Citas ziņas

Aicina uz Līvas tirgu Liepājā

Vēsma Lēvalde, Db, 13.05.2008

Jaunākais izdevums

Sestdien, 24. maijā no pulksten 10.00 līdz 16.00 Liepājā jau sesto pavasari labākos amatniekus vienkopus pulcēs Līvas tirgus. Šogad, Latvijas Republikas 90. pastāvēšanas gadā, – ar devīzi No senatnes līdz mūsdienām.

No pulksten 10.00 līdz 16.00 tirgū būs iespēja iegādāties gan sadzīvē noderīgas lietas un suvenīrus, gan mākslas priekšmetus. Podnieki, audēji, kalēji, pinēji, skroderi, rotkaļi, galdnieki un karošu grebēji, kā arī citi sava amata meistari tirgos pašu darināto un rādīs savas amata prasmes. Tirgus piedāvās plašu puķu, krūmu un augļkoku stādu klāstu, kā arī kustoņu izstādi. Arī ēdienu un dzērienu būs gana.

Pulksten 11.00 tirgus placī uz zvejas kuģa klāja kāps folkloras kopa LAIKSNE, tais sekos ABRA un LAIMAS MUZIKANTI, kā arī folkloras deju kopa DANDARI , bet tirgus muzikālo programmu pulksten 15.00 noslēgs grupa DZELZS VILKS. Savukārt pie tirgus vārtiem spēlēs Rucavas lauku kapela PAURUPĪTE, MASKAČKAS SPĒLMAŅI un DANDARI. Svētku kņadu uzturēs mežonīgie pirāti un cirks, acis priecēs jaunu un vecu laiku tērpu skates, bet par pastāvīgu līksmību un jautru noskaņu rūpēsies jūrā rūdītais piedzīvojumu meklētājs Jānis un Līvas ciema pārvaldniece, zivju tirgotāja Liene.

Jaunākajiem pasākuma apmeklētajiem būs savs spēļu un radošo darbnīcu laukums Muzikālie pirkstiņi. No pulksten 11.00-16.00 tajā būs atvērtas dažādas radošās darbnīcas, rotaļas un spēles vadīs Jūrnieks un Pepija, skanēs dziesmas un tiks dejotas dejas, neiztrūks klaunāde, cirks un teātra spēlēšana, tāpat kā labdarības izsole un citas izdarības.

Vienlaikus ar Līvas tirgu 24.maijā Liepājā tiks atklāta tūrisma sezona, tāpēc ikvienam liepājniekam un pilsētas viesim no 12.00-14.00 būs iespēja piedalīties jaunā maršruta Liepāja kā pa notīm atklāšanā ar kumēdiņiem un vērtīgu balvu izlozi, kā arī doties bezmaksas ekskursijās pa netradicionāliem Liepājas maršrutiem: pulksten 11.00 maršrutā Liepāja – Latvijas galvaspilsēta, bet pulksten 14.00 iekarot Liepājas centra augstākos punktus maršrutā Liepājas vertikāles. Visu ekskursiju starts un finišs paredzēts Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, Rožu laukumā 5/6.

Kopš 2003.gada, kad tika svinēta Liepājas pilsētas vārda diena jeb 750.gadadiena kopš pirmo reizi vēstures dokumentos minēts pilsētas priekšteča - Līvas ciema vārds, Līvas tirgus izveidojies par krāšņu un skanīgu tradīciju, kas ievada pasākumiem bagāto Liepājas vasaru. Līvas tirgus būtība ir saglabāt un atspoguļot senās tautas mākslas un daiļamatniecības tradīcijas, kas raksturīgas Liepājai, Liepājas reģionam un Kurzemei.

Līvas tirgu organizē Liepājas Kultūras pārvalde, pasākumu atbalsta Līvu alus - īstu vīru alus. Bērnu radošo darbnīcu norisi atbalsta Maxima.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas promenādē 23. maijā notiks ikgadējais Līvas tirgus, kam šogad dota tematiska ievirze Kā es braucu līgaviņas lūkoties.

Tirgus noritēs zem saukļa Sanāk tuvi, sanāk tāli, andele sit augstu vilni! Gadskārtējo andeli šogad kuplinās biedrību Siera klubs un Kazdangas pūtēju orķestris, kura pavadībā notiks improvizēts gājiens līdz tirdzniecības kanālam, kā arī folkloras kopas un seno cīņu kopa Vilkači.

Podnieki, audēji, kalēji, pinēji, skroderi, rotkaļi, galdnieki un karošu grebēji, kā arī citi sava amata meistari tirgos pašu darināto, kā arī rādīs savas amata prasmes. Tirgus piedāvās plašu puķu, krūmu un augļkoku stādu klāstu, kā arī kustoņu izstādi. Liepājā ieradīsies īpaša siera laiva, tiks pīta lielā siera bize, kā arī gatavots šoko siers.

Līvas tirgus Liepājā notiek kopš 2003. gada, kad tika svinēta Liepājas pilsētas vārda diena jeb 750. gadadiena kopš pirmo reizi vēstures dokumentos minēts Līvas ciema vārds. Savukārt no Līvas ciema ir attīstījusies Liepāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tūrisma sezona Liepājā plūks pirmos augļus Muzeju naktī

Vēsma Lēvalde, 07.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar amatnieku un kultūras festivālu Līvas ciems un muzeju nakts akciju Akti naktī 18.maijā Liepājā sāksies aktīvā tūrisma sezona.

Oficiālā tūrisma sezonas atklāšana gan paredzēta 11.maijā, kad Liepājā notiks velobrauciens ar devīzi Tērpies tvīdā, brauc uz kino!, tomēr tradicionāli lielāka tūristu plūsma pilsētā manāma ar Līvas ciema norisi.

18. un 19. maijā jau 11. reizi Liepājas ostas promenādē norisināsies amatniecības un tradicionālās kultūras festivāls Līvas ciems, kurā apvienota amatniecība, folklora, radošums, vēsture un mūsdienīga tās interpretācija. Tajā piedalīsies vairāk nekā 200 amatnieku, kuri gan tirgosies ar saviem darinājumiem, gan demonstrēs amata prasmes, iesaistot apmeklētājus.

Līvas ciema tirgū šogad izcelta kokamatniecība. Dažādās kokapstrādes meistardarbnīcās būs iespējams izmēģināt roku koka grebšanā, virpošanā un gravēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ģimenes uzņēmums organizēs retro regati Liepājā

Vēsma Lēvalde, 22.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Sofijas laivas 21. maijā Liepājā, festivāla Līvas ciems ietvaros, apņēmies noorganizēt ekotūrisma sacensības Liepājas regate’11 .

Liepājas regate šogad norisināsies 5. reizi, saglabājot mērķi pievērst sabiedrības uzmanību kādai no vides problēmām Liepājas teritorijas ūdeņos un piekrastē. Regates dalībnieki būs tērpušies atbilstoši Līvas ciema tematikai. Iepriekš Sofijas laivu organizētā regate spējusi pulcēt ap 320 cilvēkiem. Sacensību laikā dalībnieki un organizētāji ir atbrīvojuši Liepājas ezeru un Bārtas upi no apmēram 5000 plastmasas izstrādājumu, stiklu pudeļu, skārdeņu atkritumiem.

Organizētāji šogad aicina regates dalībniekus noformēt ekipāžu atbilstoši senajiem laikiem, kad vēl Liepājas vietā slējās Līvas ciems. Papildus laivošanas posmiem būs arī ekodisciplīna un erudīcijas konkurss par Līvas ciema vēsturi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā sola grandiozu zemnieku saietu

Vēsma Lēvalde, Db, 19.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. maijā Liepājā, Līvas tirgū, projekta Lauku sēta pilsētā ietvaros, savu produkciju piedāvās 23 zemnieku saimniecības.

Apmeklētāji varēs iegādāties dažādus vietējos dārzeņus, piena produktus, kūpinājumus, pašu ceptu maizi un arī stādus, informē Līvas tirgus rīkotāji. Saimnieces produktus tirgus apmeklētājiem piedāvās no īpašiem ratiem, kurus mākslinieki radījuši speciāli Līvas tirgum. Pirmo reizi, par godu šim pasākumam, saimnieces būs tērpušās arī pašdarinātos priekšautos.

Zvejnieki tirgos kūpinātas zivis tieši no laivas, apmeklētāji tiks cienāti ar uz vietas ceptām pankūkām un āra grila karstajām uzkodām. Klātienē varēs vērot arī amatnieku darbnīcas. Apmeklētājiem būs arī unikāla iespēja redzēt, kā darbojas īsta pienmašīna. Lauku sētā būs skatāmi arī dažādi dzīvnieciņi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

TV operatora Livas tīklā pārtraukta 3+ un TV6 retranslācija

Sanita Igaune, 24.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TV kanālu 3+ un TV6 retranslācijas pārtraukšana kabeļtelevīzijas operatora Livas kabeļtīklā ir saistīta ar domstarpībām un neatrisinātiem jautājumiem ar kanālu tiesību īpašnieku TV3 Latvia, norāda Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācija (LEKA) un Elektronisko sakaru komersantu asociācija (ESKA).

Tiesību īpašnieku uzstādītā ultimatīvā prasība noslēgt jaunu kanālu retranslācijas licences līgumu, kurā paredzēta maksa par šo kanālu retranslāciju un ir ietverta prasība nodrošināt šiem kanāliem maksimālu auditoriju, kompānijai Livas nebija pieņemama, jo tas radītu abonēšanas maksas kāpumu gala lietotājiem un būtu pretrunā ar Livas maksas programmu pakešu sastādīšanas principiem, skaidro asociācijas.

Līdz šim 3+ un TV6 tiesību īpašnieks par retranslācijas atļauju atlīdzību no kabeļoperatoriem neprasīja.

Pretēji tam, lai strīdīgos jautājumus risinātu pārrunu vai tiesiskā ceļā, tiesību īpašnieks savu ekonomisko mērķu sasniegšanai izvēlējās radikālus mērus pārtraucot 3+ un TV6 retranslāciju Livas kabeļtīklā. Ar šo rīcību tiesību īpašnieks apliecināja to, ka viņam nerūp savu kanālu skatītāji, uzskata LEKA un ESKA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā nedēļas nogalē varēs nobaudīt pirātu zupu, oļus un veģetāros cigārus

Vēsma Lēvalde, Db, 21.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirātu zupa, oļi un veģetārie cigāri – tik neparastu pirātu ēdienu klāstu, kā arī Kurzemei raksturīgo koču un skābputru šosestdien gaidāmajā Līvas tirgū Liepājā piedāvās labākie Kurzemes pavāri.

24.maijā no pulksten 10.00 līdz 16.00 varēs ne vien izēsties, bet arī izdziedāties, izdejoties un, protams, iepirkties. Savus labākos darinājumus uz Līvas tirgu Liepājā būs atveduši aptuveni simts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas amatnieki. Tirgū būs arī plašs puķu, koku un krūmu stādu klāsts, kā arī mājdzīvnieku izstāde. Līdzās maizei, sieram, amatnieku desiņām, šķovētiem kāpostiem, zivīm, piparkūkām un citiem kārumiem, ko parasti piedāvā Līvas tirgus, šogad tirgus apmeklētāji varēs baudīt arī īpašu pirātu maltīti - pirātu zupu, pirātu oļus, veģetāros cigārus, tēju ar rumu u.c. Tirdziniekiem tiks piedāvāti arī pēc senām Kurzemes receptēm gatavoti ēdieni – skābputra un koča, kā arī uz uguns cepts sivēns. Cido grupa mazākos pasākuma apmeklētājus iepriecinās ar jauno dzērienu degustāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas Novada fonds aicina uz labdarību Līvas tirgū

Vēsma Lēvalde, Db, 21.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī Liepājas Novada fonds piedalīsies Līvas tirgū, kas 24. maijā notiks Sientirgū, netālu no vietas, kur atradās Līvas upe un ciems, no kura izauga pilsēta Liepāja.

Liepājas Novada fonds sadarbībā ar LPA mākslas izglītības centru piedāvās katram liepājniekam piedalīties labdarībā – apmeklējot LNF stendu pret ziedojumiem varēsiet iegūt bērnu un studentu veidotos ikdienā noderīgos mākslas darbus. Katrs varēs izvēlēties sev patīkamāko darbiņu – apgleznotas aploksnes, kartiņas, dokumentu mapes, auduma un papīra maisiņus, bērnu veidotas glezniņas un dekorus. Būs iespēja iegādāties arī LPA studentu gleznas un zīmējumus – varbūt tieši Līvas tirgū iegūsiet mākslas darbu, kas nākotnē būs nenovērtējams. Labdarības akcijas laikā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Liepājas Novada fonda programmai Atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām, lai atbalstītu nevalstiskās organizācijas, kuras sniedz atbalstu un palīdzību bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā atjauno senās gadatirgus tradīcijas

Vēsma Lēvalde, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tradicionālais Līvas tirgus šogad Liepājā iecerēts atbilstoši iepriekšējo gadsimtu gadatirgu tradīcijām - ar amatniekiem, ielu izrādēm, stiprinieku sacensībām un muzikantiem.

Aptuveni 100 amatnieku no dažādām Latvijas vietām tirgos savu produkciju. Tirgūs būs atvēlēta vieta arī lauku sētu labumu tirgotājiem un dzīvo lopiņu izrādītājiem un pārdevējiem. Līvas tirgū būs gan akustiskā skatuve muzikantiem un dziesminiekiem, tostarp - grupai Dzels vilks un folkloras kopai Grodi, arī Austrai Pumpurei, gan arī laukums cirka studijas priekšnesumiem un leļļu teātrim. Apmeklētāju izklaidei būs svarcelšanas sacensības pret sievieti - stiprinieci. Iecerēts ar tirgus apmeklētāju palīdzību izveidot arī gigantisku pogu segu, ko jau Lieldienās iesāka darināt TLMS Liepava. Ciemos uz Kurzemi solījušies doties Latgales amatnieki. Ieradīšoties latgaļu kalējs ar smēdi, audējas, rokdarbniece, skalu grozu pinējs, podnieks un keramiķis, kā arī seno arodu meistars, kas vīs peternes, taisīs svilpes un grābekļus. Rādīs, kā gatavot skalu grozus, un būs apskatāmi arī dažādi latgaļu mūzikas instrumenti. Tirgus radošajās darbnīcās varēs pusstundas laikā izgatavot sev žabo un brošas, nevīstošus ziedus, pagatavot un pēc tam ar gardu muti apēst savu kliņģerīti, kā arī vērot amatniekus darbībā. Visus darbu uzraudzīs trīs tēva dēli, kas dosies meklēt laimi un apgūt dažādus amatus, gan pie amatniekiem, gan citu amatu meistariem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011. gada 20., 21. un 22. maijā Liepājā jau 9. reizi notiks viens no vērienīgākajiem sarīkojumiem Latvijā – Līvas tirgus. Šogad to plānots veidot kā starptautisku tradicionālās kultūras un etnomūzikas festivālu, akcentējot latviešu kultūrai raksturīgo amatu prasmju popularizēšanu un pārmantojamības veicināšanu.

Līvas tirgus ir apmeklētākais sarīkojums Liepājā, liecina pašvaldības organizētās aptaujas rezultāti. Ik gadus to apmeklē vairāki desmiti tūkstoši cilvēku, tajā piedalās vairāk nekā 50 amatnieki un dažādu arodu pratēji no visas Latvijas.

Starptautiskā etno mūzikas festivālā savu dalību jau apstiprinājusi folkmetāla grupa Skyforger(LV), tradicionālās mūzikas - džezroka grupa Vagilased (EST) un folkroka - metāla grupa Zalvaris (LT).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Liepājā prasmes izrāda amatnieki un mājražotāji

Vēsma Lēvalde, 20.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vērienīgākajiem tradicionālās kultūras un amtniecības sarīkojumiem Latvijā aizvadītās nedēļas nogalē pulcēja ap 200 amatnieku un tūkstošiem apmeklētāju.

Amatniecības un tradicionālās kultūras festivāls Līvas ciems Liepājas Vecās ostmalas promenādē notika jau 11.reizi. Līvas ciemā apvienota tradicionālā kultūra, amatniecība, etnomūzika, folklora, radošums, vēsture un mūsdienīga tās interpretācija. Amatnieki gan tirgojas ar saviem darinājumiem, gan demonstrē amata prasmes, iesaistot festivāla apmeklētājus dažādu arodu apguvē improvizētās darbnīcās. Tirgū bija manāmi amatnieki gan no Latvijas, gan kaimiņiem - Lietuvas. Savas prasmes demonstrēja arī topošie amatnieki no profesionālās izglītības iestādēm. Līvas ciema priekšrocība ir tā, ka tirgū nav sastopami importa mantu vai rūpniecisku darinājumu tirgotāji, atzina db.lv aptaujātie tirdzinieki. Savus ražojumus tirgoja linu, adījumu, ādas, metāla mākslinieki, kā arī tradicionālo produktu mājražotāji. Īpaši šogad tika izcelti kokamatnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šī gada 1. maijam dažādu amatu pratēji un amatniecības darinājumu tirgotāji var pieteikt savu dalību amatniecības un etnomūzikas festivālā Līvas ciems, kas notiks 26. un 27. maijā Liepājas promenādē.

Festivāls savulaik tika iedibināts kā Līvas tirgus ar mērķi popularizēt latviešu nemateriālo kultūras mantojumu un tam raksturīgās amatu prasmes.

Viens no vērienīgākajiem latviešu nemateriālā kultūras mantojuma popularizējošiem pasākumiem Latvijā – festivāls Līvas ciems - apvieno amatnieku tirgu, dažādu arodu un prasmju demonstrēšanu, kā arī etnomūziku. Ik gadu pasākumā piedalās vairāk nekā 200 amatnieku, kas ne tikai piedāvā iegādāties savus darinājumus, bet arī apmeklētājus iesaista dažādu arodu apguvē.

Šā gada īpašais piedāvājums būs podniecība, cepļa kurināšana un desmitgades draudzības rokassprādžu gobelēna darināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, trešdien, 30. jūnijā Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas valdes sēdē izskatīs pirmpirkuma tiesības uz "Liepājas metalurga" nekustamās mantas - zeme un ēkas iegādi Liepājas SEZ vajadzībām.

Principā tas nozīmē darījuma starp valsti un turku investoriem izgāšanu, jo pārdošanas darījums noslēgts gan par kustamo, gan nekustamo mantu.

Darījuma fons

Šā gada 30. aprīlī SIA "FeLM", kas procesā pārstāv Latvijas valsts intereses, noslēdza līgumu par bijušā "Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas kompleksa kustamās un nekustamās mantas iegādi un izteica gatavību uzsākt darbību teritorijā, iepriekš pauda Turcijas uzņēmuma "Aslanli Metalurji" pārstāvji. Ir pilnībā izpildītas finanšu saistības atbilstoši līgumam. Proti, ir iemaksāta nauda un izteikta gatavība investēt 200 miljonus piecu gadu laikā. Investori pavasarī bija noslēguši rūpnīcas inventarizāciju kopīgi ar SIA "FeLM" un īpašums ir gatavs nodošanai. Tik tālu viss ir skaisti, atliek vien Liepājas SEZ pirmpirkuma tiesības uz zemi, kuras var izmantot un viss liecina, ka tās tiks izmantotas. Plašāk par darījumu db.lv rakstīja iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā nedēļas nogalē noteikti satiksmes ierobežojumi

Vēsma Lēvalde, Db, 20.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Līvas amatnieku tirgu, kas 24.maijā no pulksten 10.00 līdz 16.00 notiks Liepājā, Kuršu ielā (Siena tirgū), 23. un 24.maijā Liepājā ir noteikti satiksmes ierobežojumi.

Sestdien, 24.maijā jau sesto reizi Liepājā notiks vērienīgs amatnieku gadatirgus, tāpēc no jau no 23.maija pulksten 19.00 līdz 24.maija pulksten 19.00 privātā un sabiedriskā transporta kustība būs slēgta sekojošās ielās:

•Kuršu ielā posmā no Rožu ielas līdz Jūrmalas ielai un Ezera ielai,

•Siena ielā posmā no E.Veidenbauma ielas līdz K.Ukstiņa ielai,

•Klaipēdas iela būs slēgta krustojumā pie viesnīcas Kolumbs (Jūrmalas/Ezera ielas),

•K.Ukstiņa iela, kas ieziet uz Kuršu ielas, transportam, t.sk. sabiedriskajam transportam būs slēgta pie Bārtas ielas.

Tāpat būs slēgts stāvlaukums pie Liepājas pilsētas Domes Rožu ielā, kā arī būs apgrūtināta privātā transporta izbraukšana uz Siena ielas no tai blakus esošo namu pagalmiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nekustamo īpašumu tirgus Liepājā «uz bremzēm»

Vēsma Lēvalde, 07.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiskā krīze Liepājā skaudri izpaužas nekustamo īpašumu tirgū, kur galvenokārt notiek sīki darījumi.

Daudz nekustamo īpašumu Liepājā pieder banku grupām, kas tos pienācīgi neapsaimnieko, bet pārdot šos īpašumus izdodas reti. Tiesu izpildītāju rīkotajās izsolēs dzīvokļu sākuma cenas ir ļoti zemas, taču pircēji ir galvenokārt nekustamo īpašumu firmas. Īpašumu piedāvājums pārsniedz pieprasījumu vairākas reizes. Tikmēr jauno projektu apsaimniekotāji kā pagaidu risinājumu mēģina attīstīt īres tirgu.

Dominē bankas

Pirms pieciem gadiem vēl apdzīvotas, rekonstruētas daudzdzīvokļu un biroju ēkas, vēsturiskie īpašumi – gan rekonstruēti, gan avārijas stāvoklī – lielākoties pieder banku grupām. Par to liecina izkārtnes ar uzrakstu «Pārdod» un ar bankām saistīto nekustamo īpašumu uzņēmumu tālruņu numuriem. Piemēram, SIA Ektornet Management Latvia komercīpašumu un mājokļu portfelī Liepājā ir 33 īpašumi, no tiem 13 ir komercobjekti, 18 dzīvokļi un privātmājas, kā arī divi ievērojami investīciju objekti, DB atklāja SIA Ektornet Management Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks. Starp šiem īpašumiem ir vairākas vēsturiskas ēkas vecpilsētas centrā un Jūrmalas parka tuvumā. Jāpiezīmē, ka uzņēmuma īpašumā ir arī valsts nozīmes pieminekļi (Jāņa iela 1 un Bāriņu iela 12), kā arī vietējas nozīmes pieminekļi (Kungu iela 29, Republikas iela 13, Bāriņu iela 31). Ektornet portfelī ir arī četri lieli komercobjekti, tostarp vairāki jau minētie vēsturiskie īpašumi – piemēram, biroju centrs Roma plaza, nams Tirgoņu ielā, kā arī tirdzniecības nams Kurzeme. Astoņus īpašumus Liepājā tirgo DNB bankas grupas uzņēmums SIA Salvus, tostarp lielu dzīvokli M.P.Berči projektētā namā. Taču vēsturiskos īpašumus pārdod ne tikai banku meitasuzņēmumi. IK RS Hipo Liepājā tirgo ekskluzīvu namu – bijušo Liepājas teātra Mazo zāli, kurā pēdējos gados a/s Liepājas metalurgs akcionārs Sergejs Zaharjins bija izbūvējis augstas klases viesnīcu, bet īsi pirms Metalurga bankrota šo ēku uzdāvināja savam brālim. Ēka no pašvaldības tika pirkta 2003.gadā, par 1200 m2 zemes no pircēja tika prasīti 23 tūkstoši latu, 80 % maksājot sertifikātos, bet par ēku – 44 tūkst. latu, summu nomaksājot divu gadu laikā. Šobrīd īpašuma pārdošanas cena ir 900 tūkstoši eiro, liecina sludinājums portālā ss.lv. Pērn par to prasīja aptuveni tikpat latos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Liepājā tapis Digitālo inovāciju parks

Anda Asere, 28.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā mērķis ir apvienot informācijas tehnoloģiju speciālistus un izglītot sabiedrību, ilgtermiņā mērķējot attīstīt uzņēmējdarbību, radīt jaunas darbavietas un samazināt bezdarbu.

Tāpat iecerēts uzlabot sabiedrības digitālās prasmes, palīdzēt IT speciālistiem sākt un turpināt izaugsmi, kā arī rast iespējas attīstīties inovatīviem IT uzņēmumiem Liepājā.

Digitālo inovāciju parku dibinājusi Liepājas pašvaldība, Liepājas speciālā ekonomiskā zona, "UPB" un "Sense Media". Pirms parka izveides pašvaldība veica IT uzņēmumu aptauju, tikās ar tiem. Diskutējot par to, kādi izaicinājumi ir kompānijām, visi norādīja uz speciālistu trūkumu, kas ir šķērslis izaugsmei. "Ja trūks darbinieku, mazi uzņēmumi nekad nekļūs par lieliem. Tāpēc Digitālo inovāciju parka prioritāte ir nodrošināt profesionāļus ar piekļuvi zināšanām, prasmēm, iespējām," tā Agate Ambulte, Digitālo inovāciju parka vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Sākam biznesu: Burgerbārs paplašinās un nākotnē cer izveidot tīklu

Monta Glumane, 19.06.2019

Ventspils Burgerbāra īpašniece un vadītāja Baiba Jaņēviča un SIA Burgerbārs Liepāja īpašnieks Arturs Raževskis.

Foto: Dainis Ģelzis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspilī dibinātais uzņēmums Burgerbārs paplašinās, atverot savu otro burgernīcu Liepājā; nākotnē cer izveidot tīklu.

Trīs draugi pirms diviem gadiem, investējot aptuveni 14,5 tūkst. eiro, atvēra savu pirmo burgernīcu. Jaunieši bija nesen pārcēlušies atpakaļ no Rīgas uz Ventspili un nolēma, ka būtu jāizveido kaut kas savs. «Puiši bija nolēmuši, ka tā būs ķīniešu ēstuve, bet man tā nelikās veiksmīga biznesa ideja,» stāsta Ventspils Burgerbāra īpašniece un vadītāja Baiba Jaņēviča.

«Tajā laikā biju sācis gatavot burgerus, nolēmām – kāpēc neatvērt vaļā bāru! Burgerus ir salīdzinoši viegli pagatavot, nav nepieciešams iziet apmācības kursus, kā, piemēram, smalkos restorānos,» teic SIA Burgerbārs Liepāja īpašnieks Arturs Raževskis. Lai īstenotu ideju, jaunie uzņēmēji sāka meklēt telpas Ventspilī, kā arī iespējas iegādāties nepieciešamo virtuves tehniku. «Braucu garām kinoteātrim un redzēju, ka tur aizvērta kebabnīca. Vairākas dienas braukāju ar auto garām, līdz satiku tās īpašnieku. Pārpirkām visu uzņēmumu, bijām izveidojuši tāmi, cik projekts izmaksās, bet jau pēc diviem mēnešiem bijām to pārsnieguši, un nekas nebija izdarīts. Matemātika nedaudz piekliboja. Remontu veicām paši, materiālus mēģinājām sadabūt no garāžām, kas nu kuram bija saglabājies. Arī tehniku centāmies dabūt par labu samaksu, zvanīju uz uzņēmumiem Rīgā ik pa trīs dienām,» uzņēmuma pirmsākumus Ventspilī atceras A. Raževskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Amatniekus aicina pieteikties festivālam Līvas ciems

Vēsma Lēvalde, 11.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amatniecības un etnomūzikas festivāla Līvas ciems organizētāji aicina amatniekus no visas Latvijas un arī citām valstīm piedalīties ikgadējā gadatirgū, kas Liepājas promenādē notiks 20., 21. un 22. maijā.

Ik gadu šajā pasākumā piedalās vairāk nekā 100 amatnieku un dažādu arodu pratēju. Īpaši tiek aicināti amatu demonstrētāji, kuriem tiks piedāvātas atlaides maksai par tirdzniecības vietu. Pieteikuma anketa un papildu informācija atrodama mājas lapā www.liepajaskultura.lv.

Līvas tirgus iepriekšējos gados bijis visvairāk apmeklētais sarīkojums Liepājā, liecina Kultūras pārvaldes dati. Tāpēc šogad tradiconālo tirgu nolemts paplašināt par amatniecības un etnomūzikas festivālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Aicina pieteikties amatniekus Līvas tirgum

Vēsma Lēvalde, 08.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

18. un 19.maijā jau vienpadsmito reizi Liepājā, Vecās ostmalas promenādē, norisināsies amatniecības un tradicionālās kultūras festivāls Līvas ciems.

Ik gadu festivālā piedalās aptuveni 200 amatnieku, kuri gan tirgojas ar saviem amatniecības darinājumiem, gan demonstrē amata prasmes, iesaistot festivāla apmeklētājus dažādu arodu apguvē. Festivāla īpašo gaisotni rada arī plašā kultūras programma, kurā piedalās folkloras kopas un mūziķi, tautas deju kolektīvi, kapelas un citi mākslinieki.

Katru gadu festivālā izvēlas kādu amata prasmi, kuru izvirza priekšplānā. Šogad festivāla rīkotāji īpašu uzmanību nolēmuši pievērst kokamatniecībai.

Festivālā būs arī īpaša Garšu darbnīca, kuru vadīs Latvijā populāri pavāri kā meistari kopā ar topošajiem pavārmākslas meistariem jeb zeļļiem. Garšu darbnīcā atraktīvā veidā tiks apspēlēta latviešu virtuve, tai raksturīgās garšas, krāsas un citas iezīmes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdziņu organizatoru mērķis nav gūt milzu peļņu

Mājražotāji un amatnieki, kas gadu gadiem piedalījušies gadatirgos, aizvien biežāk norāda, ka izvēlas citu produkcijas realizēšanas veidu. Izmaksas, lai piedalītos šādos pasākumos, ar katru gadu aug, bet atdeve sarūk. Ienākumus nekad nevar prognozēt, tie ir atkarīgi no daudziem apstākļiem.

Cenas būtiski atšķiras

Divi gada lielākie pasākumi, pēc amatnieku teiktā, ir Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus Rīgā un Līvas ciema svētki Liepājā. Par divu dienu piedalīšanos muzeja rīkotajā sarīkojumā jāmaksā nepilni simt eiro, plus vēl jāpierēķina ceļa un uzturēšanās izdevumi, stāsta dalībnieki. Savukārt Līvas ciema svētkos par divu dienu pasākumu lielākā daļa maksā gandrīz 40 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par sarīkojumiem Liepājā informēs QR kods

Vēsma Lēvalde, 25.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Kultūras pārvalde ir izveidojusi savu QR kodu, kas turpmāk tiks izmantots drukas materiālos un vides reklāmās, lai viedtālruņu īpašnieki varētu internetā atvērt mājas lapu liepajaskultura.lv un iegūt interesējošo informāciju.

Jau amatniecības un etnomūzikas festivālam Līvas ciems ir izveidots QR kods, lai ikviens ar sava tālruņa starpniecību varētu nokļūt interneta mājas lapas sadaļā, kur apkopota informācija par Līvas ciems norisi Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepāju vēlas redzēt kā kūrortu

Vēsma Lēvalde, 16.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas vides mākslas un funkcionālā dizaina specialitātes studenti sagatavojuši priekšlikumus Liepājai ar devīzi Klusais kūrorts.

Izstādē Klusais kūrorts, kura būs apskatāma no 19. līdz 22.jūnijam Liepājā Vecajā ostmalā 55 - kanālmalas noliktavas telpā, iekļauti septiņi dizaina darbi Liepājas pludmalei — no skicēm un maketiem līdz modelim dabiskā izmērā, kas tapuši un izlikti apskatei ar Liepājas pašvaldības atbalstu.

Izstāde Klusais kūrorts ievadīs jauna Liepājas festivāla Līvas ciems aktivitātes. Tradicionālais amatnieku saiets Līvas tirgus šogad pāraudzis festivālā, kurā apvienos etnomūziku, tradicionālo kultūru, mākslu un amatniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā turpina aizturēt personas saistībā ar nodokļu shēmu

Vēsma Lēvalde, 20.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā joprojām turpinās uzņēmēju un iespējamo starpnieku aizturēšana uz aizdomu pamata par krāpniecību saistībā ar pievienotās vērtības nodokli.

Gan vakar, 19.februārī, gan šorīt aizturētas vairākas personas, db.lv informēja kāds advokāts, kurš klienta interesēs savu vārdu neatklāja. Tā kā aizturētajiem tiek piedāvāts sadarboties ar izmeklētājiem, shēma atklājoties arvien plašāka, atzina advokāts. Neoficiāla informācija liecina, ka aizturētas autotirdzniecības SIA Bai Auto amatpersonas. Db.lv mēģināja sazināties ar firmu, taču uz norādītajiem kontakttālruņiem neviens neatbildēja. Saskaņā ar Firmas.lv informāciju, uzņēmums dibināts 2012.gada maijā, bet jau 12.jūnijā tas izslēgts no PVN reģistra. Pēdējās izmaiņas reģistrētas pērn oktobrī, kad izdarītas izmaiņas pamatkapitālā un grozīti statūti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par LPS priekšsēdi atkārtoti ievēl Jaunsleini

LETA, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi šodien Aucē notikušajā LPS 24.kongresā atkārtoti tika ievēlēts Andris Jaunsleinis, kurš šo organizāciju vada jau 20 gadus.

Jaunsleinis bija vienīgais kandidāts uz LPS priekšsēža amatu.

Kongresa delegātiem tika izsniegti 170 vēlēšanu biļeteni, no kuriem balsošanas urnā tika iemesti 167 biļeteni, kuri visi tika atzīti par derīgiem. Par Jaunsleiņa kandidatūru nobalsoja 164 kongresa delegāti.

Uzrunājot kongresa delegātus, Jaunsleinis pateicās par milzīgo uzticību un apsolīja to godprātīgi izmantot LPS kopīgo problēmu risināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Baltkom tīklos 3+ un TV6, visticamāk, nepazudīs

Sanita Igaune, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmums Baltkom un raidorganizācija TV3 Latvia ir atradusi kopsaucēju savstarpējās nesaskaņās, tāpēc Baltkom tīklos TV kanālu 3+ un TV6 retranslēšana, visticamāk, netiks pārtraukta.

To, ka abu pušu sarunas ievirzījušās pozitīvā gultnē, DB apliecināja gan TV3 Latvia ģenerāldirektore Baiba Zūzena, gan Baltkom preses sekretārs Lauris Kļaviņš.

Pēdējās pušu tikšanās ir bijušas pozitīvas, kas virzītas uz rezultātu, un drīzumā abas puses noslēgs nepieciešamo retranslēšanas atļaujas līgumu, sacīja L. Kļaviņš.

Savukārt B. Zūzena atzīmēja, ka visticamāk TV kanālu 3+ un TV6 retranslācija tiks atjaunota arī kabeļtelevīzijas operatora Livas kabeļtīklā, kas pirms neilga laika tika pārtraukta.

DB jau rakstīja, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Velga Gailīte ir uzdevusi Baltkom pārtraukt kabeļtīklos TV kanālu 3+ un TV6 retranslēšanu. Nolēmums par 3+ un TV6 tika pieņemts 24.janvārī. Pagājušajā nedēļā tapa arī zināms, ka kabeļtelevīzijas operatora Livas kabeļtīklā ir pārtraukta TV kanālu 3+ un TV6 retranslācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Biznesa vieta: Strēlnieku iela - starp jūgendstilu un celtniecības putekļiem

Linda Zalāne, speciāli DB, 28.06.2019

Cilvēku ceļš ved uz kafejnīcu Buberts gan pēc pusdienām, gan gardām kūkām, bubertu un smalkmaizītēm, kuras ir šīs vietas saimnieces Sanitas Lūses īstais lepnums.

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstītāji pēdējos gados ir atvēzējušies vairākiem projektiem Strēlnieku ielā Rīgā, kas nozīmē pārmaiņas šajā apkaimē nākotnē; mājvietu tur rod aizvien jauni komersanti.

Tiek sapostas ēku fasādes un būvēta jauna viesnīca un daudzdzīvokļu ēka, kas turpmāk varētu nodrošināt gan iedzīvotāju, gan tūristu plūsmu mazajiem komersantiem, kuri rosās šajā ielā. Tieši ar gaišām domām par skaisto nākotni šobrīd komersanti un jau esošie ielas iedzīvotāji un biroju darbinieki pārdzīvo šo laiku, jo putekļu mākonis ne vien aizsedz skatu uz greznajām jūgendstila ēkām, bet arī pasliktina ikdienu garāmgājējiem un tiem, kuri te attīsta biznesu. Tomēr putekļu sērga ir pārejoša lieta, un pozitīvā šajā ielā ir krietni vairāk, šīs vietas plusus izceļ gan tie uzņēmumi, kas te darbojas jau vairāk nekā desmit gadus, gan tie, kas šīs ielas potenciālu saskatīja pirms dažiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru