Citas ziņas

Ventspilī notiks Baltijas mērnieku forums

Gunta Kursiša, 17.09.2013

Jaunākais izdevums

Ventspilī norisināsies Ceturtais Baltijas mērnieku forums, kas vienkopus pulcēs trīs kaimiņvalstu mērnieku sabiedrisko organizāciju vadošos pārstāvjus un par kadastra jomu atbildīgo valsts pārvaldes iestāžu vadību.

Forums notiks 20. septembrī Livonijas ordeņa pilī, Jāņa ielā 17, un tajā plānots spriest par profesionāļiem un sabiedrībai aktuāliem jautājumiem mērniecības un kadastra attīstības jomā.

Baltijas mērnieku forumā piedalīsies pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas zemes dienestiem, Lietuvas Uzņēmumu reģistra, Lietuvas Mērnieku asociācijas, Latvijas Mērnieku biedrības, Latvijas kartogrāfu un ģeodēzistu asociācijas.

Forums noritēs divās paralēlās sesijās – mērniecības profesionāļiem un valsts pārvaldes iestādēm-, kurās foruma dalībnieki runās un dalīsies pieredzē par aktuālākajām tēmām kaimiņvalstu mērniecības nozarē un valstu kadastra attīstībā. Sesijas vadīs foruma organizatori: Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga un Latvijas Mērnieku biedrības (LMB) valdes priekšsēdētājs Jānis Klīve. Valsts iestāžu pārstāvji dalīsies pieredzē un diskutēs par zemes vienību robežu nostiprināšanas apvidū problemātiku, sertificēto mērnieku pārraudzību, kā arī par kadastra sistēmas virzību un pilnveidošanu, ieviešot e-pārvaldi.

Baltijas mērnieku foruma aizsākumi meklējami 2009. gada novembrī, kad pirmo forumu LMB organizēja Rīgā nelielam mērnieku pulkam. Baltijas mērnieku forums tiek organizēts ik pēc pusotra gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rimi: Vivo centrs apmeklētājiem ir drošs

Dienas Bizness, 31.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Varam apgalvot, ka tirdzniecības centrs ir labā tehniskā stāvoklī un ir droša vieta tā apmeklētājiem un darbiniekiem,» laikrakstam Zemgales Ziņas norādījusi Jelgavas tirdzniecības centra «Vivo centrs» īpašnieku pārstāve Laura Podskočija.

«Vivo centrs» tika slēgts 27. martā 2. stāva grīdas flīžu seguma bojājumu dēļ. Pēc to konstatēšanas sākta notikušā apstākļu pārbaude.

«Ievērojot visstingrākos drošības standartus, «Vivo centra» īpašnieks «Rimi Baltic» grupas uzņēmums SIA «Plesko Real Estate» pieņēma lēmumu slēgt centru apmeklētajiem līdz brīdim, kad būs veiktas pilnvērtīgas pārbaudes un noskaidroti bojājumu iemesli. Padziļinātajās pārbaudēs tika piesaistīti sertificēti un pieredzējuši būvinženieri, konstruktori un mērnieki. Secināts, ka flīžu seguma bojājumiem tirdzniecības centrā ir kosmētisks raksturs, ko ietekmējis gan laika zīmogs, gan arī apkārtējās vides vibrācijas. Veikals apmeklētājiem tika atvērts jau 28. martā,» norādīja SIA «Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste L.Podskočija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijā iedzīvotāju skaits turpina samazināties!

Iniciatīvas grupa: Edgars Kots, Kristīne Krūzmane, Andris Svaža, Jānis Goldbergs, Māris Ķirsons, 19.07.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikumus varēja prognozēt jau 1997. gadā. Izbraukšana bija sākusies, un turpinājās skaidri redzams iedzīvotāju skaita kritums. Aizbrauca jauni, darbaspējīgi cilvēki, palika pirmspensijas vecuma iedzīvotāji. Tāpēc arī jautājums: «Kuram tas rūp?» Cauri laikiem.

Statistika visu pasaka

Mūsu mērķis nav uzzīmēt visdrūmāko ainu Latvijas vēsturē un tad pie šī izraktā kapa raudāt, un kā pēdējo darbu izsludināt liela etnogrāfijas muzeja būvniecību. Nē! Mūsu mērķis ir atvērt acis bezdibeņa malā, ieskatīties nāvei acīs un pateikt: «Ne šajā gadsimtā!» Pateikt: «Latvija bija, ir un būs!»

Kāds ir šis bezdibenis? 1990. gadā Latvijā piedzima par 3000 bērnu vairāk nekā cilvēku nomira, bet 2021. gadā mūsu demogrāfijas saldo ir mīnus 17,2 tūkstoši cilvēku. Aina ir acīmredzama. 2021. gadā pat bija situācija, kad no valsts cilvēki praktiski vairs neaizbrauca. Nevarēja, nebija kur, pandēmijas ierobežojumi! Mēs gadā zaudējām 17 tūkstošus cilvēku no kopējā iedzīvotāju skaita, jo bērnu mums ir pārāk maz. Proti, lejupslīdošā spirāle visās dzīves jomās beidzot ir parādījusi savus zobus. Mūsu tautas demogrāfijas koks kopš 2000. gada ir pamatīgi mainījies. Vecuma grupā līdz 30 gadiem cilvēku skaits kopš 2000. gada ir samazinājies vismaz par trešdaļu. Mēs esam vairāk 40+, bet cilvēkiem pēc 40 gadiem bērni dzimst daudz retāk, Tas vien nozīmē, ka aizvien mazāk paliek jauno vecāku, kuriem būs bērni.

Komentāri

Pievienot komentāru