Jaunākais izdevums

Singapore Airlines - pasaulē pirmā aviokompānija, kas iegādājās Airbus milzi A380 -nolēmusi pārdot tai piederošo 49% daļu aviokompānijā Virgin Atlantic, jo investīcijas tajā neatmaksājoties, ziņo aģentūra Reuters.

Singapore Airlines Virgin Atlantic akciju paketi no tās īpašnieka Ričarda Brensona (Richard Branson) iegādājās 1999. gadā par 1.6 miljardiem USD (725 miljoniem LVL).

Akciju paketi visticamāk atpirks pats R. Brensons, jo pērn augustā viņš publiski izteica vēlmi atpirkt Singapore Airlines piederošo 49% Virgin Atlantic akciju paketi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin boss Sers Ričards Brensons piedāvājis slēgt derības ar British Airways (BA) par vienu miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu (apmēram 850 tūkstoši latu) par to, ka Virgin Atlantic zīmols piecu gadu laikā nepazudīs, vēsta BBC.

(Papildināts ar informāciju par noslēgto darījumu.)

Brensons noraidījis International Airlines Group, kam pieder BA, vadītāja Vilija Volša pausto, ka Virgin drīz vairs nebūs.

Iepriekš tika ziņots, ka Brensons varētu pārdot daļu no savas 51% lielās daļas aviokompānijā.

Rakstot Virgin blogā, viņš norādījis: «Mums nav plānu pazust.»

Saskaņā ar iepriekš klajā nākušo informāciju Delta Airlines piedāvājusi iegādāties Singapore Airlines 49% lielo daļu Virgin Atlantic. Līdz ar šo darījumu Delta Eiropas partneris Air-France-KLM pēc tam veiktu darījumu, iegūstot Brensona daļu. Tā rezultātā Virgin zīmols galu galā no aviokompānijas pazustu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānija Virgin Atlantic’s nesen nosvinēja 25 gadu jubileju. Šī iemesla dēļ kompānija laida klajā jaunu pakalpojumu - PitchTV.

Multimiljonārs un dažādu pārdrošu projektu īstenotājs Sers Ričards Brensons (Richard Branson) norādīja, ka šī pakalpojuma mērķis ir atbalstīt inovatīvas idejas un jaunos uzņēmējus.

«Uzņēmēji varēs prezentēt savas idejas visai pasaulei. Viņiem atliks tikai nofilmēt savu prezentāciju un ielādēt to Virgin Atlantic’s mājas lapā. Savukārt citi uzņēmēji varēs šīs prezentācijas apspriest savā starpā un dot savu vērtējumu,» norāda R. Brensons.

Viņš arī norāda, ka tās idejas, kuras saņems visvairāk balsu tiks translētas kompānijas Virgin Atlantic’s lidmašīnās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardierim Ričardam Brensonam piederošā Āfrikas aviokompānija pārtraukusi izmantot divas Latvijā reģistrētas lidmašīnas, kuras diezgan ilgu laiku bija Nigērijas nacionālās aviokompānijas Virgin Nigeria flagmaņi, raksta Bizness&Baltija.

Latvijas Republikas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistra dati liecina, ka abi Boeing 767-200 pieder mūsu pašu pārvadātājam Latcharter Airlines. Pērn 25. septembrī kompānija tika pārdēvēta par SmartLynx Airlines. To nolēma uzņēmuma jaunais īpašnieks – Īslandes koncerns Loftleidir Icelandic/Icelandair Group, kas kompāniju iegādājās jau 2006. gadā. Abus Boeing 767 kompānija Latvijā reģistrēja 2007. gadā.

SmartLynx Airlines un Virgin Nigeria sadarbība ilga gandrīz pusotru gadu, taču kopš šī gada februāra sadarbība starp kompānijām pārtraukta. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs – beidzies līguma termiņš. Virgin Nigeria mājas lapā publicētā informācija liecina, ka aviokompānija pārtraukusi garo reisu izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijā pirmā zemo pārvadājumu tarifu kompānija Sky Express pieņēmusi darbā bijušo Virgin Atlantic komercdirektoru Viljamu Bolteru, raksta lenta.ru.

Sky Express Bolters ieņems kompānijas stratēģijas konsultanta amatu direktoru padomē. Tiek pieļauts, ka viņa stāšanās jaunajā amatā saistīta ar Virgin Sky Express akciju paketes iegādi. Iepriekš, ziņots, ka britu miljardieris, kompānijas Virgin dibinātājs Ričards Brensons, ievadījis sarunas par Sky Express akciju iegādi.

Sky Express dibināta 2006. gadā. Tās akcionāru vidū ir Eiropas rekonstrukciju un attīstības banka (20% akciju), Altima Capital, privātie ārzemju un Krievijas akcionāri. Firmas akciju kontrolpakete pieder Авиакомпания Красноярские авиалинии ģenerāldirektoram Borisam Abramovičam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr citas aviokompānijas cīnās par izdzīvošanu, Virgin Atlantic 2008./2009. finanšu gadā, kas beidzās šī gada februārī, nopelnījusi 109 miljonus ASV dolāru, kas ir teju divas reizes vairāk nekā 2007./2008. finanšu gadā, ziņo BBC.

Virgin Atlantic norāda, ka peļņas pieaugums galvenokārt skaidrojams ar pasažieru pieaugumu luksusa klasē.

Virgin Atlantic finanšu rezultāti krasi kontrastē ar citu aviokompāniju finanšu datiem. Piemēram, British Airways savu finanšu gadu nobeidz ar 636 miljonu dolāru lieliem zaudējumiem pirms nodokļiem. British Airways norāda, ka aviokompānijas luksusa klases pasažieru skaits salīdzinot ar iepriekšējo gadu sarucis par 13%.

«Mēs iekarojam jaunu tirgus daļu uz mūsu konkurentu rēķina smagākajā tirdzniecības vidē vēsturē,» sacījis Virgin Atlantic vadītājs Stīvs Ridgvejs (Steve Ridgway).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons plāno nirt okeāna dzīlēs ar jaunu reaktīva tipa zemūdeni.

Piecus ar pusi metrus lielā zemūdene Virgin Oceanic spēj nirt līdz pat 11 kilometru dziļumam. Plānots, ka divu gadu laikā zemūdene nirs piecas reizes – pirmā ekspedīcija tiek plānota Klusajā okeānā 11 kilometru dziļumā – Marianas dziļvagā, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Plānots nirt arī Puertoriko dziļvagā Atlantijas okeānā, Mollijas dziļvagā Ziemeļu ledus okeānā, Diamantinas dzelmē Indijas okeānā un Dienvidu sendvičas dzelmē. «Mēs atklāsim daudzas fascinējošas lietas, iespējams, iepriekš nezināmas radības, kas dzīvo okeāna dzelmē. Cerams, ka ekspedīciju atklājumi būs noderīgo cilvēcei,» ziņu aģentūrai Reuters stāstīja R.Brensons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas čārterreisu aviokompānija Small Planet Airlines meklē pircēju savam finanšu grūtībās nonākušajam meitasuzņēmumam Vācijā, ziņo aģentūra Reuters.

Small Planet Airlines meitasuzņēmums Vācijā, kura nosaukums arī ir Small Planet Airlines, šonedēļ iesniedza Vācijas tiesā maksātnespējas pieteikumu un veiks restrukturizāciju. Aviokompānija turpina darboties un veic ieplānotos reisus.

«Notiek sarunas ar potenciālajiem investoriem, un šajos jaunajos apstākļos tās ir kļuvušas intensīvākas,» Reuters citē tiesas ieceltā Small Planet Airlines Vācijas meitasuzņēmuma administratora Joahima Foigta-Zalusa teikto.

Administrators norādīja, ka līdz šim iespējamos pircējus atbaidījuši aviokompānijas lielie parādi. To summu lidsabiedrība neatklāj.

«Tagad jautājums ir par to, vai mēs spējam samazināt šīs saistības maksātnespējas procesa gaitā, lai jaunais investors atkal var pacelties gaisā ar Small Planet,» aģentūrai Reuters teicis Foigts-Zaluss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Virgin Money pēc reģionālās bankas Church House Trust iegādes gatavojas uzsākt bankas biznesu Lielbritānijā, vēsta BBC.

Virgin par banku maksās 12.3 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (9.53 miljoni latu) un biznesā investēs 37.3 miljonus sterliņu mārciņu (28.91 miljons latu).

Izmantojot Virgin Money zīmolu, banka piedāvās noguldījumu un kredītu iespējas.

«Church House Trust bizness nodrošina mums spēcīgu pamatu izaugsmei,» sacījis Virgin grupas dibinātājs Sers Ričards Brensons (Sir Richard Branson).

Savukārt Virgin group vadītāja Džeina Anne Gadhija (Jayne Anne Gadhia) akcentējusi, ka finanšu krīze ir aptraipījusi daudzu Apvienotās Karalistes banku reputāciju, tādēļ jaunajai bankai būs iespējas izcelties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas čārterreisu aviokompānija «Small Planet Airlines», kas jau restrukturizē savus uzņēmumus Vācijā un Polijā, veiks arī Lietuvas uzņēmuma restrukturizāciju, un tāpēc vērsusies tiesā.

«Small Planet Airlines» norāda, ka Lietuvas uzņēmuma darbības turpināšanai nav nepieciešams investors, tomēr ir sākusi to meklēt.

Kompānija arī uzsver, ka restrukturizācija Lietuvā atšķirsies no restrukturizācijas Vācijā un Polijā.

«Abās šajās valstīs kompānijas nespēja kontrolēt paplašināšanos un izmaksu pieaugumu, un tāpēc mēs tur šoruden sākām restrukturizāciju. Vācijas un Polijas kompāniju reorganizācijas dēļ »Small Planet Airlines« Lietuvā nesaņems ieņēmumus par pakalpojumiem no šiem uzņēmumiem, tāpēc tā centīsies samazināt infrastruktūru un arī aizsargāt savu darbību no ārējo pakalpojumu sniedzēju prasībām,» teikts «Small Planet Airlines» paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Virgin Atlantic lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos Getvikas lidostā

Lelde Petrāne, 16.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Atlantic lidmašīnai tehnisku problēmu dēļ veicot avārijas nosēšanos, Londonas Getvikas lidostā šodien apturēta gan lidmašīnu ielidošana, gan izlidošana, ziņo metro.co.uk.

Neviens šajā incidentā nav guvis ievainojumus, un pasažieri drošā veidā evakuēti, informējusi lidostas pārstāve.

Saskaņā ar mediju rīcībā esošo informāciju notikuma vietā bijis vērojams, ka no pilota kabīnes plūst dūmi.

Virgin A330-300 lidmašīna bija pacēlusies no Getvikas lidostas, lai dotos uz Orlando, Floridā. Taču drīz pēc tam tā atgriezusies, lai veiktu avārijas nosēšanos.

«Tā ir veikusi drošu avārijas nosēšanos, neatliekamās palīdzības dienesti ir notikuma vietā un lidaparāts ir drošībā, un pasažieri izkāpj,» vēstījusi Getvikas lidostas pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic meita Baltic Airlines cīnīsies ar Krājbanku

Māris Ķirsons, Līva Melbārzde, 06.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Baltic Airlines vērsies Rīgas apgabaltiesā ar prasību pret a/s Latvijas krājbanku, apstrīdot komercķīlas tiesību izlietošanu.

To sarunā ar DB atzina 100% airBaltic meitas kompānijas SIA Baltic Airlines valdes loceklis Alnis Vītols. «Prasības pieteikumu tiesā iesniedzu ar mērķi, aizstāvēt kompānijas Baltic Airlines intereses,» sacīja A. Vītols. Viņš uzsver, ka pārsūdz Latvijas krājbankas realizēto Baltic Airlines nevis airBaltic komercķīlu. «Sīkākas pārsūdzības detaļas es jums pat gribot nevaru atklāt, jo visas līgumsaistības ir konfidenciālas, es nevaru atklāt ne strīda būtību, ne citu ar šo faktu saistīto informāciju,» piebilst A. Vītols, norādot, ka pārstāv tikai un vienīgi Baltic Airlines, nevis kāda konkrēta mātes kompānijas airBaltic akcionāra intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Virgin Atlantic atsakās BAA maksāt lidostas nodevas

Ritvars Bīders, 10.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardiera Ričarda Brensona (Richard Branson) aviokompānija Virgin Atlantic atteikusies maksāt nodevas Lielbritānijas lidostu operatoram BAA saistībā ar tā lēno reakciju attiecībā uz pagājušā mēnesī piedzīvotajiem lielajiem sniega nokrišņiem, ziņo BBC.

Aviokompānija norāda, ka nemaksās BAA lidostas nodevas līdz brīdim, kad tiks publicēts BAA iekšējās izmeklēšanas ziņojums , kas gaidāms šā gada marta beigās.

Jau ziņots, ka vairāki tūkstoši pasažieru nācās nīkt lidostās vai viesnīcās pēc tam, kad lielā sniega dēļ tika slēgtas vairākas Lielbritānijas lidostas, ieskaitot Hītrovu, radot industrijai zaudējumus vairāku miljonu sterliņu mārciņu apmērā.

BAA gan norāda, ka apstākļi Hītrovas lidostā neesot bijuši tādi, lai radītu pamatu nodevas maksas ieturēšanai no Virgin Atlantic vai jebkuras citas aviokompānijas puses.

Virgin Atlantic, kas ir viens no lielākajiem BAA klientiem, kā arī citas aviokompānijas kritizējušas BAA darbu lielā sniega laikā, jo kompānijai pārāk ilgu laiku prasīja lidmašīnu notīrīšana un sagatavošana lidošanai, tādējādi radot būtisku reisu aizkavēšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Virgin Atlantic samazina biznesu

, 02.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labi pazīstamajam uzņēmējam Ričardam Brensonam (Richars Branson) piederošā kompānija Virgin Atlantic šoziem nolēmusi par desmitdaļu samazināt tās kopējo pakalpojumu skaitu, kā rezultātā bez darba paliks aptuveni 600 kompānijas darbinieku, ziņo Guardian.

Virgin ziemas periodā plāno pārtraukt lidojumus no Londonas uz Čikāgu, kā arī vienu no diviem ikdienas reisiem no Londonas uz Honkongu.

Virgin plānotos uzņēmuma samazinājumus skaidro ar nepieciešamību samazināt izdevumus, lai nezaudētu konkurētspēju. «Patlaban [aviācijas] industrijas prognozes ir vājākas nekā jebkad, tāpēc visas aviokompānijas samazina savu biznesu. Stiprākās izdzīvos un atradīsies labākās pozīcijās, kad atjaunosies ekonomikas izaugsme,» sacījis Virgin Atlantic izpilddirektors Stīvs Ridgvejs (Steve Ridgway).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Publicitātes triki turpinās: Ričards Brensons gatavojas lēkt no kosmosa kuģa

Lelde Petrāne, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl vakar rakstījām par Sera Ričarda Brensona publicitātes gājienu, Lielbritānijas aviokompānijas Virgin Atlantic pasākumā konkurentiem demonstrējot savas apakšbikses, bet šodien zināms populārā uzņēmēja nākamais uzmanības pievēršanas gājiens- viņš gatavojas lēkt no kosmosa kuģa.

R. Brensons, Virgin Group dibinātājs, miljardieris, CNBC pastāstījis, ka viņš iecerējis turpināt piepildīt savas alkas pēc piedzīvojumiem un lēkt no viena no viņa kosmosa kuģiem. Intervijā uzņēmējs norādījis, ka šis būs svarīgs gads Virgin Galactic, viņa kompānijai, kas nodarbosies ar komerciālajiem lidojumiem kosmosā.

«Es par to esmu runājis vairākus gadus,» teicis R. Brensons un tālāk akcentējis, ka līdz gada beigām kosmosa kuģis jau lidošot. Virgin Galactic esot saņēmusi naudu jau no vairāk nekā 500 iespējamo kosmosa lidojumu pasažieriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Brensons vēlas pilnīgāku kontroli pār Krievijas Red Wings

Ritvars Bīders, 18.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons ved pārrunas ar Krievijas uzņēmēju Aleksandru Ļebēdevu par viņa īpašumā esošo Red Wings akciju iegādi, atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, ziņo RBK Daily.

RBK Daily publikācijā teikts, ka R. Brensonam nav nepieciešama Red Wings kontrolpakete, bet gan efektīva kontrole pār aviokompāniju. Tādēļ Lielbritānijas miljardieris gatavs veikt papildu investīcijas Red Wings, no kurām daļa tiktu novirzīta aviokompānijas parādu dzēšanai.

Kompānijā Virgin Group ietilpst aptuveni 300 kompānijas, kuru skaitā ir vairāki aviopārvadātāji, piemēram, Virgin Atlantic Airways, Virgin America ASV un Virgin Blue Austrālijā.

Red Wings ir Krievijas lielākā aviokompānija, kura savā flotē izmanto lidmašīnas Tu-204. Tiek lēsts, ka tuvākajā laikā Red Wings iegādāsies vēl 44 Tu-204 limašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupa Smashing Pumpkins iesūdzējusi Ričardam Brensonam piederošo Virgin Records, apgalvojot, ka ierakstu kompānija nelegāli izmantojusi viņu nosaukumu un mūziku ar reklāmu saistītos darījumos, kas iedragājis fanu uzticēšanos grupai, ziņo Associated Press.

Tiesas sēdē par līguma laušanu rokgrupa savu sūdzību pamatoja, sakot, ka viņi vairāk nekā 20 gadus smagi strādājuši, lai sasniegtu tik ievērojamu fanu pulku. Savukārt Virgin Records, slēdzot reklāmas darījumu ar kompānijām Amazon.com un Pepsi, apdraud grupas reputāciju.

Virgin grupas Smashing Pumpkins mūziku izdod jau vairāk nekā 17 gadus, taču līgums starp abām pusēm, paredz tikai to, ka Virgin var pārdot grupas ierakstus, piedāvājot tos lejupielādei digitālā formātā. Līgums neparedz grupas iesaistīšanu reklāmas kampaņās, lai pārdotu kādus citus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardierim Džonam Melonem piederošā telekomunikāciju kompānija Liberty Global iegādāsies Lielbritānijas mediju kompāniju Virgin Media. Darījuma vērtība tiek lēsta 23,3 miljardu ASV dolāru apmērā.

Abu kompāniju apvienošanās radīs vienu no pasaules lielākajām televīzijas un komunikāciju kompānijām, kurai būs 25 miljoni klientu 14 pasaules valstīs, vēsta BBC. Pēc darījuma jaunajai kompānijai piederēs arī otra lielākā maksas mediju impērija Lielbritānijā, kura tikai nedaudz piekāpjas Ruperta Mērdoka BSkyB.

«Virgin Media pievienošana mūsu augošajām operācijām Eiropā ir dabisks turpinājums vērtību radīšanas stratēģijai, kuru mēs īstenojam jau septiņus gadus,» sacīja Liberty Global izpilddirektors Maiks Frais (Mike Fries).

Virgin Media radās 2006. gadā, kad apvienojās NTL, Telewest un britu miljardierim Ričardam Brensonam piederošā Virgin Mobile. Miljardiera kontrolē nonāca 6,6% no jaunās kompānijas akcijām, tādējādi no Virgin Mobile nonākšanas Liberty Global īpašumā R. Brensons iegūs 316 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Latvijas iedzīvotāji pērn ASV akciju tirgū visvairāk pirkuši Apple akcijas

Db.lv, 27.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā Latvijas iedzīvotāji tiešsaistes akciju tirdzniecības platformā "freedom24.com" visbiežāk iegādājušies tehnoloģiju uzņēmuma "Apple" akcijas.

Privāto investoru uzmanības lokā ir bijušas arī uzņēmumu "Virgin Galactic" un "Ford Motor" akcijas, kas popularitātes ziņā attiecīgi ierindojas otrajā un trešajā vietā starp pirktākajām akcijām.

Akciju tirdzniecības platforma "freedom24.com" eiropiešiem piedāvā tiešu piekļuvi Amerikas akciju tirgum un ir vienīgais "Nasdaq" biržā kotētais Eiropas brokeris.

Desmit uzņēmumu akcijas, kuras visvairāk 2021.gadā iegādājušies Latvijas privātie investori, bija "Apple", "Virgin Galactic", "Ford Motor", "Tesla", "Pfizer", "Palantir Technologies", "PayPal", AMD, "Roku" un "Coca-Cola".

Savukārt visvairāk Latvijas iedzīvotāji ir pārdevuši "Activision Blizzard", "Spirit AeroSystems", "Apple", "Ford Motor", "Salesforce", "Pfizer", "Bed Bath & Beyond", "Meta Platforms", "Virgin Galactic" un "Inovio Pharmaceuticals" akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar luksusa servisu un izcilu kvalitāti izslavētā aviokompānija Singapore Airlines prezentējusi jaunāko tās īpašumā nonākušo Boeing 787-10 Dreamliner lidmašīnu.

Gaisa kuģis trešdien ieradās Singapūrā no ASV pilsētas Čārlstonas. Šī ir pirmā no kopumā 49 Singapore Airlines pasūtītajām Boeing 787-10 lidmašīnām.

Lidmašīna ir 68 metrus gara – par aptuveni 5,5 metriem garāka nekā iepriekšējais Dreamliner modelis (787-9) un tajā ir 330 pasažieru vietas (par 40 vietām vairāk nekā iepriekšējā modelī).

Lidaparāts izceļas ar īpaša dizaina biznesa klases kabīnēm un degvielu taupošu dzinēju. Biznesa klases sēdekļi ir ar paaugstinātu komforta līmeni un piemēroti gulēšanai.

Iecerēts, ka jaunie biznesa klases sēdekļi palīdzēs aviosabiedrībai saglabāt konkurētspēju iepretim tādiem konkurentiem kā Japan Airlines un Austrālijas Qantas Airways.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Virgin Money izslēgta no pretendentu uz RBS filiālēm saraksta

Lelde Petrāne, 09.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Money, daļa no uzņēmēja Ričarda Brensona (Richard Branson) biznesa konglomerāta, ir izslēgta no «sacensībām» par 318 filiālēm, ko pārdod Royal Bank of Scotland (RBS), atsaucoties uz neatklātu informācijas avotu sniegto informāciju, vēsta Reuters.

Virgin bija viena no četriem atlikušajiem pretendentiem, bet tai vēlu piektdien pateikts, ka tā no pretendentu saraksta ir izslēgta, pavēstījuši informācijas avoti.

Trīs atlikušie pretendenti uz filiālēm, kuras RBS jāpārdod apmaiņā pret valsts atbalstu, ir Spānijas Santander, BBVA un Nacionālā Austrālijas Banka.

Starp pretendentiem bija arī uzņēmums Blackstone un labdarības fonds Wellcome Trust, bet tie tika izslēgti jau pagājušajā mēnesī.

RBS, kuras 83% pieder valstij, pēc izglābšanas finanšu krīzes laikā tagad pārdod filiāles ar Williams & Glyn zīmolu. Saskaņā ar prognozēm, pārdodot tīklu, varētu iegūt vairāk nekā vienu miljardu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Singapore Airlines pārtrauks pasaules garākos un ilgākos tiešos lidojumus

Jānis Rancāns, 29.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āzijas lidsabiedrība Singapore Airlines pārtrauks lidojumus maršrutos Singapūra – Ņuarkas lidosta pie Ņujorkas un Singapūra – Losandželosa, kas patlaban ir pasaulē garākie un ilgākie tiešie nepārtrauktie komerciālie lidojumi.

Lidojumu minētajos maršrutos tiks pārtraukti nākamā gada beigās. Uz šādu soli aviokompāniju pamudinājušas augstās degvielas cenas, kā arī zemais pieprasījums pēc starpkontinentāliem lidojumiem, vēsta Bloomberg.

Lidojums uz Ņuarku no Singapūras ilgst aptuveni 18 stundas un ceļā tiek pārvarēti aptuveni 15,3 tūkstoši kilometru. Lidojums uz Losandželosu ir par 2,4 tūkstošiem kilometru īsāks, tomēr ilgst 18 stundas un 30 minūtes. Tas skaidrojams ar pretvējiem Klusajā okeānā, kas lidojumu paildzina. Savukārt lidojums no Singapūras uz Ņuarku šķērso Ziemeļpolu, kur lidmašīnas var lidot ātrāk.

Maršrutā Singapūra – Ņuarka patlaban ir paši garākāie lidojumi pasaulē, bet maršrutā Singapūra – Losandželosa – ilgākie, vēsta AP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Singapūras nacionālā aviokompānija «Singapore Airlines» ceturtdien sāka veikt pasaules ilgākos avioreisus.

Lidojums 16 700 kilometru garajā maršrutā no Singapūras uz Ņujorkas Ņuarkas lidostu ilgst 18 stundas 45 minūtes.

Līdz ar to «Singapore Airlines» pārspējusi pasaules ilgākā avioreisa rekordu, kas līdz šim piederēja Kataras nacionālajai lidsabiedrībai «Qatar Airways». Tās reiss no Kataras galvaspilsētas Dohas līdz Oklendai, Jaunzēlandē, ilgst 17 stundas 40 minūtes.

Lidojumam no Singapūras uz Ņuarku «Singapore Airlines» izmanto laineri «Airbus A350-900ULR», kura salons ir konfigurēts tā, lai katram pasažierim ir vairāk vietas. Salonā ir vietas tikai 161 pasažierim - 67 pasažieriem biznesa klasē un 94 pasažieriem «premium» ekonomiskajā klasē. Biznesa klasē krēslu atzveltnes iespējams nolaist horizontāli, lai varētu gulēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānija Virgin Atlantic ir publicējusi sarakstu ar visdīvainākajām lietām, kuras cilvēki ir vēlējušies ņemt līdzi lidojumā.

Sarakstā ir iekļautas vairākas lietas - piemēram, kāda sieviete uz reģistrāciju lidojumam bija ieradusies ar vannu. Citi cilvēki lidmašīnās ir mēģinājuši ienest sieru, vai pat automašīnu dzinēja daļas.

Par pašām dīvainākajām lietām aviokompānija ir atzinusi:

1. Tarantulu, kas bijis paslēpts kādas dāmas mētelī;

2. Mirušu govi, iesaiņotu plastmasas maisā;

3. Pilnu somu ar galda piederumiem, kas nozagti citā kompānijas reisā;

4. Maisu pilnu ar smiltīm un ūdeni, ko lidmašīnā centās ienest kāds mīlnieku pāris, lai tas tiem atgādinātu par brīnišķīgajiem mirkļiem Grenādā;

5. Maisu ar kokosriekstu koku zariem un zemi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrības nekad nav bijušas tik izpalīdzīgas, pretimnākošas un līdzjūtīgas kā mūsdienās, tā raksta mashable.com. Šīs pozitīvās īpašības ir uzplaukušas līdz ar sociālo mediju parādīšanos, jo aviokompānijas ir ņēmušas vērā sociālo mediju klātbūtni un padarījušas interaktīvos medijus par klientu apkalpošanas rīku. Patlaban tādos sociālajos medijos kā Twitter un Facebook aviokompāniju pasažieri var izteikt sūdzības un ieteikumus, kā arī atzinības un komplimentus. Portāls ir apkopojis sociālajos medijos visiemīļotākās ASV lidsabiedrības.

Visvairāk sekotāju sociālajos medijos ir aviokompānijai Virgin Airlines. Patlaban tai ir vairāk nekā 250 tūkstoši sekotāju Twitter, un pati aviokompānija seko vairāk nekā 27 tūkstošiem citiem Twitter lietotājiem. Interneta vietnē Virgin Airlines ir vairāk nekā 2,6 miljoni skatījumu.

Lidsabiedrība Delta Airlines, kura 2010. gada augustā kļuva par pirmo aviokompāniju, kuras lidojumus varēja rezervēt, izmantojot Facebook, patlaban ir vairāk nekā 197 tūkstoši sekotāju sociālajā tīklā Facebook un vairāk nekā 236 tūkstoši sekotāju Twitter. Savukārt Virgin Airlines Facebook lapas jaunumiem seko vairāk nekā 165 tūkstoši sociālā tīkla lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Brensons Lietišķajā Dienā: grūtos laikos ceļ impērijas

Marta Rībele, Lietišķā Diena, 14.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labos laikos tiek veidota bagātība, bet grūtos laikos tiek celtas impērijas — tā savu pirmo sleju «Tātad — tu gribi būt uzņēmējs?!» Dienas bizness žurnālā Lietišķā Diena noslēdz britu miljardieris un piedzīvojumu meklētājs Ričards Brensons.

Tā ekskluzīvi Latvijā būs lasāma jau piektdien žurnālā Lietišķā Diena/Dienas bizness un turpmāk katru nedēļu. Lasītāji Virgin Group prezidentam arī varēs uzdot jautājumus.

Pirmajā ierakstā R.Brensons stāsta, kā pats izmantojis recesijas laiku.

Visambiciozākais R.Brensona projekts ir kosmiskā tūrisma kompānija Virgin Galactic.

Atgādinām, ka turpmāk katru piektdienu visi Dienas biznesa un Dienas Lietišķā komplekta abonenti saņems nedēļas žurnālu Lietišķā Diena jaunā veidolā. Taču tāpat kā 2009. gadā Lietišķo Dienu varēs iegādāties preses tirdzniecības vietās visu nākamo nedēļu.

Komentāri

Pievienot komentāru