Citas ziņas

Zirgaudzēšanas biznesā iesaistītais Veldre grib veidot jātnieku godasardzi

, 20.01.2008

Jaunākais izdevums

Bijušais Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors un Veselības ministrs, tagadējais Aizsardzības ministrs Vinets Veldre savu mīlestību uz dzīvniekiem vēlas padarīt par vienu no valsts tēla sastāvdaļām. Proti, šobrīd tiek apspriesta ideja veidot jātnieku godasardzi, šodien, 20.janvārī, informēja LTV1 raidījus de facto.

Tas tāpēc, lai būtu kas glīts, ko parādēs un citiem valstu vadītājiem parādīt.

Jātnieku vadā varētu būt no 20 līdz 25 zirgiem.

"Zirgs jau nav dzīvnieks. Zirgu uztver savādāk. Vairākās valstīs, arī Latvijā, tas ir bijis, vairākās valstīs tas ir arī šobrīd," de facto stāstīja V. Veldre. Taču viņš nevarēja nosaukt pat aptuvenas šīs idejas realizēšanas izmaksas.

de facto aprēķinājis - policijai viena zirga uzturēšana izmaksā ap 150 latiem mēnesī. Tas nozīmē, ka jātnieku vada zirgu uzturēšana armijai varētu prasīt 45 tūkstošus latu gadā. Tam jāpieskaita bruņoto spēku staļļu remonts, kā arī zirglietu un formastērpu iegāde.

de facto akcentē, ka V. Veldre esot neapšaubāms šo lietu speciālists - viņš jau gadiem ilgi ir zirgaudzēšanas biznesā, kur, kā stāstījuši zinoši cilvēki, šobrīd iestājusies krīze. V. Veldres amatpersonas deklarācija rāda, ka pēdējos gados viņš pats ir pircis, trennējis un pārdevis sporta zirgus un arī gatavojies lūgt kredītu jauna staļļa iegādei un remontam.

"Es pats nepirkšu zirgus un nevienu no saviem zirgiem arī nepārdošu," de facto sacīja V. Veldre.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Jauno jātnieku skolai piešķir nacionālās sporta bāzes statusu

LETA, 25.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno jātnieku skolai tiks piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss, otrdien lēma valdība.

Jātnieku skola ir izveidota 2007.gadā un tās dibinātājs ir biedrība «Jauno jātnieku skola». Sporta bāzi veido izjādes laukumi, manēžas, zirgu staļļi un palīgēkas, kas kalpo jātnieku sporta vajadzībām.

Sporta bāze atrodas biedrības valdījumā, kurai tādas tiesības ir piešķirtas ar 2008.gada 28.janvāra līgumu, kas noslēgts starp biedrību un SIA «Lautas», kuras saistības 2012.gadā pārņēma SIA «Prano».

Sporta bāzē regulāri tiek rīkotas starptautiskās sacensības jātnieku sportā, Jauno jātnieku skolas turnīri un Vislatvijas zirgu dienas, kuras ir iekļautas Latvijas Jātnieku federācijas oficiālajā sacensību kalendārā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidro, ka sporta bāzē ar sportu saistītie pasākumi veido 100% no faktiskā Sporta bāzes noslogojuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais aizsardzības un veselības ministrs, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors ir konsultējis uzņēmēja un Valsts prezidenta Valda Zatlera padomnieka Vasilija Melņika veidoto uzņēmumu Baltijas marka. To DB apstiprināja pats V. Veldre.

«Runa bija par Latvijā ražoto pārtikas produktu sertificēšanu izplatīšanas iespējām Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Tas ir ilglaicīgs, sarežģīts un dārgs projekts. Nav noslēpums, ka ne jau par velti ražotājiem savas durvis ver, piemēram, Krievijas lielveikali,» stāstīja V. Veldre. Viņš noliedza izskanējušo informāciju, ka būtu kļuvis par Baltijas markas direktoru vai ieņemtu kādu citu amatu šajā uzņēmumā. «Es pat nedomāju, ka varētu teikt, ka esmu sniedzis šim uzņēmumam konsultāciju pakalpojumus. Mēs vienkārši sēdējām pie galda, dzērām kafiju, pīpējām labu tabaku un runājām par attiecīgajām lietām,» tā V. Veldre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jātnieku policija no Rīgas nomales «pārcelsies» uz galvaspilsētas centru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre uzdevis veikt padziļinātu pārbaudi NBS bruņojuma un munīcijas uzskaites sistēmā, tostarp par militārajās mācībās izlietoto munīciju. Pārbaude ierosināta pēc tam, kad policija aizdomās par šaujamieroču, munīcijas un sprāgstvielu nelikumīgu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju aizturēja četrus vīriešus. Viens no aizturētajiem ir Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku 2. kājnieku bataljona amatpersona.

„Informācija, ka NBS bruņojuma uzskaites un inventarizācijas jomā nav atbilstošas kārtības, tika saņemta jau pavasarī. Toreiz uzdevu attiecīgajām Aizsardzības ministrijas kontrolējošām struktūrām pievērst uzmanību šai informācijai,” norāda V. Veldre.

Aizsardzības ministrs uzskata, ka pirms vairākiem mēnešiem saņemtās informācijas apstiprināšanās vērtējama kā ļoti nopietna un satraucoša. Par notikušo faktu dienesta izmeklēšana tiks veikta arī bruņotajos spēkos.

Šīs nedēļas sākumā aizdomās par nelikumīgu šaujamieroču iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju aizturētas 4 personas. Atsavināts liels daudzums nelikumīgi glabātu ieroču, munīcijas un sprāgstvielu, Db.lv informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valsts slimnīcas uz zaļa zara

Guna Gleizde [email protected] 67084407, 26.11.2007

P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Arnolds Atis Veinbergs straujo naudas apgrozījuma pieaugumu slimnīcās skaidro ar valsts finansējuma kāpumu, darbinieku algu paaugstināšanu, kā arī lielāku pacientu skaitu.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Straujais valsts un pašvaldību slimnīcu apgrozījuma pieaugums un peļņa saistīta ar valsts finansējuma un pacientu skaita kāpumu.

Pēc apgrozījuma lielākās Latvijas slimnīcas P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Arnolds Atis Veinbergs norāda, ka 2006.gadā ievērojami pieaudzis valsts finansējums, personāla algas, kā arī pacientu skaits, turklāt veiktas dažādas investīcijas, kā rezultātā slimnīcas apgrozījums audzis par 46,8% - no 27,41 milj. Ls 2005. gadā līdz 40,23 milj. Ls. 2006. gadā. Kopumā pērn vairāk nekā divus milj. Ls apgrozījušas vismaz 24 valsts vai pašvaldību slimnīcas, liecina Lursoft informācija.

Dārgas investīcijas

Starp desmit lielākajām valsts un pašvaldības slimnīcām tikai viena - Vidzemes slimnīca - pērn cietusi zaudējumus. Savukārt gadu iepriekš starp šīm pašām slimnīcām tikai divas bija guvušas peļņu. Kopumā šīs slimnīcas 2006. gadā guvušas 5,126 milj. Ls peļņu, bet 2005. gadā to zaudējumi sasniedza 2,22 milj. Ls. SIA Vidzemes slimnīca kopš 2004.gada apvieno Valmieras un Rūjienas slimnīcas, bet šogad tai tika pievienota arī Valkas slimnīca. Pērn uzņēmuma apgrozījums pieaudzis gandrīz par 32%, tomēr tā zaudējumi pērn sasnieguši gandrīz trešdaļu miljona. Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa Db informēja, ka uzņēmums aizvadītajā gadā izmantojis Eiropas Savienības fondu līdzekļus neatliekamās medicīniskās palīdzības infrastruktūras sakārtošanai, operāciju zāles renovācijai un citiem modernizācijas projektiem, tomēr straujo būvniecības cenu kāpuma rezultātā projektu izmaksas ievērojami pieaugušas, kā rezultātā pieaugusi arī tā projekta finansējuma daļa, ko nodrošināja pats uzņēmums. Tāpat viņa norāda, ka veselības aprūpes pakalpojumu cena patlaban neatbilst to pašizmaksai. Pērn pieaudzis valsts finansējums slimnīcai, kas veido aptuveni 90% no visiem tās ieņēmumiem. «Mēs esam atkarīgi no Veselības obligātās apdrošināšanas aģentūras līguma,» atzīst I.Liepa. savukārt dati par pirmajiem šī gada deviņiem mēnešiem liecina, ka šajā laika posmā pat gūta peļņa. Tomēr pagaidām «mēs dzīvojam stipri nepārtikuši», viņa saka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizsardzības ministrija piešķīrusi 10 tūkst. Ls Latvijas Jātnieku federācijai, atbalstot Baltijas mēroga jāšanas sporta sacensības.

Naudu, pēc Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļas vadītāja Kaspara Odiņa sacītā, lūgusi pati Jātnieku federācija. «Viena no AM prioritātēm sporta veidu līdzfinansēšanā ir atbalsts sporta veidiem, kuri iekļauti Starptautiskajā militāro sporta veidu asociācijā, un jāšanas sporta veids ir viens no tiem,» tā K. Odiņš. Krietni nerunīgāks bija jāšanas sacensību organizatoru pārstāvis Mairis Penelis, uz Db jautājumiem atbildot vien: «Rakstiet par skatītājiem, nevis par finansēm.» Pirmo Baltijas kausu jāšanas sportā izcīnīja trīs dienu ilgās sacīkstēs, kas noslēgsies 22. jūnijā.

Db jau rakstīja, ka AM tuvāko gadu laikā tērēs simtiem tūkstošus Ls jātnieku goda rotas ieviešanai Nacionālajos bruņotajos spēkos. Tagadējais aizsardzības ministrs Vinets Veldre neslēpj, ka aizraujas ar zirgu audzēšanu, pēc paša teiktā, viņam piederot astoņi zirgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizsardzības ministra Vineta Veldres izteikumi un paziņojums par valdības aprindās jau sarunātu lēmumu par KNAB vadītāja atstādināšanu diskreditē Latvijas valsti un parāda Latvijas politikas degradēšanos, tiesisku nihilismu, pienākuma un politiskās atbildības trūkumu.

"Atklāti tiek pārkāpts likuma burts un gars", uzskata Pilsoniskās Savienības (PS) valdes priekšsēdētāja Sandra Kalniete un

PS priekšsēdētājas vietnieks Ģirts Valdis Kristovskis.

V. Veldre netiek galā ar saviem tiešajiem pienākumiem Aizsardzības ministrijā - starptautiskās sanāksmēs viņu arvien biežāk aizvieto ierēdņi. Ministru neinteresē kopīgs darbs ar NATO sabiedrotajiem. V. Veldre kompromitē Bruņotos spēkus ar saviem nepārdomātajiem izteikumiem un lēmumiem, starp kuriem dīvainākais ir lēmums par jātnieku godasardzes izveidošanu, norāda S. Kalniete un Ģ. V. Kristovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veldre: Latvija var daudz mācīties no ASV, kā kopt militārās tradīcijas

, 24.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

„ASV ir ļoti labs piemērs, kā kopt savas militārās tradīcijas,” pēc viesošanās Fortmeijerā (Fort Myer) izvietotajā karaspēka vienībā atzinis aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

Apmeklētā vienība atbild par oficiālo ceremoniju nodrošināšanu ASV, un Latvijas analogs tai ir Goda sardzes rota, kas nodrošina goda sardzi pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils, kā arī citu militāro tradīciju ievērošanu.

Fortmeijerā V.Veldre iepazinās arī ar tur izvietoto kavalērijas vienību – ar tās uzdevumiem un lomu militāro tradīciju uzturēšanā. „Jebkura valsts nostiprina zināmus simbolus, ar kuriem tiek asociēta tās aizsardzības politika,” norāda Veldre, „par šādiem simboliem neapšaubāmi var uzskatīt arī jātnieku goda sardzes un militārā orķestra defilē programmas izveidi, kas – esmu par to pārliecināts – lielākajā daļā Latvijas iedzīvotāju veicinātu patriotismu.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Zemniekiem apdrošināšanas atlīdzībās par zaudētu ražu šogad izmaksāti 7 miljoni eiro

Db.lv, 24.10.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī 2022. gada vasara kļuva par trešo siltāko novērojumu vēsturē kopš 1924. gada, lielākās apdrošināšanas atlīdzības lauksaimniekiem par sējumu bojājumiem tika izmaksātas par lietus un vētras radītajiem zaudējumiem, lielākoties veldri, nevis sausuma radītiem zaudējumiem.

Kopumā atlīdzībās par ražas zudumiem apdrošinātāji zemniekiem 2022. gada vasaras sezonā ir izmaksājuši 7,01 miljonu eiro, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotie dati no 3 biedriem, kas piedāvā šo pakalpojumu.1

Šā gada atlīdzības par apdrošinātajiem sējumiem ir būtiski lielākas nekā 2021. gadā, kad tās sasniedza 4,94 miljonus eiro. Pērn arī daudz vairāk atlīdzību zemnieki saņēma par sausuma radītajiem zaudējumiem. Lielākā atlīdzība šovasar izmaksāta par veldrē sakritušu labības lauku ap 350 ha platībā.

Tieši siltā un saulainā vasara šogad ļāvusi zemniekiem veiksmīgi nokult arī lietus noguldītos veldres laukus un iztikt bez papildu izdevumiem graudu kaltēšanai, ir secinājuši Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) augkopības eksperti savā ikgadējā ražas sezonas izvērtējumā.2 Pēc LAA biedru sniegtajiem datiem, 95% apdrošināšanas atlīdzību izmaksāts par lietus un vētras radītajiem zaudējumiem, un 5% - par krusas nodarīto postu. Visvairāk negadījumu un atlīdzību izmaksas gadījumu bijis Zemgalē (Dobeles, Jelgavas un Bauskas novadi), kā arī Kurzemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veldre grib veidot rehabilitācijas centru pie jūras karavīriem

, 19.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre ticies ar Latvijas kontingenta karavīriem Maimenas bāzē Afganistānas ziemeļos, liecina Aizsardzības ministrijas sniegtā informācija medijiem.

V. Veldre iepazinies ar karavīru dienesta apstākļiem un nodevis viņu tuvinieku sveicienus – vēstules, rupjmaizi, sieru, kā arī dažādus preses izdevumus.

Aizsardzības ministrs paudis prieku un gandarījumu par iespēju apmeklēt Latvijas kontingentu Afganistānā. Atbildot uz vairākiem karavīru jautājumiem, V. Veldre izskaidrojis savus galvenos uzdevumus ministra amatā, to vidū, starptautiskajās operācijas iesaistīto karavīru ekipējums, apgāde un pēcmisijas rehabilitācija.

''Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir jāizveido savs rehabilitācijas centrs, kur karavīri varētu pavadīt atpūtas laiku kopā ar ģimenēm, Šāds centrs varētu būt ar apmēram 250 vietām, un tas atrastos pie jūras,'' sacījis aizsardzības ministrs. V. Veldre paziņojis, ka viena no galvenajām prioritātēm ir bruņoto spēku nodrošināšana ar dzīvojamo fondu. ''Bruņotie spēki ir apzinājuši uz šo brīdi nepieciešamo dzīvokļu skaitu. Tās ir vairāk nekā 20 dzīvojamās mājas ar apmēram 1200 dzīvokļiem. Uzskatu, ka šis jautājums ir jārisina nekavējoties,'' uzsvēris aizsardzības ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā, iespējams, atkal patrulēs jātnieku policija

Aisma Orupe, 06.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar Rīgas pilsētas centra parkos un Vecrīgā varētu atsākt patrulēt jātnieku policija.

Paredzēts, ka jātnieku policija patrulēs sešos maršrutos: Bastejkalnā, Esplanādē, Kronvalda parkā, Uzvaras parkā, Vecrīgā un Vērmanes dārzā. Šo jautājumu izskatīs Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komisijā. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis savā iesniegumā komisijas vadītājam norāda, ka iepriekšējos gados izveidojusies veiksmīga pieredze un tradīcija, ka vasaras sezonā jātnieku policija nodrošina sabiedrisko kārtību, turklāt tā «izraisa ārvalstu tūristu un Rīgas iedzīvotāju interesi, kā arī rada papildu drošības sajūtu parku apmeklētājiem un atpūtniekiem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par tradīciju jau kļuvušās II Vislatvijas Zirgu dienas 8. un 9.augustā pulcēs šā sporta veida cienītājus Jātnieku sporta centrā Inčukalnā, informēja Jauno Jātnieku skola.

Sacensības notiks divas dienas un to ietvaros paredzētas sacīkstes dažādās zirgu sporta disciplīnās. Tās ievadīs vadības maršruts bērniem ar ponijiem soļu un rikšu gaitā. Paredzēts arī lēkšanas maršruts ponijiem ar šķēršļu augstumu līdz 70 centimetriem.

Pirmo reizi tiks noskaidrots labākais konkūrists dāmu un kungu grupā, veicot īpašus amazoņu un puišu maršrutus. Blakus sacensību laukumā notiks draivings jeb pajūgu braukšana zirgiem un ponijiem vienjūgos. Sacensību starplaikos būs dažādi ar zirgiem saistīti priekšnesumi un paraugdemonstrējumi.

www.latvianhorses.lvViens no svētku galvenajiem notikumiem būs - Mrs. Universe kauss, kurā piedalīsies tikai vīriešu kārtas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Karaliskā sporta veida valdzinājums

Kristīne Stepiņa, 01.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jāšanas sports prasa nozīmīgus ieguldījumus, ir saistīts ar lielu darbu ne tikai zirga mugurā, bet arī kopjot dzīvniekus un tīrot stalli, taču jauno jātnieku skaits palielinās.

Valsts atbalsts jāšanas sportam ir salīdzinoši niecīgs, tā attīstība ir atkarīga no privātām investīcijām, īpaši – infrastruktūrā, no naudas piesaistes no sponsoriem. Arī valsts nodokļu politikas rezultātā atbalstītāju skaits pēdējā laikā ir būtiski sarucis. Latvijā ir vairāk nekā 70 jāšanas sporta klubu un 10 slēgtā tipa manēžu, kurās var trenēties visu gadu. Pēdējā laikā nozīmīgus ieguldījumus attīstībā veikusi Jauno jātnieku skola (JJS), kura 2018. gadā uzbūvējusi jaunu manēžu 180 m2 platībā, stalli, kurā var izmitināt vēl 38 zirgus, un trīs noliktavas, kurās glabāt tehniku, inventāru, sienu un skaidas. Iespējams, drīzumā JJS kļūs par otro nacionālo sporta bāzi Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Aicina izteikties par parka labiekārtošanu pie Nacionālā mākslas muzeja

Ingrīda Drazdovska, 21.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 4. augustam Rīgā ir izsludināta sabiedriskā apspriešana Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkai pieguļošā parka labiekārtošanas risinājumiem, informē Rīgas pilsētas būvvalde.

Parka labiekārtošana paredzēta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un piebūves projektēšanas ietvaros.

Sabiedriskai apspriešanai ir nodota viena parastā bērza, divu purva bērzu, 11 aso egļu, vienas platlapu liepas, viena parastā ozola forma «Pendula, vienas kalnu kļavas, vienas parastās kļavas, trīs rietumu tūju ciršanas iecere.

Db.lv jau ziņoja, ka Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas rekonstrukcija varētu sākties. 2012. gadā, bet iespējamās izmaksas ir aprēķinātas 10 – 12 milj. latu. Pērn Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotajā starptautiskajā konkursā par muzeja galvenās ēkas rekonstrukcijas un piebūves projekta izstrādi, žūrijas komisija par labāko atzina Lietuvas arhitektu biroju ProcessOffice.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dūklavs: uz PVD vadītāja vietu būs konkurss; Veldre – spēcīgs kandidāts

, 30.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektora izraudzīšanai tiks rīkots konkurss, Diena.lv atklāja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Ja Vinets Veldre (TP) pieteiksies, viņš būs spēcīgs kandidāts, uzskata ministrs.

Konkursa norises laiks vēl nav noteikts, raksta diena.lv. «Konkurss būs pēc svētkiem, lai cilvēki atpūšas. Man nav pieredzes konkursu rīkošanā, tas būs pirmais konkurss, ko izsludinu, un tā nolikumu izstrādās ierēdņi. Veldres kungs ir spēcīgs profesionālis, bet personīgi viņu nepazīstu, esmu tikai pāris reizes saticis. Ja viņš pieteiksies konkursam, [V.Veldre] būs viens no kandidātiem,» stāstīja J.Dūklavs.

Zemkopības ministrs prognozē, ka PVD vadītāja amatam varētu pieteikties dienesta bijušā vadītāja Mareka Samohvalova vietnieki vai Latvijas Veterinārārstu biedrības pārstāvji. «Punkts numur viens – konkursa kandidātam jābūt veterinārārsta izglītībai,» uzsvēra J.Dūklavs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veldre: Ir korupcijas pazīmes kuģu dokumentācijas tulkošanā

Vēsma Lēvalde, Db, 27.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir korupcijas pazīmes sakarā ar kuģu dokumentācijas tulkošanu un vēl citas dīvainas lietas līgumos, atzīst bijušais aizsardzības ministrs Vinets Veldre intervijā laikrakstam Latvijas Avīze.

- Es biju tas aizsardzības ministrs, kas lika uzsākt dienesta izmeklēšanu par nīderlandiešu kuģiem, jo, manuprāt, renovētu kuģu turbīnu remonta izmaksām nevajadzēja būt tik lielām. Izmeklēšana tika veikta ministrijas iekšienē, mēs savu "netīro veļu" uz āru nenesām, jo nebija stabilas pārliecības, kurš ir īsti vainīgs.

Viņš arī norāda, ka ministra kunga birojā nav neviena ar augstāko militāro izglītību. Tāpat ne ministra padomnieks flotiles admirālis Mežmalis, ne armijas komandieris ģenerālmajors Maklakovs nepiekrita Pavloviča atcelšanai, bet ministrs šo jautājumu virzot uz valdības sēdi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

„Atbildot uz masu saziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par to, ka A. Loskutovs pieteicis noraidījumu man kā valdības komisijas loceklim, vēlos informēt - es kā politiķis, ministrs un arī kā šīs valsts pilsonis esmu pilnīgi pārliecināts: zagt nedrīkst un iestādes vadītājs vienmēr ir atbildīgs par iestādē notiekošo. Šādu pārliecību arī vienmēr aizstāvēšu,„ uzsver Aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

V. Veldre norāda, ka piedalījies vairākās valdības sēdēs, kurās skatīts jautājums par situāciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, un ir iepazinies ar lielu skaitu dokumentu, ģenerālprokurora ziņojumiem un arī paša A. Loskutova sniegtajiem paskaidrojumiem. Iegūtā informācija bijusi pietiekama, lai veidotu V. Veldres attieksmi pret notiekošo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

„Vēlos atzīmēt, ka man kā komisijas loceklim ir saistošs MK Noteikumu Kārtība, kādā izveidojama komisija, lai izvērtētu iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata 14. punkts, kuros stingri noteikts, ka komisija izvērtē iesniegto informāciju un dokumentus, kas pamato Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā paredzētos iemeslus biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata. Katram komisijas loceklim var būt dažādi uzskati par nodarīto, bet ir pilnīgi skaidrs: gadījumā, ja tiks konstatēts, ka vairāk kā 130 000 Ls nozagšana Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā notikusi nepietiekami labas iestādes vadīšanas rezultātā, tas var kalpot par pamatu, lai lemtu par iestādes vadītāja neatbilstību ieņemamam amatam,” savu nostāju pauž V. Veldre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partijai ministriju samazināšanas laikā, iespējams, var nākties šķirties no finanšu ministra Ata Slaktera un aizsardzības ministra Vineta Veldres, ziņo TV3 raidījums Nekā Personīga.

Raidījums norāda, ka V. Veldrem aizvadītajā nedēļā Saeimā bija gara tējas pauze ar Ministru prezidentu Ivaru Godmani.

Savukārt Tautas partijas valdes locekļi noliedz, ka jebkad būtu diskutējuši par Veldres spējām tikt galā ar aizsardzības jomu. Tāpat neesot diskutēts par finanšu ministra Ata Slaktera piemērotību amatam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Baltijas marka jau sāk produktu eksportu

Sandra Dieziņa, 16.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamajam uzņēmējam Vasilijam Meļņikam piederošais uzņēmums Baltijas marka jau sācis produkcijas eksportu uz Krieviju.

Baltijas markas konsultants, bijušais Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors un bijušais veselības un aizsardzības ministrs Vinets Veldre DB pastāstīja, ka pirmās kravas uz NVS aizceļojušas jau jūlijā, bet vērā ņemamus eksporta apjomus plānots sasniegt nākamā gada pavasarī. Iekams tas nav izdarīts, nekādas plašākas preču zīmes mārketinga aktivitātes netiek rīkotas.

Patlaban projektā iesaistījušies pieci lieli uzņēmumi no Baltijas valstīm, bet sarunas ar vairākiem potenciālajiem sadarbības partneriem, tostarp Lietuvas Biovela Group vēl notiek. Uz Pleskavas apgabalu jau nosūtīti desu izstrādājumi un gaļas konservi, uz Sanktpēteburgu – arī gaļas izstrādājumi, bet uz Ukrainu eksportēts sausā vājpiena pulveris un sieri no Lietuvas. Tāpat tiek strādāts pretējā virzienā – Krievijas sadarbības partneri piedāvā atdzesētas un svaigas zivis, lai pēc pārstrādes Latvijā tās varētu realizēt NVS.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai radītu pēc iespējas labāku valsts finansēta atbalsta pieejamību biznesa ideju autoriem un uzņēmumiem visos novados Latvijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori piedzīvo strukturālas pārmaiņas un inkubatoru atbalsta vienības decembrī tiks atvērtas arī Saldū un Gulbenē.

“Ir būtiski nodrošināt biznesa inkubatoru atbalstu uzņēmējiem un biznesa ideju autoriem pēc iespējas tuvāk to pamatdarbības vietai. Tādēļ LIAA pilotprojektā veido vairākas atbalsta vienības Latvijā ar mērķi palielināt to vietējo biznesa ideju autoru un uzņēmēju skaitu, kas saņem LIAA Biznesa inkubatoru atbalstu. Pēc gada izvērtēsim rezultātus – ja atbalsta vienības būs veiksmīgi sasniegušas tām noteiktos rezultatīvos rādītājus, lemsim par izveidoto atbalsta vienību darbības turpināšanu,” LIAA biznesa inkubatora tīkla pārmaiņas raksturo LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore Laura Očagova.

LIAA biznesa inkubatori strādā ar jaunajiem uzņēmumiem un biznesa ideju autoriem, kas vēlas attīstīt tādus produktus un pakalpojumus, kas atbilst šī brīža vajadzībām un nākotnes tendencēm, lai tos virzītu tālāk pasaules tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grobiņas jātnieku sporta biedrība Jura staļļi šogad saņēmusi tūrisma kvalitātes balvu nominācijā Dižā Kurzemes izjāde. Bez jauniem piedāvājumiem interese par mums zudīs, zina Iveta un Juris Kalitas.

Jura staļļi ir ģimenes uzņēmums, un tā piedāvāto pasākumu mērķauditorija galvenokārt ir ģimenes ar bērniem, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks. «Ģimene atbrauc un pavada te visu dienu,» stāsta saimnieks. Tūrisma piedāvājumā netiek izdalītas atsevišķas jomas - viss darbojas kompleksi. «Visam pamats, protams, ir zirgi. Ar tiem viss sākās, un viņi piedalās visos pasākumos.»

Pašlaik Kalitas gatavojas Ziemassvētku pasākumiem, tiek gādātas lampiņas apgaismojumam. Jau uzslieta apsildāma telts. Tā gan nav domāta ilgai sēdēšanai pie galda, bet vieta, kur apsildīties, apēst saimnieces ceptās pankūkas, iedzert karstu tēju vai karstvīnu. Allaž galdā ir Kovboju zupa, kas ir saimnieces valstības - Ivetas ķēķa - firmas ēdiens. Recepti izdomājuši paši, un tā izrādījusies ļoti līdzīga vēlāk internetā sameklētajai tāda paša nosaukuma zupai. Daudzajiem interesentiem tā gan netiek atklāta. Pagājušajā ziemā izvārīti aptuveni 600 litri. Ziemassvētku laikā viesiem tiks piedāvāti deviņi ēdieni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zirgkopība Armanda lauku jātnieku kluba saimniekam Armandam Šteinam ir dzīvesveids, kas sniedz prieku.

Zirgiem Armands Šteins ir veltījis 20 gadus. Lai arī peļņu zir gkopība nodrošina retajam, tā tomēr ir gana populāra, – viņš ir apzinājis ap pussimts šīs nozares pārstāvju Rīgas apkārtnē vien. Armanda lauku jātnieku klubs ir ģimenes uzņēmums, kurš specializējas jāšanas apmācībā pēc Natural Horsemanship metodes – tās pamatā ir saudzīgas cilvēka un zirga attiecības, kas balstītas uz zirga psiholoģijas izpratni un savas ķermeņa valodas izkopšanu, kā to vienkāršoti izskaidro Armands – «iemācām saprasties ar zirgu».

Dibinot uzņēmumu, lietā tika likta pieredze kooperatīvu darbībā, vadot kādas rietumu firmas filiāli ar 120 darbiniekiem Krievijā. Rezultātā tika apzināti visi tobrīd pieejamie resursi, mainīta dzīves vieta, noslēgts zemes nomas līgums, dibināts klubs ar četriem zirgiem. Šobrīd to skaits desmitkāršojies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Piekrišanu kļūt par Jauno jātnieku skolas izpilddirektori sauc par pareizo izvēli

Dienas Bizness, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kad man piedāvāja šo darbu, atcerējos, ka man taču bērnībā mīļākie dzīvnieki bija zirgi. Vecāki mani nelaida mācīties jāt, es meloju mammai, ka braucu ciemos pie draudzenes, bet īstenībā braucu uz stalli. Man neko daudz tur neļāva darīt, taču varēju zirgus patīrīt, paķemmēt, paglaudīt. Tā tas viss toreiz arī beidzās. Tagad redzu- tas aplis ir apgājis riņķi,» laikrakstam Diena stāstījusi Inga Praņevska, kura pērnvasar pieņēmusi piedāvājumu kļūt par Jauno jātnieku skolas izpilddirektori.

Viņa smejoties, ka par šo pavērsienu ziņu jau devušas mistiskas zīmes, ko pati gan nav mācējusi nolasīt. «Šī iespēja nāca brīdī, kad dažādu iemeslu dēļ apstājās visi mani kino un kultūras projekti, kam vēl bija jāturpinās. Vēlāk arī pamanīju, ka jau pasen esmu nopirkusi somu, kam zirgi uz oderes,» viņa sacījusi.

Dažādus kultūras projektus I. Praņevska vadījusi ilgu laiku. Kultūras menedžmentu arī studējusi Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrantūrā, bet bakalaura grāds iegūts uzņēmējdarbības vadībā Banku augstskolā.

Kā raksta Diena, nozīmīgs posms viņas karjerā saistās ar biedrību Avantis, kur vadīto projektu sarakstā ir mūzikas grupas Astro'n'out menedžments, ZZ čempionātu rīkošana un ZZ stipendiju pasniegšana. Gan Avantis, gan arī I. Praņevskas dzīvesdraugs režisors Dzintars Dreibergs esot vainīgi pie viņas intereses un «sapīšanās» tieši ar kino.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Aktīvā atpūta: Māksla būt zirgā

Kristīne Stepiņa, 15.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atpūta un rehabilitācija zirga mugurā Latvijā ir gana populāra nodarbe, pēdējos gados attīstījies jāšanas sports, zirgs ir kļuvis par palīgu līderības prasmju apgūšanā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijā zirgu audzēšana pamatā ir saistīta ar jāšanas sportu, kas, kā atzīst Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus, valstī ir augstā līmenī. Šajās dienās uz Lasvegasu, kur notiks pasaules kausa fināls šķēršļu pārvarēšanā, kopā ar saviem zirgiem, dosies divi Latvijas sportisti.

Auto cenā

Latvijā jāšanas sports kļūst populārāks, konstatē A. Blaus. Pašlaik Latvijā ar jāšanas sportu gan profesionālā, gan amatieru līmenī nodarbojas vairāk nekā 800 sportistu, ir aptuveni 100 jāšanas skolas. Kopumā mūsu valstī ir aptuveni 12 tūkstoši zirgu, no kuriem divi tūkstoši ir sporta zirgi. Ļoti labs sporta zirgs Latvijā maksā aptuveni 30 līdz 50 tūkstošus eiro, bet citviet pasaulē ir sporta zirgi, kuru cena sasniedz pusmiljonu eiro. Viņš gan nepiekrīt stereotipam, ka jāšanas sports ir dārgs prieks, norādot, ka Latvijā ir ļoti plašas iespējas nodarboties ar to, turklāt labu zirgu varot iegādāties arī par 3 līdz 5 tūkstošiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tabakas izstrādājumu ražotājiem un tirgotājiem rekordliels sods par cenu veidošanu

Ritvars Bīders, 16.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas patērētāju tiesību sargājošās iestādes uzlikušas 225 miljonu sterliņu mārciņu lielu sodu diviem tabakas ražotājiem un deviņiem mazumtirgotājiem pat cenu veidošanu tabakas izstrādājumiem laika posmā no 2001. līdz 2003. gadam, ziņo Reuters.

Desmitais cenu veidošanā iesaistītais mazumtirgotājs J Sainsbury palicis nesodīts, jo brīdinājis Lielbritānijas Godīgas tirdzniecības biroju par pārkāpumu.

Otrs cenu veidošanā iesaistītais ražotājs ir kompānija Gallaher, savukārt deviņi iesaistītie mazumtirgotāji ir Asda, Co-operative Group, First Quench, Morrisons, One Stop Stores, Safeway, Shell, Somerfield un TM Retail.

Lielbritānijas Godīgas tirdzniecības birojs norāda, ka šis bijis lielākais šāda veida sods, kādu kopš šī likuma ieviešanas uzraugs piespriedis kompāniju grupai.

Komentāri

Pievienot komentāru