Citas ziņas

Adobe peļņa palielinās par 41%

, 17.06.2008

Jaunākais izdevums

Informācijas tehnoloģiju kompānijas Adobe Systems peļņa tās finanšu gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, palielinājusies par 41%. Kompānija peļņas palielināšanos skaidro ar lielo pieprasījumu starptautiskajos tirgos, ziņo Associated Press.

Trīs mēnešos līdz 30. maijam kompānija Adobe, kas izstrādājusi tādas programmas kā Photoshop un Acrobat, nopelnīja 214.9 miljonus USD. Attiecīgajā laika periodā pirms gada kompānijas peļņa bija 152.5 miljoni USD.

Adobe Systems otrā ceturkšņa apgrozījums palielinājās par 19% sasniedzot 886.9 miljonus USD.

Finanšu gada trešajā ceturksnī Adobe prognozē apgrozījumu robežās no 855 līdz 885 miljoniem USD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Hakeri uzlauž Adobe; trīs miljonu lietotāju dati «noplūduši»

Gunta Kursiša, 04.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Adobe drošības sistēmai uzbrukuši hakeri, iegūstot personīgo informāciju un datus par vairākiem miljoniem Adobe lietotāju, vēsta Cnet.

Hakeriem izdevies piekļūt gan datiem, kas saistīti ar Adobe produktiem un pakalpojumiem, gan Adobe lietotāju informācijai – klientu vārdus un uzvārdus, šifrētus maksājumu karšu numurus un to derīgu termiņus utt.

Hakeru rokās nokļuvuši 2,9 miljonu Adobe klientu dati.

Kibernoziedznieki ir piekļuvuši arī Adobe Acrobat, ColdFusion un ColdFusion Builder pirmkodam (source code).

Adobe norādījusi, ka drīzumā paziņos saviem klientiem, vai tos skāris hakeru uzbrukums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Adobe negrib nonākt zem Microsoft tupeles

Lelde Petrāne, 25.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Adobe Systems mērķis ir augt patstāvīgi, pēc baumām par Microsoft iespējamu interesi pārņemt programmatūras ražotāju Vācijas laikrakstam akcentējis Adobe vadītājs Šantanu Narajens (Shantanu Narayen), ziņo Reuters.

«Adobe izaugsmes izredzes ir tik lieliskas, ka mūsu vēlme ir izmantot šīs iespējas kā neatkarīgai kompānijai,» izdevums Financial Times Deutschland citējis Š. Narajena sacīto.

Šā gada 7.oktobrī strauji pieauga Adobe akciju cena, jo New York Times raksts izraisīja baumas, ka kompānija varētu kļūt par Microsoft pārņemšanas mērķobjektu.

New York Times vēstīja, ka Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Ballmer) slepeni ticies ar Š. Narajenu Adobe Sanfrancisko birojā.

Š. Narajens Financial Times Deutschland stāstījis, ka Adobe bieži runā ar visām lielākajām IT kompānijām, lai nodrošinātu savu produktu noietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Adobe pirmo reizi ceturksnī sasniedz miljarda dolāru apgrozījumu

Ritvars Bīders, 21.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorprogrammu Photoshop, Acrobat un Flash izstrādātājs Adobe sava finanšu gada pēdējā ceturksnī, kas noslēdzās šogad 3. decembrī, strādājis ar 1,01 miljarda ASV dolāru lielu apgrozījumu, kas ir par 33% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, ziņo Associated Press.

Šis bijis pirmais ceturksni Adobe vēsturē, kad kompānija spējusi apgrozīt vairāk nekā miljards dolāru.

Adobe peļņa finanšu gada pēdējā ceturksnī bija 269 miljoni ASV dolāru. Attiecīgajā laika periodā pirms gada Adobe strādāja ar 32 miljonu dolāru lieliem zaudējumiem.

Kopumā 2009./2010. finanšu gadā Adobe nopelnīja 775 miljonus ASV dolāru, kas ir par 388 miljoniem dolāru vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Adobe samazina 750 darbavietas; mobilie var palikt bez Flash Player

Gunta Kursiša, 09.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmatūras izstrādātājs Adobe Systems samazinās 750 darbavietas. Ir izskanējusi informācija, ka kompānija vairs neizstrādās Flash Player mobilajām ierīcēm, raksta BBC.

Darbavietu skaita samazināšana notiks kā Ziemeļamerikā, tā Eiropā, un kopumā tiks samazināti vairāk nekā 7% Adobe darbavietu. Turpmāk kompānija sparīgāk pievērsīsies digitālajiem medijiem un digitālajam mārketingam.

Tehnoloģiju portāls ZDNet norādījis, ka ir redzējis Adobe e-pastus tā partneriem, kuros minēts, ka Flash Player vairs netiks pielāgots mobilajām ierīcēm, un kompānija turpmāk fokusēsies uz alternatīvas HTML5 tehnoloģijas izstrādi un jauno pašu AIR produktu.

Adobe nekomentēja ziņas par Flash Player nākotni. Flash tiek izmantots, lai nodrošinātu filmu, spēļu un citu aplikāciju darbību, un tas darbojas Android ierīcēs, kā arī Blackberry Playbook planšetdatoros, bet Apple iPhone un iPad no tā ir atteikušies – bijušais Apple vadītājs Stīvs Džobss (Steve Jobs) nodēvējis Flash par neuzticamu, norādot uz ierīču drošības draudiem kā arī uz to, ka Flash samazina baterijas dzīves ilgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules kausa finālturnīrs palīdzēs mums pārspēt Nike un kļūt par lielāko sporta apģērbu un inventāra ražotāju pēc pārdošanas apjomiem, pārliecināts ir Adidas izpilddirektors Herberts Hainers (Herbert Hainer).

Jāatzīmē, ka Adidas peļņai bijuši ievērojami kāpumi un arī kritumi. Tā, piemēram, 2008. gada pēdējā ceturksnī kompānijas peļņa palielinājās par 151%, bet jau 2009. gada pirmajā ceturksnī tā saruka par 97%. Vairāki eksperti ir paziņojuši, ka kompānijas finanšu rādītāji ir pārāk svārstīgi, lai cīnītos ar Nike.

Savukārt Adidas izpilddirektors ir pārliecināts, ka Pasaules kausa finālturnīrs, kas risināsies Dienvidāfrikā no 11. jūnija līdz 11. jūlijam, ievērojami uzlabos Adidas atpazīstamību un stabilitāti, jo to vēros miljoniem skatītāju visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc tādām programmām kā Photoshop, Illustrator, Dreamweaver un Acrobat palīdzējis kompānijas Adobe Systems finanšu gada pirmajā ceturksnī palielināt peļņu par 52%, ziņo Associated Press.

Trīs mēnešos, kas beidzās šī gada 29. februārī, Adobe Systems nopelnīja 219,4 miljonus USD. Attiecīgajā laika periodā pirms gada kompānijas peļņa bija 143,9 miljoni USD.

Adobe akciju cena pēc finanšu pārskata publicēšanas palielinājās par 3,5%, sasniedzot 31,88 USD par vienu kompānijas akciju.

Adobe Systems 2008. gadā prognozē 890,4 miljonu apgrozījumu, kas ir par 13% vairāk nekā 2007. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV programmatūras gigants Adobe 1.augustā atklājis jaunu, krāsainu biroju Londonā ar 150m skriešanas celiņu uz jumta.

Jaunais birojs aizņem 6., 7. un 13. stāvu kopumā 16 stāvus augstajā White Collar Factory biroju ēkā. Tajā apvienots gan atklātais plānojums jaunu ideju un neparedzētu sadarbību veicināšanai, gan arī atsevišķi nodalītas darba telpas. Ofisā ierīkota arī spēļu istaba, bibliotēka, tehnoloģiju kafejnīca, dušas telpas u.c.

Adobe radošais gars interjerā atspoguļojas krāsainos spoguļos, kas attaino Londonas panorāmu, imitējot Adobe Photoshop filtrus. Adobe Londonas birojā strādā 600 darbinieki.

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Adobe peļņa aug par 69%

Ritvars Bīders, 22.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmatūras izstrādātājs Adobe Systems sava finanšu gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās šogad 3. septembrī, nopelnījis 230,1 miljonu ASV dolāru, kas ir par 69% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, kad kompānija strādāja ar 136 miljonu dolāru peļņu, ziņo Associated Press.

Neskatoties uz iespaidīgo peļņas pieaugumu, kompānijas akcijas biržā samazinājušās par teju 16%, jo Adobe paziņoja, ka finanšu gada ceturtajā ceturksnī, kompānijas apgrozījums, visticamāk, būs zemāks nekā prognozējuši Volstrītas analītiķi.

Adobe finanšu gada trešajā ceturksnī strādāja ar 990,3 miljonu ASV dolāru lielu apgrozījumu. Tas ir par 42% lielāks nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada un par 13,5 miljoniem lielāks nekā prognozējuši eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par bezmaksas sieru slazdā un dārgiem eksperimentiem

Ričards Fomrats BSA (Business Software Alliance) Latvijas organizācijas valdes loceklis SIA LatInSoft IT pakalpojumu nodaļas vadītājs, 07.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā izcēlusies diskusija, vai valstij vajadzētu optimizēt izmaksas un pāriet uz bezmaksas atvērtā koda datorprogrammām. Neapšaubāmi, valsts pāriešana uz atvērtā koda datorprogrammām ir Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas, kas ir šīs diskusijas aizsācēja, interesēs, jo tas ir viņu biedru uzņēmējdarbības pamatojums. Tas šiem uzņēmējiem ir ļoti spēcīgs stimuls.

Tomēr patiesībā, ja mēs vērtējam valsts intereses, tas nemaz nav tik izdevīgs risinājums, kā to apgalvo iepriekšminētā organizācija. Gan no izmaksu un tehniskā viedokļa, gan pasaules pieredzes, gan dažādiem citiem aspektiem.

Otrkārt, jāņem vērā licencēšanas funkcionālais aspekts. Par komerclicencēm lietotājs samaksā uzreiz, pircējam ir zināma darījuma summa, pēc tam ir pieejams profesionāls atbalsts, ko ražotājs garantē par licences maksu. Gadījumā ar atvērto kodu ir otrādi. Sākumā nav jāmaksā nekas, bet atbalsts un ieviešana vairumā gadījumu pēc tam pārsniedz komerclicenču izmaksas, jo šo atbalstu tomēr nodrošina komercorganizācijas, kas loģiski ir ieinteresētas gūt peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Krievu datiem dzelzs priekškars

Didzis Meļķis,
 Sanita Igaune, 27.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pretēji uzņēmēju iebildumiem, Kremlis biznesam tomēr liek datus par saviem pilsoņiem glabāt Krievijā; Latvijā datu centru operatori aktīvi pievēršas eksporta tirgiem

Līdz ar jauno mācību gadu Krievijā spēkā stājas pērn pašā Vecajā gadā pieņemtie labojumi Likumā par personīgajiem datiem. Tie nosaka pienākumu datus par Krievijas pilsoņiem glabāt tikai Krievijas esošajos serveros. To apstrāde ārzemēs tiek pieļauta atsevišķos gadījumos, piemēram, kas attiecas uz likumsargu un valsts instanču darbību. Labojumi arī nosaka datus glabāt vismaz sešus mēnešus, un pēc Krievijas drošības dienestu prasības tos nodot to lietošanā. Tam turpmāk pietiks ar vienkāršu drošībnieku prasību, un tiesas lēmums nebūs nepieciešams. Saprotams, ka likuma nepildīšana draud ar naudas sodiem un nepaklausīgo servisu bloķēšanu Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Bez responsīvā dizaina 2015. gadā – tas pats, kas 2000. gadā bez mājaslapas vispār

Ansis Līpenītis, Efumo, 21.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau tuvā nākotnē cilvēki lietos internetu vairāk no telefoniem un planšetēm nekā no datoriem. Tādēļ visiem uzņēmumiem būs jānodrošina adaptīvā vai responsīvā versija savai mājaslapai vai internetveikalam. Šajā rakstā apskatīsim, kas būtisks jāņem vērā, uzrunājot mobilā interneta auditoriju, ar ko atšķiras adaptīvā un responsīvā mājaslapas versija un kura piemērotāka katrā gadījumā. Raksts paredzēts biznesa, nevis IT auditorijai – uzņēmumu vadītājiem, mārketinga, pārdošanas un komunikācijas vadītājiem.

Lai arī lēnāk, prognozes ir piepildījušās

Pirms dažiem gadiem mēs bijām vieni no pirmajiem Latvijā, kas prognozēja adaptīvās vai responsīvās mājaslapas drīzu neizbēgamu nepieciešamību. Jāatzīst, ka mobilā interneta attīstība Latvijā notika lēnāk, nekā mēs prognozējām, tomēr šogad – 2014. gadā – sasniegts būtisks pagrieziena punkts.

Interneta lietotāji Latvijā 2014. gada vasarā

(Datu avots: Gemius; vizualizācija: Efumo)

2014. gadā mobilā interneta (viedtelefoni un planšetes) lietotāju skaits sasniedzis gandrīz pusi Latvijas interneta lietotāju auditorijas (1. grafiks), un var prognozēt, ka 2015.–2016. gadā mobilā interneta lietotāju īpatsvars pārsniegs datoru interneta lietotāju īpatsvaru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tirdzniecībā nonācis planšetdators Xoom, ko ražojusi kompānija Motorola. Pēc ekspertu domām, Xoom līdz šim ir nopietnākais tirgus līdera Apple iPad konkurents, vēsta Bloomberg.

Xoom ienākšana tirgū arī iezīmē Google speciāli planšetdatoriem piemērotās operētājsistēmas Honeycomb debiju.

Pagaidām gan Xoom lielākais mīnuss ir tas, ka ierīce joprojām nav savietojama ar Adobe Systems izstrādāto Flash tehnoloģiju, kas varētu būt būtisks trumpis cīņā par vietu planšetdatoru tirgū, ņemot vērā, ka Apple savās ierīcēs šo samērā plaši izmantoto tehnoloģiju neizmanto un sola to nedarīt arī turpmāk.

Google, Adobe un Motorola gan sola, ka Flash tehnoloģija uz jauno Xoom būs pieejama šā gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības apjomam internetā ASV tā dēvētajā melnajā piektdienā, kas ir viena no lielākajām izpārdošanas dienām, bijis visu laiku otrais augstākais līmenis, amerikāņiem koronavīrusa pandēmijas dēļ izvēloties vairāk iepirkties tiešsaistē, liecina programmatūru izstrādes uzņēmuma "Adobe" apkopotie dati.

Patērētāji ASV, kuri pandēmijas dēļ ir spiesti vairāk uzturēties savos mājokļos, 27.novembrī iepirkumiem internetā iztērējuši deviņus miljardus dolāru (7,5 miljardus eiro), kas ir par 21,6% vairāk nekā pērn.

"Adobe" norāda, ka šo apjomu pārspējusi vien pērnā gada tirdzniecība tā dēvētajā kiberpirmdienā, kas seko "melnajai piektdienai" un kad galvenā uzmanība tiek vērsta uz pārdošanu internetā.

Apkopotie dati liecina, ka aptuveni 40% no pirkumiem internetā šogad veikti ar viedtelefonu palīdzību, un liela daļa patērētāju atbalstījuši mazos uzņēmumus, kuru tirdzniecības apjoms piektdien salīdzinājumā ar vidējo rādītāju oktobrī pieaudzis par 545%.

Analītiķi prognozē, ka interneta tirdzniecība šī gada "kiberpirmdienā" varētu sasniegt 10,8-12,7 miljardus dolāru, kas būs rekordaugsts līmenis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā peļņa 2021.gadā starp Latvijas bankām, tāpat kā gadu iepriekš, bija "Swedbank" - pagājušajā gadā "Swedbank" peļņa bija 73,414 miljoni eiro, kas ir par 2,5% mazāk nekā 2020.gadā, liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.

Seko "SEB banka", kuras peļņa pagājušajā gadā bija 72,538 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2020.gadā.

Savukārt trešā lielākā peļņa starp Latvijas bankām pagājušajā gadā bija bankai "Citadele" - bankas auditētā peļņa pagājušajā gadā bija 29,643 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem 2020.gadā.

Asociācijas datos nav uzrādīti "Rietumu bankas", kura nav asociācijas biedrs, dati, taču, pēc bankas publiskotās informācijas, "Rietumu bankas" provizoriskā peļņa pagājušajā gadā bija 21,5 miljoni eiro, kas ir par 18,6% vairāk nekā 2020.gadā, tādējādi pēc gūtās peļņas apmēra ierindojot "Rietumu banku" ceturtajā pozīcijā.

Tāpat asociācijas dati liecina, ka "Reģionālās investīciju bankas" peļņa pagājušajā gadā bija 9,08 miljoni eiro, kas ir pieaugums vairāk nekā 11 reizes, kamēr "BlueOrange Bank" peļņa pieaugusi par 45,1%, sasniedzot 7,117 miljonus eiro. Vienlaikus atbilstoši "BlueOrange Bank" publiskotajiem auditētajiem datiem bankas peļņa pērn bija 9,766 miljoni eiro, kas ir 2,6 vairāk nekā 2020.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ko saka paši megapelnītāji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Andrejs Livanovičs (Energy Consulting):

„Tas ir tāds pīķis kā Everests Himalajos. Tas bija ļoti trekns gads, ar kura augļiem man jāapietas daudz prātīgāk nekā Aigaram Kalvītim ar saviem treknajiem gadiem. Manā konsultāciju biznesā viens cikls ir 5-6 gadi. Tas nozīmē, ka es uz šīs peļņas rēķina dzīvoju iepriekšējos divus gadus un vēl dzīvošu 3-4 gadus. Jāturpina strādāt, un ar peļņu jāapietas ļoti prātīgi. Es to uztveru kā lielu debesu dāvanu, par kuru jābūt pateicīgam un ar kuru jāapietas ļoti prātīgi. 2008. gadā peļņa būs, taču daudzas reizes mazāka, bet 2009.gadā – vēl mazāka.”

Guntis Rāvis (Skonto būve):

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās risku pārvaldības kompānijas "Coface" publiskotajā Baltijas valstu lielāko uzņēmumu "Top50" reitingā šogad iekļuvuši 27 Lietuvas uzņēmumi, 17 Igaunijas un seši Latvijas uzņēmumi, aģentūru LETA informēja "Coface" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka Latvijas pozīcijas šajā reitingā ir vispieticīgākās un turklāt tās šogad pasliktinājušas - ja iepriekšējos divus gadus Baltijas "Top50" klasificējās astoņi uzņēmumi no Latvijas, tad šajā gadā - par diviem mazāk.

Kopumā Baltijas valstu 50 lielāko uzņēmumu apgrozījums pērn veidoja 74 miljardus eiro, bet peļņa - 2,78 miljardus eiro. Latvijas uzņēmumu pienesums starp Baltijas "Top50" lielākajām kompānijām ir 9,4% apgrozījuma un 10,6% peļņas ziņā.

Igaunija savas pozīcijas šī gada Baltijas "Top50" uzņēmumu reitingā nostiprinājusi un tajā pārstāvēto uzņēmumu skaits ik gadu būtiski pieaug - šogad reitingā iekļuvuši 17 Igaunijas uzņēmumi, pērn - 14, bet 2021.gadā tādu bija tikai 10. Lietuvas uzņēmumu pozīcijas uzņēmumu reitingā ir samērā stabilas - šogad reitingā pārstāvēti 27 uzņēmumi no Lietuvas, pērn - 28, savukārt 2021.gadā - 32.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septiņu banku, tostarp pēc aktīviem lielāko banku Swedbank, SEB Bankas, Parex bankas kopējā peļņa pagājušā gadā bijusi vien 25.7 miljoni latu, lai gan pirms gada kopējā peļņa šīm bankām bija 261 miljons latu.

Lielāko banku kopējā peļņa – vien 25 milj. LsPar to liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotie 2008. gada neauditētie dati, kuros no 22 bankām dati par peļņas vai zaudējumiem atklāti 15 bankām. Proti, banku sektora kopējā peļņa pagājušā gadā bijusi 77.5 miljoni latu, bet 15 banku publicētie kopējie rezultāti ir 51.8 miljoni latu.

Tostarp ar zaudējumiem pērno gadu pabeigušas trīs bankas: GE Money Bank zaudējumi bijuši 14.96 miloni latu, VEF Banka strādājusi ar 695.8 tūkstošu latu zaudējumiem, bet Latvijas pasta banka – ar 0.8 tūkstošu latu zaudējumiem. Tikmēr ar peļņu strādājošo banku vidū divas bankas spējušas uzrādīt peļņas pieaugumu, kamēr pārējām bankām peļņas rādītāji uzrādījuši strauj kritumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā TOP 100 straujāk augošie uzņēmumi kopā apgrozījuši 710,13 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn šo uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājies par 129,95%, liecina Lursoft pētījuma dati.

TOP 100 straujāk augošie uzņēmumi pārstāv visus Latvijas reģionus, ar darba vietām 2022. gadā nodrošinot 1677 darbiniekus. Salīdzinot ar 2020. gadu, šajos uzņēmumos nodarbināto skaits audzis trīs reizes. Lursoft izpētījis, ka atsevišķos uzņēmumos darbinieku skaits pērn pārsniedzis pat 100 strādājošos. To vidū ir straujāk augošo uzņēmumu saraksta 4. vietā esošais SIA “Innovative Travel Solutions” (246 darbinieki) un SIA “TheSoul Studio Latvia” (118 darbinieki), kas ierindojies topa 5. pozīcijā. Vairāk nekā 100 darbinieki 2022. gadā bijuši arī IT nozarē strādājošajam AS “Discover Car Hire” (120 darbinieki).

Kopējais TOP 100 uzņēmumu apgrozījums 2022. gadā sasniedzis 710,13 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem – 92,7 milj. EUR. Apkopotie dati atklāj, ka TOP 100 straujāk augošo uzņēmumu apgrozījums aptver plašu amplitūdu – no 0,78 milj. EUR līdz pat 76,29 milj. EUR. Augstāko apgrozījumu no topā iekļuvušajiem uzņēmumiem pērn sasniedzis elektronisko cigarešu šķidrumu ražotājs, importētājs un vairumtirgotājs SIA “Pro Vape”. Pēdējā gada laikā vien SIA “Pro Vape” apgrozījums palielinājies par 93,06%, savukārt, attiecinot pret 2020. gadu, apgrozījuma pieaugums sasniedzis 598,23%. Šādu strauju pieaugumu nodrošinājis pieaugošais pieprasījums pēc uzņēmuma ražotās un importētās produkcijas. SIA “Pro Vape” ir vietējā kapitāla uzņēmums, kura patiesie labuma guvēji ir Mārtiņš Jamonts un Edžus Picka. Jānorāda, ka no visām straujāk augošo uzņēmumu TOP 100 sarakstā iekļuvušajām kompānijām lielākajai daļai, t.i., 78 uzņēmumiem, patiesie labuma guvēji ir no Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šodien - Pasaules veselības diena

, 07.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 7.aprīlī, tiek atzīmēta Pasaules veselības diena, kura šogad ir veltīta veselības aizsardzības jautājumiem saistībā ar klimata izmaiņām, informēja Veselības ministrija.

Apstākļi, kas no klimata viedokļa apdraud sabiedrības veselību Eiropā ir:

- samazinās aukstuma periods, tomēr pastāv iespēja periodiskiem ekstremāliem aukstuma brīžiem;

- palielinās karstuma periods;

- palielinās karstuma viļņu iespējamība;

- palielinās katastrofālu nokrišņu un citu dabas katastrofu īpatsvars;

- palielinās iespēja ekstremālām ūdens līmeņa svārstībām (plūdu risks.

Karstuma viļņu ietekmei visvairāk ir pakļauti gados veci cilvēki, bērni, nodarbinātie, kuru darba vietas ir ārpus telpām un bezpajumtnieki. Ekstremāla aukstuma gadījumos sociāli neaizsargātās sabiedrības grupas pakļautas arī aukstuma radītiem veselības traucējumiem. Ziemeļeiropā klimatam kļūstot mitrākam palielinās elpošanas orgānu slimību skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē otrais lielākais programmatūras ražotājs Oracle Corp. plāno samazināt darbavietu skaitu Eiropā, atlaižot aptuveni 1000 darbiniekus, atsaucoties uz Francijas arodbiedrības sniegto informāciju, ziņo The Wall Street Journal.

Oracle pārstāvis gan atteicies sniegt komentārus šajā sakarā, tādēļ neesot zināms, vai kompānija plāno samazināt darbinieku skaitu arī citos reģionos.

Darbinieku atlaišana esot saistīta ar kompānijas izaugsmi Eiropā, kas bijusi lēnāka nekā plānots.

Oracle jūnijā paziņoja, ka tās fiskālā ceturtā ceturkšņa, kas noslēdzās 31.maijā, peļņa samazinājusies par 7.2%.

The Wall Street Journal akcentē, ka, neraugoties uz slikto ekonomisko situāciju pasaulē, Oracle līdz šim izvairījusies no liela apmēra darbinieku atlaišanas. Konkurenti Microsoft Corp., Adobe Systems Inc. un International Business Machines Corp. (IBM) jau paziņojuši par plāniem atlaist tūkstošiem darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cenšoties atdzīvināt savu biznesu, pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs Nokia Corp. lauzis tradīciju un par jauno vadītāju un prezidentu apstiprinājis ārzemnieku, kas uz Nokia pārnāks no Microsoft Corp., ziņo MarketWatch.

Nokia valde, kas tradicionāli vadošos amatos apstiprinājusi tikai somus, tagad paziņojusi, ka vadību 21.septembrī pārņems Kanādā dzimušais Stefans Elops (Stephen Elop).

Šis paziņojums pielicis punktu nedēļām ilgām baumām par to, kas turpmāk vadīs Somijas uzņēmumu. Baumu pamatā bija plašsaziņas līdzekļos jūlijā parādījusies informācija, ka Nokia meklē aizstājēju vadītājam Olli-Pekka Kallasvuo, kurš šajā amatā ir kopš 2006.gada.

Šī informācija arī nākusi klajā tieši pirms Nokia ikgadējā pasākuma, kas pazīstams ar nosaukumu Nokia World. Tas norisināsies nākamajā nedēļā Londonā. Tajā kompānija iecerējusi prezentēt savus jaunos viedtelefonus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Accenture rudenī plāno apmācīt 220 cilvēku

Db.lv, 08.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā pieprasījumu un cilvēku interesi par karjeru IT nozarē, informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Accenture šogad rudenī organizē papildus mācību kursus - Baltijā uzņēmums plāno apmācīt apmēram 220 cilvēku karjeras sākšanai IT nozarē.

Vasarā Accenture turpināja izaugsmi, šobrīd uzņēmuma darbinieku skaits Baltijā sasniedz 2000.

“Pandēmijas ietvaros aptveni katrs piektais Latvijas iedzīvotājs ir apsvēris karjeras vai esošās profesijas maiņu, atklāj uzņēmuma uzdevumā šogad veiktais SKDS pētījums. Vērtējot saņemtos pieteikumus vasaras mācībām, redzējām, ka aizvien vairāk cilvēku un studentu no citām nozarēm apsver profesijas maiņu. Liela daļa cilvēku izvērtē karjeras iespējas tieši IT nozarē, jo jomas izaugsme turpinās un digitalizācijas risinājumi ir nepieciešami visās tautsaimniecības nozarēs. Uzņēmuma pieredze liecina, ka speciālists tūrisma jomā var apgūt Scala programmēšanu, jurists var kļūt par DevOps speciālistu, mūziķis iemācīties Android lietotņu izstrādi, bet žurnālists – programmēšanu. Tāpēc šajā rudenī esam pieņēmuši lēmumu izsludināt papildus mācību kursus,” skaidro Accenture vadītājs Baltijā Maksims Jegorovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas sporta apģērbu, inventāra un aksesuāra ražotāja Adidas peļņa 2008. gada pēdējā ceturksnī bijis 54 miljoni eiro, kas ir par 151% vairāk nekā pērn trešajā ceturksnī, ziņo International Herald Tribune.

Adidas visa 2008. gada peļņa sasniedza 642 miljonus eiro, kas ir par 16% vairāk nekā 2007. gadā. Kompānijas apgrozījums pērn palielinājies par 5% līdz 10.8 miljardiem eiro.

Adidas, kas ir pasaulē otrs lielākais sporta apģērbu un inventāra ražotājs pēc pārdošanas apjomiem aiz Nike, norāda, ka globālās krīzes dēļ 2009. gads ir miglā tīts, tāpēc nekādas precīzas prognozes neizteica.

Komentāri

Pievienot komentāru