Transports un loģistika

Šodien Pededzes robežkontroles punkts slēgts līdz 16.00

Miks Stroža [email protected], 12.07.2006

Jaunākais izdevums

Valsts robežsardze ir saņēmusi no Krievijas Republikas pilnvarotā robežas pārstāvja uz Krievijas Republikas un Latvijas Republikas valsts robežlīnijas informāciju, ka Pededzes robežkontroles punkts, kas atrodas uz Latvijas – Krievijas robežas, 2006. gada 12. jūlijā līdz plkst. 16.00 būs slēgts. Krievijas pārstāvis informēja, ka robežkontroles punkts ticis slēgts sakarā ar avāriju energosistēmā un robežsargi nevar veikt datorizēto robežkontroli. Tuvākās robežšķērsošanas vietas ir Vientuļu robežkontroles punkts uz Latvijas – Krievijas robežas un Veclaicenes robežkontroles punkts uz Latvijas – Igaunijas robežas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izlemts robežkontroles punktu liktenis

, 13.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar paredzēto Latvijas Republikas pievienošanos Šengenas zonai 2007.gada 21.decembrī, Valsts robežsardzes struktūrā un darbībā tiks veiktas izmaiņas, kā arī tiks veiktas izmaiņas robežkontroles punktu infrastruktūras izmantošanā uz Latvijas - Lietuvas un Latvijas - Igaunijas robežām, informēja Valsts robežsardze.

Ainažu robežkontroles punkts tiks uzturēts līdz nodošanai Ainažu pašvaldības īpašumā. Veclaicenes robežkontroles punktā tiks izvietota Alūksnes rajona Imigrācijas nodaļa. Rucavas robežkontroles punktā tiks izvietots Latvijas - Lietuvas kontaktpunkts un Rucavas imigrācijas nodaļa.

Meitenes robežkontroles punktā ir izvietota Valsts robežsardzes Jelgavas pārvalde un Jelgavas pilsētas un rajona imigrācijas nodaļas, kuras tur arī paliks. Pašlaik Meitenes robežkontroles punktā izvietoto Valsts ieņēmumu dienesta arhīvu tiek plānots pārvietot uz Grenctāles robežkontroles punktu. Grenctāles robežkontroles punktā pašlaik atrodas Latvijas - Lietuvas kontaktpunkts un tiks izvietota Bauskas rajona imigrācijas nodaļa, kā arī atsevišķas telpas tiks izīrētas Lietuvas muitai. Subates robežkontroles punkts tiks iekonservēts. Medumu, Aknīstes, Adžūnu, Skaistkalnes, Priedulas, Ezeres, Aizvīķu, Plūdoņu, Ainažu un Apes robežkontroles punkta vagoniņi tiks demontēti. Robežkontroles punkta Valka - 3 ēka tiks iekonservēta. Robežkontroles punktā Valka - 1 tiks izveidots Latvijas - Igaunijas kontaktpunkts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plus Punkts bija nolemts bankrotam jau no brīža, kad iepriekšējais īpašnieks to izlēma pārdot, uzskata bijušā īpašnieka dāņu investoru kontrolētā uzņēmuma SIA Plus punkts Holding Ltd pārstāvis Filips Ļeonovs.

Plus Punkts sākotnēji nopirka tabakas produkcijas vairumtirdzniecības uzņēmuma īpašnieks SIA Greis, kuru pārstāv Nikolajs Tomēr Greis krīzes gadi nepagāja nemanāmi, un, lai radušās problēmas risinātu, bija jāšķiras no kāda aktīva, sākumā Narvesen grupai tika iedots monopols uz preses izplatīšanu, tad izvēlējās pārdot arī Plus Punkts tīklu, saka F. Ļeonovs.

Ideja iegādāties mazumtirdzniecības tīklu šķita pievilcīga angļu un dāņu investoru grupai, kuri bija gatavi ieguldīt līdzekļus, attīstot tīkla darbību Latvijā un Baltijas reģionā, padarot to par peļņu nesošu.

Pirms pārdošanas tika izpētīti finanšu dati, taču tie tika safabricēti, lai radītu maldīgu priekšstatu par kompānijas stāvokli un vērtību. Pēc datu izpētes pircējiem bija radušies jautājumi par informācijas ticamību, uz kuriem atbildes varēja sniegt tikai padziļināta datu un dokumentu izpēte, kā arī inventarizācija, par ko puses arī bija vienojušās, noslēdzot pirkuma līgumu 2012.gada septembrī, paredzot koriģēt iegādājamās kompānijas vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašrocīgi pārlabo pases derīguma termiņu

, 02.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajās brīvdienās, no 2007.gada 27.aprīļa līdz 1.maijam, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturējušas kopā 117 personas, tajā skaitā 34 Latvijas Republikas pavalstniekus un 83 ārzemniekus, Db.lv informēja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Inese Bērziņa.

Konstatētas divas personas ar viltotiem dokumentiem

27.04. VRS Liepājas pārvaldes Ezeres robežkontroles punkta robežsargi konstatēja, ka 1976.gadā dzimis Lietuvas pilsonis robežkontroles laikā uzrādīja pasi, kurai beidzies derīguma termiņš. Persona pašrocīgi bija pārlabojis pases derīguma termiņu. Lietuvas pilsonis nodots Lietuvas robežapsardzības dienesta amatpersonām.

01.05. VRS Jelgavas pārvaldes Grenctāles robežkontroles punkta robežsargi aizturēja Latvijā no Lietuvas ieceļojošu 1979.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kuram robežkontroles laikā tika konstatēta viltota Lietuvas transportlīdzekļa vadītāja. Persona atbrīvota, uzsākts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pat realizējot šobrīd iecerētos uzlabojumus un pasākumus rindu mazināšanai uz Latvijas - Krievijas robežas, jūtamus rezultātus tas, visticamāk, nedos.

Db aptaujātie šoferi, robežsargi un nozares eksperti norāda, ka rindu jautājumu nākotnē neizdosies atrisināt ar pašreizējām iecerēm, tāpēc Latvijas - Krievijas robežu vēl ilgu laiku rotāšot kravas automašīnu rindas. Satiksmes ministra Aināra Šlesera padomnieks Georgs Lancmanis norāda, ka situācija uz robežām nākotnē būtiski neuzlabosies, jo kravu apjoms starp Eiropas Savienību un Krieviju tikai pieaugs, bet Latvijas tranzītceļš būs galvenais šīs plūsmas nodrošināšanai. Db devās uz Terehovu un pārliecinājās, ka galvenais rindu iemesls uz Latvijas - Krievijas robežas ir Krievijas robežsargu gausais darbs - laukums starp Latvijas robežkontroles punktu un Krievijas robežkontroles punktu bija pārpildīts, un līdz ar to Latvijas robežsargi vairs nespēja apkalpot kravas automašīnas, jo tās nebija kur novietot neitrālā zonā. Latvijas robežsargi norāda, ka Krievijas kolēģi strādājot «pēc garastāvokļa» - dažkārt viņi pārbaudot un apkalpojot 20 kravas automašīnas stundā, bet bieži arī tikai 10 un mazāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā NATO samita laikā

, 22.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam noteiktas šādas izmaiņas sabiedriskā transporta satiksmē no 28. novembra plkst. 2.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00.

Trolejbusi

1. trolejbusa maršruts būs slēgts;

3. maršruta trolejbusi būs slēgts;

4. trolejbusu maršruts no Šmerļa kursēs pa Brīvības gatvi, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Duntes ielu līdz Sarkandaugavai. Uz Šmerli kursēs pa Duntes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu līdz Stabu ielai, pa Stabu ielu, Brīvības ielu un tālāk līdz galapunktam Šmerlī;

5. maršruta trolejbusi no stadiona "Daugava" kursēs pa maršrutu līdz Stabu ielai, pa Stabu ielu, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un atpakaļ;

7. trolejbusa maršruts būs slēgts;

8. trolejbusu maršruts no Ābolu ielas kursēs pa maršrutu līdz 2. trolejbusu parkam un atpakaļ;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam, noteiktas ievērojamas izmaiņas sabiedriskā transporta satiksmē no 28. novembra plkst. 2.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00. Db.lv informēja Rīgas dome.

Saistībā ar NATO samitu no 28.11.2006. plkst. 02.00 līdz 29.11.2006. plkst. 19.00 būs ievērojamas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos. 27. novembrī (pirmdien) sabiedriskais transports visos maršrutos kursēja pēc sestdienas kustības grafika.

Darba dienu mēnešbiļetes būs derīgas 28. un 29. novembrī (otrdien, trešdien).

Decembra mēnešbiļetes, kuras ir paredzētas darba dienām, būs derīgas 2. decembrī (sestdien). 27. novembrī (pirmdien) darbadienu mēnešbiļetes nebija derīgas.

28. un 29. novembrī pasažieri, kas iegādājušies braukšanas kartes slēgtajos maršrutos un transporta veidos, drīkst tās izmantot braukšanai citos sabiedriskā transporta maršrutos un transporta veidos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Analizējot SIA Plus punkts finanšu rādītājus, konstatēts, ka pēdējo sešu mēnešu laikā, kad uzņēmumu kontrolēja dāņu investors Lars Lundgārds Simonsens (Lars Lundgaard Simonsen), kurš pārstāv SIA Plus punkts pircējus SIA Plus Punkts Holding Ltd, uzņēmums darbojies ar ievērojamiem zaudējumiem, no uzņēmuma neskaidrā virzienā ir aizplūduši ievērojami finanšu līdzekļi, kā arī nav veikti maksājumi preču un pakalpojumu piegādātājiem.

Ņemot vērā šos apstākļus, SIA Plus Punkts šobrīd gatavo dokumentus maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai tiesā, Db.lv informēja SIA Plus punkts valdes locekle Tatjana Takčidi.

2012. gada decembrī SIA Plus punkts Īpašnieks Ibofa Establishment noslēdza līgumu par SIA Plus punkts 100% kapitāla daļu pārdošanu Dānijas investoram, kuru pārstāvēja minētais L. L. Simonsens. Darījuma nodrošināšanai L.L.Simonsens piesaistīja AS SEB banka finansējumu. Kopējā darījuma summa saskaņā ar līgumu bija 6,5 miljoni eiro. Uz šo brīdi pirkuma līguma noteikumi nav izpildīti. Sakarā ar saistību neizpiles situāciju Ibofa Establishment apturēja darījumu un atjaunoja kontroli pār SIA Plus punkts kapitāla daļām, paziņojumā presei skaidro Takčidi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Robežsargi konstatē viltotus dokumentus

, 02.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajās brīvdienās, no 2007. gada 30. marta līdz 1. aprīlim, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturējušas kopā 45 personas, tajā skaitā 9 Latvijas Republikas pavalstniekus un 36 ārzemniekus, biznesa portālu Db.lv informēja Valsts robežsardze.

01.04. VRS Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punkta robežsargi aizturēja Latvijā no Krievijas iebraucošu 1975. gadā dzimušu Vācijas pilsoni, kurš robežkontroles laikā uzrādīja viltotu Vācijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Persona apstākļu noskaidrošanai ievietota Ludzas rajona policijas pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas vietā, uzsākts kriminālprocess.

01.04. VRS Rīgas pārvaldes Rīgas ostas robežkontroles punkta Tirdzniecības ostas robežapsardzības nodaļas robežsargi aizturēja Latvijā no Zviedrijas ar prāmi iebraucošu 1982. gadā dzimušu Lietuvas pilsoni, kurš robežkontroles laikā uzrādīja viltotu transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Notiek apstākļu noskaidrošana, persona atbrīvota, uzsākts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajā nākotnē, iespējams, Grenctāles un Ainažu robežkontroles punkti no grausta pārvērtīsies par vietu, kas tīkama acīm, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Jau atkal uzvirmojušas runas par to robežkontroles punktu stāvokli, kuri pēc Latvijas pievienošanās Šengenas zonai joprojām ir neizmantoti un aizauguši ar krūmiem. Jāatgādina, ka 2009. gada sākumā valdība lēma, ka ir pārdodami izsolē tie robežkontroles punkti, kas nav nepieciešami Valsts robežsardzei, ne arī citām valsts iestādēm. Deputāti atzīst, ka bijušie Ainažu un Grenctāles robežkontroles punkti ir nožēlojami kā cauras bikses. Tomēr, šobrīd ir pavīdējis saules stars starp mākoņiem un, iespējams, jau tuvāko gadu laikā šie divi robežkontroles punkti vilinās garām braucējus uz tasi kafijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka impulsīvo preču mazumtirdzniecības ķēdes SIA Plus Punkts jaunajam īpašniekam SIA Plus Punkts Holding Ltd izsniegusi ilgtermiņa finansējumu, informēja bankas pārstāvji.

SEB bankas aizdevums tika izsniegts iegādes darījuma nodrošināšanai un Plus Punkts apgrozāmam kapitālam.

Kopējo aizdevuma summu puses neatklāj.

Šā gada martā par SIA Plus Punkts vienīgo īpašnieku kļuva SIA Plus Punkts Holding Ltd. Mazumtirdzniecības ķēdes iegāde veikta, SIA Plus Punkts Holding Ltd atpērkot kapitāldaļas no iepriekšējiem dalībniekiem.

Plus punkts valdes priekšsēdētaja Svetlana Kiseļova skaidro, ka iegādes darījuma mērķis un stratēģija ir attīstīt Plus Punkts Latvijā un uzbūvēt platformu turpmākai attīstībai Baltijas valstīs. Plus Punkts izaugsmes paaugstināšanai ir izvirzīti vairāki darbības virzieni: izveidot ātro uzkodu līniju, paplašināt privātā zīmola produktu loku, pārskatīt produktu klāstu, atvērt jaunas tirdzniecības vietas, kā arī veikt citas aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir beigušies laiki, kad pilnu benzīna kannu ar Krievijas degvielu varēja iegādāties itin viegli katras apdzīvotas vietas «točkās». Tagad pierobežā dzīvojošie atzīst, ka viņiem neatmaksājas ievest akcīzes preces no Krievijas, vēsta aluksniesiem.lv.

«Paša vajadzībām var braukt pēc degvielas, bet vest tirgošanai neatmaksājas. Tiesa, Pededzes robežkontroles punktā atkal veidojas mašīnu rindas, jo mēģina izbraukt vairāk nekā vienu reizi nedēļā. Daudzi ir sapratuši, ka tas nav aizliegts. Nav atļauts ievest akcīzes preces, bet degviela bākā nav akcīzes prece. To nosaka Eiropas Savienības regula. Es par šo jautājumu četras stundas strīdējos Pededzes robežkontroles punktā, līdz vienojāmies, ka akcīzes prece ir degviela, bet degviela bākā nav prece. Protams, nevajag būt bezkaunīgam,» stāstījis kāds alūksnietis, kurš vēl nesen regulāri brauca pēc degvielas uz Krieviju caur Luhumā - Šumilkinas robežkontroles punktu Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības kiosku tīklam Plus Punkts mainījies īpašnieks, 100% uzņēmuma kapitāldaļām nonākot Rīgas un Dānijas uzņēmumiem piederošās SIA Plus Punkts Holding Ltd pārvaldībā, tāpat ir iecelta arī jauna Plus Punkts valde un padome, liecina Lursoft dati.

Līdz šim SIA Plus Punkts pilnībā piederēja Lihtenšteinā reģistrētai kompānijai Ibofa Establishment, bet laikā no 2001. līdz 2003. gadam – Latvijas uzņēmumam SIA Greis. Jaunās īpašnieces SIA Plus Punkts Holding Ltd dalībnieki ir Rīgā reģistrētā SIA Chardell assets Management Ltd, kurai pieder 51% Plus Punkts Holding Ltd kapitāldaļu, SIA PP Invest (33%) un Dānijā reģistrēta kompānija Urban Investments ApS.

SIA Plus Punkts valdes priekšsēdētāja amatā iecelta Svetlana Kiseļova, bet valdes locekļa amata pienākumus pildīs uzņēmuma tirdzniecības vadītājs Raitis Kvēps. Savukārt valdi pametis līdzšinējais valdes loceklis Nikolajs Kočujevskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Terehovā izbraukšanu gaida 600 kravas automašīnas

, 06.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā diennaktī, 2007. gada 5. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturēja kopā 15 personas, tajā skaitā 7 Latvijas Republikas pavalstnieki un 8 ārzemnieki, Db.lv informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Inese Bērziņa.

VRS Rīgas pārvaldes lidostas Rīga robežkontroles punkta robežsargi aizturēja no Latvijas uz Lielbritāniju izceļojošu 1980. gadā dzimušu Moldovas pilsoni, kurš robežkontroles laikā uzrādīja viltotu Latvijas pilsoņa pasi. Persona Latvijā bija ieceļojusi, robežkontroles laikā uzrādot savu īsto pasi. Uzsākts kriminālprocess, Moldovas pilsonis apstākļu noskaidrošanai ievietots Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas vietā.

VRS Jelgavas pārvaldes Meitenes robežkontroles punkta robežsargi aizturēja Latvijā no Lietuvas ieceļojošu 1965. gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kuru no 2007. gada februāra par izvairīšanos no administratīvās atbildības meklē Rīgas Galvenās policijas pārvalde. Pēc sazināšanās ar meklēšanas iniciatoru, personai izsniegta pavēste par ierašanos pie meklēšanas iniciatora, un atļauts turpināt ceļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kontrole un Krievijas Revīzijas palāta konstatējušas, ka robežkontroles institūcijas, kas atbild par kravu pārvadājumiem uz Latvijas–Krievijas robežas, nestrādā saskaņoti.

Valsts robežsardzes (VRS), Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Sanitārās robežinspekcijas (SR) darbība Latvijā un atbildīgo robežkontroles institūciju darbība Krievijā nenodrošina pilnīgu atbilstību normatīvo aktu prasībām un netiek organizēta tā, lai veicinātu valsts ekonomisko interešu ievērošanu, kopēji veiktas revīzijas ietvaros konstatējušas Latvijas Republikas Valsts kontrole un Krievijas Revīzijas palāta.

Nav izveidota pastāvīga informācijas apmaiņas sistēma starp Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas atbildīgajām institūcijām par robežšķērsošanā izvirzītajām prasībām. Atbildīgās amatpersonas nevar nodrošināt ar pietiekamu informāciju kravu pārvadātājus un tādā veidā veicināt efektīvāku robežšķērsošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Robežsardze aizturējusi 97 personas

, 27.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajās brīvdienās, no 2006. gada 22. līdz 27. decembrim, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturējušas kopā 97 personas, tajā skaitā 20 Latvijas Republikas pavalstnieki un 77 ārzemnieki, biznesa portālu Db.lv informēja Valsts robežsardze.

23.12. VRS Ludzas pārvaldes Grebņevas robežkontroles punkta robežsargi aizturēja Latvijā no Krievijas iebraucošu 1975. gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kurš valstī slēptā veidā ar kravas automašīnu Volvo, mēģināja ievest nedeklarētu preci – 6200 gab. cigaretes (Prima, Ļeningrad, More) ar Krievijas akcīzes marķējumu un 8,5 l alkoholisko dzērienu ar Krievijas akcīzes marķējumu. Preces aptuvenā vērtība Ls 160,-. Prece bija paslēpta automašīnas kabīnē un instrumentu kastē. Automašīnas vadītājs, automašīna un prece nodota robežkontroles punkta muitas amatpersonām.

22.12. VRS Daugavpils pārvaldes Medumu robežkontroles punkta robežsargi aizturēja Latvijā no Lietuvas ieceļojošu 1984. gadā dzimušu Kirgizstānas pilsoni, kuru par līdzdalību slepkavībā un automašīnas zādzībā meklē Kirgizstānas Interpola birojs. Persona nodota Daugavpils pilsētas rajona policijas pārvaldes amatpersonām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viļakas novada Vecumu pagastā atklāts ar Igaunijas - Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu rekonstruētais robežkontroles punkts Vientuļi, kurā izbūvētas piecas kontroles joslas katrā virzienā un uzstādīts nepieciešamais aprīkojums robežas šķērsošanas un muitas kontroles veikšanai, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Laura Jansone.

Rekonstrukcijas ietvaros izbūvēta galvenā kontroles ēka ar kontroles nojumēm un paviljoniem, padziļinātās kontroles ēka, saimniecības ēka, ceļi un laukumi.

Robežkontroles punkta attīstībai nepieciešamie līdzekļi tika piesaistīti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārziņā esošās Igaunijas - Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam.

Līgums starp VARAM kā Igaunijas - Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Vadošo iestādi un Valsts akciju sabiedrību Valsts nekustamie īpašumi par projekta Robežkontroles punkta Vientuļi (Latvijas Republika) rekonstrukcija un robežkontroles punkta Bruņiševo (Krievijas Federācija) iekārtošana" īstenošanu tika parakstīts 2012.gada decembrī, piešķirot vairāk kā 6,3 milj. eiro programmas līdzekļu projekta aktivitātēm Latvijas pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums SIA Preses serviss pārtraucis preses izdevumu piegādes SIA Plus punkts tirdzniecības vietām, stāstīja SIA Preses serviss pārstāve Inga Samoviča.

Viņa norāda, ka Plus punkts atkārtoti nav norēķinājies par tam piegādātajiem preses izdevumiem un kopējā parāda summa patlaban sasniedz jau gandrīz 100 tūkst. latu.

«Tāpēc Preses serviss jau no piektdienas, 6. septembra, ir pārtraucis preses izdevumu piegādes Plus punkta tirdzniecības vietām un patlaban notiek jau iepriekš piegādāto preses izdevumu izņemšana no tirdzniecības,» atzīmē I. Samoviča.

Viņa arī uzsver, ka fakts, ka uzņēmuma Plus punkts vadība nav izrādījusi interesi vienoties par parāda atmaksu, kā arī samērā biežās šī uzņēmuma vadības maiņas rada bažas, ka uzņēmums drīzumā varētu izbeigt savu pastāvēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Dāņu investora pārstāvis: Plus punkts pārņemts nelikumīgi; gatavo prasību pret Ibofa Establishment

Dienas Bizness, 27.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreizējā mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA Plus punkts īpašnieka uzņēmums SIA Ibofa Establishment tika pārņemts nelikumīgi, skaidro bijušā īpašnieka dāņu investoru kontrolētā uzņēmuma SIA Plus punkts Holding Ltd pārstāvis Filips Ļeonovs.

«Šī gada 28.augustā, apejot likumā noteikto kārtību, tika nomainīta uzņēmuma Plus punkts vadība, un tika sākts apzināti to novest līdz bankrotam. Būtībā Ibofa Establishment AG īpašnieks Nikolajs Kočujevskis pārdevis kaķi maisā ārvalstu investoram, bet tagad mēģina viņu apmelot,» viņš norāda paziņojumā, uzsverot, ka darījums par Plus punkta daļu iegādi tika gatavots jau ilgāku laiku pirms tā oficiālā datuma. Par Plus punkta mazumtirdzniecības tīklu interesi bija izrādījuši angļu un dāņu investori, kuri bija gatavi zaudējumus nesošajam tīklam veikt finansiālo injekciju, kā arī realizēt jaunas biznesa idejas, kas ļautu to glābt un padarītu par dzīvotspējīgu un pelnošu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības kiosku tīkls Plus Punkts atkal pieder bijušajam īpašniekam - par tā 100% īpašnieku kļuvis uzņēmums Ibofa Establishment, liecina Lursoft dati.

Jāatgādina, ka martā 100% uzņēmuma kapitāldaļas nonāca Rīgas un Dānijas uzņēmumiem piederošās SIA Plus Punkts Holding Ltd pārvaldībā un tika iecelta jauna uzņēmuma valde un padome.

Savukārt augusta beigās valdē iecelta Tatjana Takčidi, nomainot līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Svetlanu Kiseļovu un Raiti Kvēpu.

Ibofa Establishment reģistrēta Lihtenšteinā, un tās īpašumā Plus punkts bija no 2003. gada līdz pat šā gada sākumam.

Uzņēmuma pārstāvji komentārus pagaidām nesniedz, bet sola sniegt tuvāko dienu laikā.

Db.lv jau rakstīja, ka SIA Plus Punkts jaunie īpašnieki pēc uzņēmuma iegādes nāca klajā ar uzņēmuma attīstības plānu tuvākajiem pieciem gadiem, kas paredz Baltijas valstīs palielināt kopējo tirdzniecības vietu skaitu līdz 600 vienībām, bet pēc tam tika plānota uzņēmuma akciju emisija un to kotēšana vienā no oficiālajiem publiskiem sarakstiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) no rītdienas līdz apstākļu noskaidrošanai apturējusi impulsīvo preču un preses tirgotāja SIA Plus Punkts maksājumu pakalpojumu sniegšanu. FKTK pārbaudes laikā uzņēmuma pārstāvji nav varējuši nodrošināt aktuālo informāciju par Plus Punkts finansiālo stāvokli un tās darbību maksājumu pakalpojumu jomā.

Par uzlikto ierobežojumu atcelšanu varēs lemt tad, kad uzņēmums spēs pierādīt, ka tas var nodrošināt maksājumu pakalpojumu sniegšanu un ir izpildījusi pastāvošās saistības pret maksājumu pakalpojumu saņēmējiem, skaidro FKTK. SIA Plus Punkts šobrīd ir aizliegts pieņemt klientu naudas līdzekļus maksājumu pakalpojumu sniegšanai. Tai pašā laikā tās pienākums ir izpildīt līdz lēmuma spēkā stāšanās brīdim pieņemtos klientu maksājumu rīkojumus.

FKTK atzīmē, ka SIA Plus Punkts maksājumu pakalpojumu jomā ieņēma nelielu tirgus daļu - aptuveni 0,1% no visiem veiktajiem maksājumiem. SIA Plus Punkts piegādātājiem palicis parādā vairākus simtus tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres rajona tiesa izskatījusi impulsīvo preču un preses tirgotāja SIA Plus Punkts maksātnespējas pieteikumu, un atzinusi uzņēmumu par maksātnespējīgu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Maksātnespējas process pasludināts šā gada 23.oktobrī, bet administratora pienākumus pildīs Maija Stoļarova. Savukārt kreditori savus pieteikumus var iesniegt mēneša laikā. DB jau rakstīja, ka oktobra vidū Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apturēja SIA Plus Punkts maksājumu pakalpojumu sniegšanu. FKTK pārbaudes laikā uzņēmuma pārstāvji nav varējuši nodrošināt aktuālo informāciju par Plus Punkts finansiālo stāvokli un tās darbību maksājumu pakalpojumu jomā.

FKTK atzīmēja, ka SIA Plus Punkts maksājumu pakalpojumu jomā ieņēma nelielu tirgus daļu - aptuveni 0,1% no visiem veiktajiem maksājumiem. SIA Plus Punkts piegādātājiem palicis parādā vairākus simtus tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban e-talonus joprojām nevar iegādāties daļā no SIA Plus punkts kioskiem, un arī Preses serviss vēl nav atjaunojis piegādes uz tiem, portāls db.lv uzzināja uzņēmumos.

E-talonu ieviesēja Rīgā SIA Rīgas karte mārketinga direktors Aleksandrs Brandavs pastāstīja, ka e-talonu tirdzniecība ir apturēta 70% Plus Punkts kiosku. E-talonu pārdošanas termināli tiks pieslēgti brīdī, kad Plus Punkts būs pilnībā nokārtojis savas parādsaistības, kas mērāmas aptuveni 100 tūkstošu latu apmērā.

Arī SIA Preses serviss pārstāvji norādīja, ka pagaidām samaksa nav saņemta, taču kompānijas pārstāvji cer, ka drīzumā maksājumus saņems un varēs atsākt piegādes.

Db.lv jau ziņoja, ka par SIA Plus Punkts 100% daļu īpašnieku ir kļuvis SIA Plus Punkts Holding Ltd, kuru kontrolē Dānijas investori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban SIA Plus punkts veic pārrunas ar SIA Preses serviss un preses piegāde tiks atjaunota tuvākajā laikā, norādīts Plus Punkta paziņojumā.

«Līguma izpildes laikā periodiski rodas dažādas domstarpības, kuras puses parasti atrisināja līgumā paredzētajā strīdu izskatīšanas kārtībā. Arī šobrīd ir dažādi skatījumi uz vairākiem komercdarbības jautājumiem, kā tas dažreiz notiek starp partneriem,» norāda Plus Punkts pārstāve Svetlana Kiseļova.

«Mūs pārsteidz, ka šoreiz, lai risinātu iekšējas viedokļu atšķirības, Preses serviss nolēmis izmantot masu mediju starpniecību, apejot līgumā noteiktu strīdu izskatīšanas kārtību un neievērojot komercinformācijas konfidencialitātes principu, tajā pašā laikā noraidot visus mēģinājumus atrisināt nesaskaņu līguma noteikumu ietvaros,» norāda Plus Punkta pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ar gaisa balonu nelikumīgi šķērso robežu

, 08.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā diennaktī, 2007. gada 7. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturēja kopā 22 personas, tajā skaitā 11 Latvijas Republikas pavalstnieki un 11 ārzemnieki, Db.lv informēja Valsts robežsardze.

VRS Jelgavas pārvaldes Meitenes robežkontroles punkta robežsargi aizturēja 1982. gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kurš robežkontroles laikā uzrādīja viltotu VW Golf transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Uzsākts kriminālprocess, persona atbrīvota, automašīnas aizturēta, notiek apstākļu noskaidrošana.

VRS Rīgas pārvaldes Tukuma Imigrācijas nodaļas robežsargi par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu sastādīja protokolu par administratīvo pārkāpumu 1977. gadā dzimušam Lietuvas pilsonim. Persona ar gaisa balonu ielidoja Latvijas teritorijā pāri Latvijas – Lietuvas robežai un nosēdās Tukuma rajonā. Persona atbrīvota, notiek apstākļu noskaidrošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Demontāžai un teritorijas labiekārtošanai Grenctālē ieplānota prāva summa

Dienas Bizness, 22.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība atbalstījusi Bauskas novada Grenctāles robežkontroles punktā vairāku būvju demontāžu. Paredzēts nojaukt arī vairākas būves Rucavas muitas punktā. Tas tiks darīts, lai izpildītu ES noteiktā Šengenas līguma prasības. Tādēļ nepieciešams likvidēt šķēršļus netraucētai satiksmes plūsmai uz autoceļiem robežas šķērsošanas vietās pie iekšējām robežām, informē reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

Abi minētie objekti atrodas Iekšlietu ministrijas valdījumā. Ministrijas Administratīvā departamenta sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Māris Zariņš skaidrojis, ka Grenctālē netiks nojauktas lielās robežkontroles punkta ēkas.

Demontēti tiks šķēršļi, kas traucē ērtu un drošu braukšanu. Paredzēts novākt drošības saliņas, nefunkcionālas ceļa zīmes un to nesošos balstus. Tiks demontēts arī ceļa malā novietotais, bet neizmantotais pārvietojamais modulis, arī novērošanas tornis. Plānots ceļa labajā malā (virzienā no Rīgas) uzstādīt žogu vai drošības barjeras gar bijušo robežkontroles punktu. Tas novērstu cilvēku pēkšņu parādīšanos uz ceļa. Bijušā robežkontroles punkta zonā vadītājiem vairs nevajadzēs samazināt braukšanas ātrumu.

Komentāri

Pievienot komentāru