Citas ziņas

Vēl tikai mēnesis līdz Fiat Panda 4x4 izcīņai orientēšanās sportā

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Šodien Sužos tiks apbalvoti 50 labākie augusta mēneša orientēšanās sacensību "Magnēts" dalībnieki, kā arī turpināsies izcīņa par sacensību galveno balvu - automašīnu Fiat Panda 4x4.

Kā jau iepriekš ziņots, sacensības rīko orientēšanās sacensību rīkotājs "Magnēts" sadarbībā ar itāļu automašīnu Fiat un Alfa Romeo oficiālo pārstāvi Latvijā "Auto Italia". Sacensības noris jau kopš maija un līdz galvenās balvas izcīņai atlicis vairs tikai mēnesis.

Šobrīd izcīņu par "Auto Italia" dāvāto galveno balvu Fiat Panda 4x4 automašīnu turpina 173 dalībnieki, kuri ir izpildījuši noteiktās prasības - katru mēnesi noskrējuši vismaz 5 kārtas un finišējuši ar ieskaitītu rezultātu.

Tāpat katru mēnesi kādā no etapiem visiem dalībniekiem un interesentiem ir iespēja pašiem sēsties pie stūres un pa meža ceļiem izmēģināt mazo džipu Fiat Panda 4x4.

Iepriekšējā sacensību etapā savus spēkus orientēšanās sportā izmēģināja arī Latvijā populāri mūziķi, ne tikai skrienot pa mežu, bet arī braucot ar Fiat Panda. Pēc brauciena atzinīgus vārdus mazajam auto veltīja mūziķi no grupām "Putnu balle" (attēlā), "Double Faced Eels", Dons un citi.

Lai arī par galveno balvu šobrīd var turpināt cīnīties 173 dalībnieki, tomēr visiem "Magnēts" sacensību dalībniekiem ir iespēja būt 50 labāko mēneša sportistu vidū un iegūt vērtīgas balvas no " Auto Italia".

Papildus informācija,

Baiba Opmane

Vincents Grupa

Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja

[email protected]; M. + 371 29458778

"Auto Italia" ir viens no Vincents Grupa uzņēmumiem.

Vincents grupu veido - restorāns "Vincents", dizaina salons "Vincents Inspira", Natuzzi mēbeļu salons "IVN Grupa", būvķīmijas ražotne "Vincents Poliline", arhitektūras projektēšanas birojs "Avotiņš, Vincents un Partneri", "Vincents" būvniecība, automobiļu Fiat, Alfa Romeo dīleris Latvijā "Auto Italia", kā arī šo marku importētājs Latvijā un Igaunijā "Itaalia Auto", Maserati importētājs Baltijas valstīs "Modena Motors".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iedvesmojoties no tradicionālā geokešinga, 4x4 Centrs radījis zīmolu 4x4 GeoFind, lai attīstītu 4x4 slēpņošanu Latvijā – ar 4x4 apvidus auto sasniedzamu kontrolpunktu un objektu meklēšanu, izmantojot Globālās pozicionēšanas sistēmu jeb GPS.

4x4 GeoFind kontrolpunkti tiek izvietoti interesantās, salīdzinoši grūti pieejamās vietās un apskates objektos, lai dalībniekiem būtu gan saistošs pats meklēšanas process, gan iespēja atklāt jaunus un agrāk neiepazītus dabas objektus Latvijā.

Katrs 4x4 GeoFind objekts un kontrolpunkts tiek novērtēts ar atbilstošu punktu jeb zvaigznīšu skaitu, atkarībā no punkta sasniedzamības un paša punkta novietojuma grūtības pakāpes. 4x4 GeoFind punkti var būt gan viegli ieraugāmi, gan arī paslēpti.

4x4 Centrs valdes priekšsēdētājs Edvīns Bauers skaidro: «Strādājot pie 4x4 GeoFind idejas, mēs, pirmkārt, domājam par ierindas apvidus auto īpašniekiem, par ģimenēm ar bērniem un draugiem. Lai viņi varētu piedzīvot daudzveidīgākas brīvdienas, piemēram, aizbraukt pie dabas ar pikniku, pameklēt kontrolpunktus vieglos bezceļa apstākļos un rezultātā gūt daudz jaunu iespaidu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ jaunais Fiat un Alfa Romeo pārstāvis SIA Autobrava oficiāli uzsācis šo marku auto tirdzniecību un apkopi Latvijā.

SIA Autobrava valdes priekšsēdētājs Jānis Ieviņš: «Kopš pagājušā gada decembra, kad Autobrava sāka darbību Gunāra Astras ielā 5, izveidota spējīga un pieredzējusi darbinieku komanda, atjaunots servisa aprīkojums un ieviests nepieciešamais programnodrošinājums. Lai gan aktīva iekārtošanās rosība autocentrā sakrita ar gadumijas svinībām, Autobrava pakalpojumus jau paspējuši izmantot daudzi Fiat automobiļu īpašnieki.»

Sākot ar 20. janvāri Autobrava piedāvās klientiem iespēju iegādāties Fiat automobiļus uz īpaši izdevīgiem noteikumiem. Tā piemēram stilīgo mazauto Fiat 500 patlaban var iegādāties sākot no 69 latiem mēnesī, savukārt Fiat Professional komercauto līnijas pazīstamāko pārstāvi Ducato dīleris piedāvā, iekļaujot cenā visas servisa apkopju un remonta izmaksas 3 gadu garumā. Visiem interesentiem, kas iecienījuši itāliešu automašīnas, SIA Autobrava piedāvā unikālu iespēju iepazīties ar uzņēmuma servisa iespējām samaksājot par diagnostiku oficiālajā Fiat servisā tikai vienu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darba stresu izliek hokejā un izdzied korī

, 08.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv veica uzņēmumu aptauju, lai noskaidrotu, kādas sporta un kultūras aktivitātes tie organizē saviem darbiniekiem. Vairāki no aptaujātajiem uzņēmumiem motivē darbiniekus piedalīties ne vien ikgadējās sporta spēlēs vai dažkārt rīkotos atpūtas pasākumos, bet pat organizē uzņēmuma sporta komandas, korus, hobiju izstādes utml..

Antra Viļuma, RBSSKALS sabiedrisko attiecību speciāliste:

"RBSSKALS grupas uzņēmumu darbiniekiem tiek piedāvāts atbalstīt viņu iniciatīvu un idejas. Tās nav regulāras iknedēļas aktivitātes, bet gan dažādu ideju realizēšana. Vairākus gadus RBSSKALS komanda piedalījās AVE SOL rallijā, pagājušajā vasarā mūsu komanda piedalījās Streetbola čempionātā. Katru gadu ir citas aktivitātes, jo mēģinām nevis darbiniekus izklaidēt, bet atbalstīt viņu vajadzības, vēlmes un iniciatīvu. Dažkārt top projekti, kas ir pārsteigums citiem darbiniekiem un vadībai. Piemēram, uz uzņēmuma 15 gadu jubileju tika iestudēts muzikāls priekšnesums uz būvmateriāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Chrysler šogad biržā neiešot

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā gadā Chrysler Group tomēr neveiks sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), atsaucoties uz kompānijas lielāko īpašnieku Fiat SpA, raksta Bloomberg.

Pagaidām nav zināms precīzs termiņš, kad IPO varētu notikt, Chrysler turpinās darbu pie IPO, un progress varētu būt nākamā gada pirmajā ceturksnī. To, kad kompānija izies biržā, noteiks tirgus apstākļi un citi apsvērumi, norādījuši Fiat pārstāvji.

Iepriekš tika ziņots, ka Chrysler varētu notikt pēc dažām nedēļām, piesaistot 2 miljardus ASV dolāru, kā rezultātā kompānijas vērtība būtu aptuveni 10 miljardi dolāru.

Eksperti gan norāda, ka kompānijas patiesā vērtība nav tik liela, jo tā gandrīz neaptver tādus lielus tirgus ārpus ASV kā Eiropas Savienība un Ķīna. ASV gan uzņēmumam pēdējā laikā veicies un tās pārdošanas apjomi auguši par 8,7%. Kompānijas tirgus daļa gan gada laikā nav mainījusies un ir 11,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA Adam Auto slēdz līgumu par FIAT automašīnu izplatīšanu un apkalpošanu Liepājā

Vēsma Lēvalde, Db, 08.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Adam Auto un FIAT oficiālais pārstāvis Latvijā un Igaunijā SIA Auto Italia noslēguši līgumu par FIAT automašīnu tirdzniecību un apkalpošanu SIA Adam Auto autocentrā Liepājā.

SIA Adam Auto kā oficiālais FIAT tirdzniecības pārstāvis reālu šīs markas automašīnu apkalpošana un tirdzniecību Liepājā plāno sākt trīs mēnešu laikā, kas nepieciešami, lai veiktu darbinieku apmācības, izveidotu auto daļu noliktavu, iegādātos nepieciešamos instrumentus, kā arī pielāgotu uzņēmuma korporatīvo stilu.

«Ņemot vērā ekonomisko situāciju mūsu valstī un auto nozarē, kā arī tendences Eiropā, kad patērētāji automašīnas izvēlas daudz apdomīgāk un priekšroku dod kvalitatīvām ekonomiskās klases automašīnām, sagaidām, ka arī Latvijā pieaugs pieprasījums pēc mazās klases automašīnām, ko FIAT nodrošina plašā klāstā,» komentē SIA Adam Auto valdes priekšsēdētājs Kārlis Urbāns. «Turklāt FIAT plaši pārstāv komerctransportu, kas lieliski papildinās mūsu uzņēmuma auto salonos jau piedāvāto OPEL markas komerctransportu un patērētājiem nodrošinās daudz plašākas izvēles iespējas.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada decembrī Latvijā darbu uzsāk itāļu autoražotāja Fiat S.p.A. pārstāvis SIA Autobrava.

Uzņēmuma nosaukums izvēlēts identisks lietuviešu kompānijai UAB Autobrava, kas veiksmīgi pārstāv Fiat un Alfa Romeo markas jau kopš 2003. gada, un šajā laika periodā pārdevusi gandrīz 5000 Fiat automašīnas. Šī gada augustā Autobrava kļuva par pazīstamo itāliešu automobiļu importētāju visās trijās Baltijas valstīs.

Fiat autocentra oficiālā atklāšana notiks 2011. gada janvāra beigās, taču SIA Autobrava valdes priekšsēdētājs Jānis Ieviņš uzsver, ka apmeklētājiem autocentra durvis būs laipni atvērtas jau janvāra sākumā. «Mums bija iespēja izvēlēties starp vairākiem pilna servisa autodīlera darbībai piemērotiem objektiem,» atzīst J. Ieviņš. «Taču mēs nolēmām ievērot tradīcijas, un atsākt Fiat tirdzniecību un apkopi Gunāra Astras ielā 5. Šī vieta saistās ar Fiat marku jau esošajiem klientiem un būs viegli atrodama nākamajiem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamās pilsētas sīkaļas Fiat 500 nosaukumā pievienojot burtu X, ir radīts pilnīgi cits Fiat, kādu iepriekš itāļu modeļu gammā nav nekad bijis

Sāksim ar to, ka Fiat 500 X ir Jeep Renegade asinsradinieks, attiecīgi arī Fiat jaunais modelis būs pieejams gan ar priekšējiem vai arī visiem četriem velkošajiem riteņiem. Vienīgā būtiskākā atšķirība – itāļu krosovers ne tikai vizuāli, bet arī emocionāli ir iznācis smalkāks un pilsētnieciskāks krosovers, līdz ar to tehniskajā ekipējumā, vismaz pagaidām nav plānota īpaša bezceļa versija ar pazeminātajiem pārnesumiem, kāda ir Jeep Renegade Trailhawk ar kārtīgu Active Drive Low pilnpiedziņu, kas strādā tandēmā ar Selec-Terrain vilkmes kontroles sistēmu. Atliek tikai pieminēt, ka jaunais Fiat 500 X nule kā ir ieradies arī Latvijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fiat 500 prestižajos "Euro NCAP" drošības testos saņēmis piecu zvaigžņu novērtējumu

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fiat 500 "Euro NCAP" testos ir saņēmis piecu zvaigžņu novērtējumu (kopā savācot 35 punktus), tādējādi ieņemot pirmo vietu drošības novērtējumā savā klasē.

Tas ir ļoti būtisks sasniegums, kas apvienojumā ar nesen saņemtajiem drošības novērtējumiem Fiat Bravo, Grande Punto un Fiat Croma, tikai apliecina to, cik lielu vērību braucēju un pasažieru drošībai piešķir Fiat Automobiles Spa.

Fiat 500 sniegums bija tik izcils, ka jauno automobili var uzskatīt par vienu no drošākajiem visā automobiļu klāstā. Lai sasniegtu tādu vērtējumu, inženieri pārbaudīja katru iespējamo negadījumu veidu: frontālās un sānu sadursmes, kūleņus un aizmugures sadursmes. Tika ņemti vērā arī dažādie ātrumi, notiekot sadursmei, dažādu veidu iesaistītie šķēršļi un pasažieru ar ļoti dažādām fiziskajām atšķirībām aizsardzība.

Šī tik iekārojamā balva tika iegūta, uzlabojot vairākas iekārtas, kas ir Fiat standartaprīkojumā, sākot jau ar pasīvās drošības ierīcēm - 2 divpakāpju priekšējie drošības gaisa spilveni, 2 sānu drošības gaisa spilveni krūškurvja/ iegurņa aizsardzībai, 2 aizkarveida drošības spilveni un drošības spilvens vadītāja ceļu aizsardzībai. Priekšējās drošības jostas ar dubulto "pretensioner" nospriegošanas sistēmu un slodzes ierobežotāju arī ietilpst standartaprīkojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Auto Italia tirgos tikai Fiat markas automašīnas

, 10.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainoties uzņēmuma stratēģijai, turpmāk Auto Italia salons Purvciemā, G.Astras ielā 5 tirgos tikai Fiat markas automašīnas, savukārt Alfa Romeo mašīnas turpmāk tirgos otrs Vincents grupas auto nozares uzņēmums SIA Modena Motors K.Ulmaņa gatvē 114/3, iformē uzņēmums.

Šāds lēmums tika pieņemts domājot par klientu ērtību. Kā atzīmēja SIA Auto Italia valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks: ''Ņemot vērā, ka pēdējo gadu laikā Fiat ir prezentējis vairākus jaunus, ļoti konkurētspējīgus un sevi tirgū jau pierādījušus modeļus, mums ir svarīgi, lai pircēji tos visus varētu gan apskatīt, gan izmēģināt arī testa braucienos. Tāpat lielu uzmanību šogad veltīsim arī komercatransportam. Jau pavisam drīz Latvijā sagaidāms viens no Fiat komerctransporta jaunumiem - minifurgons Fiat Fiorino."

Kā jau iepriekš minēts, šogad Latvijā gaidāmi vairāki jauni Fiat modeļi – par Gada auto 2008 atzītais Fiat 500, pirmais Fiat apvidus auto – Fiat Sedici, kā arī Fiat Linea. Fiat 500 Latvijā gaidāms šī gada martā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Fiat iegādāsies atlikušo Chrysler daļu

Žanete Hāka, 02.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Fiat panācis vienošanos ar Chrysler Group mazākumakcionāru, ASV autoražotāja pensiju fonda veselības aprūpes trastu United Auto Workers par atlikušo uzņēmuma akciju iegādi, raksta MarketWatch.

Kopējais darījuma apjoms ir 4,35 miljardi ASV dolāru. Apvienojoties, autoražotāji izveidos septīto lielāko autoražotāju pasaulē.

Paredzēts, ka darījums tiks noslēgts līdz 20.janvārim. United Auto Workers maksājumu saņems divās daļās – kā īpašu maksājumu no Chrysler, aptuveni 1,9 miljardu dolāru apmērā, kā arī kā tiešo maksājumu no Fiat – 1,75 miljardu dolāru apmērā. Tāpat vienošanās paredz, ka Chrysler veiks četrus ikgadējos maksājumus trastam – katru 700 miljonu dolāru apjomā.

Pēc paziņojuma Fiat akcijas cena palēcās par 16%. Kopumā pagājušā gada laikā Fiat akcijas cena pieauga par 57%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svinīgā pasākumā 20.oktobrī nosvinēti SIA "Latvijas Nacionālā sporta centra" (LNSC) jaunās sporta ēkas - Komandu sporta spēļu halles - kapsulas iemūrēšanas svētki.

Jaunās Komandu sporta spēļu halles atrašanās vietā - Kr. Barona ielā 99C, Rīgā, - tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Jaunā halle nodrošinās mūsdienīgu un kvalitatīvu infrastruktūru ar tehniskiem un funkcionāliem risinājumiem komandu sporta spēļu treniņiem un sacensībām nacionālā un starptautiskā mērogā.

Jau vēstīts, ka būvfirma "Arčers" gada sākumā noslēdza gandrīz 21 miljonu eiro vērtu līgumu ar "Latvijas Nacionālo sporta centru" par Komandu sporta spēļu halles būvniecību Krišjāņa Barona ielā, Rīgā. Parakstītais līgums paredz būvdarbu izpildi par 20 841 249,27 eiro. Tostarp 7 294 437,24 eiro būvuzņēmumam tiks izmaksāti avansā, bet kārtējie maksājumi tiks veikti katru mēnesi atbilstoši faktiski veikto būvdarbu apjomam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidāms, ka augstie Chrysler pārdošanas rezultāti Brazīlījā kompensēs vājos Fiat SpA tirgus rādītājus Eiropā, un abi autoražotāji arvien vairāk tuvinās to apvienošanai, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Paredzams, ka Fiat un Chrysler vadītājs Serdžio Marčione tuvākajā laikā iepazīstinās ar vienotu vadības struktūru 25 abu autoražotāju vadītājiem tādos reģionos kā Ziemeļamerika, Dienvidamerika, Eiropa un Āzija. Šāda rīcība nobruģēs ceļu pilnīgai Chrysler un Fiat apvienošanai, uzskata anlītiķi.

Šobrīd Fiat pieder 53,2% no Chrysler. Izmaiņas automašīnu ražotāja īpašniekos notikušas pagājušajā nedēļā, kad uzņēmums nopirka ASV un Kanādas daļas.

S. Maričone Fiat ir padarījis par vienu no Eiropas veiksmes stāstiem, raksta medijs. Šobrīd, ņemot par palīgu Chrysler, Fiat vadītājs plāno padarīt itāļu automašīnu ražotāju par «pasaules līmeņa spēlētāju».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārā amerikāņu zīmola Dodge sportiskākie modeļi Viper, Challenger un Charger Eiropā tiks arī turpmāk pārdoti ar Dodge zīmolu, savukārt tādi modeļi kā Dodge Jorney vai Dodge Nitro, iespējams, drīzumā Eiropā tiks tirgoti ar Fiat zīmotni, vēsta Automotive news.

Atgādināsim, ka Dodge ir daļa no Chrysler Group, kurā 20 % kopš šī gada vasaras pieder itāļu autogigantam Fiat. Šobrīd Fiat koncerns meklē ceļus kā optimizēt un sinerģēt Fiat un Chrysler modeļu klāstu. Fiat-Chrysler vadītājs Serdžio Marhione (Sergio Marchionne) apliecinājis, ka sākot no 2011. gada Dodge Journey un Nitro Eiropā un Latīņamerikā tikšot pārdoti ar Fiat zīmotni. Tostarp Fiat koncernam piederošie Lancia modeļi, izņemot Itāliju, turpmāk Eiropā tiks pārdoti ar Chrysler zīmotni. Lancia Delta un Ypsilon modeļi, kuri veido aptuveni 90 % no Lancia tirdzniecības apjomiem Itālijā pašmāju tirgū joprojām tiks tirgoti ar Lancia zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien nolēmu aizbraukt ciemos pie tēva. Uz jautājumu, kā tad viņam iet, saņēmu lakonisku atbildi: D****. Garlaicīgi. Futbola pa TV nav. Jopcik ar ārā! Čempi arī atcēla. Par olimpiādi gan vienalga, tur normāla futbola nav.

Covid-19 ir skāris un ietekmējis visas dzīves jomas. Arī sportu. Sporta industrija bija viena no stūrgalvīgākajām un ilgi nespēja pieņemt lēmumu par savu dīkstāvi. Bija mēģinājumi spēlēt pie tukšām tribīnēm, dezinficēt skatītāju vietas pirms sporta pasākumiem, noteikt atsevišķus reģionus, kurus vīruss skāris mazāk un tur aizvadīt spēles, taču jau no paša sākuma tas, ka sports varētu palikt vīrusa neskarts, izskatījās kā naiva cerība, kurai nebūs lemts piepildīties. Patiesībā sporta pasaule vēl aizvien nespēj sadzīvot ar šo notikumu pavērsienu, brīžiem ar pilnīgi nepamatotu optimismu spekulējot par čempionātu atsākšanās termiņiem un turnīru norises datumiem. Ja cilvēki vēl var mainīt savu ikdienas paradumu sportot, tad pats sports nevar atļauties apstāties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Sporta un fitnesa nozarei bez valsts atbalsta draud klubu slēgšana

Db.lv, 13.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Veselības un Fitnesa asociācija, Latvijas Ledus Haļļu asociācija un Latvijas Tenisa savienība atklātā vēstulē Finanšu ministrijai (FM) aicina izskatīt iespējas sniegt finansiālu atbalstu sporta nozarei.

Sporta klubi aicina atzīt sporta pakalpojumus par attaisnotajiem izdevumiem, noteikt samazināto PVN likmi 5% apmērā sporta un fitnesa nozarei, kā arī piemērot nozares uzņēmumiem specializētu atbalstu komunālo pakalpojumu maksājumiem.

Sporta nozarei ir nepieciešams atbalsts, lai tā spētu turpināt savu svarīgo lomu, stiprinot un uzlabojot sabiedrības fizisko un mentālo veselību. Tomēr, ja valsts nespēs rast risinājumus, kā finansiāli palīdzēt nozarei, daudzi sporta un fitnesa uzņēmumi nonāks finanšu grūtībās un, iespējams, pat bankrotēs. Tas atstās negatīvas sekas uz sabiedrības fizisko un mentālo veselību, kas rezultātā prasīs gan papildu izmaksas veselības aprūpes budžetā, gan arī nelabvēlīgi ietekmēs Latvijas ekonomiku kopumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Paralimpiskās komitejas rīkotajā Latvijas Paralimpiskā sporta centra arhitektoniskās vīzijas metu konkursā par labāko žūrija ir atzinusi piedāvājumu no Latvijas un Francijas arhitektu apvienības.

Apvienību veido SIA "RUUME arhitekti" no Latvijas, ""LOCAL" S.A.S. d'architecture" no Francijas, Ansis Šinke, Sandra Sinka, Marija Elida Moskera Martinesa (Maria Elida Mosquera Martinez), Žeroms Emanuels Pikards (Jerome Emmanuel Picard), SIA "K-Forma" un Liene Līce. Tas paredz Rīgā, Bišumuižā sporta centru izbūvēt kā ciematu - parku sportam un brīvai atpūtai, kas pieejams gan sportistiem, gan pilsētas iedzīvotājiem un ir pilnībā pielāgots cilvēkiem ar invaliditāti.

"Pirmās vietas ieguvēja piedāvājums bija vislabākais gan no drošības viedokļa, gan iekštelpas un ārtelpas vizuālās saiknes ziņā, gan arī potenciālo izmaksu un ieguvumu attiecību ziņā. Šajā risinājumā sporta centrs paredzēts kā vienstāva ēku komplekss, kas ar ēku apjomu un būvformu kārtojumu ir ļoti draudzīgs cilvēkiem ar invaliditāti, iekļaujas konkrētajā pilsētvidē un respektē tuvumā esošo Bišumuižas parku," ar bankas Citadele atbalstu notikušajā metu konkursa apbalvošanas pasākumā 27.decembrī teica konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs Juris Dambis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sadales tīkls par 1,8 miljoniem eiro iegādāsies automašīnas

Žanete Hāka, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies AS Sadales tīkls izsludinātais iepirkums par automašīnu iegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā izvēlēts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums. Automašīnas tiks iegādātas par 1,8 miljoniem eiro un konkursā uzvarējuši uzņēmumi SIA Unimotors Latvia, SIA HTC Automotive, SIA Volvo Truck Latvia, SIA Scania Latvia un SIA Domenikss.

Sadales tīkls iegādāsies četrus kravas automobiļus 4x4 ar hidromanipulatoru un grozu cilvēku celšanai, piecus kravas automobiļus 4x4 ar hidropacēlāju, vienu 7,5 t kravas automobili 4x4 ar hidropacēlāju, vienu kravas automobili 4x4 ar hidropacēlāju, vienu kravas automobili 6x2 ar hidromanipulatoru, vienu kravas seglu vilcēju ar hidromanipulatoru un divus kravas automobiļus 4x4 ar urbšanas iekārtu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 26 gadu Latvijas vadošais sporta izdevums Sporta Avīze tradicionāli paziņos labākos sportā mūsu valstī. Sadarbībā ar Optibet un Dienas Bizness konferencēm, 2021.gada laureātu paziņošana pirmo reizi būs skatāma tiešraides pasākumā Youtube kanālā, trešdien, 5.janvārī, plkst 9.30.

Sporta Avīzes gada aptaujas noslēguma pasākums tiešraidē pulcēs aptaujas laureātus, sporta dzīves organizatorus un atbalstītājus, nozares profesionāļus un viedokļu līderus, lai atskatītos uz 2021. gada spilgtākajiem notikumiem Latvijas sportā. Sporta nozares profesionāļi diskutēs par pandēmijas ietekmi uz bērnu un jauniešu sportu Latvijā, paziņos 2021.gada labākos Sporta Avīzes vērtējumā un prognozēs Latvijas sportistu iespējas 2022.gada ziemas olimpiādē Pekinā.

Pasākuma vadītāja lomā iejutīsies pazīstamais sporta žurnālists Lauris Lizbovskis.

Par bērnu un jauniešu sportu Latvijā ierobežojumu apstākļos diskutēs Dr. Sandra Rozenštoka, sporta ārste, Sporta Laboratorijas vadītāja, Kristaps Slaidiņš, Futbola Parks Academy treneris un dibinātājs, kā arī Kristaps Janičenoks, Latvijas basketbola līgu direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc savas definīcijas Fiat 500 vai lielizmēra 500 L ir jautri un dzīvespriecīgi auto. Tāds ir arī krosoveru saimei piejaucētais derivāts 500 L Trekking

Pirmajā mirklī varētu domāt, ka 500 L nosaukumam klāt pievienotais vārds Trekking automātiski solīs itālim pilnpiedziņu, un brīvbiļeti uz ceļu segumiem, kur Fiat 500 L nevēlas rādīties. Taču tā nav. Tā nu mūsdienu autobūvē ir iegājies, ka pircēju pielabināšanai bieži vien pietiek ar ārišķīgiem trikiem.

Sāksim ar to, ka Trekking versija būs apkarināta ar plastmasas arku un sliekšņu uzlikām, turklāt gan priekšpusē, gan aizmugurē ieraudzīsim masīvākus un izturīgākus buferus, kā arī speciāli šim modelim ir pielāgota dizaina 17 collu vieglmetāla diski. Tomēr pats svarīgākais – Trekking versijas virsbūves attālums līdz ceļa virsmai būs pacelts par 13 mm augstāk nekā 500 L, tāpat pastiepts ir garums un paplatinātas riteņu arkas. Līdz ar to vismaz vizuāli tiks radīta sajūta, ka ar šo Fiat varam mesties vagot smilšu un dubļu vannas. Ar to gan nevajadzētu aizrauties, lai gan zināmā mērā šis auto diezgan labi adaptēsies sarežģītākiem braukšanas apstākļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas automašīnu ražotājs Fiat, kas ir viens no tīkotājiem pēc General Motors (GM) piederošā ražotāja Opel Vācijā un Vauxhall Lielbritānijā, uzlabojis nosacījumus pārpirkšanas piedāvājumam, ziņo BBC.

Taču paralēli Fiat ir vēl vismaz trīs tīkotāji pēc Opel, ieskaitot Kanādas automašīnu rezerves daļu ražotāju Magna un Briselē esošo investīciju kompāniju RHJ International.

Fiat piedāvāto nosacījumu uzlabošana saistīta ar Magna piedāvājumu, kas paredz saglabāt visas četras Opel Vācijas rūpnīcas. Itālijas automašīnu ražotājs gan brīdinājis, ka gadījumā, ja Fiat kļūtu par Opel īpašnieku, vienu no rūpnīcām varētu nākties slēgt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto gigants Fiat paziņo par jaunu nosaukumu

Lelde Petrāne, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu auto gigants Fiat trešdien paziņojis, ka maina nosaukumu, jo pabeigta ASV autoražotāja Chrysler iegāde. Jaunais nosaukums būs Fiat Chrysler Automobiles, ziņo thelocal.it.

«Lai izveidotu patiesu konkurentu lielajām, globālajām autobūves grupām, valde ir nolēmusi veidot Fiat Chrysler Automobiles N.V. kā grupas mātes kompāniju,» liecina autoražotāja paziņojums.

Fiat priekšsēdētājs Džons Elkans norādījis, ka nosaukuma maiņa paver jaunu nodaļu attīstībā.

Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju Fiat akcionāri saņems vienu Fiat Chrysler Automobiles kopīgo akciju par katru Fiat akciju, kas tiem piederējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jeep Renegade ir leģendārā amerikāņu zīmola jaunākais izstrādājums, kam dzīslās ritēs vairāk itāļu, nevis amerikāņu asinis

Pēc saviem izmēriem Renegade balansē starp visiem zināmo dižpārdokli Nissan Juke un Opel jauno cerību Mokka. Jaunā itāļu–amerikāņu kopdarba kopējais garums ir 4232 mm, kas ir par teju 10 cm vairāk nekā Juke, bet par 4,6 cm mazāk kā Opel Mokka. Automašīnas pamatā ir itāļu partnera Fiat 500 L platforma, taču konstruktīvi abi modeļi ir atškirīgi. Pieminēsim kaut vai to, ka Renegade riteņu bāze ir 2570 mm, kas ir par 45 mm mazāk kā Fiat 500 L. Turklāt Renegade motora pārsegs ir izgatavots no alumīnija, bet aizmugurējā piekarē ir Mc Pherson statņi ar trijām apakšējām svirām. Īsāk sakot, Renegade ir īsts purva bridējs, ko līdzīgi kā Jeep ciltstēvu Willys MB var pielāgot militārajām vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau iepriekš sportā liela daļa komunikācijas ar faniem bija attālināta – tagad ir vēl lielāks fokuss uz attālināto komunikāciju.

"Šobrīd sporta vide dramatiski mainās. Taču vienā brīdī pēc trim vai sešiem mēnešiem stadioni būs vaļā un atkal notiks sacensības. Protams, ir liels jautājums, vai tikpat ātri stadioni piepildīsies ar skatītājiem. Turpmāk lielākais izaicinājums būs piesaistīt skatītājus," spriež Anrijs Brencāns, sporta un tehnoloģiju kompānijas SIA "Fan Apps" valdes loceklis.

"FanApps" turpina mārketinga kampaņas ar klientiem Eiropā. "Esam spiesti pielāgoties situācijai un meklēt klientus starptautiski, jo citās valstīs ir lielāki mārketinga budžeti un tur uz sportu skatās ilgākā termiņā," saka A. Brencāns. Viņa skatījumā šoks ir pārgājis ļoti ātri un šobrīd 30% klientu ir gatavi turpināt sadarbību. "Viņi zina, ka šodien ir grūti, bet viņi jau gatavojas tam, kas būs pēc mēneša. Cilvēki redz, ka dzīve turpinās. Protams, ja grib, var turpināt šokēties, bet tas šobrīd nekādi nepalīdz," norāda A. Brencāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Izsludināts iepirkums Elejas sporta halles un baseina celtniecībai

Zane Atlāce - Bistere, 03.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas novada pašvaldība šonedēļ izsludinājusi iepirkuma konkursu Elejas sporta halles un baseina celtniecībai, informē novada pašvaldībā.

Piedāvājuma iesniegšanas termiņš noteikts 28. augusts. Ja iepirkuma procedūra noritēs veiksmīgi, pašvaldība vērsīsies Finanšu ministrijas pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē ar lūgumu piešķirt aizņēmumu sporta kompleksa būvniecībai, to paredzot realizēt 3 gadu periodā - lielākie būvniecības darbi notiktu 2019.gadā, savukārt 2020. gadā būvdarbi varētu noslēgties.

SIA «DG Baltic» izstrādātais būvprojekts paredz, ka Elejas sporta halles un baseina celtniecība notiks trīs kārtās. Projekta pirmajā kārtā paredzēta baseina un administrācijas korpusa būvniecība, katlu mājas novietošana, esošās garāžas ēkas pārbūve, dīzeļdegvielas ģeneratora nojumes izveidošana un pazemes ugunsdzēsības rezervuāru būvniecība. Tāpat plānots izbūvēt arī maģistrālos inženiertīklus - siltumtrasi, ūdensapgādi un kanalizāciju, ārējo elektroapgādi un lietus kanalizācijas sistēmu. Savukārt projekta otrajā kārtā plānots būvēt sporta halli, bet trešajā kārtā veikt iekšpagalma teritorijas labiekārtošanu, bruģa seguma ieklāšanu un atpūtas zonas izveidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samazinot izmaksas, gan valsts iestādes, gan daudzi privātuzņēmumi ir atteikušies no veselības apdrošināšanas polišu iegādes saviem darbiniekiem, tādēļ, lai arī daudzi agrākie polišu īpašnieki turpina apmeklēt sporta klubus par saviem līdzekļiem, apmeklētāju skaits šī iemesla dēļ sporta klubos ir nedaudz sarucis.

Sporto bez polisēm

«Šī gada pirmajos piecos mēnešos no sporta pakalpojumiem atteicies katras otrās polises pasūtītājs, tādēļ apjoms krities aptuveni par 60%,» stāsta apdrošināšanas sabiedrības Balta pārstāve Kristīne Martinsone. Viņa norāda, ka, izvēloties veselības polises, klienti koncentrējas uz pamatpakalpojumiem - stacionāro un ambulatoro palīdzību.

«Apdrošināšana ir gājusi uz leju, tas ir skaidrs. Kļuvis mazāk to cilvēku, kas nāca ar apdrošināšanas kartēm, tomēr daļa no viņiem turpina nākt arī bez tām,» stāsta Siguldas sporta kluba Panatta direktors Agris Lelis. Kopumā viņš lēš, ka sporta kluba apmeklējums samazinājies apmēram par trešdaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru