Citas ziņas

Vācijā notiks Mīlas parāde

Aivars Mackevics [email protected], 11.07.2006

Jaunākais izdevums

Autovadītājiem, kas vēlēsies 15. jūlijā doties uz Berlīnes centru, jārēķinās ar pamatīgiem satiksmes traucējumiem. Pēc divu gadu pārtraukuma Berlīnē notiks Love Parade jeb Mīlas parāde. Tiek paredzēts, ka šajā lielākajā brīvdabas techno pasākumā ar moto «Love is back» piedalīsies apmēram miljons dalībnieku. Techno parāde sāksies sestdien 14.00 pie Brandenburgas vārtiem, no kurienes parāde virzīsies pa 17. jūnija ielu Zooloģiskā dārza virzienā. Noslēgums norisināsies pie Brīvības kolonnas, bet pasākuma beigas paredzētas ap 23.00. Lai nerastos starpgadījumi satiksmes ziņā, viesi un apmeklētāji tiek aicināti, novietot transportu Berlīnes priekšpilsētās un tālāk doties ar sabiedrisko transportu. Tāpat ikviena rīcībā būs pieejami speciāli norīkoti šim pasākumam vilcieni un autobusi, kas nogādās apmeklētājus tieši līdz pasākuma norises vietai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.novembra krastmalā notika Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai veltīta Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārā parāde.

Parādē piedalījās vairāk nekā 1000 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju un jaunsargu, komandēja Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Mārtiņš Liberts, bet to pieņēma valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kā arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Militārās parādes ierindas priekšgalā soļoja 1.kājnieku bataljona karavīri ar Latvijas armijas karogu, bet aiz tā triju Baltijas valstu kopējās militārās izglītības iestādes – Baltijas aizsardzības koledžas - karogu nesa tās klausītāju pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzvaras dienas parādē 9. maijā Sarkanajā laukumā, Maskavā, pieminot 67. gadadienu kopš Otrā pasaules kara beigām, maršēja vairāki tūkstoši Krievijas militāro spēku kareivju, kā arī tika turpināta 2008. gadā atjaunotā Krievijas tradīcija parādē demonstrēt arī militāro aprīkojumu.

Parādē piedalījās aptuveni 14 tūkstoši militārpersonu, kā arī aptuveni 1,5 kilometrus garš tanku un citas militārās tehnikas konvojs, vēsta pasaules mediji. Militārajā aprīkojumā, kas piedalījās parādē ietilpa T-90 tanki, Tigr un Rys bruņmašīnas, kā arī Iskander-M un Topol-M starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas iekārtas. Viss militārais aprīkojums tika pārvadāts speciālos braucamrīkos, lai mazinātu kaitējumu Maskavas ceļiem un Sarkanā laukuma bruģakmeņiem. Tāpat parādē piedalījās arī helikopetri ar tajos iekārtiem karogiem.

«Jūsu drosme un spēja mīlēt un aizstāvēt savu Tēvzemi nekad nepazudīs pagātnē,» uzrunā veterāniem, kareivjiem un amatpersonām pada Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Viņš norādīja, ka Krievijas politika turpmāk būs tāda, lai garantētu drošību pasaulē. «Stinga starptautisko normu novērošana, suverenitātes un katras nācijas cilvēku brīvas izvēles respektēšana ir absolūtas garantijas tam, lai pēdējā kara traģēdija nekad neatkārtotos,» uzrunā pauda V. Putins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radīto labumu izrādīšanai organizētā Latvijas Labumu parāde, kas notiks jau sestdien, 27.septembrī, gan gājienā, gan izstādē - gadatirgū piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieku, starp kuriem ir gan atpazīstami un ilggadēji ražotāji un pakalpojumu sniedzēji, gan jaunu, skanīgu zīmolu nesēji, informē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Sabiedrisko attiecību dienests.

Parāde sāksies 27.septembra rītā plkst. 10.30 ar Latvijas uzņēmēju svētku gājienu pa Tērbatas ielu, tālāk nogriežoties uz Brīvības bulvāri un dodoties garām Ministru kabinetam. Parāde tiks turpināta pa Elizabetes ielu, gājienu noslēdzot ar ieiešanu Vērmanes dārzā. Gājiena laikā uzņēmēji aicināti prezentēt savus produktus, pakalpojumus un uzņēmumus.

Parādē dosies un savus ražojumus vai pakalpojumus atraktīvā veidā pieteiks tādi Latvijā mīlēti un labi atpazīstami uzņēmumi kā LIDO, Dzintars, Lattelecom, Rimi Latvia, Maxima, Elvi, Dobeles dzirnavnieks, Putnu Fabrika Ķekava, Lu Lū Pica, Stenders, PAA, Sakret, Eco Baltia, biznesa augstskola Turība un daudzi citi. Parāde būšot ļoti daudzveidīga un lieliska vieta, kur ieraudzīt arī jaunus, līdz šim vēl tirdzniecībā nebijušus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā notiks retro automobiļu parāde "Retro Jūrmala 2007"

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 25. augustā Jūrmalā notiks lielākā retro automobiļu parāde Baltijā. Parādē piedalīsies vairāk kā 150 veco automobiļu un motociklu no visām pasaules malām. "Jūrmalu apmeklēs kolekcionāri, vecās tehnikas klubu biedri un parasti entuziasti no NVS un Eiropas valstīm. Viens no interesantākajiem retro automobiļu parādes pārstāvjiem ir leģendārā kompānijas UPS kravas automašīna Spier P36", - stāsta Jūrmalas "Vecās tehnikas kluba MG" direktors Māris Mežapuķe.

Ikgadējā parādē piedalīsies vairāk kā 150 automašīnu un motociklu ekipāžas no Polijas, Vācijas, Holandes, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Baltkrievijas. "Šis ir lielākais tādā veida pasākums Baltijā. Pie mums ieradīsies ciemiņi no visas pasaules - Amerikas auto kluba dalībnieki, antīko automobiļu klubu biedri, entuziasti no Eiropas un no pēcpadomju zonas valstīm. Ar katru gadu šis pasākums piesaista arvien vairāk vecās tehnikas cienītāju. Pagājušajā gadā parādē piedalījās 128 ekipāžas", - stāsta Māris Mežapuķe, piebilstot, ka "paskatīties uz retro automobiļu parādi ieradīsies aptuveni 20 - 30 tūkst. kūrortpilsētas iedzīvotāju un ciemiņu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valsts proklamēšanas dienā notiks militārā parāde

, 16.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 18.novembrī, Rīgā, 11.novembra krastmalā, notiks Nacionālo bruņoto spēku vienību (NBS) parāde, kurā piedalīsies arī Valsts robežsardzes un Valsts policijas apakšvienības, liecina medijiem sniegtā informācija.

Parādi, kurā soļos vairāk nekā 700 karavīru, zemessargu, robežsargu un policistu, komandēs Zemessardzes komandieris, Rīgas garnizona priekšnieks pulkvedis Juris Bezzubovs, bet to pieņems valsts bruņotā spēka augstākais vadonis – Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienai Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljons veiks 21 salūta jeb Nāciju zalvi.

Bruņotos spēkus parādē pārstāvēs Militārā policija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Mācību vadības pavēlniecības Instruktoru un Kājnieku skola, Sauszemes spēku 1. un 2.kājnieku bataljons, Jūras spēki, Gaisa spēki, kā arī triju Zemessardzes novadu apakšvienības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 3.novembrī notiks Ventspils govju parādes eksponātu izsole. Sākotnējā vienas gotiņas izsoles cena ir 540 lati.

Atbilstoši Govju parādes starptautiskajai koncepcijai izsolē savāktā naudas summa tiks ziedota labdarībai, informē Ventspils dome. Par 2012. gada Ventspils Govju parādes noslēguma izsolē iegūto naudas summu plānots ierīkot rotaļu laukumu bērnunama Selga audzēkņiem.

Izsolei, kas notiks š.g. 3. novembrī Ventspils Jaunrades nama 2.stāva zālē, tiks nodotas 19 gotiņas: Sencis (autors - Ivars Drulle); Tirkīzs (autors - Aleksejs Naumovs un Ventspils Augstskola); Ķēniņgovs (autors - Andris Vītoliņš); Saimnieka levitācija virs Kurzemes Zilās govs saulgriežu naktī (autors - Aigars Bikše); Āriešu viedgovs (autors - Miķelis Fišers); Kārtībai ir jābūt! (autors - Ginters Krumholcs); Latvijas Zelta govs (autors -Leonards Laganovskis); Barības ķēde (autors – Andris Prigičevs); Ventspils Zāļu govs (autors - mākslinieku kopa SERDE); Zelta Saules un Sudraba Mēness govs (autore - Helēna Heinrihsones); Vienos vārtos ( autori - Aivars Žukovskis un Futbola klubs Ventspils); Piena ceļš (autori - Mārīte Guščika un M.Čehova Rīgas Krievu teātris); Glāze piena (autors - Kaspars Zariņš); Atmosfēriskā strūklakas govs (autore - Merike Estna (Igaunija)); Ventspils stencils (autori - Mārīte Kluša un Ventspils Jaunrades nama tēlotāja mākslas studijas audzēkņi); Mūžzaļā govs (autors - Robertas Antinis (Lietuva)); Sievišķīgā govs (autore - Elita Patmalniece); Akmeņu govs (autore – Vija Zariņa); Pie spoguļa (autors - Jānis Mitrēvics).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. un 14. februārī Dailes teātrī notiks Lindas Leen koncerts Dziesmas mīlestības valodās ar īpašu Valentīndienas programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Krievijā šogad Uzvaras dienai veltītā militārā parāde plašāka nekā citus gadus

Gunta Kursiša, 09.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievija atzīmē Uzvaras dienu ar militārās tehnikas parādi Maskavas Sarkanajā laukumā.

Šogad tradicionālā parāde par godu Padomju savienības uzvarai pār Nacistisko Vāciju ir vēl plašāka nekā iepriekšējos gadus, ziņo BBC. Parāde ilga 59 minūtes ierasto 45 minūšu ilgās programmas vietā. Salīdzinot ar pagājušā gada parādi, šogad tajā tika demonstrēts par 50 militārās tehnikas vienībām vairāk, un lielāku lomu parādē ieņēma Sevastapolē bāzētā Melnās jūras karaflote. Kopumā parādē piedalījās aptuveni 11 tūkstoši kareivju.

Izskanējušas oficiāli neapstiprinātas runas, ka V. Putins vēlāk šodien varētu apmeklēt arī anektētās Krimas pussalas pilsētu Sevastopoli. Vācijas kanclere Angela Merkele norādīja, ka būtu «žēl», ja V. Putins izmantotu nacisma sagrāves uzvaras dienu, lai apmeklētu Krimu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valentīndienā mīlētājus aicinās slidot un skūpstīties

, 09.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidot visu mīlētāju dienu, Latvijā notiek visdažādākie pasākumi.

Siguldā, koncertzālē Baltais flīģelis 13. februārī, plkst. 19.00 notiks trīs Latvijas tenoru tradicionālais Valentīna dienas koncerts Mīlas lidojums.

14. februārī plkst. 12 tirdzniecības centrā Mols notiks Ašais randiņš, kura laikā visi interesenti varēs iesaistīties savas otrās pusītes meklēšanā. Jāpiebilst, ka vakarā Ašais randiņš viesosies arī Vecrīgas klubā Opium, kur par godu visu mīlētāju dienai notiks divas stundas gara šovprogramma.

Tie, kuri Valentīndienā vēlas nodoties kaislībām, var doties uz Bite Klientu apkalpošanas centru Rīgā, Merķeļa ielā 2, kur jau no plkst. 09 notiks skūpstīšanās rekorda sacensības. Pāris, kas skūpstīsies ilgāk un kaislīgāk, par katru rekorda minūti saņems vienu latu, kā arī Samsung S3600 mobilos tālruņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Notiks retro automašīnu un motociklu salidojums

, 18.08.2007

Attēls no retro automašīnu parādes 2007.gada 14.aprīlī Bukarestē. Attēlā redzams 1926.gada Fords.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā jau 9. gadu pēc kārtas 25. augustā notiks starptautisks retro automašīnu un motociklu salidojums Retro - Jūrmala 2007, ko sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi rīko Jūrmalas biedrība Vecās tehnikas klubs MG.

"Jūrmalas retro auto salidojums ir viens no lielākiem Baltijā, jo piesaista vairāk nekā 150 salidojuma dalībniekus no dažādām valstīm - Vācijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un, protams, Latvijas," norāda Jūrmalas pilsētas dome.

Retro automašīnu un motociklu parāde sāksies 25.augustā plkst. 10: 00 Ķemeros, bet jau plkst. 10:20 līdz 11:00 parādes dalībnieki piestās Jaunķemeros. No plkst. 11: 20 līdz 12:20 spēkrati būs skatāmi pie Kauguru kultūras nama, kur notiks Maizes svētki un uzstāsies grupa Lustīgais blumīzers.

Spēkrati no Kauguriem lēnā gaitā turpinās ceļu uz Dubultu laukumu, kur no plkst.13:00 līdz plkst. 15:20 notiks dažādi veiklības braucieni starp šķēršļiem, būs iespēja iepazīties ar automobiļu vēsturi, piedalīties konkursos un fotografēties pie antīkajām tehnikām. No Dubultu laukuma pa pludmali parāde dosies uz Jomas ielu, kur no plkst. 17:00 būs iespēja retro auto aplūkot. Parāde noslēgsies plkst. 19:30 ūdens atrakciju parkā Nemo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vācija – liels tirgus Latvijas uzņēmējiem

Ārlietu dienests Latvijas eksportam , [email protected], 10.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tirgus ir raksturojams kā tradicionāls un piesātināts tirgus ar 80 miljoniem patērētāju un plaši attīstītu rūpniecību. Kaut arī dzīves līmenis Vācijā ir augsts, ap 42% no iedzīvotājiem saņem dažādus pabalstus.

Attiecīgi arī patērētāju psiholoģija ir balstīta taupīšanas paradigmā, kā rezultātā Vācijā ir viens no augstākajiem naudas krāšanas rādītājiem pasaulē. Ņemot vērā visus šos apstākļus, Vācijas ekonomikas modelis ir balstīts uz spēcīgu rūpniecības preču eksporta nozari, kuras piedāvātā produkcija bieži tiek finansēta ar pašu vāciešu eksportēto kapitālu.

Vācijas ekonomikas attīstība

Sākot ar 2008. gada septembri Vācijas ekonomika atradās brīvā kritienā un sasniedza savu zemāko punktu 2009. gada Lieldienās. Gada sākumā vairākkārtīgi uz leju tika koriģētas šī gada ekonomikas izaugsmes prognozes līdz pat -6% samazinājumam. Lai mazinātu krīzes iespaidu 2009. gada sākumā Vācijas valdība pieņēma divas konjunktūras paketes ekonomikas stimulēšanai kopsummā 83 miljardu Eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Rudens stādu parāde", Bulduros

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

22. septembrī, no plkst. 09:00 līdz 16:00 Bulduros pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas notiks "Rudens stādu parāde". Izstāde notiek jau trešo gadu pēc kārtas, un, dalībnieku , kā arī apmeklētāju skaits ar katru gadu paliek kuplāks.

Izstādē jau tradicionāli piedalīsies vadošās kokaudzētavas, tādas kā "Latvijas valsts meži" - "Kalsnavas" un "Strenču" kokaudzētavas un , z.s. "Bērziņi", stādaudzētava "Dimzas", "Blīdenes kokaudzētava", "Zaļenieku kokaudzētava", kokaudzētava "Bulduri", gan daudzi citi lielāki un mazāki stādu audzētāji.

Izstāde organizē Stādu audzētāju biedrība (SAB) sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu, un to varēs apmeklēt bez maksas jebkurš interesents.

Tāpat kā Jelgavā notiekošajā "Latvijas stādu parādē" izstādes laikā būs iespējams vienkopus aplūkot ļoti plašu augu sortimentu, dārza inventāru, kā arī citas dārzniecībā noderīgas lietas, un, protams, interesējošās lietas iegādāties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15.maijā Rīgā tiks piedzīvota projekta CO2 E-Race Rīga kulminācija –sacensības automašīnām ar zemu CO2 izmešu līmeni Biķernieku trasē un šo automašīnu svinīga parāde Rīgas centrā.

Projekta mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un globālā klimata krīzi Latvijā, kā arī demonstrēt risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

Lai mērotos spēkiem trasē, dalībai sacensībās ir laipni aicināts pieteikties ikviens hibrīda, elektromobīļa vai kādas citas automašīnas ar samazinātu CO2 izmešu līmeni īpašnieks. Sacensību nolikums būs pieejams projekta CO2 E-Race Rīga mājas lapā, sākot ar 15.martu. Pēc spraigajām autosacīkstēm Biķernieku trasē, pasākumu programmu turpinās svinīga CO2 parāde Rīgas centrā, kuras laikā ikvienam apmeklētājam būs unikāla iespēja iepazīt un apskatīt šīs automašīnas tuvāk. Parāde sāksies ar videi draudzīgo automašīnu braucienu pa Rīgas centru, pēc kura Rātslaukumā notiks katras automašīnas demonstrēšana un svinīga sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonija. Noslēdzoties parādei, elektromobiļus un citas videi draudzīgas varēs apskatīt Rīgas Motormuzejā Muzeju nakts ietvaros. Projekta CO2 E-Race Rīga pasākumu sērijas pirmais posms sākās pagājušā gada 14.novembrī Rīgā, kad elektroniskās automašīnas LYNX un HUMMER veidoja Rīgas CO2 karti. CO2 E-Race projekta pasākumus Latvijā organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā, Sorosa fondu Latvijā, Biķernieku komplekso sporta bāzi un Rīgas motormuzeju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kinoteātra "Rīga" Repertuārs 14.09. - 20.09.07.

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kinoteātrī "Rīga" otrdienas ir atlaižu laiks - visu biļešu cena Ls 1,50!

Biļešu cenas:

darbadienās līdz pl.16:00 - Ls1,50

darbadienās pēc pl.16:00 un brīvdienās - Ls2,50

P.S. biļešu cenu politika neattiecas uz kinofestivāla "Baltijas Pērle" ietvaros izrādītajām filmām

Mazā zāle

"randiņš Belevilā"

("Les Triplettes de Belleville ")

Francija-Kanāda-Beļģija, 2003

Režisors: Silvēns Šomets

Animācija: Filmu studija "RIJA", Studio les Triplettes, Artdog, 2d3D, Walking the dog

Ilgums: 1 stunda un 20 minūtes

Čempions ir vientuļš zēns, kuru audzina vecmāmiņa. Ievērojusi, ka viņam nekas uz pasaules nešķiet aizraujošāks par braukšanu ar velosipēdu, Sūzas kundze enerģiski ķeras pie zēna trenēšanas. Paiet vairāki gadi, un Čempions attaisno savu vārdu. Viņš ir gatavs dalībai pasaulslavenajā Francijas velotūrē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modes un izklaides centra "Rīga Plaza" apmeklētājiem tiks sniegta iespēja izvēlēties un atskaņot visā tirdzniecības centrā sev vēlamo dziesmu, ko dzirdēs ikviens centra apmeklētājs.

Īpaši Valentīndienai radītu 210 mīlas skaņdarbu izlasi tirdzniecības centram izveidojis dīdžejs Toms Grēviņš.

Mīlas skaņdarbi ir apkopoti no visas mūzikas vēstures un pirmatskaņojumu tie tirdzniecības centrā piedzīvos 7. februārī.

Mīlas balāžu mūzikas liste būs pieejama informācijas centra digitālajā ekrānā. Darbības princips: cilvēks izvēlas kādu no skaņdarbiem, dziesma automātiski tiek reģistrēta sistēmā un nekavējoties atskan visā tirdzniecības centrā.

Sistēmu izstrādājuši "Rīga Plaza" digitālie sadarbības partneri "BrandBox Digital".

Šāda iespēja tirdzniecības centra klientiem gan tiks piedāvāta tikai limitētā laika posmā - no 7. līdz 16. februārim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz divdesmit Šveices likumsargu guvuši ievainojumus sadursmēs ar vardarbībā pāraugušas tehno mūzikas parādes dalībniekiem. Nekārtību laikā policija izmatojusi asaru gāzi, ūdensmetējus un aizturējusi 60 demonstrantus, no kuriem liela daļa pārstāvējusi Black Bloc anarhistu kustību.

Nemieri izcēlās svētdienas agrā rītā Šveices galvaspilsētā Bernē, kur norisinājās nesankcionēta tehno parāde Tanz Dich Frei (Dejo brīvs). Maskās tērpti parādes dalībnieki centās izlauzties cauri ap parlamentu esošajiem nožogojumiem. Šveices likumsargi novērsa mēģinājumu izlauzties līdz parlamentam, tomēr sadursmes turpinājās Bernes dzelzceļa stacijas tuvumā, kur demonstranti demolēja bankomātus, izsita logus bankām un veikaliem. Saskaņā ar policijas aplēsēm, vardarbīgajos nemieros radušies zaudējumi vairāku simtu tūkstošu Šveices franku apmērā.

Likumsargi norāda, ka nesankcionētajā parādē piedalījušies aptuveni 10 tūkstoši cilvēku, lielākā daļa no kuriem bijuši miermīlīgi. Parādes dalībnieki nesuši plakātus ar pret kapitālismu, neliberālo ekonomiku un policijas brutalitāti vērstiem uzrakstiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot 155 gadus kopš pirmās dzelzceļa līnijas atklāšanas Latvijā, VAS Latvijas dzelzceļš no šodienas līdz pat svētdienai pirmo reizi Latvijā rīko dzelzceļa transporta līdzekļu parādi, kas apskatāma Rīgā, Krustpilī un Daugavpilī, informē VAS Latvijas dzelzceļš.

Dzelzceļa transportlīdzekļu parāde tika atklāta šodien Rīgā, Centrālajā dzelzceļa stacijā (1.perons 11.ceļš) un būs apskatāma līdz plkst.21.

Tālāk parāde pa vēsturisko dzelzceļa līniju dosies uz Krustpils staciju, kur rīt, 21.maijā Muzeju nakts ietvaros dzelzceļa transporta līdzekļi būs apskatāmi no plkst. 15 līdz pat 1.00 naktī. Parāde noslēgsies svētdien, 22.maijā Daugavpils stacijā, kur lokomotīves un dzelzceļa darba mašīnas būs aplūkojamas no plkst.12 līdz 19.

Parādes laikā iespējams ne vien pirmo reizi Latvijā paviesoties lokomotīves iekšpusē, iejusties restorānvagona viesa godā, aplūkot iespaidīgās sliežu ceļu uzturēšanas darba mašīnas un Latvijā lielāko putekļusūcēju (jeb vakuuma iekrāvēju, kas savāc akmeņus un citus smagus priekšmetus vietās, kur tie traucē satiksmi), bet arī vērot grupas Dzelzs vilks uzstāšanos un izmēģināt ceļojumu spēli Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši.com apkopotās Jāņu svinību vietas pasaulē

, 21.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija

Grez-Doiceau

Jāņu svinēšana Grez-Doiceau

23.jūnijā no 20:00 uz kopīgu Jāņu svinēšanu pļavā pie Grez-Doiceau visus aicina Latviešu biedrība Beļģijā ar LR pastāvīgās pārstāvniecības NATO atbalstu un Latvijas Kultūras koledžas līdzdalību.

20:00-21:00 Līgotāju sagaidīšana, vainagu vīšana, siera un medalus darīšana, Līgo tērpu skate, rotaļas bērniem.

21:00-22:30 Jāņu tēva un mātes godināšana, vakarēšana, sadziedāšanās un apdziedāšanās.

22:30-2:30 Jāņuguns aizdegšana, dejas un rotaļas pie ugunskura.

2:30-3:30 teatralizēta spēle un papardes zieda meklēšana.

3:30-4:00 saullēkta sagaidīšana

Vakarēšanas laikā būs Latvijas alus un uzkodas, beļģu sieru galds (par atsevišķu samaksu: 6 EUR) un pašu cienasts (pēc ieskatiem).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notiks mākslas darbu izsole

Privātajā Latviešu Mākslas muzejā 3.jūlijā 19:00 tiek rīkota Latvijas vecmeistaru un mūsdienu mākslas darbu izsole.

Šodien Rīgā notiks veloparāde un velopikniks

Šodien, 27.jūnijā, pulksten 15.00 Rīgā notiks neparasta dizaina velosipēdu parādes brauciens no Šmerļa ielas uz Sūnu salu pie Mīlgrāvja tilta, informēja Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa.

Notiks plazmas virsmas inženierijas jautājumiem veltīta konference

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, 9.jūnijā un 10.jūnijā notiks pirmā starptautiskā RTU un Eiropas Plazmas un virsmas jonu inženierijas komitejas organizētā zinātniskā konference Plazmas virsmas inženierija - aizsardzības un dekoratīvie pārklājumi, kurā ar priekšlasījumiem piedalīsies aptuveni 45 zinātnieki no 12 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Rumulēšanās diena Vidzemes lauku sētā

, 10.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rankas pagastā, Gulbenes rajona, Kalna Pakalniešos 17.maijā notiks Rumulēšanās diena – pasākums Vidzemes lauku sētā. Pēc rumulēšanās, jārēķinās ar pārģērbšanos.

Pasākuma programmā paredzēta izsole, kurā kāds īpašumā tiks pie graciozas telītes un korpulenta tītara. Pasākuma īpašie viesi būs pats smukais Ķencis, Jaunpiebalgas skanīgās Sudraba Lakstīgalas, kā arī pundurponijs – Lapsiņkungs no Malienas, Db.lv informē Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Garkalne.

Notiks vairākas amatu prasmju apgūšanas kā svilpīšu griešana, slotu siešana, vainagu vīšana, prievīšu celošana; klūdziņu un koka darbi, rupjmaizes cepšana. Vienlaikus ar amatu apgūšanu darbosies arī Veselības pirts - masāžas, zāļu slotiņas, novērtējami vērtīgi padomi un ne tikai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bulduros notiks Rudens stādu parāde

Sandra Dieziņa, 22.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens laiks ir piemērots, lai dotos aplūkot stādu izvēli, ieklausītos speciālistu padomos un izbaudītu gadatirgus noskaņu, rīt notiekošajā Rudens stādu parādē Bulduros.Rudens stādu parāde notiks pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas, no pulksten 9, un tajā piedalīsies stādaudzētāji, bitenieki un amatnieki no visas Latvijas, kā arī no Lietuvas. Izstādes laikā Bulduru Dārzkopības vidusskolā notiks arī dažādi bezmaksas semināri – pulksten 9 – Nensija Priedīte un Ilva Ozola stāstīs par stādāmo materiālu dzīvžogiem un to ierīkošanu, pulksten 10 – par augļu koku un ogulāju stādīšanu informēs un praktiskus padomus sniegs Gunta Krastiņa, bet pulksten 11 zinātniski pētnieciskā ražošanas firma «Intelectual resources» lasīs lekciju «Trūdvielas jeb humusvielas, to būtība un pielietošana». Savukārt, pulksten 12 savu jauno veidolu prezentēs žurnāla «Dārzs un Drava» pārstāvji, bet pēc tam par savu sadarbības ieceri «Internets žurnālā un žurnāls internetā» klāstīs «Latvijas Dārzu biedrība» un SIA «Horti». Izstādi Bulduros organizē Stādu audzētāju biedrība (SAB) sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21. augustā Rīgā notiks tradicionālā un gada lielākā seno spēkratu parāde - Rīga Retro. Tā Rīgas svētku ietvaros notiks jau piekto reizi.

Pasākumā būs apskatāmi vairāk nekā simts antīkie transportlīdzekļi - kā automobiļi, tā arī motocikli. Automašīnas un motocikli izvēlēti tā, lai ar to palīdzību raksturotu mašīnbūves vēsturisko attīstību Latvijā un pasaulē. Šogad daudzas automašīnas Latvijā varēs aplūkot pirmo reizi, piemēram, Mercedes Benz 280 SE (1970.g.), Cadillac Fleetwood 57-60 Special (1957g.), Dodge KC 33A (1934 g.) u.c. transportlīdzekļus. Pasākums jau tradicionāli būs starptautisks – tajā piedalīsies arī Lietuvas un Igaunijas seno spēkratu entuziasti.

Parāde sāksies plkst. 10:00, kad senie spēkrati no Rīgas Motormuzeja pa Brīvības ielu dosies uz pilsētas centru - Rātslaukumu. No plkst. 11:00-13:30 Rātslaukumā būs antīko transportlīdzekļu izstāde, bet pēc tam tos varēs apskatīt pie Rīgas Motormuzeja. Pasākuma kulminācija būs plkst. 16.00, kad muzejā tiks prezentēts Latvijā restaurētais kravas automobilis Renault FU(1919g.) ar speciālu alus darītavas kravas kasti. Šis ir Latvijā vecākais profesionāli restaurētais kravas automobilis. Turklāt, pēc muzeja datiem pasaulē ir atrodami vēl tikai divi šāda modeļa eksemplāri. No plkst. 18.00 visi interesenti Biķernieku trasē varēs vērot aizraujošos seno spēkratu regularitātes un veiklības braucienus. Visos svētku pasākumos ieeja būs bez maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgā notiek atklātās minifutbola sacensības

, 16.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 17. un 18.augustā Kuldīgas pilsētas stadionā norisināsies Zemessardzes atklātās sacensības minifutbolā. Tajās piedalīsies komandas no Zemessardzes (ZS) un citām Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienībām. Sacensībās startēs 13 komandas, katrā 11 dalībnieki.

Sacensību mērķis ir veicināt sporta popularitāti zemessargu un karavīru vidū, kā arī noskaidrot labākās minifutbola komandas Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Šā gada 17.augustā plkst.9.10 notiks sacensību svinīga atklāšanas parāde. Noslēguma parāde ar uzvarētāju apbalvošanu notiks 18.augustā plkst.15.00.

Sacensības organizē Zemessardzes Sporta klubs sadarbībā ar 1.Zemessardzes novadu, Zemessardzes 45.kājnieku bataljonu un Latvijas futbola federāciju.

Informāciju sagatavojusi:

Guna Freimane

Zemessardzes štāba

Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste

Tālrunis: 67335951

E-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru