Tehnoloģijas

A/s Pasažieru vilciens izstrādā lietojumprogrammu maršruta plānošanai

Gunta Kursiša, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Pasažieru vilciens (PV) sadarbībā ar mobilo lietojumprogrammu izstrādes uzņēmumu AmberPhone izstrādājis mobilo lietotni, kas ļaus pasažieriem gūt informāciju par pasažieru vilcienu kustību.

Lietojumprogramma paredzēta Android un iOS operētājsistēmām. Tā bez maksas lejuplādējama Apple App Store un Google Play Store. Visās dzelzceļa stacijās un arī vilcienos tiks izvietoti QR kodi, kas ļaus ātri atrast aplikāciju katrā no veikaliem un to lejuplādēt.

Tādējādi viedtālruņu un planšetdatoru lietotāji varēs uzzināt vilcienu kursēšanas grafikus, izmaiņas kustības sarakstā, tai skaitā operatīvo informāciju par vilcienu kavēšanos vai atcelšanu. Ikviens lietojumprogrammas lietotājs varēs izveidot savu personalizēto vilcienu kustības sarakstu, lai precīzi zinātu sev nepieciešamo vilcienu kursēšanas grafiku. Sistēma izstrādāta tā, lai tiešsaistē parādītu arī tuvāko dzelzceļa staciju apskatītajā maršrutā, uzzinātu laiku līdz tuvākajam vilcienam un biļetes cenu izvēlētajā maršrutā, stāsta PV pārstāvji.

Tāpat, izmantojot lietojumprogrammu, pasažieri varēs iepazīties ar piedāvājumiem tūrisma ceļojumiem ar vilcienu, izpētīt pasažieru pārvadāšanas noteikumus, rakstīt ierosinājumus, atsauksmes vai sūdzības. Lietojumprogramma būs pieejama angļu, krievu un latviešu valodā un darbosies arī bezsaistes režīmā - datu atjaunošana gan notiks, tikai pieslēdzoties internetam. PV arī turpina darbu pie bezvadu interneta ierīkošanu vilcienos un biļešu iegādes internetā sistēmas izstrādes.

Komentāri

Pievienot komentāru