Citas ziņas

AD Balt tiesāsies ar OMD Latvia

, 10.11.2006

Jaunākais izdevums

Kompānija SIA AD Balt, kas konsultē uzņēmējus mārketingā un sabiedriskajās attiecībās, paziņojusi, ka tā uzsāks tiesvedību pret SIA OMD Latvia par nodarīto zaudējumu piedziņu, kā arī par krāpnieciskām darbībām. SIA OMD Latvia šādu paziņojumu uzskata par absurdu un nepamatotu.

Saskaņā ar SIA AD Balt īpašnieka Jura Pāna sniegto informāciju 2006. gada 27. oktobrī SIA OMD Latvia vērsusies pie SIA AD Balt ar reklāmas pakalpojumu pasūtījumu. "Lai apzināti nepildītu pasūtījuma apmaksas nosacījumus, SIA OMD Latvia darbinieki vēlāk atzina, ka no viņu puses dokumentus paraksta cilvēki, kuriem kompānijā nav paraksta tiesības, tāpēc viņu darbība uzskatāma par krāpnieciskos nolūkos izplānotu Latvijas Republikas likumdošanas pārkāpumu", liecina AD Balt izplatītā informācija.

SIA AD Balt esot pierādījumi, ka pēc tam, kad SIA AD Balt atteicies sadarboties ar SIA OMD Latvia, SIA OMD Latvia darbinieki zvanījuši uz vairākām kompānijām, ar kurām sadarbojas SIA AD Balt, sakot, ka šī kompānija nav uzticams sadarbības partneris un ka šāda kompānija nemaz neeksistē. "Šādas SIA OMD Latvia rīcības rezultātā SIA AD Balt ir nodarīti zaudējumi vairāku desmitu tūkstošu latu apmērā. Šajā sakarā SIA AD Balt vērsīsies ar prasību tiesā. Uzskatu, ka šis ir pierādījums tam, ka Latvijā kompānijas, tajā skaitā SIA OMD Latvia, izmanto nekorektus, arī noziedzīga rakstura paņēmienus, lai no trases noņemtu citu kompāniju projektus," sacīja J. Pāns. "Pēdējā laikā vairāki OMD Latvia klienti bija vērsušies pie man piederošā uzņēmuma ar vēlmi sadarboties, jo klienti nebija apmierināti ar OMD Latvia izvirzītajiem paaugstinātajiem reklāmas izcenojumiem. SIA AD Balt piedāvāja iespēju klientiem reklamēties par krietni zemākām cenām. Domāju, ka šāda OMD rīcība ir atbilde, lai nezaudētu klientus", viņš piebilda.

Ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu pret OMD Latvia, SIA AD Balt jau vērsusies tiesību sargājošās iestādēs.

OMD Latvia, atbildot uz Db.lv lūgumu komentēt AD Balt izplatīto informāciju, norādīja, ka "šā gada oktobrī OMD Latvia un tās klienti ir saņēmuši piedāvājumus no mediju tirgū nezināmām kompānijām izvietot reklāmu lielākajās avīzēs un žurnālos par nereāli zemām cenām. Sazinoties ar medijiem, SIA OMD Latvia pārliecinājās, ka šādi piedāvājumi neeksistē. Līdz ar to pastāv pamatotas aizdomas par krāpniecības mēģinājumiem, jo, piekrītot aizdomīgiem darījumiem, reklāmdevēji riskē samaksāt par pakalpojumu, kuru nesaņems".

SIA AD Balt paziņojumu SIA OMD Latvia uzskata par nepatiesu un maldinošu. SIA OMD Latvia atteikusies no sadarbības ar SIA AD Balt, jo šī uzņēmuma reklāmas piedāvājumu esamību lielākās avīzes un žurnāli ir nolieguši. AD Balt lēmumu uzsākt tiesvedību pret OMD Latvia kompānija uzskata par absurdu un nepamatotu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šonedēļ tiks paziņoti Golden Hammer 2007. Reklāmas festivālos piedalās ne tikai reklāmas aģentūras, bet arī mediju aģentūras, kuras uzņēmēji bieži neatšķir no reklāmas aģentūrām. Par to, kas tās tādas un kam tās vajadzīgas, stāsta mediju aģentūras OMD Latvia direktors Einārs Vītols.

Visi cilvēki zina, kas ir reklāmas aģentūras, bet bieži tās jauc ar mediju aģentūrām. Kāda ir atšķirība?

Mediju aģentūru pamatnodarbošanās ir klientu reklāmas plānošana un pirkšana masu mēdijos. Labāko mediju aģentūru kampaņu plānojums nodrošina mērķa auditorijas aizsniegšanu visefektīgākajā veidā un mēdiju pirkšanas pakalpojumi savukārt palīdz to izdarīt ar vismazākajām izmaksām.

Radošo aģentūru galvenais darba rezultāts ir izcils reklāmas vizuālais tēls, kurš papildināts ar perfekti atbilstošu saukli - reklāmas ziņojumu. Gan radošās, gan mediju aģentūras var sniegt klientiem neskaitāmus papildpakalpojumus. Ja radošās aģentūras īpašu uzmanību pievērš zīmola attīstībai, tad mēdiju aģentūras piedāvā visatbilstošākās mediju stratēģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Golden Hammer uzvarētāju radošajā kategorijā kļuva aģentūra BBDO Moscow (Krievija), mediju kategorijā – Saatchi & Saatchi (Slovākija), digitālo mediju kategorijā – aģentūra Gaumina (Lietuva), bet jaunizveidotajā kategorijā «Aģentūru tīkls» sīvā cīņā balvu izcīnīja Saatchi & Saatchi, ar dažiem punktiem apsteidzot OMD tīklu.

Kopumā 7 kategorijās radošā žūrija piešķīra 21 diplomu, no tiem 5 sudraba āmurus,

1 zelta āmuru aģentūrai Hasan & Partners (Somija) par reklāmu «Tā, kā tam vajadzēja būt» (The Way It Was Meant To Be). Galvenā balva tika piešķirta BBDO Moscow (Krievija).

Mediju kategorijā diplomus ieguva 35 darbi, no tiem 10 sudraba āmurus un 9 zelta āmurus. Grand Prix saņēma Saatchi & Saatchi (Slovākija) darbs «Vēstījumi» (Messages). Šī aģentūra arī ieguva galveno mediju kategorijas balvu.

Digitālo mediju žūrija pasniedza 14 diplomus, no tiem 4 darbi ieguva sudraba āmuru un 4 zelta āmurus. Galvenā digitālo mediju balva tika piešķirta aģentūrai Gaumina (Lietuva).

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ugunsdzēsēju Russo Balt tiek pie jauniem riteņiem

, 30.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad aprit simts gadi kopš Rīgā uzbūvēts RUSSO – BALT automobilis. Tam par godu Rīgas motormuzejā eksponētajam RUSSO – BALT ugunsdzēsēju auto tika uzmontēti jauni riteņi.

Līdz šim Rīgas vecākais ugunsdzēsēju auto „stāvēja” uz pietuvinātiem kravas auto GAZ riteņiem, kuri speciāli šim transportlīdzeklim tika izgatavoti 70-tajos gados. Pēdējos gados ir veikta detalizēta riteņu konstrukciju izpēte, izstrādātas skices un apzināti izgatavotāji. Jaunie riteņi ir tapuši vairāku valstu speciālistu sadarbības rezultātā. Koka daļas ir izgatavotas Francijā, metāla aploces – Anglijā, atbilstoša parauga un izmēra riepas un kameras – ASV, bet „zeltītās riteņu rumbu cepures” un citas sīkdetaļas izgatavotas Latvijā. Riteņu komplektāciju veica Rīgas Motormuzeja speciālisti.

Projekta realizācija bija iespējama, pateicoties Latvijas Antīko automobiļu kluba biedra Jāņa Priedes mecenātismam. Rīgas Motormuzeja ekspozīcijā redzamo ugunsdzēsēju auto pēc Rīgas Pētera ugunsdzēsēju biedrības pasūtījuma izgatavoja 1912.gadā uz 1 tonnīgās D- modeļa kravas šasijas. Ugunsdzēsēju auto apkalpoja 10 cilvēki un tas varēja attīstīt ātrumu līdz 45 km/ stundā. Pirmā pasaules kara laikā automobilis tika pārbūvēts par sanitāro auto un kopā ar komandu piedalījās ievainoto evakuēšanā piefrontes zonā Lietuvas teritorijā. Pēc kara tas atkal pārtapa par ugunsdzēsēju auto un konstruktīvi tika nedaudz pārveidots 20-to gadu beigās auto nonāca Raunā pie ugunsdzēsēja – Jāņa Mežpapāna, kurš to pārbūvēja par kravas auto. Tas Mežpapānu ģimenes īpašumā atradās līdz 1976. gadam. Diemžēl pēc šiem gadiem auto vairāk līdzinājās lūžņu kaudzei nevis transportlīdzeklim. 1976.gadā senais ugunsdzēsēju auto tika atdāvināts LPSR Antīko automobiļu klubam. Restaurāciju 1977. – 1978.g. veica kluba biedri ar Valsts Ugunsdzēsības pārvaldes finansiālu atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vienkāršota sīko parādu piedziņa

, 29.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Balt Risk, kura sniedz kredītmenedžmenta pakalpojumus, ieviesusi vienkāršotāku piedziņas un sīko parādu, summai līdz 100 latiem, reģistrācijas metodi.

Kreditoriem, kuriem daudz šādu parādu, izdevumi turpmāk tiks fiksēti - būs jāapmaksā tikai vēstule - atgādinājums, kura parādniekam tiks izsūtīta Balt Risk vārdā. Ja parāds netiks atmaksāts 9 dienu* laikā, tad debitors tiks iekļauts Nemaksātāju reģistrā. Attiecīgi parāda samaksas gadījumā šāda reģistrācija nenotiek, Db.lv informē Papildu informācija Ļevs Fainveics, kompānijas Balt Risk sabiedrisko attiecību konsultants.

„Daudziem uzņēmumiem-kreditoriem ir sīkie parādi, kuru apmaksa tiek kavēta. Ja šādu parādu kļūst pārlieku daudz, tad tiek iesaldētas ievērojamas naudas summas. Cīnīties ar šiem parādniekiem ir sarežģīti. Uz tiesu neiesi, jo šis process ir ilgs un dārgs. Pašiem pastāvīgi zvanīt? Atkal – ilgi un neizdevīgi. Turklāt, ja kompānijai bez sīko parādu daudzuma ir arī vēl lielie, tad kreditors visus spēkus velta šo parādu piedziņai un sīkie parādi paliek pavisam bez uzmanības. Ņemot vērā šos apstākļus, mēs pieņēmām lēmumu vienkāršot piedziņas algoritmu kreditoriem, kuriem ir sakrājies liels daudzums tieši sīko parādu. Esam tehniski pilnveidojuši informācijas (ieskaitot parādu summu izmaiņu monitoringu) apmaiņu starp Balt Risk un kreditoru, veikuši izmaiņas cenu veidošanas sistēmā,” atzīmē kompānijas Balt Risk valdes locekle Ņina Kiprijanova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Jaunizveidotais pārtikas ražotājs Balt kit plāno ieguldīt 4,8 miljonus latu ražošanas sākšanā

BNS, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotais pārtikas ražotājs Balt kit plāno ieguldīt 4,8 miljonus latu ražošanas sākšanā, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Mārīte Peskiševa.

Viņa sacīja, ka uzņēmums darbosies pārtikas ražošanas nozarē – plānots ražot saldētus, vakuuma un bioloģiskos pārtikas produktus.

Izejvielas – dārzeņus, augļus, ogas un sēnes – sākumā paredzēts iepirkt tikai no Latvijas lauksaimniekiem, kā arī Balt kit gatavojas sākt sev nepieciešamo produktu audzēšanu.

Balt kit vadītāja gan norādīja, ka līdz ar plānoto uzņēmuma paplašināšanu trešajā darbības gadā izejvielas var būt jāiepērk arī no citu valstu zemniekiem. «Pagaidām ražotnē sāksim darbu tikai ar vienu līniju, bet ir ieplānotas četras trešajā gadā, tad varbūt būs jāiepērk [izejvielas] no citu valstu zemniekiem,» klāstīja Peskiševa un piebilda, ka uzņēmums otrajā darbības gadā nepieciešamās kultūras plāno audzēt aptuveni 100 hektāru platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk mediju aģentūras «OMD Latvia» vadītājs būs Vadims Barisons. Konkursā viņš izvēlēts kā piemērotākais kandidāts un no 20.marta ieņems arī uzņēmuma valdes locekļa amatu, informēja «OMD Latvia» valdes loceklis Kārlis Zembergs.

V. Barisons mārketinga un reklāmas jomā darbojas 11 gadus. Savu karjeru sācis kā dizainers, vēlāk pārgājis uz mārketinga jomu. Strādājis par zīmola vadītāju sabiedrībā plaši zināmiem AS «Latvijas Balzams» zīmoliem, vēlāk AS «Aldaris», kur viņš vadīja gan Latvijas, gan Baltijas zīmolus, līdz 2016. gadā kļuva par uzņēmuma mārketinga vadītāju. 2017. gadā viņš pievienojās «OMD Latvia» komandai, kļūstot par Klientu servisa, bet vēlāk par Biznesa attīstības direktoru.

«Man ir prieks sākt vadīt «OMD Latvia» brīdī, kad uzņēmums visā pasaulē ir lielu pārmaiņu priekšā – gan solījuma klientiem, gan pozicionējuma ziņā. Mūsu klienti varēs gūt lielāku atdevi no savām investīcijām reklāmā,» saka V. Barisons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no spilgtākajiem notikumiem 10. Rīgas starptautiskajā autošovā būšot PROMBRON (bijušais Russo-Balt) luksusa bruņumašīnas pirmizrāde.

Luksusa bruņutransportieri PROMBRON tikko prezentēja ekskluzīvo automobiļu izstādē Top Marques Monako, kur par šo spēkratu atzinīgus vārdus teicis gan Monako princis Alberts II, kura drošības dienests pārliecinājās par šīs mašīnas priekšrocībām, gan krievu tenisists Marats Safins, gan citi ekskluzīvo automobiļu cienītāji. Pēc izstādes Monako automobilis tiks nogādāts Rīgā, lai piedalītos 10. Rīgas starptautiskajā autošovā, kas notiks no 7. līdz 10. maijam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Bruņumašīna pieejama gan kupejas, gan universāla versijā ar 400 ZS benzīna dzinēju vai 360 ZS dīzeļdzinēju, kas līdz pat 4,5 tonnām smagajam spēkratam ļauj sasniegt maksimālo ātrumu – 180 km/h. Auto, protams, apgādāts ar mūsdienīgām ekstrām – ādas salonu, vairākzonu klimata kontroli, ksenona gaismām, astoņu virzienu sēdekļu regulēšanu, atpakaļskata kameru, lielisku audiosistēmu utt. Tomēr tā galvenais un pats svarīgākais uzdevums – sargāt braucēju dzīvības. Automobili ir iespējams pasūtīt pat ar B7 līmeņa aizsardzības pakāpes paketi, kas nozīmē, ka tas apturēs, piemēram, AK-47 raidītas bruņusitējlodes un spēs izturēt pat sprādzienus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pēc Milānas kraha Ozols gandarījumu rod Magnetic Latvia zīmolā

Jānis Goldbergs, 15.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa informācijas centrs Magnetic Latvia Rīgas lidostā ir jau gadu. Tas ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola EXPO redzējums un reizē jautājums par kopēju Latvijas zīmolu

2018. gada februārī LIAA direktors A. Ozols telpas atklāšanā sacīja: «Lidostā tagad ir savs EXPO, vieta, kur sevi parādīt!» A. Ozolam desmit gadus tā arī neizdevās iegūt kontroli par EXPO izstāžu rīkošanu un Rīgas lidostā bija iespēja radīt savu zīmolu Magnetic Latvia. Stāsts par Biznesa informācijas centru Magnetic Latvia vienlaikus ir arī stāsts par cīņu, kurā A. Ozols visādām metodēm pierāda, ka viņam ir taisnība.

Pēc starptautiskā kraha

A. Ozola paziņojums pērn uzrunā medijiem bija ievērības cienīgs un nebija gluži kļūmīga amatpersonas pārteikšanās. Tas izriet gan no LIAA un aģentūras direktora iepriekšējās darbības, gan no zīmola Magnetic Latvia veidošanas pirmsākumiem. Sauklis Magnetic Latvia savu augšupeju sāka 2015. gadā, kad Eksporta forumā LIAA amatpersonas ar īpašu skubu sāka lielīt iestādes lomu eksporta veicināšanā, pārstāvniecības Pekinā, Šanhajā, Singapūrā un citviet Āzijā, kā arī sāka virzīt ideju, ka tas viss būtu liekams zem viena zīmola – Magnetic Latvia. Vēlāk, 2017. gadā, sekoja ieteikums zīmolu lietot arī citām valsts iestādēm, pašvaldībām un uzņēmumiem kā kopēju Latvijas zīmolu. Vienlaikus 2015. gads Latvijas vēsturē iezīmējas arī ar to, ka valdība nolēma valsts paviljonu EXPO izstādē Milānā neuzstādīt. Tobrīd sabiedrībā virsroku uz brīdi guva viedoklis, ka piedalīšanās starptautiskajās EXPO izstādēs ir jāpārtrauc, ka tas ir novecojis un sevi izsmēlis projekts un Latvijai ir vajadzīgs kas cits, savs un tepat. Par to liecina daudz ierakstu sociālajos tīklos. 2017. gadā apstākļi mainījās un Astanā, Kazahstānā, notika mazais EXPO. Latvija par spīti tam, ka valsts finansējuma nebija, izstādē piedalījās. Tieši togad A. Ozols un LIAA ierosināja zīmolu Magnetic Latvia piedēvēt praktiski visam Latvijā radītajam, visam, kas mums ir labs. To apstiprina arī LIAA interneta portāls Labs of Latvia, kurā šā gada februārī tika palaists zīmols Magnetic Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām un mainīs nosaukumu

LETA, 11.10.2022

Plānots, ka pēc reorganizācija "Tieto Latvia" valdes loceklis Valdis Janovs kļūs par kompānijas valdes priekšsēdētāju, bet kompānijas esošā valdes priekšsēdētaja Valērija Vārna turpmāk būs "Tietoevry Latvia" valdes priekšsēdētāja.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tieto Latvia" daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām, liecina pirmdien, 10.oktobrī, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotais paziņojums par reorganizāciju.

Atbilstoši "Tieto Latvia" vienīgā īpašnieka - Somijas "TietoEvry" - 2022.gada 3.oktobrī pieņemtajam lēmumam no "Tieto Latvia" tiks nodalīta daļa mantas, kas tiks nodota jaundibināmajām iegūstošajām sabiedrībām SIA "Tietoevry Connect Latvia" un SIA "Tietoevry Latvia".

Reorganizācijā tiks samazināts "Tieto Latvia" pamatkapitāls, dzēšot pamatkapitāla daļas.

Kreditori var pieteikt prasījumus viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Vienlaikus paredzēts, ka pēc reorganizācijas "Tieto Latvia" mainīs nosaukumu un kļūs par SIA "Tietoevry Banking Latvia", liecina "Firmas.lv" publiskotais reorganizācijas lēmums.

Reorganizācijā "Tieto Latvia" nodos kompānijai "Tietoevry Connect Latvia" visu mantu, tiesības un saistības, kā arī darbiniekus, kas saistīti ar kompānijas "connect" aktivitātēm un saimniecisko darbību, tostarp informatīvā un atbalsta pirmā kontaktpunkta aktivitātes gala klientiem Ziemeļvalstīs, piemēram, pirmā un otrā līmeņa atbalsta aktivitātes, saņemšanas un nosūtīšanas aktivitātes, vienotā kontaktpunkta (SPOC) aktivitātes, krīzes komunikācijas aktivitātes, piekļuves un identitātes pārvaldības aktivitātes, atbalstu ārpus darba laikam un ražošanas pārvaldības aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik AS Latvenergo parādnieku sarakstā ir aptuveni 18 000 klientu jeb 2% no kopējā klientu skaita, Db.lv informēja Latvenergo Komunikācijas un mārketinga departamenta ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Līdz šim Latvenergo nav sadarbojies ar ārpakalpojumu sniedzējiem, un arī sadarbības līgums ar Balt Risk nenozīmē, ka turpmāk uzņēmums parādu piedziņai pieies formāli, sacīja Siksnis, piebilstot, ka Balt Risk galvenokārt veiks rutīnas darbus ar neliela apjoma parādu piedziņu, sazinoties ar parādniekiem un vienojoties par parāda nomaksas kārtību.

Kredītmenedžmenta pakalpojumu kompānija Balt Risk sākusi sadarbību ar energoapgādes kompāniju Latvenergo par debitoru parādu profilaksi un piedziņu no ļaunprātīgiem nemaksātājiem.

Šādas tiesības kompānija ieguvusi, uzvarot konkursā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labākā reklāmas aģentūra - !MOOZ

, 04.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn par Latvijas lābāko reklāmas aģentūru mārketinga konferencē Password 2009 atzīta !MOOZ, savukārt labākās mediju aģentūras godu izpelnījusies OMD.

3. martā pirmo reizi Latvijā Best Marketing sadarbībā ar Latvijas Reklāmas asociāciju apbalvoja labāko reklāmas un mediju aģentūru.

Titulu Gada reklāmas aģentūra 2008 saņēma aģentūra !MOOZ, aiz sevis otrajā vietā atstājot DDB, trešajā - Domino. Uzvarētāja pozīciju aģentūrai !MOOZ nodrošinājuši sasniegumi tādos festivālos kā Password, Cannes Lions un Adwards, kā arī augstā atzinība mārketinga direktoru aptaujā.

«!MOOZ 2008. gads bija izglītības un starptautiskās elpas gads. Mēs atvērām biroju Berlīnē un ieguvām pirmās Kannas Latvijai. Mēs ieraudzījām !MOOZ vārdu starptautisku tenderu sarakstos. 2008. gads bija !MOOZ durvju sprauga uz pasauli,» saka Ēriks Stendzenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Papildināta - Noslēgts viens no lielākajiem pēdējo gadu noliktavu nomas darījumiem

Žanete Hāka, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes noslēgts darījums par 14 tūkstošu kvadrātmetru noliktavu telpu nomu SIA Balt Cargo Solutions jaunajās noliktavu telpās, tādējādi tas ir šī gada lielākais nomas darījums noliktavu platību segmentā.

Kā informē nekustamā īpašuma konsultants Colliers International, ar kura starpniecību darījums noticis, SIA Balt Cargo Solutions attīsta 24 tūkstošu kvadrātmetru lielas A klases noliktavu platības esošajā loģistikas kompleksā – Stopiņu pagastā, blakus Rīgai, kuras plānots nodot ekspluatācijā 2014. gada martā.

Finansējumu SIA Balt Cargo Solutions 5 miljonu eiro apmērā jauna noliktavu kompleksa attīstības projektam piešķīrusi ABLV Bank, pastāstīja bankas pārstāvji.

Noliktavas būvniecības darbi jau ir uzsākti un uzbūvēts ēkas karkass. Objektā līdz šim investēti aptuveni 3 miljoni eiro un bankas finansējums ļaus pilnībā pabeigt visus celtniecības darbus līdz nodošanai ekspluatācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

NMP dienesta Operatīvā daļa uzsāk darbu jaunās telpās; ieguldīti 211 tūkstoši ERAF naudas

Lelde Petrāne, 20.09.2012

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rekonstruēto NMPD Operatīvās medicīniskās daļas jaunās telpas Gaiļezera slimnīcas teritorijā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaiļezera slimnīcas teritorijā pēc rekonstrukcijas atklāta ēka, kurā turpmāk atradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Operatīvā medicīniskā daļa un Mežciemā jaunizveidots NMP brigāžu punkts.

Ēkas rekonstrukcija ir NMP dienesta realizētā ERAF projekta būtiska aktivitāte. Rekonstrukcijā ieguldīti 211 000 latu no ERAF projekta finansējuma.

Rekonstruētajā ēkā turpmāk darbosies nozīmīga NMP dienesta struktūrvienība - Operatīvā medicīniskā daļa (OMD), kas 24 stundas diennaktī nepieciešamības gadījumā nodrošina specializēto neatliekamo medicīnisko palīdzību NMP slimnīcām visā Latvijā un sarežģītos gadījumos konsultē arī NMP dienesta brigādes, kuras atrodas izsaukumos. Visbiežāk palīdzība slimnīcām nepieciešama, kad to resursi ir nepietiekami, lai tajās esošajiem pacientiem vai cietušajiem sniegtu visu vajadzīgo palīdzību. Šādās situācijās OMD nodrošina vairāk nekā 20 dažādu specialitāšu augstas kvalifikācijas ārstu, piemēram, reanimatologu, neonatologu, neiroķirurgu, asinsvadu ķirurgu u.c. speciālistu gatavību pēc NMP slimnīcu pieprasījuma doties uz tām un sniegt palīdzību īpaši smagi slimiem pacientiem vai cietušajiem. Ikdienā OMD speciālisti veic arī kritiski smagu pacientu transportēšanu no reģionu slimnīcām uz specializētajiem centriem Rīgā. Tāpat OMD mediķi dodas palīgā cietušajiem neikdienišķos un pat ekstremālos apstākļos, tajā skaitā piedaloties gaisa medicīniskajā transportēšanā, piemēram, ar NBS Gaisa spēku helikopteri pārvedot kritiski smagus pacientus no reģionu slimnīcām uz Rīgu vai ar helikopteri dodoties jūrā, lai no kuģiem noceltu pacientus un nogādātu slimnīcās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

OMD kļūst par BITES Grupas mediju aģentūru

, 20.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmums BITE Grupa paziņo, ka uzņēmums OMD ir kļuvis par tā jauno mediju aģentūru, sekojot aprīlī uzsāktajam mediju aģentūru konkursam. OMD būs atbildīgs par BITES Grupas mediju plānošanu un reklāmas kampaņu ieviešanu Lietuvā un Latvijā.

''Mēs lepojamies, ka OMD ir mūsu jaunais partneris. Viņu vietējā un starptautiskā pieredze būs ļoti vērtīga, palielinot mūsu zīmola spēku'', sacīja Gerijs Makgvairs, BITES Grupas zīmola direktors.

''Iespēja strādāt ar BITES Grupu ir lieliskā izdevība izmantot mūsu stratēģisko un plānošanas pieredzi dinamiskajā telekomunikāciju tirgū. Mums ir ļoti svarīgi piedāvāt mūsu klientiem idejas, kas palīdz attīstīties un aug un mēs priecīgi un lepni, ka mūsu inovatīva pieeja komunikācijai turpina piesaistīt uzmanību un tiek novērtēta. Mēs esam pārliecināti, ka šī sadarbība būs abpusēji izdevīga abām pusēm.", sacīja Einārs Vītols, OMD Latvijas izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvenergo parādus piedzīs Balt Risk

, 09.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītmenedžmenta pakalpojumu kompānija Balt Risk sākusi sadarbību ar energoapgādes koncernu Latvenergo par debitoru parādu profilaksi un piedziņu no ļaunprātīgiem nemaksātājiem, Db.lv informēja kompānijas Balt Risk Invest sabiedrisko attiecību konsultants Ļevs Fainveics.

Šādas tiesības kompānija ieguvusi, uzvarot konkursā. Līgums noslēgts uz vienu gadu.

"Mēs, bez šaubām, esam priecīgi sākt darbu ar tādu pazīstamu uzņēmumu kā Latvenergo, kurš novērtēja mūsu piedāvājumu kā pašu izdevīgāko. Mums jau ir pieredze kompāniju ar tik lielu klientu bāzi apkalpošanā. Prakse parādīja, ka Balt Risk kā ārpakalpojumu kompānijas piesaistīšana ir lietderīga pasūtītājam gan no ekonomiskā skatpunkta, gan ētiskā. Pirmkārt, ir daudz izdevīgāk nodot debitoru parādus piedzīšanai specializētai firmai, nevis tērēt tam savus resursus (cilvēku, naudas, laika). Otrkārt, kreditoram nereti ir ērtāk kontaktēties ar parādniekiem tieši caur trešajām personām, jo tas palīdz atgūt parādu, nesabojājot attiecības ar debitoru. Esmu pārliecināta, ka abiem minētajiem argumentiem būs pozitīva loma sadarbībā ar koncernu Latvenergo, kurš mums jau ir nodevis piedziņai pirmos parādus," paziņoja Balt Risk valdes locekle Ņina Kiprijanova. Viņa uzsvēra, ka sadarbības laikā ar Latvenergo tiks akcentēta parādu atgūšana pirms tiesas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Trešo reizi lems par 13 milj. Ls vērto dzelzceļa gulšņu iepirkuma strīdu

LETA Video, 22.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvajai apgabaltiesai jau trešo reizi no jauna būs jāizskata strīds par 13 miljonu latu vērto dzelzceļa gulšņu iepirkumu sliežu ceļu atjaunošanai Austrumu-Rietumu dzelzceļa koridora posmos.

To paredz šodien pieņemtais Augstākās tiesas (AT) Senāta Administratīvo lietu departamenta spriedums, kas nav pārsūdzams.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, Senāts nospriedis atcelt Administratīvās apgabaltiesas 2011. gada 6. oktobra spriedumu, kas bija labvēlīgs pieteicējam - firmai Stīga Balt, un nodot lietu jaunai izskatīšanai Administratīvajā apgabaltiesā.

Senāts atkārtoti izskatīja 2006. gadā aizsākto kompānijas SIA Stīga Balt un Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) strīdu par atļauju Satiksmes ministrijai (SM) slēgt aptuveni 13 miljonus latu vērtu līgumu ar Igaunijas kompāniju Swetrak par gulšņu piegādi sliežu ceļu atjaunošanai Austrumu-Rietumu dzelzceļa koridora posmos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) ir nolēmusi neierosināt lietu uz TV3 Latvia iesnieguma pamata par Konkurences likuma pārkāpumiem Baltkom, IZZI un Televideotīkls darbībās, kas saistītas ar TV3 programmas retranslāciju.

KP mājas lapā publicētā informācija atklāj, ka šogad 12.novembrī KP saņēma TV3 Latvia pieteikumu par iespējamiem Konkurences likuma pārkāpumiem Baltkom, IZZI un Televideotīkls darbībās.

TV3 Latvia stratēģija attiecībā uz licences līgumu noslēgšanu paredzēja, ka TV3 programmu uz vienu gadu licences līguma pusēm būs tiesības retranslēt bez maksas, savukārt pēc līguma termiņa beigām tiks piemērota noteikta licences maksa, atkarībā no vienošanās ar kabeļtelevīzijas operatoriem, TV3 Latvia pieteikumā norāda KP.

TV3 Latvia uzskata, ka Baltkom un IZZI oktobra beigās publicētie paziņojumi par to, ka uzņēmumi uzskata, ka TV3 programma ir ētera televīzijas kanāls, par kura retranslēšanu kabeļtelevīzijas operatoriem nevar pieprasīt samaksu, ir saskaņotas darbības, kas vērstas pret TV3 Latvia, lai panāktu, ka TV3 Latvia nevar noslēgt licences līgumus ar minētajiem kabeļtelevīzijas operatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp Latvijas zāļu ražotājiem pārliecinošs līderis ir A/S Grindeks, sasniedzot 42, 66 miljonu latu lielu kopējo apgrozījumu, otrā pozīcijā atrodas A/S Olainfarm - ar 15, 56 miljonu latu apgrozījumu, liecina Zāļu valsts aģentūras dati. Latvijas zāļu ražotāji kopumā pērn saražojuši zāles par 65, 91 miljoniem latu. (Aplūko Latvijas zāļu ražotāju TOP 13!)

Zāļu valsts aģentūra ir apkopojusi datus par zāļu patēriņu 2006. gadā. Minētā laika posmā kopumā ir saglabājušās iepriekšējās Latvijas medikamentu tirgus attīstības tendences: palielinājušies medikamentu realizācijas apjomi, ražošanas un eksporta apjomu kāpinājuši vietējie zāļu ražotāji.

Zāļu lieltirgotavu kopējais apgrozījums vairumtirdzniecībā kopā ar pārējām precēm 2006. gadā sasniedzis 276, 88 miljonu latu ( 2005. gadā - 222, 97 milj.Ls). No kopējā apjoma lieltirgotavas Latvijā pārdevušas zāles, medicīnas un citas preces 225, 42 miljonu latu apmērā (2005. gadā - 190,68 milj.Ls). Savukārt 195, 61 miljonu latu (2005. gadā - 169, 19 milj.Ls) lielu apgrozījumu no kopējā Latvijā pārdotā apjoma veido zāļu un substanču realizācija. Lieltirgotavas vispārējā tipa aptiekām, kuru skaits 2006. gada nogalē bija 818 (2005. gadā - 817 aptiekas), pagājušajā gadā pārdevušas preces par 117,62 miljoniem latu (2005. gadā - 95, 92 milj.Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aģentūra OMD atkal RECMA topa virsotnē

Elīna Pankovska, 29.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Omnicom komunikāciju grupas aģentūra OMD, ar 27,8 miljrd. ASV dolāru apgrozījumu, kārtējo reizi ieguvusi pirmo vietu RECMA veidotajā mediju aģentūru topā.

OMD ir pasaulē lielākā mediju aģentūra, kas pārstāvēta 97 valstīs. Savukārt Latvijas tirgū atrodas 12 gadus. OMD Latvia sadarbojas ar starptautiski zināmiem uzņēmumiem, kā arī sniedz mediju plānošanas un pirkšanas pakalpojumus lielākajiem Latvijas ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem.

RECMA ir 1991.gadā Francijā dibināta pētījumu kompānija, kura apkopo un pēta informāciju par mediju aģentūru darbību un finanšu rādītājiem visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmējiem piederošais ekskluzīvo automašīnu ražotājs Čūskas gadu sagaidījis godam, radot «luksusa tanku» - Dartz Black Snake.

Dartz Black Snake izveidota uz Mercedes GL 63 AMG bāzes, un braucamrīkam ir 5,5 litru V8 bi-turbo dzinējs. Tāpat, iegādājoties automašīnu, iespējams izvēlēties kādu no iekšējās apdares materiāliem, piemēram, čūskādu, krokodilādu, strausu ādu vai vaļu dzimumlocekļu ādu. Savukārt «luksusa tanka» grīdas apdarē izmantota baltās haizivs āda. Automašīnas virsbūve rotāta ar zeltu, bet, ja ir vēlme, iespējams to izrotāt arī ar dimantiem.

Uzņēmuma Dartz īpašnieks Leonards Jankelovičs norādījis, ka Dartz automašīnas ir «21. gadsimta meistardarbs», kas tā īpašnieku pasargās ne tikai no lodēm, ja nepieciešams, bet arī būs izdevīgs no finansiālā viedokļa jeb, citiem vārdiem, neesot vērts iegādāties luksusa automašīnu, «ja tas būs kārtējais Rolls-Royce Phantop Drophead Coupé Ricā», L. Jankelovičs pauda ārvalstu medijam forbes.com. Automašīnai tiek paredzēti panākumi Ķīnas tirgū, kas kļūst arvien bagātāka un kurā cilvēki arvien vairāk meklē iespējas iegādāties ko unikālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zem lupas: Ievilina, solot zelta kalnus

Lāsma Vaivare, Guna Gleizde, Irēna Zandere, Vēsma Lēvalde, 17.10.2008

Tiekoties ar Dienas biznesu, Juris Pāns atbruņojoši smaida. Cītīgi veidotais pirmais iespaids gan zūd, iepazīstoties ar viņa darbības metodēm.

Foto: Ritvars Skuja, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau vairākus gadus Juris Pāns un ar viņu saistītās kompānijas un biedrības iesaistās darījumos, kuru raksturs vedina domāt par krāpniecību.

Zināms, ka policijā ar iesniegumu par J. Pāna darbībām vērsās Īrijas pilsonis Frederiks Harfords. No Valsts policijas izvairīgās atbildes gan īsti nevar noprast, vai līdzīgas pretenzijas pret uzņēmēju nav saņemtas arī no citiem, jo, kā Db pārliecinājās, daudzi ir nemierā ar viņa darbību, piemēram, MTV Latvija apsver iespēju prasīt J. Pānam piederošā AD Balt maksātnespēju.

F. Harfords ar reklāmas aģentūras AD Balt valdes priekšsēdētāju Juri Pānu ticies pirms trim gadiem SIA Baltic Sea Park Development birojā Rīgā, jo J. Pāns tolaik pildīja dāņa Benta Iversena solītā megaprojekta Baltijas jūras atpūtas parks Liepājā sabiedrisko attiecību speciālista pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Balt Risk plāno izvērsties

, 23.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītmenedžmenta pakalpojumu kompānija Balt Risk plāno savas darbības paplašināšanu ne tikai Baltijā un NVS, bet arī Centrāleiropas un Rietumeiropas valstīs.

Balt Risk galvenā akcionāra Holdinga IGK AG (Vācija) izpilddirektore Gaļina Seržante uzsver, ka šobrīd uzņēmumam pienācis laiks meklēt jaunus izaicinājumus un noteikt nākamos ambiciozos mērķus. Kā piemēru viņa min papildu servisu un nišu apgūšanu, lai diversificētu pakalpojumu portfeli. «Jau sen esam sapratuši, ka firmai, kas strādā tikai vienā valstī, ir daudz mazāk attīstības iespēju un perspektīvu atšķirībā no kompānijas, kura cenšas strādāt vairākās valstīs. Ņemot vērā šo apstākli, Balt Risk 2007. gadā atvēra savu meitasuzņēmumu Ukrainā. Tāpat mēs apsveram iespēju uzsākt darbību arī citu valstu, tai skaitā Eiropas Savienības dalībvalstu, tirgū,” informēja izpilddirektore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotā pārtikas produktu ražotāja SIA Balt Kit noslēgusi līgumu par pirmo ražošanas iekārtu piegādi, liecina Iepirkumu Uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā publicētā informācija.

Iekārtas vairāk nekā 2,262 miljonu eiro vērtībā piegādās SIA Rolviks, savukārt par 507 tūkstošiem eiro tiks iegādātas iekārtas no firmas Kronen GmbH. Informācija IUB liecina, ka Balt Kit līgumu par šoka tuneļa iekārtu ar agregātu piegādi par 615 tūkstošiem eiro jau ar SIA Rolvika slēdzis šī gada jūlija beigās.

Jau vēstīts, ka uzņēmums darbosies pārtikas ražošanas nozarē – plānots ražot saldētus, vakuuma un bioloģiskos pārtikas produktus. Izejvielas – dārzeņus, augļus, ogas un sēnes – sākumā paredzēts iepirkt no Latvijas lauksaimniekiem, un Balt Kit gatavojas sākt sev nepieciešamo produktu audzēšanu. Līdz ar plānoto uzņēmuma paplašināšanu trešajā darbības gadā izejvielas, iespējams, būs jāiepērk arī no citu valstu zemniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Latvijas Dartz ar Balto zirgu turpina «luksusa tanku» sēriju Ķīnas tirgum

Gunta Kursiša, 04.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidot Zirga gadu, ekskluzīvo bruņmašīnu autoražotājs Dartz izstrādājis jaunu automašīnu White Horse (Baltais zirgs), kas pielāgota speciāli Ķīnas tirgum, Db.lv apliecināja Dartz īpašnieks Leonards Jankelovičs.

Bruņmašīnas modifikācija White Horse ir automašīnas Black Dragon versija ar zelta krāsas elementiem, ziņo GTSpirit.

L. Jankelovičs Db.lv neatklāja šīs automašīnas cenu, kā arī apjomus, kādos tā tiks pārdota Ķīnā. «Katra automašīna ir individuāli pielāgota, un to īpašnieki grib, lai tāda tā būtu vienīgā,» Db.lv norādījaL. Janukovičs, skaidrojot, kādēļ sīkākus komentārus par White Horse automašīnu nevar sniegt. Tikmēr ārvalstu mediji vēsta, ka Dartz plānojot pārdot 12 šādas automašīnas. Lai arī automašīnas cena netiek atklāta, ārvalstu medijiem avoti aplēsuši, ka tā varētu maksāt aptuveni miljonu ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas tiesa ierosinājusi SIA Ominasis Latvia maksātnespējas lietu, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Pieteikumu tiesā iesniedzis SIA Voleks Centrs, jo Ominasis Latvia uzņēmumam palicis parādā 18 tūkst. Ls par būvdarbu veikšanu sanatorijā Ķemeri, DB informēja uzņēmuma pārstāve Maija Dulle-Sūniņa.

SIA Voleks Centrs maksātnespējas administrators Māris Gulbis: «Ominasis Latvia ir nenokārtotas parādsaistības pret maksātnespējīgo SIA Voleks Centrs vairāk nekā 18 tūkst. Ls apmērā. Uzņēmums ir aicinājis Ominasis Latvia segt šīs parādsaistības, taču arī pēc brīdinājuma par nodomu iesniegt maksātnespējas procesa pieteikumu Ominasis Latvia parādu nav samaksājusi. Līdz ar to maksātnespējas lietas ierosināšana pret Ominasis Latvia ir likumsakarīga.»

Komentāri

Pievienot komentāru