Jaunākais izdevums

Latvijas mūzikas ierakstu Gada Balva 2008 sarīkojuma vadītājas Baibas Sipenieces tērps, par kura autori titros nosaukta Elita Patmalniece, ir uzkrītoši līdzīgs Mis Universe 2007 ceremonijas tērpam.

Miss Universe 2007 norisinājās Meksikā 28. maijā, un tur uzvarēja jauniete Riyo Mori, no Japānas. Saņemot Miss Universe kroni, viņai mugurā bija tērps, kura uzkrītošo līdzību ar Baibas Sipenieces tērpu, kas bija skatāms sarīkojumā Nacionālajā operā un televīzijas tiešraidē 24.02.09 balvas pasniegšanas ceremonijā pasākuma otrajā daļā.

Līdzību pamanījusi Db.lv lasītāja Ieva Zūzāne (Liepāja), kas iesūtījusi Db.lv pašas uzņemtās fotogrāfijas no televīzijas pārraides.

Savukārt Riyo Mori tērpu var apskatīt, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā hostinga servisa kompānija "Miss Group" iegādājusies Lietuvā bāzēto hostinga servisa kompāniju "Interneto vizija" un tās meitasuzņēmumu "Rakrejus", informē finanšu konsultāciju kompānijas "Prudentia" pārstāvji.

"Prudentia" birojs Tallinā pildīja vietējā darījuma konsultanta lomu, pārstāvot "Miss Group".

Dibināta 2014.gadā, Miss Group ir starptautiska hostinga servisa grupa, kas piedāvā plašu spektru ar hostingu saistītajiem pakalpojumiem. 2020.gada februārī starptautiskā privātā kapitālā kompānija "Perwyn" iegādājās "Miss Group" vairākuma akciju paketi ar mērķi atbalstīt "Miss Group" tās izaugsmes plānu realizēšanā, kas ir orientēti uz starptautisko ekspansiju un uzņēmumu iegādes stratēģijas realizēšanu.

"Interneto vizija" un tās meitasuzņēmuma iegāde ir otrais darījums, kas realizēts "Perwyn" vadībā, un 11."Miss Group" realizētais uzņēmumu iegādes darījums pēdējo divu gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā konkursā Miss Bikini uzvarēja Rumānijas pārstāve Diāna Irina Bojanka.

Šajā konkursā bez Miss Bikini titula tiek piešķirti vēl četri tituli. Miss Pavasaris titulu ieguva austrāliete Keisija Lī Brunkera, Miss Vasara titulu ieguva venecuēliete Luna Ramosa, Miss Rudens titulu ieguva ķīniete Zao Kiana, bet Miss Ziema titulu - latviete Diāna Kubasova.

«Es esmu tik satraukta, ka nezinu, ko lai saka. Visas dalībnieces bija ļoti spēcīgas, un esmu ļoti laimīga, ka uzvarēju,» pēc titula saņemšanas sacīja rumāniete.

Kopā šajā konkursā piedalījās dalībnieces no 63 valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV miljardierim piederoša kompānija iesūdz tiesā Lietuvas uzņēmumu

Ritvars Bīders, 25.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardierim Donaldam Trampam piederoša kompānija iesniegusi tiesā prasību pret Lietuvas uzņēmumu Pramogu Akademija, apsūdzot to neatļautā preču zīmes izmantošanā, ziņo Lithuaniatribune.com.

D. Trampam un telekanālam NBC piederošo ASV kompāniju Miss Universe Organization tiesvedībā pret Lietuvas uzņēmumu pārstāv advokātu birojs Metida, kura pārstāvji norāda, ka pagājušajā nedēļā viņu birojs iesniedzis Viļņas apgabaltiesā prasību par neatļautu zīmola Mrs. Universe izmantošanu.

Lietuvas kompānija, kas pagājušajā nedēļā Lietuvā bija rīkojusi savu konkursu Mrs. Universe 2010 (Misis Visata), noraida pret to izvirzītās prasības par nelikumīgu preču zīmes izmantošanu.

Tiek lēsts, ka Lietuvā konkursa Mrs. Universe rīkotājiem valsts atvēlējusi 63 tūkstošus litu (13 tūkstošu latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skaistumkonkursu krāšņuma iedvesmota, kādreizējā to dalībniece Agnese Eiduka atradusi biznesa iespējas svētku tērpu darināšanā.

«Es radot sapņus, ir teikušas manas klientes,» saka svētku tērpu šuvēja Agnese Eiduka, i/k Halarah īpašniece. Sākumā šī nodarbe viņai bijusi hobijs. Sevi par dizaineri viņa nesauc, taču pieskaita pie modes māksliniekiem. Pēc viņas teiktā, atšķirība esot tā, ka modes dizainers rada ikgadējas sezonālās kolekcijas pavasaris/vasara un rudens/ziema, bet modes māksliniekam kolekciju skaits nav noteikts. Taču Agnese strādā gan ar individuāliem klientiem, gan rada kolekcijas, vairāk tās esot t.s. kapsulkolekcijas.

Viņas pirmā tērpu kapsulkolekcijas skate notikusi Milānā 2004. gadā, pēc kāda laika – arī Latvijā. Nopietnāk ar tērpu izgatavošanu Agnese sāka nodarboties 2012. gadā, savu kolekciju Royal Illusion izrādot pasākumā Vidzeme Fashion. «Tas bija pieteikums – es esmu, es daru,» saka Agnese.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kā dažos mēnešos ar formas tērpiem nodrošināt 800 darbiniekus? Atbild eksperti

Sadarbības materiāls, 12.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažus simtus darbinieku ir iespējams ietērpt unikālā uzņēmuma formas tērpā trīs mēnešu laikā, informē Baltijas darba formu ražotājs “Youniformer”. Uzņēmums, kas ar darba apģērbu nodrošina aviokompānijas, bankas, aizsardzības aģentūras un citas organizācijas, paātrina projektus, izmantojot virtuālos rīkus un daudzu gadu pieredzi formas tērpu izgatavošanā lielajām korporācijām.

Uzņēmumi var radīt paši savus formas tērpus

Daudzi uzņēmumi, kuriem nepieciešami formas tērpi, meklē pārbaudītus risinājumus – darbiniekiem ērtas, izturīgas dizaina kombinācijas, kas sniegtu vēlamo vēstījumu. Tāpēc “Youniformer” piedāvā saviem klientiem vispirms apskatīt formas tērpu katalogu, kurā ir vairāk nekā 50 dažādu dizainu, ko uzņēmumi var pielāgot, izvēloties tīkamākās krāsu kombinācijas un akcenta aksesuārus.

"Lai būtu vieglāk iedomāties, kā formas tērps izskatītos dažādās krāsās, esam izstrādājuši speciālu rīku, kas ļauj virtuāli pielāgot jūsu izvēlēto formas tērpu, lai tas atbilstu jūsu uzņēmuma stilam. Tas ir labākais veids klientiem, kuriem vēl nav skaidra redzējuma par to, kā izskatīsies viņu formas tērps, un kuri vēlas pārrunāt potenciālās iespējas ar saviem darbiniekiem,” stāsta Edita Šekšteliene, “Youniformer” izpilddirektore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstrādāts pilnīgi jauns Valsts policijas formas tērpu dizaina paraugs – mūsdienīgs un vizuāli atšķirīgs no tā, kāds bijis līdz šim.Jaunos formas tērpus plānots ieviest līdz 2019. gada beigām, informē VP.

«Viss būs atkarīgs no tā, kā mums veiksies darbi ar birokrātiskām lietām, bet, ja viss ritēs raiti, tad 2019. gada otrajā pusē un uz 101. Valsts policijas parādi policisti soļos jaunajās formās,» biznesa portālam Db.lv komentē Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

To, cik varētu izmaksāt visu Valsts policijas darbinieku formas tērpu nomaiņa, I.Ķuzis vēl nevarēja precīzi pateikt: «Pagaidām šie ir prototipi un ja pakāpeniski pāriesim uz jaunajām formām, tad mēs varētu iekļauties esošajā finansējumā, pat bez papildus finanšu piesaistes».

Tiks rīkots iepirkums, kura laikā izvēlēsies komersantu, kurš arī noteiks formas tērpu izmaksas. I.Ķuzis norāda, ka viens policijas formas tērpa komplekts varētu izmaksāt aptuveni 1500 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Fotostāsts: Fidels un Miss Zaļā - līdz nāve viņus šķirs

Lelde Petrāne, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kubietim Fidelam ir bijušas vairākas sievas un daudzas draudzenes. Tagad viņa meita ir stāvoklī un drīz padarīs viņu par vecotēvu, bet šīs viņa dzīves detaļas nevarot salīdzināt ar viņa mūža mīlestību - Señorita Verde jeb Miss Zaļo.

Kā savā blogā raksta Reuters fotogrāfs, Fidels labi sadzīvo ar kaimiņiem, viņam patīk stāstīt jokus un viņš gandrīz vienmēr ir labā garastāvoklī. Reizēm gan viņš izskatoties mazliet nostaļģisks vai bēdīgs, jo viņa mājai ļoti nepieciešams remonts un vīrietis raizējas, ka tā kādu dienu sagāzīsies virs viņa un Miss Zaļās, Fidela mīļotās automašīnas, piemēram, spēcīga vēja laikā.

Cilvēki ir piedāvājuši iegādāties Miss Zaļo, lai Fidels spētu salabot savu 100 gadus veco koka māju, bet viņš tam nepiekrīt. «Es nekad nepārdošu Miss Zaļo. Tikai ideja par viņas pārdošanu man liek nodrebēt,» viņš saka, piebilstot: «Cilvēkiem nav jūtu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētku tērpus šobrīd pērk biežāk nekā nomā, pasākumi kļūst arvien vienkāršāki, greznas vakarkleitas tiek vilktas daudz retāk; biznesu sekmē valsts simtgades svinības.

Tērpu nomā sevi pieteikuši uzņēmumi, kas piedāvā klasiskos apģērbus – uzvalkus, frakas un vakarkleitas, kā arī drēbes un aksesuārus dažādiem tematiskajiem pasākumiem. Klientu netrūkst ne vieniem, ne otriem – uzvalkus un smokingus pārsvarā iznomā kungi, kuri dodas darījuma braucienos, sava tirgus niša ir arī tematisko ballīšu un vintage apģērbu nomas pakalpojumiem.

Viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas sāka biznesu tērpu nomas jomā, ir salons 7. Avēnija, kas šajā segmentā darbojas jau 22 gadus. «Tirgus nav pārāk piesātināts, daudzi nomas pakalpojumu sniedzēji atver savus uzņēmumus un diezgan ātri tos aizver, jo Latvijā pieprasījums pēc tērpu nomas nav pārāk liels,» atzīst 7. Avēnijas īpašniece Velga Bremze. Pēc viņas domām, biznesa veiksme ir atkarīga no nomas piedāvātā tērpu sortimenta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tērpu nomā Uzvalks un kleita sniegavīra, medmāsiņu un ķirbja tērpus masku ballēm atrast nevar.

Taču piedāvājumā ir apģērbs un aksesuāri, kas atspoguļo XX gs. ģērbšanās modi. Tērpu nomas saimniece Rūta Kuplā oriģinālās XX gadsimta liecības vākusi desmit gadu un tagad viņas kolekcijā ir apmēram 500 vienību. Sākotnēji drēbes viņa pirkusi savam priekam, jo interesējusi tērpu vēsture, bet pēdējos trīs gadus, kopš atvērusi tērpu nomu, kolekcijas apmērs papildināts sistemātiski, gādājot, lai būtu aptverti visi gadu desmiti un pēc iespējas plašāks drēbju izmēru klāsts.

«Neviens cilvēks nav pelnījis, ka viņam kaut kas neder, nomā ir pieejamas lielāku izmēru kļošenes, kas šūtas no oriģinālā kremplīna auduma,» smejoties saka R. Kuplā. Plašākais piedāvājums ir tiem, kam ieplānota balle 50.–80. gadu stilā un kuriem interesē šīs desmitgades.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš nedēļas sākuma radiostacijās ir dzirdams slavenās britu apvienības Depeche Mode jaunākais studijas darbs – dziesma Wrong. Šis ir pirmais singls no grupas jaunā albuma Sounds Of The Universe, kas mūzikas veikalos nonāks 20. aprīlī.

Zināms, ka grupa paplašina gaidāmo Tour of the Universe turneju. Depeche Mode apstiprina, ka Tour of the Universe tūres ietvaros tā uzstāsies arī Ziemeļamerikā. Grupa sniegs 22 koncertus lielākajās reģiona pilsētās un pirmais koncerts notiks 24. jūlijā Toronto.

Tour of the Universe tūres koncertos skatuves dizainu veidos slavenais mākslinieks, scenogrāfs Antons Korbīns.

Jāatgādina, ka Depeche Mode koncerts Rīgā notiks 25. maijā Skonto futbola stadionā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Miss Universe rīkotājus apvaino dalībnieču seksuālā ekspluatācijā

Vēsma Lēvalde, 16.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skaistumkonkursa Miss Universe rīkotāji izpelnījušies plašu nosodījumu un pārmetumus par konkursa dalībnieču «seksuālo ekspluatāciju», jo izvietojuši internetā kailus dalībnieču fotoattēlus, piesegtus vien ar zīmējumiem uz ķermeņa.

Telekompānija NBC un miljardieris Donalds Tramps vislielāko nosodījumu izpelnījušies tāpēc, ka iepriekš atņēmuši uzvarētāju kroņus tām skaistulēm, kas bija piekritušas līdzīgām fotosesijām, ziņo NEWSru Israel. Turklāt starp dalībniecēm, kuru apgleznotie kailfoto redzami internetā, ir arī Mis ASV Rima Fakiha, kas augusi musulmaņu ģimenē. Tiesa, viņa pati atzinusi, ka nav jutusies neērti pozējot, un runa esot par augsta līmeņa mākslu. Arī rīkotāji uzsver, ka body - art nepārkāpj pieklājības normas, kā arī noraida pārmetumus, ka uz šādu radikālu reklāmu viņus spiedis konkursa reitinga kritums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No šodienas Rīgā nopērkams Depeche Mode jaunais albums

, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodien Rīgas (citur Latvijā - tuvākajās dienās) mūzikas veikalos nopērkams grupas Depeche Mode jaunais albums Sounds of the Universe, informēja Mikrofona ieraksti pārstāvis Klāss Vāvere.

Tas ir grupas 12. studijas albums, kurš seko 2005. gadā iznākušajam Playing the Angel.

25.maijā Depeche Mode Tour of the Universe tūres ietvaros koncertēs Rīgā, bet 25.aprīlī klubā Pulkvedim neviens neraksta… notiek grupas fanu kluba rīkotais albuma prezentācijas pasākums.

Sounds of the Universe Latvijā pieejams četros dažādos izdevumos:

• CD standartizdevums

• Limitētas tirāžas CD + DVD

• Limitētas tirāžas 2 Vinila LP + CD

• Īpašā fanu kaste 3CD + DVD

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Dzirnavnieks kopā ar Elitu Patmalnieci rada dizaina priekšautu kolekciju

Lelde Petrāne, 10.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Dzirnavnieks un modes dizainere Elita Patmalniece ir uzsākuši kopīgu projektu un pirmo reizi radījuši speciāla dizaina priekšautu kolekciju sievietēm un vīriešiem, aicinot sabiedrību atcerēties un ikdienā ieviest skaistu ēst gatavošanas kultūru.

AS Rīgas Dzirnavnieks un Mindshare veiktā aptauja liecina, ka tikai 8% Latvijas iedzīvotāju ikdienā uzliek priekšautu, gatavojot ēst. Turklāt gandrīz 60% priekšautu vispār nelieto, bet 33% to uzliek tikai dažreiz.

Uzņēmums akcentē, ka priekšauts vēl tikai pirms dažiem desmitiem gadu bija neatņemama ēdiena pagatavošanas kultūras sastāvdaļa katrā virtuvē. Tas tikai vēlreiz apliecinot, ka lielajā steigā un aizņemtībā sabiedrība arvien mazāk uzmanības velta pašam ēst gatavošanas un pasniegšanas procesam.

Elita Patmalniece norāda: «Ikviens, kurš gatavo ēst mājās, zina, ka gatavošanā svarīgas ir labas domas un garastāvoklis. Tāpēc, kas var būt labāks garastāvokļa uzmundrināšanai kā skaists priekšauts, kas ēst gatavošanu padara daudz patīkamāku, un iespējams tieši tas radīs papildus iedvesmu pagatavot kaut ko īpašu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ar tautastērpu darināšanu uzņēmumi un amatnieki gan kopj kultūras mantojumu, gan pelna

Anda Asere, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā interese par tautastērpiem pamazām palielinās, saka Inga Jākobsone, SIA Tautas tērpu centrs Senā klēts direktore. «Domāju, kļūstam latviskāki un sākam apzināties īstās vērtības. Esam daudz kur pabijuši, redzam, kas notiek pasaulē. Atbraucam atpakaļ un tad droši vien arī uz savām lietām spējam paskatīties citādi. Kamēr dzīvojam mazā «kastītē», pat nepamanām, kas mums ir, un, kamēr kāds nepasaka, ka tā ir vērtība, šķiet, tas nav nekas īpašs,» viņa spriež.

I. Jākobsone stāsta, ka tautas tērpu darinātājiem gada centrālais notikums ir Līgo svētki. Šogad rosība ir vēl intensīvāka, jo seko Dziesmu svētki. «Visi tautastērpu šuvēji un audumu audēji šogad ir pārslogoti,» viņa saka. Pašlaik Latvijā tautastērpus gatavo vairāki uzņēmumi, tostarp Muduri, Anvi AM, Ļutes, aušanas darbnīca Vēvrīšas, kā arī individuāli tērpu darinātāji.

SIA Tautas tērpu centrs Senā klēts tautastērpu izgatavošana ir gan bizness, gan kultūras mantojuma kopšana. Centrā ir arī pastāvīgā izstāde, kur apskatāmi aptuveni 40 tērpi, un bieži vien uzņēmums pārstāv Latviju dažādās izstādēs, visbiežāk – sadarbībā ar vēstniecībām. Tādējādi tērpi ir pabijuši daudzās valstīs, piemēram, pērn bija izrādīti Gruzijā, drīzumā būs Zviedrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas modes zīmols Narciss ir izstrādājis formas tērpu dizainu vienam no Krievijas vadošajiem tūrisma operatoriem Pegas Touristik

Pagaidām Narciss izveidojis formas Pegas Touristik galvenā biroja, kas atrodas Maskavā, darbiniekiem, uzšujot vairāk nekā simt formas tērpus. «Šis darījums ir nozīmīgs ne tik daudz finansiāli, cik reputācijas ziņā – sadarboties ar veiksmīgāko, lielāko tūrisma operatoru Krievijā ir lieliska izdevība,» saka Alise Trautmane, modes zīmola Narciss dibinātāja.

Pegas Touristik ir franšīzes visās lielākajās Krievijas pilsētās, kopumā tie ir 550 biroji 183 pilsētās. Pašlaik tūroperatora vadība apspriežot formas tērpu pasūtīšanu arī savām franšīzēm. «Ļoti ceram, ka saņemsim pasūtījumu formas tērpiem viņu franšīzēm, kas būtu jau vairāki tūkstoši formu. Taču tas pagaidām pārrunu procesā. Līdzšinējos formas tērpus viņi pasūta Turcijā, un mūsu formas tērpu izmaksas ir augstākas, kā arī dizainiski sarežģītākas,» teic A. Trautmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ballītēs pulcējas gangsteri

Linda Zalāne, 02.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembris allaž ir aktīvākais tematisko pasākumu laiks, baļļuki notiek arī janvārī un februārī, tieši tad augstu vilni sit arī tērpu nomas bizness, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Specializēto tērpu nomas uzņēmumu klienti ir gan korporatīvo pasākumu rīkotāji, gan to apmeklētāji. Arī privātpersonas nereti rīkojot tematiskas balles.

«Tērpu nomu izveidoju pirms pieciem gadiem. Nepiedāvāju nedz karnevāla kostīmus, nedz maskas, bet gan īstus XX gadsimta tērpus vai kvalitatīvus to atdarinājumus. Diezgan bieži tērpus nomā vēsturisku filmu veidotāji,» stāsta tērpu nomas Uzvalks un kleita īpašniece un tērpu darinātāja Rūta Kuplā. Konkurence šajā nišā neesot liela, jo īstus vintidža tērpus tikpat kā neviens nepiedāvājot, savukārt pieprasījums ar katru gadu tikai pieaugot.

Savukārt SIA Ammari specializācija kopš 2005. gada – maskas un tērpi bērniem, karnevāla apģērbs. Tērpu pieaugušajiem esot maz. Vienlīdz aktīvs darbības laiks uzņēmumam ir ne tikai Ziemassvētki un gadu mija, bet arī Lieldienas, Mārtiņi un rudens ražas laiks. Ziemassvētkos un gadu mijas laikā visbiežāk tiek meklēti tērpi sniegpārsliņām, sniegbaltītēm un vilkiem, stāsta SIA Ammari direktore Antra Rozīte. Pieprasījums, salīdzinot ar pirmskrīzes gadiem, ir aptuveni vienā līmenī, savukārt krīzes gados Ammari jūtami esot samazinājušies masku pārdošanas rādītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labdarības koncerts «Uzcel savu baznīcu!» Bruknas muižā pulcēs mūziķus, dziedātājus un māksliniekus.

Svētdien, 10. jūnijā, pirms koncerta no plkst. 14.00 Bruknas muižas dārzā būs atvērtas radošās darbnīcas, kuras vadīs mākslinieces Elita Patmalniece un Ilze Patmalniece, kā arī gleznotāja Ieva Bondare. Ieplānota arī cepļa atvēršana. Par to parūpēsies podnieks Artis Kleinbergs. Savukārt biedrība «homo ecos:» piedāvās radošas darbnīcas - veidu, kā apgūt jaunas dabai draudzīga dzīvesveida zināšanas.

Pirms lielā koncerta operdziedātāja Ilona Bagele plkst. 15.00 Bruknas baznīcā uzstāsies kopā ar ērģelnieci Larisu Carjkovu. Plkst. 16.00 Bruknas muižā koncertā «Uzcel savu baznīcu!» piedalīsies Intars Busulis un Abonementa orķestris, Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Aivars Hermanis, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, Ieva Akurātere, Jānis Lūsēns, Atis Ieviņš, grupa «Putnu Balle», koris «Laiks» un citi Latvijā pazīstami mākslinieki. Koncertu vadīs Maija Kalniņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze:Narciss tērpi pošas uz Ņujorku

Anda Asere, 13.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Narciss tērpi nopērkami arvien plašākā areālā ārpus Latvijas, taču eksporta attīstība prasījusi vairāk laika, nekā sākotnēji plānots.

Taču kopš šīs vasaras modes nams Narciss ir vairāk pamanāms arī pašu mājās – Berga bazārā ir atvērts šā zīmola veikals un ateljē. Tas ir ar individuālu pieeju, stāsta Alise Trautmane, SIA Narciss īpašniece. Liels pluss esot iespēja turpat uz vietas apģērbu koriģēt, pielāgojot to figūrai. «Domāju, ka mūsu pārdošanas rezultāti būtu sliktāki, ja nebūtu šī pakalpojuma. Blakus ir citi Latvijas modes dizaineru salonveikali – Anna LED, Latvijas modes Klase, kas rada auru šim rajonam,» teic Alise.

Veikalam grūti atrast darbiniekus, viņa atklāj. «Latvijā ir tik maz apģērbu veikalu, kur man patīk apkalpošana. Pārdevējs veikalu var padarīt brīnišķīgu vai arī pilnībā sabojāt priekšstatu par zīmolu. Darbinieku meklējumi ir aktuāli, domāju, ne man vienai. Šai profesijai ir jāpatīk un jāmāk iemantot klientu cieņu un uzticību. Tā nav pierunāšana vai klanīšanās. Jābūt profesionālim, un tādu ir maz. Tas netiek uzskatīts par cienījamu darbu,» viņa spriež.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas un muitas iestāžu ierēdņiem turpmāk būs jānēsā formastērpi, kas izmaksās vairāk kā 74 tūkstošus latu.

Līdz šim formas tērpu lietošana tika noteikta tikai muitas iestāžu ierēdņiem. Tā kā Finanšu policija ir VID struktūrvienība, kura realizē tiesību aizsardzības iestādes funkcijas, veic operatīvo darbību VID kompetencē esošajos jautājumos, kā arī veic noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanu, nepieciešamas noteikt atšķirības ne tikai žetona veidā, bet, tāpat kā muitas iestādēm, ieviest formas tērpus un dienesta pakāpēm atbilstošas atšķirības zīmes, lai finanšu policiju varētu identificēt kā tiesību aizsardzības iestāžu funkciju veicēju.

Pašlaik formas tērpus un dienesta pakāpēm atbilstošas atšķirības zīmes lieto 1218 VID muitas iestāžu ierēdņi - 1071 ierēdnis VID Muitas pārvadē un 147 ierēdņi VID Muitas kriminālpārvaldē. Savukārt VID Finanšu policijas ierēdņi formas tērpus nenēsā, tie lieto atšķirības zīmi žetona veidā – kopskaitā tie ir 1387 VID muitas iestāžu un VID finanšu policijas ierēdņi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lego izmēģinās spēkus tiešsaistes videospēļu tirgū

, 11.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dānijas rotaļlietu ražotājs Lego plāno ieņemt savu vietu starp pasaulē populārajām tiešsaistes videospēlēm, laižot klajā spēli Lego Universe, ziņo Swedish Wire.

Lego Universe veidotāji – kompānija NetDevil – norāda, ka jaunā videospēle būšot patlaban populāro tiešsaistes spēļu World of Warcraft, Second Life un Club Penguin apvienojums vienā.

Lai gan iznākušas jau vairākas Lego videospēles, šī ir kompānijas pirmā spēle, kas balstīta uz tādu pašu ideju, kā patlaban populārās World of Warcraft un Second Life.

Komentāri

Pievienot komentāru
Spītējot krīzei

Veselais saprāts nesamazinās

Signe Knipše, Db, 13.11.2009

«Skatoties uz nomniekiem, man ir sajūta - būs labi! Viņi zina, ko dara. Viņi izdzīvos! Ir samazinājušies viņu apjomi, ir samazinājušās telpas, ko viņi iznomā, bet nav samazinājies veselais saprāts!» saka industriālo parku attīstītāja NP Properties izpilddirektore Elita Moiseja. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ļoti skaidri un noslīpēti kā dārgakmeņi - tā par biznesa mērķiem teic Elita Moiseja. Runājot konkrētāk, nākamgad industriālo parku attīstītājs NP Properties grib noturēties pašreizējā līmenī.

«Būtu labi, ja spētu apgrozījumu palielināt par 5 - 10 %, bet to mēs vēl redzēsim,» NP Properties valdes priekšsēdētāja E. Moiseja piebilst. Šogad apgrozījums ir krities - par aptuveni piekto daļu salīdzinājumā ar 2008. gadu, tomēr tas esot krietni labāk nekā vidēji nekustamā īpašuma tirgū, kur samazinājums ir 25 - 30 %. Kā tas panākts? Elita Moiseja stāsta, ka, krīzei sākoties, uzņēmums rīkojās diezgan strauji. «Jau 2008. gada vidū samazinājām visu, ko varēja. Kopumā izmaksas samazinājām par gandrīz 30%. Bijām diezgan gatavi visam, kas būs, tomēr tas bija kā cunami, kas nāk virsū, un tu neko nevari izdarīt.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas muzejā 6. aprīlī plānota mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstādes Elitas darbi izsole un tikšanās ar mākslinieci.

Iegūtos līdzekļus māksliniece veltīs mūziķa Jāņa Groduma pieminekļa izveidei.

Izsole būs izstādes noslēguma akcija.Personālizstāde Elita darbi būs apskatāma Liepājas muzeja mazajā zālē Kūrmājas prospektā no 20. marta līdz 6. aprīlim.

Izstādē Elitas darbi ietvertas gleznas izšūšanas tehnikā, kā arī spilgti krāsu tēli gleznieciskos portretos.

«Es esmu māksliniece. Brīvs cilvēks – ko gribu, to daru. Bet nav labi tik un tā! Tā es ņemos un mokos. Tāpēc jau tu esi mākslinieks, lai nebūtu mierā ar sevi. Ja būsi apmierināts ar sevi, tu esi miris, tad Rīga būtu gatava, un viss,» tā māksliniece saka pati par sevi.

Elita Patmalniece ir modes māksliniece, kas veido tērpus skatuves māksliniekiem, teātra un operas izrādēm, piedalījusies dažādos projektos TV, reklāmā, laikrakstos un žurnālos. Viņa pazīstama arī kā gleznotāja, kas mākslas darbus veido neierastā tehnikā, piemēram, divdimensiju krāsainas, stilizētas ainavas un klusās dabas izšuvumus uz audekla.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ukrainas politiķi kļūst arvien neapmierinātāki ar puskailo protestētāju aktivitātēm

Lelde Petrāne, 18.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekaunīgi provokatīvas, puskailas jaunas sievietes no grupas Femen kļūst par uzkrītošu, lai gan nelūgtu, spēlētāju uz Ukrainas politiskās skatuves, vēsta Reuters.

Anna Hutsola (Anna Hutsol), 26 gadus vecā Femen līdere, stāstījusi, ka viņa vada nelielu «armiju», kas sastāv no 300 aktīvistēm (galvenokārt studentēm), kas ir gatavas atkailināties sabiedriskās vietās, lai atbalstītu Ukrainas sieviešu tiesības.

Grupai paplašinot savu darbību, tādējādi aptverot plašāku jautājumu loku, viņa apgalvojusi, ka Femen neatkāpsies, saskaroties ar pastiprinātu policijas pretdarbību.

Jāatgādina, ka Femen aktīvistes izraisīja nelielu diplomātisku kņadu pagājušajā mēnesī Krievijas premjerministra Valdimira Putina vizītes laikā. Pagājušajā nedēļā divas daļēji ģērbtas Femen dalībnieces pārtrauca Irānas izstādi, ar savu protestu atbalstot Irānas sievietes, kas atrodas apcietinājumā par tādām lietām kā, piemēram, laulības pārkāpšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīko gada komercizstādi Latvijas māksliniekiem

Vēsma Lēvalde, Db, 14.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

UPB galerijā Liepājā 15. decembrī atklās gada noslēguma mākslas izstādi Gleznojums uz koka. Visus izstādē redzamos darbus varēs arī iegādāties, informē izstādes rīkotāji.

Izstādei veidot darbus aicināti vairāk nekā četrdesmit sabiedrībā labi pazīstami mākslinieki - Ivars Heinrihsons, Helēna Heinrihsone, Frančeska Kirke, Elita Patmalniece, Sandra Krastiņa, Edgars Vērpe, Egils Rozenbergs, Anna Heinrihsone, Kristaps Zariņš, Ģirts Muižnieks, Gunārs Krollis, Ingūna Krolle, Līga Ķempe un citi. Izstādē ar saviem darbiem piedalās arī mākslinieki no Liepājas – Aivars Kleins, Valdis Mackars, Inita Vītoliņa, Aldis Kļaviņš, Ginta Stavrovska, Valdis Mackars, Benita Bitāne.

Mākslinieki veidojuši gleznojumus uz koka, tēlniecības objektus kokā vai apgleznojuši kokā darinātus priekšmetus. Izstāde tapusi sadarbībā ar Rīgas Galeriju Bastejs un būs skatāma līdz 1. martam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sākam biznesu: Piesakās biznesa atbalsta programmā un izveido savu modes salonu

Anda Asere, 25.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Doma par savu modes salonu Barbarai Brodelei bija jau sen, beidzot viņa to ir piepildījusi, vienuviet piedāvādama pēc sava dizaina šūtus tērpus un mammas gleznas.

«Es zināju, ka reiz man būs savs salons, man tikai vajadzēja «īsto» laiku,» saka Barbara Brodele, modes un mākslas salona B līdzīpašniece. Viņa modes biznesā ir jau no 17 gadu vecuma – pēc Vieglās rūpniecības tehnikuma modelētāju nodaļas absolvēšanas viņa sāka strādāt pie Latvijā leģendāras modes mākslinieces Asnātes Smelteres. Nesen Barbara uzzināja par Hipotēku bankas (tagad – Altum) programmu Lec biznesā! un biznesa idejas pieteikuma termiņš spiedis ne vien vēlēties, bet arī pieņemt lēmumu patiešām īstenot savu ieceri. Taču jaunā uzņēmēja atzīst, ka izveidot savu uzņēmumu bijis diezgan grūti. Biznesa plāna izstrādei veltīts pusgads un aizņēmuma iegūšana prasījusi daudz nervu. «Bankas atbalsta, bet strikti izvērtē pieteikumus,» viņa saka. Papildu izaicinājums ir tas, ka Barbara ir strādājoša mamma, un viņas vīrs ir sportists, kurš spēlē Vācijas klubā. «Sports ir viņa būtība. Es gribēju, lai viņš realizē savu sapni. Nevēlējos viņam akli braukt līdzi, gribēju piepildīt savu sapni, nolēmu palikt un dibināt uzņēmumu,» stāsta Barbara.

Komentāri

Pievienot komentāru