Jaunākais izdevums

Dārgākās popmūzikas dāmas Britniju Spīrsu vai Madonnu, kuru uzstāšanās honorārs mērāms vairākos miljonos dolāru, Latvijā neredzēsim, šodien, 4.decembrī, vēsta laikraksts Diena.

"Aerosmith, Muse, Eltons Džons, — viņi Latvijā šogad jau redzēti, sestdien Rīgā bija Eliss Kūpers, otrdien uz Arēnas Rīga skatuves kāps Braiens Adamss, nedēļas nogalē — Džo Kokers, bet pirmdien Vanesa Meja. Šķiet, ka Latvijā ārvalstu zvaigznes viesojas arvien biežāk un vairāk, tiesa, kā atzīst koncertu rīkotāji, līdz megazvaigznēm tomēr neaizsniegties. Piemēram, dārgākās popmūzikas dāmas Britniju Spīrsu vai Madonnu, kuru uzstāšanās honorārs mērāms vairākos miljonos dolāru, neredzēsim. Latvijā trūkst lielu pasākumu norises vietu, kā arī ir šaubas, vai 50 000 cilvēku atļautos par biļeti maksāt vismaz 50 latu. Tomēr tikai tādā gadījumā var palikt plusos," norāda laikraksts.

Patlaban lielākais — vienu miljonu dolāru (pusmiljons latu) — honorārs Latvijā samaksāts grupai Aerosmith. Nākamais ir Eltons Džons — 500 000 dolāru. Toties biļetes Baltijas valstīs joprojām ir vienas no lētākajām Eiropā.

Positivus Music vadītājs Ģirts Majors skaidrojis, ka mākslinieka piesaistīšana atkarīga arī no viņa intereses par konkrēto reģionu vai tirgu. "Piemēram, Depeche Mode brauc, jo te ir ļoti liela fanu grupa, tāpēc viņi gatavi spēlēt par mazāku cenu nekā, piemēram, Krievijā," Ģ.Majors stāstījis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV popdīva Madonna 2008. gada laikā no koncertiem nopelnījusi 193 miljonus GBP (139.5 milj. LVL), ziņo Newsru.

Jāatzīmē, ka tikai par trīs koncertiem pagājušā gada decembrī Madonna saņēma 27.5 miljonus GBP (19.8 milj. LVL).

Otrajā vietā ierindojusies dziedātāja Selīna Diona (Celine Dion), kuras maciņš 2008. gadā kļuvis biezāks par 162 miljoniem GBP (117.1 milj. LVL), bet trešajā vietā ar nopelnītiem 121 miljoniem GBP (87.4 milj. LVL) ierindojies Džons Bondžovi (Jon Bon Jovi).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes ir izveidojis sarakstu ar pasaulē pelnošākajām mūzikas industrijā strādājošajām sievietēm. Saraksta virsotnē atrodas pasaules popa karaliene Madonna, kura ir veikusi arī pasaulē ienesīgāko koncerttūri, kādu jebkad veikusi sieviete. Tūres ienākumi bija 260 miljoni USD.

1. Madonna

Gada laikā no 2006. gada jūnija līdz 2007. gada jūnijam Madonna nopelnīja 72 miljonus USD, ko galvenokārt nodrošināja rekordlielie ienākumi no mākslinieces koncerttūres Confessions. Madonnas peļņu papildina arī ienākumi no ierakstu pārdošanas un apģērbu līnijas H&M veikalos.

2. Barbara Streizande (Barbra Streisand)

Šī māksliniece gada laikā nopelnījusi 60 miljonus USD, pārdodot vairāk nekā 145 miljonus ierakstu visā pasaulē. 2007. gada vasarā biļetes cena uz mākslinieces koncertiem Eiropā sasniedza pat 1 000 USD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vislabāk uzvārīties var uz Britnijas rēķina

, 29.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nolecošā zvaigzne Britnija Spīrsa, lai arī dēļ pēdējā laika izdarībām atrodas slimnīcā, gada laikā ekonomikai pienes 110 - 120 miljonus USD, pat nereklamējot savas dziesmas vai uzstājoties koncertos, ziņo Associated Press.

Britnija labāko peļņu dod žurnāliem, avīzēm un portāliem, u.t.t. Hollywood Today raksta, ka raksts ar Britniju Spīrsu spēj saražot no 250 000 līdz 500 000 klikiem dienā. Šādus klikus var dabūt par vienkāršu rakstu, nemaz nerakstot baumas vai sensācijas par viņu.

Par Britniju Spīrsu var rakstīt daudz: aizbildņu tiesībām, tiesas datumiem, laulību, dzimšanu, izšķiršanos, policiju, psihiskās slimnīcas apmeklējumiem, nemaz nerunājot par viņas biznesu, dziedāšanu un ierakstu kompānijām.

Britnija Spīrsa ir tikai viena no daudzajām zvaigznēm, kas palīdz veidot multimiljardus lielo zvaigžņu biznesu, bet viņa ir unikāla jau gadu, jo ar viņu katru nedēļu kaut kas notiek.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo 12 mēnešu laikā pelnošākā grupa pasaulē ir bijusi U2, kas nopelnījusi 130 miljonus ASV dolāru, liecina Forbes.com apkopotā informācija.

Otro vietu ar 114 miljoniem ASV dolāru ieņem rokeri AC/DC, viņiem seko Bejonse Noulza, kura nopelnījusi 87 miljonus ASV dolāru.

Top10 iekļuvušas arī tādas dziedātājas kā Britnija Spīrsa un Madonna, kuras atrodas attiecīgi piektajā un astotajā vietā.

Forbes.com pelnošāko mūziķu saraksts (2009.gada jūnijs - 2010.gada jūnijs):

* 1. U2: 130 miljoni ASV dolāru

* 2. AC/DC: 114 miljoni ASV dolāru

* 3. Bejonse Noulza: 87miljoni ASV dolāru

* 4. Brūss Springstīns: 70 miljoni ASV dolāru

* 5. Britnija Spīrsa: 64 miljoni ASV dolāru

* 6. Jay-Z: 63 miljoni ASV dolāru

* 7. Lady Gaga: 62 miljoni ASV dolāru

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā aplūkot žurnāla Forbesizveidoto pasaulē pelnošāko mūziķu un grupu TOP 10. Sarakstā norādīta peļņa, kuru mākslinieki guvuši laika periodā no 2007. gada 1. jūnija līdz 2008. gada 1. jūnijam.

10. Gvena Stefani (Gwen Stefani)

PGwen Stefanieļņa gada laikā: 27 miljoni ASV dolāru.

9. Genesis

8. Van Halen

Peļņa gada laikā: 35 miljoni ASV dolāru

7. Rascal Flatts

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popzvaigzne Britnija Spīrsa (Britney Spears) šomēnes arī Eiropā prezentēs savu jauno apakšveļas kolekciju, vēsta thelocal.dk.

ASV zvaigzne ieradīsies Dānijā 25. septembrī uz zīmola Intimate Britney Spears atklāšanas pasākumu. Spīrsa paziņojusi, ka zīmols tiks prezentēts arī Londonā, Vācijā, Polijā un Norvēģijā.

Intimate Britney Spears jau piedzīvojis savu debiju ASV - 9. septembrī tas tika izrādīts Ņujorkā.

Kolekcija tapusi, Spīrsai sadarbojoties ar Dānijas apakšveļas ražotāju Change, kuram ir 170 veikali 11 valstīs. Kā teikts apakšveļas zīmola izplatītajā paziņojumā: «Tā patiesībā bija Britnija Spīrsa, kura jautāja, vai mēs varētu kopīgi radīt zīmolu. Sākumā mēs nezinājām, «uz kuras kājas stāvēt», bet, kad viņa mums parādīja savas idejas, mums vairs nebija nekādu šaubu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neviens uzņēmuma vadītājs nebrauks ar «golfiņu», turklāt arī valsts kontroliere pārvietojas ar vērā ņemamu spēkratu, komentējot to, ka 791 Ls mēnesī tērēti par auto īri valdes priekšsēdētājam, skaidro LVRTC.

Lai izraudzītos automašīnu uzņēmuma valdes priekšsēdētājam, LVRTC bija izsludinājis attiecīgu iepirkumu, kura rezultātā tika pieņemts šāds lēmums. Turklāt tas darīts uz īstermiņa nosacījumiem, piebilda LVRTC.

LVRTC: neviens uzņēmuma vadītājs nebrauks ar «golfiņu»Db jau vēstīja, ka miljons latu prēmijās, 791 lati mēnesī par auto īri valdes priekšsēdētājam un apmaksāti braucieni ģimenei uz siltajām zemēm – tāda aina paveras VK revīzijas ziņojumā par LVRTC, laikā kad to vadīja Lauris Dripe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laika posmā no 2008. gada jūnija līdz 2009. gada jūnijam televīzijas šova Oprah Show radītāja un vadītāja Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) guvusi ienākumus 275 miljonu ASV dolāru apmērā, tādējādi kļūstot par pelnošāko Holivudas sievieti.

Žurnāla Forbes veidotā Holivudas pelnošāko sieviešu saraksta otrajā vietā ierindojas popa karaliene Madonna ar gada ienākumiem 110 miljonu dolāru apmērā. Trešajā vietā atrodas dziedātāja Selīna Diona (Celine Dion) ar 100 miljonu dolāru ienākumiem gadā.

1. Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) – 275 miljoni dolāru;

2. Madonna – 110 miljoni dolāru;

3. Selīna Diona (Celine Dion) – 100 miljoni dolāru;

4. Bejonse Noulza (Beyonce Knwles) – 87 miljoni dolāru;

5. Stefānija Meiersa (Stephenie Meyer) – 50 miljoni dolāru;

6. Tiesnese Džudija (Judge Judy) – 45 miljoni dolāru;

7. Britnija Spīrsa (Britney Spears) – 35 miljoni dolāru;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar ierobežoto finansējumu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šajā gadā nebrauks uz izsaukumiem, kuri nebūs saistīti ar tiešiem draudiem cilvēku dzīvībai, ziņo telegraf.lv.

Taču kā tieši tiks noteikts vai ugunsgrēks apdraud cilvēku dzīvību vai nē VUGD priekšnieks Ainars Pencis neesot paskaidrojis.

Savukārt ugunsgrēku skaits pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, nav mainījies, bet ugunsgrēkos bojā gājušo skaits – samazinājies. Kopumā 2009.gadā ugunsgrēkos bojā gājuši 145 cilvēki, to skaitā trīs bērni. Kopumā reģistrēti gandrīz 9 tūkstoši ugunsgrēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu popzvaigzne Madonna savā koncertturnejā nopelnījusi 282 miljonus ASV dolāru (153.40 milj. Ls), kas dziedātāju padara par visu laiku finansiāli visveiksmīgāko solomākslinieci.

Madonnai rekordpeļņa

Madonna savu koncertturneju Sticky + Sweet sāka šā gada augustā Kārdifā Velsā un noslēgs ar koncertu šomēnes Sanpaulu Brazīlijā, ziņo apollo.lv. Db jau ziņoja, ka dziedātāja pameta savu ierakstu kompāniju Warner Music, ar kuru bija sadarbojusies 25 gadu garumā, un parakstīja līgumu ar koncertturneju organizatoru kompāniju Live Nation.

Live Nation informē, ka amerikāņu popzvaigznes 28 koncertu turnejā ASV pārdoti 550 000 biļešu, ienesot 91,5 miljonus ASV dolāru. Madonna iepriekšējo peļņas rekordu sasniedza 2006. gadā, kad viņas koncertturneja ienesa 193,7 miljonus ASV dolāru, bet viņas pēdējās trīs turnejas pēdējo sešu gadu laikā ienesušas gandrīz 500 miljonus USD (248 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziedātāja Madonna pēc 25 gadus ilgām saistībām ar vienu no ASV lielākajām ierakstu kompānijām Warner Music pametīs šo kompāniju, lai turpmākos 10 gadus strādātu ar kompāniju Live Nation, raksta BBC.

Darījuma vērtība ir 120 miljoni USD, un līguma termiņš ir 10 gadi.

Zīmīgi ir tas, ka 49 gadus vecā Madonna ir sadarbojies ar Warner Music visu savas karjeras laiku, un šo 25 gadu laikā Warner paspārnē pārdevusi 200 miljonus ierakstu.

Darījuma ar Live Nation rezultātā Madonna ir kļuvusi arī par kompānijas akcionāri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

12 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, ieskaitot Dombrovski, apjūsmos Madonnu Tallinā

, 04.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp 73 tūkstošiem skatītāju, kas Tallinā apmeklēs vienīgo popdīvas Madonnas koncertu Baltijā, būs arī 12 tūkstoši fanu no Latvijas.

Biļešu pārdošanas ieņēmumi ir aptuveni 6.5 miljoni dolāru, vēsta Diena. Tirdzniecībā tika laists 70.3 tūkstoši biļešu, tās maksāja no 43 līdz 180 latiem. 30 tūkstoši biļešu tika ārzemniekiem, pārējās izplatīja Igaunijā. Latvijā pārdoti 12 tūkstoši biļešu. Db jau rakstīja, ka martā biļetes uz koncertu tika izpārdotas diennakts laikā, kas ir pārdošanas ātruma rekords Baltijas valstu šovbiznesa vēsturē.

Uz koncertu dosies arī premjers Valdis Dombrovskis, kurš izbrīvējis šovasar vienīgo bezalgas atvaļinājuma dienu, ziņo Latvijas radio. Tiek uzsvērts, ka viņš dosies uz Tallinu par privātiem līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad 4.augustā, Tallinā, Dziesmu svētku estrādē norisināsies vienīgais slavenās mūziķes Madonnas koncerts Baltijā, informē koncetaģentūra FBI.

Kopumā uz Madonnas šovu pārdošanā nonāks aptuveni 70 000 biļešu. Biļešu pārdošana tiks uzsākta vienlaicīgi visās trijās Baltijas valstīs 5.martā plkst. 10.00 rītā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta kompānija Yahoo! publicējusi savu 2007. gada vismeklētāko informācijas sarakstu, kura pirmajās trīs vietās ir Britnija Spīrsa, cīkstēšanās un Parisa Hiltone, liecina informācija Yahoo! mājaslapā.

Db.lv piedāvā aplūkot Yahoo! meklētākās informācijas TOP 3 pa kategorijām.

Ziņas:

1. Saddam Hussein (Sadams Huseins)

2. Iran (Irāna)

3. Iraq (Irāka)

Vide:

1. Recycling (pārstrāde)

2. Global Warming (globālā sasilšana)

3. Freecycle (vides organizācijas nosaukums)

1. Britney Spears (Britnija Spīrsa)

2. Paris Hilton (Parisa Hiltone)

3. Anna Nicole Smith (Anna Nikola Smita)

Tehnoloģijas:

1. YouTube

2. Wikipedia

3. Facebook

Sporta ziņas:

1. Nascar

2. Maria Sharapova

3. Boston Red Sox

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV popmūzikas dīva Britnija Spīrsa nolēmusi pārdot savu māju Malibu par 7.9 miljoniem ASV dolāru. Dziedātāja savu sešu guļamistabu un sešu vannas istabu māju nolēmusi pamest, jo vēlas atrast kādu "klusāku stūrīti" dzīvošanai, ziņo Daily Mail.

B. Spīrsa minētājā mājā nodzīvoja nepilnus divus gadus, kuru laikā viņa samērā skandalozā veidā divas reizes tika nogādāta slimnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Db akcija: Rīgas dome gatava taupīt, bet palielinās atbalstu mazturīgajiem

Atis Rozentāls, 67504128, 29.10.2008

Rīgas domes darbinieki mazāk zvanīs pa mobilajiem tālruņiem, tērēs mazāk benzīna, nebrauks komandējumos un atteiksies no krāšņu pasākumu rīkošanas, Db žurnālistiem apsolīja pilsētas mērs Jānis Birks.

Foto: Ritvars Skuja, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sastādot budžeta projektu 2009. gadam, Rīgas dome sola izvērtēt visu struktūrvienību darbu un iespējas samazināt izdevumus par vismaz 5 procentiem.

Rīgas domes darbinieki mazāk zvanīs pa mobilajiem tālruņiem, tērēs mazāk benzīna, nebrauks komandējumos un atteiksies no krāšņu pasākumu rīkošanas, Db žurnālistiem apsolīja pilsētas mērs Jānis Birks.

Grūtā sadarbība

Rīgas pašvaldības un uzņēmēju starpā nepieciešams aktīvāks dialogs, atzina tikšanās dalībnieki. «Domāju, ka tas jūs neizbrīnīs, ka no desmit aktuālākajām uzņēmēju vajadzībām septiņas ir saistītas ar nepieciešamību pastiprināt dialogu ar valsti un pārvaldes sistēmu. Uzņēmēji ļoti grib, lai tas būtu aktīvāks, lai viņu intereses tiktu pārstāvētas, tiktu sadzirdētas, lai nejēdzības tiktu novērstas, lai budžets tiktu kontrolēts utt. Mums nav vēlēšanās izvērst retorisku diskusiju vai mētāties ar dubļiem. Runa ir par to, ka šobrīd grūti ir visiem, un būs vēl grūtāk, ja mēs nedarīsim neko gan valsts līmenī, gan sadarbībā ar pašvaldībām,» uzsvēra D.Pavļuts. Rīgas mērs piekrita, ka dialogs ir nepieciešams, un tas arī tiek veidots ar dažādu padomju starpniecību, tai skaitā Rīgā darbojas Uzņēmējdarbības koordinācijas padome. «Gribu minēt vēl vienu lielu jautājumu bloku – tā ir sadarbība ar valsti. Ir pieņemti daudzi likumi un Ministru kabineta noteikumi, kas netiek realizēti dzīvē. Piemēram, likums par sabiedrisko transportu, kas nosaka zaudējumu segšanu. Zaudējumi rodas Rīgas satiksmei, jo valdība gan ir pieņēmusi lēmumu, ka jābūt atvieglojumiem 1. un 2. grupas invalīdiem, skolēniem un studentiem, bet zaudējumu segšanai naudu neiedod. Zaudējumi ir 20 miljoni latu, bet valsts kompensē septiņus miljonus. Nevar atklāti melot un ignorēt sabiedrības intereses! Tā tiek radīts precedents nihilistiskajai attieksmei pret pašu pieņemtajiem lēmumiem. Man viens ministrs, neteikšu, kurš, teica – ko jūs uztraucaties, aptuveni 30 likumi ir tādi, ko mēs neņemam vērā! Bet kāda tad ir filozofija politiķim, ministram, tad kāpēc jūs tur sēžat, ja pieņemat likumus, par kuriem jūs zināt, ka tos nevarēs izpildīt?» tā J.Birks. Ap sešu miljonu latu robs pilsētas budžetā veidojas, apmācot citu pašvaldību bērnus skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs. Ministru kabineta noteiktās kompensācijas apjoms ir trīs reizes mazāks par reālajām izmaksām, norādīja J.Birks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bono un biedri no ierakstu pārdošanas, tūrēm un honorāriem ieguvši 109 miljonus ASV dolāru, liecina Billboard Top 40 Money Makers saraksts, ziņo nme.com.

Top pieci iekļuvuši arī: Brūss Springstīns (57,6 miljoni ASV dolāru), Madonna (47,2 miljoni ASV dolāru), AC/DC (43,6 miljoni ASV dolāru) un Britnija Spīrsa (38,8 miljoni ASV dolāru).

Coldplay bijusi vispelnošakā Lielbritānijas grupa. Tā ieguvusi 27,3 miljonus ASV dolāru. Aizsaulē aizgājušais Maikls Džeksons ieguvis 17,3 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) būvžoga šonedēļ nozagts viens no 22 mākslas darbu attēliem - mākslinieka Kārļa Padega 1932. gadā tapušās gleznas Madonna ar ložmetēju reprodukcija, informēja Rīgas domes Īpašuma departaments.

Departamenta pārstāve Ilze Krūkle pastāstīja, ka mākslas darbu reprodukcijas pārklātas ar tā saukto antigrafiti pārklājumu, kas pasargā attēlus no apķēpāšanas un rada iespaidu, ka tās pārklātas ar stiklu. Reprodukcijas pie žoga pieskrūvētas ar vairākām pamatīgām skrūvēm, kuru atskrūvēšanai nepieciešams elektriskais skrūvgriezis, kas ļauj secināt, ka garnadzis gleznu noskatījis jau laikus.

Krūkle norādīja, ka mākslas darbu reprodukcijas izgatavojis muzeja rekonstrukcijas darbu veicējs - SIA Re&Re. Tā kā visas reprodukcijas pasūtītas kā viens komplekts, nodarīto zaudējumu apmēru aprēķināt varētu tikai aptuveni. Nākamās sanāksmes laikā ar būvniekiem, visticamāk, tiks pārrunāta iespēja uz muzeja būvžoga izstādītās mākslas darbu reprodukcijas apdrošināt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2006. gada jūnija līdz šā gada jūnijam varbūt televīzijā un radio dominēja jaunās paaudzes mūziķi, taču, ja runa iet par mūziķu peļņu, tad pārāki veterāni. Iepriekšminētajā laika periodā visvairāk - 88 miljonus USD - nopelnījusi rokgrupa The Roling Stones, liecina žurnāla Forbes pelnošāko mūziķu saraksts.

Otrajā vietā ierindojas ierakstu studijas Def Jam vadītājs un pasaulē izdaudzinātais mākslinieks Jay-Z. Viņš gada laikā no 2006. gada jūnija līdz šā gada jūnijam nopelnījis 83 miljonus USD.

Pelnošāko 2006./2007. gada mūziķo TOP 10:

1. The Rolling Stones - 88 miljoni USD

2. Jay-Z - 83 miljoni USD

3. Madonna - 72 miljoni USD

4. Bon Jovi - 67 miljoni USD

5. Eltons Džons - 53 miljoni USD

6. Selīna Diona - 45 miljoni USD

7. Tims Makgreivs - 37 miljoni USD

8. 50 Cent - 33 miljoni USD

9. U2 - 30 miljoni USD

10. Diddy - 23 miljoni USD

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Mirušais Maikls Džeksons gada laikā nopelnījis vairāk nekā dzīvie laikabiedri

Gunta Kursiša, 24.10.2013

10. Amerikāņu rakstnieks, dzejnieks un komiksu autors Teodors Geizels (Theodor Geisel) jeb Dr. Seuss gada laikā nopelnījis deviņus miljonus ASV dolāru. Viņš mira 1991. gada septembrī 87 gadu vecumā. T. Geizels publicējis 46 bērnu grāmatas, kas tagad tiek ņemtas par pamatu Holivudas bērnu filmām. Piemēram, stāsta The Lorax ekranizācija 2012. gadā nesa 349 miljonu ASV dolāru ieņēmumus.

Foto: Wikimedia

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popmūzikas leģenda Maikls Džeksons (Michael Jackson) pagājušā gada laikā, būdams miris, nopelnījis vairāk nekā pasaulē labāk pelnošā dzīvā slavenība Madonna. Proti gada laikā M. Džeksons nopelnīja 160 miljonus ASV dolāru, kamēr Madonna – 125 miljonus ASV dolāru, aprēķinājis Forbes.

Šī ir trešā reize pēdējo piecu gadu laikā, kad par pasaulē pelnošāko slavenību kļuvis «cilvēks no kapiem», raksta Forbes.

Lielākā daļa mirušā M. Džeksona ienākumu nāk no cirka Cirque du Soleil priekšnesumiem. Cirka izrāde Immortal jau nesusi ienākumus 300 miljonu ASV dolāru apmērā, veiksmīga ir arī Cirque du Soleil izrāde One, kuras nobeigumā virtuāls M. Džeksons izpilda «Man in the Mirror».

Uzziniet, kuras mirušās slavenības pēdējā gada laikā ir nopelnījušas pērnā gada laikā, galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziedātāja aizbildinoties ar to, ka namā pavada pārāk maz laika, nolēmusi pārdot savu ārpilsētas īpašumu Lielbritānijā.

Lauku īpašums, kur Madonna savulaik nodarbojās ar jāšanas sportu, aizņem 40.5 hektārus. Mājā iekārtotas astoņas vannas istabas, milzīga virtuve, kā arī atsevišķas vīriešu un sieviešu sporta zāles.Dziedātājai ir vēl seši īpašumi. Pēdējo no tiem Madonna iegādājās pērn un pārveidoja par sporta zāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Militāro mācību «Namejs 2018» laikā karavīri bez atļaujas un iepriekšējas saskaņošanas nevienu privātu zemesgabalu neizmantos un nevienā svešā pagalmā nebrauks, šorīt intervijā Latvijas Radio solīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Kā ziņots, Latvijā pirmdien, 20.augustā sākas lielākās militārās mācības kopš valsts neatkarības atgūšanas «Namejs 2018», kas ilgs līdz 2.septembrim.

Kalniņš brīdināja, ka mācības aptvers teju visu Latvijas teritoriju, tāpēc iedzīvotājiem nav jāsatraucas, negaidīti sastopot karavīrus vai bruņutehniku. «Mēs neesam īpaši aicinājuši, bet sabiedrība (..) manīs mūs gan uz ielām, gan ceļiem un noteikti arī savos kaimiņos, ja kāda īpašumos vai meža masīvos atradīsies vienības, kas izpildīs savus taktiskos uzdevumus, lai trenētu spējas,» stāstīja armijas komandieris.

Viņš uzsvēra, ka iesaistītajām pašvaldībām par šīm aktivitātēm esot ziņots jau ļoti laicīgi un tām arī bijusi iespēja pabrīdināt savus iedzīvotājus. Savukārt plānotie satiksmes ierobežojumi, kad pārvietosies bruņutehnika, nebūšot ilgstoši. «Nevajag par to īpaši uztraukties, šie aizkavējumi būs nelieli, un arī troksnis būs radīts tieši ar mācību, nevis kaujas munīciju,» informēja Kalniņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Bijušais Rīgas mērs Bojārs: Kad atbraucu uz Rīgu, man divdesmit eiro aiziet tikai par stāvvietu

Sandris Točs, speciāli DB, 27.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs intervijā laikrakstam Dienas Bizness pauž viedokli, ka Rīgas centrā bizness tiek iznīcināts.

Fragments no intervijas:

Manuprāt, nekad Rīgas centra skatlogos nav bijis tik daudz sludinājumu «izīrē» vai «pārdod». Vai tas nav saistīts ar dārgajām stāvvietām pilsētas centrā, velojoslām, kas vēl mākslīgi rada sastrēgumus?

Tā bija mana iniciatīva – ieviest šīs stāvvietu maksas. Tas ir mehānisms, ar ko regulēt pilsētas dzīvi. Ir vajadzīgs monitorings, kur jāstimulē satiksme, kas ir pilsētas asinsrite, un kur tā jābremzē. Šobrīd tas ir pārvērties par naudas pelnīšanu. Uzliekot augstās stāvvietu maksas, pilsētas «tēviem» droši vien liekas, ka ienākumi pilsētas budžetā palielināsies. Un tagad varēsim visu «atdot nabagiem». Bet tā tas nenotiek. Kādu brīdi gan notiek. Taču, ja pārmērīgās stāvvietu maksas rada zonas, kur uzņēmējs vairs nevar eksistēt – un par tādu zonu kļūst Rīgas centrs –, tas nav pareizi. Jo nav klientu. Viņi nebrauc, jo tas ir pārāk dārgi – novietot tur savas automašīnas. Bet aiziet uz kafejnīcu, tā arī ir aktivitāte, kas pilsētas budžetā ienes līdzekļus caur nodokļiem. Ja es un daudzi citi Rīgas apkaimē dzīvojošie iedzīvotāji izvēlēsies kafejnīcu nomalē, pilsētas centrā kafejnīcu bizness panīks. Bet es nebraukšu uz centru, kur nav, kur nolikt mašīnu, stāvvietas ir dārgas, ir sastrēgumi. Es patiešām nesaprotu, kāpēc attiecībā uz Rīgas centru, kur jāplaukst kafejnīcām, restorāniem un sīkajai tirdzniecībai, politika ir tāda, kas aizdzen klientus no turienes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Yahoo! visvairāk meklē Džeksonu

, 01.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Yahoo! interneta meklētājā visbiežāk izmantotais atslēgvārds bijis Maikls Džeksons, tādējādi mirušais dziedātājs ir apsteidzis Britniju Spīrsu, kas bija Yahoo! meklētājā visbiežāk izmantotais vārds pēdējos četrus gadu, raksta Reuters.

Yahoo! analītiķe Vera Čhana (Vera Chan) norāda, ka pēc dziedātāja nāves interneta meklētājs bijis pārslogots un vienā mirklī apsteidza ASV jaunā prezidenta Baraka Obamas inaugurāciju, kas līdz tam bija visvairāk meklētākā frāze Yahoo! interneta meklētājā.

V. Čana norāda, ka šogad interneta meklētājos visbiežāk izmantoti atslēgvārdi, kuri saistās ar kādām ekskluzīvām ziņām un notikumiem.

Britnija Spīrsa šogad bijusi 5. vietā Yahoo! meklētāko atslēgvārdu topā. Viņu šogad apsteidza arī aktrise Megana foksa. Baraks Obama no pirmā desmitnieka izkritis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reuters ir apkopojis sarakstu ar to, ko, kuras valsts pilsonis visvairāk meklē internetā ,izmantojot Google meklēšanu.

Šie vārdi visvairāk tiek meklēti šajās valstīs:

Sex (sekss) - Ēģipte, Indija Turcija.

Hitler (Hitlers) - Vācija, Meksika, Austrija.

Nazi (nacisti) - Čīle, Austrālija, Lielbritānija.

Gay (gejs) - Čīle, Meksika, Kanāda.

Jihad (džihāds) - Maroka, Indonēzija, Pakistāna.

Terrorism (terorisms) - Pakistāna Filipīna, Austrālija.

Hangovers (paģiras) - Īrija, Lielbritānija, ASV.

Burrito (burrito - meksikāņu ēdiens) - ASV, Argentīna, Kanāda.

Iraq (Irāka)- ASV, Austrālija, Kanāda.

Taliban (taliban) - Pakistāna, Austrālija, Kanāda.

Komentāri

Pievienot komentāru