Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projekts «E-pārvaldes portfelis», kura īstenošanu nodrošināja toreizējais Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts, nav pilnībā sasniedzis tā mērķi – tā ietvaros ir nelietderīgi izlietoti līdzekļi 315 tūkst. Ls apmērā, revīzijā secinājusi Valsts kontrole (VK).

Projektā kopumā tika ieguldīti 3,3 milj. Ls, bet tā kā projekta aktivitātes un mērķi nebija sasaistīti ar konkrētu funkciju vai procesu, projekta rezultāti neļauj izvērtēt, vai ieguldītie līdzekļi ir bijis ekonomisks risinājums projekta realizācijai.

Lai arī projekta ietvaros bija paredzēts informatīvās sistēmas integrēt vienotā valsts informatīvajā sistēmā, tika izstrādātas divas atsevišķas un savā starpā nesasaistītas lietvedības sistēmas, kā arī projektu vadības sistēma, kura nodrošina tikai viena e-pārvaldes un informātikas projekta norises daļēju uzskaiti. Projektu vadības sistēmas izveidē nelietderīgi izlietoti 122 tūkst. Ls, norāda VK.

Revīzijā ir konstatēts, ka projektā ir iegādāts nepietiekams lietvedības sistēmu lietotāju licenču daudzums. Līdz ar to piecas no 17 iestādēm ir iegādājušās papildu licences 45 tūkst. Ls vērtībā, bet vienā iestādē nepietiekamā licenču skaita dēļ ir uzsākta jaunas lietvedības sistēmas ieviešana. VK norāda, ka, iegādājoties lietvedības sistēmas licences, nelietderīgi izlietoti 42 tūkst. Ls, jo projekta ietvaros netika izvērtēta iespēja paplašināt dokumentu elektroniskās aprites sistēmas DAUKS izmantošanu.

VK arī konstatēja, ka projekta īstenotājs, nododot normatīvo aktu un struktūrvienību nolikumu izstrādi ārējam pakalpojumu sniedzējam, ir izlietojis 138 tūkst. Ls, lai arī tā bija viena no iestādes funkcijām. Pie tam projekta ietvaros izstrādāti tādi dokumenti, kas revīzijā vērtētajā laika posmā nav izmantoti.

Kopumā 58% jeb 1,9 milj. Ls no visa projekta finansējuma izlietoti tādām aktivitātēm, kuru darbības jomā nav valstiskā līmenī noteikta normatīvā regulējuma, piemēram, projektu vadības sistēmas ieviešana, e-pakalpojumu infrastruktūras izveide un e-pakalpojumu izstrāde.

Komentāri

Pievienot komentāru