Citas ziņas

TomTom prezentē jauno navigācijas ierīci

, 03.11.2009

Jaunākais izdevums

TomTom klajā nāk ar jaunu navigācijas ierīci, kurā būs apkopotas jaunākās 42 Eiropas valstu kartes, kā arī divi jauninājumi - IQ Routes un Map Share.

Lai izplānotu ātrāko maršrutu, navigācija kartē aptver vairāk nekā 800 miljardus ātruma mērījumu (IQ Routes tehnoloģija), ļauj navigācijas lietotājiem veikt individuālas izmaiņas kartēs, kā arī izmantot brīvi pieejamos citu TomTom lietotāju ik dienas veiktos karšu labojumus (Map Share).

«Jaunā TomTom XXL navigācijas ierīce papildina mūsu uzņēmuma produktu klāstu, sniedzot iespēju mūsu navigācijas lietotājiem izvēlēties viņu individuālajām vēlmēm un vajadzībām atbilstošas produktu īpašības, piemēram, ekrāna izmēru. XXL modeļa ieviešana atbilst mūsu uzņēmuma stratēģijai — balstoties uz klientu atsauksmēm, turpināt darbu pie mūsu produktu klāsta paplašināšanas un uzlabošanas,» stāsta TomTom direktore Korīna Vigreuksa (Corinne Vigreux).

TomTom XXL IQ Routes navigācijas ierīce būs nopērkama mūsu mazumtirdzniecības tirdzniecības vietās visā Austrumeiropā sākot no 2009. gada oktobra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija TomTom nāk klajā ar divām jaunām navigācijas ierīcēm. Viena no tām ir TomTom Via 130/135, kas pirmo reizi apgādāta ar jauno Runā un brauc (Speak & Go) funkciju. Tagad autovadītāji varēšot vadīt navigācijas ierīci ar savu balsi, vienlaicīgi veicot telefona zvanus ar brīvroku sistēmas palīdzību, kas ļauj viņiem turēt rokas uz stūres un koncentrēt savu uzmanību uz ceļa.

Savukārt TomTom 60 ir lielākais ekrāns no visām kompānijas ražotajām portatīvajām navigācijas ierīcēm.

Kā informē kompānija, Runā un brauc funkcija atpazīst vairāk nekā 1000 balss komandu un to sinonīmu, tādēļ vadītāji var runāt dabīgi un nosaukt vajadzīgās adreses. TomTom Via 130 padarot braukšanu drošāku un vienkāršāku, jo, lietojot brīvroku sistēmu caur Bluetooth®, autovadītāji varot droši zvanīt un atbildēt uz zvaniem, atrodoties pie stūres.

«Jaunā Runā un brauc funkcija palīdz vairāk koncentrēties, jo ļauj autovadītājam turēt rokas uz stūres,» saka TomTom izpilddirektore Korine Vigrē (Corinne Vigreux). «Vienkārši nosauciet adresi, jūs interesējošo punktu vai pasakiet «aizved mani mājās», un TomTom tūlīt izplānos jūsu maršrutu,» viņa skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TomTom sporta aprocei Touch piemīt ļoti reti sastopama spēja «ielīst» zem lietotāja ādas, lai izmērītu muskuļu un tauku daudzumu ķermenī

Jau neskaitāmas reizes piedzīvots, ka daudzsološās, «revolucionārās» jomās ātri vien sarodas tik vērienīgs piedāvājums, ka patērētājiem par lielāko izaicinājumu kļūst piemērotākā produkta izvēlēšanās. Līdzīgi noticis arī ar valkājamajām tehnoloģijām – dažu gadu laikā tirgū nonākušas tik daudzas un dažādas fizisko aktivitāšu mērīšanas aproces, ka kādai izcelties uz citu fona kļūst aizvien grūtāk. Tad nu ražotājam jāliek lietā visu iztēli un jāizdomā, kā padarīt produktu pamanāmu.

Ar navigācijas sistēmām atpazīstamību ieguvušā uzņēmuma TomTom fizisko aktivitāšu aproce Touch konkurentu vidū diez vai būtu ļoti pamanāma, ja vien tai nepiemistu kāda «īpašā spēja». Paralēli soļu un sirdspukstu skaitīšanai tā prot izmērīt lietotāja ķermeņa muskuļu un tauku īpatsvaru. Šāds reti sastopams piedāvājums ir gana interesants, lai papētītu ierīci mazliet tuvāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Eiropas pilsētas, kurās sastrēgumos nākas pavadīt visilgāko laiku

Žanete Hāka, 14.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz dažādiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, kas ļauj autovadītājiem plānot maršrutu, daudzās pilsētās sastrēgumi aizvien ir būtiska problēma, un liek braucējiem patērēt daudz lieka laika ceļā.

Kompānija "TomTom" publicējusi jaunāko "TomTom Traffic Index" pētījumu, kurā apskatīta situācija satiksmē 57 dažādu pasaules valstu 416 pilsētās. Pētījums liecina, ka kopējais sastrēgumu līmenis pasaulē ir pieaudzis, un tikai ceturtajā daļā pilsētu vērojams uzlabojums. Neskatoties uz to, ka sastrēgumi liecina par spēcīgu ekonomiku, tie ekonomikām maksā arī miljardus, norāda TomTom eksperti.

"TomTom" pārskatā teikts, ka pasaulē vēl tāls ceļš ejams, lai sastrēgumu līmeni pakļautu kontrolei, taču nākotnē, pieaugot autonomo automašīnu un koplietošanas transportlīdzekļu skaitam, sastrēgumu skaits varētu mazināties, taču tas nenozīmē, ka politikas veidotāji un satiksmes plānotāji var sēdēt bez darba. Viņiem jāizmanto visi pieejamie instrumenti, lai analīzētu satiksmes līmeni un ietekmi, un lai tādējādi varētu pieņemt nozīmīgus lēmumus, kas saistīti ar infrastruktūru. Tāpat savu artavu var dot arī autovadītāji, nedaudz mainot savus braukšanas paradumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Liepājas ostas navigācijas zīmes darbina saules baterijas

Vēsma Lēvalde, 15.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) Hidrogrāfijas grupas darbinieki atjauno Liepājas ostas krasta un peldošās navigācijas zīmes. Tās nepieciešamas, līdzīgi kā ceļa zīmes, drošai kuģošanai. Kopumā Liepājas ostā šobrīd atrodas 62 navigācijas zīmes, kas ir aprīkotas ar gaismas zibšņa aparātiem, lai būtu redzamas arī diennakts tumšajā laikā.

Liepājas ostā ir 29 krasta navigācijas zīmes, kas izvietotas gan ostas vārtos, gan Karostas kanālā, gan Brīvostā, gan tirdzniecības kanālā. Lielākā daļa no krasta navigācijas zīmēm ir aprīkotas ar saules baterijām, kas ļauj nodrošināt neatkarību no elektrības padeves. Liepājas osta bija pirmā no Latvijas ostām, kas ieviesa šādu jauninājumu. Pirmās saules baterijas uz krasta navigācijas zīmēm uzstādītas jau 1997. gadā – ostas vārtos. 2004. gadā ar saules baterijām aprīkotas visas krasta navigācijas zīmes Karostas kanālā, bet 2011. gadā saules baterijas uzstādītas uz navigācijas zīmēm pie ieejas brīvostā.

Uzstādītās saules baterijas spēj nodrošināt nepieciešamo enerģiju, jo uzlādējas ne tikai no saules, bet arī no gaismas un ūdens atspulga. Vasarā ir pretēja darbība. Katram akumulatoram ir noteikta maksimālā pieļaujamā jauda un tiklīdz tā tiek sasniegta saules baterijas automātiski atslēdzas un nedarbojas, bet savu darbību atsāk, kad nepieciešama jauna enerģija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Navigācijas ierīču ražotājs TomTom ceturtajā ceturksnī nopelnījis 73 miljonus eiro, ziņo MarketWatch.

Tajā pašā ceturksnī iepriekšējā gadā TomTom zaudējumi sasniedza 989 miljonus eiro.

Ieņēmumi pieauguši par 1%, sasniedzot 533 miljonus eiro.

Kompānija sagaida, ka 2010.gads darbības rezultātu ziņā būs līdzīgs 2009.gadam.

Db.lv jau rakstīja, ka mobilo telefonu ražotājs Nokia nesen paziņoja par plāniem piedāvāt bezmaksas navigāciju tā viedtālruņos visā pasaulē, sekojot līdzīgam solim no Google puses.

Piedāvājot bezmaksas navigāciju 20 miljonos viedtālruņu, Nokia negatīvi ietekmēs navigācijas tirgus galvenos spēlētājus, piemēram, TomTom un Garmin, norādīja Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

TomTom pirmajā ceturksnī atkal pelnījis

Lelde Petrāne, 26.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes navigācijas iekārtu ražotājs TomTom NV pirmdien paziņojis, ka pirmajā ceturksnī tam ir izdevies strādāt ar tīro peļņu, taču vienlaikus arī norādījis, ka iekārtu pārdošanas apjomi arī šogad, visticamāk, nebūs pārāk lieli, vēsta The Wall Street Journal.

Kompānijas tīrā peļņa trīs mēnešos (līdz 31.martam) bijusi 3,1 miljons eiro. Tajā pašā laika posmā pirms gada kompānija cieta 37 miljonu eiro zaudējumus.

Analītiķi bija prognozējuši, ka arī pirmajā ceturksnī kompānija būs strādājusi ar 0,4 miljonu eiro tīrajiem zaudējumiem.

TomTom galvenais sāncensis navigācijas iekārtu tirgū ir Garmin Ltd., kas ir tirgus līderis ASV. Savukārt TomTom ir lielākais «spēlētājs» Eiropas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

TomTom samazinās izdevumus par 50 miljoniem

Gunta Kursiša, 24.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pārdošanas apjomu krituma 10% apmērā navigācijas sistēmu uzņēmums TomTom paziņojis par kompānijas izdevumu samazināšanu par 50 miljonu eiro apmērā, vēsta BBC.

Holandiešu uzņēmums pavēstījis par ievērojamu pārdošanas apjomu samazināšanos šī gada trešajā ceturksnī - laika posmā no šī gada jūlija līdz septembrim (ieskaitot) TomTom pārdošanas apjomi veidoja 336 miljonus eiro, salīdzinot ar 375 miljoniem eiro attiecīgajā periodā pērn.

Pusi no kompānijas pārdošanas apjomiem veido satelīta navigācijas iekārtas, un tieši šo iekārtu pārdošana ir «sabremzējusies».

Neņemot vērā pārdošanas apjomu samazināšanos, uzņēmuma peļņa ir pieaugusi līdz 29 miljoniem eiro, salīdzinot ar 19 miljoniem eiro šādā pašā laika posmā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar jaunajām navigācijas ierīcēm aprīkotie Nissan neatstās neziņā, arī braucot pa

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas lauku ceļiem.

Ja agrāk Nissan DVD navigācijas ierīcē bija tikai Tallinas, Rīgas un Viļņas kartes, tad

jaunajās Eiropas kartēs ir visa Baltija. „Kartē ir atzīmēti arī meža ceļi un ciemu centru

sīkākās ielas,” sacīja Nissan Nordic Europe Baltijas mārketinga vadītājs Henri Daum.

Kartes, kurās ir gandrīz visa Eiropa, ir pieejamas šādos jaunajos ar DVD navigācijas ierīci

aprīkotajos Nissan modeļos: Qashqai, Qashqai+2, 350Z Rodster, 370Z, X-Trail, Navara,

Pathfinder, Murano un Patrol. Lielākajai daļai modeļu līdz ar navigācijas sistēmu ir arī atpakaļskata kamera, kas vienkāršo manevrēšanu autostāvvietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nokia piedāvās bezmaksas navigāciju

, 21.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo telefonu ražotājs Nokia piedāvās bezmaksas navigāciju tā viedtālruņos visā pasaulē, sekojot līdzīgam solim no Google puses, atsaucoties uz laikrakstu San Francisco Chronicle, ziņo Reuters.

Piedāvāt bezmaksas navigāciju Motorola Droid modeļa viedtālruņos Ziemeļamerikas tirgū Google sāka 2009.gada beigās.

«Nokia mēdza iekasēt maksu par navigācijas paketēm, kas iekļāva turn-by-turn navigācijas norādījumus. Tas viss tagad pazūd. Tagad jūs varat saņemt turn-by-turn navigācijas norādījumus, kas aptver 74 valstis 46 valodās, kā arī detalizētas kartes 180 valstīm,» vēstījis San Francisco Chronicle.

Piedāvājot bezmaksas navigāciju 20 miljonos viedtālruņu, Nokia negatīvi ietekmēs navigācijas tirgus galvenos spēlētājus, piemēram, TomTom un Garmin, norāda Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

GPS navigācijas sistēmai izgudrota konkurente

Gunta Kursiša, 29.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izgudrota jauna tehnoloģija, kas varētu papildināt vai pat aizvietot pašreiz pieejamās navigācijas sistēmas, piemēram, GPS, vēsta BBC.

Jauno navigācijas sistēmu izstrādājusi Lielbritānijas aizsardzības kompānija BAE Systems, un sistēmas darbībā navigācijas satelītu vietā tiek izmantoti tādi paši signāli kā mobilajos tālruņos, televīzijā, radio un wi-fi.

Sistēma Navsop varētu palīdzēt atrast cietušos ugunsgrēka laikā vai zagtus transportlīdzekļus, kas tiek slēpti pazemes stāvvietās. Tāpat, mainot dažus sistēmas parametrus, būtu to iespējams izmantot arī karā.

Patlaban sistēmas prototipa izmēri ir diezgan lieli – sistēma ievietota vienā no BAE Systems automašīnām, kurai uz jumta piestiprināta radio antena. Tomēr, nonākot tirgū, navigācijas sistēma būs tikpat kompakta kā GPS jeb nedaudz lielāka par monētu, stāsta BAE Advanced Technology Centre pētnieks Remsejs Faradžers (Ramsey Farager).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ieguldot 70 tūkstošus, Rīgā atver pirmo Garmin navigācijas veikalu Austrumeiropā

Gunta Kursiša, 08.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot veikala izveidē 70 tūkstošus eiro, Rīgā ir atvērts Austrumeiropā pirmais un pašlaik arī vienīgais navigācijas risinājumu zīmola Garmin tehnoloģiju salonveikals, Db.lv informēja zīmola pārstāvji.

Kopumā veikalā var testēt aptuveni 50 satelīta navigācijas ierīces automašīnām, jūras transportam, aviācijai, brīvdabas atpūtai un sportam. Navigācijas ierīču izmēģināšanai iekštelpās uz tirdzniecības centra jumta uzstādīta antena, kas nokopē satelītu signālu uz veikalu.

Garmin veikals atvērts tirdzniecības centrā Domina, un tas izvietots 62 kvadrātmetros.

Garmin tirgo navigāciju automašīnām, mototransportam un kravas transportlīdzekļiem, navigāciju tūrismam, alpīnismam, ierīces medībām ar suni, sporta pulksteņus skriešanai, peldēšanai, triatlonam, golfam, velosipēdistu datorus, navigāciju transportam uz ūdens, ieskaitot zivju meklētājus, kā arī navigācijas risinājumus mazajai aviācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jāņa sēta mēģina izkonkurēt «tomtomus» un citas navigācijas ierīces

Ingrīda Drazdovska, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Jāņa sēta Latvijā un arī tuvējās kaimiņvalstīs mēģinās izkonkurēt transporta sekošanas pakalpojumu sniedzējus

Jāņa sēta ir ir radījusi ierīci JS GPS Sekošana, kura uzņēmumiem var palīdzēt to autoparku pārvaldīšanai. To uzņēmums pašlaik piedāvā vietējā tirgū. Nākotnē Jāņa sēta plāno paplašināt lietotāju loku Latvijā, kā arī mērķē tuvāko kaimiņu un ES valstu virzienā.

JS GPS Sekošana risinājumu izstrāde sākta 2008. gadā. Sistēmas mērķis ir atvieglot autoparka pārvladību un uzņēmumu vadītāju ikdienas darbu, kā arī nodrošināt attālinātu autotransporta uzraudzību, uzskaiti, plānošanu, stāsta SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta valdes priekšsēdētājs Jānis Turlajs.

Jāņa sēta ir izstrādājusi interneta vidē lietojamu programmatūru, kas ļauj sekot mobiliem objektiem, analīzēt no tiem saņemtos datus. Uzņēmuma veidotā karšu pamatne ļauj lietotājam ātri un viegli uztvert no GPS sekošanas iekārtām saņemto informāciju par objekta atrašanās vietu. Autovadītājs savu atrašanās vietu var redzēt Garmin navigācijas iekārtā (Jāņa sēta laida klajā pirmo Latvijas karti Garmin navigācijas ierīcēm 2010. gadā), bet, kurā instalēta detalizēta Jāņa sētas veidota navigācijas karte. Sistēmas lietotāji savā starpā var apmienīties ar ziņojumiem. Sistēmas ieviešanai automašīnu vai citu transporta līdzekļus aprīko ar GPS sekošanas iekārtu, bet cilvēkam iedod pārnēsājamu sekošanas vai navigācijas iekārtu. Tā sūta informāciju uz serveri, kurā glabājas klienta datu bāze, lai lietotājs no sava datora jebkurā laikā un vietā, piekļūstot internetam, varētu informāciju apskatīt. Sistēma lietotājam var sūtīt brīdinājuma ziņojumus uz e–pastu vai mobilo tārluni, piemēram, par nesankcionētu transprota lietošanu, iziešanu ārpus atļautās, kartē iepriekš iezīmētās teritorijas utt. Sistēmas lietotāji var redzēt transporta veikto maršrutu, pieturvietas, to laiku un ilgumu, kā arī degvielas patēriņu. Pamatojoties uz datiem, ir iespējams sagatavot vismaz 12 dažādas atskaites (tostarp, piemēram, sistēmu var izmantot, lai atskaitītos VID saistībā ar t.s. dienesta auto nodokli).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

TomTom, samazinot cenas, zaudē peļņu

, 28.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Navigācijas ierīču ražotājs TomTom NV paziņojis, ka tā trešā ceturkšņa tīrā peļņa samazinājusies par 48%, kas lielā mērā saistīts ar cenu pazemināšanu, lai piesaistītu pircējus ekonomiskās lejupslīdes laikā, vēsta Forbes.

Kompānijas trešā ceturkšņa tīrā peļņa bijusi 31 miljons eiro. Tajā pašā laika posmā pirms gada kompānijas peļņa bija 58 miljoni eiro.

Kompānija paziņojusi - nav vērojams, ka patērētāju pieprasījums pēc navigācijas ierīcēm saruktu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielupē sāk navigācijas zīmju izvietošanu

Dienas Bizness, 28.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielupes ostas pārvalde Lielupes ostas kanālā un tam piegulošajā Lielupes grīvas rajonā uzsākusi navigācijas zīmju izvietošanas darbus, lai nodrošinātu kuģošanas līdzekļu drošu iebraukšanu Lielupē, informē Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Elita Cepurīte.

Kopumā tiks izvietotas 30 navigācijas zīmes Lielupē un 14 Lielupes grīvā. Navigācijas zīmju izvietošanu var veikt tikai mierīgos laikapstākļos, un to plānots pabeigt maija vidū, kad sāksies aktīvā kuģošanas sezona.

Saskaņā ar Lielupes ostas attīstības programmu 2014.–2022.gadam šovasar Lielupes grīvā tiks veikti arī ikgadējie kuģu kanāla padziļināšanas darbi, kas nodrošinās kuģu ceļu 535 metru garumā un 40 metru platumā ar dziļumu 3,5 metri. Kuģu kanāla padziļināšana nodrošina ne tikai ērtas iespējas atpūtas kuģiem izbraukt caur Lielupes grīvu jūrā, bet arī Ministru kabineta noteikto pretplūdu pasākumu programmas īstenošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Modernizējas, lai nebūtu konkurentu

Lelde Petrāne, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar bankas Citadele un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu mācību centrs Novikontas Jūras koledža pabeidzis vērienīgu aprīkojuma modernizācijas projektu jūrnieku apmācībai, kļūstot par modernāko šāda veida mācību centru Baltijā, NVS valstīs un vienu no modernākajiem Eiropā.

Projekta mērķis ir piesaistīt arvien vairāk vietējo un ārzemju jūrnieku, kam nepieciešams iziet sertifikācijas kursus, apmācībām Latvijā.

Jūrniekiem neatkarīgi no valsts, kurā viņi strādā, pēc augstākās izglītības iegūšanas ik pēc noteikta perioda (parasti - ik pēc pieciem gadiem) obligāti ir jāapgūst apmācības kursi profesionālo prasmju pilnveidošanai.

Novikontas Jūras koledžas aprīkojuma modernizācijas projekta realizācijas laikā iegādāti jauni navigācijas un mašīntelpas simulatori: navigācijas simulators ar dinamiskās pozicionēšanas moduli, navigācijas simulators ar radara un karšu simulāciju un mašīntelpas simulators, uz kura ir iespējams strādāt sinhronā darbībā ar navigācijas simulatoru un kas ļauj īstenot stūrmaņu un mehāniķu kopīgo apmācību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Rīgas Brīvostas flote" aizvadītā gada nogalē apstiprināja darbības stratēģiju nākamajiem pieciem gadiem, kas paredz modernizēt un papildināt "Rīgas Brīvostas flote" sniegto pakalpojumu klāstu, vēl vairāk audzējot savu tehnisko pakalpojumu kvalitāti, informē Rīgas Brīvostas pārvalde.

Uzņēmums plāno veikt nozīmīgas investīcijas tehnisko resursu modernizācijā, kas ietver gan tehniskās bāzes papildināšanu teritoriju apsaimniekošanas darbā, gan kuģu flotes modernizāciju.

""Rīgas Brīvostas flote" tehnisko resursu pilnveidošana ir pakārtota mūsu plāniem nodrošināt ostas tehnisko pakalpojumu sniegšanu jebkurā Latvijas ostā, kam šādi pakalpojumi būs nepieciešami. Mūsu pieredzi un navigācijas un hidrogrāfijas pakalpojumu kvalitāti jau tagad novērtē vairākas Latvijas ostas, ar kurām esam izveidojuši labu sadarbību. Uzskatām, ka ar esošajiem resursiem ir iespējams efektīvi nodrošināt pakalpojumus centralizēti – tādā veidā ostas var attīstīties tajos virzienos, kur tās var sekmēt kravu un klientu piesaisti, uzticot tehniskos pakalpojumus savas jomas profesionāļiem. Apvienojot spēkus, noteikti varam sasniegt vairāk un tā kopā stiprināt arī Latvijas ostu kopējo konkurētspēju," norāda SIA "Rīgas Brīvostas flote" valdes loceklis Kaspars Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Acer klēpjdators Spin 7 ir tik plāns un viegls, ka to ir parocīgi lietot kā lielu biznesa planšeti

Pēc ieilguša atslābuma brīža šogad cīņa par plānākā, vieglākā un iekārojamākā klēpjdatora titulu atsākusies ar jaunu sparu. Ražotāji viens pēc otra prezentē izģindušus skaitļotājus, kuros nepietiek vietas pat ierastajām pieslēgvietām, taču tie kļūst aizvien jaudīgāki un, pateicoties skārienjutīgam ekrānam, arī plašāk pielietojami. Pavisam nesen savu jaunāko pienesumu izrādīja Taivānas elektronikas korporācija Acer, prezentējot divus ļoti līdzīgus ultraplānos datorus – Swift 7 un Spin 7.

Otrais pavisam drīz pēc ierašanās Latvijā nonāca DB rīcībā. Lai arī pēdējos mēnešos nācies turēt rokā ne vienu vien klēpjdatora un planšetes hibrīdu – ierīci ar 360 grādos atlokāmu skārienjutīgu ekrānu, Spin 7 nelika vilties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Eksperts: mobilās ierīces ir liels izaicinājums uzņēmumu vadības sistēmu ražotājiem

Nozare.lv, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesā arvien vairāk lietos dažādas mobilās ierīces un planšetdatorus, kas būtiski mainīs veidu, kā tiks lietotas biznesa informācijas sistēmas, un radīs jaunus izaicinājumus šo informācijas sistēmu izstrādātājiem un lietotājiem, norāda globālā biznesa vadības programmatūras koncerna SAP AG galvenais informācijas sistēmu direktors Olivers Busmans.

Šo pārmaiņu dzinējspēki ir jaunas operētājsistēmas, kas strādā gan uz «veciem» portatīvajiem datoriem, gan jauniem, skārienjūtīgiem planšetdatoriem, un arvien plašāks kļūst darbvietās lietoto ierīču spektrs, tostarp personīgie viedtālruņi un planšetdatori, teica Busmans.

Kā galveno piemēru no jauna tipa operētājsistēmām Busmans minēja Microsoft izstrādāto Windows 8, kas darbojas gan parastos galda un portatīvajos datoros, gan skārienjūtīgos planšetdatoros un mobilajos telefonos. Sistēmu var izmantot gan ar klaviatūru un peli, kā līdz šim, gan prezentējot ierīces dažādās funkcijas kā «flīzes» uz skārienjūtīga displeja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

10 pilsētas, kurās ir vislielākie sastrēgumi pasaulē

Žanete Hāka, 24.07.2014

10. Dublina

Procentuāli, par cik paildzinās brauciens, pārvietojoties sastrēguma laikā: 35%
Laiks, ko nākas papildus pavadīt sastrēgumā, uz katru brauciena stundu: 43 minūtes
Sastrēgumos papildus iztērētais laiks gadā: 96 stundas

Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Navigācijas un GPS sistēmu ražotājs TomTom apkopo datus no lietotājiem visā pasaulē, lai izveidotu satiksmes indeksu, kurš uzrāda satiksmes sastrēgumus pilsētās.

Indekss mēra automašīnas pārvietošanās laiku dienas laikā un sastrēgumu periodos, salīdzinot ar periodiem, kad nav sastrēgumu. Starpība tiek izteikta kā vidējais procentu pieaugums braucienu laikā. Tā, piemēram, autovadītājam Dublinā sastrēguma brīdī ceļā nāksies pavadīt par 35% vairāk nekā brīvajos periodos. Visi dati tiek balstīti uz GPS mērījumiem.

Galerijā augstāk iespējams apskatīt, kurās pilsētās sastrēgumos nākas pavadīt ilgāko laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

TomTom trešā ceturkšņa peļņa sarukusi par 37%

Lelde Petrāne, 20.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes navigācijas iekārtu ražotāja TomTom trešā ceturkšņa tīrā peļņa sarukusi par 37%, bet ieņēmumi pieauguši par 2,7%, ziņo MarketWatch.

Peļņa samazinājusies līdz 19 miljoniem eiro jeb 0,09 eiro uz akciju no 31 miljona eiro jeb 0,14 eiro uz akciju tajā pašā periodā pirms gada.

Ieņēmumi sasnieguši 375 miljonus eiro. Iepriekšējā gada trešajā ceturksnī tie bija 365 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

TomTom nopelnījis par 69% vairāk

Lelde Petrāne, 21.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes navigācijas iekārtu ražotājs TomTom trešdien paziņojis, ka tā otrā ceturkšņa tīrā peļņa pieaugusi par 69%, ziņo MarketWatch.

Kompānijas tīrā peļņa ceturksnī sasniegusi 34 miljonus eiro.

Savukārt apgrozījums samazinājies par 2% līdz 362 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

FOTO: 15 pilsētas, kurās ir vissliktākā satiksme

Zane Atlāce - Bistere, 30.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksme pilsētās ir aizvien pieaugoša problēma visā pasaulē, ar kuru katrā pilsētā sadzīvo vai cīnās pēc saviem ieskatiem.

Dažas pilsētas jau veikušas pasākumus, lai mazinātu sastrēgumus. Tā, piemēram, Londonā kopš 23.oktobra videi īpaši nedraudzīgu automašīnu vadītājiem darbdienās par iebraukšanu pilsētas centrā jāmaksā papildu desmit sterliņu mārciņu (11,2 eiro) nodeva, ko Lielbritānija ieviesusi ar mērķi uzlabot gaisa kvalitāti vienā no Eiropas piesārņotākajām pilsētām.

Līdz šim visi autovadītāji par iebraukšanu Londonas centrā jau maksāja 11,5 mārciņas, un tā ir daļa no sastrēgumu apkarošanas stratēģijas.

Navigācijas un kartēšanas uzņēmums TomTom sarindojis Eiropas pilsētas, kurās, viņuprāt, ir vissliktākā satiksme. Veidojot, šo sarakstu deviņu gadu garumā, uzņēmums ņēma vērā dažādus parametrus, tostarp sastrēgumu punktu skaitu, kas pārsniedza 100, vēsta Business Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zemniekiem piederošais uzņēmums Latvijas Piens investē siera zīmola Trikata starptautiskajā virzībā, piedaloties izstādē SIAL 2014, Parīzē, kas šogad norisinās no 19. līdz 22. oktobrim. Izstādē uzņēmuma produkcija tiks pārstāvēta ar atsevišķu stendu.

Uzņēmums izstādē piedāvās zīmola Trikata septiņu veidu sierus. Dalības mērķis izstādē ir paplašināt eksporta valstu loku. Dalībai starptautiskajā izstādē uzņēmums investējis 25 tūkstošus euro.

Anita Skudra, Latvijas Piens valdes priekšsēdētāja skaidro: «Šoruden, panākot eksportu uz Skandināviju, guvām pirmo apliecinājumu Latvijas piensaimnieku iespējamajiem panākumiem Skandināvijas tirgū. Siers ir konservatīvs, un katra jauna ražotāja produktam ir jāiztur nopietna kvalitātes un vērtību pārbaude līdz produkts tiek iekļauts veikalu tīklu sortimentā. Mūsu uzdevums – paplašināt tieši nogatavināto, premium sieru eksportu. Te saskatām ievērojamu potenciālu, jo šobrīd tie veido vien 17% no uzņēmuma eksportētajiem sieriem, un to kvalitāte iztur starptautisko konkurenci.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atšķirībā no pirmās Start-up akadēmijās, šajā uzņemto komandu vidū ir arī divas komandas, kas nodarbojas ar ierīču iesācējuzņēmuma attīstīšanu.

Kopumā akadēmijā pieteikušās 24 komandas un 11 individuālie dalībnieki, no kuriem uzņemtas 10 komandas. Iepriekšējam pasākumam bija pieteikušās 26 komandas un akadēmijā tika uzņemtas 10. Atšķirībā no pirmā pasākuma, šoreiz pieteicās vairāki ierīču tehnoloģiju iesācējuzņēmumi un divi no tiem ir uzņemti akadēmijā.

Šajā pasākumā divu dienu laikā komandas prezentē savu ideju mentoriem, saņem konsultācijas, piedalās lekcijās un prezentē savas idejas investoriem. «Šajā akadēmijā lielu uzsvaru liekam arī uz īso prezentāciju skolu, ko pasniegs Maiks Bredšavs no StartupSauna un AppCamp, lai palīdzētu uzlabot savas biznesa prezentēšanas un pārliecināšanas prasmes,» saka Alise Lezdiņa, TechHub Riga vadītāja. Viņa uzsver, ka Start-up akadēmija ir vērtīgs pasākums, kas palīdz pilnveidot tehnoloģiju iesācējuzņēmumu biznesa mērķus un virzienus, dibināt jaunus kontaktus un iegūt vērtīgus padomus no mentoriem. «Šādi pasākumi parāda, ka jaunie uzņēmēji vēlas mācīties un kļūt labāki un būt gan Latvijas, gan globālā tehnoloģiju biznesa sastāvdaļa. Mūsu pienākums ir iedot zināšanas un pieredzi, lai viņi paši varētu veidot savu veiksmes ceļu,» viņa norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony elektronikas izstādē Consumer Electronics Show prezentējusi videi draudzīgu mini klēpjdatoru, ziņo Techdigest.

Jaunais dators sauksies Vaio W, un tā cena būs 480 USD. Datora korpuss ir izstrādāts no plastmasas, kurā izmantoti 20% pārstrādātu kompaktdisku. Savukārt datorsoma izgatavota no pārstrādātām plastmasas pudelēm.

Dators ir aprīkots ar 25.65 centimetrus lielu ekrānu, 250 gigabaitu cieto disku, 1.66 GHz Intel Atom Pineview N450 mikroprocesoru un 1 GB lielu operētāj atmiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru