Citas ziņas

Slēgs esošo Slāvu pārvadu

Atis Rozentāls, Db, 13.11.2009

Jaunākais izdevums

No 28.novembra satiksmei slēgs esošo Slāvu pārvadu pār dzelzceļu, vienlaicīgi satiksmi novirzot uz jaunizbūvēto pārvadu.

Satiksmes pārslēgšana notiks 2009. gada 28. novembrī no 11:00 līdz 23:00. Pēc satiksmes slēgšanas sāksies esošā Slāvu pārvada un uzbēruma demontāžas darbi, informēja a/s Dienvidu tilts pārstāve Jeļena Mariševa.

Autovadītāji tiek aicināti uzmanīgi sekot līdzi ceļa zīmēm un citiem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem un ievērot ātruma ierobežojumus. Pēc satiksmes pārslēgšanas, braucot pa Slāvu ielu virzienā no Krasta ielas, būs jābrauc pa estakādi pāri Slāvu rotācijas aplim, tādējādi nokļūstot Lubānas ielā. Lai nokļūtu Slāvu rotācijas aplī, no Lubānas ielas būs jānogriežas pa labi uz Katlakalna ielu, tad pa labi uz Krustpils ielu un jābrauc līdz Slāvu rotācijas aplim. Braucot no Slāvu rotācijas apļa Krasta ielas virzienā, satiksme tiks novirzīta uz jaunizbūvēto estakādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rīt satiksmei atvērs jaunizbūvēto Slāvu pārvadu un estakādi uz Lubānas ielu

Dienas Bizness, 13.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No sestdienas, 14. maija, transportlīdzekļu satiksmei tiks atvērts jaunizbūvētais Slāvu pārvads un estakāde uz Lubānas ielu, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Estakāde, kas šobrīd tiek izmantota nokļūšanai no Slāvu pārvada uz Lubānas ielu, tiks slēgta, lai veiktu nepieciešamos darbus turpmākai satiksmes plūsmas maiņai pretējā virzienā. Uzbraukšana uz Slāvu pārvada no rotācijas apļa nemainīsies un notiks tāpat kā līdz šim.

Papildus tiks atklāta nobrauktuve no estakādes uz mezgla otro līmeni Piedrujas ielas virzienā. Tas ļaus nokļūt no Daugavas kreisā krasta, Krasta un Maskavas ielām uz Piedrujas ielu neiebraucot Slāvu rotācijas aplī un nebraucot pa Ilūkstes ielu, kas ievērojami atvieglos satiksmes plūsmu Lubānas ielā virzienā uz Katlakalna ielu.

Satiksmes pārslēgšana notiks sestdien, 14. maijā, laika posmā no 10:00 līdz 17:00.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Līdz jūlijam tiks pabeigta Dienvidu tilta otrās kārtas būvniecība

Ingrīda Drazdovska, 14.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Transportlīdzekļu satiksmei vasarā atklāt Dienvidu tilta turpinājums Daugavas labajā krastā – Slāvu maģistrālais transporta mezgls, informē darbu veicējs Transport Systems.

Līdz jūlijam pakāpeniski plānots atvērt vairākus pārvada posmus. Plānots, ka satiksmei tiks atvērts jaunais pārvads pār dzelzceļu, estakāde no Slāvu pārvada uz Lubānas ielu, nobrauktuve no minētās estakādes uz Piedrujas ielu, kā arī rotācijas aplis un nobrauktuve no Slāvu pārvada uz rotācijas apli.

Līdz šim uzņēmums Transport Systems jau veicis vairāk nekā 85% no visiem būvdarbiem, tostarp betona konstrukciju un inženiertīklu izbūves darbus. Iestājoties būvdarbiem labvēlīgākiem laika apstākļiem, tiks turpināti asfaltēšanas un ceļu aprīkošana ar drošības barjerām, ceļa zīmēm utt. Turpināsies arī labiekārtošanas darbi – ietvju izbūve, apzaļumošana, koku un krūmu stādīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Brīvdienās satiksmei atvērs Slāvu pārvadu

, 23.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

28. novembrī satiksmei tiks atvērts jaunizbūvētais Slāvu pārvads un tiks slēgts esošais pārvads pār dzelzceļu, informē Rīgas dome.

Satiksmes pārslēgšana notiks 2009. gada 28. novembrī laika posmā no plkst.11.00 līdz plkst.23.00.

Pēc satiksmes slēgšanas sāksies demontāžas darbi – tiks pilnībā demontēts esošais Slāvu pārvads un uzbērums. Pēc satiksmes pārslēgšanas, braucot pa Slāvu ielu virzienā no Krasta ielas būs jābrauc pa estakādi pāri Slāvu rotācijas aplim, tādējādi nokļūstot Lubānas ielā. Lai nokļūtu Slāvu rotācijas aplī, no Lubānas ielas būs jānogriežas pa labi uz Katlakalna ielu, tad pa labi uz Krustpils ielu un jābrauc līdz Slāvu rotācijas aplim (saskaņā ar pievienoto shēmu). Braucot no Slāvu rotācijas apļa Krasta ielas virzienā, satiksme tiks novirzīta uz jaunizbūvēto estakādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

18. novembrī Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi, slēgs 11. novembra krastmalu

Lelde Petrāne, 16.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienas svinību pasākumiem 18. novembrī pilsētā ieviesīs satiksmes ierobežojumus.

No 17. novembra plkst. 18.00 līdz 18. novembrim plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Daļēji satiksmes ierobežojumi 11. novembra krastmalā tiks ieviesti jau no 17. novembra rīta. Savukārt transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt minētajā šajā ielas posmā būs liegts no 16. novembra plkst. 20.00.

No 17.novembra plkst. 18.00 līdz 18.novembra plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Poļu gātē un Bīskapa gātē, posmā no 11.novembra krastmalas līdz ielai, kas atrodas paralēli 11.novembra krastmalai.

18.novembrī no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.15 slēgs transportlīdzekļu satiksmi:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas teritorijā atrodas deviņi nevienai pašvaldības un valsts institūcijai nepiederoši gājēju tilti. Viens no šiem tiltiem drīzumā uz laiku tikšot slēgts.

Jau vēstīts, ka saņemto iedzīvotāju sūdzību dēļ Rīgas domē šodien bija sasaukta atbildīgo institūciju pārstāvju sanāksme, lai diskutētu par gājējiem paredzēto Rīgas gaisa pārvadu turpmāko apsaimniekošanu. Latvijas Televīzija aizvadītajā nedēļā ziņoja, ka lai gan cilvēki šādus gājēju pārvadus izmanto ikdienas gaidās, juridiski tie nevienam nepieder, kā rezultātā neviens arī nerūpējas par šo objektu tehnisko stāvokli.

Sanāksmē piedalījās Rīgas pilsētas būvvaldes, AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz), AS «Rīgas siltums», pašvaldības uzņēmuma SIA «Rīgas ūdens», AS «Latvijas gāze», kā arī vairāku domes struktūrvienību pārstāvji.

Kopumā secināts, ka nevienam nepiederoši patlaban ir deviņi šādi gājēju tilti. Balstoties uz Rīgas būvvaldes atzinumu, vissliktākajā stāvoklī patlaban ir pārvads pār Zunda kanālu, kā rezultātā pašvaldība nolēmusi gājēju kustību uz tā slēgt. «Pārvads būs slēgts līdz brīdim, kad veiksim padziļinātu tā apsekošanu. Tad arī būs skaidrs - vai un cik lielas investīcijas tā atjaunošanai nepieciešamas. Varbūt tiltu atzīs par drošu,» žurnālistiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR), norādot, ka vienlaikus nav skaidrs - kura institūcija uzņemsies šo pienākumu, jo komunikācijas tur ir gan «Rīgas siltumam», gan būs arī «Latvijas Gāzei».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sagatavotos valsts svētku pasākumiem, Rīgā šodien noteikti satiksmes ierobežojumi, informēja pašvaldībā.

Šovakar slēgs satiksmi 11.novembra krastmalas un Eksporta ielas posmā.

No plkst.16 līdz sestdienas, 18.novembra, plkst.18 transportlīdzekļu satiksmi slēgs 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz 11.novembra krastmalai.

Savukārt no plkst.21 līdz NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājuma beigām nepieciešamības gadījumā transportlīdzekļu satiksmi slēgs Ģenerāla Radziņa krastmalā un Krasta ielas posmā no Jēzusbaznīcas ielas līdz apgriešanās vietai pie tirdzniecības centra "Mols".

Šodien no plkst.8 līdz 16 transportlīdzekļu satiksmi ierobežos un nepieciešamības gadījumā slēgs 11.novembra krastmalā, labajā malējā braukšanas joslā, 150 metru garā posmā no Miesnieku ielas virzienā uz Poļu gāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lāčplēša dienas pasākumu norisi vairākās Rīgas ielās tiks ierobežota satiksme, tostarp, tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, informēja Rīgas domē.

Krastmala šodien būs slēgta līdz pusnaktij, kā arī līdz plkst.11 būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana ielās starp Herdera laukumu un Doma laukumu abās pusēs, kā arī Herdera laukumā un Doma laukumā.

Līdz šodienas pusnaktij tiks arī aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas abās pusēs, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, kā arī būs liegts apstāties un stāvēt arī Aspazijas bulvāra labajā pusē, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai (parka pusē), un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (parka pusē).

Tāpat apstāties un stāvēt šodien no plkst.6 līdz 13.30 būs liegts Aizsaules ielas abās pusēs, Varoņu ielas abās pusēs, posmā no Aizsaules ielas līdz ēkai Varoņu ielā 3A (pie Rīgas Brāļu kapiem) un autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā. Bet no plkst.8 līdz 24 šis ierobežojums būs spēkā Valguma ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai un Bāriņu ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas tiltu un pārvadu tehniskā stāvokļa pārbaude izmaksās 29 027 latus

LETA, 25.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas tiltu un pārvadu tehniskā stāvokļa pārbaude izmaksās 29 027 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā galvaspilsētas tiltu un pārvadu tehniskā stāvokļa pārbaudei pieteicies tikai viens pretendents - SIA Inženierbūve, kas arī atzīts par uzvarētāju.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa, tiltu pārbaudes ir nepieciešams veikt, lai izvērtētu tiltu un satiksmes pārvadu tehnisko stāvokli, to nestspēju un ekspluatācijas drošību, kā arī noteiktu ekspluatācijas laikā radušos defektus un to cēloņus, atlikušo kalpošanas laiku, pieļaujamās ekspluatācijas slodzes un rekomendētu pasākumus, kas jāveic, lai saglabātu nestspēju, nodrošinātu tilta vai satiksmes pārvada ilgizturību un satiksmes drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Saistībā ar Akropoles ceļu būves darbiem plāno izcirst 17 kokus

Gunta Kursiša, 30.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Transporta pieslēguma izbūvei pie daudzfunkcionālā centra Akropole Ķengaragā nepieciešams likvidēt četras sudrabkļavas un liepu, 11 zirgkastaņus un vienu bērzu, informē Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji.

Sudrabkļavas un liepu plānots nocirst saistībā piebraucamo ceļu un estakādes izbūvi no Maskavas ielas 257 līdz Krasta ielai. Savukārt zirgkastaņu un bērza ciršana plānota Salaspils ielas rekonstrukcijas posmā no Slāvu ielas līdz Salaspils ielai 4c.

Daudzfunkcionālā centra Akropole apbūve paredzēta kvartālā starp Maskavas ielu, Slāvu ielu un Slāvu ielas satiksmes pārvadu pār dzelzceļu. Kompleksā plānots izvietot tirdzniecības un atpūtas centru un biroju ēku.

Saistībā ar koku ciršanu Rīgas pilsētas būvvalde no 30. jūlija līdz 13. augustam apkopos iedzīvotāju viedokļus. Publiskās apspriešanas ietvaros rakstiskas atsauksmes var iesniegt Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4. Turpat var sīkāk iepazīties ar koku ciršanas plāniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Rīgā tīra maģistrālās ielas

Jānis Rancāns, 11.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar intensīvo snigšanu Rīgā tīra maģistrālās ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports. Beidzot darbus maģistrālajās ielās, tiks uzsākta sniega tīrīšana intensīvākajās rajona nozīmes ielās, informē Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments.

[Papildināta ar 1,. 2. un 3. rindkopu]

Darbu veikšanā kopumā iesaistītas 44 tehnikas vienības - specializētās kaisīšanas mašīnas, autogreideri un traktorbirstes. Uzlabot braukšanas apstākļus uz maģistrālajām ielām un tiltiem būs iespējams divas līdz trīs stundas pēc snigšanas beigām, norāda departaments.

Šobrīd sniega tīrīšanas darbi notiek Rīgas maģistrālajās ielās, ar intensīvu transportlīdzekļu un sabiedriskā transporta kustību - Brīvības ielā, Krišjāņa Valdemāra ielā, Dārzciema ielā, Lubānas ielā, Aleksandra Čaka ielā, Augusta Deglavā, Maskavas ielā, Ulmaņa gatvē, Vienības gatvē, Jūrmalas gatvē, Lielvārdes ielā, Ziepniekkalna ielā, Bauskas ielā, Bauskas ielā un pārējās, kopumā 280 maģistrālajās ielās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvnieku apvienība BERERIX sākusi dzelzceļa tilta un pārvada būvniecības darbus Lāčplēša ielā.

Pirmā dzelzceļa pārvada izbūve ir nozīmīgs brīdis Rīgas Centrālā multimodālā transporta mezgla attīstībā un vienlaikus turpmākā projekta īstenošanā. Augustā uzsāktie dzelzceļa pārvada būvniecības darbi un daļēja uzbēruma norakšana mainīs pilsētvidi un ļaus īstenot projektēšanas risinājumus, kas uzlabos satiksmes, gājēju un velobraucēju pārvietošanos drošā un ērtā veidā.

"Lai stacijas apkārtni pārveidotu par galvaspilsētas centrālo satiksmes mezglu ar modernu un pieejamu infrastruktūru, būvniecības laikā gaidāmas satiksmes organizācijas izmaiņas, bet aicinām iedzīvotājus pret tām izturēties ar izpratni,” atzīmēja Satiksmes ministrijas Dzelzceļa politikas un infrastruktūras departamenta direktors Kārlis Eņģelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā gaidāms pirmais sniegs, ielu uzturētāji nodrošinās ziemas dežūras

Zane Atlāce - Bistere, 23.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, nedēļas nogalē Rīgā gaidāms pirmais sniegs un vismaz 2-4 cm augsta sniega sega, līdz ar to Rīgas domes Satiksmes departaments ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanas darbos iesaistījis visas pilsētai pieejamās tehnikas vienības, informē departamentā.

Ziemas sezonā, pilsētas ielu uzturētāji strādā 24h režīmā, lai sākoties snigšanai, nekavējoties varētu veikt ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanu no sniega un brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Pilsētai ir pieejamas 59 ziemas tehnikas vienības.

Satiksmes departamenta speciālisti aicina pārbaudīt transporta līdzekļu tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgu atbrīvo no sniega

Elīna Pankovska, 21.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā no sabiedriskā transporta pieturvietām, ielu malām, gājēju tuneļiem un tiltiem izvesti 6835 tūkstoši kubikmetru sniega, informē Rīgas domes Satiksmes departaments. Darbus veica aptuveni 81 tehnikas vienība.

Vecrīgā un centra rajonā sniegs izvests no visām ielām, kur bija iespējams to fiziski veikt. Kopumā iepriekšējā naktī izvesti 1772 kubikmetri sniega, Latgales priekšpilsētā izvesti 3123 un Ziemeļu rajonā izvesti 696 kubikmetri sniega. Sniegs izvests arī no satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē, kā arī no Gogoļa ielas tuneļa.

Rīgas domes Satiksmes departamentam ir iedalīts budžets ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanai visu gadu, paredzot, ka lielākie tēriņi būs ziemas mēnešos, kad ir aktuāla sniega tīrīšana un izvešana, ielu, tiltu un pārvadu kaisīšana, bet pavasarī - to attīrīšana no smiltīm, skaidroja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobra sākumā tika veikta Sarkandaugavas pārvada slogošana, lai pārbaudītu pārvada faktisko nestspēju un tā gatavību satiksmes atvēršanai. Pārbaudes un analītisko aprēķinu rezultāti apstiprina, ka Sarkandaugavas pārvadu pieļaujams ekspluatēt ar ikdienas satiksmes slodzēm.

Statiskā laiduma konstrukcijas slogošanai tika izmantotas 13 dažādas shēmas. Vienas slodžu shēmas pārbaudē vienlaicīgi tika izmantotas sešas kravas automašīnas. Katra automašīna svēra 30 tonnas, tādējādi uz pārvada vienlaicīgi atradās 180 tonnu liels svars. Iegūtie rezultāti apstiprina, ka Sarkandaugavas pārvadu pieļaujams ekspluatēt ar ikdienas satiksmes slodzēm, kā arī tas var uzņemt papildus slodzes.

FOTO: Testē Sarkandaugavas pārvada nestspēju; darbus plānots pabeigt novembrī 

Rīgā notikuši Sarkandaugavas pārvada slogošanas darbi, kuru laikā pārbaudīta būves faktiskā...

“Pārvada atvēršana satiksmei plānota novembra otrajā pusē. Apvienojumā ar Austrumu maģistrāli tas ir būtisks posms Rīgas pilsētas satiksmes plūsmu sakārtošanā un paredz arī gājēju un velobraucēju pārvietošanās uzlabojumus,” papildina Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis.

Sarkandaugavas pārvada garums (bez nobrauktuvēm) ir 454,4 metri.

Pārvada būvniecības sadārdzinājums sasniedzis nepilnus 1,3 miljonus eiro, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Kopumā pārvada būvniecība izmaksās 37,8 miljonus bez pievienotās vērtības nodokļa jeb 45,8 miljonus eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Sākotnējā vienošanās paredzēja, ka pārvada būvniecība izmaksās 42,5 miljonus eiro, līdz ar to Krievijas izraisītā kara seku dēļ sadārdzinājums ir 1 289 130 eiro.

Pārvadu veido septiņas atsevišķas laidumu konstrukcijas abos virzienos un divi pieslēgumi - pie Viestura prospekta un pie Tvaika ielas. Slogošanas laikā eksperti veica pārvada izlieču mērīšanu un to salīdzināšanu ar teorētisko aprēķinu. Tāpat tika veikta pārvada laiduma konstrukcijas vispārējā inspekcija. Sarkandaugavas pārvada pārbaudi ar slodzi veica SIA “Inženierbūve” speciālistu grupa.

Pārvada “Rīga – Skulte” izbūvi Sarkandaugavā veic pilnsabiedrība “Personu apvienība “OTC””, kurā ir apvienojušies trīs būvnieki: SIA “Binders”, AS “LNK Industries” un AS “Latvijas tilti”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome atbalstīja priekšlikumu šomēnes satiksmei atklāto pārvadu Sarkandaugavā pār Saulkrastu virziena dzelzceļu nosaukt par Daudersalas pārvadu.

Kā ziņots, nosaukuma došanu rosinājusi Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija. Šāds ierosinājums esot tapis, jo komisija uzskata, ka pretējā gadījumā cilvēki sajauks pārvadu ar tiltu pār Sarkandaugavu uz Ganību dambja pirms Tilta ielas.

Dome arī nolēma par trīs jaunu ielu nosaukumu piešķiršanu.

Iela gar dzelzceļa uzbērumu no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai nosaukta par Kļavu ielu.

Sarkanajām līnijām bez nosaukuma Jaunciemā piešķirts Belteskakta ielas nosaukums. Jaunā iela krustosies ar Jaunciema 5. līniju.

Savukārt jaunai ielai Skanstē, kas stiepjas no Pulkveža Brieža ielas iepretī lielveikalam "Rimi" līdz Mihaila Tāla ielai, piešķirts arhitektes Martas Staņas ielas nosaukums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

46 miljonus eiro vērtajiem ceļa būvdarbiem Sēnītes posmā sācies ziemas pārtraukums

Zane Atlāce - Bistere, 27.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvdarbos uz Vidzemes šosejas (A2) abām brauktuvēm posmā no Garkalnes līdz Sēnītei (25,50.-39,40. km) un uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Sēnītes līdz tiltam pār Gauju (0,00.-1,65. km) ir iestājies ziemas tehnoloģiskais pārtraukums, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

Paveiktie būvdarbi ietver arī ceļa pārvadu Vangažos un Sēnītes satiksmes mezglā un Sēnītes rotācijas apļa pārbūvi, kā arī Straujupītes caurtekas Vangažos, gājēju tuneļa pie Sēnītes un apgaismojuma atjaunošanu Vangažos. Šogad ceļa sega visā posmā ir pārbūvēta līdz asfalta saistes kārtai. LVC atgādina, ka tā nav tik gluda un viendabīga kā virskārta.

Asfalta virskārta tiks ieklāta 2020. gada būvdarbu sezonā. Tāpat šogad ir uzsākta satiksmes pārvadu pārbūve, caurtekas un gājēju tuneļa atjaunošana, kā arī atjaunots apgaismojums un gājēju luksofors Vangažos. Nākamgad līdzās asfalta virskārtas ieklāšanai, tiks pabeigta arī satiksmes pārvadu pārbūve un drošības barjeru uzstādīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

13 milj. Ls vērtos Viskāļu-Kokneses ceļa posma atjaunošanas darbus veiks Kokneses ceļš

Gunta Kursiša, 16.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies vairāk nekā 13,4 milj. Ls apjomīgais iepirkumu konkurss par autoceļa E22 Viskāļi-Koknese 40,6 – 63,6 km atjaunošanas darbu pabeigšanu. Noskaidrots, ka ceļa rekonstrukciju veiks personu apvienība Kokneses ceļš, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Kopumā konkursā par Viskāļu-Kokneses autoceļa posma atjaunošanas darbiem pieteicās trīs pretendenti, no kuriem apvienība Kokneses ceļš piedāvāja viszemāko cenu, kas arī bija galvenais labākā pretendenta izvēles kritērijs. Tādējādi konkursa izsludinātājs – valsts a/s Latvijas Valsts ceļi – līgumu slēgs par teju diviem miljoniem latu mazāku summu nekā tika sākotnēji plānots. Jau vēstīts, ka Latvijas Valsts ceļu paredzētā atjaunošanas darbu līgumcena pārsniedza 15,3 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Daudzfunkcionālā centra Akropole celtniecību plānots sākt nākamgad

LETA, 29.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzfunkcionālā centra Akropole celtniecību Rīgā, Maskavas ielā, plānots sākt nākamgad, šodien Baltijas nekustamā īpašuma attīstītāju forumā sacīja Akropolis Group valdes priekšsēdētājs Emilis Gustainis.

Viņš norādīja, ka celtniecību bija paredzēts sākt jau pirms dažiem gadiem, taču to aizkavēja dažādas izmaiņas likumos un normatīvajos aktos.

Gustainis stāstīja, ka Rīgas Akropole būs otrs lielākais Akropolis Group daudzfunkcionālais centrs ar kopējo platību 62 000 kvadrātmetru. Lielāks ir tikai Akropolis centrs Viļņā 87 000 kvadrātmetru platībā. Vēl Akropolis centri atrodas Klaipēdā un Šauļos, bet tie ir daudz mazāki. Kauņas Akropolis centru 2007.gadā Akropolis Group pārdeva citiem īpašniekiem.

Rīgas Akropolē paredzēti veikali, deviņas kinozāles, slidotava 26 reiz 56 metru izmērā, 16 boulinga celiņi, restorāni ar 2300 apmeklētāju sēdvietām, kā arī stāvvieta 2300 automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Tendences nekustamā īpašuma tirgū: «Krasta rajona» jeb Maskavas forštates sērijveida ēkas

Sagatavojusi Lelde Petrāne, 20.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īres maksa sērijveida dzīvokļiem Maskavas forštatē pēdējo četru gadu laikā ir palielinājusies par 15%, bet iegādes cena par kvadrātmetru – par 31%, liecina nekustamo īpašumu aģentu platformas "Big Bang Realty" un programmatūras un datu analīzes uzņēmuma "D.Vision" pētījums.

Maskavas forštate ir apkaime, ko norobežo Daugava, Aizkraukles virziena dzelzceļš un Dienvidu/Slāvu tilts. Tātad, piemēram, 467. sērijas ēku komplekss, kas atrodas uz rietumiem no Slāvu tilta (tā saucamais “Krasta masīvs”), ir pieskaitāms Maskavas forštatei, taču t/c “Akropole” ir pieskaitāma Ķengaragam. Maskavas forštates apkaime ir diezgan liela (759,4 ha) un nav viendabīgi apbūvēta. Sērijveida daudzdzīvokļu ēkas lielākoties koncentrējas tuvāk tās dienvidaustrumu robežai. Iespējams, tieši tāpēc populārajos sludinājumu portālos teritorijai mēdz piešķirt atsevišķu nosaukumu – “Krasta rajons”, tomēr - tāpat kā “Krasta masīvs” - šie nav oficiālie nosaukumi un Rīgas kartē īstenībā neeksistē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Viens no pelnošākajiem jūtūberiem sajuties ļoti noguris

Lelde Petrāne, 16.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"YouTube" zvaigzne PewDiePie paziņojis, ka uz laiku pārtrauks darbību video platformā, jo "jūtas ļoti noguris", ziņo BBC.

30 gadus vecais zviedrs, īstajā vārdā Fēlikss Kjellbergs, ieguvis slavu ar videospēļu komentāriem un kādu brīdi bija pasaulē vispelnošākais jūtūberis. Vienlaikus viņš guvis arī sliktu slavu saistībā ar apsūdzībām rasismā un antisemītismā.

"Nākamā gada sākumā es uz brīdi būšu prom. Plašāk paskaidrošu vēlāk," video ierakstā pavēstījis PewDiePie.

Šā gada sākumā PewDiePie, kuram šobrīd ir 102 miljoni abonentu, lielākā "YouTube" kanāla slavu atņēma Bolivudas ierakstu kompānija "T-Series", kurai tagad ir vairāk nekā 121 miljons abonentu.

"Nākamgad es ņemu pārtraukumu no "YouTube". Es gribēju to pateikt jau iepriekš, jo esmu izlēmis. Esmu noguris. Es jūtos ļoti noguris. Es nezinu, vai varat to redzēt," PewDiePie smiedamies paziņojis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. aprīļa stāsies spēkā vairākas izmaiņas jaunā iepirkšanās un izklaides centra Akropole apkārtējā infrastruktūrā, informē tirdzniecības centra pārstāve Līga Andžāne.

Šīs izmaiņas attiecas gan uz autobraucējiem, gan sabiedriskā transporta lietotājiem.

No 1. aprīļa sāks darboties jaunuzbūvētais viadukts Krasta ielā, kas savieno Krasta ielu ar iepirkšanās centra autostāvvietu, iebrauktuve Akropoles teritorijā no Maskavas ielas, kā arī izbraukšana no tās uz Maskavas ielu un šeit uzstādītie luksofori. Tāpat autobraucēju rīcībā tiks nodotas papildu joslas, lai nogriezos no Maskavas ielas uz Slāvu ielu, un papildu joslas uz apgriešanos Slāvu ielā. Darboties sāks arī uz Slāvu un Salaspils ielām uzstādītie luksofori. Savukārt sabiedriskā transporta pasažieru ērtībai no 1. aprīļa būs pieejamas jaunizveidotās sabiedriskā transporta pieturas Kuzņecovs Salaspils ielā, kurās turpmāk pieturēs 18. maršruta autobuss, 15. maršruta trolejbuss, kā arī 204. un 316. maršruta mikroautobusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar daudzfunkcionālā centra Akropole būvniecības darbiem no 6. jūnija līdz 30. jūnijam ierobežota transportlīdzekļu satiksme Salaspils ielas un Slāvu ielas krustojumā (zem satiksmes pārvada).

Tostarp šajā laika posmā aizliegts kreisais pagrieziens no Salaspils ielas uz Slāvu ielu, centra virzienā.

Darbu veicējiem uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu (kuri atrodas slēgtajā ielas posmā) transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, kā arī operatīvā transporta satiksmi.

Veicot darbus nakts laikā var tikt pārsniegts pieļaujamais trokšņa līmenis.Galerijā augstāk - Salaspils un Slāvu ielas krustojuma rekonstrukcijas darbi!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV mazumtirdzniecības giganti JC Penney un Macy's ceturtdien paziņoja, ka valstī slēgs vairākus veikalus un likvidēs vairākus tūkstošus darba vietu.

JC Penney pavēstījis, ka līdz 4.aprīlim slēgs aptuveni 40 no 1060 veikaliem, likvidējot apmēram 2250 darba vietas.

Šāds kompānijas paziņojums izplatīts tieši gadu pēc tam, kad tā īstenoja iepriekšējo restrukturizāciju, kuras ietvaros tika slēgti 33 veikali un likvidēti aptuveni 2000 darba vietu.

Tikmēr Macy's paziņojis, ka nākamo dažu mēnešu laikā slēgs 14 no 790 veikaliem, strādājošo skaitu samazinot par vairāk nekā 1300.

Vienlaikus uzņēmums gan plāno atvērt divus jaunus veikalus.

JC Penney un Macy's darbību negatīvi ietekmējusi interneta tirdzniecības straujā izaugsme.

Macy's norāda, ka, pateicoties restrukturizācijas plānam, tas cer ietaupīt 140 miljonus dolāru (118,9 miljonus eiro) gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autobūves milzis «General Motors» (GM) pirmdien paziņoja, ka atlaidīs 15% no saviem 180 000 darbinieku un slēgs septiņas rūpnīcas visā pasaulē, veicot masveidīgu restrukturizāciju ar mērķi ietaupīt sešus miljardus ASV dolāru un pielāgoties «mainīgajiem tirgus apstākļiem».

Kompānija ar šo restrukturizāciju reaģē uz patērētāju gaumes maiņu, fokusējoties uz populārām kravas mašīnām un apvidus mašīnām, kā arī elektromobiļiem.

Pozitīvi uz šīm GM darbībām reaģēja Volstrīta, kur GM akcijas cena pirmdien pieauga par 4,8%, bet ASV un Kanādas līderi pauda sašutumu.

Rūpnīcu slēgšanu asi kritizēja ASV un Kanādas arodbiedrība, kas pārstāv GM strādājošos. Tā apsūdzēja GM ražošanas pārcelšanā uz citām valstīm, to darot uz Ziemeļamerikas strādnieku rēķina.

Darbinieku atlaišana īpaši skars politiski svarīgus rajonus Ohaio un Mičiganas štatos, kuru atdzimšanu bija solījis panākt ASV prezidents Donalds Tramps.

«Darbības, kuras mēs šodien veicam, turpina mūsu pārveidi par ļoti darbīgu, elastīgu un ienesīgu [uzņēmumu], vienlaikus dodot mums elastību investēt nākotnē,» paziņoja GM vadītāja Mērija Barra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tramps draud samazināt subsīdijas ASV autobūves gigantam General Motors

LETA--AFP, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidents Donalds Tramps draudējis samazināt subsīdijas Savienoto Valstu autobūves gigantam «General Motors» (GM), kas paziņojis par plāniem likvidēt 15% darbvietu un slēgt vairākas rūpnīcas.

Šis ir kārtējais Trampa dusmu izvirdums pret ASV uzņēmumiem, kuru plāni neatbilst prezidenta solījumiem aizsargāt amerikāņu darba vietas.

«Savienotās Valstis glāba »General Motors« un šis ir PALDIES, ko mēs saņemam pretī!» savā tvitera kontā otrdien rakstīja Tramps, atsaucoties uz valdības sniegto palīdzību finanšu krīzes laikā. «Mēs šobrīd aplūkojam iespējams samazināt visas GM subsīdijas, tostarp elektriskajiem automobiļiem.»

Šāds Trampa ieraksts tviterī sekoja dienu pēc tam, kad GM paziņoja, ka atlaidīs 15% no saviem 180 000 darbinieku un slēgs septiņas rūpnīcas visā pasaulē, veicot masveidīgu restrukturizāciju ar mērķi ietaupīt sešus miljardus dolāru un pielāgoties «mainīgajiem tirgus apstākļiem».

Komentāri

Pievienot komentāru