Ražošana

Vitrum pasludina par maksātnespējīgu

Sandra Dieziņa, 31.08.2010

Mūsu uzdevums – visas mūsu nozares importu aizvietot ar Vitrum ražojumiem un no tirgus «aizvākt» lēto produkciju no Ķīnas un Turcijas,» toreiz savas ambīcijas atklāja Vitrum valdes loceklis Jurijs Baskakovs.

Jaunākais izdevums

Par maksātnespējīgu pasludināts viens no Latvijas «veiksmes stāstiem» kompānija Vitrum, kas pirms pāris gadiem saņēma ES fondu miljonu, vēl pirms diviem gadiem apgrozīja 20 miljonus eiro un bija arī Microsoft sadarbības partneris.

Kā liecina Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts, par kompānijas administratoru apstiprināts Andris Puide. Viņš DB sacīja, ka Vitrum kreditori viena mēneša laikā no šodienas var pieteikt savus kreditoru prasījumus, taču atteicās pa telefonu izpaust, kāda šobrīd ir uzņēmuma bilances situācija. Vitrum vienīgais valdes loceklis ir Jurijs Baskakovs, liecina Crediweb dati. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 tūkstoši Ls. Vitrum ražo bāru mēbeles, veikalu iekārtas, aukstuma iekārtas, logus, durvis, noliktavu iekārtas, plauktu sistēmas un citu produkciju.

2009. gada sākumā uzņēmums izvēlējās ražot profesionālās elektriskās virtuves iekārtas. «Mūsu uzdevums – visas mūsu nozares importu aizvietot ar Vitrum ražojumiem un no tirgus «aizvākt» lēto produkciju no Ķīnas un Turcijas,» toreiz savas ambīcijas atklāja J. Baskakovs. Uzņēmējs uz jauno produkciju lika lielas cerības, cerot, ka apjomi varētu pieaugt un ar to varētu aizvietot līdzīgu lēto preču importu. 2008.gadā Vitrum apgrozīja 20 miljonu latu un eksports bija ap 70%. DB arī vēstīts, ka 2008.gadā Vitrum noslēdza līgumu ar informācijas tehnoloģijas kompāniju Microsoft par autorizētu iekārtu un mēbeļu piegādi. Tieši ar Microsoft Vitrum savulaik saistīja lielas cerības.

Tāpat ziņots, ka Vitrum saņēma 1 milj. Ls atbalstu Valsts atbalsta programmas Atbalsts komercdarbības infrastruktūras modernizācijai ietvaros. Šie līdzekļi paredzēja jaunas nerūsējošā tērauda virtuves aprīkojuma, veikalu stalažu un garderobes skapju ražošanas līnijas ieviešanai. 80 % no līdzekļiem būs ES finansējums bet atlikušie 20 % — Latvijas valsts nauda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aukstuma vitrīnas RPAS Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonam piegādās un uzstādīs uzņēmums SIA Vitrum sistēma.

Izsludinātā iepirkuma līgumcena bija 60 tūkst. Ls, savukārt uzņēmuma piedāvātā līgumcena ir 47,66 tūkst. Ls, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Jāatgādina, ka arī iepriekš Centrāltirgus izsludinātajos iepirkumos uzvarēja Vitrum sistēma. Uzņēmums septembra sākumā tika pie diviem Rīgas centrāltirgus pasūtījumiem.

Vitrum sistēma tika izvēlēts par uzvarētāju iepirkumā par tirdzniecības stendu izgatavošanu un uzstādīšanu sakņu paviljonam.

Izsludinātā iepirkuma summa bija 80 tūkstoši Ls, bet Vitrum sistēma aprīkojumu piegādās par 79,9 tūkstošiem Ls. Arī iepirkumā par tirdzniecības iekārtu - abpusēju tirdzniecības plauktu izgatavošanu un uzstādīšanu Sakņu paviljonam ar 23,95 tūkstošu Ls piedāvājumu par uzvarētāju izraudzīta Vitrum sistēma. Šī iepirkuma paredzamā līgumcena bija 35 tūkstoši Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā adresē ar maksātnespējīgo SIA Kompānija Vitrum reģistrētā SIA Vitrum Sistēma tikusi pie diviem a/s Rīgas Centrāltirgus pasūtījumiem, ziņo Dienas Bizness.

Vitrum Sistēma izvēlēts par uzvarētāju a/s Rīgas Centrāltirgus rīkotajā iepirkumā par tirdzniecības stendu izgatavošanu un uzstādīšanu Sakņu paviljonam, liecina paziņojums Iepirkumu Uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. Izsludinātā iepirkuma summa bija 80 tūkstoši Ls, bet Vitrum Sistēma aprīkojumu piegādās par 79,9 tūkstošiem Ls. Arī iepirkumā ar tirdzniecības iekārtu – abpusēju tirdzniecības plauktu izgatavošanu un uzstādīšanu Sakņu paviljonam ar 23,95 tūkstošu Ls piedāvājumu par uzvarētāju izraudzīta Vitrum Sistēma. Šī iepirkuma paredzamā līgumcena bija 35 tūkstoši Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vitrum investē 0,2 miljonus mēbeļu ražošanā

Māris Ķirsons, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot aptuveni 0,2 miljonus latu ražošanas ēkas izveidē, Vitrum Group plāno ražot vairāk koka mēbeļu virtuvju aprīkojumam. Jaunajā ražošanas ēkā Berģos paredzēts izvietot logu un durvju ražošanu jau šā gada augustā.

Pēc Vitrum Group direktora Jurija Baskakova stāstītā, iecerētā būve ļaušot būtiski izvērst koka mēbeļu (tirdzniecības aprīkojuma) ražotni, kura šobrīd telpu dala ar logu un durvju ražotni. «Pasūtījumu apjoms koka mēbeļu ražotnē prasa izmaiņas tieši šeit, lai tā kļūtu efektīvāka pasūtījumu izpildē,» skaidro J. Baskakovs. Viņš norāda, ka tādējādi tā varēs ne tikai saražot vairāk, bet arī gūt lielākus ienākumus.

Koka mēbeļu ražotnē tiek īstenoti veikalu aprīkojuma mēbeļu pasūtījumi pārsvarā ārvalstu – Norvēģijas, Somijas, Igaunijas, Krievijas – klientiem, piemēram, R-kiosk. «Krīze ir pastiprinājusi pārmaiņas mazumtirdzniecībā, un mums kā tirdzniecības mēbeļu – aprīkojuma – ražotājiem tas ir jāņem vērā,» tirgus tendenču ietekmi uz ražotāju izskaidro J. Baskakovs. Viņš atgādina, ka daudzu preču, jo īpaši elektronikas un elektrotehnikas mazumtirdzniecība lielos apmēros no veikalu plauktiem ir pārcēlusies uz internetu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Vairāk veido jaunus uzņēmumus

Aisma Orupe, 24.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrā pagājušajā nedēļā reģistrēts 261 jauns uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Lielākajiem nodokļu parādniekiem valstij jāmaksā 132 miljoni latu

Guna Gleizde, 23.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodokļu parādniekiem, kuru parādu summa ir lielāka par 300 tūkst. Ls, kopumā valstij jāmaksā 132 milj. Ls, liecina Valsts ieņēmumu dienesta informācija.

Šādu parādnieku kopumā ir 176, starp tiem ir gan fiziskas, gan juridiskas personas. Nodokļu parādnieku saraksta galvgalī pēdējo mēnešu laikā nav notikušas ievērojamas izmaiņas.

Lielākie nodokļu parādi ir uzņēmumam SIA ZTT. Jau ziņots, ka uzņēmums nodarbojas ar graudu, sēklu, neapstrādātas tabakas un lopbarības vairumtirdzniecību. Tā parāds 1. jūlijā sasniedzis 4,2 milj. Ls.

Otrajā vietā ar 3,7 milj. Ls parādu VID melnajā sarakstā ir SIA Būve Interiors 1. Trešais lielākais nodokļu parādnieks bija uzņēmums SIA Madacom, kura parāds valstij mēneša sākumā veidoja 2,96 miljonus latu. Starp desmit lielākajiem parādniekiem ir vēl tikai viens uzņēmums – SIA Metalex, kura saistības ir 2,5 milj. Ls lielas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainoties iedzīvotāju iepirkšanās paradumiem, līdzi jāmainās arī tirdzniecības aprīkojuma ražotājiem un izplatītājiem, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Interneta attīstības dēļ kardināli mainās veids, kā un kur cilvēki iepērkas un tas, ko viņi pērk. Nesen ar kolēģi spriedām, kas paliks ārpus interneta? Ēdiens – restorāni, ātrā ēdināšana, pārtikas lielveikali – un degvielas uzpilde, jo cilvēks nav vēl iemācījies ēst internetā un tur nevar ieliet arī mašīnā benzīnu. Lai gan ir diezgan daudz cilvēku, kuri jau tagad pērk internetā pārtikas preces ar piegādi uz mājām un, piemēram, Norvēģijā jau ir 50 tūkst. elektromobiļu Tesla, kam nav nepieciešamības iebraukt degvielas uzpildes stacijās. Elektropreces arvien vairāk tiek pirktas internetā. Cilvēki uz veikalu iet nevis tāpēc, lai nopirktu, bet lai apskatītu preci, ko pēc tam pasūtīt internetā. Veikali palēnām pārvēršas par sava veida ekspozīciju zāli (show-room),» nākotni ieskicē Vitrum Group vadītājs Jurijs Baskakovs. Uzņēmums ir viens no lielākajiem spēlētājiem tirdzniecības iekārtu un aprīkojuma tirgū Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Māksliniece Ieva Gaine izmanto stiklu, kas reiz jau savu dzīvi nokalpojis, un dod tam jaunu pielietojumu citā formā

«Es radu pielietojamu mākslu,» uzsver Ieva Gaine, stikla zīmola Anima Vitrum radītāja. Tie ir stikla trauki, puķu podi, vāzes, kā arī stikla foto rāmīši. Pirms pusgada viņa iegādājās stikla kausējamo krāsni, kas viņas darbā esot pats galvenais instruments.

Viņa strādā ar otrreiz pārstrādājamu materiālu – stiklu, kas reiz bijis logos, sekcijās, siltumnīcās utt. Visi draugi zina, ar ko viņa nodarbojas, un tāpēc ik pa laikam piedāvā stiklu. «Katram stiklam ir savs stāsts – no kurienes tas ir nācis, kur bijis. Es izmantoju jau reiz izmantoto stiklu, nevis tāpēc, ka tas būtu stilīgi vai ekoloģiski, bet tāpēc, ka stikls mani atrod – kamēr tas man ir, tikmēr to izmantoju,» viņa saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Apbalvojumu pasūtītāji kļūst arvien nepacietīgāki

Anda Asere, 11.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apbalvojumu izgatavošanas uzņēmumu klientiem interesē kvalitatīva prece par nelielu cenu un ātra apkalpošana.

Iepriekšējos gados pircēji vairāk rēķinājās ar ražošanas un komplektēšanas laiku, bet šobrīd aizvien biežāk dzirdams: «Šodien. Nu, ja galīgi nevar, tad rīt no rīta.» «Darba temps līdz ar to ir kļuvis ātrāks,» saka Kristīne Reimane, SIA Geka valdes locekle. Viņa stāsta, ka ikdienā liela loma ir modernajām tehnoloģijām un to piedāvātajām operatīvajām iespējām. Līdz ar jaunajām tehnoloģijām un to piedāvājumu klienti ir kļuvuši kūtrāki ātri risināt sev interesējošos jautājumus paši.

«Viņi vairs nevēlas tērēt piecas vai desmit minūtes sava laika, meklējot vajadzīgo mājaslapā, kaut gan viss ir vienkārši, ērti un saprotami atrodams. Tā vietā viņi izvēlas uzrakstīt WhatsApp vai Facebook ziņu ar «Hei, es meklēju kausu. Atsūtīsi bildīti?!» un saņemt atbildi salīdzinoši ātrāk, nekā pašam meklēt un kur nu vēl gaidīt uz atbildi e-pastā. Taču viss klāsts ir pieejams, apskatāms un nomērāms uzņēmuma mājaslapā internetā. Tiesa, nereti paša klienta patērētais laiks, apskatot un atlasot preci mājaslapā, aiztaupītu laiku gan viņam, gan mums, jo bieži vien viņi paši nespēj precīzi definēt, ko īsti meklē un sagaida,» viņa stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Investējot 13,6 miljonus eiro, pabeigta Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūve

Monta Glumane, 31.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūve un tā pieņemta ekspluatācijā, informē RERE grupa.

Būvdarbi objektā ilga divarpus gadus, un skola piedzīvojusi pārmaiņas – ēkai ir jauns jumts un logi, atjaunota un 20. gadsimta 30. gadu funkcionālajai arhitektūrai raksturīgos pelēcīgos toņos nokrāsota fasāde, labiekārtota teritorija un rekonstruēts stadions. Izbūvētas jaunas komunikācijas – apkure, kanalizācija, ūdensvads, elektrība –, kas nebija mainītas kopš ēkas atjaunošanas pēc Otrā pasaules kara. Tāpat sakārtota drenāžas sistēma un veikti vēl citi pasākumi, lai augstais gruntsūdeņu līmenis neradītu applūšanas draudus un nebojātu skolas pamatus.

Izremontētas arī skolas telpas, vienlaikus veidojot telpu grupas mācību priekšmetu blokiem, piemēram, valodu un vēstures bloku, matemātikas un informātikas bloku, dabaszinību (ķīmijas, fizikas, bioloģijas, ģeogrāfijas) bloku. Pagrabstāvā joprojām būs virtuve, ēdamzāle, garderobe un zēnu mājturības kabinets, bet no jauna izveidots meiteņu mājturības kabinets, kurā būs šujmašīnas un virtuves aprīkojums. Tāpat izbūvēta plaša un moderna bibliotēka, vieta atrasta arī skolas muzejam.

Komentāri

Pievienot komentāru