Jaunākais izdevums

Valmiera Glass Grupa šā gada trīs mēnešos par 14% palielinājusi grupas neto apgrozījumu, liecina grupas paziņojums Nasdaq Riga.

Neto apgrozījums sasniedzis 32,7 miljonus eiro, kas ir par 4,13 miljoniem eiro vairāk nekā analoģiskā periodā pērn. Šī gada pirmajā ceturksnī grupas konsolidētā tīrā peļņa sasniedza 3,51 miljonu eiro, kas ir par 77% vairāk nekā 2014.gadā pirmajos trīs mēnešos.

Šā gada 1.ceturksnī Valmiera Glass Grupa turpināja stiprināt savas pozīcijas esošajos tirgos un paplašināt ražošanas jaudas. Lai saglabātu grupas uzrāvienu un izaugsmi ilgtermiņā, 2015.gada martā svinīgi tika atklāta ražotne ASV Valmiera Glass USA Corp.

Ņemot vērā rezultātus un kopējās attīstības tendences, grupas vadība ir pārliecināta par iepriekš noteikto mērķu sasniegšanu attiecībā uz plānoto 2015.gada neto apgrozījumu 127.7 miljonu eiro apmērā un plānoto neto peļņu 10.77 miljonu eiro apmērā.

Valmiera Glass Grupa uzņēmumi darbojas divos pasaules kontinentos trīs pasaules valstīs: Latvijā, Lielbritānijā un ASV. Valmiera Glass Grupā ietilpst četri uzņēmumi: mātes sabiedrība AS Valmieras stikla šķiedra un trīs tās meitas sabiedrības: Valmiera Glass UK Ltd. Lielbritānijā, Valmiera Glass USA Corp. un Valmiera Glass USA Trading Corp. Amerikas Savienotajās Valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dublinā, Džordžijas štatā, ASV pirmdien svinīgā ceremonijā, klātesot P-D Grupas dibinātājam un AS Valmieras stikla šķiedra uzraudzības padomes priekšsēdētājam J.Preiss-Daimler, Valmiera Glass Grupas prezidentam A.Schwiontek, uzņēmuma valdes locekļiem un Laurens apgabala amatpersonām, tika iemūrēta kapsula Valmiera Glass USA Corp. jaunās ražotnes pamatakmenī, simboliski iezīmējot tās būvniecības sākumu, liecina paziņojums biržai Nasdaq Riga.

Līdzās 7 400 kvadrātmetru lielajai ražotnei, kurā šobrīd tiek ražoti stikla šķiedras produkti ar augstu pievienoto vērtību, paplašināšanās rezultātā tiks izveidota 36 200 kvadrātmetru ražošanas infrastruktūra – moderna ražotne, kas ļaus paplašināt stikla šķiedras un to produktu ražošanu Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī dos papildu darba vietas Dublinas pilsētas un Džordžijas štata iedzīvotājiem. Ēkas celtniecību plānots sākt 2016.gada 1.jūnijā, pabeigt – līdz 2017.gada jūnijam. 2017.gada oktobrī paredzēts uzsākt produkcijas ražošanu.

Kapsulā līdzās vēstījumam nākamajām paaudzēm tika ievietots Dublinas vietējais laikraksts, jaunākais Valmiera Glass Grupas informatīvais izdevums Valmiera Glass® News, simbolisks stikla šķiedras pavediens un Valmiera Glass Grupas uzņēmumu valsts vietējā valūta – 3 monētas, kas simbolizē Valmiera Glass Grupas logotipu, kas, savukārt, izcēlies no Preiss-Daimler grupas logo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dublinā, Džordžijas štatā ASV aizvadītajā nedēļā svinīgi atklāta AS Valmieras stikla šķiedra meitas kompānijas P-D Valmiera Glass USA Corp. jaunā ražotne, informē uzņēmumā.

«Ražotnes paplašināšana ASV ir uz klientu vērsts biznesa attīstības solis. Valmiera Glass Grupas pārdošanas apjomi Ziemeļamerikā aug katru gadu. Tagad nodrošināsim produktu esamību tuvāk klientam, piegādes termiņi būs daudz īsāki un mums būs iespēja attīstīt ciešākas sadarbības saites ar mūsu lielākajiem klientiem. Paplašināšanās stiprinās Valmiera Glass Grupas pozīcijas pasaules stikla šķiedras tirgū. Paldies Valmiera Glass komandai un sadarbības partneriem par ieguldīto darbu, Džordžijas štatam un Laurensa apgabalam par sniegto atbalstu, lai veiksmīgi īstenotu projektu!» stāsta AS Valmieras stikla šķiedra prezidents un P-D Valmiera Glass USA Corp. izpilddirektors Andre Švionteks (Andre Schwiontek).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra, turpinot nostiprināt savas pozīcijas pasaules tirgū, plāno paplašināt stikla šķiedras un to produktu ražošanu Valmiera Glass USA Corp, kas atrodas Dublinā, Džordžijas štatā, Laurensa apgabalā, Amerikas Savienotajās Valstīs, informē uzņēmums.

Paplašināšanās projekta laikā nākamo sešu gadu laikā ASV bāzētajā ražotnē uzņēmums plāno radīt 425 jaunas darbavietas un investēt 90 miljonus ASV dolārus jeb 80 miljonus eiro no pašu līdzekļiem un piesaistot kredītus no bankām.

2014.gada pavasarī Valmiera Glass Grupa jau paziņoja, ka investēs 20 miljonus dolāru ASV ražotnē un pieņems darbā 150 darbiniekus. Grupas izaugsmes plāna otrais posms paredz līdz 2022.gadam radīt vēl papildu 425 darbvietas un 90 miljonu ASV dolāru investīcijas. Paplašināšanas rezultātā Valmiera Glass USA Corp kļūs par lielāko darba devēju Laurensas apgabalā un vadošu ražošanas uzņēmumu Džordžijas štata centrālajā un austrumu daļā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedra pārdevusi 9% P-D Valmiera Glass USA Corp akciju

Dienas Bizness, 18.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgts līgums starp AS «Valmieras stikla šķiedra» un P-D Management Industries-Technologies GmbH par P-D Valmiera Glass USA Corp. akciju daļu pārdošanu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

AS «Valmieras stikla šķiedra» pārdeva P-D Management Industries-Technologies GmbH 9% P-D Valmiera Glass USA Corp. uzņēmuma akciju par kopējo summu: 2 400 000 EUR.

P-D Management Industries-Technologies GmbH savā īpašumā iegūst akcijas tad, kad tiek pārskaitīta visa darījuma summa uz AS «Valmieras stikla šķiedra» bankas kontu.

AS «Valmieras stikla šķiedra» un tās meitas uzņēmumi (Valmiera Glass Grupa jeb Grupa) ir viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā. Valmiera Glass Grupas kompānijas darbojas divos kontinentos trīs pasaules valstīs: Latvijā, Lielbritānijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. AS «Valmieras stikla šķiedra» ražotnēm ir vairāk kā astoņdesmit gadu pieredze tekstilpārstrādē un to produkcija ir vērsta uz dažādiem rūpniecības tirgiem. Grupā ietilpst četri uzņēmumi: mātes sabiedrība AS «Valmieras stikla šķiedra» un trīs tās meitas sabiedrības - Valmiera Glass UK Ltd. Lielbritānijā, P-D Valmiera Glass USA Corp. un Valmiera Glass USA Trading Corp. Amerikas Savienotajās Valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedra 33% ASV kompānijas akciju pārdevusi P-D Management Industries-Technologies GmbH

Žanete Hāka, 22.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra noslēgusi līgumu starp AS Valmieras stikla šķiedra un tās mātes uzņēmumu P-D Management Industries-Technologies GmbH par AS Valmieras stikla šķiedra piederošā uzņēmuma Valmiera Glass USA Corp. akciju daļu pārdošanu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

AS Valmieras stikla šķiedra pārdeva P-D Management Industries-Technologies GmbH 33% Valmiera Glass USA Corp. uzņēmuma akciju par kopējo summu: 1 326 600 USD. P-D Management Industries-Technologies GmbH savā īpašumā iegūst akcijas tad, kad tiek pārskaitīta visa darījuma summa uz AS Valmieras stikla šķiedra bankas kontu, un kā paredz noslēgtais līgums, naudas pārskaitījums jāveic 90 dienu laikā kopš līguma parakstīšanas dienas.

Šī darījuma rezultātā ASV uzņēmums ir ieguvis jaunu nosaukumu – P-D Valmiera Glass USA Corp. Lai veicinātu uzņēmuma turpmāku attīstību kā investors tika piesaistīts mūsu mātes uzņēmums P-D Management Industries-Technologies GmbH. Amerikas uzņēmums joprojām paliek kā viens no mūsu Valmiera Glass Grupas uzņēmumiem, un attiecībā uz nākamajām investīcijām Amerikas uzņēmumā esam vēl procesā un par tām ziņosim vēlāk, norāda Valmiera Glass Grupas prezidents A.Švionteks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stikla šķiedras produktu ražotājs Eiropā Valmiera Glass Grupa šā gada pirmajā pusgadā par 18,9% kāpinājusi grupas konsolidēto neto apgrozījumu, sasniedzot rekordapgrozījumu 68,52 miljonu eiro apmērā, kas ir par 10,88 miljoniem eiro vairāk nekā analoģiskā periodā pērn, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

Kā liecina grupas neauditētie konsolidētie finanšu rezultāti, arī šī gada pirmais pusgads grupai ir bijis ienesīgs, sasniedzot konsolidēto tīro peļņu 4,98 miljonu eiro apmērā, kas, savukārt, ir par 26,4% vairāk nekā 2014.gada pirmajos sešos mēnešos.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos AS Valmieras stikla šķiedra saražotā produkcija tika eksportēta uz 37 pasaules valstīm, eksporta apjomam sasniedzot 98%. Galvenie produkcijas eksporta tirgi palikuši nemainīgi: Eiropas Savienības valstis (70%) un Ziemeļamerika (14%). Pārdošanas apjomi 2015.gada pirmajos sešos mēnešos attiecībā pret analogu periodu 2014.gadā pieauguši Eiropas Savienības (pieaugums par 15%) un Ziemeļamerikas (pieaugums par 29%) ģeogrāfiskajos tirgos. Ievērojami attīstās Tuvo Austrumu un Āzijas reģiona eksporta tirgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedras konsolidētais apgrozījums sasniedz 69,11 miljonus eiro

Dienas Bizness, 28.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra un tās meitas uzņēmumu konsolidētais neto apgrozījums 2017.gada sešos mēnešos sasniedzis 69,11 miljonus eiro, liecina kompānijas pziņojums biržai Nasdaq Riga.

Uzņēmumā norāda, ka apgrozījums ir palielinājies par 2,41 miljonu eiro jeb 3,6% pret analogu periodu pērn, sasniedzot līdz šim Valmiera Glass grupas labāko pirmo pusgadu pārdošanas ziņā.

Grupas konsolidētā operatīvā peļņa (EBITDA) periodā ir pieaugusi par 28% jeb 2,6 miljoniem eiro, salīdzinot ar 2016.gada pusgadu, un veido 11,7 miljonus eiro. Arī EBITDA marža ir pieaugusi par 3,5% - no 14% līdz 17,5%, un attiecīgi peļņa no saimnieciskās darbības (EBIT) sasniedza 6,11 miljonus eiro, kas ir par 2,23 miljoniem eiro jeb 57% vairāk nekā analogā periodā pērn. Savukārt grupas neauditētā konsolidētā neto peļņa - 5,59 miljoni eiro, par 2,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gada sešos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmiera Glass grupas zaudējumi pērn sasnieguši 114,7 miljonus eiro

Žanete Hāka, 07.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra un tā meitasuzņēmumu (Valmiera Glass grupa) konsolidētais neto apgrozījums 2018. gadā sasniedza 114,2 miljonus eiro liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Salīdzinājumā ar 2017. gadu grupas neto apgrozījums ir samazinājies par 11,6 miljoniem EUR (9,2 %). Peļņa pirms procentu maksājumiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) bija negatīva, proti, -98,6 miljoni eiro salīdzinājumā ar 18,4 miljoniem eiro vai 14,7 % EBITDA normas 2017. gadā.

Peļņa pirms procentu maksājumiem un nodokļiem (EBIT) sasniedza -114,7 miljonus eiro (7,5 miljoni eiro 2017.gadā). Grupas neto zaudējumi, kas attiecināmi uz grupas mātesuzņēmuma īpašniekiem 2018. gadā, bija 56,9 miljoni eiro.

Savukārt AS Valmieras stikla šķiedra apgrozījums sasniedza 90,55 miljonus eiro, salīdzinot ar 104 miljoniem eiro iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Revidenti atteikušies sniegt atzinumu tikai par Valmiera Glass grupas konsolidēto gada pārskatu

Žanete Hāka, 11.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra valde vēlas nodrošinātu iespējami precīzu un atklātu informāciju akcionāriem, investoriem un citām ieinteresētajām pusēm un, ņemot vērā auditoriju aktīvi izrādīto interesi par 2019. gada 6. decembrī publicēto paziņojumu, valde sniegusi papildu skaidrojošu informāciju par revidentu atzinumu 2018. gada revidētajiem konsolidētajiem un atsevišķajiem finanšu pārskatiem, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka 2019. gada 6. decembrī publicētais gada pārskats ietver divus 2018. gada pārskatus – AS Valmieras stikla šķiedra atsevišķo un grupas konsolidēto gada pārskatu. Atsevišķais gada pārskats sniedz informāciju par AS Valmieras stikla šķiedra finansiālo stāvokli un rezultātiem.

Savukārt grupas (jeb koncerna) konsolidētais gada pārskats sniedz informāciju par visu Valmiera Glass grupā ietilpstošo uzņēmumu kopējo finansiālo stāvokli 2018. gada 31. decembrī un kopējiem 2018. gada rezultātiem.

Par katru no šiem pārskatiem ir sniegts atsevišķs revidentu ziņojums.

Revidenti ir atteikušies sniegt atzinumu tikai un vienīgi par grupas konsolidēto gada pārskatu, jo P-D Valmiera Glass USA Corp. (ASV) 2018. gada finanšu pārskati nav revidēti saistībā ar 2019. gada 17. jūnijā uzsākto ASV meitas sabiedrības tiesiskās aizsardzības procedūru (Chapter 11).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmiera Glass Grupa audzē peļņu līdz 5,92 miljoniem eiro

Žanete Hāka, 07.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmiera Glass Grupa ir aizvadījusi ienesīgus šā gada pirmos deviņus mēnešus, sasniedzot 5,92 miljonu eiro konsolidēto tīro peļņu, kas ir par 47% lielāka, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Savukārt grupas konsolidētais apgrozījums sasniedzis 87,1 miljonu eiro. Tas ir pieaugums par 20,27 miljoniem eiro jeb 30%,

salīdzinot ar AS Valmieras stikla šķiedra pērnā gada rezultātiem.

Pārskata periodā būtiskākais notikums ir Valmiera Glass USA Corp. ražotnes celtniecības darbi 16 ha lielajā zemes gabalā Industriālajā parkā, Dublinā, Džordžijā, Laurens apgabalā, kas norit pēc plāna, paredzot, ka produkcijas ražošana jaunajā rūpnīcā tiks uzsākta jau 2015.gada pirmajā ceturksnī. Kā jau iepriekš minēts, aptuveni 7,4 tūkstošus kvadrātmetru lielā rūpnīca ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību Ziemeļamerikas tirgum.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AS Valmieras stikla šķiedra audzis gan apgrozījums, gan peļņa

Žanete Hāka, 30.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra un tās meitas sabiedrības – kopā dēvētas Valmiera Glass Grupa - šā gada deviņos mēnešos par 14% kāpinājušas konsolidēto neto apgrozījumu, sasniedzot 99,5 miljonus eiro, kas ir par 12,4 miljoniem eiro vairāk nekā analoģiskā periodā pērn.

Kā liecina grupas nerevidētie konsolidētie finanšu rezultāti Nasdaq Riga, šī gada deviņi mēneši ir bijuši ienesīgi, sasniedzot konsolidēto tīro peļņu 6,65 miljonu eiro apmērā, kas, savukārt, ir par 12% vairāk nekā 2014.gada trīs ceturkšņos.

Šā gada deviņos mēnešos AS Valmieras stikla šķiedra saražotā produkcija tika eksportēta uz 38 pasaules valstīm, eksporta apjomam sasniedzot 98%. Šajā periodā AS Valmieras stikla šķiedra turpināja stiprināt savas pozīcijas esošajos tirgos un kāpināja apgrozījumu. Galvenie produkcijas eksporta tirgi palikuši nemainīgi: Eiropas Savienības valstis (75%) un Ziemeļamerika (14%). Pārdošanas apjomi 2015.gada deviņos mēnešos attiecībā pret analogu periodu 2014.gadā pieauguši Eiropas Savienības (pieaugums par 13%) un Ziemeļamerikas (pieaugums par 30%) ģeogrāfiskajos tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedra saistības sasniedz 118,3 miljonus eiro

Žanete Hāka, 24.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra kopējās maksājumu saistības saskaņā ar grāmatvedības datiem patlaban sasniedz kopā 118,333 miljonus eiro, liecina kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa plāns.

2013. gadā uzņēmums nolēma paplašināt savu darbību, iegādājoties stikla šķiedras ražotni Lielbritānijā. Sabiedrības meitas uzņēmumā VALMIERA GLASS UK Ltd. Lielbritānijā tiek ražoti stikla šķiedras audumi aviācijas rūpniecībai, siltumizolācijai un arhitektūrai. Rezultātā VALMIERA GLASS GRUPA spēja pozicionēt sevi starptautiskajā tirgū kā spējīgu vertikāli integrētu dažādu kompozītmateriālu piegādātāju gan aviācijas nozarei, gan arī arhitektūras un citām nozarēm.

Lai nostiprinātu pozīcijas pasaules tirgū, uzņēmums izveidoja jaunu ASV ražotni. Jaunā uzņēmuma ražošanas infrastruktūras izveidei bija nepieciešamas būtiskas VALMIERA GLASS GRUPA investīcijas, it īpaši Otrās fāzes projekta īstenošanai. Uz šo brīdi Otrās fāzes ražotnē investēti vairāk nekā 80 000 000 eiro, teikts plānā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kazahstānas tirdzniecības centra jumtam izmantots Valmiera Glass Grupa ražotais materiāls

Zane Atlāce - Bistere, 22.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astanā, Kazahstānā no 10.jūnija līdz 10.septembrim norisinājās vispasaules izstāde EXPO 2017. Ar savu paviljonu tajā tika pārstāvēta Latvija un savā ziņā arī Valmiera Glass Grupa, kuras ražotais materiāls izmantots Kazahstānas tirdzniecības centra MEGA Silk Way izveidošanā, informē Valmiera Glass Grupa pārstāve Marika Upnere.

Centra jumta elementi gan iekštelpās, gan ārējā fasādē aptuveni 20 tūkstošu kvadrātmetru platībā ir izgatavoti no Valmiera Glass Grupas uzņēmuma Valmiera Glass UK Ltd. ražotās Atex® tekstilmembrānas. Šis projekts ir unikāls ar to, ka Atex® tekstilmembrānu instalācija bija jāveic ziemas laikā, kad āra temperatūra sasniedza mīnus 25°C.

Tirdzniecības centra MEGA Silk Way kopējā platība ir aptuveni 140 tūkstoši kvadrātmetri, tā garums - apmēram 500 metri, platums 160 metri, savukārt augstums 25 metri. Tas ir līdzvērtīgs astoņstāvu ēkai. Aptuvenais tirdzniecības centra mēneša apmeklējumu skaits ir viens miljons, un šis skaitlis EXPO 2017 izstādes laikā pat dubultojās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedrai rekordliels apgrozījums

Žanete Hāka, 10.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014.gadā sasniegts AS Valmieras stikla šķiedra neto rekordapgrozījums līdzšinējā uzņēmuma pastāvēšanas laikā, liecina AS Valmieras stikla šķiedra provizoriskie nekonsolidētie dati.

Neskatoties uz augošo tirgus konkurenci un enerģētikas izmaksu būtisko īpatsvaru, uzņēmuma provizoriskais nekonsolidētais neto apgrozījums pērn sasniedzis 91,9 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 8,5% pret revidēto nekonsolidēto neto apgrozījumu 2013.gadā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Savukārt 2015.gada sākumā sasniegts visu laiku augstākais AS Valmieras stikla šķiedra nekonsolidētais pārdošanas apjoms janvāra mēnesī – 8,6 miljoni eiro, kas ir kāpums par 6% pret analogu periodu 2014.gadā.

AS Valmieras stikla šķiedra informē, ka 2015.gada februārī ir uzsākta ražošana Valmiera Glass USA Corp. Amerikas Savienotajās Valstīs. Oficiālais Valmiera Glass USA Corp. ražotnes atklāšanas pasākums plānots 2015.gada 26.martā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedras meitasuzņēmums piedalīsies stadiona celtniecībā Turcijā

Dienas Bizness, 26.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/S Valmieras stikla šķiedra meitas kompānija Valmiera Glass UK Ltd. piesaistīta vērienīga projekta īstenošanā – BJK Vodafone stadiona būvniecībā Turcijā, Stambulā, liecina kompānijas paziņojums biržā Nasdaq Riga.

Pašlaik noslēgts līgums ar stadiona būvkompāniju IZ Insaat ve Madencilik Sanayı ve Ticaret AŞ par Atex® 5000 TRL arhitektūras membrānas piegādi un izmantošanu jaunās BJK Vodafone arēnas būvniecībā 26 000 kvadrātmetru platībā. Materiālu plānots piegādāt 2015.gada aprīlī.

Jaunā stadiona būvniecībā izmantos Valmiera Glass UK Ltd. ražoto Atex® arhitektūras membrānu 26 000 kvadrātmetru platībā. Uzņēmumā skaidro, ka Atex® materiāla viena no lielākajām priekšrocībām ir tā augstā gaismas caurlaidība, kas arī ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem šī produkta izvēlē, jo paredzēts, ka Vodafone stadions tiks izgaismots dažādās krāsās, paspilgtinot tā ārējo tēlu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stikla šķiedras ražotāja AS "Valmieras stikla šķiedra" akcionāru vairākums nolēmis pārdot 83,14% uzņēmuma akciju Luksemburgas alternatīvo ieguldījumu uzņēmumam "Duke I S.à r.l." ("Duke"), liecina "Valmieras stikla šķiedra" paziņojums biržai "Nasdaq".

Pirkuma darījuma pabeigšana esot atkarīga no tā, vai tiks izpildīti vairāki paredzētie nosacījumi. Tostarp, tā galvenokārt ir atkarīga no "Valmieras stikla šķiedras" ASV meitas uzņēmumu izslēgšanas no ASV kompetento reģistrācijas iestāžu reģistriem un noteiktu uzņēmuma kreditoru piekrišanu saņemšanas.

Tāpat tiks iesniegts pieteikums Vācijas Konkurences iestādē par piekrišanas saņemšanu darījumam. Apstiprinājuma saņemšana no Vācijas Konkurences iestādes ir viens no paredzētajiem nosacījumiem, kas attiecas uz akciju pārdošanu, teikt paziņojumā.

Vienlaikus nesaistīti ar darījumu "Valmieras stikla šķiedra" lūgs piekrišanu tās kreditoriem grozīt, papildināt vai mainīt dažus tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna noteikumus, kuri pašlaik attiecas uz uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmiera Glass Grupa šogad ražošanā investējusi 11,55 miljonus eiro

Žanete Hāka, 28.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gada 9 mēnešos AS Valmieras stikla šķiedra un tās meitas uzņēmumu konsolidētais neto apgrozījums sasniedzis 98.89 miljonus eiro, atkārtojot 2015.gada analogā laika posma konsolidētā apgrozījuma rādītāju, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Grupa pārskata periodā investējusi 11.55 miljonus eiro ražošanas attīstībā, savukārt neto peļņa šī gada trīs ceturkšņos sasniegusi 4.50 miljonus eiro un ir par 32% mazāka nekā analogā periodā pērn.

Peļņas rādītāju kritums skaidrojams ar to, ka grupas mātes uzņēmums 2016. gada otrajā un trešajā ceturksnī saskārās ar tehniski risināmām situācijām ražošanā, kuru dēļ bija nepieciešams pārbūvēt vienu no stikla kausēšanas krāsnīm. Tas konkrētā laika posmā liedza uzņēmumam iespēju saražot nepieciešamo produkcijas apjomu, kā dēļ nācās iztrūkstošo stikla šķiedras daudzumu kompensēt ar iepirkto produkciju. Papildus neto peļņa samazinājusies arī sakarā ar lielāku uzkrājuma atliktajam uzņēmuma ienākuma nodoklim izveidošanu, kas saistīts ar pēdējo gadu laikā Grupas attīstībā veiktajiem ieguldījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmiera Glass Grupai rekordapgrozījums

Žanete Hāka, 15.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015.gadā sasniegts augstākais konsolidētais gada neto apgrozījums Valmiera Glass Grupas pastāvēšanas laikā - 121,19 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar 2014.gadu, ir pieaugums par 12% jeb 12,75 miljoniem eiro, liecina AS Valmieras stikla šķiedra 2015.gada revidētais konsolidētais finanšu pārskats.

Valmiera Glass Grupas revidētā konsolidētā tīrā peļņa ir sasniegusi 5.48 miljonus eiro.

2015.gadā Grupa turpināja stiprināt savas pozīcijas pasaules stikla šķiedras tirgū un uzrādīja strauju izaugsmi, realizācijas apjomiem ievērojami pieaugot visos galvenajos noieta tirgos. 2015.gada ietvaros Grupas galvenie produkcijas eksporta tirgi palikuši nemainīgi: Eiropas Savienības valstis (76%), Ziemeļamerika (11%) un pārējās valstis. Pateicoties Grupas biznesa stratēģijai un attīstībai, Ziemeļamerikas tirgū ir vērojams pārdošanas apjoma pieaugums 10% apmērā.

Arī grupas mātes uzņēmuma pārdošanas apgrozījums tā galvenajos eksporta tirgos turpināja pieaugt 2015.gada 12 mēnešos. Mātes uzņēmuma galvenie eksporta tirgi - Eiropas Savienības valstis (77%) un Ziemeļamerika (11%). No produktu segmentiem pārdošanas apjomu pieaugums fiksēts augstas pievienotās vērtības produktiem - stikla šķiedras sietiem un tehniskajiem audumiem. Šie produkti 2015.gadā pārdoti kopumā vidēji par 29% vairāk nekā 2014.gadā. Pārējo produktu pārdošanas segmentos vērojama stabilitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TOP 500 uzņēmumi pērn saglabājuši dominējošo lomu valsts tautsaimniecībā; to apgrozījums pārsniedz pusi no kopējā visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma, bet peļņa – 80% no visu Latvijas uzņēmumu nopelnītā

Lielākie, veiksmīgākie un dažādos parametros citus pārspējušie uzņēmumi 15. novembrī tika godināti gadskārtējā TOP 500 apbalvošanas ceremonijā. Atgādināsim, ka TOP 500 ir Dienas Biznesa, Lursoft un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras kopprojekts; šogad tas pie lasītājiem dodas jau 21. reizi.

Uzreiz virsotnē

Kopumā balvas uzņēmējiem tika pasniegtas 18 nominācijās. Lielākais jaunums šogad – Latvijas biznesā ir jauns apgrozījuma līderis. Tas ir Krievijas minerālmēslu ražotāja – publiskās akciju sabiedrības Uralkali – meitas uzņēmums Latvijā SIA Uralkali Trading, kurš atbild par Uralkali produktu eksportu uz Eiropu, Āziju, Āfriku, Indiju, Ziemeļameriku un Dienvidameriku, norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Gada griezumā: Tekstila nozare izlien caur adatas aci

Vēsma Lēvalde, 04.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krītoša tirgus apstākļos saglabāti vairāk nekā 90% tekstilrūpniecības apgrozījuma, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tirgus kritums šajā gadā piedzīvots ne tikai ģeopolitiskās nestabilitātes zonā – Neatkarīgo valstu savienībā (NVS), bet arī Rietumeiropā. Līdz ar to kopējais eksporta apjoms nozarē, kas ir 88% no apgrozījuma, šogad tiek lēsts par 20 miljoniem eiro mazāks nekā pērn. Kopējais nozares apgrozījums būs par 24 miljoniem eiro mazāks nekā 2013.gadā, liecina Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas (VRUA) apkopotie dati. Tekstilrūpniecības līderi gan lielākoties noturējuši savas pozīcijas, bet a/s Valmieras stikla šķiedra šā gada trijos ceturkšņos pat kāpinājusi apgrozījumu, liecina biržas informācija. Savukārt daudzi mazāki uzņēmumi balansē uz kritiskas robežas. Īpaši grūtu gadu aizvada veļas un apģērbu šuvēji, kuru pamata tirgus bija Krievija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra un tās meitas uzņēmumu konsolidētais neto apgrozījums 2016. gadā sasniedzis 124,3 miljonus eiro, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Tas ir augstākais gada neto apgrozījums AS Valmieras stikla šķiedra pastāvēšanas laikā. Salīdzinot ar 2015.gada rezultātiem, apgrozījums palielinājies par 3,1 miljonu eiro jeb 2,6 %, kas saistīts ar spēcīgo produkcijas pārdošanas stratēģiju galvenajos eksporta tirgos.

Grupas konsolidētā operatīvā peļņa (EBITDA) ir palielinājusies par 10 % jeb 1,6 miljoniem eiro, sasniedzot 17,74 miljonus eiro. Grupas neauditētā konsolidētā tīrā peļņa – 5,09 miljoni eiro, kas ir par 0,39 miljoniem eiro mazāk, salīdzinot ar auditēto grupas tīro peļņu 2015.gadā.

2016.gadā grupa piedzīvojusi produkcijas rekordpasūtījumu skaitu, pieprasījums pēc stikla šķiedras produktiem ir bijis ārkārtīgi augsts. Pērnā gada 4.ceturksnis bija spēcīgs, Grupai turpinot stiprināt savas pozīcijas esošajos tirgos. Galvenie produkcijas eksporta tirgi palikuši nemainīgi - Eiropas Savienības valstis (76%), Ziemeļamerika (11%) un pārējās eksporta valstis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - TOP 500: Uz priekšu ar nospiestām bremzēm

Uldis Andersons, 03.11.2014

No kreisās: VAS Latvijas dzelzceļš prezidents Uģis Magonis, AS Latvenergo valdes loceklis Māris Kuņickis, SIA Douglas Latvia valdes priekšsēdētāja Dita Dricka, SIA Uralchem Trading vadītājs Valentīns Lavrentjevs, AS Valmieras stikla šķiedra prezidents Andris Oskars Brutāns, AS Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, AS Latvijas Finieris valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

500 lielākie Latvijas uzņēmumi 2013. gadā kopā apgrozījuši 28,04 mljrd. eiro, kas ir tikai par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš

Šis ir vēsturiski zemākais lielāko uzņēmumu apgrozījuma pieaugums vairāku pēdējo gadu laikā, ja neskaitām 2009. gadu ar kopējā apgrozījuma kritumu par 22,3%, ko ietekmēja ārkārtas situācija jeb vispārējā ekonomiskā krīze. Savukārt TOP 500 uzņēmumu kopējā peļņa (nerēķinot zaudējumus) pērn ir palielinājusies par 7,6%, tai pašā laikā vidējā peļņas rentabilitāte ir ievērojami samazinājusies – par gandrīz 34%.

Šādus datus apliecina DB, Lursoft, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un DNB bankas sadarbībā tapušais gadskārtējais Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500.

Lai gan vispārēji 2013. gads tomēr aizvadīts plusa zīmē, TOP 500 uzņēmumu kopējos rādītājos jaušama diezgan strauja bremzēšanās. To uzskatāmi apliecina iepriekšējā gada attiecīgie skaitļi – piemēram, 2012. gadā salīdzinājumā ar 2011. gadu TOP 500 uzņēmumu kopējais apgrozījums pieauga par 11,3%, peļņa par 15,2%, bet vidējā peļņas rentabilitāte – par 44,9%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedra ar esošo jaudu nevar izpildīt visus pasūtījumus; gaida jaunās ražotnes darbības uzsākšanu

Žanete Hāka, 24.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra un tās meitas uzņēmumu (Valmiera Glass Grupa) konsolidētais neto apgrozījums 2017.gada 9 mēnešos ir sasniedzis 97,59 miljonus eiro, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Neskatoties uz augsto produkcijas pieprasījumu, neto apgrozījums ir saglabājies tikpat augstā līmenī kā analogā periodā pērn dēļ ierobežotām iespējām pārdošanas apjoma pieaugumam, kas skaidrojams ar ierobežoto ražošanas jaudu līdz kausēšanas iekārtas nodošanai ekspluatācijā ASV.

Grupas konsolidētā tīrā peļņa 2017.gada 9 mēnešos sasniegusi 6,65 miljonus eiro un ir par 48% lielāka nekā analogā periodā pērn. Savukārt Grupas konsolidētā operatīvā peļņa (EBITDA) ir pieaugusi par 14% jeb 1,91 miljonu eiro, salīdzinot ar 2016.gada 3 ceturkšņiem, un veido 15.44 miljonus eiro.

«Ar grupas pašreizējo jaudu mēs nevaram izpildīt visus saņemtos klientu pasūtījumus. Jaunā ASV ražotne palīdzēs uzlabot mūsu piegādes pozīcijas un apkalpot klientu pieprasījumu,» norāda AS «Valmieras stikla šķiedra» valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks (Andre Schwiontek).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Godinās un apbalvos Latvijas lielākos TOP 500 uzņēmumus

Lelde Petrāne, 31.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 31. oktobrī, plkst. 18.00 Rīgā, mūzikas namā Daile notiks ikgadējā TOP 500 uzņēmumu godināšanas ceremonija, kuras laikā tiks prezentēts arī jaunākais TOP 500 žurnāls. Žurnālā jau astoņpadsmito gadu pēc kārtas apkopoti Latvijas lielākie, pelnošākie un rentablākie uzņēmumi. Laikraksts Dienas Bizness žurnālu šogad izdod sadarbībā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumu Lursoft IT, Latvijas Ivestīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un DNB banku.

TOP 500 balvas tiks pasniegtas deviņās nominācijās: TOP ražotājs, TOP eksportētājs, TOP pelnošākais uzņēmums, TOP reģionu uzņēmums, TOP EBITDA pelnītājs, TOP lielākais privātais uzņēmums ar 100% vietējo kapitālu, TOP vērtīgākais uzņēmums, TOP 501 un TOP līderis. Šogad pamatā tiks godalgoti uzņēmumi, kuri attiecīgajos topos ir ieņēmuši pirmo vietu. Atsevišķās nominācijās Dienas Bizness ir paturējis tiesības izvērtēt ne tikai pozitīvos finanšu rezultātus, bet arī uzņēmuma reputāciju, lielāku uzmanību pievēršot ražotājiem.

TOP 500 žurnāls šogad ir 200 lpp. biezs. Līdzšinējo 33 nozaru topu vietā ir apskatīti 35. Sadarbībā ar Lursoft IT un finanšu konsultāciju uzņēmumu Capitalia ir izveidots arī vērtīgāko TOP uzņēmumu saraksts. Šie un citi jaunieviesumi TOP 500 izdevumu ļauj saukt par biznesa gadagrāmatu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts arī TOP 500 izdevums, kas tapis sadarbībā ar Lursoft. Šogad tas piedāvā daudz plašāku ieskatu Latvijas tautsaimniecības norisēs, apkopojot informāciju jau par 1000 lielākajiem uzņēmumiem.

«2018. gadā 500 lielāko uzņēmumu finanšu rādītāji atspoguļoja ekonomikas tendences – kopējais apgrozījums pieaudzis, turpinot pārspēt iepriekšējo gadu rekordus. Tāpat augusi uzņēmumu kopējā peļņa. Jāatzīmē, ka 2018. gadā pieaugums bijis straujāks nekā iepriekšējā gadā un sasniedza 9,78%, kopējam apgrozījumam sasniedzot 34,25 miljardus eiro. Savukārt 1000 lielāko uzņēmumu kopējais apgrozījums sasniedz 40,56 miljardus eiro.

Vairākums topā iekļauto uzņēmumu strādājuši sekmīgi – ar peļņu. No 500 uzņēmumiem pelnošo uzņēmumu skaits ir 445, kas ir līdzīgi kā iepriekšējā topā. No 1000 uzņēmumiem ar peļņu strādājuši 888 uzņēmumi,» uzsver Žanete Hāka, izdevuma redaktore.

Komentāri

Pievienot komentāru