Transports un loģistika

Žogi traucē biznesam

Sandra Dieziņa, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Žogu sistēma akcizēto preču noliktavās loģistikas biznesam rada papildu izdevumus un sadārdzina pakalpojumus.

Loģistikas uzņēmumu Dominante LS un Trialto Latvia valdes priekšsēdētāja Mārtiņa Vecvanaga veiktie aprēķini liecina, ka janvārī vienā no šīm zonām bija aizņemta ap 27 % teritorijas, savukārt par pārējo uzņēmējam bija jāmaksā kā par tukšu gaisu, kas uzglabāšanas izmaksas konkrētām precēm sadārdzināja pat trīs reizes.

Nozarē strādājošie uzņēmēji jau rosinājuši izmaiņas valdības noteikumos, bet pagaidām nav skaidrības, kad tas varētu notikt.

Saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 662 Akcīzes preču aprites kārtība licence komercdarbībai ar akcīzes precēm teritorijas, ēkas vai telpas plānā norādītā atsevišķā tehnoloģiski norobežotā vietā tiek izsniegta tikai vienam komersantam, kas savukārt nozīmē - ja loģistikas pakalpojumu sniedzējs apkalpo vairākus klientus ar dažādu preču portfeli, tad viņam noliktavas teritorijā jāveido atsevišķas ar žogiem norobežotas zonas, lai tur izvietotu tikai šī viena partnera preci. Šajā zonā nevarot turēt citu partneru preci un tāpēc bieži šīs nodalītās zonas stāv pustukšas, kas ir ļoti neefektīvi un rezultātā sadārdzina sniegto pakalpojumu cenu un attiecīgi arī preces cenu gala patērētājam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijas valsts ceļi: Žogi autoceļu malās pilnībā nepasargās autovadītājus no sadursmēm ar dzīvniekiem

LETA, 26.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žogi autoceļu malās pilnībā nepasargās autovadītājus no sadursmēm ar dzīvniekiem, komentējot aizvadīto svētku brīvdienās notikušo traģisko ceļu satiksmes negadījumu uz Valmieras šosejas, kad vieglā automašīna sadūrās ar alni, atzina VAS «Latvijas valsts ceļi» pārstāvji.

Pēc «Latvijas valsts ceļu» pārstāves Annas Kononovas paustā, nav tādu risinājumu, kas ļautu pilnībā novērst iespēju dzīvniekiem nokļūt uz ceļa.

«Latvijas valsts ceļu» pārstāve atzīmēja, ka dažādās pasaules valstīs šī problēma tiek risināta atšķirīgi, tostarp arī Baltijas valstīs pieejas atšķiras. Igaunijā gar valsts ceļiem dzīvnieku žogi ir uzstādīti 12 kilometru garumā, Lietuvā - vairāk nekā 650 kilometru garumā, bet Latvijā šādi žogi ir uzstādīti gar trim galvenās nozīmes valsts ceļiem posmos ar kopējo garumu virs 60 kilometriem.

Dzīvnieku žogi Latvijā ir uzstādīti uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa posmā, atsevišķās vietās uz Bauskas šosejas (A7) un uz autoceļa Tīnūži-Koknese (P80), bet ne visā tā garumā. Šie žogi uzstādīti Eiropas Savienības fondu līdzfinansēto projektu īstenošanas laikā no 2006. līdz 2013.gadam. Žogi ir uzstādīti vietās, kur ceļš robežojas ar mežu un ir liela varbūtība, ka dzīvnieki varētu iznākt uz ceļa. Dzīvnieku žogus 10,775 kilometru garumā plānots uzstādīt arī uz topošā Ķekavas apvedceļa, kā arī uz tā paralēlajiem ceļiem gandrīz viena kilometra garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šogad otro reizi groza Rīgas budžetu

Elīna Pankovska, 03.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes deputāti, lai gan ne vienbalsīgi, bet tomēr atbalstīja grozījumus pašvaldības budžetā, arī šoreiz pret piedāvātajiem grozījumiem iebilda opozīcijas deputāti. Jāmin, ka šie ir jau otrie budžeta grozījumi šogad. Pirmo reizi budžets tika grozīta šā gada aprīli, kad budžeta izdevumi tika palielināti par vairāk nekā 28 miljoniem Ls.

Rīgas pilsētas budžeta ieņēmumi šobrīd par 3,8 milj. Ls pārsniedz plānotos, tādēļ pieņemts lēmums par 3,5 milj. Ls palielināt izdevumu daļu, savukārt budžeta deficīts tiks samazināts par 298 tūkst. Ls, pirms Rīgas domes sēdes norādīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Rīgas pašvaldības policijai piešķirti papildus 400 tūkst. Ls 69 jaunu amata vienību izveidei, policistu ekipējumam, kā arī desmit velosipēdu iegādei policijas patruļu vajadzībām. Tas nepieciešams, lai ieviestu pilnvērtīgāku patrulēšanu vēl trijos mikrorajonos – Ķengaragā, Pļavniekos un Purvciemā.

Pašvaldības uzņēmums SIA Rīgas satiksme saņems vēl 1,5 milj. Ls, lai kompensētu izdevumus par to kategoriju pasažieru pārvadājumiem, kam pašvaldība noteikusi atlaides sabiedriskajā transportā. Satiksmes departamentam piešķirti 15 tūkst. Ls K.Ulmaņa gatves satiksmes pārvada asfaltbetona seguma remontam un balstu betonēšanai, vēl 45 tūkst. Ls ietvju un veloceliņu apmaļu pazemināšanai un seguma remontam, kā arī 22 tūkst. Ls veloceliņu horizontālā apzīmējuma atjaunošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top?: 3D paneļu žogi SIA Žogu fabrika

Žanete Hāka, 23.09.2016

Paneļu žoga ražošanas process sastāv no vairākām secīgām operācijām, un katra no tām spēlē nozīmīgu lomu nākamā žoga tapšanā. Segmenti tiek ražoti uz automātiskās 3D paneļu žogu līnijas.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv viesojas SIA Žogu fabrika, kur tiek izgatavoti 3D paneļu žogi.

Kā stāsta SIA Žogu fabrika valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Gorņevs, SIA Žogu fabrika dibināta 2009. gadā, piecu gadu laikā kļūstot par vadošo žogu ražotāju Baltijā. Uzņēmumā patlaban nodarbināti vairāk nekā 20 darbinieku. SIA Žogu fabrika ir pirmā pilnībā automatizētā žogu ražotne Latvijā, un uzņēmums savu produkciju eksportē uz Franciju, Zviedriju, Somiju, Islandi, Igauniju, Lietuvu un citām valstīm.

3D paneļu žogu izmanto privātmāju, rūpnīcu teritoriju, ostu, parku, kā arī sabiedrisko objektu un citu līdzīgu būvju nožogošanai.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā top žogi!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naftas produktu cenu dinamikai turpmāk vajadzētu būt vājākai nekā eiro kursa dinamikai, kas ļaujot cerēt, ka arī uzpildes stacijās redzēsim mērenu cenu pazemināšanos.

Ja viss notiek kā prognozēts, 95. benzīna cena pāris mēnešu perspektīvā varētu pazemināties līdz 72-74 santīmiem.

Būvēs mūrus budžeta veidotāju dāsnumam

Grasās ieviest sistēmu pārāk straujas attīstības bremzēšanai un ekonomikas kritiena mīkstināšanai. Finanšu ministrija (FM) vēlas, lai turīgākos gados budžets tiktu veidots knapāks nekā līdz šim, bet iekrājumus būtu iespējams tērēt ekonomikas lejupslīdes laikā.

Žogi traucē biznesam

Žogu sistēma akcizēto preču noliktavās loģistikas biznesam rada papildu izdevumus un sadārdzina pakalpojumus.

Eiro cena krīt, ASV dolāra - aug

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rekonstruēts gājēju tiltiņš Vecās ostmalas promenādē Liepājā

Dienas Bizness, 02.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Liepājas Vecās ostmalas promenādes tiltiņa rekonstrukcija - būvobjekta norobežojošie žogi ir novākti, un tagad tas ir pieejams gājējiem, informē Liepājas Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Būvobjekta nodošana ekspluatācijā gan notiks pēc tam, kad uz betona pamata krastmalā tiks uzstādīts Tirdzniecības kanāla makets, ko plānots paveikt novembrī un līdz maketa uzstādīšanai betona pamats būs norobežots ar būvžogu.

A. Štāls informē, ka rekonstrukcijas gaitā aptuveni 600 kvadrātmetru lielais tiltiņa koka dēļu klājums nomainīts ar polimēra (PVC) dēlīšiem, kas ir izturīgāki pret klimata apstākļu iedarbību un tāpēc kalpos daudz ilgāk nekā līdzšinējais dabas materiāls.

Atjaunoti soliņi, starp gājēju tiltu un kanālmalu demontēts koka klājs, tā vietā izbūvēts kalta akmens bruģis.

Rasts jauns risinājums teritorijas apgaismojumam - demontējot vecos balstus, to vietā uzstādot balstus ar prožektoriem. Demontēts arī apgaismojums zem tiltiņa un apgaismojums, kas atrodas betona konstrukciju sānos. Sakārtota arī saimnieciskā palīgtelpa zem tilta konstrukcijas, ar pretrūsas šķīdumu apstrādātas un no jauna nokrāsotas tilta metāla detaļas. Gar pašu kanālmalu ir uzstādītas aizsargbarjeras. Viņš norāda, ka izmaiņās ir ņemtas vērā vides pieejamības prasības cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK rekomendācija armijā saprasta kā pavēle, uzsākot reiderismam līdzīgas darbības pret uzņēmēju

Jānis Goldbergs, 18.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“...lai Aizsardzības ministrijai jebkurā brīdī būtu operatīvi pieejama informācija, kas varētu kalpot par pamatu iespējai atgūt nomas objektu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, aizsardzības resora vajadzībām, izbeidzot nomas līgumus bez būtiskiem papildu izdevumiem no valsts budžeta”.

Tā skan Valsts kontroles revīzijas ziņojuma Vai īpašumu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, aizsardzības resors pārvaldījis valsts interesēs? būtiskākā rekomendācija Aizsardzības ministrijai un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

SIA Arsan, kas noslēdzis neapdzīvoto telpu nomas līgumu uz 40 gadiem ar NBS pirms vairāk nekā 20 gadiem, lielākā ķeza ir, ka VK rekomendācija armijā ir uztverta kā nepārprotama pavēle. Uzņēmuma valdes loceklis Endo Lapsa pēc ilgstošas komunikācijas ar Aizsardzības ministriju un NBS sapratis, ka jāvēršas pie civilām amatpersonām pēc taisnības, un uzrakstījis vēstuli premjeram un aizsardzības ministram ar situācijas skaidrojumu, tomēr atbildi turpat divu mēnešu laikā tā arī nav saņēmis. Tikmēr objektā notiek kaut kas, ko var pielīdzināt reiderismam uzņēmējdarbības vidē ar to atšķirību, ka šajā gadījumā to realizē NBS un Aizsardzības ministrija. Dienas Bizness lūdza Endo Lapsu skaidrot situāciju īsāk un tiešāk, nekā tas darīts četru A4 formāta lapaspušu garajā vēstulē premjeram, kuru gan pilnā apmērā pievienojam intervijas noslēgumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pārmet pasūtījuma dedzināšanu Liepājā

Dienas Bizness, 22.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Karostas kultūras centra K@2 dibinātājs Karls Bjoršmarks uzskata, ka centra aktivitātes iznīdētas mērķtiecīgi, kā arī apgalvo, ka pēc pasūtījuma dedzināts viņa īpašums.

«[..] konkrēti tas izpaudās tā, ka tika iedarbināts administratīvais aparāts, un pēkšņi uzradās pašvaldības policija: te zāle nav nopļauta, tur kaut kādi gruži, žogi cauri... Līdz tam Karosta nevienu neinteresēja. Mēs iztikām bez Rožu ielas (tur atrodas Liepājas dome), viņi – bez mums. Kontaktējāmies pa tiešo ar ministriem, ar vēstniekiem, viņi brauca pie mums. Bet pēkšņi viss mainījās – nekas vairs nedrīkstēja notikt bez Rožu ielas ziņas,» intervijā jaundibinātajam portālam irliepaja.lv stāsta K. Bjoršmarks. Spiediens uz K@2 sācies piecus gadus pēc tā izveidošanas, kad bija jau paspēts paglābt vairākus Karostas graustus no sabrukšanas. «Vispirms zālīte un gruži, tad jau nopietnāk. Mums bija vasaras kafejnīca Pie apaļā galda. Nekā sevišķa, bet iecienīta. Visu laiku bijām tirgojuši alu, bet tad mainījās likumi, un vairs nebija atsevišķas licences alum un atsevišķas – stiprajiem dzērieniem, bet viena kopīga. Lai to dabūtu, vajadzēja īpašnieka atļauju, bet īpašnieks bija dome. Sākās visādas pārbaudes: VID, sanitārie dienesti. Licenci mēs nedabūjām,» tā K. Bjoršmarks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome aicina neapmeklēt rekonstrukcijā esošo parku teritorijas, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments patlaban realizē trīs nozīmīgu galvaspilsētas parku – Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza rekonstrukciju. Šādu vērienīgu darbu izpilde nav realizējama bez ierobežojumiem, tādēļ kopš 2014.gada augusta minēto parku teritorijas ir norobežotas ar lentām, žogu un brīdinājuma zīmēm.

«Iedzīvotājus aicinām būt saprotošiem, rūpēties par savu un bērnu drošību, respektēt izvietotās brīdinājuma zīmes un ņemt vērā to, ka Grīziņkalna parkā, Ziedoņdārzā un Miera dārzā šobrīd tiek veikti būvdarbi un šīs teritorijas ir būvlaukumi, kuros nepiederošiem atrasties kategoriski aizliegts. Aizliegums ieiet parkos, brīdinājuma zīmes un žogi primāri tiek izvietoti, lai pasargātu iedzīvotājus no draudiem, kas var rasties būvlaukumā,» aicina pašvaldība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ieplānojis veikt infrastruktūras modernizāciju, lai dzelzceļu tīklā varētu nodrošināt pasažieru vilcienu kustības ātrumu līdz 140-160 kilometriem stundā, informē LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Patlaban tikai atsevišķos posmos pasažieru vilcieni var attīstīt ātrumu līdz 120 kilometriem stundā, taču pārsvarā vilcienu kustības ātrums ir mazāks.

Pirmās dzelzceļa līnijas, kurās plānots veikt sliežu ceļu modernizāciju vilcienu kustības ātruma palielināšanai, ir Rīga-Jelgava un Rīga-Aizkraukle.

Šo posmu modernizācija izmaksās 70 miljonus eiro, no tiem 59,5 miljoni eiro ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums, bet 10,5 miljoni eiro - LDz līdzfinansējums. Šajā iepirkumā pretendenti jau ir iesnieguši savus piedāvājumus un notiek to vērtēšana. Projektu plānots īstenot līdz 2023.gada decembrim.

Vilcienu kustības ātruma palielināšana ļaus samazināt brauciena ilgumu, piemēram, maršrutos Rīga-Aizkraukle un Rīga-Jelgava par 10 minūtēm. Savukārt maršrutā Rīga-Liepāja vilcienu kustības ātruma palielināšana ļautu samazināt brauciena ilgumu par vienu stundu un 10 minūtēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šodien pēcpusdienā pie Vanšu tilta vanšu pamatnes tiks uzstādīti norobežojoši dzelzs žogi, savukārt naktī vantis tiks noklātas ar solidola kārtu. Tas nolemts Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika sasauktajā operatīvajā apspriedē ar Satiksmes departamenta vadību.

Tiek spriests arī par papildus mehāniskajiem šķēršļiem, kas apgrūtinātu cilvēku nokļūšanu uz tilta vantīm. Piemēram, uz vantīm varētu tikt uzstādīti kustīgi riņķi vai cita veida šķēršļi. Taču jebkuru konstrukciju uzstādīšana uz vantīm jāsaskaņo ar inženieriem un tilta projektētājiem. Plānots, ka jau 11. jūnija apspriedē Satiksmes departamentā piedalīsies arī tilta projektētāji.

Savukārt par izmaksām varēs runāt, kad būs pilnīga skaidrība par pašiem papildus drošības līdzekļiem. Nauda, protams, nebūs izšķiroša, jo cilvēku drošība ir prioritāte, DB norādīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Apstiprina Zemessardzes militārās bāzes attīstību Aizkrauklē

Lelde Petrāne, 22.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 22.aprīlī, Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts Par nekustamā īpašuma Jaunceltnes ielā 11, Aizkrauklē, Aizkraukles novadā atsavināšanu valsts aizsardzības vajadzībām, liecina ministrijas sniegtā informācija medijiem.

Ministru kabinets devis atļauju Aizsardzības ministrijai iegādāties valsts aizsardzības vajadzībām nekustamo īpašumu Jaunceltnes ielā 11, Aizkrauklē, Aizkraukles novadā. Nekustamajā īpašumā izvietos Zemessardzes 55.kājnieku bataljonu.

Zemessardzes militārās bāzes izveide notiek atbilstoši Valsts aizsardzības koncepcijai un valdības deklarācijā noteiktajam ar mērķi nodrošināt Zemessardzes attīstību atbilstoši valsts aizsardzības vajadzībām.

Šobrīd bataljons atrodas Aizkrauklē Spīdolas ielā 20 trijās valstij piederošās būvēs uz fiziskai personai piederošas zemes 0,4 ha platībā, kas atrašanās vietas un izmēra ziņā neatbilst bataljonam izvirzītajām operacionālajām un fiziskās drošības prasībām, kā arī izslēdz iespēju nodrošināt uzņemošās valsts funkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 40 miljonus eiro, Tallinā atklāts Baltijas reģionā lielākais Greenergy datu centrs, kas būtiski palielinās Baltijas valstu eksporta potenciālu datu glabāšanas jomā.

17. februārī atklāta pirmā no trim datu centra kompleksa ēkām 14,5 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Plānots, ka jaunajam datu centram būs nozīmīga turpmākā ietekme uz reģiona kopējo digitalizāciju un e-komercijas attīstību. Iedzīvotājiem tas nozīmēs labāku piekļuvi e-pakalpojumiem, kā arī mazāku ietekmi uz vidi un mazāku energoresursu patēriņu

"Greenergy datu centra izveide – no dibināšanas līdz atvēršanai –, prasīja vairāk nekā piecus gadus, un šajā procesā piedalījās speciālisti no sešām valstīm. Šodien atklātais komplekss atbilst visiem augstākajiem starptautiskajiem drošības standartiem, un tā mērķis ir panākt par 25% augstāku energoefektivitāti nekā šobrīd vidēji tirgū. Tehnoloģiski runājot, mēs esam pasaules absolūtajā virsotnē. Šodien atklātās pirmās ēkas platība ir 14 500 kvadrātmetru, bet kompleksa kopējā plānotā jauda ir 31,5 MW, kas ir apmēram tikpat, cik enerģijas patērē neliela pilsēta," saka Greenergy datu centra valdes loceklis un datu centra izveides idejas autors Kerts Everts (Kert Evert).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ušakovs: atbildīgie no Satiksmes departamenta jau prom

Elīna Pankovska, 19.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbildīgs par piedāvāto risinājumu ar slīdošo pārklājumu noklāt Vanšu tilta vantis bijis bijušais Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Edgars Strods, bet par kontroli – bijušais departamenta vadītāja vietnieks Andris Binde, bet viņi abi vairs departamentā nestrādājot Twitter raksta Rīgas mērs Nils Ušakovs, piebilstot, ka reorganizācija departamentā turpinās

Mēra pārstāve Anna Kononova DB norādīja, ka pēc tam, kad vantis tika apstrādātas ar slīdošo pārklājumu, tika izveidots pārbaužu grafiks. Pēdējā pārbaude veikta aprīlī, un to vēl kontrolējis A. Binde, kas tanī pašā mēnesī savu amatu atstājis. A. Kononova norāda, ka, spriežot pēc ziņojuma, aprīlī viss bijis kārtībā.

E.Strods šā gada februārī pārtrauca darbu un kļuva par pašvaldības SIA Rīgas ūdens valdes locekli, jauns vadītājs departamentam netiek meklēts, un to vada direktora pienākumu izpildītājs Vitālijs Reinbahs, raksta Leta. Satiksmes departamenta darbu pārraugošās Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks ar situāciju departamentā esot apmierināts - darbs tiek organizēts labi, cilvēki strādā un neesot vajadzības ko mainīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Jaunajā medību sezonā atļauts nomedīt 250 vilkus

Žanete Hāka, 28.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlija vidū sākās jaunā - 2015./2016. gada vilku medību sezona, un Valsts meža dienests ir izdevis rīkojumu, kas atļauj jaunajā medību sezonā nomedīt 250 vilkus, informē dienests.

Šis ir sākotnēji noteiktais lielākais pieļaujamais nomedījamo vilku skaits (limits). Valsts meža dienestam ir tiesības limitu palielināt, ja būs uzskaitīti gadījumi par uzbrukumiem lauksaimniecības dzīvniekiem, kad tie ir tikuši nogalināti vai savainoti. Nedēļas laikā kopš atļauts medīt šos plēsējus, nomedīti seši vilki, par ko ziņojušas četras virsmežniecības.

Medību sezona ilgst līdz noteiktā nomedīšanas apjoma izmantošanai, bet ne ilgāk kā līdz nākamā gada 31. martam. Iepriekšējā medību sezonā kopskaitā tika nomedīti 267 vilki no atļautajiem 300.

Pamatojoties uz vilku monitoringa datiem un iepriekšējās medību sezonas medību rezultātiem, Latvijā kopš 2004. gada ik gadu tiek noteikts pieļaujamais nomedījamo vilku skaits. Lai apzinātu esošo situāciju par vilku klātbūtni un daudzumu medību platībās, savu vērtējumu sniedz Valsts meža dienesta vecākie mežziņi, mežziņi un medību tiesību lietotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Tiesu namu aģentūra" un iepirkuma uzvarētājs SIA "Citrus Solutions" 22.novembrī parakstīja līgumu par jauna cietuma kompleksa Liepājā projektēšanu, autoruzraudzību un būvdarbiem.

Pamatojoties uz iepirkuma komisijas lēmumu noslēgts līgums par kopējo summu 125 874 569,87 EUR, neskaitot PVN. Jaunā cietuma būvniecību paredzēts pabeigt 34 mēnešu laikā.

"Modernas ieslodzījumu vietas ir valsts iekšējās drošības jautājums ne jau tāpēc, ka tām būs jaunas, stipras sienas un augsti žogi, bet gan tāpēc, ka mūsdienīgs, pārdomāts plānojums un atbilstoša vide dos iespēju pilnvērtīgi veikt sociālās korekcijas darbu ar ieslodzītajiem. Jaunā Liepājas cietuma infrastruktūra ir plānota tā, lai ļautu ieviest mūsdienīgas ieslodzījuma izpildes formas, tai skaitā idejiski citādākus iekšējās drošības procesus, ieviešot dinamiskās drošības elementus; nodrošinātu drošu, modernu un sakārtotu darba vidi darbiniekiem; soda izpildes laikā nodrošinātu individuāli izvērtētu pamattiesību īstenošanu, piemēram, tādejādi novēršot līdz šim saņemtos Satversmes tiesas aizrādījumus," komentē Anda Smiltēna, Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas-Krievijas robežas joslas iekārtošanai un daļēja žoga uzstādīšanai plāno tērēt 17 miljonus eiro

LETA, 02.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas-Krievijas robežas joslas iekārtošanai, tostarp vietām paredzētā žoga uzstādīšanai, plānots tērēt 17 miljonus eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts robežsardzes (VRS) Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore Jevgēnija Pozņaka.

Lai ierīkotu robežu, ticis izsludināts konkurss par valsts robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas un Krievijas robežu izbūvi, un 5.augustā noslēgta vispārīgā vienošanās par robežas ierīkošanu par 17 494 554 eiro. «Atkarībā no valsts budžeta pieejamības tiks slēgti būvdarbu līgumi, nosakot attiecīgās darbu daļas apjomu, izpildes termiņus, summu un apmaksas nosacījumus. Robežas joslas iekārtošanas darbus plānots pabeigt līdz 2019.gadam,» uzsvēra Pozņaka.

Būvprojekta īstenošana nodrošinās ES ārējās robežas neaizskaramību, kā arī kontrabandas un nelegālās migrācijas ierobežošanu, kas savukārt kopumā veido arī Latvijas ekonomisko stabilitāti, atzīmē robežsardze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības izstādē "Māja I 2023", kas no 23.marta līdz 26.martam notiks Ķīpsalā, piedalīsies vairāk nekā 350 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Vācijas, Polijas, Ukrainas, Lielbritānijas un Rumānijas, informē izstāžu rīkotājsabiedrībā "BT 1".

Paralēli izstādē norisināsies arī vairāki semināri un prezentācijas.

Tostarp 24.martā plkst.10 Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija un Ekonomikas ministrija namu pārvaldniekiem un dzīvokļu īpašniekiem rīkos semināru "Iespējas daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes paaugstināšanai un aktualitātes namu pārvaldīšanā".

Savukārt 26.martā plkst.12 Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija rīkos semināru "Videi un cilvēka veselībai draudzīga apkure: praktiski padomi par apkures iekārtu un kurināmā izvēli, pareizu iekārtu ekspluatāciju un iespējām saņemt līdzfinansējumu apkures iekārtu nomaiņai".

Izstādes dalībnieku piedāvājumā tostarp būs būvmateriāli un apdares materiāli, siltumtehnika un ventilācijas iekārtas, instrumenti, darba apģērbi un apavi, elektroinstalācijas un gaismas tehnika, santehnika, durvis, logi, jumta segumi, attīrīšanas iekārtas, vārti, žogi, pirtis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvērsaimniecība Grobiņa Dubeņos darbojas jau no 1960. gada. Izdzīvojusi pārmaiņu laikos un atteikusies no lapsu audzēšanas, zvērsaimniecība pievērsusies ūdeļādu eksportam. Dubenieki vēlas, lai zvērsaimniecības vadība atzītu, ka ūdeles mēdz izmukt un apēst kādu mājputnu, vēsta reģionālais medijs Kursas laiks.

Mēs nevaram atļauties zaudēt kādu no saviem zvēriem, jo no tā ir atkarīga uzņēmuma peļņa, AS Grobiņa valdes priekšsēdētājs Gundars Jaunsleinis atbildot uz vietējo iedzīvotāju pārmetumiem, ka ūdeles izmūk un nokož mājputnus.

«Teikšu godīgi – ferma te ir jau 50 gadu un, protams, šo gadu laikā kāds zvērs ir izmucis, bet šopavasar teiktu, ka tā nav,» piebildusi arī zvērsaimniecības veterinārārste Gunta Isajeva.

G. Isajeva stāstījusi, ka audzētavas kārtība paredz dzīvnieku uzskaiti – katra kopēja zina, cik dzīvnieku ir viņas pārziņā, katrā krātiņā ir norādīts skaits. Vienā būrītī dzīvo divi līdz četri dzīvnieki – atkarībā no to lieluma. Pašreizējā Grobiņas vadība raida pārmetumus iepriekšējās valdes virzienā, ka tolaik zvēriņi, iespējams, nav pienācīgi aprūpēti, bijušas problēmas ar barību. Šobrīd ūdeles tiekot barotas trīs reizes dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglo metālu izstrādājumu izgatavotāji darbību koncentrē uz privātpersonu nišu

Dekoratīvajā metālapstrādē pieprasītas ir balkona trepju margas, sētas stabi, žogi, kamīna piederumi, grili un dažādi individuāli risinājumi, DB atzīst aptaujātie uzņēmēji.

Metālapstrādes uzņēmums SIA Metāla studija ir dibināts 2006. gadā, kad tā īpašnieks Pauls Niedre, strādājot kādā kompānijā kā tirdzniecības pārstāvis, ievēroja, ka daudzām privātmājām nav vārtu. Viņš nolēma tos sākt ražot. Darbošanās ar metāliem viņam ir tuva no bērnības, kad pats remontējis mopēdus, bet pieaugot – motociklus. «Sāku ražot vārtus, un drīz pēc tam cilvēkiem radās ļoti daudz nepieciešamību – kāpnes, margas, sētas stabi. Dažos mēnešos pakalpojumu grozs ievērojami palielinājās, un uzņēmums pirmajā pusgadā strauji attīstījās,» viņš stāsta. Sākumā P. Niedre visus darbus veica pats, bet, pieaugot pasūtījumu apjomiem, nolēma pieņemt darbā papildspēkus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā ēku īpašniekiem plāno noteikt pienākumu no fasādes notīrīt grafiti zīmējumus, informēja pašvaldības ārējās komunikācijas nodaļā.

Pašvaldība aicina rīdziniekus paust viedokli par jauniem teritoriju kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumiem galvaspilsētā.

Rīgas pašvaldība sagatavojusi un nodevusi sabiedriskajai apspriešanai jaunus noteikumus par teritoriju kopšanu un būvju uzturēšanu galvaspilsētā, kas paredz nodrošināt sakoptu pilsētvidi, vienlaikus neuzliekot pārmērīgu slogu iedzīvotājiem atsevišķu teritoriju kopšanas nodrošināšanai.

Ar noteikumu projektu var iepazīties un līdz 23.martam sniegt viedokli pašvaldības mājaslapā sadaļā "Saistošo noteikumu projekti". Pēc sabiedriskās apspriešanas un iedzīvotāju viedokļu apkopošanas noteikumus skatīs Mājokļu un vides komitejā un galīgo lēmumu pieņems domes sēdē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Izbūvēto maģistrāli Liepājā atklās ar brīvdabas ballīti

Vēsma Lēvalde, 12.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar iedzīvotājiem veltītu brīvdabas ballīti 17.novembrī Liepājā plānots atklāt rekonstruēto Zirņu - Ganību ielas maģistrāli jeb Dienvidu pieslēgumu Liepājas ostai.

Ikviens liepājnieks tiek aicināts uz projekta noslēguma svinībām, ziņo pašvaldība izplatītajā preses relīzē. Pasākuma ietvaros ikvienam liepājniekam un pilsētas viesim tiek solīta iespēja degustēt īpašās Zirņu ielas kroga piedāvātās uzkodas, klausīties muzikantu Stendera ielas zēni sniegumu, kā arī novērtēt svētku rotu, kas īpaši šajā dienā tiks piešķirta Zirņu ielai.

Rekonstrukcijas aktualitāti noteica tas, ka pilsētai ir jānodrošina atbilstošs ielu labiekārtojums un stāvoklis, norāda pašvaldība. Lai gan 10 gadu laikā Liepājā gandrīz dubultojies autotransporta līdzekļu skaits, tomēr ielu infrastruktūras attīstība un labiekārtojuma pakāpe ne visos pilsētas rajonos ir uzlabojusies. Projekta īstenošanas gaitā ir pilnveidota satiksmes infrastruktūra, kā arī paaugstināta valsts galveno autoceļu A9 un A11 sasaiste ar Liepājas ostu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Spēcīgās lietavas liek izstrādāt jaunus apdrošināšanas polises noteikumus

Žanete Hāka, 30.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažu dienu laikā AAS Gjensidige Baltic izskatījusi un pieņēmusi lēmumu trešdaļā atlīdzības pieteikumu par negaisa radītajiem postījumiem. Kopējais pieteikto atlīdzību apmērs ir 27000 eiro, informē apdrošinātājs.

AAS Gjensidige Baltic Īpašumu atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs informē, ka kopumā saņemti 36 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi par dabas stihiju nodarītajiem postījumiem.

Vairums apdrošināšanas pieteikumu saņemts no klientiem Rīgā un Rīgas rajonā. Kopumā gan vēja radītie postījumi nav bijuši lieli un finansiāli apjomīgi.

Lielākoties negaisā bojāti žogi, sētas, nojumes un ēku jumti. Informācija par būtiskiem postījumiem vai apjomīgiem zaudējumiem, ko negaiss būtu radījis nav saņemti, informē A.Kozirs.

Viņš gan atzīst, ka saņemto pieteikumu specifika mudina Gjensidige arī izstrādāt jaunus apdrošināšanas polises noteikumus, jo ne visi postījumi, ko klienti piesaka, ir paredzēti esošajā risku sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No nākamā gada sākuma stāsies spēkā Slēpošanas trašu drošuma vadlīnijas, ko izstrādājis Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) sadarbībā ar Latvijas Slēpošanas trašu asociāciju un Latvijas Slēpošanas instruktoru asociāciju.

Vadlīnijas izstrādātas, lai noteiktu minimālās prasības, kas būtu jāievēro, lai palielinātu slēpošanas trašu kopējo drošības līmeni un samazinātu negadījumu riskus. Trašu īpašnieki kopumā pozitīvi vērtē šādu vadlīniju ieviešanu un norāda, ka sen jau bijis laiks sakārtot šajā nozarē valdošo haosu. Pēc vadlīniju spēkā stāšanās tiks dots laiks, lai varētu ieviest nepieciešamās lietas.

Par paraugu ir ņemtas Somijas vadlīnijas par slēpošanas trasēm, pielāgojot tās Latvijas situācijai, norāda PTAC direktore Baiba Vītoliņa. Viņa skaidro, ka viena no būtiskajām vadlīnijām ir trašu drošuma novērtēšana. Pakalpojumu sniedzējiem būs jāizstrādā rakstisks drošības dokuments, kurā jāiekļauj vismaz minimāla informācija par pasākumiem, kas veicami, lai nodrošinātu slēpošanas trašu drošumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunajā mācību gadā Rīgā brīvpusdienas būs arī 5. – 9. klašu skolēniem

Lelde Petrāne, 31.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas izglītības iestādes ir gatavas uzsākt jauno mācību gadu. To trešdien, 31. augustā, preses konferencē apliecināja Rīgas pašvaldības vadība. Galvenais izaicinājums no 1. septembra būs brīvpusdienu nodrošināšana arī visiem 5. – 9. klašu skolēniem.

Šogad lielāki vai mazāki remontdarbi ir veikti aptuveni pusē izglītības iestāžu – 70 bērnudārzos un 70 skolās, un kopumā tam izlietoti 27 miljoni eiro.

Pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta Oļega Burova teiktā, visas izglītības iestādes ir gatavas uzņemt izglītojamos, jo remontdarbi telpās ir pilnīgi pabeigti, vēl turpināsies atsevišķu ēku fasāžu atjaunošana un teritoriju labiekārtošana, kas aizkavējusies lietainās vasaras dēļ, bet šie darbi netraucēs mācību procesu.

Lielākie ēku renovācijas darbi veikti Rīgas Austrumu vidusskolā (Viļānu iela 13), kur kopējie ieguldījumi ir aptuveni trīs miljoni eiro, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā (Bruņinieku 24a), kur izlietoti 1,65 miljoni eiro. Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas ēkā (Kr. Barona ielā 116) un Friča Brīvzemnieka pamatskolā (Zeļļu ielā 4) remontētas telpas un atjaunotas vēsturiskās fasādes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apdrošinātājiem vairāki desmiti pieteikumu par krusas un vētras nodarītiem postījumiem

Žanete Hāka, 20.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas kompānijas patlaban saņēmušas vairākus desmitus atlīdzību pieteikumu par nedēļas nogalē krusas un vētras nodarītiem zaudējumiem, informēja apdrošinātāji.

Apdrošināšanas sabiedrība Ergo nedēļas nogalē saņēmusi vismaz desmit KASKO atlīdzību pieteikumus par negaisa un krusas nodarītiem bojājumiem. Visvairāk pieteikumi saņemti no Rīgas un Rīgas rajona iedzīvotājiem.

Lielākoties transportlīdzekļiem bojātas virsbūves – izsisti iedobumi visa transportlīdzekļa garumā, ieliekti jumti un motora pārsegi, bojāti ārējie spoguļi, izsisti logi (gan sānu, gan vējstikli), jumta lūkas, kā arī bojāts krāsojums.

Krusa transportlīdzeklim var nodarīt arī zaudējumus lielā apmērā, ja bojājumi tiek nodarīti daudzām transportlīdzekļa detaļām vienlaicīgi, skaidro apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, uzsverot, ka tad remontā ietilpst gan krāsošanas darbi, gan detaļu taisnošana, gan iespējama arī kādu detaļu, piemēram, stiklu nomaiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru