Nekustamais īpašums

Šogad Rīgā akceptēti 585 būvprojekti

, 21.03.2007

Jaunākais izdevums

2007.gada pirmajos mēnešos - janvārī un februārī, Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 585 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pilsētas Būvvaldē janvārī un februārī ir saņemta 461 apliecinājuma karte vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai. Rīgas pilsētas Būvinspekcija gada pirmajos divos mēnešos ir izsniegusi 233 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 227 objektus.

Janvārī un februārī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 585 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits gada pirmajos mēnešos ir bijis Zemgales priekšpilsētā – 128 projekti. Latgales priekšpilsētā saskaņoti 119 projekti, Vidzemes priekšpilsētā - 111, Ziemeļu rajonā - 101, Kurzemes rajonā - 83, Vecrīgā - 1 projekts, Centra rajonā 42 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti janvāra un februāra mēnešos: daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Dārza ielā 32, daudzdzīvokļu nama rekonstrukcija Tērbatas ielā 97, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Alauksta ielā 12, kultūras centrs Marijas ielā 21, biznesa un tirdzniecības komplekss Duntes ielā, Rīgas Doma Kora skolas sporta halles piebūve Kalnciema ielā 10/12, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas renovācija Maskavas ielā 73, daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka E.Melngaiļa ielā 2, daudzstāvu daudzdzīvokļu nama jaunbūve Miera ielā 55/57, mazstāvu daudzdzīvokļu ēku komplekss Beberbeķu ielā 9, Rīgas Sv.Pāvila Evanģēliski luteriskās baznīcas fasādes apgaismojuma projekts J.Asara ielā 15.

Skiču stadijā saskaņotie projekti: Rīgas Starptautiskā rezerves autoosta Vienības gatvē 6, kvartāla starp Skanstes ielu, Jāņa Daliņa ielu, Jāņa Dikmaņa ielu un Grostonas ielu attīstības projekts, ūdens slēpošanas sporta un atpūtas komplekss Mūkusalas ielā, triju daudzstāvu daudzdzīvokļu māju jaunbūve A.Deglava ielā, četru dvīņu māju un četru dzīvojamo māju komplekss Jaunciema gatvē, Austrumu maģistrāle posmā Gaujas iela - Meža prospekts, daudzstāvu dzīvojamā māja Dž.Dudajeva ielā, daudzdzīvokļu ēka Lubānas ielā, daudzstāvu daudzdzīvokļu un biroju ēka Jūrmalas gatvē 71, dzīvojamā un tirdzniecības ēka Kalēju ielā 64/66, dzīvojamo ēku komplekss Balasta dambī 11, daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Pļavas ielā, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas un biroja ēka Ropažu ielā 1, daudzfunkcionāla ēka Sporta ielā, daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Vāveres ielā 1, biroja un pakalpojumu ēka Mūkusalas ielā 80 u.c. projekti.

Rīgas pilsētas Būvvaldē janvāra un februāra mēnešos saņemta 461 apliecinājuma karte vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai, no tām 386 iesniegumi saņemti no privātpersonām un 75 no juridiskām personām.

Rīgas pilsētas Būvinspekcija janvārī un februārī izsniegusi 233 būvatļaujas: Ziemeļu rajonā - 38, Latgales priekšpilsētā - 37, Vidzemes priekšpilsētā - 28, Zemgales priekšpilsētā - 25, Centra rajonā - 8, Kurzemes rajonā - 15. Inženierbūvju ierīkošanai ir izsniegtas 82 būvatļaujas.

Janvārī un februārī Rīgas pilsētā ekspluatācijā pieņemti 227 būvobjekti. Lielākais ekspluatācijā pieņemto objektu skaits bijis Vidzemes priekšpilsētā - 60, Latgales priekšpilsētā - 31, Zemgales priekšpilsētā - 26, Kurzemes rajonā - 19, Ziemeļu rajonā - 15 un Centra rajonā 11 būvobjektus. No ekspluatācijā pieņemtajiem objektiem 65 ir inženiertīkli.

Gada pirmajos mēnešos ekspluatācijā pieņemti: daudzstāvu daudzdzīvokļu nami Upeņu ielā 15 un 17, Upeņu ielas rekonstrukcija, veikala un bistro ēkas jaunbūve Dzelzavas ielā 62, veikals ar biroja telpām Ieriķu ielā 2a, automātiskās degvielas uzpildes stacijas Biķernieku ielā 120c un Valgales ielā 1, Reģionālais sporta centrs Sarkandaugavas ielā 22/24, divi atklātie tenisa korti Kalnciema ielā 207, kā arī citi būvobjekti.

Pēc šobrīd esošās informācijas par būvniecības noteikumu neievērošanu, t.i. patvaļīgas būvniecības uzsākšanu un atkāpēm no saskaņotajiem projektiem, janvāra un februāra mēnešos tika sastādīti 37 administratīvie protokoli, administratīvā komisija uzlikusi no 50Ls līdz 4000Ls lielu naudas sodu.

Lielākais naudas sods 4000Ls uzlikts par patvaļīgu daudzdzīvokļu rindu māju ekspluatāciju Ūbeles ielā 2. Tikpat liels naudas sods uzlikts par patvaļīgu būvniecību bez būvprojekta un būvatļaujas, kā arī par patvaļīgu telpu ekspluatāciju Dārziņu ielā 21 līnija 24.

2500Ls liels naudas sods uzlikts par patvaļīgu telpu pārbūvēšanu bez būvprojekta un būvatļaujas Brīvības ielā 142.

2000Ls liels naudas sods par patvaļīgu rekonstrukcijas darbu veikšanu bez būvprojekta un būvatļaujas Kandavas ielā 8b. Tikpat liels naudas sods uzlikts par būvdarbu veikšanu bez būvatļaujas un būvprojekta Duntes ielā 11.

1000Ls liels naudas sods uzlikts par patvaļīgu rekonstrukcijas darbu veikšanu bez būvprojekta un būvatļaujas Biķernieku ielā 121 h.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Divu mēnešu laikā Rīgā akceptēti 749 būvobjekti

, 21.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada septembrī un oktobrī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 749 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Uzzini, kuri ir lielākie saskaņotie un akceptētie būvprojekti Rīgā!

Rīgas pilsētas Būvvaldē septembra un oktobra mēnešos ir saņemtas 475 apliecinājuma kartes vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai. Rīgas pilsētas Būvinspekcija šajos mēnešos ir izsniegusi 350 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 287 objektus, liecina Rīgas domes sniegtā informācija medijiem.

Septembrī un oktobrī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 749 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits šajos mēnešos ir bijis Latgales priekšpilsētā – 159 projekti. Zemgales priekšpilsētā saskaņoti - 157, Vidzemes priekšpilsētā - 146 projekti, Ziemeļu rajonā - 125, Kurzemes rajonā - 107, Centra rajonā 55 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Janvārī un februārī saskaņoti un akceptēti 546 būvprojekti

, 14.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada pirmajos mēnešos - janvārī un februārī - Rīgas pilsētas būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 546 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Rīgas pilsētas būvvaldē janvārī un februārī ir saņemtas 352 apliecinājuma kartes vienkāršotās renovācijas, rekonstrukcijas darbu veikšanai un izsniegtas 110 būvatļaujas. Rīgas pilsētas būvinspekcija gada pirmajos divos mēnešos ekspluatācijā pieņēmusi 113 objektus.

Janvārī un februārī Rīgas pilsētas būvvaldē saskaņoti un akceptēti 546 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits gada pirmajos mēnešos ir bijis Latgales priekšpilsētā saskaņoti 127 projekti, Zemgales priekšpilsētā – 116 projekti, Vidzemes priekšpilsētā - 110, Ziemeļu rajonā - 97, Kurzemes rajonā - 60, Centra rajonā 36 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas būvvaldē akceptēti 394 būvprojekti

, 20.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada maija mēnesī Rīgas pilsētas būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 394 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Lielākie saskaņotie un akceptētie būvprojekti: hipodroma un jātnieku sporta centrs Kleistu ielā un viesu nams - jauniešu tūrisma mītne Bruņinieku ielā 75b.

Saskaņā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta sniegto informāciju maijā Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 394 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits maijā ir bijis Vidzemes priekšpilsētā - 101 projekts, Latgales priekšpilsētā – 86, Zemgales priekšpilsētā saskaņoti - 77, Ziemeļu rajonā - 65, Kurzemes rajonā – 43, Centra rajonā saskaņoti 22 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti maija mēnesī: hipodroma un jātnieku sporta centrs Kleistu ielā, viesu nams - jauniešu tūrisma mītne Bruņinieku ielā 75b, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Ropažu ielā 112, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Melīdas ielā/ Vecmīlgrāvja 2.līnijā, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība 8. janvārī akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2003. gada 21. oktobra noteikumos Nr. 585 «Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju» (noteikumi Nr. 585), precizējot noteikumu normatīvus atbilstoši jaunajam Pievienotās vērtības nodokļa likumam, kā arī grozījumiem likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli attiecībā par skaidras un bezskaidras naudas avansu norēķinu kārtību.

Valdības preses dienestā norādīja - ņemot vērā, ka šā gada 1. janvārī stājās spēkā jaunais Pievienotās vērtības nodokļa likums. Šī likuma 129. panta piektā daļa paredz, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) rēķinā norādītās summas var izteikt jebkurā valūtā ar nosacījumu, ka maksājamā vai koriģējamā nodokļa summa ir izteikta latos atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajam attiecīgās ārvalsts valūtas kursam darījuma brīdī vai avansa maksājuma saņemšanas brīdī. PVN rēķinā maksājamā vai koriģējamā nodokļa summu var arī izteikt latos atbilstoši Eiropas Centrālās bankas publicētajam valūtas kursam darījuma brīdī vai avansa maksājuma saņemšanas brīdī. Šajā gadījumā valūtas maiņas kursu starp valūtām, kas nav eiro, aprēķina, izmantojot katras valūtas maiņas kursu pret eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Martā Rīgā akceptēti 320 būvobjekti

, 18.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada marta mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 320 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pilsētas Būvvaldē martā ir saņemtas 296 apliecinājuma kartes vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai. Rīgas pilsētas Būvinspekcija martā izsniegusi 172 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 75 objektus.

Martā Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 320 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits martā ir bijis Vidzemes priekšpilsētā - 70 projekti. Zemgales priekšpilsētā saskaņoti - 68, Latgales priekšpilsētā - 64, Ziemeļu rajonā - 53, Kurzemes rajonā saskaņoti 47 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti marta mēnesī: triju daudzstāvu daudzdzīvokļu māju jaunbūve Augusta Deglava ielā, baznīcas sociālas palīdzības centrs Akas ielā 13/2, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja J.Asara ielā 9, ēkas jaunbūve birojiem un dzīvokļiem Kalna iela 17, daudzdzīvokļu ēka ar kafejnīcu cokolstāvā Pļavas ielā 7, dzīvojamo un sabiedrisko ēku komplekss Ulbrokas ielā, kvartāla apbūve starp Jāņa Dāliņa ielu, Vesetas ielu, Jāņa Dikmaņa ielu un Grostonas ielu, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Tālivalža ielā 15, daudzstāvu dzīvojamā māja Čakstes ielā 18, piecas rindu ēkas un divu dzīvokļu dzīvojamā ēka Makša ielā 11, daudzdzīvokļu un biroju ēka Muitas ielā 1, divas daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Uriekstes ielā 4.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pērn decembrī Būvvaldē akceptēti 411 būvprojekti

, 16.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gada decembra mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 411 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Rīgas pilsētas Būvvaldē decembrī ir saņemtas 262 apliecinājuma kartes. Rīgas pilsētas Būvinspekcija decembrī izsniegusi 150 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 156 objektus.

Decembrī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 411 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits decembrī ir bijis Zemgales priekšpilsētā - 92 projekti. Vidzemes priekšpilsētā saskaņoti - 91, Latgales priekšpilsētā 84, Ziemeļu rajonā 72, Kurzemes rajonā 52, Centra rajonā saskaņoti 20 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti decembra mēnesī: noliktavas pārbūve par viesnīcu Arsenāla ielā 5, Rīgas ebreju vispārizglītojošās vidusskolas ēkas jaunbūve Kr.Barona ielā 99, daudzstāvu daudzdzīvokļu ēka Anniņmuižas ielā, daudzstāvu dzīvojamā ēka M.Keldiša ielā 14, daudzstāvu dzīvojamo ēku komplekss Mārupes ielā 10a, kā arī skiču stadijā saskaņotie projekti: daudzstāvu daudzdzīvokļu nams Stūres ielā 5, daudzstāvu daudzdzīvokļu ēka Krāslavas ielā 14, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Prūšu ielā, Alojas biznesa centrs A.Briāna ielas un Alojas ielas 6 stūrī, dauzdzīvokļu dzīvojamā māja Brīvības ielā 446, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Vēžu ielā 3, mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamais nams un rindu dzīvojamās ēkas Vecāķu prospektā, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jūnijā Rīgā saskaņoti 354 būvprojekti

, 17.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada jūnija mēnesī Rīgas pilsētas būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 354 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, Db.lv informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pilsētas būvvaldē jūnijā ir saņemtas 263 apliecinājuma kartes vienkāršotas renovācijas/rekonstrukcijas darbu veikšanai. Rīgas pilsētas būvinspekcija jūnijā izsniegusi 168 būvatļaujas un ekspluatācijā pieņēmusi 71 objektu.

Jūnijā Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 354 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits jūnijā ir bijis Zemgales priekšpilsētā - 87, Vidzemes priekšpilsētā - 80 projekti, Latgales priekšpilsētā – 59, Ziemeļu rajonā - 54, Kurzemes rajonā – 50, Centra rajonā saskaņoti 24 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti jūnija mēnesī: daudzstāvu daudzdzīvokļu sociālā dzīvojamā ēka Gobas ielā 30, MAXIMA X veikals Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Stopiņu ielā 14/16, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Murjāņu ielā 61a, atpūtas komplekss Ziepniekkalna ielā, sporta komplekss un administratīvā ēka Dambja ielā 8, Dziesmu svētku estrādes Mežaparkā rekonstrukcija, administratīvā un divu daudzstāvu daudzdzīvokļu māju kompleksa jaunbūve Rusova ielā 1, u.c. projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saskaņoto būvprojektu skaits Rīgā par 38 % mazāks nekā pirms gada

, 27.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīlī Rīgas pilsētas būvvaldē ir saskaņoti un akceptēti 219 būvprojekti un izsniegtas 98 būvatļaujas, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukciju un renovāciju.

Saskaņoto un akceptēto būvprojektu skaits ir par 38 % mazāks nekā pirms gada, bet būvatļauju skaits ir par 49 % mazāks nekā pērn aprīlī, pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Inita Melne.

Ievērojamākie Rīgas pilsētas būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti aprīlī bija laboratorijas korpusa nojaukšana Kaļķu ielā 1a, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecības ēku elektroapgāde Remtes ielā 1, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas administratīvās ēkas un palīgēku rekonstrukcija Ķengaraga ielā 3, NBS sporta kluba un Nacionālā operatīvā vadības centra teritorijas labiekārtošana, ārējo inženieru tīklu renovācija un rekonstrukcija Krustabaznīcas ielā 9, Rīgas nedzirdīgo bērnu internātskola, sporta komplekss 2. kārta, ūdensvads un kanalizācija Murjāņu ielā; kultūras pils Ziemeļblāzma kompleksa rekonstrukcijas 1.kārta Ziemeļblāzmas ielā 36 un Vides objekts Pulkstenis Lāčplēša un Firsa Sadovņikova ielu krustojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgā apstiprināti 345 būvprojekti

, 25.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada aprīļa mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti un akceptēti 345 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, ziņo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Aprīlī Rīgas pilsētas Būvvaldē saskaņoti un akceptēti 345 būvprojekti. Lielākais saskaņoto un akceptēto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits aprīlī ir bijis Latgales priekšpilsētā - 78 projekti, Vidzemes priekšpilsētā – 76, Zemgales priekšpilsētā saskaņoti - 68, Ziemeļu rajonā - 52, Kurzemes rajonā – 50, Centra rajonā saskaņots 21 būvprojekts un inženierkomunikāciju projekts.

Lielākie Būvvaldē saskaņotie un akceptētie būvprojekti aprīļa mēnesī: daudzfunkcionāla ēka Brīvības ielā 44, degvielas uzpildes stacija Kleistu ielā 37, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Rātsupītes ielā 3, viesnīca Elizabetes ielā 24/26, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja J.Čakstes ielā 14 un daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Liesmas ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgā ievērojami pieaudzis izsniegto būvatļauju skaits; visvairāk grib būvēt dzīvojamās mājas

Elīna Pankovska, 11.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības aktivitāte Rīgā pēdējos gados nav mainījusies atzīst Rīgas pilsētas būvvalde. Kopumā pagājušajā gadā izsniegti 1656 plānošanas un arhitektūras uzdevumi projektēšanai, akceptēti gandrīz 1700 būvprojekti, izsniegtas vairāk nekā 1100 būvatļaujas, kā arī ekspluatācijā pieņemti gandrīz 800 būvobjekti.

Būvvalde norāda, ka pagājušajā gadā ievērojami pieaudzis izsniegto būvatļauju skaits – atļaujas būvdarbu uzsākšanai saņemtas 1114 būvniecības iecerēm, kas ir par 12% vairāk kā gadu iepriekš. Salīdzinot ar 2010.gadu, kad izsniegto būvatļauju skaits bija sarucis uz pusi no 2008.gada līmeņa, 2012. gada rādītāji palielinājušies par 33%. Vismaz vienu miljonu latu paredzēts tērēt 67 objektu būvniecībai.

Kopējās plānotās izmaksas objektiem, kuru būvniecībai 2012. gadā izsniegtas būvatļaujas, ir gandrīz 380 milj. Ls. Visvairāk būvatļaujas izsniegtas viena dzīvokļa māju būvniecībai – 194. Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības ēku būvniecībai izsniegtas 63, savukārt rūpnieciskās ražošanas ēkām un noliktavām – 46 būvatļaujas, par 35% vairāk nekā gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā varētu palielināties būvniecības aktivitāte, tiesa, tas vairāk attiecas uz vienkāršākiem un nelieliem darbiem, izriet no Rīgas pilsētas būvvaldes apkopotajiem datiem.

Rīgā 2011. gada janvārī sagatavoti un izsniegti 116 plānošanas un arhitektūras uzdevumi, saskaņoti 113 būvprojekti, izsniegtas 32 būvatļaujas, 204 vienkāršoto procedūru atļaujas, 72 būves pieņemtas ekspluatācijā, izsniegtas 189 tirdzniecības vietu, reklāmu un izkārtņu pases.

Salīdzinot šī gada un 2010.gada janvāra rādītājus, vairākās pozīcijās vērojamas pozitīvas tendences: par 45% palielinājies saņemto būvniecības pieteikumu – uzskaites karšu skaits; vairāk nekā divkāršojies akceptēto vienkāršotās renovācijas/ rekonstrukcijas apliecinājuma karšu skaits – janvārī akceptētas 192 apliecinājuma kartes. Šāda aktivitāte vienkāršoto renovāciju/ rekonstrukciju segmentā pārsniedz arī 2008. un 2009.gada rādītājus. Labāki rezultāti vērojami visā vienkāršoto procedūru apjomā, kopumā šādas atļaujas piešķirtas par 71% vairāk nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Būvniecības aktivitāte Rīgā plok

, 19.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada janvārī Rīgā ekspluatācijā ir pieņemti 62 būvobjekti, kas ir par 39 % mazāk nekā pagājušā gada janvārī.

Tostarp var minēt biroju ēku jaunbūves Gunāra Astras ielā 1C ar kopējo platību 11485.8 m2 un Brīvības gatvē 410 ar kopējo platību 2855.2 m2; tirdzniecības , biroju un daudzdzīvokļu ēku kompleksa renovāciju Muitas ielā 1 ar kopējo platību 3428 m2; daudzstāvu dzīvojamo un biroju ēku Martas ielā 7; daudzdzīvokļu dzīvojamo māju J.Asara ielā 9 u.c.

Janvārī Rīgas pilsētas būvvaldē saskaņoti un akceptēti 248 būvprojekti, kas ir par 6 % mazāk nekā pagājušā gada janvāra mēnesī.

Lielākie saskaņotie un akceptētie būvprojekti bija Vakarbuļļu peldvietas labiekārtošana, ūdensapgāde un kanalizācija, un Ķīšezera krastmalas labiekārtošana Ezermalas ielā; daudzfunkcionāls darījumu komplekss Symbiotic tower Balasta dambī 1; daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Strautu ielā 24a; daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas rekonstrukcija Aleksandra Čaka ielā 105 u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009. gada martā Rīgas pilsētas būvvaldē ir saskaņoti un akceptēti 218 būvprojekti, izsniegtas 118 būvatļaujas.

Martā būvvaldē saskaņoto būvprojektu skaits ir par 28 % mazāks nekā pagājušā gada martā. Lielākie saskaņotie būvprojekti bijuši daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Turaidas ielā, Aizsardzības Ministrijas ēkas 1. un 2. korpusa renovācija Krišjāņa Valdemāra ielā 10/12; Spices biroju ēkas gāzes apgāde Remtes ielā; 2. trolejbusu parka ēkas rekonstrukcijas 1. kārta Jelgavas ielā 37; Rīgas brīvostas austrumu mola rekonstrukcija Traleru ielā 2; ūdens attīrīšanas stacijas Daugava skalošanas ūdeņu novadīšanas kolektors Ziepniekkalna, Bauskas un Mūkusalas ielās u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā šogad paaugstināta satiksmes drošība pie 38 mācību iestādēm

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu drošības paaugstināšanai ceļā uz skolu un mājup Rīgā šogad veikti dažādi satiksmes infrastruktūras uzlabojumi 38 mācību iestāžu tuvumā.

Kā šodien Rīgas mēra Jāņa Birka rīkotajā preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas pārvaldes priekšnieks Georgijs Sovetovs, arī šogad Rīgas domes Satiksmes departaments turpināja veikt dažādus projektā "Drošais ceļš uz skolu" paredzētos satiksmes infrastruktūras uzlabojumus skolu tuvumā, lai paaugstinātu bērnu drošību ceļā uz skolu un mājup. Šogad ir veikta četru krustojumu vai ielu posmu uzlabošana skolu tuvumā un būs izstrādāti būvprojekti vēl četru krustojumu un ielu posmu pārbūvei, kur tuvāko gadu laikā paredzēts veikt būvdarbus. Divos krustojumos skolu tuvumā ir izbūvēti jauni luksofori, un šogad būs izstrādāti būvprojekti jaunu luksoforu izbūvei vēl četros krustojumos skolu tuvumā. Deviņu mācību iestāžu tuvumā ir izbūvēti ātrumvaļņi. 13 vietās skolu tuvumā uzstādītas jaunas gājēju drošības barjeras. Trijās vietās skolu tuvumā gājēju pārejas tiks aprīkotas ar papildus apgaismojumu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"OnePlus" izcīnīja vietu tirgū, piedāvājot labus tālruņus lētāk nekā lielie zīmoli, taču jaunākais modelis "8 Pro" vairs nekonkurē ar cenu.

Divām dižgaru apcerētām neizbēgamām nepatikšanām – nodokļiem un fiziskā ķermeņa bojāejai - diezgan droši varam pieskaitīt trešo – tehnoloģiju produktu sadārdzināšanos līdz ar zīmola atpazīstamības pieaugumu. Vairākums ražotāju centušies ielauzties pieblīvētā tirgū ar lētāku produkciju un uzaudzējuši pircēju pulku, galvenokārt pateicoties tieši kārdinošai cenas un kvalitātes attiecībai, taču agrāk vai vēlāk padevušies vilinājumam paņemt no klientiem pēc iespējas vairāk naudas.

Tā noticis arī ar Ķīnas zīmolu "OnePlus". Dažus gadus priecējis cilvēkus ar kvalitatīviem tālruņiem par saprātīgu cenu, šogad ražotājs par jaunāko flagmani "OnePlus 8 Pro" jau prasa gandrīz tikpat daudz, cik tie konkurenti, kuriem tas vēl nesen mēģināja "atsist" klientus ar zemāku cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gada laikā Latvijā tika nozagtas 1 603 automašīnas, savukārt 2007. gada pirmajos trīs mēnešos autozagļi pamanījušies nozagt jau 474 automašīnas. Visvairāk autozagļi bija kārojuši pēc Volkswagen un Audi automašīnām, taču autozagļi zaguši arī ne mazums dārgus luksus auto. Db.lv ir apkopojis Autonama sniegtos datus un piedāvā ieskatīties Latvijas dārgāko zagto auto topā.

2007. gada pirmajos trīs mēnešos visdārgākā nozagtā automašīna tāpat kā 2006. gadā bija Porsche Cayenne, kuras cena ir līdz 45 872 Ls. Šogad nozagta viena šāda automašīna.

Otrajā vietā ierindojas 2006. gada BMW X5. Tā cena atkarībā no komplektācijas svārstās robežās starp 21 250 un 36 687 latiem. Šā gada izlaiduma X5 nozagts tikai viens, savukārt 2004. gada X5 nozagts 4 reizes un 2005. gada modelis vienu reizi. Kopā šī gada pirmajos mēnešos nozagta 51 BMW markas automašīna.

Trešajā vietā ierindojas 2006. gada Audi Q7, kura cena ir 30 908 lati. Šāda mašīna nozagta viena. Kopā 2007. gada pirmajos trīs mēnešos nozagtas 107 Audi markas automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes 79.sēde

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.09.2007.

Plkst.14.00

Darba Kārtība:

1. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā

2. Par Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošo izglītības iestāžu peldbaseinu izmantošanas maksas noteikšanu

3. Par pirmsskolas izglītības iestādes dibināšanu Rīgā, Pārslas ielā 16

4. Par izmaiņām Rīgas bāriņtiesas sastāvā un grozījumiem Rīgas domes 13.09.2005. lēmumā Nr.387 "Par Rīgas bāriņtiesas sastāvu"

5. Grozījumi Rīgas domes 21.02.2006. saistošajos noteikumos Nr.40 ''Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei ''

6. Grozījumi Rīgas domes 25.10.2005. saistošajos noteikumos Nr.26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gadā Rīgas pilsētas būvvaldē kopumā ir akceptēti un saskaņoti 4194 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Rīgas pilsētas būvvaldē aizvadītajā gadā ir saņemtas 2836 apliecinājuma kartes vienkāršotas renovācijas vai rekonstrukcijas darbu veikšanai, kas ir par 8% vairāk nekā 2006. gadā. Savukārt, Rīgas pilsētas būvinspekcija ir izsniegusi 2034 būvatļaujas un pieņēmusi ekspluatācijā 1680 objektus. Būvatļauju skaits 2007.gadā, salīdzinot ar 2006. gadu ir samazinājies par 23%, bet ekspluatācijā pieņemto objektu skaits palielinājies par 9%. 2007.gadā notika 72 būvniecības ieceru publiskās apspriešanas, kas ir par 9% mazāk nekā 2006. gadā.

2007.gadā Būvvaldē akceptēti vairāki daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku projekti: dvīņu mājas jaunbūve Zemītes ielā 13/15, mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Zemgaļu ielā 28 a, ēku komplekss Eiženijas ielā, daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Purvciemā ielā 61/63, kā arī Kurmju ielā 5, Bruņinieku ielā 91, Kalnciema ielā 95, Patversmes ielā 4, Briežu ielā 4, un māju komplekss Lubānas ielā, 6 sekciju rindu ēkas Kartupeļu ielā 35/37 u.c. Akceptēto projektu vidū ir arī biroja un dzīvojamā ēka Vēžu ielā, daudzfunkcionāls darījumu komplekss Symbiotic tower Balasta dambī 1 un multifunkcionāls komplekss Zaķusalas krastmalā un Krasta ielā, kā arī citi objekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes prezidijs

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sēde Nr.103

13.09.2007.

Plkst.15.00

Prezidija sēžu zālē

Darba Kārtība:

1. Rīgas pašvaldības policijas ziņojums par situāciju pilsētā

2. Par ārvalstu komandējumiem

3. Par līdzekļu piešķiršanu divu deviņstāvu dzīvojamo māju Rīgā, Detlava Brantkalna ielā bez numura, projektēšanas darbiem

4. Par grozījumu Rīgas domes 16.11.2004. lēmumā Nr.3663 "Par likvidējamā Rīgas domes Rīgas Kurzemes rajona pašvaldības uzņēmuma "Kurzemes nami" mantu un saistībām"

5. Par Rīgas festivālu mērķprogrammai iesniegto 2008.gada projektu vērtēšanas komisijas izveidi

6. Par Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas mājoklis" darbības un attīstības stratēģijas 2008.-2012.gadam apstiprināšanu

7. Par Rīgas pilsētas pašvaldības dzīvokļa īpašuma - neizīrēta dzīvokļa Nr.4 Rīgā, Maskavas ielā 104, un dzīvokļa īpašumā ietilpstošo kopīpašuma domājamo daļu no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala atsavināšanu

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sāk būvprojektu izstrādi divām daudzdzīvokļu ēkām New Hanza City teritorijā

Dienas Bizness, 18.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot attīstīt finanšu darījumu un atpūtas centru New Hanza City (NHC), nekustamā īpašuma attīstītājs Pillar ir noslēdzis līgumus par būvprojektu izstrādi divām daudzdzīvokļu ēkām, kuras atradīsies NHC dzīvojamās apbūves kvartālā, informē uzņēmumā.

Pirmā no ēkām būs premium klases dzīvojamais komplekss. Ēka paredzēta ar skatu uz NHC teritorijā izveidojamo pilsētas dārzu un topošo laikmetīgās mākslas muzeju, tai būs vairākas sekcijas ar virszemes stāvu skaitu no 4 līdz 7, kā arī pazemes autostāvvieta. Kopējā platība ir 15 400 m2, bet dzīvokļu skaits - 89. Ēkas idejas autors ir biroja SIA AB3D arhitekts Juris Mitenbergs. Arī ēkas būvprojektu izstrādās SIA AB3D.

Savukārt otras - vidējās klases daudzdzīvokļu ēkas kopējā platība ir 17 887 m2, tai būs atraktīvs un dinamisks siluets, kas paceļas 14 stāvu augstumā, kā arī pazemes autostāvvieta. Ēkā plānots ap 118 dzīvokļu. Šīs ēkas idejas autors ir biroja Vizuālās modelēšanas studija arhitekts Uldis Balodis, savukārt būvprojekta izstrāde uzticēta Pillar grupas uzņēmumam Pillar Architekten, SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Apstiprināts būvprojekts ABLV Bank galvenās mītnes ēkai New Hanza City teritorijā

Zane Atlāce - Bistere, 12.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015. gada nogalē visus nepieciešamos saskaņojumus saņēmuši pirmie būvprojekti Pillar attīstāmajā finanšu darījumu un atpūtas centrā New Hanza City (NHC). Būvprojekti apstiprināti ABLV Bank galvenās mītnes ēkai un daudzfunkcionālai biroja ēkai, kā arī inženierkomunikāciju izbūvei, informē Pillar pārstāvis Jānis Bunte.

Plānots, ka 2016. gada 2. ceturksnī NHC teritorijā tiks uzsākti pirmie būvniecības darbi nepieciešamo inženierkomunikāciju izveidei. Iecerēts, ka gada laikā minētajām ēkām pieguļošajā teritorijā tiks izveidots ielu tīkls, ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas.

Noslēdzoties minētajiem darbiem, 2017. gadā Pillar varēs uzsākt ēku būvniecību. ABLV Bank galvenās mītnes ēkas plānotā platība ir 21 690m2. Tā būs augstceltne ar 15 stāviem, biroja telpām apmēram 900 darbiniekiem, plašu atpūtas zonu bankas darbiniekiem un sanāksmju telpām, kā arī pazemes autostāvvietu. Lai veidotu unikālu, bet apkārtējā pilsētvidē iederīgu ēkas arhitektonisko tēlu, tai ir radīti atšķirīgi, savstarpēji harmonizējoši fasāžu principi — klasiskā fasāde ar dabīgā akmens plāksnēm, modernā, ar caurspīdīgu (stikla) fasādes sistēmu tērauda konstrukcijās, kā arī ziemas dārza ātrija jumta stiklotā fasāde.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020.gadā izaicinājumu biznesā nav trūcis, tāpēc daudzi savus sapņus par jauna uzņēmuma reģistrēšanu atlikuši, kā rezultātā pērn reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, liecina SIA Lursoft dati.

Vienlaikus tie uzņēmēji, kuri spēruši drosmīgo soli un nav nobijušies no biznesa uzsākšanas pandēmijas apstākļos, nereti uzņēmuma nosaukuma izvēlei piegājuši ar radošumu. Tā teikt, ja apkārt valda neziņa un bailes, vismaz uzņēmuma nosaukums apkārtējos raisīs smaidu.

Lursoft apkopojis 2020.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus, lai pierādītu, ka humors, par spīti visām grūtībām, Latvijas uzņēmējos nav izzudis.

Janvāris

  • SIA Lāču Muižiņa (Limbažu nov)
  • SIA Skaistuma terapija (Rīga)
  • SIA Uzzini, iepazīsti (Babītes nov)
  • SIA Your choice (Rīga)
  • SIA Kopā būt (Ozolnieku novads), jau likvidēts
  • SIA Uzladets (Mārupes nov)
  • SIA VISUVAR (Rīga)
  • SIA Neko nevar skaidri zināt (Ķeguma nov)
  • SIA Turaidas Roze (Rīga)
  • SIA Mazliet vairāk gaisa (Jelgava)
  • SIA Prieks sadarboties (Rīga)
  • SIA Trīs ar pus vīri (Jelgavas nov)
  • SIA Mazie varoņi (Rīga)
  • SIA tīri tā neko (Rīga)
  • SIA Augam kopā (Rīga)
  • SIA Stalkeris (Ādažu nov)

Komentāri

Pievienot komentāru