Jaunākais izdevums

Viking Motors ir parakstījis sadarbības līgumu ar General Motors, tādejādi kļūstot par vienīgajiem pilnvarotajiem Cadillac, Corvette un Hummer automobiļu marku dīleriem Latvijā, preses konferencē informēja SIA Viking Motors izpilddirektors Raivo Saļms.

Kļūstot par Cadillac, Corvette un Hummer pilnvarotajiem dīleriem, SIA Viking Motors nodarbosies ar jaunu automašīnu un rezerves daļu tirdzniecību, automašīnu remontdarbiem, kā arī nodrošinās ražotāja sniegto garantiju saistību izpildi.

Viking Motors plāno 2007. gadā pārdot 60 Cadillac automašīnas, 27 Hummer automašīnas un 7 Corvette automašīnas.

"Cadillac ir leģendāra un prestiža automobiļu marka, un tas ir liels gods un izaicinājums būt par šīs markas pārstāvjiem Latvijā," uzsver Raivo Saļms.

Latvijā varēs iegādāties šādus Cadillac modeļus:

sportiskie un komfortablie sedani STS, CTS un BLS,

vidējās klases SUV modelis SRX,

lielais apvidus automobilis Escalade,

ekskluzīvā kupeja-kabriolets XLR,

Autosalonā varēs iegādāties trīs Corvette modeļus:

Coupe

Convertible

Z06

SIA Viking Motors piedāvās arī apvidus automobiļus Hummer:

H2

H3

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E&S Auto maina nosaukumu uz Viking Motors (video)

, 03.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA E&S Auto maina nosaukumu un turpmāk tā sauksies SIA Viking Motors, preses konferencē informēja Viking Motors Padomes priekšsēdētājs Peters Kalli.

"Līdz ar kompānijas nosaukuma maiņu tiek noslēgtas visas darbības, kas ir saistītas ar E&S Auto īpašnieku maiņu," skaidro Peters Kalli. Viņš turpina, sakot, ka kopīgs nosaukums abām radniecīgajām kompānijām turpmāk pavērs arī plašākas iespējas gan klientu apkalpošanas jomā, gan arī biznesa attīstībā.

Turpmāk SIA Viking Motors būs arī vienīgais un oficiālais Cadillac, Corvette un Hummer marku dīleris Latvijā. Savukārt Kia markas automašīnu tirdzniecība tika pārtraukta š.g. 1.martā, saglabājot garantijas servisa pakalpojumu sniegšanu klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viking Motors pārņem Saab un Kia oficiālo pārstāvi

, 16.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas kompānija a/s Viking Motors šā gada 12.janvārī iegādājusies 100% kapitāldaļu uzņēmumā SIA E&S Auto, kas ir Saab un Kia automašīnu oficiālais pārstāvis Latvijā, Db.lv informēja E&S Auto mārketinga vadītājs Mārtiņš Etkins. Tuvākajā laikā E&S Auto gatavojas kļūt arī par Cadillac, Corvette, Hummer un Amerikas Chevrolet modeļu pilnvaroto pārstāvi Latvijā.

"Līdzšinējais "E&S Auto" īpašnieks Elmo Saļms šogad svin savu 70.gadu jubileju, un viņš ir nolēmis doties pelnītā atpūtā pēc 14 gadu ilga, mērķtiecīga darba, kas ieguldīts, lai no neliela, specializēta automobiļu servisa izveidotu uzņēmumu, kurš ir Saab un Kia automarku oficiālais pārstāvis Latvijā," kompānijas pārdošanas motīvus skaidro M. Etkins. Igaunijā General Motors zīmolus pārstāvošajai kompānijai a/s Viking Motors līdzīga uzņēmuma iegāde kaimiņvalstī esot loģisks biznesa attīstības solis.

Tuvākajā laikā E&S Auto gatavojas arī kļūt par Cadillac, Corvette, Hummer un Amerikas Chevrolet modeļu pilnvaroto pārstāvi Latvijā. "Ņemot vērā Latvijas automašīnu tirgus izaugsmi, šāds automarku portfelis varētu būt interesants izaicinājums," paziņojis Viking Motors padomes priekšsēdētājs Peters Kalli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš aprīļa, kad par šīs markas oficiālo pārstāvi kļuvis Viking Motors, Cadillac tirdzniecības apjomi pieauguši par 217%, Db.lv informēja SIA Viking Motors mārketinga vadītāja Inga Tralla.

Šajā laika posmā no aprīļa līdz jūnijam (ieskaitot) tika pārdotas 19 Cadillac automašīnas, savukārt 2006. gadā par visu pirmo pusgadu tikai sešas, Db.lv norādīja I. Tralla.

"Lai iepazīstos ar mūsu tirgu un sveiktu Viking Motors ar labajiem rezultātiem, ciemos brauca Cadillac un Corvette Eiropas vadība. Šeit viņi pārliecinājās, ka teksts par Latviju kā džipu valsti atbilst patiesībai. Latvijā visvairāk pirktākie Cadillac modeļi ir Cadillac Escalade un Cadillac SRX. Tikmēr citur Eiropā lielāku popularitāti iemanto sportiskie sedani – Cadillac STS, CTS un rodsters XLR," liecina Viking Motors izplatīta informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Saab bankrots Viking motora darbību neietekmēs

Nozare.lv, 19.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmuma Saab Automobile pirmdien tiesā iesniegtais bankrota pieteikums automašīnu Saab pārstāvja Latvijā SIA Viking motors darbu neietekmēs, sacīja Viking motora pārstāve Arta Glaudiņa.

Glaudiņa norādīja, ka, neskatoties uz to, ka automašīnas vairs netiek ražotas un jaunie Saab auto ir pārdoti, Viking motors turpina pārdot mazlietotus un lietotus auto, kā arī piedāvā autoservisa pakalpojumus. «Servisa pakalpojumi ir pastāvējuši visu laiku, kopš Saab bijušas grūtības,» sacīja auto dīlera pārstāve.

Glaudiņa norādīja, ka Viking motora vadība par uzņēmuma tālāko rīcību pēc Saab ražotāja bankrota varētu spriest tuvākajā laikā.

Bez Saab Viking motors tirgo arī Cadillac, Corvette un Hummer automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

C-klases sedans - Cadillac BLS Latvijā nopērkams jau kopš aprīļa, kad par luksus zīmola Cadillac oficiālo pārstāvi kļuva SIA Viking Motors. Nupat rūpnīca prezentējusi arī Cadillac BLS Wagon, kas ir konstruēts, ievērojot potenciālo pircēju vēlmes lielākajos Eiropas tirgos, informēja Viking Motors mārketinga vadītāja Inga Tralla.

Jaunā modeļa cena ir, sākot no 32 921 eiro, kas apliecinot to, ka šis leģendārais un prestižais auto nav masu produkts.

Šis ir vienīgais Cadillac, kurš pieejams ne tikai ar trīs jaudīgiem benzīna, bet arī ar divpakāpju 1.9 litru (150 un 180 Zs) dīzeļa turbo motoru un ekoloģisko 2.0 litru (200 Zs) benzīna versiju, kas darbināma arī ar bioetanolu (degvielu E85, tagad nopērkamu arī Latvijā). Cadillac BLS Wagon tiek piedāvāts ar 6-pakāpju manuālo un 6-pakāpju automātisko pārnesumkārbu. 2008. gada rudenī Cadillac šim modelim komplektā ar 2.8 litru V-6 turbo motoru sola pilnpiedziņas versiju.

picturegallery.f31d05e2-4886-4428-8ff3-4cf5e1db5e15

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autobūves kompānija General Motors (GM) atzīmējusi Corvette zīmola sešdesmito gadskārtu, laižot klajā jaunu slavenās sporta mašīnas modeli. 2014 Corvette Stingray ir apveltīts ar 450 zirgspēku 6,2 litru V8 dzinēju un ir jaudīgākā kompānijas sporta mašīna.

GM norāda, ka jaunā Corvette Stingray reinkarnācija 100 km/h lielu ātrumu spēj sasniegt mazāk nekā četru sekunžu laikā. «Tāpat kā sešdesmito gadu Corvette Stingray sevī apvieno jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus, aizraujošu dizainu un ilggadīgu pieredzi,» norādījis GM Ziemeļamerikas prezidents Marks Reuss.

GM samazinājis arī automašīnas svaru, tās apdares veidošanā izmantojot kompozītmateriālus, un aprīkojis to ar daudzveidīgām elektrosistēmām, kas kontrolē, piemēram, degvielas patēriņu.

ASV mediji tikmēr norāda, ka Corvette Stingray ir spilgts apliecinājums tam, kā GM veiksmīgi izdevies pārvarēt bēdīgo finanšu stāvokli pirms dažiem gadiem un sākt atkarot savas pozīcijas. Tāpat jaunā Corvette kalpojot arī kā simbols veiksmīgajai GM rekonstrukcijai pēc 2009. gadā notikušās maksātnespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārā TV raidījuma par automašīnām Top Gear vadītājs Džeremijs Klarksons (Jeremy Clarkson) kā jau katru gadu nosaucis viņaprāt aizvadītā gada auto, un tā ir Corvette ZR1, ziņo Autoblog.

Džeremijs Klarksons Jāatzīmē, ka Dž. Klarksons par gada auto bija nosaucis Caterham 500, bet pēdējā brīdi mainīja savas domas Corvette ZR1 virzienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

A. Rubulis: Latvijas autotirgotāju maksātspēja karājas mata galā

, 12.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) prezidents Aksels Rubulis uzskata, ka vietējā autotirgus sasalums un pēcpārdošanas pakalpojumu apjomu straujais kritums draud ar to, ka jau šogad Partner Motors un Viking Motors piemēram, varētu sekot arī citi autotirgotāji.

«Manuprāt, tas nebūtu ētiski skaitīt, cik Latvijas autotirgotāji un kurā brīdī ar līdzīgu tiesiskās aizsardzības lūgumu varētu vērsties, lai pasargātu sevi no kreditoriem, taču viens ir skaidrs, ka Latvijas autotirgotāju maksātspēja karājas mata galā,» tā A. Rubulis. Viņš norāda, ka visvairāk ir apdraudēti vietēji autotirgotāji aiz kuru mugurām nestāv lielās ārvalstu mazumtirdzniecības mātes kompānijas. «Protams, ka šie uzņēmumi var justies salīdzinoši komfortablāk, taču arī lielie mazumtirdzniecības uzņēmumi nevarēs mūžīgi subsidēt vietējos pārstāvjus.»

«Janvāris un februāris vēsturiski ir bijuši autotirdzniecības klusākie mēneši, taču, ja situācija līdz pavasarim autotirdzniecībā neuzlabosies, prognozēju, ka Partner Motors un Viking Motors piemēram, varētu sekot arī citi Latvijas autotirgotāji, » tā A. Rubulis. Viņš norāda, ka autotirgotāju nepaskaužamo situāciju pastiprina pēcpārdošanas pakalpojumu apjomu straujais kritums, kurš 2009. gadā vēl ļāva autotirgotājiem nodrošināt naudas plūsmu, lai tie spētu nokārtot saistības pret bankām, samaksāt komunālos maksājumu un izmaksāt darbiniekiem algas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijas Cadillac dīlerim nodokļu parādi

, 24.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas automašīnu dīleris Viking Motors, kurš valstī nodarbojas ar Cadillac, Hummer un Opel tirdzniecību, valstij nodokļos ir parādā 4.5 miljonus Igaunijas kronu (202 050 latu), ziņo BBN.

"Jā, mums ir nodokļu parādi taču mēs cenšamies vienoties par parāda apmaksas termiņiem," norādījis Viking Motors vadītājs Ullars Tanibergs (Ullar Taniberg).

Viking Motors šefs atzīst, ka situācija ir pietiekami smaga, jo kompānijas šī gada pārdošanas apjomi ir par trešdaļu zemāk nekā pērn. Turklāt U. Tanibergs norāda, ka sliktākie laiki, visticamāk, ir vēl tikai priekšā.

Tā kā Igaunijas iedzīvotāji šoruden nesteidz iegādāties jaunas automašīnas, Viking Motors pašlaik koncentrējas uz lietotu auto tirdzniecību un servisa pakalpojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenais sporta auto meistars Corvette ir sagatavojis īpašo Corvette Z06 Carbon versiju, kura tiks izlaista tikai 500 eksemplāru lielā tirāžā.

Motortelpā Carbon Corvette Z06 tiks uzstādīts 512 ZS jaudīgs motors, kurš attīstīs 320 km/h lielu maksimālo ātrumu. Kontroli pār iespaidīgo jaudu uzņemsies karbona-keramikas bremzes. No ārpuses šo Corvette varēs atpazīt pēc melniem atpakaļskata spoguļiem, speciāli piemeklētiem melnas krāsas diskiem un karbona jumta. Dizaina paketi papildina melnas krāsas ādas salons ar elegantām nošuvēm. Visbeidzot, 50. gadu jubilejai kopš Corvette piedalījās savās pirmajās Lemānas autosacīkstēs veltītais Carbon modelis būs pieejams tikai divos virsbūves krāsojumos – zilā un oranžā. Jaunais modelis ASV tirgū nonākšot 2011. gada vasarā. Pagaidām Carbon modeļa cenas nav zināmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Tirgos hammerus un korvetes

, 29.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E&S Auto 3. aprīlī atklās Cadillac, Corvette un Hummer auto salonu, Db.lv informēja uzņēmuma mārketinga vadītājs Mārtiņš Etkins.

Sīkāka informācija par par uzņēmuma plāniem tiks sniegta un iepazīstināšana ar Cadillac, Corvette un Hummer modeļiem notiks 3. aprīlī.

E&S Auto ir SAAB oficiālais dīleris Latvijā.

2006.gadā Latvijā reģistrēta 91 jauna Saab automašīna, kas ir par 16 vienībām vairāk nekā 2005.gadā. E&S Auto apgrozījums 2006. gadā bija 4,3 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autobūves kompānija General Motors Ņujorkas Starptautiskajā autoizstādē iepazīstinājusi ar trešās paaudzes Cadillac CTS automobili.

Automobilis aprīkots ar 420 zirgspēku 3,6 litru dzinēju, kuram pateicoties 100 kilometru lielu ātrumu transportlīdzeklis spēj sasniegt aptuveni 4,6 sekundēs. Automobiļa izgatavošanā izmantots alumīnijs – no šī materiāla izstrādātas durvis un atsevišķas transportlīdzekļa daļas. Tādējādi Cadillac CTS padarīts vieglāks.

Aizvadītā gada laikā Cadillac tirgus daļa samazinājusies par aptuveni 15 procentiem un ar jauno automašīnu saistās kompānijas cerības atgūt un stiprināt savas pozīcijas. Paredzēts, ka jaunā Cadillac CTS tuvākie konkurenti būs BWW 5 sērijas un Mercedes E – Class automobiļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. novembrī Rīgā notiks CO2 E-Race Rīga pasākumu sērijas pirmais posms – Rīgas CO2 kartes izveidošana. Šī projekta mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un globālā klimata krīzi Latvijā un pasaulē, kā arī demonstrēt risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

Karte tiks veidota ar elektro automašīnām LYNX un HUMMER, un tās tapšanā piedalīsies CO2 E-Race idejas autors, dāņu mākslinieks Jākobs Fuglsangs Mikelsens (Jacob Fuglsang Mikkelsen), kurš runā par sabiedrībai aktuāliem procesiem, izmantojot mākslas un kultūras izteiksmes līdzekļus. LYNX ir sporta klases 100% dabai draudzīga elektriskā automašīna. HUMMER ir pirmā proporcionāli precīzā un oficiāli licenzētā elektroniskā automašīna, kas veidota pēc H3™ HUMMER™ parauga un pārstāv tā zīmolu.

Sākot no plkst. 17:00 Rīgas CO2 karti veidos LYNX automašīna, kurā ievietots GPS (globālās pozicionēšanas sistēma), ar kuras palīdzību tiešsaistē projekta mājas lapā www.co2erace.lv un uz dažādiem ekrāniem Rīgā varēs redzēt, kā Rīgas kartē tiek iezīmēta CO2 ķīmiskā formula.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā ceturksnī Latvijā reģistrētas 1 309 jaunas automašīnas, kas ir par 78% mazāk nekā pērn šajā laika periodā, kad tika reģistrēti 5 934 jauni auto. Vērā ņemamu pieaugumu piedzīvojis tikai viens zīmols – Hummer, kurus Nacionālie bruņotie spēki saņēma noASV.

Nemainīgi rādītāji palikuši Alfa Romeo un Jaguar automašīnām. Visi pārējie Latvijā pārstāvētie zīmoli piedzīvojuši kritumu. Turklāt no ieguvējiem tikai Hummer guvis vērā ņemamu pieaugumu – par 17 automašīnām.

Visvairāk automašīnu šī gada pirmajos trīs mēnešos izdevies pārdot Volkswagen (221), Toyota (137) un Mitsubishi (109), taču, neskatoties uz to, visi trīs zīmoli piedzīvojuši kritumu virs 55%.

Lielāko kritumu piedzīvojuši Honda (91%), Mazda (92%) un KIA (92%). Honda kritiens ir bijis ļoti smags – pērn pirmajā ceturksnī Latvijā tika reģistrētas 504 Honda automašīnas, šogad šajā pašā laikā tikai 50. Mazda no pērn 259 automašīnām šogad nokritusies līdz nieka 20.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Somijas Viking line: kuģošana ar igauņu karogu mums ietaupīs miljonus

Dienas Bizness, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas pasažieru pārvadātāja Viking line prāmja Viking XPRS pārrakstīšana no Zviedrijas reģistra uz Igaunijas reģistru kompānijai, lielākoties pateicoties algu samazinājumam, ļaus ietaupīt miljonus, uzskata Viking line izpilddirektors Maikls Bekmens (Michael Backman), raksta Äripäev.

Prāmis Viking XPRS veic pasažieru pārvadājumus maršrutā Tallina – Helsinki. Līdz šim tas bija reģistrēts Zviedrijas reģistrā, taču spertais solis – tā pārrakstīšana uz Igaunijas reģistru, uzņēmumam ļaušot radīt arī 200 jaunas darbavietas. Uzņēmums grasās nolīgt jaunu komandu, līdzšinējos darbiniekus novirzot darbam uz cita kuģa, raksta medijs.

Savukārt atalgojuma ziņā Viking line tagad esot vairāk pietuvojies saviem konkurentiem Tallink. Kā norāda Viking line vadītājs, Somijas kompānijā atalgojuma līmenis ir augstāks, tomēr ne tik augsts, kāds tas bija iepriekš, kad tas par 50% pārsniedza atalgojumu Tallink.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Forum Auto bez KIA un Peugeot pārdos arī Cadillac

Nozare.lv, 13.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ auto tirgotājs SIA Forum Auto Rīgā atklāja jaunu autocentru, kur bez Kia un Peugeot markas automašīnām tiek tirgotas arī Cadillac zīmola automašīnas, informē Forum Auto.

Līdz 2013.gada augustam "Forum Auto" ilgus gadus darbojās ar nosaukumu "Kia Automobiles", kas tirgoja tikai "Kia" markas automašīnas, taču pēc nosaukuma maiņas, sākot ar šo gadu, tirgotājs pārdos arī "Peugeot" un "Cadillac" markas automašīnas.

Paplašinot darbību, "Forum Auto" šonedēļ Rīgā atklāja jaunu autocentru Kārļa Ulmaņa gatvē 101. Auto salona kopējā platība ir 3500 kvadrātmetri, no kuriem aptuveni 1500 kvadrātmetri ir servisa zona, 1200 kvadrātmetri atvēlēti jauno automašīnu tirdzniecībai, bet 200 kvadrātmetri - lietoto automašīnu tirdzniecībai. Autocentrā tiek nodarbināti 30 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors Hummer zīmolu pārdos Ķīnas Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery (Tengzhong), ziņo BBC.

Taču summa, par kādu Hummer tiks pārdots, netiek atklāta.

General Motors savā paziņojumā izteicis cerību, ka tādējādi tiks saglabātas aptuveni 3000 darbavietas ASV, jo Hummer arī pēc pārdošanas darījuma atradīšoties ASV.

Kompānija Tengzhong specializējusies iekārtu ražošanā ceļubūves, būvniecības un enerģētikas nozarēm.

Tā atrodas Ķīnas Sichuan provincē.

General Motors Hummer zīmolu nopirka 1999.gadā.

Pēc analītiķu domām, iespējamā darījuma summa ir ap 100 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sichuan Tengzhong pirks Hummer

, 11.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas kompānija Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. piekritusi iegādāties Hummer no General Motors Corp (GM), ziņo Bloomberg.

Darījuma summu abas puses neatklāj.

Db.lv jau rakstīja, ka cilvēki, kas ir tuvi šim darījumam, 8.oktobrī bija informējuši Bloomberg, ka darījuma vērtība ir 150 miljoni ASV dolāru. Tas ir par aptuveni 70% mazāk nekā GM sākotnēji bija novērtējusi Hummer.

Sichuan Tengzhong vadītājs Yang Yi sacījis, ka vēlas paplašināt Hummer biznesu ārpus ASV tirgus, īpaši Ķīnā, kur viņš tam paredz strauju izaugsmi.

Sarunas starp abām kompānijām par Hummer pārdošanu ilga vairākus mēnešus.

GM Hummer zīmolu iegādājās 1999.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV iedzīvotāji var priecāties, jo kompānijas Chevrolet automašīna Corvette ZR1 ASV teritorijā maksā 105 000 USD, bet automašīnas dīleri Eiropā jau ir paziņojuši, ka Eiropā šo automašīnu varēs iegādāties par krietni lielāku naudu, ziņo Autoblog.

Galvenā atšķirība tam, kāpēc šī mašīna Eiropā maksās vairāk nekā ASV, ir tāpēc, ka izplatītājs Eiropā ir nevis GM, bet gan Nīderlandes kompānija Kroymans. Kroymans paziņoja, ka šo braucamrīku Eiropā varēs iegādāties par 214 000 USD.

Corvette ZR1 foto galerija.

picturegallery.d97bc02d-b71a-432a-b5b8-bf54cd378bf1

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi lieli autotirgotāji ir vērsušies tiesā, lai pasargātu sevi no kreditoriem. Nozares speciālisti prognozē, ka šogad maksātnespēja gaidāma daudziem pašmāju dīleriem, ziņo laikraksts Bizness un Baltija.

8.janvārī Rīgas Centra rajona tiesa ierosināja Partner Motors tiesiskās aizsardzības procesu, apstiprināja pasākumu plānu un iecēla administratoru. Partner Motors no 1994.gada pārdod Subaru automašīnas. «Strādājam iepriekšējā režīmā. Nekādas izmaiņas nav notikušas,» laikrakstam pastāstīja salonā.

Savukārt 14.janvārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa skatīs jautājumu par analoga procesa ierosināšanu attiecībā uz Viking Motors, kas no 1993.gada pārdod automašīnas SAAB, Hummer, Cadillac un KIA. Viking Motors pārstāvis Austris Krūmiņš laikrakstam teicis: «Ja es atbildu uz jūsu jautājumiem, tātad firma ir dzīva un turpina darbu.» Taču ne par iemesliem kāpēc sperts šāds soli, kā arī par parādu apmēriem A.Krūmiņš nestāstot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā ienāk Igaunijas koka logu un durvju ražošanas kompānija

, 29.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 2008. gada jūlija Latvijā pieejama Ziemeļvalstu reģionā atzītās kompānijas Viking Window produkcija.

Uzņēmums specializējusies dāņu tipa logu ražošanā un ir viens no lielākajiem šādu logu ražotājiem Ziemeļvalstu reģionā. Dāņu tipa logu galvenā atšķirība ir vēršanas virziens – logi atverami uz ārpusi. Šāda konstrukcija nodrošina logu labāku noslēgšanos stipru vēju un vētru laikā. Tāpat šādu logu vēršanai netraucē aizkari, istabā uz palodzes saliktie puķupodi un citi priekšmeti.

„Kompānija Viking Window pēdējo gadu laikā regulāri saņem pasūtījumus no Latvijas. Tā kā pasūtījumu skaitam ir tendence pieaugt, lēmums atvērt kompānijas filiāli šajā valstī ir likumsakarīgs. Pieredze Skandināvijā, Rietumeiropā un Latvijas klientu nemitīgā interese ļauj prognozēt, ka arī Latvijā Viking Window produkcijai būs pieprasījums,” stāsta Viking Window valdes priekšsēdētājs Latvijā Tanels Kokmā (Tanel Kookmaa).

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Viking Line no aprīļa starp Tallinu un Helsinkiem norīkos katamarānu Viking Faster

LETA, 17.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas prāmju operatorkompānija Viking Line aprīlī reisos starp Tallinu un Helsinkiem norīkos jaunu katamarānu Viking Faster (FSTR).

Katamarāns starp Tallinu un Helsinkiem kursēs no 10.aprīļa līdz 22.oktobrim, un brauciena ilgums ar to būs viena stunda un 45 minūtes.

Viking Line jaunu kuģi šajā maršrutā norīko, reaģējot uz lielo pieprasījumu, kompānija informēja biržu, norādot, ka kuģis var pārvadāt 850 pasažieru un 120 automašīnu.

«Dažiem cilvēkiem patīk pavadīt laiku uz kuģa, bet citi vēlas pēc iespējas ātrāk nonākt galamērķī. Tādēļ mēs nolēmām iznomāt kuģi, ar kuru veikt ekspresbraucienus. Šogad mēs vēlamies sākt arī papildu reisus no pavasara līdz rudenim. Ir tik liels pieprasījums, un mēs nevēlamies, lai kāds paliktu krastā,» norādīja Viking Line pārdošanas un mārketinga vadītājs Kajs Takolanders.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Brilliance Motors, A/S United Motors filiāle, kas pārstāv BMW un MINI zīmolus Igaunijā, parakstījusi oficiālu importa līgumu ar HSO Motors Europe, pamatojoties uz kuru Brilliance Motors pārstāvēs Brilliance automašīnas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, Db.lv informēja United Motors valdes loceklis Kaljo Karilaid.

A/S United Motors valdes loceklis un izstrādes projektu vadītājs Kaljo Karilaid pastāstīja, ka Brilliance Motors ir filiāle, kas tika izveidota tieši Brilliance zīmola pārstāvēšanai Baltijas valstīs. "Brilliance ir jauna transportlīdzekļu līnija, kas izveidota BMW un ķīniešu sadarbības rezultātā un jau ražo automašīnas Ķīnā kopuzņēmumā ar BMW," informēja Karilaida kungs. "Šim jaunajam zīmolam piemīt milzīgs potenciāls un tieši tādēļ mēs izlēmām par labu pārstāvniecībai arī Baltijas valstīs."

Pēc Karilaida kunga teiktā, SIA Brilliance Motors būs atbildīga par dīleru tīkla izveidi un zīmola imidža veidošanu visās trīs valstīs. Šobrīd Brilliance Motors notiek vadītāja pieņemšanas process, pēc kura tiks uzsāktas jau konkrētākas sarunas ar potenciālajiem dīleriem. "Jau šobrīd ir jūtama interese par potenciālo Brilliance dīleru statusu, bet, kamēr mēs neesam parakstījuši vēl nekādus līgumus, jebkurš interesents ir laipni gaidīts pie sarunu galda kopā ar mums."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Scandlines Baltijā audzē apjomus

Vēsma Lēvalde, 29.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu ceļošanai un pārvadājumiem uz un no Baltijas valstīm, kuģniecības uzņēmums Scandlines iesaistīs satiksmē uz Ventspili jaunu kuģi, kas palielinās pārvadājumu jaudu par 30%.

Sākot ar nākamā gada 3.janvāri, nomātais kravas-pasažieru prāmis Scottish Viking kursēs maršrutā Nīneshamna-Ventspils, veicot piecus braucienus nedēļā turp un atpakaļ, Db.lv informē Scandlines.

Motorkuģis Scottish Viking kā kravu, tā pasažieru pārvadājumu jaudu maršrutā Zviedrija-Latvija palielināšot par 30%.

Scandlines izpilddirektors Sorens Polsgārds Jensens skaidro, ka šogad arvien vairāk cilvēku vēlas ceļot no un uz Baltijas valstīm un ar jauno prāmi Scottish Viking kompānija vēloties apmierināt tirgus prasības. «Pirmkārt, tas, protams, attiecas uz kravu pārvadājumiem, tomēr arvien vairāk tūristu izmanto mūsu maršrutus no un uz Baltijas valstīm,» skaidro S.P.Jensens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas ostā piestājis 12 klāju pasažieru kuģis “Viking Cinderella”, kas kompānijas “Viking Line” organizēto ziemas kruīzu Stokholma-Rīga-Stokholma ietvaros uz Rīgu atvedis 1122 tūristus no Skandināvijas, visvairāk no Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Dānijas, bet arī no Vācijas, Polijas, Lielbritānijas un citām valstīm.

Šomēnes Rīgas ostā ir pieteikti divi “Viking Cinderella” apmeklējumi, otrais gaidāms pēc nedēļas, 18.decembrī.

Šī nav pirmā kuģa “Viking Cinderella” viesošanās Rīgas ostā, bet vēl nekad tas Rīgu nav apmeklējis ziemā. Trīs dienu kruīza laikā kuģa pasažieriem tiek piedāvāts izbaudīt maģisku Ziemassvētku atmosfēru un apmeklēt “vienu no vismājīgākajiem Eiropas Ziemassvētku tirdziņiem UNESCO pasaules mantojuma pilsētā Rīgā”.

Pateicoties Rīgas ostas un tās partneru aktīvam darbam, reklamējot Rīgu kā izcilu kruīza galamērķi nišas un ārpussezonas kruīziem, Rīgas pilsētas piedāvājums ziemas sezonā kļūst arvien atpazīstamāks starptautisko kruīza kompāniju vidū. Nozares žurnāla “Seatrade Cruise Review” decembra izdevumā par Rīgu tiek rakstīts: “Ar tradicionālajiem Ziemassvētku tirdziņiem un izgaismojumu Rīga spēj radīt īpaši pievilcīgu maģisku noskaņu un ir atzīta par vienu no labākajiem ziemas galamērķiem Eiropā. Pilsētas svētku rotājumi un Ziemassvētku tirdziņa priekpilnā rosība, kas pārsteidz ar brīnišķīgām garšām, smaržām un skaistiem dāvanu piedāvājumiem, atdzīvina pilsētas ielas un rada īstu Ziemassvētku sapņa noskaņu. Kā rāda kruīza kuģu pasažieru aptaujas, Rīga kopumā tiek atzīta par lielisku kruīza galamērķi, galvenokārt pateicoties ostas atrašanās vietai, kas ir ļoti tuvu Vecpilsētai, plašajam ekskursiju klāstam un pilsētas daudzveidīgajam piedāvājumam.”

Komentāri

Pievienot komentāru