Transports un loģistika

Viedkartes kavējas ražotāja vainas dēļ

Aisma Orupe, 08.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedkartes Rīgas sabiedriskajam transportam sāks izsniegt 9. aprīlī.

Šāda informācija izskanēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā, kur skatīja jautājumu par viedkaršu trūkumu Rīgas sabiedriskajam transportam.

Personalizēto viedkaršu trūkuma dēļ aptuveni 3 000 cilvēku palikuši bez zilā e-talona. Visvairāk tā trūkumu izjuta ap 500 personu, kurām pienākas dažādi atvieglojumi: pensionāri, skolēni un studenti. Tiem, kuri nevarēja saņemt savus e-talonus, tie tiks nosūtīti jau tuvākajā laikā kopā ar atvainošanās vēstuli.

Kā vaininieks šajā situācijā tika minēts ražotājs, kas solījis piegādāt vajadzīgo daudzumu līdz 15. martam, bet to nav izdarījis, līdz ar to Rīgas satiksme pārtraukusi jaunu karšu izsniegšanu no 22. marta. Pirmā partija ar 1 000 kartēm tika atsūtītas tikai 6. aprīlī, otrā tiks piegādāta 8. vai 9. aprīlī, bet līdz maija beigām atlikusī daļa. No 9. aprīļa tiks atjaunota viedkaršu izsniegšana. Ražotājam tiks pieprasīta kompensācija par neizpildīto līgumu.

Rīgā viedkaršu patēriņš izrādījies krietni lielāks, nekā sākotnēji plānots. Aprēķini rādījuši, ka Rīgā mēnešbiļetes izmanto aptuveni 160 000 cilvēku. Kopumā tika izgatavoti 220 000 viedkaršu, bet pēc tam vēl 100 000. Ar to bijis par maz, tāpēc vajadzējis vēl pasūtīt lielāku apjomu.

Komitejas ārkārtas sēdē deputāti nolēma prasīt Rīgas satiksmei informāciju par rīcību, kas sekos, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos. Atbilde uzņēmuma vadībai jāsniedz līdz 22.aprīlim.

Komentāri

Pievienot komentāru