Ražošana

Ventspils zivju konservu kombināts strādājis ar zaudējumiem

Žanete Hāka, 11.06.2015

Jaunākais izdevums

AS Ventspils zivju konservu kombināts neto apgrozījums pērn gadā saruka līdz 12,154 miljoniem eiro, kā arī uzņēmums pērn iekļuva 164,385 tūkstošu eiro lielos zaudējumos, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma vadība norāda, ka zaudējumu rašanos būtiski ietekmēja tā produkcijas iekļaušana Krievijas Federācijas importa aizliegumā. Rezultātā Ventspils zivju konservu kombināts pērnā gada nogalē bija spiests pieņemt lēmumu uz laiku atbrīvot 370 darbiniekus.

Ventspils zivju konservu kombināts pērn nodarbinājis 467 darbiniekus.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka, ņemot vērā ekonomikas kritumu šajā gadā vairākos eksporta tirgos, uzņēmums plāno apgrozījuma samazināšanos par 37,5% salīdzinājumā ar pērno gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Ventspils zivju konservu kombināts apsver iespēju ražošanu nākotnē pārcelt uz citu vietu, apstiprināja uzņēmuma valdes loceklis Ingus Klindžāns.

Ventspils zivju konservu kombināts ražošanu, tostarp zivju kūpināšanu, jau vēsturiski veic zvejas ostas teritorijā. Tā ir gana ekskluzīva vieta līdzās jūrai, netālu no pilsētas pludmales. Kā atzina Klindžāns, ražošana tik tuvu atpūtas zonai nav labākais risinājums un gan iedzīvotājiem, gan tūristiem var būt traucējoša smaka, kas rodas zivju kūpināšanas procesā, tāpēc uzņēmums apsver iespēju ražotni pārcelt citā vietā. Ir izraudzīta arī iespējamā jaunās ražotnes atrašanās vieta - bijušās Ventspils zvēraudzētavas teritorija. Savukārt zivju pieņemšanas terminālis atrastos citā vietā - līdzās paceļamajam Ventas tiltam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zivju pārstrādes uzņēmums Ventspils zivju konservu kombināts kopuma atlaidis 370 darbiniekus, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Ventspils filiāles vadītāja Benita Saļņikova.

Viņa norādīja, ka «labā ziņa ir tā, ka ir atlaisti mazāk darbinieku nekā sākotnēji uzņēmums paziņoja, turklāt pastāv cerība, ka uzņēmuma ar laiku atjaunos darbu pilnā apmērā».

NVA Ventspils filiāle kopš pagājušā gada beigām strādā pastiprinātā režīmā. «Arī janvārī turpinājās šo atlaisto darbinieku registrācija, bet jau daudz lēnākā tempā - dienā viena vai divas personas,» teica Saļņikova.

Viņa informēja, ka bezdarbnieku statusu līdz šim ir ieguvusi 301 persona. «Labā ziņa ir tā, ka kopš 12.janvāra vienu vai vairākas dienas uzņēmuma darbībā tiek piesaistīti papildus darbinieki un vidēji 64 bezdarbniekiem ir iespēja strādāt,» teica NVA filiāles vadītāja, gan norādot, ka pašlaik informācijas, ka Ventspils zivju konservu kombināts varētu atjaunot darbību pilnā apjomā, neesot. «Taču cilvēkiem ir cerība, ka viņi atgriezīsies darbā uzņēmumā,» piebilda filiāles vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Mainījusies Ventspils zivju konservu kombināta vadība

Žanete Hāka, 31.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par zivju pārstrādātāja AS «Ventspils zivju konservu kombināts» vienīgo valdes locekli iecelts Renārs Konstantinovs, kurš arī reģistrēts kā uzņēmuma patiesā labuma guvējs, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz šim AS «Ventspils zivju konservu kombināts» vienīgais valdes loceklis bija Ivo Stanne, savukārt uzņēmuma patiesā labuma guvējs nebija reģistrēts.

Tāpat mainīta uzņēmuma padome. No amatiem atbrīvoti padomes priekšsēdētājs Bislans Abdulmuslimovs, padomes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Endele, kā arī padomes loceklis Valerijs Onja.

AS «Ventspils zivju konservu kombināts» padomē iecelti Andris Feldmanis un Raimonds Geislers (abi ieņem padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu), Valdis Marķitāns iecelts par padomes locekli, savukārt Juris Ziemelis ir vienīgais no līdzšinējiem padomes locekļiem, kas atkārtoti apstiprināts savā amatā.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 29.maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārtējais sitiens pa Latvijas zivsaimnieku produkciju visdrīzāk ir Eirāzijas mēroga attiecību spēles daļa , piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Rīt, 1. augustā, stājas spēkā kārtējais Krievijas aizliegums Latvijas zivrūpnieku preču noietam. Skartas ir piecas kompānijas – Ventspils zivju konservu kombināts, Gamma-A, Sabiedrība IMS un Saldus gaļas kombināts, kas ražo arī zivju konservus. Krievijas kolēģu viedoklim un Latvijas konservu importa aizliegumam pievienojusies arī Kazahstāna. Krievijas patērētāju aizsardzības institūcija Rospotrebnadzor, kuras mājas lapa faktiski ir vienīgais šīs informācijas avots, ziņo, ka «norādīto Latvijas ražotāju zivju konservu ievešana Krievijas Federācijas teritorijā tiek apturēta. Citu ražotāju zivju konservu produkcijas izpēte turpinās».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rosseļhoznadzor: Arī Kazahstāna aizliedz zivju produkcijas importu no Latvijas un Igaunijas

LETA, 29.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kazahstāna nolēmusi pievienoties jūnija sākumā noteiktajam Krievijas aizliegumam ievest zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas, paziņojis Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests Rosseļhoznadzor.

Dienests norāda, ka Kazahstānas veterinārās kontroles un uzraudzības komiteja informējusi Krievijas kolēģus par lēmumu uz laiku noteikt ierobežojumus Latvijas un Igaunijas zivju pārstrādes uzņēmumu gatavās un konservētās zivju produkcijas ievešanai Kazahstānas teritorijā.

Šāds lēmums esot pieņemts, kad Kazahstānas speciālisti iepazinušies ar Rosseļhoznadzor ekspertu atzinumiem par maijā veiktajām pārbaudēm Latvijas un Igaunijas uzņēmumos, kuru laikā atklāti Eirāzijas Ekonomiskās savienības (EES) veterinārsanitāro prasību pārkāpumi, konkrēti, attiecībā uz benzopirēna un citu bīstamu un kaitīgu vielu klātbūtni.

Kā ziņots, Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 4.jūnijā saņēma Rosseļhoznadzor oficiālu paziņojumu, ka noteikts pagaidu aizliegums visam Latvijas zvejas produktu eksportam, jo iepriekš piecu klātienē pārbaudīto uzņēmumu konservos konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis. Latvijai tika dots laiks līdz 4.augustam, lai iesniegtu dokumentus par paveiktajiem uzlabojumiem zivju apstrādes procesā. Tad Krievija lemtu par aizlieguma atcelšanu un varētu sūtīt uz Latviju ekspertus, lai veiktu atkārtotas pārbaudes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zivju pārstrādātājam a/s Ventspils zivju konservu kombināts nodokļu parāda dēļ piektdien, 3.novembrī, reģistrēts nodrošinājums - aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, ziņo Lursoft Klientu Portfelis. Šis ir vienīgais šobrīd uzņēmumam piemērotais nodrošinājums.

Lursoft izziņa liecina, ka šā gada 7.oktobrī a/s Ventspils zivju konservu kombināta nodokļu parāds sasniedza gandrīz 96 tūkstošus eiro. Uzņēmumam šobrīd ir divas aktuālas komercķīlas, kuras nodrošina tā saistības pret AS Baltikums Bank.

A/s Ventspils zivju konservu kombināts dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2 835 127,40 eiro. 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,267 miljoni eiro, bet tas strādāja ar zaudējumiem 261 tūkstoša eiro apmērā. Tas nodarbināja 192 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 174 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pēc darbinieku atbrīvošanas zivju konservu kombinātā bezdarbnieku skaits Ventspilī varētu pieaugt par 25%

LETA, 22.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrējot Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) grūtībās nonākušā Ventspils zivju konservu kombināta (VZKK) darbiniekus, bezdarbnieku skaits Ventspilī varētu pieaugt par apmēram 25%, aģentūrai LETA atzina NVA Ventspils filiāles vadītāja Benita Saļņikova.

Novembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis Ventspils pilsētā bija 7,4%. Tiek prognozēts, ka pēc VZKK darbinieku atlaišanas bezdarba līmenis pilsētā varētu pieaugt līdz 9,5%.

Uzņēmuma vadība plāno, ka no 2015.gada janvāra pastāvīgi darbu turpinās apmēram 80 no pavisam 480 darbiniekiem, bet pārējie tiks piesaistīti uz atsevišķu pasūtījumu izpildi, saglabājot viņiem bezdarbnieka statusu. Uz laiku atbrīvotie darbinieki saņems visas sociālās garantijas un palīdzības maksājumus, lai nodrošinātu viņiem ienākumus laikā, kamēr uzņēmums piemērojas jaunajai tirgus situācijai.

Ne visi VZKK darbinieki ir ventspilnieki - daļa brauc strādāt uz Ventspili no blakus novadiem. Kā informēja Saļņikova, lielāko daļu atlaisto VZKK darbinieku - ap 279 personām - NVA Ventspils filiāles darbinieki reģistrēs atlikušajās šī gada darba dienās - 23., 29. un 30.decembrī. Reģistrāciju nodrošinās četri NVA Ventspils filiāles darbinieki un katru reģistrācijas dienu papildus tiek piesaistīts viens darbinieks no Liepājas filiāles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī 2014.gada decembra beigās sasniedzis 8,5%, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati.

Salīdzinājumā ar novembri, bezdarba līmenis valstī palielinājies par 0,2% punktiem. Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) decembra sākumā uzskaitē bija 79,9 tūkstoši, bet decembra beigās – 82 tūkstoši bezdarbnieku. Bezdarbnieku skaits valstī mēneša laikā ir palielinājies par 2158 cilvēkiem.

Zemākais bezdarba līmenis decembrī reģistrēts Rīgas reģionā – 5,2%, augstākais bezdarba līmenis bija Latgales reģionā – 17,8%. Kurzemes reģionā bezdarba līmenis decembrī bija 10,7%, Vidzemē – 9,9% un Zemgalē – 8,3%. Valsts lielākajās pilsētās bezdarba līmenis 2014. gada beigās bija: Rīgā – 4,9%, Jūrmalā – 5,8%, Jelgavā – 6,4%, Valmierā – 6,7%, Ventspilī – 8,6%, Daugavpilī – 9,5%, Jēkabpilī – 9,7%, Liepājā – 12,5%, Rēzeknē – 15,2%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Preču eksports pērnā gada novembrī nedaudz nokrita un var redzēt, ka Krievijas ekonomikas vājums arvien izteiktāk atspoguļojas arī Latvijas eksporta ciparos, norāda Swedbank vecākā ekonomiste Lija Strašuna.

Novembrī eksports uz Krieviju bija par 18% un 11 mēnešos par 3.5% mazāks nekā pirms gada. Ņemot vērā strauju rubļa vērtības kritumu decembrī un prognozējamo dziļo recesiju Krievijā, tuvākajā laikā šis kritums vēl padziļināsies. No Skandināvijas valstīm preču eksports auga tikai uz Zviedriju, lai arī pēdējos pāris mēnešos arī eksports uz Dāniju sāka uzlaboties. Tajā pat laikā strauji auga eksports uz Lielbritāniju, Čehiju, Turciju (11 mēnešos virs 30% salīdzinājumā ar pērna gadu). Eksports uz Spāniju un Ungāriju gada laika vairāk nekā dubultojies. Tāpēc kopējais preču eksports novembrī bija vien par 0.8% mazāks nekā pirms gada un 11 mēnešos vēl arvien vērojama 2% izaugsme.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 1.augustu, Krievijas teritorijā aizliegts ievest zivju konservus, kas ražoti Latvijas uzņēmumos Ventspils zivju konservu kombināts, GAMMA-A, Sabiedrība IMS, UNDA un Saldus gaļas kombināts, teikts paziņojumā, kas otrdien publicēts Krievijas Federālā uzraudzības dienesta patērētāju tiesību aizsardzības un cilvēka labklājības jomā (Rospoterebnadzor) tīmekļa vietnē.

Veicot pārtikas produktu aprites valsts uzraudzību vairākkārtīgu zivju konservu produkcijas izpētes gaitā, minēto uzņēmumu produkcijā «konstatēti likumdošanas pārkāpumi patērētāju tiesību aizsardzības jomā», teikts paziņojumā.

Cita starpā pārbaudes gaitā konstatētas neatbilstības prasībām, kas noteiktas attiecībā uz marķējumu, neatbilstības attiecībā uz pamatprodukta masas daļu, neatbilstības attiecībā uz pamatprodukta sastāvdaļu masas daļu, neatbilstības attiecībā uz enerģētiskās vērtības rādītājiem un organoleptiskajiem rādītājiem.

«Pārtikas produkcijas daļas, kas neatbilst noteiktajām prasībām, ir jāizņem no realizācijas,» teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Barselonā aprīlī notika lielākā specializētā zivju un jūras velšu nozares izstāde “Seafood Expo Global 2023”, kurā piedalījās visi veiksmīgākie pasaules zvejas, zivju apstrādes, kā arī zivju pārstrādes iekārtu ražotāju uzņēmumi, tostarp arī 12 Latvijas Zivrūpnieku savienības biedri.

Šis ir gada lielākais šīs nozares pasākums, kurā zivrūpniecībā iesaistītie tiekas, lai ne tikai piedāvātu savus produktus un pakalpojumus, bet arī, lai apmainītos ar viedokļiem gan par nozares aktualitātēm, jaunajām tendencēm, gan arī, lai spriestu par jaunās nozvejas sezonas potenciālajām zivju cenām, kuras noteiks, kādas būs nākamā gada produkcijas cenas.

Latvijas zivrūpnieku kopīgajam stendam šogad bija pilnīgi jauns dizains, kas ļāva izcelties salīdzinoši ar citiem izstādes dalībnieku stendiem. Katram no pārstāvētajiem uzņēmumiem bija savi darba uzdevumi, bet īpaši pamanītas gan no klientu, gan citu izstādes apmeklētāju puses bija kopīgās Latvijas produktu degustācijas, kuras sagatavoja divi pavāri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Uzņēmējs Abdulmuslimovs pievēršas sukāžu biznesam

LETA, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējam Bislanam Abdulmuslimovam piederošais AB Holding iegādājies Latvijas inovatīvo sukāžu ražotājas SIA RicBerry 50% daļu no uzņēmuma līdzīpašnieces, operdziedātājas Ievas Viļumas, informēja uzņēmumā.

Darījuma summu puses neatklāj.

Uzņēmuma ikdienas vadību pēc iegādes kopīgi īstenos Abdulmuslimovs un uzņēmuma līdzīpašniece - operdziedātāja Ieva Viļuma.

«Mans mērķis ir izveidot RicBerry par pasaules mēroga eko saldumu ražotāju, kura kapitalizācija nākamajos piecos gados pārsniegs šodien holdingā iekļautos uzņēmumus. Holdingam sadarbība ar šo Latvijas uzņēmumu ir laba iespēja ieiet Rietumvalstu slēgtajos pārtikas tirgos, pārsteidzot tos ar eko inovāciju Made in Latvia,» norādījis Abdulmuslimovs.

Tāpat viņš norādīja, ka šī nebūs holdinga pēdējā investīcija šogad.

«Atšķirībā no vairuma darījumu Latvijā mēs sadarbībai izvēlējāmies tādu modeli, kur jaunie dibinātāji varētu komfortabli turpināt inovācijas un paaugstināt zīmola potenciālu. Apvienojoties, nevis pārdodoties skandināvu milžiem, varam vairot Latvijas pārtikas meistaru tradīcijas, saglabājot darbvietas un pozicionējot Rīgu kā eko pārtikas lielpilsētu,» norāda uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Ventspils zivju konservu kombināts (VZKK) no janvāra uz laiku samazinās ražošanas jaudu un atlaidīs 400 darbiniekus.

Šāds lēmums pieņemts, jo straujais Krievijas rubļa vērtības kritums pēdējo mēnešu laikā, kā arī līdzīgu procesu sākšanās citās NVS valstīs ir radījuši VZKK jaunus izaicinājumus un uzdevumus, kas prasa pielāgoties jaunajiem tirgus apstākļiem, vienlaicīgi turpinot uzņēmuma attīstību, aģentūrai LETA skaidroja uzņēmuma valdes loceklis Ingus Klindžāns.

Krievijas tirgus veido aptuveni 70% no VZKK eksporta apjoma. «Krievijas rublis pēdējā mēneša laikā ir zaudējis aptuveni 45% savas vērtības attiecībā pret ārvalstu valūtām, kā rezultātā Latvijas pārtikas produktu imports un pārdošana Krievijas tirgū ir ievērojami apgrūtināta. Rubļa vērtības svārstības līdz pat 20% dienā liedz importētājiem veikt valūtas konvertācijas un norēķinus par piegādājamajām precēm,» sarežģīto situāciju skaidroja Klindžāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ventspils zivju pārstrādes kombināta vadītājs: Tagad saprotam, kādēļ jāmaksā nodokļi

LETA, 16.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Krievijas embargo zivju produkcijai un konserviem cietušais Ventspils zivju konservu kombināts atsācis darbu, pateicoties Ziemeļvalstīs atrastam pasūtītājam, stāstīja uzņēmuma vadītājs Jānis Endele.

Kombināts tika aizvērts 4.jūnijā. «Tā kā mēs cilvēkiem maksājām lielu algu, valdība atvēlēja viņiem lielus bezdarbnieka pabalstus. Tad mēs pirmo reizi sajutām, ka ir jēga maksāt nodokļus. Kolektīvā nebija iebildumu. Visi teica: «Mēs saprotam»,» atcerējās Endele.

Tagad uzņēmums atradis pasūtītāju Ziemeļvalstīs. Pirmajā kārtā tas dos iespēju nodrošināt darbu aptuveni 100 cilvēkiem, bet vēlāk - jau 200 - 250 cilvēkiem, stāstīja uzņēmuma vadītājs.

«Šis bizness nav tieši saistīts ar konservāciju. Mēs nodarbosimies ar garneļu attīrīšanu, kuras Ziemeļvalstīs ir ļoti pieprasītas. Zinoši cilvēki saprot, ka ir milzīga atšķirība starp tīrīšanu ar rokām un ar mašīnu,» norādīja Endele.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils zivju konservu kombināts

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmo reizi Ēģiptes veikalos var iegādāties Latvijā ražotus pārtikas produktus: zivju konservus no SIA Gamma-A, AS Brīvais Vilnis, SIA Karavela AS Ventspils zivju konservu kombināts un auzu pārslas no AS Dobeles Dzirnavnieks, informē Ārlietu ministrija.

Ēģiptes tirdzniecības partneri slavē Latvijas produktu kvalitāti un piedāvājumu, un uzsver, ka Latvijas pārtikas produktiem ir liels potenciāls. Partneri ir izrādījuši interesi par graudu produktiem, veselīgu pārtiku, kaltētām lauku pupām un putnu gaļu.

Ēģipte ir 90 miljonu patērētāju tirgus ar 2 miljoniem pieaugumu gadā. 2015. gadā Latvijas un Ēģiptes tirdzniecības bilance pastāvīgi aug, un 2015. gadā bija 56 miljoni eiro, kas ir augstākais rādītājs starp Baltijas valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rosseļhoznadzor liegums ievest zivju konservus Krievijā nozarei ir smags trieciens, runā ne tikai par darbinieku atlaišanu, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Drīz būs pagājis mēnesis, kopš Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests Rosseļhoznadzor izsludināja aizliegumu visam Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju. Kaut gan labu laiku runāts par jaunu tirgu meklēšanu, to zivrūpniecības nozarē izdarīt nav viegli. Latvijas šprotes Krievijā tiek uzskatītas par kultūrvēsturisku produktu, un citās valstīs mīlestību pret tām iekarot ir ļoti grūti.

Kaut gan kā oficiālais produkcijas lieguma iemesls tiek minēts paaugstināts benzopirēna daudzums produkcijā, nozare signālu sapratusi – šis lēmums ir saistīts ar sankcijām, jo produkcija netiek ņemta pat no kuģiem, kas zvejo okeānā un no benzpirēna stāv pa gabalu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ārlietu ministrs ar Latvijas zivrūpniekiem pārrunā iespējas jaunu tirgu apgūšanā

Dienas Bizness, 22.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 22.jūlijā tikās ar zivsaimniecības nozares pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālo situāciju nozarē un iespējas jaunu tirgu apgūšanā, informē Ārlietu ministrijā.

«Latvijas ārlietu dienests kopā ar Zemkopības ministriju intensīvi strādā, lai paplašinātu Latvijas uzņēmēju iespējas jaunu tirgu apgūšanā. Latvijas uzņēmēju rīcībā ir mūsu vēstniecību tīkls ārvalstīs,» pauda E. Rinkēvičs.

E. Rinkēvičs pauda viedokli, ka Ārlietu ministrija aktīvi strādā pie jautājuma risināšanas Latvijas zivju produkcijas tranzītam caur Krieviju, vienlaikus uzsverot arī uzņēmēju lomu jautājuma ātrākā izskatīšanā.

Ministrs arī vērsa uzmanību, ka ir vērojama pozitīva virzība Latvijas piena un zvejas produktu sertifikācijā Ķīnas tirgū, kas ir vairāku gadu darba rezultāts. Tāpat ministrs uzsvēra veiksmīgo sadarbību ar nozaru asociācijām un citām valsts institūcijām, lai iespējami drīzāk saņemtu pozitīvu atbildi no citu valstu pārtikas un veterinārajiem dienestiem Latvijas preču eksportam. Ārlietu ministrs arī informēja, ka noris Latvijas atbildīgo dienestu sarunas ar Brazīlijas un Dienvidkorejas atbildīgajām institūcijām par zvejas produktu sertifikāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru