušanai īsi raksturo M. Bensons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Inchcape plc pārņem 75,1% Mūsa Motors Group daļu

, 25.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24.aprīlī Maskavā Mūsa Motors Group un Inchcape plc paziņoja par noslēgtu darījumu, kā rezultātā Inchcape plc īpašumā nonāk 75,1% Mūsa Motors Group daļu.

Mūsa Motors Group Maskavā pārstāv desmit auto zīmolus un ierindojas Krievijas lielāko auto tirgotāju desmitniekā. Apvienošanās ar pasaules lielāko auto tirgotāju Inchcape plc ļaus Mūsa Motors Group turpināt attīstīties Krievijas tirgū daudz ātrāk un apjomīgāk.

Šis darījums neattiecas uz Chrysler, Jeep un Dodge ģenerālpārstāvi Latvijā SIA TC Motors un neieviesīs izmaiņas ikdienas darbā. TC Motors joprojām paliek neatkarīgs uzņēmums, kuram nav saistības ar MūsaMotors Group un Inchcape plc noslēgto darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piesaistot bankas Citadele līdzfinansējumu teju 5 miljonu eiro apmērā, viens no vadošajiem automobiļu rezerves daļu un auto piederumu vairumtirgotājiem Latvijā “Ape Motors” veicis uzņēmuma reorganizāciju, vietējiem mazākuma akcionāriem nopērkot līdz šim Zviedrijas partneriem piederošās uzņēmuma daļas.

Finansējums no bankas Citadele 4 950 000 eiro apmērā izmantots sabiedrības kapitāldaļu iegādei, nomainot uzņēmuma dalībnieku sastāvu, kā arī kredītlīnijai, kas paredzēta īstermiņa apgrozāmajiem līdzekļiem.

“Uzņēmuma reorganizācija palīdzēs sekmēt organizācijas mobilitāti un reaģēt uz neparedzētiem tirgus pavērsieniem, kas Ape Motors skar īsākā pārskata termiņā. Tas, ka vairākuma akcionāri ir vieglāk pieejami, noteikti palīdzēs pieņemt lēmumus operatīvāk,” atklāj Ape Motors valdes priekšsēdētājs Andris Apalups. “Tuvākā nākotne saistās ar investīciju plāniem infrastruktūrā – plānojam paplašināties un pārvākties uz jaunām, plašākām telpām, jo esošās kļuvušas par šauru.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009. gada decembrī starp SIA Skandi Motors un reģionālo Nissan importētāju Nissan Nordic Europe tika parakstīts kopējās sadarbības līgums. Tā ietvaros Skandi Motors ir tiesīgs tirgot jaunas Nissan automašīnas un veikt Nissan garantijas un pēcgarantijas pakalpojumus.

Pēc vairāk nekā mēneša ilgiem sagatavošanās darbiem, intensīvām tirdzniecības un servisa apkalpojošā personāla apmācībām, Skandi Motors ir gatavs uzņemt savā autocentrā, Lielirbes ielā, Nissan esošos un potenciālos klientus.

«Prieks, ka Nissan ģimenei ir piebiedrojies tik spēcīgs sadarbības partneris kā Skandi Motors. Tagad Nissan zīmols ir pārstāvēts abās Rīgas pusēs, kas ir ērti tiem Nissan automašīnu īpašniekiem, kas dzīvo Daugavas otrā pusē. Nissan Nordic Europe nākotnes plānos ietilpst paplašināt Nissan tīklu reģionos,» sacīja Margus Mikk, Baltijas reģiona vadītājs Nissan Nordic Europe. «Manuprāt, šis ir tieši īstais brīdis, lai ieguldītu tīkla paplašināšanā un būt gataviem laikam, kad ekonomika sāks atveseļoties.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiska mēroga automobiļu izplatītājs un mazumtirgotājs Inchcape ir parakstījis līgumu par Baltic Motors Corporation un SIA BM Auto (Baltic Motors) iegādi no MVC Capital par kopējo pirkuma summu līdz 63 miljoniem latu, ieskaitot īpašumu un saistītos aktīvus.

Baltic Motors pārstāv Ford, BMW un Land Rover Latvijā, kas ir lielākais un visstraujāk augošais tirgus Baltijas valstīs. Baltic Motors iegāde notiek saskaņā ar koncerna stratēģiju paplašināties jaunos tirgos un tā turpina citas nesen Baltijas valstīs veiktajās investīcijas.

Baltic Motors komercdarbība galvenokārt tiek veikta Latvijas Rīgā, bet tai ir arī pārstāvniecības Liepājā un Ventspilī. Pašreiz Baltic Motors ir Inchcape Land Rover mazumtirgotājs Latvijā, kas tāpat nodarbojas ar BMW mazumtirdzniecību un ir Ford ekskluzīvais izplatītājs un mazumtirgotājs Latvijā. Darījuma pabeigšanas rezultātā Inchcape kļūs par vadošo Ford, Land Rover, Jaguar un Mazda izplatītāju un mazumtirgotāju, kā arī par vadošo BMW mazumtirgotāju Latvijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters pametis amatu

Gunta Kursiša, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Negaidīti no amata pienākumu pildīšanas atteicies Indijas automašīnu ražotājs Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters (Carl Peter Foster), vēsta The Telegraph.

K. P. Fosters, kas pirms Tata Motors izpilddirektora amata pienākumu pildīšanas iepriekš vadīja General Motors Eiropā, Indijas kompānijā turpinās darbu uzņēmuma valdē. Uzņēmums Tata Motors paziņojis, ka pēc 18 mēnešu ilga darba kompānijas izpilddirektora amatā, viņš to pametis privātu iemeslu dēļ.

«Uzņēmuma valde respektē K.P. Fostera lēmum. Mēs vēlamies pateikties par viņa ieguldījumu veiksmīgā uzņēmuma attīstībā,» paziņojumā norādījis Tata Motors priekšsēdētājs Ratans Tata (Ratan Tata).

Pēc pievienošanās kompānijai K.P.Fosters veiksmīgi palielinājis Jaguar Land Rover peļņu. Iepriekš Jaguar un Land Rover nodaļa Tata Motors nesa zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tata Motors atrod finansējumu, lai «izdzīvotu» šajos laikos

, 11.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Tata Motors, kas ir Land Rover un Jaguar īpašniece, atteikusies no Lielbritānijas valdības finanšu palīdzības, jo spējusi piesaistīt privātā sektora finansējumu, ziņo Financial Times.

Tata Motors paziņojusi, ka tā ir nodrošinājusi tiešo bankas aizdevumu, kā arī garantijas, kas ļauj saņemt Eiropas Investīciju bankas palīdzību, lai pasargātu savu 15 000 lielo darbaspēku un cīnītos ar šobrīd «buksējošo» jauno automašīnas pārdošanas tirgu.

Db.lv jau ziņoja, ka pirms gada Indijas lielākā automašīnu ražotāja kompānija Tata Motors piekrita no kompānijas Ford iegādāties divas luksus automašīnu markas - Jaguar un Land Rover.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Autobrava Motors” kā daļa no starptautiskās uzņēmumu grupas “Modus Group” aizvadītajā gadā, pārdodot vairāk nekā 700 automašīnas, strādāja ar vairāk nekā 25,5 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 49% vairāk nekā pērn.

Papildu lieliskajiem finanšu rādītājiem, uzņēmums investējis arī stratēģiski svarīgos projektos, atbalstījis vietējos sporta entuziastus un investējis servisa iekārtu un ikdienas administrācijas sistēmu uzlabošanā.

“Aizvadītais gads “Autobrava Motors” ir bijis notikumiem un izaicinājumiem bagāts, tomēr jāteic, ka, pateicoties koordinētam komandas darbam, ir izdevies sasniegt izvirzītos mērķus. Esam turpinājuši stabilas sadarbības ar tādiem sadarbības partneriem kā “K-Auto” un citiem. Tāpat esam gandarīti paziņot, ka aizvadītajā gadā mūsu uzņēmuma populārākais spēkrats “CUPRA Formentor” iekļuvis savas auto klases TOP 5, savukārt elektroauto “CUPRA Born” ir savas klases TOP 2 spēkrats. Šis gads spilgti atspoguļo uzņēmuma tendences, kuras plānojam turpināt un attīstīt arī šogad,” pauž Autobravas Motors pārdošanas daļas vadītājs Uvis Braunfelds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

A. Rubulis: Latvijas autotirgotāju maksātspēja karājas mata galā

, 12.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) prezidents Aksels Rubulis uzskata, ka vietējā autotirgus sasalums un pēcpārdošanas pakalpojumu apjomu straujais kritums draud ar to, ka jau šogad Partner Motors un Viking Motors piemēram, varētu sekot arī citi autotirgotāji.

«Manuprāt, tas nebūtu ētiski skaitīt, cik Latvijas autotirgotāji un kurā brīdī ar līdzīgu tiesiskās aizsardzības lūgumu varētu vērsties, lai pasargātu sevi no kreditoriem, taču viens ir skaidrs, ka Latvijas autotirgotāju maksātspēja karājas mata galā,» tā A. Rubulis. Viņš norāda, ka visvairāk ir apdraudēti vietēji autotirgotāji aiz kuru mugurām nestāv lielās ārvalstu mazumtirdzniecības mātes kompānijas. «Protams, ka šie uzņēmumi var justies salīdzinoši komfortablāk, taču arī lielie mazumtirdzniecības uzņēmumi nevarēs mūžīgi subsidēt vietējos pārstāvjus.»

«Janvāris un februāris vēsturiski ir bijuši autotirdzniecības klusākie mēneši, taču, ja situācija līdz pavasarim autotirdzniecībā neuzlabosies, prognozēju, ka Partner Motors un Viking Motors piemēram, varētu sekot arī citi Latvijas autotirgotāji, » tā A. Rubulis. Viņš norāda, ka autotirgotāju nepaskaužamo situāciju pastiprina pēcpārdošanas pakalpojumu apjomu straujais kritums, kurš 2009. gadā vēl ļāva autotirgotājiem nodrošināt naudas plūsmu, lai tie spētu nokārtot saistības pret bankām, samaksāt komunālos maksājumu un izmaksāt darbiniekiem algas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Vauxhall vadītājs: Eiropa cieš no automašīnu pārprodukcijas

Jānis Rancāns, 06.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas autobūves uzņēmumi cieš no pārlieku lielas tirgus piesātinātības, pavēstījis General Motors britu meitasuzņēmuma Vauxhall Motors vadītājs.

Runājot Ženēvas autošova laikā, Vauxhall Motors vadītājs Dankans Aldreds norādīja, ka nozares attīstības plāni tika izveidoti vēl pirms parādu krīzes un tie paredzēja, ka līdz 2014. gadam Eiropā varēs pārdot 20 miljonus automašīnu gadā, vēsta laikraksts The Guardian.

«[Tas] ir pārāk liels apjoms. Nozare nespēj ilglaicīgi uzturēt šādu apjoma līmeni,» klāstīja D. Aldreds. Viņš arī brīdināja, ka 2012. gads Eiropas autoražotājiem būs sarežģīts un norādīja, ka pārdošanas apjomi Dienvideiropā jau ir «sabrukuši».

D. Aldreds arī norādīja, ka Lielbritānijas autobūve pašlaik spēj veiksmīgi konkurēt, kas notiek pateicoties britu mārciņas zemajam kursam. Lai gan aizvadītajā gadā Lielbritānijā pārdoto automašīnu skaits samazinājās līdz zemākājam līmenim kopš 1994. gada, par 5,8% pieaudzis Lielbritānijā saražoto automašīnu skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru