Ražošana

Bankrotējušo gaļas kombinātu Triāls nopirkusi Krievijas biogāzes ražošanas korporācija

Sandra Dieziņa, 02.04.2013

Jaunākais izdevums

Korporācija GazEnergoStroi pabeigusi Valmieras gaļas kombināta iegādes darījumu Latvijā.

Valmieras gaļas kombināts ir bankrotējis uzņēmums ar plašu teritoriju - aptuveni 20 hektāru platībā, no kuriem 16 hektāri pāries kompānijas īpašumā, bet pārējie 4 hektāri būs ilgtermiņa nomā. Korporācija GazEnergoStroi plāno atjaunot pašu Valmieras gaļas kombinātu, kā arī uz esošās uzņēmuma bāzes izveidot tehnoloģisko parku, kuru veidotu trīs līdz četras inovatīvi – tehnoloģiskas ievirzes ražošanas kompānijas. Kopējā ēku platība, kas atrodas uzņēmuma teritorijā, ir vairāk nekā 100 tūkstoši kvadrātmetru. Dažas no tām ir labā stāvoklī, bet daļu ir nepieciešams rekonstruēt vai būvēt no jauna. Uzņēmuma rekonstrukciju plānots uzsākt jau šogad.

Pēdējos gados GazEnergoStroi aktīvi iesaistījusies daudzos projektos Latvijā un citās Baltijas valstīs, un šis ir sestais uzņēmums, kas iegādāts šajā reģionā. Tomēr Valmieras reģions mums ir īpašs, tas atšķiras ar lielisku investīciju vidi, - atzīmē korporācijas prezidents Sergejs Čerņins. Par Eiropas Savienības līdzekļiem apkārt uzņēmumam plānots izbūvēt jaunus pievedceļus un pievilkt visām nepieciešamās pievadkomunikācijas. Uz šo brīdi korporācija GazEnergoStroi jau īsteno vairākus inovatīvus projektus Krievijā un Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Krievijas krīzes dēļ izgāžas Valmieras gaļas kombināta atjaunošanas projekts; daļu teritorijas pārdod

LETA, 27.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Krievijas uzņēmums GazEnergoStroi, kurš pērn iegādājās Valmieras gaļas kombinātu, uzņēmuma teritorijas sakārtošanā jau bija ieguldījis pārdesmit tūkstošus eiro, projekts ir pārtraukts, kas skaidrojams gan ar neskaidro situāciju gaļas eksporta biznesā Krievijas embargo dēļ, gan arī projekta neatbalstīšanu Latvijas investīciju un attīstības aģentūrā.

Kā biznesa portālam Nozare.lv atzina Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Baiks, Krievijas investors jau bija veicis teritorijas un ēku sakopšanas darbus, ieguldot vairākus desmitus tūkstošus eiro.

Tomēr, ņemot vērā pašreizējo ārpolitisko situāciju un Krievijas noteikto pārtikas preču embargo, jautājums par gaļas kombināta attīstību ir zaudējis aktualitāti, kā arī radījis maksimālu piesardzību pret visu projektu kopumā. Pieļauju, ka investors var izvēlēties pārdot bijušā kombināta teritoriju vai arī ieturēt ilgstošu nogaidīšanas periodu, izvērtējot Eiropas Savienības un Krievijas tālākās ekonomiskās attiecības, sacīja Baiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Likvidē uzņēmumu Triāls

Sandra Dieziņa, 04.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankrotējušais gaļas pārstrādes uzņēmums SIA Triāls likvidēts, un reģistrēta tā izslēgšana no Komercreģistra.

Par to liecina ieraksts Lursoft datu bāzē. Jāatgādina, ka viens no lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem SIA Triāls par maksātnespējīgu tika pasludināts no 2009. gada 30. aprīļa. Maksātnespējas procesa lieta pret Triālu tika ierosināta pēc Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) pieteikuma.

Tā paša gada novembrī uzņēmuma kreditori nolēma sākt bankrota procedūru. Uzņēmumam kopumā bija 272 kreditori un kopējā prasījumu summa bija 5,276 miljoni latu. Lielākie nodrošinātie kreditori bija SEB banka, VID, SIA Agro Baltic, Valmieras pilsētas dome un citi. Aprīļa sākumā Valmieras gaļas kombinātu, kurā iepriekš atradās SIA Triāls ražotne, iegādājās Krievijas korporācija GazEnergoStroi, kas paredz atjaunot ražotni un izveidot tehnoloģisko parku vairāku projektu attīstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru