Citas ziņas

Stiprina Rīgas un Pekinas sadarbību

, 14.11.2006

Jaunākais izdevums

13. novembrī Rīgas domes (RD) delegācijas vizītes laikā Pekinā notikusi RD priekšsēdētāja vietnieka Almera Ludvika (LPP) tikšanās ar Pekinas pilsētas valdības priekšsēdētāja vietnieku Niu Youcheng, Db.lv informēja Rīgas dome. Sarunās piedalījās arī Pekinas pilsētas valdības ārlietu pārvaldes direktora vietniece Tian Yan un Pekinas pilsētas komerciālā biroja direktora vietniece Cheng Yuhua.

Tikšanās laikā tika atzīmēta abu pilsētu sadarbība kultūras jomā, kā arī iespējamā attīstība ekonomikas, tūrisma un starptautisko organizāciju sadarbības jomā.

"Esmu gandarīts par to, ka Rīgas un Pekinas sadarbība notiek ne tikai kultūras jomā, bet arī tiek paplašināta sadarbība starp Rīgas un Pekinas uzņēmējiem, un ir nodibināti jauki kontakti uzņēmēju starpā," sacījis A.Ludviks.

2004. gada 15.aprīlī starp Rīgas domi un Pekinas municipalitāti tika noslēgta vienošanās par sadarbību ekonomikas, humanitārajā un kultūras jomā, taču līdz šim šī vienošanās bijusi tikai formāla.

Ludviks uzsvēris, ka attīstīt sadarbību starp Pekinu un Rīgu šobrīd ir ļoti būtiski, un tikšanās ar Pekinas pilsētas vadību šīs vizītes ietvaros būs pirmais reālais solis, lai pildītu noslēgto vienošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Olimpiskās spēles Pekinā, kas sākas šodien (8. augustā), kļūs par vērienīgākajām gandrīz pēc visiem iespējamiem rādītājiem, arī finanšu, raksta laikraksts Dienas bizness.

Ķīnas pieeja Olimiādes-2008 organizēšanai ir attiecīga tās svaigi iegūtajam jaunās lielvalsts statusam, proti, ar vērienu un pompozitāti, un tā vēsturē ieies kā līdz šim dārgākā. Pekinas attīstībai Olimpiādes priekšvakarā iztērēti vairāk nekā 40 miljardi ASV dolāru, pirmdien paziņoja Ķīnas galvaspilsētas valdības pārstāvis Lū Čži. Bet kopējā tēriņu summa Ķīnas galvaspilsētas sagatavošanai spēlēm gala rezultātā var pārsniegt 44 miljardus dolāru.

«No 2001. līdz 2008.gadam infrastruktūras, transporta, ekoloģijas attīstībā ieguldīti apmēram 40,9 miljardi dolāru,» paziņoja Lū Czins preses konferencē. «Nav svarīgi, notiktu olimpiāde vai ne, bet mums tas bija jāizdara pilsētnieku labā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīnā sāk būvēt jauno Pekinas starptautisko lidostu

BNS/AFP, 27.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pekinā piektdien sākta jaunās plašās starptautiskās pasažieru lidostas būvniecība, vēstīja valsts plašsaziņas līdzekļi.

Lidostas būvniecība tiek pamatota ar pieaugošo pieprasījumu pēc gaisa satiksmes pakalpojumiem Ķīnā.

Pekinas pašreizējā starptautiskā lidosta ir pasaulē otra noslogotākā, tomēr tajā ir viens no pasaulē augstākajiem reisu kavēšanās līmeņiem - 2013.gadā mazāk nekā 20% komerciālo pasažieru reisu ceļā devās paredzētajā laikā.

Jaunā lidosta atrodas Pekinas dienvidos un ir paredzēta 72 miljonus pasažieru gadā apkalpošanai, vēstīja Ķīnas valsts ziņu aģentūra Sjiņhua.

Lidostas izmaksas tiek lēstas ap 80 miljardiem juaņu (10,5 miljardiem eiro) un to pabeigt plānots piecu gadu laikā, Sjiņhua vēstīja un piebilda, ka lidosta gadā varēs apkalpot 620 tūkstošus reisu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kristovskis: Es atsakos skatīties Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju

, 15.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 15.aprīlī, Briselē Eiropas Parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis, atbalstot organizācijas Reporters sans Frontiers iniciatīvu, parakstījis aicinājumu Eiropas Savienības valstu prezidentiem un valdību vadītājiem boikotēt Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, liecina sniegtā informācija medijiem.

Kristovskis uzskata, ka cilvēktiesību pārkāpumi un vardarbība, kuru pret Tibetas iedzīvotajiem lieto Ķīnas varas iestādes, ir klajā pretrunā ar vispārējās demokrātijas principiem, kurus savā pārvaldībā apņēmās nodrošināt Ķīna, kad tai tika piešķirtas tiesības rīkot olimpiskās spēles Pekinā.

"Atklāta, pieejama informācija Ķīnā netiek nodrošināta, valsts kontrolē masu medijus, ārvalstu ziņu un citi neatkarīgie informācijas kanāli tiek bloķēti. Brutāli tiek izklīdinātas tibetiešu demonstrācijas. Tā ir situācija, kas nav atbilstoša Olimpisko spēļu būtībai un godīgas sportiskas sāncensības garam. Nav šaubu, sportistiem ir jādod iespēja sacensties Pekinas Olimpiskajās spēļu arēnās un sporta laukumos. Olimpiskās spēles ir katra sportista izaugsmes un centienu vainagojums! Nepieļaut sportistu dalību spēlēs ir netaisnīgi tieši pret sportistiem. Tas nav pieļaujams. Tieši tādēļ tieši Eiropas Savienības valstu vadītajiem ir pienākums demonstrēt kopējo vērtību, demokrātijas un solidaritātes spēku! Šo augsto amatpersonu attieksmi pret cilvēktiesību pārkāpumiem Ķīnā kā viņu personīgo atbildību vērtēs visā pasaulē. Būtu skumji, ja Eiropas Savienības valstu vadītāju dalība Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā simbolizētu Rietumu demokrātijas norieta sākumu. Īpaši skumji būs tad, ja kā streiklauži Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas parādē piedalīsies Latvijas pārstāvji - valsts prezidents Valdis Zatlers un ministru prezidents Ivars Godmanis. Es personīgi atsakos skatīties Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, kuru gan būtu varējis noraudzīties vienīgi televīzijā," saka Latvijas deputāts Eiropas Parlamentā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8.augustā Pekinā sāksies šī gada pasaules nozīmīgākais sarīkojums sportā – Olimpiskās spēles. LTV7 Latvijas skatītājiem nodrošinās iespēju tām sekot līdzi augu diennakti gan tiešraidēs, gan ierakstos, Db.lv informēja LTV sabiedrisko attiecību nodaļa.

Spēļu svinīgā atklāšanas ceremonija tiks rādīta piektdien, 8. augustā, no plkst. 14:50 gan LTV1, gan LTV7 ēterā. Atkārtojums - LTV7 plkst. 20:20.

Arī noslēguma ceremonija svētdien, 14. augustā, būs skatāma tiešraidē abos LTV kanālos no plkst. 14:50, bet atkārtojumā - plkst. 21:00 LTV7 ēterā.

N 8. līdz 24. augustam programmā iekļautas ne tikai sacensības, bet arī citas ar Olimpiādes tematiku saistītas pārraides – sacensību apskati un ziņas. Ik darbdienas rītu ap pulksten 7:30 un 8:30 (brīvdienās – plkst. 8:00) LTV7 ēterā būs raidījums Šodien Pekinā, ko veidos Armands Tripāns un Mārtiņš Mālmeistars. Tajā - par konkrētajā dienā gaidāmajiem notikumiem Pekinā un Latvijas sportistu gatavošanos startiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kamaniņbraucēji Elīza Tīruma un Kristers Aparjods, kā arī divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme Pekinas olimpisko spēļu komandu stafetē izcīnīja bronzas medaļas, bet trešo reizi pēc kārtas olimpiskā čempiona titulu ieguva Vācija.

Vācija, kuras sastāvā bija Natālija Geizenbergere, Johanness Ludvigs, kā arī divnieku ekipāža Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, finišēja pēc trīs minūtēm un 3,406 sekundēm, kas ir jauns trases rekords.

Sudraba medaļu izcīnīja Austrija, kuras komandā startēja Madeleine Egle, Volfgangs Kindls un Tomass Šteijs/Lorencs Kollers. No līderes Austrija atpalika 0,08 sekundes. Latvijas komanda sekoja ROC un Kanādas komandām, trešo reizi sacensībās sasniedzot jaunu rekordu, kuru gan pēc tam vēl laboja Austrija un Vācija. No līderes Latvijas komanda atpalika 0,948 sekundes.

Tīruma pieļāva nelielu kļūdu un atpalika no tobrīdējās līderes ROC, bet Aparjods ar labu reakcijas laiku un veiksmīgu braucienu samazināja starpību un Bots/Plūme pārspēja ROC rezultātu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pekinā aizliedz braukt ar privātajām automašīnām

, 17.08.2007

Aizliegums četras dienas izmantot privātos transportlīdzekļus Pekinas ielas pārvērtis līdz nepazīšanai.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, gatavojoties Olimpiskajām spēlēm, veikts tests, kura ietvaros četras dienas no satiksmes tika izņemti 1,3 miljoni automašīnu, vēsta BBC. Plānots šo testu atkārtot arī nākamgad laikā, kad Pekinā notiks Olimpiskās spēles.

Tādējādi Pekina cenšas ne vien atvieglot satiksmes plūsmu uz ielām, bet arī mazināt lielo vides piesārņojumu.

Tika cerēts, ka aizliegums izmantot 1,3 miljonus automašīnu četras dienas varētu samazināt automašīnu radītās emisijas pilsētā par 40%, tomēr biezs smogs virs Pekinas bijis vērojams arī šajās dienās.

BBC vēsta, ka pilsētas iedzīvotāji, kuriem bija noteikts izmantot tikai sabiedrisko transportu testa dienās, kopumā izrādījuši atbalstu šai idejai, jo vēloties, lai nākamgad plānotās Olimpiskās spēles izdotos. Taču šis neesot risinājums samilzušajai problēmai ilgākā laika periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pekinā nojauks uz 26 stāvu daudzdzīvokļu nama jumta uzceltu savrupmāju

Jānis Rancāns, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas galvaspilsētas Pekinas varasiestādes nolēmušas nojaukt uz 26 stāvu daudzdzīvokļu nama jumta uzceltu savrupmāju, norādot, ka tā uzbūvēta nelegāli.

Īpašniekam 15 dienu laikā gan ir tiesības pierādīt, ka viņa uzbūvētā celtne – kopā ar kokiem, krūmiem un mākslīgu klinšu gabaliem – ir uzcelta likumīgi, vai arī pašam to nojaukt, lai izvairītos no soda. Pekinas vietējie masu mediji tikmēr atklājuši, ka savrupmāja pieder kādam ietekmīgam tradicionālās medicīnas uzņēmējam.

Pekinas varasiestāžu uzmanību savdabīgā būve uz daudzdzīvokļu nama jumta pievērsusi pēc iedzīvotāju sūdzībām. Nama iedzīvotāji sūdzējušies, ka nelegālās celtnes izbūves laikā bojātas ūdens caurules, savrupmājas īpašnieki pa naktīm rīkojot skaļas ballītes, kurās piedalās Pekinas sabiedrībā pazīstami cilvēki un pastāvīgi konfliktē ar pārējiem iedzīvotājiem. Informācija par savrupmāju uz daudzdzīvokļu nama jumta guvusi plašu ievērību Ķīnas sociālajos medijos, saniknojot lietotājus, kuri to uzskata par kārtējo pierādījumu valsts bagātnieku nekaunībai un nerēķināšanos ar citiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mēnesi pirms olimpiskajām spēlēm Pekinā izveidots norobežots burbulis

LETA--AFP, 04.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēnesi pirms ziemas olimpisko spēļu atklāšanas Pekinā otrdien izveidots tā dēvētais burbulis, no pārējās sabiedrības norobežojot sacensību norises vietas, transportu un darbiniekus.

Ķīna, kur 2019.gada nogalē tika konstatēti pirmie Covid-19 saslimšanas gadījumi, apņēmusies novērst koronavīrusa izplatību olimpisko spēļu laikā, īstenojot tā dēvēto neiecietības stratēģiju.

No otrdienas tūkstošiem cilvēku, kas nodrošinās olimpisko spēļu norisi, tostarp darbinieki, brīvprātīgie, apkopēji, pavāri un autobusu vadītāji, vairākas nedēļas pavadīs noslēgtā burbulī bez tiešas fiziskas saskares ar ārpasauli.

Pērn vasarā notikušajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, kuras pandēmijas dēļ norisinājās gadu vēlāk nekā iepriekš plānots, brīvprātīgajiem un citiem spēļu darbiniekiem bija iespējams pārvietoties arī ārpus spēļu norises vietām.

Gaidāms, ka tuvāko nedēļu laikā Ķīnas galvaspilsētā ieradīsies mediju pārstāvji un ap 3000 sportistu no visas pasaules. Viņiem olimpiskajā burbulī būs jāatrodas no ierašanās brīža līdz pat izlidošanai no valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes izveidojis sarakstu ar pasaules lielākajām lidostām, kurās visbiežāk gadās reisu kavēšanās. Saraksta pirmajā vietā ierindojas Brazīlijas lidosta, kurai seko Pekinas, San Paulu un Kairas lidostas.

Forbes tops parāda, ka Brazīlijā visbiežāk notiek lidmašīnu kavēšanās.. Divās no pirmajām trim topa vietām atrodas Brazīlijas lidostas.

Izlidošanas kavētāju tops:

1. Brazīlijas starptautiskā lidosta (Brasilia International - BSB)

2007. gadā tikai katrs trešais reiss no šīs lidostas tika veikts bez nokavēšanās. Laikā no šīs lidostas izlidoja mazāk nekā 27% lidmašīnu. Tas ir samērā slikts rādītājs valsts galvenajai lidostai, kura katru gadu apkalpo vairāk nekā 10 miljonus pasažieru.

2. Pekinas starptautiskā lidosta (Beijing Capital International - PEK)

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK noteikusi trīs prioritātes darbībai līdz 2014. gadam

Gunta Kursiša, 30.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) darbības stratēģiju 2012. - 2014. gadam, priekšplānā ir izvirzītas trīs būtiskākās prioritātes - finanšu sektora regulējuma pilnveidošana, uzraudzības ietvara stiprināšana un finanšu izglītības un izpratnes līmeņa paaugstināšana, norādīts FKTK paziņojumā.

Finanšu sektora regulējuma pilnveidošana paredz FKTK darbību Eiropas finanšu uzraudzības sistēmas institūcijās un ES normatīvu ieviešanu banku un apdrošināšanas sektorā. Gadījumos, kad ES direktīvās paredz izvēles iespējas, FKTK vērtēs sektoram atbilstošākā risinājuma piemērošanu. Paredzēts, ka komisija piedalīsies arī ES vienota krīžu vadības ietvara izveides procesā un veicinās brīvu un godīgu konkurenci un finanšu tirgus diversificēšanu, kā arī piedalīsies eiro ieviešanas procesā, lai nodrošinātu Latvijas finanšu tirgus gatavību pārejai uz jaunu valūtu, skaidrots FKTK paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valdības deklarācijas melnraksts: Jāveicina tautas ataudze un jāpabeidz izmeklēšana Zolitūdes traģēdijas lietā

LETA, 15.01.2014

Notiek pirmā topošās valdības deklarācijas veidošanas darba grupas sanāksme par ekonomikas un finanšu jautājumiem.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp jaunveidojamā Ministru kabineta 2014.gada prioritātēm varētu būt Latvijas tautas ataudzes veicināšana un izmeklēšanas pabeigšana Zolitūdes traģēdijas lietā.

Tā liecina topošās valdības deklarācijas melnraksts.

Pašlaik gan vēl notiek politiķu sarunas par deklarācijas veidošanu, līdz ar to deklarācijas teksta gala versija var atšķirties no melnraksta. Tekstā ir palikuši arī vairāki diskutējami jautājumi, par kuriem koalīcijas partneriem ir jāpanāk vienošanās.

Deklarācijas melnrakstā norādīts, ka tiks turpināta iepriekšējās valdības iesāktā politika, kas balstīsies uz ekonomiskās izaugsmes, stingras fiskālās atbildības, ilgtspējas un sociālās solidaritātes, kā arī nozaru savstarpējās sadarbības principiem.

Tāpat iecerēts realizēt tādu rīcībpolitiku, kas veicinās stratēģisko mērķu - iekšzemes kopprodukta pieauguma uz vienu iedzīvotāju, ienākumu nevienlīdzības mazināšanas un iedzīvotāju skaita dabiskā pieauguma - sasniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klātesot ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoram Andrim Ozolam, Ķīnas galvaspilsētas Pekinas lielveikalā Sogo svinīgi atklātas Latvijas dienas Pekinā Taste Latvia.

Viss lielveikala pirmais stāvs tika piepildīts ne tikai ar Latvijā ražotiem produktiem, ko pircēji varēja degustēt un arī iegādāties, bet arī ar īpašu atmosfēru - uzstājās gan vijoles virtuozs Raimonds Ozols, gan iluzionisti Dace un Enriko Pecolli, gan arī BMX riteņbraucēji Green Trials, kas sniedza sportiski akrobātisku priekšnesumu.

Vietējie ar interesi vēroja dažādas meistarklases - gan to, kā tiek austs, gan to, kā pīts. Ar Latvijas virtuvi ķīniešus iepazīstināja pazīstamie nozares profesionāļi Juris Dukaļskis un Ērikas Dreibants. Īpaši tika izcelta arī Latvijas mode un dizains. Tam visam paralēli arī Latvijas uzņēmēji izmantoja iespēju gan iepazīties, gan izcelt savus produktus un pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FM Revīzijas iestāde iesaistās četrās starptautiskās zināšanu apmaiņas misijās

Žanete Hāka, 08.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 8. līdz 12. februārim Finanšu ministrijā (FM) viesosies Nīderlandes Revīzijas iestādes (RI) vadošie eksperti, lai dalītos audita izlases veidošanas pieredzē. Izmantojot Eiropas Komisijas (EK) piedāvāto divpusējās sadarbības stiprināšanas programmu TAIEX Peer 2 Peer, RI darbinieki veicinās izpratni par jauno EK auditu prasību piemērošanu Eiropas Savienības (ES) fondu 2014-2020 plānošanas periodā, informē FM.

Pieredzes apmaiņas laikā notiks divpusējs labās prakses pārņemšanas seminārs, kurā piedalīsies Nīderlandes eksperti un Latvijas ES fondu RI pārstāvji no FM, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Zemkopības ministrijas. Pēc semināra RI paredz pilnveidot iekšējo metodiku, kā izmantot varbūtības teoriju, lai samazinātu pārbaudāmo projektu skaitu auditos, tajā pašā laikā nodrošinot ticamu kļūdas aprēķinu.

EK izstrādātais instruments TAIEX Peer 2 Peer ir labs veids, kā dalībvalstu ES finansējuma administrēšanā iesaistītās iestādes horizontāli var dalīties pieredzē. Šādi, veidojot ciešāku sadarbību ar citām ES dalībvalstīm, ir iespējams ne tikai pilnveidot zināšanas un uzlabot ikdienas darbā pielietotās tehnikas, bet arī iegūt plašāku redzējumu par citur notiekošajiem procesiem, priekšrocības dalībai TAIEX programmā min FM ES fondu RI vadītāja Nata Lasmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ludviks: ķīnieši grib sadarboties ar Latvijas augstskolām

, 27.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas vicemērs Almers Ludviks (LPP/LC) no darba vizītes Ķīnā atgriezies ar jauniem sadarbības kontaktiem izglītības jomā. Pekinas Normal Universitātes vadība, pēc A. Ludvika uzstāšanās, paudusi vēlmi sadarboties ar kādu no Latvijas augstskolām.

Pekinas Normal Universitāte Ķīnā ir viena no vecākajām un lielākajām mācību iestādēm. Universitātes vadība izteikusi priekšlikumu uzaicināt kādu no Latvijas mācībspēkiem informācijas tehnoloģiju jomā kā vieslektoru. Savukārt, Universitātes starptautiskais departaments būtu ieinteresēts noslēgt vienošanos ar kādu no augstskolām par studentu apmaiņas programmu. A. Ludviks jau tuvākajā laikā izsūtīs informāciju visām Latvijas augstskolām, kā arī informēs Izglītības ministriju.

25. septembrī A. Ludviks darba vizītes ietvaros viesojās Pekinas Normal Universitātē, kur augstskolas studentiem un universitātes vadībai sniedza prezentāciju par Rīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo 60 gadu Ķīnas vēsturē spēcīgāko lietusgāžu dēļ valsts galvaspilsētā Pekinā evakuēti 60 tūkstoši cilvēku. Sinoptiķi paredz, ka spēcīgās lietavas turpināsies, tādējādi saasinot smago situāciju, kas Ķīnas galvaspilsētā valda kopš to piemeklēja plūdi.

Saskaņā ar oficiālajām aplēsēm aizvadītās nedēļas nogales plūdos kopumā dzīvību zaudējuši 37 cilvēki, taču tiek uzskatīts, ka, glābējiem pārmeklējot ēku drupas, bojā gājušo skaits turpinās pieaugt. Kopumā dabas katastrofa Ķīnas galvaspilsētai nodarījusi 1,6 miljardu ASV dolāru lielus zaudējumus, vēsta China Daily.

Ķīnas galvaspilsētas iedzīvotājus saniknojusi varasiestāžu rīcība, kas pirms plūdiem neesot sniegusi pienācīgus brīdinājumus. Tāpat Pekinas iedzīvotāji tiešsaistes vietnēs pauž savu sašutumu par novecojušo pilsētas kanalizāciju, kas nespēja tikt galā ar ievērojamajām ūdens masām, kā arī norāda, ka bojā gājušo skaits varētu sasniegt vairākus simtus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķīnas profesors: Latvijas reklāma World Expo nostrādājusi

Miks Lūsis, 04.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar savu gaisa tuneli Expo esat pamanīti un mērķis ir sasniegts, uzskata Pekinas Universitātes Guanghua vadības skolas profesors un asociētais dekāns Čangs Vū.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers to nodēvējis par veiksmes stāstu. «Es varu visiem Latvijā pateikt – Ķīnā cilvēki, ar kuriem es tikos gan Šenjanas pilsētā, gan šeit, Šanhajā, visi zina, kas ir Latvijas paviljons, un visi zina, ka Latvijas paviljonā lido. Tā kā tas noteikti ir veiksmes stāsts. Mums ir izdevies pievērst uzmanību, un Latvijas vārdu Ķīnā zina daudz, daudz vairāk,» viesodamies Ķīnā, uzsvēra Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Db.lv sazinājās ar Pekinas Universitātes profesoru Čangu Vū, lai noskaidrotu viņa vērtējumu par Latvijas sniegumu. «Es apmeklēju Expo izstādi, un biju tiešām pārsteigts, ka Latvijas paviljons tik ļoti izcēlās. Kaut arī Expo piedalījās daudz valstu, Latvijas lidojošais paviljons bija pamanāms un es to ierindotu starp TOP 30 paviljoniem,» uzsvēra profesors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ķīnā iepazīst Latvijas pārtiku

Lelde Petrāne, 09.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 8. līdz 11.janvārim Latvijas pārtikas preču paraugi tiek demonstrēti izstādē Pekinas Sjinfadi produktu festivāls 2012, turpinot Latvijas vēstniecības Ķīnas Tautas Republikā pērn iesākto pasākumu ciklu Latvijas pārtikas dienas Ķīnā.

Par to informēja Latvijas vēstniecība Ķīnas Tautas Republikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspilī būs Lemberga kausa izcīņa BMX

Vēsma Lēvalde, Db, 26.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 30.augustā, Ventspils Piedzīvojumu parka BMX trasē (Saules ielā 141) norisināsies Lemberga kausa izcīņa BMX 2008. Sacensībās, kas notiks 17 vecuma grupās, plānots, ka startēs arī Latvijas labākie BMX braucēji – Pekinas Olimpisko spēļu dalībnieki un sportisti no Lietuvas. Labākie grupu braucēji no 1. līdz 6.vietai saņems Lemberga kausus, bet Junioru un Elites grupas sportisti saņems arī naudas balvas.

Pirms sacensībām plkst. 14:00 Ventspils mērs Aivars Lembergs un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Vītoliņš svinīgi sveiks Pekinas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju svarcelšanā Viktoru Ščerbatihu un viņa treneri Eduardu Andruškēviču ar Ventspils pašvaldības piešķirtajām naudas balvām. Pateicība tiks izteikta arī pārējiem Olimpiskā centra Ventspils atbalstītajiem sportistiem, kuri Ventspili pārstāvēja aizvadītajās vasaras Olimpiskajās spēlēs – šķēpmetējiem Ērikam Ragam (treneris Māris Grīva) un Sintai Ozoliņai (trenere Valentīna Eiduka), vieglatlētiem Innai Poluškinai un Valērijam Žolnerovičam treneris Dainis Lodiņš).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisa pirmā rakete un šī gada «French Open» čempione Aļona Ostapenko pirmdien publicētajā WTA rangā pakāpusies vēl par divām vietām un tagad ieņem astoto pozīciju, kas ir jauns valsts rekords, turklāt viņa oficiāli nodrošinājusi arī dalību sezonas noslēguma turnīrā.

Septembrī Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Pirms nedēļas Ostapenko uzvarēja Seulas WTA «International» sērijas turnīrā, tiekot pie sava otrā titula karjerā, bet pagājušajā nedēļā sasniedza pusfinālu Uhaņas WTA «Premier», kur gan, spēlēdama nevesela, viņa piekāpās austrālietei Ešlijai Bārtijai.

Savukārt šonedēļ Ostapenko iecerēta dalība Pekinas WTA «Premier» turnīrā, ko viņa uzsāks no otrās kārtas. Pirmajā mačā šajās sacensībās viņa, būdama izlikta ar devīto numuru, tiksies ar pieredzējušo Austrālijas tenisisti Samantu Stosuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas galvaspilsētu Pekinu atkal pārņēmis biezs smogs, liekot varasiestādēm slēgt rūpnīcas, bet lidsabiedrībām atcelt avioreisus zemās redzamības dēļ. Ķīnas galvaspilsēta spēcīgu smogu piedzīvoja jau pirms divām nedēļām.

Lai apkarotu smogu, Pekinas varasiestādes likušas uz laiku pārtraukt 103 kompāniju darbu, savukārt valdības aģentūrām, institūcijām un valstij piederošām kompānijām likts samazināt automašīnu izmantošanu par 30% . Smoga dēļ Pekinas starptautiskajā lidostā atcelti divdesmit trīs avioreisi. Paredzams, ka traucējumi lidostas darbā turpināsies.

Pekinas varasiestādes brīdinājušas pilsētas 20 miljonus iedzīvotāju būt gataviem, ka smogs neatkāpsies vēl vismaz vienu dienu. Pilsētas varasiestādes prognozē, ka gaisa kvalitāte sāks uzlaboties tikai naktī uz 1. februāri.

Smoga dēļ redzamība Pekinā vietām samazinājusies pat līdz dažiem desmitiem metru. Tikmēr tirgotāji novērojuši strauju sejas masku tirdzniecības kāpumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes 79.sēde

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.09.2007.

Plkst.14.00

Darba Kārtība:

1. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā

2. Par Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošo izglītības iestāžu peldbaseinu izmantošanas maksas noteikšanu

3. Par pirmsskolas izglītības iestādes dibināšanu Rīgā, Pārslas ielā 16

4. Par izmaiņām Rīgas bāriņtiesas sastāvā un grozījumiem Rīgas domes 13.09.2005. lēmumā Nr.387 "Par Rīgas bāriņtiesas sastāvu"

5. Grozījumi Rīgas domes 21.02.2006. saistošajos noteikumos Nr.40 ''Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei ''

6. Grozījumi Rīgas domes 25.10.2005. saistošajos noteikumos Nr.26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ukraiņi austrumos raugās Krievijas virzienā; rietumnieki sliecas uz ES

Gunta Kursiša, 27.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas prezidentam atceļot līguma parakstīšanu ar Eiropas Sabvienību, protesti galvaspilsētā Kijevā naktī no otrdienas uz trešdienu turpinājušies. Tikmēr medijs BBC viesojās pilsētās Ukrainas rietumos un austrumos, novērojot atšķirības iedzīvotāju attieksmē pret valsts saišu stiprināšanu ar Eiropas Savienību (ES).

«Ierodoties Doņetskā, rodas sajūta, ka esmu ieradies Krievijas pilsētā,» tā savas sajūtas apraksta Stīvs Rozenbergs, BBC žurnālists. Viņš norāda, ka Doņetskā, kas atrodas Ukrainas austrumos, netālu no Krievijas robežas, veikalu izkārtnes ir krievu valodā, tāpat pilsētas laukumā atrodama Vladimira Ļeņina statuja.

Ukrainas austrumi ir valsts industriālā daļa, un tai ir ciešas ekonomiskās saites ar Krieviju. Vietējā ledusskapju ražotnē Doņetskā vien neliela daļa saražoto preču tiek pārdota Eiropā. Tādējādi šī ražotne, līdzīgi kā citas reģionā, ir lielā mērā atkarīga no Krievijas tirgus, raksta BBC.

Tas izskaidro arī aptaujāto cilvēku vēso attieksmi pret paredzēto saišu stiprināšanu ar Eiropu. Minētajā ražotnē valda satraukums, vai vienošanās ar Briseli neradīs tirdzniecības barjeras ar austrumu kaimiņu. Ražotnē aprēķinājuši, ka pēc līguma ar ES parakstīšanu, tajā saražotie ledusskapji Krievijā kļūtu par 35% dārgāki, un paredzams, ka laika gaitā tie tiktu «izspiesti» no tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru