Transports un loģistika

Slēgs satiksmi Visbijas prospektā

, 04.04.2008

Jaunākais izdevums

Sakarā ar pilnsabiedrības A.C.B. un Ceļu pārvalde iesniegumu par ielas remontdarbiem ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma projekts, kurā noteikts, ka no 7.aprīļa līdz 1.jūnijam tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Visbijas prospekta 200m garā posmā no Inčukalna ielas, informēja Rīgas dome.

Pilnsabiedrībai A.C.B. un Ceļu pārvalde uzdots nodrošināt transporta līdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu (kas atrodas Visbijas prospekta slēgtajā posmā) transporta piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam, un operatīvā transporta kustību.

Transportlīdzekļu satiksmi Visbijas prospektā var atjaunot pirms rīkojuma projektā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas satiksmes organizācijā sakarā ar Dziesmu un deju svētkiem piektdien, 11. jūlijā

, 09.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. jūlijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm):

– Ezermalas ielā, posmā no Meža prospekta līdz Stokholmas ielai (izņemot sabiedrisko transportu un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļiem);

– Meža prospektā, posmā no Ezermalas ielas līdz Siguldas prospektam (izņemot sabiedrisko transportu);

– Janševska prospektā;

– Kokneses prospektā, posmā no Siguldas prospekta līdz Meža prospektam (izņemot sabiedrisko transportu).

11. jūlijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 policija nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm un sabiedriskā transporta satiksmi un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļus):

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

18. novembrī Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi, slēgs 11. novembra krastmalu

Lelde Petrāne, 16.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienas svinību pasākumiem 18. novembrī pilsētā ieviesīs satiksmes ierobežojumus.

No 17. novembra plkst. 18.00 līdz 18. novembrim plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Daļēji satiksmes ierobežojumi 11. novembra krastmalā tiks ieviesti jau no 17. novembra rīta. Savukārt transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt minētajā šajā ielas posmā būs liegts no 16. novembra plkst. 20.00.

No 17.novembra plkst. 18.00 līdz 18.novembra plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Poļu gātē un Bīskapa gātē, posmā no 11.novembra krastmalas līdz ielai, kas atrodas paralēli 11.novembra krastmalai.

18.novembrī no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.15 slēgs transportlīdzekļu satiksmi:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas satiksmes organizācijā sakarā ar Dziesmu un deju svētkiem sestdien, 12. jūlijā un svētdien, 13. jūlijā

, 10.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 12. jūlijā un svētdien, 13. jūlijā Rīgā noteikti šādi satiksmes ierobežojumi. Atstātos transportlīdzekļus policija pārvietos uz tuvāko atļauto vietu. Diemžēl tiks slēgtas maksas autostāvvietas minētajās ielās un laikos saskaņā ar policijas norādījumiem.

Lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību XXIV Vispārējo dziesmu un XIV Deju svētku pasākumu laikā, tiek ieteikts maksimālais braukšanas ātrums pie norišu vietām līdz 30km/h. No plkst. 22.00 līdz plkst. 7.00 slēgti Vērmanes dārza vārti un gājēju satiksme Vērmanes dārza teritorijā (izņemot pasākuma organizatorus un Rīgas pašvaldības aģentūras Dārzi un parki darbiniekus), Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

No 12. jūlija plkst. 15.00 līdz 13. jūlija plkst. 6.00 transportlīdzekļu satiksme būs slēgta (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm):

– Ezermalas ielā, posmā no Meža prospekta līdz Stokholmas ielai (izņemot sabiedrisko transportu un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļiem);

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Slēgs satiksmi Visbijas prospekta posmā

, 17.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar akciju sabiedrības A.C.B. iesniegumu par ielas remontdarbiem Visbijas prospektā ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka no 21.janvāra līdz 29.februārim tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Visbijas prospekta 200m garā posmā no Inčukalna ielas, informēja Rīgas dome.

Akciju sabiedrībai A.C.B. uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas Visbijas prospekta slēgtajā posmā, transporta piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un operatīvā transporta kustību.

Transportlīdzekļu satiksmi Visbijas prospektā var atjaunot pirms rīkojumā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Visbijas ielas posmā satiksme būs slēgta vēl mēnesi

, 29.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar pilnsabiedrības A.C.B. un Ceļu pārvalde iesniegumu par ielas remontdarbiem Visbijas prospektā ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka transportlīdzekļu satiksme Visbijas prospekta 200m garā posmā no Inčukalna ielas būs slēgta arī no 3.marta līdz 1.aprīlim, informēja Rīgas dome.

Pilnsabiedrībai A.C.B. un Ceļu pārvalde uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas Visbijas prospekta slēgtajā posmā, transporta piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un operatīvā transporta kustību.

Transportlīdzekļu satiksmi Visbijas prospektā var atjaunot pirms rīkojumā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sagatavotos valsts svētku pasākumiem, Rīgā šodien noteikti satiksmes ierobežojumi, informēja pašvaldībā.

Šovakar slēgs satiksmi 11.novembra krastmalas un Eksporta ielas posmā.

No plkst.16 līdz sestdienas, 18.novembra, plkst.18 transportlīdzekļu satiksmi slēgs 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz 11.novembra krastmalai.

Savukārt no plkst.21 līdz NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājuma beigām nepieciešamības gadījumā transportlīdzekļu satiksmi slēgs Ģenerāla Radziņa krastmalā un Krasta ielas posmā no Jēzusbaznīcas ielas līdz apgriešanās vietai pie tirdzniecības centra "Mols".

Šodien no plkst.8 līdz 16 transportlīdzekļu satiksmi ierobežos un nepieciešamības gadījumā slēgs 11.novembra krastmalā, labajā malējā braukšanas joslā, 150 metru garā posmā no Miesnieku ielas virzienā uz Poļu gāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lāčplēša dienas pasākumu norisi vairākās Rīgas ielās tiks ierobežota satiksme, tostarp, tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, informēja Rīgas domē.

Krastmala šodien būs slēgta līdz pusnaktij, kā arī līdz plkst.11 būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana ielās starp Herdera laukumu un Doma laukumu abās pusēs, kā arī Herdera laukumā un Doma laukumā.

Līdz šodienas pusnaktij tiks arī aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas abās pusēs, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, kā arī būs liegts apstāties un stāvēt arī Aspazijas bulvāra labajā pusē, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai (parka pusē), un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (parka pusē).

Tāpat apstāties un stāvēt šodien no plkst.6 līdz 13.30 būs liegts Aizsaules ielas abās pusēs, Varoņu ielas abās pusēs, posmā no Aizsaules ielas līdz ēkai Varoņu ielā 3A (pie Rīgas Brāļu kapiem) un autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā. Bet no plkst.8 līdz 24 šis ierobežojums būs spēkā Valguma ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai un Bāriņu ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušās Radiotehnikas teritorijas kopīpašnieki iecerējuši attīstīt vai nojaukt viņiem piederošās būves, tikmēr Rīgas dome sola stingri kontrolēt šos procesus.

Ar teritorijas kopīpašniekiem šodien tikās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) un citu attiecīgu pašvaldības struktūru pārstāvji, kā arī valsts institūciju pārstāvji.

Īpašnieki klātesošos informēja par viņiem piederošās teritorijas attīstīšanas un sakārtošanas plāniem. Teritorijā esošās būves daļas, kur savulaik atradās veikals Prisma, īpašnieku pārstāvis Igors Kukainis skaidroja, ka ēku plānots attīstīt kā tirdzniecības centru, kā arī ierīkot daudzstāvu autostāvvietu. Tehniskās dokumentācijas sakārtošana pašlaik esot procesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierobežos satiksmi Rīgas maratona laikā

, 14.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

17. maijā, kad notiks Nordea Rīgas maratons, tā trases maršrutos tiks ierobežota satiksme.

Rīgas domes izpilddirektora rīkojumā noteikts, ka no 16.maija plkst.17.00 līdz 17.maija plkst.11.00 tiks slēgtas autostāvvietas 11.Novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

Policija 17.maijā no pusnakts līdz plkst. 9.00 un no plkst.16.00 līdz 19.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi Grostonas ielā, posmā no J.Daliņa ielas līdz Mālpils ielai. No plkst.2.00 līdz 9.00 un no plkst. 16.00 līdz 19.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi barjeru uzstādīšanai un demontēšanai skrējienu maršrutos. No plkst. 6.30 līdz 11.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11.Novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas satiksmes organizācijā sakarā ar Dziesmu un deju svētkiem ceturtdien, 10. jūlijā

, 08.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepieciešamības gadījumā policija ierobežos transportlīdzekļu satiksmi (izņemot sabiedrisko transportu un transportlīdzekļus ar speciālām organizatoru izdotajām caurlaidēm):

10.jūlijā no plkst. 9.00 līdz plkst. 24.00:

– Šķūņu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Tirgoņu ielai;

– Jaunielā, posmā no Krāmu ielas līdz Doma laukumam;

– Zirgu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Meistaru ielai.

10.jūlijā transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm):

Centrā:

– 11.Novembra krastmalā, posmā no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei;

– Doma laukumā;

– laukumā pie Svētā Pētera baznīcas;

– Basteja bulvārī, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (kanāla pusē);

– Tērbatas ielā, posmā no Merķeļa ielas līdz Elizabetes ielai;

– Merķeļa ielā, posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības bulvārim;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas satiksmes organizācijā sakarā ar Dziesmu un deju svētkiem trešdien, 9.jūlijā

, 07.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 9. jūlijā Rīgā noteikti šādi satiksmes ierobežojumi. Lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību XXIV Vispārējo dziesmu un XIV Deju svētku pasākumu laikā, tiek ieteikts maksimālais braukšanas ātrums pie norišu vietām līdz 30km/h, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Policija nepieciešamības gadījumā ierobežos transportlīdzekļu satiksmi (izņemot sabiedrisko transportu un transportlīdzekļus ar speciālām organizatoru izdotajām caurlaidēm):

9.jūlijā no plkst. 9.00 līdz plkst. 22.00:

– Šķūņu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Tirgoņu ielai;

– Jaunielā, posmā no Krāmu ielas līdz Doma laukumam;

– Zirgu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Meistaru ielai.

9.jūlijā transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm):

Centrā:

– Doma laukumā;

– 11.Novembra krastmalā, posmā no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei;

– laukumā pie Svētā Pētera baznīcas;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar velomaratonu

, 27.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar SIA Igo Japiņa Sporta aģentūra iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 1.jūnijā no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 Rīgā notiks Rīgas 25. Velomaratons, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Velomaratons notiks šādos maršrutos:

– sporta grupa: Biķernieku kompleksa sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Brīvības gatve – Vairoga iela – Ķīšezera iela – Ezermalas iela – Meža prospekts – Viestura prospekts – Mīlgrāvja iela – Jaunciema gatve – Jaunciema viadukts – Rīgas rajons – Rīgas apvedceļš – Biķernieku iela – Juglas iela – Malienas iela – Šmerļa iela – Biķernieku kompleksa sporta bāze;

– tautas grupa: Biķernieku kompleksa sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Vairoga iela – Ķīšezera iela – Ezermalas iela – Meža prospekts – Viestura prospekts – Mīlgrāvja iela – Jaunciema gatve – Jaunciema viadukts – Berģu iela – Ezera prospekts – Upesciema iela – Rīgas apvedceļš – Biķernieku iela – Juglas iela – Malienas iela – Šmerļa iela – Biķernieku kompleksa sporta bāze;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas satiksmes organizācijā sakarā ar Dziesmu un deju svētkiem pirmdien, 7. jūlijā un otrdien, 8. jūlijā

, 04.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atstātos transportlīdzekļus policija pārvietos uz tuvāko atļauto vietu.

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme uzdots slēgt maksas autostāvvietas minētajās ielās un laikos saskaņā ar policijas norādījumiem;

No plkst. 22.00 līdz plkst. 7.00 slēgti Vērmanes dārza vārti un gājēju satiksme Vērmanes dārza teritorijā (izņemot pasākuma organizatorus un Rīgas pašvaldības aģentūras Dārzi un Parki darbiniekus).

Papildus Db noskaidroja Rīgas domē, ka Akmens tilts Dziesmu svētku laikā netikšot slēgts.

Transportlīdzekļu satiksme būs slēgta(izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālajām caurlaidēm):

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes organizācijas uzlabošanai Jūrmalā sāks Dubultu prospekta un Zigfrīda Meierovica prospekta pārbūvi.

Būvdarbu izmaksu summa ir 1 087 540 eiro (ieskaitot PVN).

Būvdarbus veiks posmā no Pils laukuma līdz Baznīcas ielai, autovadītājiem un autobusu pasažieriem no 16. jūnija jārēķinās ar satiksmes organizācijas izmaiņām.

No 16. jūnija tiks mainīta satiksmes organizācija: no Baznīcas ielai līdz Gončarova ielai būs slēgtas Zigfrīda Meierovica prospekta brauktuves abas puses, nodrošinot vienu braukšanas joslu katrā virzienā. No 16. jūnija tiks pārceltas autobusu pieturvietas – virzienā uz Rīgu pietura “Dubulti” pārcelta aptuveni 100 metru uz Rīgas pusi, virzienā no Rīgas – uz Baznīcas ielas pusi šobrīd esošajā stāvlaukumā pie dzelzceļa stacijas.

Dubultos, iepretim dzelzceļa stacijai, kur divu joslu brauktuve virzienā uz Kauguriem pāriet uz vienu joslu, laikā, kad ir intensīvāka satiksme, īpaši vasarā, veidojas sastrēgumi. Pārbūvējot Dubultu satiksmes mezglu, tiks būtiski uzlabota Zigfrīda Meierovica prospekta caurlaidības spēja, nodrošinot brīvu satiksmes plūsmu pilnā maģistrālās ielas šķērsgriezumā – pa divām braukšanas joslām abos virzienos. Līdz ar ērtāku satiksmi un sastrēgumu mazināšanu tiks ievērojami paaugstināta satiksmes drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakarā ar grupas Prāta vētra koncertu ierobežos satiksmi

, 07.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā 9. augstā no plkst. 17.30 līdz plkst. 24.00 Rīgā Mežaparka Lielajā estrādē notiks grupas Prāta Vētra koncerts.

Noteikts, ka no 9. augusta plkst. 7.30 līdz 10. augusta plkst. 00.30 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot transportlīdzekļus ar pasākuma organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm):

– Ostas prospektā, posmā no Mīlgrāvja ielas līdz Mores ielai;

– Mežaparka teritorijā (izņemot pasākuma organizatoru speciāli norādītās autostāvvietas).

– Meža prospekta posmā no Ezermalas ielas līdz Varoņu ielai;

– Kokneses prospekta posmā no Meža prospekta līdz Siguldas prospektam;

Policija 9. augustā nepieciešamības gadījumā regulēs, ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi:

– Mežaparka teritorijā;

– Meža prospekta posmā no Ezermalas ielas līdz Varoņu ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienistabas dzīvokļu Rīgā, Viestura prospektā pārdošanas sludinājumi pazūd no serveriem vidēji pusotra mēneša laikā – tas ir aptuveni tikpat ilgi, cik vidēji Rīgas sērijveida dzīvokļiem, liecina nekustamo īpašumu aģentu platformas «Big Bang Realty» un programmatūras un datu analīzes uzņēmuma «D.Vision» pētījums.

Īpaši pievēršoties šo īpašumu izpētei, secināts, ka pat dārgāki vienistabas dzīvokļi, kas maksā līdz 1500 EUR/m2, parasti Viestura prospektā tiek pārdoti divu mēnešu laikā.

Par Viestura prospekta mājām šajā pētījumā tiek dēvētas 19 specprojekta ēkas, kas celtas Viestura prospekta kreisajā pusē 1970.gadu sākumā. Tās ir deviņu stāvu mājas, kas ir celtas no baltā silikāta ķieģeļiem. Neraksturīgi Rīgas sērijveida ēkām, tās ir izvietotas uz teritorijas ar nelielu reljefu. Ēkās ir izvietoti dažādu plānojumu vienas, divu un trīs istabu dzīvokļi, kopā 72 katrā ēkā (8 katrā stāvā). Dzīvokļu platība svārstās no 26 m2 līdz gandrīz 70 m2 atsevišķiem trīsistabu dzīvokļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Būvdarbu veicējus sodīs par sastrēguma izveidošanu

, 11.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome sauks pie atbildības būvdarbu veicējus Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā, kur vakar bija izveidojies milzīgs sastrēgums.

Kanalizācijas rekonstrukcijas darbu veicēji SIA Ostas celtnieks vakar Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā satiksmi nav organizējusi atbilstoši saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai- konstatējis Rīgas domes Satiksmes departaments. Par konstatēto pārkāpumu tiek sastādīts administratīvais akts iesniegšanai Rīgas pašvaldības policijā. Šovakar satiksmes plūsma Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā tiks nodrošināta bez ierobežojumiem.

Atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem būvdarbu veicējs ir atbildīgs par darbu veikšanu un satiksmes organizāciju remontdarbu vietā.

Vakar, apsekojot Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumu, Satiksmes departaments konstatēja, ka remontdarbu vietā satiksme netiek organizēta atbilstoši par satiksmi atbildīgajās institūcijās saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai un Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam. Tāpat konstatēts, ka reālā būvdarbu gaita neatbilst iepriekš plānotajam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 4.septembrī, Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija klasificēja bijušās Radiotehnikas teritorijas būves kā graustus un piemēroja tiem paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli, informē Rīgas dome.

Vidi degradējošu būvju komisija nolēma lielākai daļai no ēkām piešķirt A un B vidi degradējošu būvju klasifikāciju. Ēku īpašnieki nav nodrošinājuši būvju logu ailu noslēgšanu vai stiklojumu; nav novērsuši būves apdares materiālu plaisāšanu, nodrupšanu un eroziju, kas bojā ne tikai pilsētvidi, bet arī rada apdraudējumu sabiedrībai.

Komisija pagaidām vēl pārcēla lēmuma pieņemšanas termiņu par ēku Kurzemes prospektā 3, jo nepieciešams Rīgas pilsēta Būvvaldes apsekošanas atzinums. Tāpat komisija nolēma vēl nepiemērot paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi administratīvajai ēkai Kurzemes prospektā 3C, jo ir saņemta informācija, ka ēkai tuvākajā laikā mainīsies īpašnieks. Neskatoties uz to, komisija administratīvo ēku klasificēja kā B kategorijas vidi degradējošu būvi un uz nākamo komisijas sēdi aicinās jaunos īpašniekus runāt par plānotajiem ēkas sakārtošanas darbiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Atklās satiksmi jaunizbūvētā Austrumu maģistrāles posmā

Ingrīda Drazdovska, 14.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15.septembrī Rīgā paredzēts atklāt jauno Austrumu maģistrāles posmu.

To veido Austrumu maģistrāles krustojums ar Gaujas ielu (esošā satiksmes pārvada Vairoga ielā turpinājums), Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezgls, kā arī šos objektus savienojošajā Austrumu maģistrāles posms no Gaujas ielas līdz Viestura prospektam, kas izbūvēts 2008.gadā.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka arī pēc satiksmes sākšanās pa jaunuzbūvētajām estakādēm Austrumu maģistrālē būvdarbi vēl turpināsies.

Austrumu maģistrāles posma Gustava Zemgala gatves no Gaujas ielas līdz Meža prospektam projektētājs ir SIA Tiltprojekts, savukārt būvniecības darbus veic pilnsabiedrība TLTB. Būvdarbi sākti 2008.gada oktobra beigās. Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezglu projektēja SIA Inženierbūve, būvniecības darbus veic a/s A.C.B. Būvdarbi tika sākti 2010.gada aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kurzemes prospektā ierīko jaunas apgriešanās vietas

, 12.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes plūsmas uzlabošanai jūnija beigās tiks atklātas jaunas apgriešanās vietas Kurzemes prospektā, posmā starp Jūrmalas gatvi un Airītes ielu.

Rīgas maģistrālo ielu tīkla pilnveidošanas ietvaros pēc Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta pasūtījuma šonedēļ sākušies būvdarbi Kurzemes prospektā. Šīs ielas posmā starp Jūrmalas gatvi un Airītes ielu tiek izbūvētas divas jaunas transporta apgriešanās vietas Kurzemes prospekta braucamās daļas sadalošajā joslā, Db.lv informē RD Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans.

Viena apgriešanās vieta atradīsies netālu no Kurzemes prospekta krustojuma ar Mazās Zolitūdes ielu. Tā paredzēta, lai autovadītājiem sniegtu iespēju apgriezties braukšanai virzienā uz Imantu jau pirms krustojuma ar Jūrmalas gatvi. Otra apgriešanās vieta atradīsies netālu no Ceriņu ielas. Tā paredzēta, lai autovadītāji varētu apgriezties pretējā braukšanas virzienā uz Zolitūdi. Satiksmes drošības uzlabošanai pirms abām apgriešanās vietām tiks izbūvētas speciālas bremzēšanas joslas, lai šī manevra veicēji neaizkavētu pa Kurzemes prospektu braucošos transportlīdzekļus, kas vēlas turpināt ceļu taisni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Attīstītājs: kas Jūrmalai svarīgāk - Lipmana diktēti nosacījumi vai ekonomiskā attīstība?

NOZARE.LV/LETA, Lelde Petrāne, 06.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA Savel, kas iesniedzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegumu ar lūgumu izvērtēt iespējamās Jūrmalas domes un uzņēmēja Kirova Lipmana koruptīvās darbības, šodien izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka K. Lipmana šajā sakarā publiski paustā informācija ir nepatiesa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Jūrmala: nekustamo īpašumu tirgus faktiski pamiris

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 22.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Rīgā nekustamo īpašumu darījumu jomā vienkārši beigusies ballīte, tad Jūrmalā, izsakoties kūrortpilsētas nekustamo īpašumu kompānijas Vigvam valdes priekšsēdētāja Alekseja Jeļina vārdiem, nenotiek vispār nekas.

To apliecina arī jaunais Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Jūrmalā šā gada pirmajā pusgadā.

Pazuduši pat krievi

Apkopotā informācija par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem ir nepielūdzama: 2006. gada otrajā pusgadā Jūrmalā tika reģistrēti 34 darījumi, kuru apmērs bija vismaz 600 tūkstoši latu, pagājušā gada pirmajā pusgadā – tikai 16, otrajā pusgadā – vēl par vienu mazāk, savukārt šā gada pirmajos sešos mēnešos tādi bijuši tikai astoņi. Pat uz pusi mazākas summas robežu aizvadītajā pusgadā pārsnieguši tikai 17 darījumi.

Tāpat kā Rīgā arī Jūrmalā no lielo darījumu arēnas faktiski pazuduši ārzemnieki – turklāt kūrortpilsētā vairs neiepērkas arī naudīgie Krievijas iedzīvotāji, kuri iepriekš lika runāt par krieviem, kuri izpērkot Jūrmalu. «Arī Krievijas iedzīvotāji neko nepērk, jo internetā un žurnālos ir izlasījuši, ka ir krīze. Arī Krievijā nauda sāk izsīkt, vairs nav liekas naudas. Tā ir globāla problēma, krīze nav tikai pie mums, bet arī citur,» saka A. Jeļins, kura uzņēmumam pēdējais ievērojamais darījums bijis pagājušā gada decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas prāmju operators Tallink, kas nodrošina pasažieru prāmju satiksmi starp Rīgu un Stokholmu Zviedrijā, neplāno no Rīgas atvērt citas regulārās pasažieru līnijas, biznesa portālam db.lv sacīja AS Tallink Latvija pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Muceniece.

«Šobrīd no Rīgas nodrošinām ikdienas pasažieru, transportlīdzekļu un kravu pārvadājumu jūras satiksmi uz Stokholmu ar kuģiem Isabelle un Romantika. Šobrīd nav paredzēti citi regulāras jūras satiksmes maršruti no Rīgas kā ceļojuma sākumpunkta,» saka B. Muceniece.

Pagājušajā nedēļā izpildītais reiss Helsinki-Rīga-Helsinki ir bijis speciāls reiss - vienreizējs pasākums, un to nav plānots veidot par regulāru līniju. Tas organizēts līdzīgi kā, piemēram, īpašie Visbijas kruīzi (Helsinki–Tallina–Visbija–Tallina–Helsinki) vasarā.

Kruīza kuģis Silja Europa, kas regulārā satiksmē nodrošina pasažieru, pasažieru transportlīdzekļu un kravu pārvadājumus maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem, šajā speciālajā reisā no Helsinkiem atgāja 30.jūlijā, Rīgā piestāja 31. jūlija rītā un no Rīgas atgāja 31. jūlija vakarā, lai 1. augustā atgrieztos Helsinkos. «Ceļojuma sākumpunkts bija Helsinki, un pievienoties ceļojumam no Rīgas uz Helsinkiem nebija iespējams. Tallink ir ieguldījusi nozīmīgus finanšu līdzekļus Rīgas un Latvijas kā tūrisma galamērķa informatīvai reklāmai,» viņa skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar Rīgas maratonu

, 10.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordea Rīgas maratona un pusmaratona skrējiena laikā 18.maijā no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00 policija nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi.

Ierobežojumi plānoti Grostonas ielā, posmā no J.Dikmaņa ielas līdz Mālpils ielai;

– no plkst. 2.00 līdz plkst. 9.00 un no plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi barjeru uzstādīšanai un demontēšanai maratona maršrutā;

– no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi maratona maršrutā (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm un operatīvo transportu), db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” uzdots 18.maijā pārorganizēt sabiedriskā transporta maršrutus un izvietot informāciju pieturvietās par izmaiņām maršrutos.

Komentāri

Pievienot komentāru