Jaunākais izdevums

Pieprasījums pēc tādām programmām kā Photoshop, Illustrator, Dreamweaver un Acrobat palīdzējis kompānijas Adobe Systems finanšu gada pirmajā ceturksnī palielināt peļņu par 52%, ziņo Associated Press.

Trīs mēnešos, kas beidzās šī gada 29. februārī, Adobe Systems nopelnīja 219,4 miljonus USD. Attiecīgajā laika periodā pirms gada kompānijas peļņa bija 143,9 miljoni USD.

Adobe akciju cena pēc finanšu pārskata publicēšanas palielinājās par 3,5%, sasniedzot 31,88 USD par vienu kompānijas akciju.

Adobe Systems 2008. gadā prognozē 890,4 miljonu apgrozījumu, kas ir par 13% vairāk nekā 2007. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Hakeri uzlauž Adobe; trīs miljonu lietotāju dati «noplūduši»

Gunta Kursiša, 04.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Adobe drošības sistēmai uzbrukuši hakeri, iegūstot personīgo informāciju un datus par vairākiem miljoniem Adobe lietotāju, vēsta Cnet.

Hakeriem izdevies piekļūt gan datiem, kas saistīti ar Adobe produktiem un pakalpojumiem, gan Adobe lietotāju informācijai – klientu vārdus un uzvārdus, šifrētus maksājumu karšu numurus un to derīgu termiņus utt.

Hakeru rokās nokļuvuši 2,9 miljonu Adobe klientu dati.

Kibernoziedznieki ir piekļuvuši arī Adobe Acrobat, ColdFusion un ColdFusion Builder pirmkodam (source code).

Adobe norādījusi, ka drīzumā paziņos saviem klientiem, vai tos skāris hakeru uzbrukums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Adobe negrib nonākt zem Microsoft tupeles

Lelde Petrāne, 25.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Adobe Systems mērķis ir augt patstāvīgi, pēc baumām par Microsoft iespējamu interesi pārņemt programmatūras ražotāju Vācijas laikrakstam akcentējis Adobe vadītājs Šantanu Narajens (Shantanu Narayen), ziņo Reuters.

«Adobe izaugsmes izredzes ir tik lieliskas, ka mūsu vēlme ir izmantot šīs iespējas kā neatkarīgai kompānijai,» izdevums Financial Times Deutschland citējis Š. Narajena sacīto.

Šā gada 7.oktobrī strauji pieauga Adobe akciju cena, jo New York Times raksts izraisīja baumas, ka kompānija varētu kļūt par Microsoft pārņemšanas mērķobjektu.

New York Times vēstīja, ka Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Ballmer) slepeni ticies ar Š. Narajenu Adobe Sanfrancisko birojā.

Š. Narajens Financial Times Deutschland stāstījis, ka Adobe bieži runā ar visām lielākajām IT kompānijām, lai nodrošinātu savu produktu noietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 4.janvārī, Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļa ziņoja par 30 000 eiro vērtas automašīnas BMW 730 zādzību no Mārupes. Pēc Guard Systems veiktās izsekošanas, un Kriminālpolicijas veiktās operācijas auto tika atrasts un atgriezts īpašniekam.

2006. gada izlaiduma BMW 730, kura tirgus vērtība ir 30000 EUR, bija aprīkots ar izsekošanas sistēmu TrackGuard. Naktī uz 4.janvāri pēc zagļu viesošanās Rīgas rajona Mārupes pagasta Zeltrītu ielā, minētais auto tika nozagts. Auto zagļiem bija nepieciešamas tikai pāris minūtes, lai atbloķētu auto aizsardzību. Trīs stundu laikā auto tika pārdzīts uz Lietuvu.

Auto izsekošanu un meklēšanu veica kompānija Guard Systems Latvija sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem. Guard Systems izsekoja auto zādzības maršrutu un atrada automašīnu Paņevežas pilsētā Lietuvā, publiskā auto stāvlaukumā tikai dažas stundas pēc zādzības veikšanas. Auto atgūšanā tika iesaistītas Latvijas un Lietuvas kriminālpolicijas struktūrvienības. Auto tika nodots policijas pārziņā, atgriešanai tās īpašniekam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Adobe samazina 750 darbavietas; mobilie var palikt bez Flash Player

Gunta Kursiša, 09.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmatūras izstrādātājs Adobe Systems samazinās 750 darbavietas. Ir izskanējusi informācija, ka kompānija vairs neizstrādās Flash Player mobilajām ierīcēm, raksta BBC.

Darbavietu skaita samazināšana notiks kā Ziemeļamerikā, tā Eiropā, un kopumā tiks samazināti vairāk nekā 7% Adobe darbavietu. Turpmāk kompānija sparīgāk pievērsīsies digitālajiem medijiem un digitālajam mārketingam.

Tehnoloģiju portāls ZDNet norādījis, ka ir redzējis Adobe e-pastus tā partneriem, kuros minēts, ka Flash Player vairs netiks pielāgots mobilajām ierīcēm, un kompānija turpmāk fokusēsies uz alternatīvas HTML5 tehnoloģijas izstrādi un jauno pašu AIR produktu.

Adobe nekomentēja ziņas par Flash Player nākotni. Flash tiek izmantots, lai nodrošinātu filmu, spēļu un citu aplikāciju darbību, un tas darbojas Android ierīcēs, kā arī Blackberry Playbook planšetdatoros, bet Apple iPhone un iPad no tā ir atteikušies – bijušais Apple vadītājs Stīvs Džobss (Steve Jobs) nodēvējis Flash par neuzticamu, norādot uz ierīču drošības draudiem kā arī uz to, ka Flash samazina baterijas dzīves ilgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Adobe peļņa palielinās par 41%

, 17.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju kompānijas Adobe Systems peļņa tās finanšu gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, palielinājusies par 41%. Kompānija peļņas palielināšanos skaidro ar lielo pieprasījumu starptautiskajos tirgos, ziņo Associated Press.

Trīs mēnešos līdz 30. maijam kompānija Adobe, kas izstrādājusi tādas programmas kā Photoshop un Acrobat, nopelnīja 214.9 miljonus USD. Attiecīgajā laika periodā pirms gada kompānijas peļņa bija 152.5 miljoni USD.

Adobe Systems otrā ceturkšņa apgrozījums palielinājās par 19% sasniedzot 886.9 miljonus USD.

Finanšu gada trešajā ceturksnī Adobe prognozē apgrozījumu robežās no 855 līdz 885 miljoniem USD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Adobe pirmo reizi ceturksnī sasniedz miljarda dolāru apgrozījumu

Ritvars Bīders, 21.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorprogrammu Photoshop, Acrobat un Flash izstrādātājs Adobe sava finanšu gada pēdējā ceturksnī, kas noslēdzās šogad 3. decembrī, strādājis ar 1,01 miljarda ASV dolāru lielu apgrozījumu, kas ir par 33% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, ziņo Associated Press.

Šis bijis pirmais ceturksni Adobe vēsturē, kad kompānija spējusi apgrozīt vairāk nekā miljards dolāru.

Adobe peļņa finanšu gada pēdējā ceturksnī bija 269 miljoni ASV dolāru. Attiecīgajā laika periodā pirms gada Adobe strādāja ar 32 miljonu dolāru lieliem zaudējumiem.

Kopumā 2009./2010. finanšu gadā Adobe nopelnīja 775 miljonus ASV dolāru, kas ir par 388 miljoniem dolāru vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules kausa finālturnīrs palīdzēs mums pārspēt Nike un kļūt par lielāko sporta apģērbu un inventāra ražotāju pēc pārdošanas apjomiem, pārliecināts ir Adidas izpilddirektors Herberts Hainers (Herbert Hainer).

Jāatzīmē, ka Adidas peļņai bijuši ievērojami kāpumi un arī kritumi. Tā, piemēram, 2008. gada pēdējā ceturksnī kompānijas peļņa palielinājās par 151%, bet jau 2009. gada pirmajā ceturksnī tā saruka par 97%. Vairāki eksperti ir paziņojuši, ka kompānijas finanšu rādītāji ir pārāk svārstīgi, lai cīnītos ar Nike.

Savukārt Adidas izpilddirektors ir pārliecināts, ka Pasaules kausa finālturnīrs, kas risināsies Dienvidāfrikā no 11. jūnija līdz 11. jūlijam, ievērojami uzlabos Adidas atpazīstamību un stabilitāti, jo to vēros miljoniem skatītāju visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV programmatūras gigants Adobe 1.augustā atklājis jaunu, krāsainu biroju Londonā ar 150m skriešanas celiņu uz jumta.

Jaunais birojs aizņem 6., 7. un 13. stāvu kopumā 16 stāvus augstajā White Collar Factory biroju ēkā. Tajā apvienots gan atklātais plānojums jaunu ideju un neparedzētu sadarbību veicināšanai, gan arī atsevišķi nodalītas darba telpas. Ofisā ierīkota arī spēļu istaba, bibliotēka, tehnoloģiju kafejnīca, dušas telpas u.c.

Adobe radošais gars interjerā atspoguļojas krāsainos spoguļos, kas attaino Londonas panorāmu, imitējot Adobe Photoshop filtrus. Adobe Londonas birojā strādā 600 darbinieki.

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kinetics Nail Systems plāno celt savu ražotni

Ingrīda Drazdovska, 29.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atrast piemērotas telpas mūsu nozares uzņēmumam Rīgā ir gandrīz neiespējami,» laikrakstam Dienas Bizness stāsta Andžejs Stenclavs, kosmētikas ražotāja Kinetics Nail Systems vadītājs.

«Ārpus Rīgas variantus neizskatījām, jo mūsu speciālisti (kas ir uzņēmuma zināšanu atslēga) lielākoties dzīvo Rīgā un tuvējā Pierīgā, ērta nokļūšana ir patiešām svarīga, tāpēc neizvērtējām iespējas, piemēram, Olainē. Piemērotu risinājumu atrast ir sarežģīti, jo trūkst ne tikai modernu telpu, bet arī mūsdienu prasībām atbilstošu platību/teritorijas un sakārtotas vides. Milzīga problēma ir padomju laika mantojums, tā veidotā pilsētvide, ko finansiāli grūti vai neizdevīgi sakārtot. Pat uzbūvējot šādā vidē jaunu ēku, tā neatbilst visām kompānijas vajadzībām. Kosmētikas uzņēmuma partneri pārstāv luksusa segmentu. Pat ja ēka, biroja iekārtojums ir jauks, mūsdienīgs, partneri redz un novērtē arī apkārtējo vidi,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes apkaimē topošais biroju ēku komplekss “Elemental Business Centre” parakstījis biroja nomas līgumu ar starptautisko IT pakalpojumu uzņēmumu “Arvato Systems”.

Sadarbības līgums paredz, ka uzņēmums nomās biroja telpas vienas “Elemental Business Centre” ēkas 8. un 9. stāvā un to kopējā platība būs 2300 m2.

“Arvato Systems” ir jau trešais izziņotais projekta enkurnomnieks. Kā pirmie tika izziņoti informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa “Dyninno Group” un starptautiskā holdinga “IWG” hibrīda kopstrādes telpu zīmols “Spaces”.

“Arvato Systems” pārstāvji stāsta, ka šobrīd uzņēmumā Latvijā ir aptuveni 150 darbinieku, taču tiek plānots, ka līdz šī gada beigām to skaits pieaugs līdz 200.

“Visās uzņēmuma “Arvato Systems” atrašanās vietās mēs īstenojam mūsdienīga biroja koncepciju. Mēs tiecamies piedāvāt atraktīvas darba vietas pievilcīgā vidē, kur apvienojam elastību ar labāko tehnisko aprīkojumu un, protams, rūpējamies, lai mūsu darbinieki varētu justies kā mājās. Esam pārliecināti, ka "Elemental Business Centre” mūsu darbiniekiem sniegs vislabākos apstākļus, tāpēc jau ar nepacietību gaidām pārcelšanos uz jauno biroju," saka SIA “Arvato Systems Latvia” izpilddirektors Bendžamins Doršs (Benjamin Dorsch).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Adobe peļņa aug par 69%

Ritvars Bīders, 22.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmatūras izstrādātājs Adobe Systems sava finanšu gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās šogad 3. septembrī, nopelnījis 230,1 miljonu ASV dolāru, kas ir par 69% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, kad kompānija strādāja ar 136 miljonu dolāru peļņu, ziņo Associated Press.

Neskatoties uz iespaidīgo peļņas pieaugumu, kompānijas akcijas biržā samazinājušās par teju 16%, jo Adobe paziņoja, ka finanšu gada ceturtajā ceturksnī, kompānijas apgrozījums, visticamāk, būs zemāks nekā prognozējuši Volstrītas analītiķi.

Adobe finanšu gada trešajā ceturksnī strādāja ar 990,3 miljonu ASV dolāru lielu apgrozījumu. Tas ir par 42% lielāks nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada un par 13,5 miljoniem lielāks nekā prognozējuši eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Vislētāk Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecību sola pabeigt Transport Systems

BNS, 03.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vislētāk Dienvidu tilta trešās kārtas – posma no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai – būvniecību pabeigt sola Dienvidu tilta ģenerālbūvnieks Transport Systems, liecina neoficiāla informācija.

Saskaņā ar to konkursā par Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības pabeigšanu iesniegtie pretendentu piedāvājumi, kas ietver būvniecību un finansējumu, ir no 23,383 miljoniem latu līdz 31,758 miljoniem latu ar pievienotās vērtības nodokli.

Transport Systems Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla būvniecību ar finansējuma piesaisti piedāvā pabeigt par 23,383 miljoniem latu, piegādātāju apvienības ACB, Tilts un viadukts piedāvātā summa ir 23,604 miljoni latu, kompānijas AB Kauno tiltai – 25,792 miljoni latu, savukārt būvfirmu grupa Binders un Arčers būvniecību sola pabeigt par 31,758 miljoniem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Trelleborg Wheels Systems nolēmis pārcelt visas riteņu disku ražošanas un izstrādes darbības uz vienu ražotni Latvijā, Liepājas biznesa centrā, informē Liepājas domē.

Neraugoties uz efektivitātes uzlabošanas iniciatīvām, ražotnei Zviedrijas pilsētā Sēvšē (Sävsjö) šobrīd ir salīdzinoši zema rentabilitāte, un tiek uzskatīts, ka ražotne nevar nodrošināt nepieciešamos ilgtermiņa konkurētspējas nosacījumus attiecībā uz nākotnes vajadzībām un pieprasījumu, informē uzņēmuma grupas vecākais projektu vadītājs Jans Vennbergs.

Kompānijas Trelleborg AB meitas uzņēmums Trelleborg Wheels Systems saskaņā ar likumu par darba koplīgumiem ir aicinājusi uz tikšanos arodbiedrības, lai apspriestu lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu riteņu disku ražošanas reorganizāciju. Reorganizācija nozīmē to, ka visas darbības Sēvšes objektā tiks pārtrauktas, pārceļot ražošanu uz uzņēmuma ražotni Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cinamon kreditoru spiediena dēļ izmanto tiesiskās aizsardzības proces

, 30.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažu kreditoru pārmērīgi aktīvā rīcība piespiedusi SIA Multiplex Systems izmantot tiesiskās aizsardzības procesu, lai aizsargātu kreditoru kopuma intereses un saglabātu esošo biznesu, norāda kinoteātra Cinamon īpašnieka Multiplex Systems valdes loceklis Kristjans Kilps.

Viņš skaidro, ka uzņēmums veicis arī pārrunas ar kreditoriem par vienmērīgu parādu atmaksu, taču tas nav devis rezultātu. Cinamon ikdienas darbības finansu rezultāti parādot, ka kino izklaides bizness ir dzīvotspējīgs un attīstās. Taču pilnīgi visu finansu saistību nokārtošanai ir nepieciešams ilgāks laika periods.

Multiplex Systems parāda pamatsummu veido kinoteātra celtniecībā un attīstībā ieguldītās sākuma investīcijas.

Db jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 23.decembrī apmierināja Multiplex Systems prasību un pasludināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir divi gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidu tiltu būvējošās kompānijas a/s Dienvidu tilts nosaukums turpmāk būs a/s Transport Systems, turklāt uzņēmums ir paplašinājis savu darbību un cer uz pasūtījumiem ārvalstīs, informēja Transport Systems padomes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

Izmaiņas ir reģistrētas arī Uzņēmumu reģistrā. Kompānijā ietilpst SIA Skonto būve, a/s Latvijas tilti, a/s BMGS, SIA Tilts, SIA Rīgas tilti un SIA Viadukts.

G. Rāvis norādīja, ka Baltijas valstu tirgus uzņēmumam ir kļuvis par šauru, tāpēc plānots izvērst uzņēmuma darbību Eiropā, NVS valstīs un Tuvajos austrumos. Viņš arī teica, ka Transport Systems būs konkurētspējīgs ārzemēs, jo varēs nodrošināt lētāku cenu galvenokārt uz lētāka darbaspēka rēķina. «Latvijā cilvēki saņem mazāk nekā ārvalstīs un, pat maksājot komandējuma naudu no Latvijas atvestiem cilvēkiem, tik un tā tas sanāk lētāk nekā algot ārvalstu speciālistus,» tā viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kosmētikas ražotājs SIA "Kinetics Nail Systems" plāno akciju publisko piedāvājumu biržā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Uzņēmums izsludinājis divus iepirkumus par juridiskajām un finanšu konsultācijām sākotnējā publiskā akciju kapitāla piesaistei līdz trīs miljonu eiro apmērā.

Juridisko konsultāciju iepirkuma paredzamā līgumcena ir 36 500 eiro, bet finanšu konsultāciju iepirkuma paredzamā līgumcena ir 128 000 eiro. Abu plānoto līgumu izpildes termiņš ir 2023.gada jūnijs. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 11.februārim.

Uzņēmumā skaidro, ka akciju sākotnējais publiskais piedāvājums biržā plānots aptuveni pēc diviem gadiem.

Uzņēmums startam biržā saņems Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu, jo ir viens no atlasītajiem uzņēmumiem Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) projektu atlasē atbalsta pasākumā "Atbalsts mazo, vidējo komersantu finansējuma piesaistei kapitāla tirgos".

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Kosmētikas ražotājs Kinetics Nail Systems saņem 400 tūkstošu eiro finansējumu

Lelde Petrāne, 15.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Čiekurkalnā bāzētā kosmētikas ražotāja SIA Kinetics Nail Systems saņēmusi Nordea bankas finansējumu 400 000 eiro apmērā apgrozāmo līdzekļu finansēšanai un esošo saistību refinansēšanai.

Uzņēmums specializējas roku un nagu kopšanas kosmētikas produktu ražošanā.

Šogad saņemtais Nordea bankas finansējums tiks ieguldīts jaunu formulu izstrādei, piedāvājuma paplašināšanai un apgrozījuma kāpināšanai ar mērķi iekarot jaunus tirgus. Tāpat uzņēmums līdz 2020. gadam, ieguldot 1.5 miljonus eiro, plāno uzbūvēt jaunu ražotni, paplašinot skaistumkopšanas produktu eksportu uz jauniem tirgiem visā pasaulē. Jaunā rūpnīca pirmajos 3 darbības gados kāpinātu ražošanas apjomu līdz 5 reizēm, bet 5 gados – līdz pat 10 reizēm.

Kosmētikas ražotājs kopš šā gada sākuma jau ir izsludinājis vairākus konkursus pētījumu veikšanai un iekārtu nomai. Piemēram, 14 tūkstoši eiro ieguldīti pētījuma veikšanai par dažādu pigmentu tipu piemērotību disperģēšanai ar dažādām ražošanas tehnoloģijām. Savukārt teju 60 tūkstoši eiro novirzīti izejvielu iegādei, lai veiktu gaisā cietējošu nagu pārklājumu pētījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kā bizness var iegūt no failu saimniecības sakārtošanas. Seminārs vidējā un augstākā līmeņa vadītājiem.

, 18.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Proact IT Latvia sadarbībā ar Hitachi Data Systems (HDS) - vienu no pasaules vadošajiem datu uzglabāšanas risinājumu piegādātājiem, organizē semināru, kas notiks trešdien, 27. martā viesnīcā "Radisson Blu Ridzene" (Reimersa ielā 1, Rīgā).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai ieviestu un uzturētu Rail Baltica vienotu datu vidi (CDE) būves informācijas modelēšanas sistēmai (BIM), RB Rail AS ir noslēdzis līgumu ar vienu no vadošajiem pasaules programmatūras risinājumu piegādātājiem Bentley Systems International Ltd.

Līdz ar to Rail Baltica globālais projekts gatavojas ieviest un iestatīt mākonī balstītu CDE, kas tiks izmantota dzelzceļa līnijas projektēšanas, būvniecības un darbības posmā. Piecu gadu līguma kopējā summa ir 1,224 miljoni eiro (bez PVN), kurā ietilpst programmatūras izstrāde, ieviešana un uzturēšana, kā arī licences maksa un lietotāju apmācība. Finansējums tiek piešķirts no CEF (Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta) līdzekļiem.

Līgums sastāv no mākonī balstītas CDE izstrādes, ieviešanas un iestatīšanas, testēšanas fāzes un lietotāju apmācībām, kā arī iekļauj izvēles CDE risinājuma funkcionalitātes paplašinājumu, ja tāds ir nepieciešams klientam. Papildus, piegādātājs nodrošinās licencēšanu, atbalstu un programmatūras uzturēšanu Rail Baltica globālajam projektam. Aplēses rāda, ka Rail Baltica celtniecības darbu kulminācijā, sistēmas ikdienas lietotāju skaits varētu palielināties līdz 370 lietotājiem, apmainoties un atjauninot tehniskā projekta dokumentāciju, ieskaitot projektēšanas modeļus, rasējumus un citu tehnisko informāciju. Turklāt sistēma atbildīs augstākajiem IT drošības standartiem, lai visām iesaistītajām pusēm nodrošinātu drošu un ātru tehniskās dokumentācijas un informācijas apmaiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Līdzekļus tilta pabeigšanai iesaka ņemt no zupas virtuvēm un Live Riga

Elīna Pankovska, 20.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja tiktu saglabāts līgums ar a/s Transport Systems, tad 2012.gadā būvniecībai būtu jānovirza aptuveni 8 milj. Ls, bet 2013. gadā – 9 milj. Ls, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē atzīmēja Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods.

Kopumā, vadoties no līguma ar a/s Transport Systems, trešās kārtas pabeigšanai būtu nepieciešami 17,5 milj. Ls. Savukārt, cik tas varētu izmaksāt slēdzot jaunu līgumu pagaidām vēl prognozēt nevarot.

Savukārt, lai rastu līdzekļus Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības pabeigšanai Rīgas domes deputāts Juris Viņķelis sēdē ieteica samazināt finansējumu zupas virtuvēm un Live Riga. Attiecīgi šos līdzekļus nākamā gada budžetā paredzēt tilta trešās kārtas pabeigšanai.

J.Viņķelis, kurš bija kategoriski pret esošā līguma laušanu, bija pilnīgi pārliecināts, ka var «savilkt jostas ciešāk» un atrast līdzekļus. Tomēr neskatoties ne uz ko, tika apstiprināts lēmums lauzt līgumu ar Transport Systems un sludināt jaunu iepirkumu, kurā finansējumu vajadzēs piesaistīt pašam būvniekam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Bez responsīvā dizaina 2015. gadā – tas pats, kas 2000. gadā bez mājaslapas vispār

Ansis Līpenītis, Efumo, 21.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau tuvā nākotnē cilvēki lietos internetu vairāk no telefoniem un planšetēm nekā no datoriem. Tādēļ visiem uzņēmumiem būs jānodrošina adaptīvā vai responsīvā versija savai mājaslapai vai internetveikalam. Šajā rakstā apskatīsim, kas būtisks jāņem vērā, uzrunājot mobilā interneta auditoriju, ar ko atšķiras adaptīvā un responsīvā mājaslapas versija un kura piemērotāka katrā gadījumā. Raksts paredzēts biznesa, nevis IT auditorijai – uzņēmumu vadītājiem, mārketinga, pārdošanas un komunikācijas vadītājiem.

Lai arī lēnāk, prognozes ir piepildījušās

Pirms dažiem gadiem mēs bijām vieni no pirmajiem Latvijā, kas prognozēja adaptīvās vai responsīvās mājaslapas drīzu neizbēgamu nepieciešamību. Jāatzīst, ka mobilā interneta attīstība Latvijā notika lēnāk, nekā mēs prognozējām, tomēr šogad – 2014. gadā – sasniegts būtisks pagrieziena punkts.

Interneta lietotāji Latvijā 2014. gada vasarā

(Datu avots: Gemius; vizualizācija: Efumo)

2014. gadā mobilā interneta (viedtelefoni un planšetes) lietotāju skaits sasniedzis gandrīz pusi Latvijas interneta lietotāju auditorijas (1. grafiks), un var prognozēt, ka 2015.–2016. gadā mobilā interneta lietotāju īpatsvars pārsniegs datoru interneta lietotāju īpatsvaru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tirdzniecībā nonācis planšetdators Xoom, ko ražojusi kompānija Motorola. Pēc ekspertu domām, Xoom līdz šim ir nopietnākais tirgus līdera Apple iPad konkurents, vēsta Bloomberg.

Xoom ienākšana tirgū arī iezīmē Google speciāli planšetdatoriem piemērotās operētājsistēmas Honeycomb debiju.

Pagaidām gan Xoom lielākais mīnuss ir tas, ka ierīce joprojām nav savietojama ar Adobe Systems izstrādāto Flash tehnoloģiju, kas varētu būt būtisks trumpis cīņā par vietu planšetdatoru tirgū, ņemot vērā, ka Apple savās ierīcēs šo samērā plaši izmantoto tehnoloģiju neizmanto un sola to nedarīt arī turpmāk.

Google, Adobe un Motorola gan sola, ka Flash tehnoloģija uz jauno Xoom būs pieejama šā gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Dienvidu tilta liktenis vēl nav izšķirts

Elīna Pankovska, 31.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielāka skaidrība par Dienvidu tilta trešo kārtu varētu būt pēc divām nedēļām. Prognozes liecina, ka labākajā gadījumā šīs nedēļas beigās, bet sliktākajā gadījumā - nākamās nedēļas laikā Rīgas domes izveidotā Dienvidu tilta labā un kreisā krasta pieeju būvniecības projekta vadības grupu varētu iepazīstināt ar apkopoto informāciju, kuru sniegušas projektā iesaistītās puses.

Tad ar sagatavoto ziņojumu tiktu iepazīstināti arī Rīgas domes deputāti, norādīja Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods. Jāatgādina, ka patlaban tiek izskatīts priekšlikums lauzt esošo līgumu starp Rīgas domi un būvnieku a/s Transport Systems pēc abpusējas vienošanās. Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības darbi tika apstādināti jau vairāk nekā pirms gada, proti, pagājušā gada jūlijā, jo pietrūka līdzekļu darbu turpināšanai. Tomēr, kā norāda tiltu būvnieku apvienības a/s Transport Systems pārstāve Kristīne Blumberga, neviens nav zinājis, ka būvdarbi varētu apstāties uz tik ilgu laika periodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas tehnoloģiju uzņēmums Anodox Energy Systems ir paziņojis par ienākšanu Latvijā un iecerējis Rīgas ostas teritorijā attīstīt elektroautomašīnu bateriju ražotni.

Kopējais investīciju apjoms pirmajā posmā sasniegs 50 miljonus eiro kā arī tiks izveidotas līdz 300 jaunas darba vietas.

Paredzams, ka pirmā rūpnīca Rīgas ostas teritorijā sāks darboties 2022. gada decembrī, bet pēc tam tiks izveidota arī otra rūpnīca, kurā tiks izmantota šobrīd pasaulē populārā LFP (Litija dzelzs fosfātu akumulators) tehnoloģija.

“Latvijas uzņēmēji ir daļa no autoražošanas vērtību ķēdes Eiropā. Tādi uzņēmumi kā Bucher Municipal, LEAX Rēzekne, LAS-1 kompānija, LEAX Baltix, Dinex Latvia, EMJ Metāls, SFM Latvia, Metaro, Defence Partnership Latvia un LANOS ražotie produkti ir daudzās pasaules labākajās automašīnās. Mūsu mērķis ir papildināt šo produktu klāstu un panākt lai Latvijā notiktu arī automašīnu komplektācija. Šāds projekts nostiprinās Latvijas pozīcijas mašīnbūves nozarē, piedāvājot ne vien modernākos tehnoloģiskos risinājumus un augsti apmaksātas darba vietas, bet arī paplašinot sadarbību ar globāliem spēlētājiem un eksporta tirgiem. Vienlaikus tas nozīmē arī daudz straujāku visas mašīnbūves nozares un ar to saistīto uzņēmumu attīstību, jo tiks veicināta gan produktivitāte, gan zināšanu ietilpīgu preču un pakalpojumu eksports tādā veidā padarot Latvijas sabiedrību bagātāku un drošāku. Tāpēc svarīgi ir turpināt “zaļā koridora” principu prioritārajiem investīciju projektiem, lai paātrinātu arī automašīnu komplektācijas sertifikācijas procesu,” komentē ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru