Citas ziņas

Studentus aicina pieteikties e-talonam no 24. oktobra

Atis Rozentāls, Db, 23.10.2008

Jaunākais izdevums

No 24. oktobra Rīgas arodizglītības, profesionālās izglītības, pamatizglītības, profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņi un augstāko izglītības iestāžu pilna laika nodaļu studenti varēs pieteikties personalizētajam e-talonam.

Lai pieteiktos, studentiem jāaizpilda un jāparaksta Rīgas satiksmes izstrādātā anketa. Personalizētais e-talons jeb viedkarte ar fotogrāfiju, kas reģistrēta uz viena konkrēta lietotāja vārda, būs obligāta pilnā laika klātienes studējošiem, kuri ir tiesīgi iegādāties mēnešbiļetes braukšanai sabiedriskajā transportā ar Rīgas domes atlaidi 50% apmērā, informēja SIA Rīgas satiksme preses sekretāre Olga Sukoņņikova.

Lai atlaides varētu izmantot jau sākot no 2009. gada 1. marta, pilna laika klātienes izglītojamiem ir jāizdrukā anketa no mājas lapas etalons.rigassatiksme.lv, jāaizpilda tā un ar parakstu jāapliecina personas datu pareizība. Anketai jāpievieno pēdējā gada laikā uzņemta fotogrāfija (3 X 4 cm) uz gaiša fona un jānodod jebkurā no Rīgas satiksmes mobilajiem klientu centriem, obligāti uzrādot studenta apliecību. Uzrādot studenta apliecību, anketu var nodot arī Rīgas satiksmes biļešu kasēs Starptautiskajā autoostā, Brīvības ielā 191 un Kurzemes prospektā 137.

Personalizētais e-talons nodrošinās iespēju papildināt kartes kontu ne vien speciālajos biļešu automātos, bet arī internetā, turklāt ļaus bloķēt karti nozaudēšanas gadījumā. Studenti, kuri novembra laikā pieteiksies personalizētajam e-talonam, savas viedkartes saņems pa pastu neilgi pirms elektroniskās norēķinu sistēmas darbības sākuma, lai tās varētu izmantot jau no pirmās sistēmas darbības dienas - 2009. gada 1. marta, solīja O.Sukoņņikova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sākas pieteikšanās personalizētajam e-talonam

, 01.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 1. oktobrī sākas pieteikšanās personalizētajam e-talonam.

No ceturtdienas, 2. oktobra pasažieru ērtībām speciāli aprīkotos autobusos sāks darboties četri mobilie klientu centri, kuros būs iespējams saņemt informāciju par e-talonu, kā arī bez maksas nofotografēties personalizētajai kartei.

Personalizētais e-talons jeb viedkarte ar fotogrāfiju, kas reģistrēta uz viena konkrēta lietotāja vārda, būs galvenais norēķinu veids par braukšanu sabiedriskajā transportā tiem pasažieriem, kas par braucienu saņem atlaides. Turklāt tas būs ērtākais maksāšanas līdzeklis ikvienam pasažieriem, kas ikdienā izmanto Rīgas sabiedrisko transportu un šobrīd lieto mēnešbiļetes.

Lai pieteiktos personalizētajam e-talonam, jāaizpilda un jāparaksta Rīgas satiksmes izstrādātā anketa. Taču, lai atvieglotu pieteikšanos, katrai iedzīvotāju grupai pieteikšanās process tiek organizēts īpaši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Zinātnē un pētniecībā beidzot ienāk jauni motivēti cilvēki

Rolands Pētersons, Diena, 28.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) panākumiem starptautiskajā augstskolu reitingā, zinātnes un pētniecības attīstību Latvijā, kā arī jauno augstskolu pārvaldības sistēmu laikrakstā Diena Rolanda Pētersona saruna ar RSU rektoru Aigaru Pētersonu.

Kā Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šobrīd ir ar vakcināciju – cik liels procents studentu un mācībspēku ir vakcinējušies? Vai tiešām no 11. oktobra iespējams pilnīgi droši atjaunot klātienes studijas?

RSU šobrīd mācās ap 9300 studentiem deviņās fakultātēs. Sešas no tām ir saistītas ar veselības aprūpi un medicīnu – tur Covid droši (pārslimojuši vai vakcinēti un saņēmuši QR kodu) ir vairāk nekā 98% studējošo. Pārējās trīs fakultātēs šobrīd notiek uzskaite. Tā kā mums visaktuālākie bija topošie mediķi, jo viņiem jādodas praksēs ārstniecības iestādēs, kur ir ļoti stingri noteikumi, viņi savas anketas aizpildīja pirmie. Tas attiecas arī uz pirmajiem kursiem un ārvalstu studentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E - talonam jāpiesakās līdz 10. janvārim

Atis Rozentāls, 67504128, 05.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai saņemtu e - talonu braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā līdz norēķinu sistēmas ieviešanai 1. martā, tai jāpiesakās līdz 10. janvārim.

Līdz 2009. gada beigām e - talonam pieteikušies jau 126 tūkstoši iedzīvotāju. SIA Rīgas Satiksme norāda, ka šis skaitlis pat nedaudz pārsniedz cerēto. Tie, kuri nepaspēs pieteikties līdz 10. janvārim, viedkartes saņems vēlāk, bet marta sākumā viņiem būs jāizmanto īslaicīgās maksāšanas viedbiļetes. Tiem iedzīvotājiem, kas izmanto transportu ar atlaidēm, personalizētās viedkartes ir obligātas, atgādina SIA Rīgas Satiksme preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Rīgas skolās pieteikšanās e - talonam ir notikusi ļoti veiksmīgi, aktīvi pieteikušies arī pensionāri, taču studentu pagaidām ir krietni mazāk nekā gaidīts. Tiem iedzīvotājiem, kuri saņems personalizēto e-talonu februārī, līdz 1.martam būs jāapmaksā sabiedriskā transporta pakalpojums kādā no līdzšinējām biļešu pārdošanas vietām vai biļešu automātā. E - talons, kurā būs iemaksāta vēlamajam pakalpojuma apjomam atbilstoša naudas summa, iekāpjot sabiedriskā transporta līdzeklī, būs jāpietuvina kartes lasītājam. Šādi pasažieris būs norēķinājies par sabiedrisko transportu. Pieteikšanās vēl turpinās, taču mobilie pieteikšanās punkti gan vairs nestrādā vēsā laika un mazās iedzīvotāju intereses dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosacījumi ceļošanai uz ASV

, 23.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi tuvāku informāciju par ceļošanu uz ASV, kā arī biežāk uzdotos jautājumus saistībā ar Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmu (Electronic System for Travel Authorization - ESTA).

Ko nozīmē bezvīzu režīms ar ASV?

Tas nozīmē, ka tūrisma vai biznesa nolūkos Latvijas pilsoņi, kas saņēmuši biometrisko pasi un ESTA apstiprinājumu, var doties uz ASV bez vīzas.

Kā var pieteikties ESTAi uz ASV?

ESTA ir interneta tīmekļa sistēma. Lai pieteiktos ESTA atļaujai, ir jāieiet https://esta.MRB.dhs.gov/. Tālāk jāseko instrukcijām, lai atbildētu uz visiem nepieciešamajiem jautājumiem.

Vai ESTA jāsaņem katram ceļotājam individuāli?

Katram Latvijas pilsonim, dodoties uz ASV biznesa vai tūrisma nolūkos ASV bezvīzu programmas ietvaros pirms došanās ceļā būs jāsaņem elektroniska ceļošanas atļauja ESTA sistēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Komunikācijas, vēstures un fizikas zinātņu studenti var pieteikties LU Fonda stipendijām

, 10.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes Fonda (LU Fonda) mecenātu stipendijām līdz 15. oktobrim vēl var pieteikties Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu, Vēstures un filozofijas un Fizikas un matemātikas fakultāšu studenti.

Uz LU Fonda mecenāta Dr. Alfrēda Bīlmaņa piemiņas stipendiju analītiskajā žurnālistikā var pretendēt LU komunikācijas zinātnes, vēstures un filozofijas pamatstudiju programmu studenti. Stipendijas mērķis ir veicināt studējošo interesi par analītisko žurnālistiku, studiju laikā atbalstot spējīgus un centīgus LU studentus, kas seko līdzi Latvijas valsts attīstības politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem, Db.lv informē Latvijas Universitātes Fonda mārketinga un sabiedrisko attiecību direktors Uldis Siliņš.

Laimas Priedītes piemiņas stipendija, kas izveidota, pateicoties SIA Unilever Baltic LLC finansējumam, nodibināta ar mērķi atbalstīt studiju laikā talantīgus, spējīgus un īpaši uzcītīgus LU komunikācijas zinātnes studentus. Stipendija ir kolēģu, draugu un līdzgaitnieku veltījums profesionāli izcilās, mērķtiecīgās, pašaizliedzīgās un sirsnīgās Laimas Priedītes piemiņai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome sadarbībā ar AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» (ALTUM) aicina jaunos uzņēmējus uz bezmaksas semināru «Kā pieteikties grantu programmai «Atspēriens»».

Seminārs notiks 8. martā plkst. 17.00 ALTUM Konferenču zālē (Doma laukumā 4).

Semināra apmeklētāji tiks informēti par programmas aktualitātēm konkursa norisē, kā arī uzzinās par pieejamo atbalstu jauno uzņēmējdarbības ideju sagatavošanai un attīstībai. Seminārā būs iespēja uzdot jautājumus par konkursa nolikumu, līdzšinējo grantu programmas īstenošanas pieredzi, kā arī citām tēmām. Semināra mērķis ir dalīties praktiskos jautājumos par pieteikšanos un veidlapu aizpildīšanu, tādējādi palielinot kvalitatīvu pieteikumu apjomu un grantu pretendentu iespējas.

Pieteikties: https://www.altum.lv/lv/notikumi/seminars-ka-pieteikties-grantu-programmai-atsperiens-2018-03-08

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vairākas bankas sākušas piedāvāt darbu

, 02.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākās bankās parādījušās brīvas darba vietas un tās aicina darbā uz dažādiem amatiem.

Sludinājumi banku mājas lapās liecina, ka bankas aicina darbā ne vien cilvēkus, lai tos nodarbinātu ar kredītu piedziņu, bet arī citiem amatiem.

Potenciālos bankas klientu apkalpošanas centru vadītājus aicina Nordea banka – līdz 2. jūnijam varēja pieteikties vadīt centru Liepājā, bet līdz 7. jūnijam var pieteikties uz klientu apkalpošanas centra Vecpilsēta vadītāja amatu Rīgā. Līdz tam banka meklēja kredītu administrācijas grupas vadītāju, uzņēmumu parādu restrukturizācijas un atgūšanas speciālistu, kā arī parādu atgūšanas juristu.

DnB NORD Banka aicina pieteikties darbā (līdz 5. 8. vai 12.jūnijam) privātbaņķierus Private Banking centrā Rīgā, banka meklē arī kredītresursu rehabilitācijas daļas juristu, kredītu analītiķi, projektu menedžeri Dānijā, Somijā, Polijā, Latvijā, Lietuvā, vecāko projektu menedžeri un filiāles direktoru Tukumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par LPS priekšsēdi atkārtoti ievēl Jaunsleini

LETA, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi šodien Aucē notikušajā LPS 24.kongresā atkārtoti tika ievēlēts Andris Jaunsleinis, kurš šo organizāciju vada jau 20 gadus.

Jaunsleinis bija vienīgais kandidāts uz LPS priekšsēža amatu.

Kongresa delegātiem tika izsniegti 170 vēlēšanu biļeteni, no kuriem balsošanas urnā tika iemesti 167 biļeteni, kuri visi tika atzīti par derīgiem. Par Jaunsleiņa kandidatūru nobalsoja 164 kongresa delegāti.

Uzrunājot kongresa delegātus, Jaunsleinis pateicās par milzīgo uzticību un apsolīja to godprātīgi izmantot LPS kopīgo problēmu risināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stipendiju programmas "She Goes Tech" mācībām, kuras organizē nevalstiskā organizācija "Riga TechGirls" un IT uzņēmums "Accenture", saņemti 669 pieteikumi.

Ņemot vērā sieviešu lielo interesi un saņemtos jautājumus par iespēju pieteikties mācībām vasaras otrajā pusē, no 25. maija ir iespējams pieteikties četriem mācību kursiem.

Šobrīd ir sākusies saņemto 669 pieteikumu vērtēšana, kā arī testu kārtošana, kuros tiks pārbaudītas dalībnieču analītiskās domāšanas spējas un angļu valodas zināšanas. Tāpat tiks vērtētas motivācijas vēstules un CV, lai vēlāk 160 sievietes sāktu IT mācības. Savukārt pieteikšanās LowCode mācībām jūlijā, kā arī Java, JavaScrip un Scala mācībām augustā būs atvērta līdz 12. jūnijam.

Sievietes varēs bez maksas apgūt programmēšanas pamatus 

Nevalstiskā organizācija "Riga TechGirls" kopā ar informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumu "Accenture"...

Mācības ir paredzētas pamata iemaņu apgūšanai, kas nepieciešamas turpmākām mācībām IT jomā, lai sāktu karjeru nozarē. Mācības notiks divus mēnešus attālināti, iekļaujot tiešsaistes saziņu ar nozares ekspertiem un lektoriem. Lai pieteiktos mācībām, ir nepieciešama interese un vēlme sākt karjeru IT nozarē, analītiskā domāšana un angļu valodas zināšanas.

"Sieviešu interese ir liela, pirmās mācības sāksies jau 1. jūnijā. Šajā mēnesī saņēmām daudz jautājumu par iespēju pieteikties mācībām vasaras otrajā pusē, līdz ar to atradām iespēju piedāvāt sievietēm pieteikties četriem mācību kursiem. Aicinu sekot līdzi informācijai "Riga TechGirls" mājas lapā un "Facebook" kontā," teic "Riga TechGirls" līdzradītāja un vairāku jaunuzņēmumu izveidotāja Anna Andersone.

"Pavasarī un vasarā mēs plānojam apmācīt vairāk nekā 200 cilvēku karjeras sākšanai IT nozarē, kur pieteikties var ikviens, lai 1–5 nedēļu laikā apgūtu iemaņas karjeras sākšanai. Sievietes pēc "She Goes Tech" mācībām varēs pieteikties bootcamp mācībās. Tāpat vasara ir piemērots laiks, lai ne tikai atpūstos, bet izmantotu laiku lietderīgi, tāpēc mēs ar partneriem pavisam drīz aicināsim nozarē iesaistītās sievietes neturēt sveci zem pūra, bet aktīvāk iesaistīties izglītojošās aktivitātēs," norāda "Accenture" vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

IT nozarē ir būtiska dažādība, lai tajā strādātu gan vīrieši, gan sievietes. Izstrādātāju komandā, kurā ir vīrieši un sievietes, ir iespējams radīt produktus un pakalpojumus, kas ir piemēroti visai sabiedrībai. Sievietēm IT nozarē ir līdzvērtīgas iespējas, jo var labi nopelnīt un ir pieejams elastīgs darba laiks, lai profesionālos pienākumus savienotu ar personīgo dzīvi, norāda apmācību organizatori.

Lai aizvien vairāk sieviešu apsvērtu un sāktu karjeru IT nozarē, "Riga TechGirls" kopā ar partneriem 2019. gadā izveidoja apmācību programmu "She Goes Tech".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 4. decembra Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) uzsāk iesniegumu pieņemšanu valsts atbalsta programmā "Atbalsts tūrisma nozares uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai", informē LIAA.

Uz atbalstu šajā programmā var pieteikties uzņēmumi, kuru apgrozījums vienā mēnesī laika posmā no 2020. gada aprīļa līdz jūnijam, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi, ir samazinājies par 30%, kā arī, kuru 2020. gada marta vai aprīļa apgrozījums, salīdzinot ar 2019. gada divpadsmit mēnešu vidējiem ieņēmumiem vai to mēnešu vidējiem ieņēmumiem, kuros uzņēmums faktiski darbojies laikposmā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 1. martam, ir samazinājies par 30%.

Atbalsta programma paredz, ka viesnīcas varēs saņemt atbalstu operacionālo izmaksu segšanā - 4 eiro apmērā par kvadrātmetru un līdzekļus drīkstēs izlietot komunālo pakalpojumu, nekustamā īpašuma nomas un tamlīdzīgas saimnieciskās darbības izdevumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Puse uzņēmēju, kuri veic darbības ar skaidru naudu, nav pieteikušies eiro priekšpiegādei

Žanete Hāka, 21.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

47% uzņēmēju, kuru darbība ir saistīta ar skaidras naudas apgrozību, riskē eiro saņemšanu atlikt uz pēdējo brīdi, jo vēl nav pieteikušies eiro priekšpiegādei, liecina bankas Citadele un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā uzņēmēju aptauja.

Aptaujas dati liecina, ka kopumā Latvijā 53% uzņēmumu, kuru darbība ir saistīta ar skaidras naudas apgrozību, ir pieteikušies vai plāno pieteikties eiro priekšpiegādei. Eiro priekšpiegāde nozīmē, ka banka laikā no 10. līdz 31. decembrim piegādās uzņēmējam nepieciešamo eiro daudzumu uz uzņēmuma norādītājām adresēm. Saņemt eiro šā gada decembrī uzņēmumiem ir nepieciešams, lai no 1. janvāra būtu eiro, ko izdot klientiem pirkumu atlikumos.

Uzņēmēju aptauja liecina, ka 10% no uzņēmumiem, kuru darbība ir saistīta ar skaidras naudas apgrozību, plāno pieteikties eiro priekšpiegādei novembrī vai decembrī, kad priekšpiegādes pieteikšanās termiņi jau būs beigušies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pēc Deglava tilta slēgšanas, Rīgas satiksme mudina izmantot sabiedrisko transportu

Lelde Petrāne, 25.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā to, ka šodien no plkst. 5.00 Valsts policija ir slēgusi A. Deglava pārvadu, «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus atturēties no iebraukšanas pilsētas centrālajā daļā ar saviem transportlīdzekļiem un aktīvi izmantot sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus spēkratus autobusu, trolejbusu un tramvaju galapunktu tuvumā.

«Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus transportlīdzekļus lielveikalu autostāvvietās pie pilsētas robežām, kur šāda iespēja tiek piedāvāta un atbilst šo uzņēmumu politikai, t. i., netiek prasīta maksa par ilgstošāku stāvēšanu, ja no šīm vietām ir iespēja pārsēsties uz Rīgas sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» arī aicina izmantot AS «Pasažieru vilciens» piedāvātos pakalpojums, lai nokļūtu pilsētas centrā. Vienlaikus «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un atgādina, ka apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanas gadījumā personai var piemērot administratīvo sodu, bet, pārkāpjot privāto autostāvvietu noteikumus, – to operatoru noteiktos līgumsodus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Līdz 15.jūnijam var pieteikties Accenture bezmaksas programmēšanas skolā

Sanita Igaune, 29.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 29. maija IT uzņēmums Accenture Latvia aicina esošos un topošos nozares studentus pieteikties bezmaksas JAVA, .NET, SAP, C++, kā arī projektu vadības kursiem, kas norisināsies vasarā. Nodarbības notiks Rīgā angļu valodā, un katrā kursā konkursa kārtībā tiks uzņemti 15 dalībnieki.

Accenture Latvia skolas ir kompānijas apmaksātas, intensīvas četru vai divu nedēļu apmācības, kuras notiek angļu valodā un tiek veidotas pēc principiem: lielākais uzsvars tiek likts uz praktiskiem darbiem vai reālo programmēšanu, papildinot tos ar lekcijām un individuāliem uzdevumiem. Šajos kursos tiek uzņemti pretendenti, sākot no 18 gadiem ar pamatzināšanām programmēšanā – gan studenti, gan arī tie, kas tikai plāno saistīt savu dzīvi ar IT industriju.

Projektu vadības skolai var pieteikties bakalaura grāda ieguvēji biznesa vadībā vai radniecīgās nozarēs, kā arī pēdējo kursu studenti. Pieteikties kursiem ir iespējams līdz 15. jūnijam, sūtot pieteikumu un CV uz [email protected] vai aizpildot anketu facebook lapā: www.facebook.com/AccentureLatvia.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung nolēmusi 2009. gadā darba pieņemt 5.5 tūkstošus koledžu absolventu.

Kompānija savus plānus nav apturējusi, pat neskatoties uz pasaulē valdošo ekonomisko krīzi, ziņo lenta.ru. Sākotnēji bija plānots darbā pieņemt 4 tūkstošus jaunu darbinieku, tomēr nu šie plāni ir koriģēti. Turklāt vēl 2 tūkstoši studentu varēs saņemt apmaksātu prakses vietu Dienvidkorejas uzņēmumā.

Samsung 2008. gada pēdējā ceturksnī paziņoja par pirmajiem ceturkšņa zaudējumiem kompānijas vēsturē: tie sasniedza 13.8 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas valdes priekšsēdētāju Mariku Ģederti

Lelde Petrāne, 06.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas valdes priekšsēdētāja Marika Ģederte. Smagākos brīžos atceros viena no pasaules bagātākajiem cilvēkiem Vorena Bafeta citātu: «Tu nevari kontrolēt okeānu, bet vari iemācīties sērfot caur viļņiem.»

Trīs svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu?

1. Esam viena no privātajām koledžām Latvijā.

2. Esam pārdzīvojuši finanšu krīzi un iemācījušies atrisināt problēmas.

3. Uzņēmuma panākumus nosaka darbinieki, un mums viņi ir profesionāļi savā jomā.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Cilvēkiem ir unikālas spējas, ko roboti nekad neaizvietos

Emanuēls Merčans (Emmanuel Merchan), Transporta un sakaru institūta profesors, 24.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan tehnoloģijas, tostarp robotika un mākslīgais intelekts nepārtraukti attīstās un pilnveidojas, jāņem vērā, ka roboti nekad pilnībā neaizstās cilvēkus. Bailes no tā ir radušās zinātniskās fantastikas darbu iespaidā.

Roboti un mākslīgā intelekta risinājumi patiesībā var būtiski atvieglot mūsu ikdienu un darbu, ļaujot cilvēkiem strādāt labākos apstākļos, augstāk kvalificētu darbu, saņemot atbilstošu atalgojumu. Maldīgi baidīties arī no karjeras tehnoloģiju jomā – matemātika, programmēšana un fizika patiesībā ir ļoti aizraujošas disciplīnas, kas sniedz iespēju sniegt ieguldījumu sabiedrības attīstībā.

Automatizācija – sadarbība ar robotu

Zināšanas un praktiskās iemaņas STEM jomās (zinātnē, tehnoloģijās, inženierzinātnēs un matemātikā) paver ļoti plašas karjeras iespējas – patiesībā teju ikvienā industrijā nepieciešami šādi profesionāļi: no ražošanas līdz veselības aprūpei, no loģistikas līdz izklaides industrijai. Tehnoloģiju attīstība skar dažādus dzīves aspektus un mēs varam izvēlēties – apgūt, kā to pielietot savā labā, vai raudzīties uz attīstību no malas?

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kavējot izglītības eksportu, Latvija ik gadu zaudē 100 miljonus latu

Aigars Rostovskis, 09.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir noticis dabisks process – Latvijas labklājības straujais pieaugums uz dažādu kredītu, tostarp patēriņa kredīta rēķina, ir apstājies. Tie, kuru kredītsaistības pārsniedz viņu reālo nodrošinājumu, nonākuši neapskaužamā situācijā.

Kā viens no risinājumiem Latvijas ekonomikas izaugsmei tiek minēta pievienotās vērtības radīšana un tās eksporta veicināšana. Par to šobrīd daudz runā arī mūsu cienītā valdība. Bet kā tas izskatās praktiski?

Rietumos izglītības eksports ir labi iekopta joma, kur vidēji katrs desmitais students ir no ārvalstīm. Latvijā ir otrais lielākais studentu skaits pasaulē pēc Kanādas , tomēr izglītības kā eksporta potenciāls ir pilnīgi neizmantots, un tā rezultātā negūto ieņēmumu aprēķins sanāk visnotaļ iespaidīgs:

-Latvijā šobrīd ir aptuveni 130 000 studentu;

-Pieņemam, ka šim skaitam pievienotos aptuveni 14400 ārzemju studentu (veidojot 10% no kopējā studentu skaita), kuri par studijām un dzīvošanu Latvijā maksātu gadā aptuveni 7000 Ls;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir noticis dabisks process – Latvijas labklājības straujais pieaugums uz dažādu kredītu, tostarp patēriņa kredīta rēķina, ir apstājies. Tie, kuru kredītsaistības pārsniedz viņu reālo nodrošinājumu, nonākuši neapskaužamā situācijā.

Kā viens no risinājumiem Latvijas ekonomikas izaugsmei tiek minēta pievienotās vērtības radīšana un tās eksporta veicināšana. Par to šobrīd daudz runā arī mūsu cienītā valdība. Bet kā tas izskatās praktiski?

Rietumos izglītības eksports ir labi iekopta joma, kur vidēji katrs desmitais students ir no ārvalstīm. Latvijā ir otrais lielākais studentu skaits pasaulē pēc Kanādas , tomēr izglītības kā eksporta potenciāls ir pilnīgi neizmantots, un tā rezultātā negūto ieņēmumu aprēķins sanāk visnotaļ iespaidīgs:

-Latvijā šobrīd ir aptuveni 130 000 studentu;

-Pieņemam, ka šim skaitam pievienotos aptuveni 14400 ārzemju studentu (veidojot 10% no kopējā studentu skaita), kuri par studijām un dzīvošanu Latvijā maksātu gadā aptuveni 7000 Ls;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novēl veiksmīgu mācību gadu jaunajiem studentiem

, 01.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Studentu apvienība (LSA) vēlas sveic visus jaunos un esošos studentus un vēlē veiksmīgu studiju gadu.

LSA 1. septembrī noturēs valdes sēdi 1. septembrī, kurā apspriedīs rīcības stratēģiju nākamajam mācību gadam. Jaunizveidotās sociālo lietu un starptautiskā virziena darba grupas pārskatīs un formulēs Latvijas studentu viedokli studentu sociālā nodrošinājuma un starptaustiskās apmaiņas jautājumos.

Apvienības prioritāšu sarakstā vienlīdz ir arī Augstākās izglītības likums, kura izskatīšana Saeimā tiks uzsākta jau septembrī.

LSA vēlas aicināt visus jaunos studentus iesaistīties savas augstskolas studējošo pašpārvaldēs un aktīvi tajās līdzdarboties, lai kopīgiem spēkiem pārstāvētu apvienības moto - Studentu lieta – taisna un cieta.

LSA mērķis ir pārstāvēt Latvijas studentus un cīnīties par viņu kā nozīmīgas sabiedrības sociālās grupas tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Bārmeņi ar stāžu māca arodu jaunajiem

Linda Zalāne, speciāli DB, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja uzņēmums sāk darbību bez starta kapitāla, līdz niansēm jāaprēķina visi izdevumi un maksimāli jāizvairās no riska situācijām

Tā uzskata SIA Bar Department dibinātāji. Izveidojot bārmeņu skolu, SIA Bar Department bija jādomā, kā atšķirsies no konkurentiem, kas tirgū darbojas jau vairākus gadus un jau ieguvuši atpazīstamību. «Ar labu skolu ir tāpat kā ar tradīcijām - jo tā ilgāk darbojas, jo vairāk cilvēkiem ir nostiprinājies viedoklis par to. Mūsu gadījumā ir pagājis tikai gads, tagad varam gaidīt atsauksmes. Esam lētāki par konkurentiem. Nenoliedzami, tas bija arī viens no trumpjiem, kā sākt darbību šajā tirgus nišā un piesaistīt studentus. Tāpat sevi pozicionējam kā skolu, kurā apgūt aktuālāko un mūsdienīgāko par šo profesiju,» apgalvo SIA Bar Department īpašnieks Edgars Elbergs, Viņš kopā ar vēl diviem partneriem šo biznesu sāka bez starta kapitāla. Taču visi trīs īpašnieki ilgus gadus strādājuši bārmeņu profesijā, piedalījušies starptautiskos konkursos, regulāri ārvalstīs apmeklē nozares izstādes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Velux izsludina ideju konkursu arhitektūras studentiem

Ingrīda Drazdovska, 06.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jumta logu ražotājs Velux aicina arhitektūras studentus pieteikties starptautiskā ideju konkursā IVA 2012 (International Velux Award for Students of Architecture 2012), kura ietvaros ir jāizstrādā projekts, apspēlējot Rītdienas gaisma jeb Light of Tomorrow tēmu.

Lai piedalītos konkursā, studentu izstrādātajam darbam ir jāatspoguļo konceptuāla ideja, kas virza arhitektūras robežas, apliecina eksperimentālu domāšanu arhitektūras un pilsētplānošanas kategorijās, kā arī raisa pārdomas par dienasgaismas iekļaušanos pilsētdzīvē.

«Mēs aktīvi popularizējam idejas par dienasgaismas, svaiga gaisa un kvalitatīvu dzīves apstākļu nozīmi cilvēku dzīvē. Ideju konkurss arhitektūras studentiem IVA notiek katru otro gadu. Konkursa mērķis ir izaicināt arhitektūras studentus domāt par un piedāvāt radošus un drosmīgus ilgtspējīgas arhitektūras konceptus, kas radīti pētot dienasgaismu sabiedrības psiholoģijas un vides kontekstā. Studentu iesniegtos projektus izvērtēs starptautiski atzītu arhitektu žūrija, kas pārstāv gan dažādas arhitektūras disciplīnas, gan dažādus ģeogrāfiskos reģionus,» stāsta SIA Velux Latvia arhitekts Andrius Zelnijs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nemainīga vērtība konferencēs ir to saturs; vērojama pasākumu tematiskā segmentācija.

Uzņēmumu vēlme iesaistīties konferenču organizēšanā pieaug. Gan organizatori, gan sarīkojumu apmeklētāji novērtē iespēju aprunāties ar dažādu nozaru līderiem, konkrētas jomas ekspertiem, dalīties pieredzē un zināšanās. Laikā, kad tehnoloģijas ir mainījušas informācijas uztveršanas paradumus, konferenču rīkotājiem ir jādomā ne tikai, kā piesaistīt, bet arī kā noturēt klausītāju uzmanību. Dažādi tehniskie risinājumi ir kļuvuši pašsaprotami, tie nenosaka toni pasākumos, bet palīdz veidot saturu un kalpo klausītāju ērtībām.

Divi vaļi

Katru pusgadu vai pat biežāk ir kaut kas modīgs, ko izmēģina konferenču rīkotāji, piemēram, jautājumi tiešsaistē, lai iesaistītu auditoriju, čipotas aproces, lai varētu izsekot, pie kuriem stendiem ir lielākais apmeklētāju skaits, vai īpaši konferencēm izstrādātas aplikācijas un daudz kas cits, taču nemainīga vērtība ir tieši konferences saturs, uzskata reputācijas vadības kompānijas Lejiņa & Šleiers vecākais partneris Juris Šleiers, citējot Koko Šaneli, kuras teiktais «mode mainās, bet stils paliek», viņaprāt, pilnībā atbilst konferenču organizēšanas tendencēm. «Pirms kāda laika tehnoloģijas bija pārdošanas rīks un veids, kā atšķirties no konkurentiem, bet šobrīd tās ir pašsaprotamas. Savā ziņā tās var pielīdzināt e-talonam,» vērtē uzņēmuma Win Partners vadītājs Valters Gražulis. «Būtisks ir «wow» (spēcīgs pārsteigums) faktors, ko sniedz saturs, proti, kādus cilvēkus pasākuma apmeklētājs dzirdēs un ko praktisku iegūs no tā apmeklēšanas,» viņš teic. Turklāt pat salīdzinoši pareizās korporatīvās konferences cenšas kļūt par piedzīvojumu, nevis tikai sadarbības partneru un darbinieku pasākumu. «Tās sāk arvien vairāk līdzināties rokkoncertam vai šovam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīspusējais līgums starp SIA Rīgas karte (RK), SIA Rīgas satiksme (RS) un AS Pasažieru vilciens (PV) no PV puses lauzts šķietami iracionālu, iespējams, politisku iemeslu dēļ un par tā neizpildīšanu RK varētu prasīt vismaz miljona latu kompensāciju, informē RK valdes priekšsēdētājs Ēriks Morizurs.

Morizurs izteica neizpratni par PV rīcību, jo, viņaprāt, paša PV veikts pētījums «apstiprināja, ka pat sliktākajā gadījumā līguma izpilde nenestu zaudējumus». Morizurs gan piebilda, ka tas attiecas uz visu līgumā paredzēto projektu īstenošanu, tostarp PV biļešu tirdzniecību braucieniem pa visu Latviju, izmantojot RK elektroniskās sistēmas, kā arī elektroniskā maka funkcijas pievienošanu e-talonam, lai ar to varētu iepirkties kioskos un veikalos RS transporta pieturu un PV staciju apkaimē.

Morizurs, kurš strādājis Latvijā vairākus gadus, arī teica, ka nevarot iedomāties, kādiem politiskajiem spēkiem ārkārtas Saeimas vēlēšanu priekšvakarā šāds solis varētu nākt par labu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nerimst strīdi par norēķinu sistēmas ieviešanu Liepājas sabiedriskajā transportā

Žanete Hāka, 13.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi SIA Rīgas karte un SIA Telemātikas sistēmas iesnieguši sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojā saistībā ar Liepājas pilsētas pašvaldības pārtraukto sarunu procedūru par tiesībām nodrošināt bezkontakta maksājumu karšu pieņemšanu.

Kā stāsta SIA Rīgas karte pārstāvji, 18.martā Liepājas pilsētas pašvaldība izsludināja sarunu procedūru par tiesībām nodrošināt bezkontakta maksājumu karšu pieņemšanu.

18.jūlijā SIA Rīgas karte iesniegusi IUB iesniegumu par sarunu procedūras uzaicinājumā iekļautajām prasībām. 15.augustā, izskatot iesniegto sūdzību IUB nolēma aizliegt Liepājas pilsētas pašvaldībai slēgt iepirkuma līgumu sarunu procedūrā par tiesībām nodrošināt bezkontakta maksājumu karšu pieņemšanu bez grozījumu veikšanas sarunas procedūras uzaicinājumā un atcelt sarunu procedūras uzaicinājuma 1.pielikumā noteiktās prasības attiecībā uz komercnoslēpuma statusa piemērošanu visai tehniskajai specifikācijai, kā arī specifiskās prasības, kurās ir iekļautas norādes uz AS SEB banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Jaunās mēnešbiļetes lietošanai visiem Jelgavas skolēniem jākļūst par SEB bankas klientiem

LETA, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 1.septembra Jelgavā tiks ieviesta jauna parauga skolēna apliecība, kas vienlaikus būs maksājumu karte un pildīs autobusa mēnešbiļetes funkcijas. Lai to izmantotu, skolēniem jākļūst par AS SEB banka klientiem, aģentūrai LETA apliecināja SIA Jelgavas Autobusu parks (JAP) valdes loceklis Pēteris Salkazanovs.

Saskaņā ar ieceri, kuru Jelgavas pilsētas dome atbalstījusi 26.aprīļa sēdē, lai jaunā parauga apliecība funkcionētu arī kā maksājumu karte un mēnešbiļete, būs jānoslēdz līgums ar banku, un šī karte būs saistīta ar konkrētu kontu.

JAP veiktajā cenu aptaujā SEB banka bijis vienīgais pretendents, kas bija gatavs ieviest šo sistēmu, norādīja Salkazanovs un pauda cerību, ka jau drīz arī citas bankas ieviesīs šo tehnoloģiju.

Tā ir tā sauktā bezkontakta maksājumu tehnoloģija, kad norēķini ar karti notiek, pieskaroties autobusos uzstādītam sensoram, pat neievadot PIN kodu. Mēs būsim pirmie Baltijas valstīs, kas tādu ieviesīs, un, kā kļuva skaidrs mūsu aptaujā, daudzi vēl nebija gatavi šādu sistēmu ieviest un apkalpot, skaidroja Salkazanovs.

Komentāri

Pievienot komentāru