Citas ziņas

Aicina velobrauciens "No pilsētas uz pilsētu"

Vēsma Lēvalde [email protected], 26.05.2006

Jaunākais izdevums

VENTSPILS – KULDĪGA – SKRUNDA – PAPE – LIEPĀJA – VENTSPILS Visiem velofaniem, velomīļiem, velotūrisma atbalstītājiem, aktīvajiem un radošajiem cilvēkiem! Ventspils velotūrisma klubs „JŪRA" sadarbībā ar Ventspils tūrisma informācijas centru un atbalstītājiem, jau ceturto gadu pēc kārtas organizē velobraucienu „No pilsētas uz pilsētu", kas notiks no 1. līdz 6. jūlijam. VELOBRAUCIENS 2006. gada 1. – 6. jūlijs Ventspils – Ēdole – Kuldīga – Raņķi – Skrunda – Nīgrande – Vaiņode – Priekule – Bārta – Pape – Nīca – Liepāja – Ziemupe – Jūrkalne – Užava – Ventspils. Brauciena ideja ir plašāk popularizēt tūrisma ceļu „Baltijas krasts" un citas velotūrisma iespējas gar Baltijas jūras piekrasti. Ja tu atbalsti velotūrismu, veselīgu dzīvesveidu, esi radošs un aktīvs cilvēks, vēlies iepazīties ar līdzīgi domājošiem un interesantiem cilvēkiem, un uzskati, ka mūsu un tavs paveiktais spēs veidot veselīgu vidi mums apkārt, šis ir pasākums Tev. Laimīgu ceļu! Brauciena plāns: Brauciens notiks pēc individuāla plāna (kopīgi, grupās, individuāli), ar dalībnieku pulcēšanos nakšņošanas vietās norādītajā laikā. Velobraucienā var piedalīties atsevišķos posmos, par to laicīgi brīdinot velobrauciena organizatorus. * 1. jūlijs (Sestdiena) Ventspils – Ēdole -Kuldīga (75 km) 10.00 – 20.00 * 2. jūlijs (Svētdiena) Kuldīga– Raņķi – Skrunda – Nīgrande (65 km) 10.00 – 20.00 * 3. jūlijs (Pirmdiena) Nīgrande – Vaiņode – Priekule – Krūte – Bārta - Pape (80 km) 10.00 – 20.00 * 4. jūlijs (Otrdiena) Pape - Nīca – Liepāja – Ziemupe (90 km) 10.00 – 20.00 * 5. jūlijs (Trešdiena) Ziemupe - Pāvilosta – Jūrkalne – (55 km) 10.00 – 20.00 * 6. jūlijs (Ceturtdiena) Jūrkalne – Užava – Ventspils – (50 km) 10.00 – 15.00 Maršruta garums (pēc kartes): apm.415 km Izbraukšanas laiks un vieta: 2006. gada 1. jūlijs no „Piejūras kempinga„ plkst 10.00. Sīkāka informācija un pieteikšanās Ventspils TIC: 36 222 63, www.ventspils.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dažādu valstu velobraucēji-bibliotekāri veiks goda apli ap Gaismas pili

Gunta Kursiša, 26.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamās nedēļas pirmdienā gaidāms Velobrauciens par bibliotēkām, kura dalībnieki un atbalstītāji no Latvijas un citām valstīm veiks goda apli ap Gaismas pils jaunceltni.

Velobrauciens sāksies pie Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja, tad tiks veikts goda aplis ap jaunuzcelto bibliotēku, un pēc tam velobraucēji-bibliotekāri dosies uz Rātslaukumu, kur tos uzrunās Latvijas un Rīgas pašvaldības amatpersonas.

Velobrauciens par bibliotēkām ir dažādu pasaules valstu bibliotekāru brauciens ar velosipēdiem vairāk kā 600 km garumā, kura norises laikā tiek apspriesti arī svarīgi jautājumi nozarē un meklēti problēmu risinājumi, sarunājoties, diskutējot, apmeklējot bibliotēkas un tiekoties ar politiķiem, bibliotēku atbalstītājiem un oponentiem, skaidro Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvji.

Šogad bibliotekāri-velobraucēji iepazīs Baltijas valstis. Velobrauciena par bibliotēkām dalībnieki ceļos no Viļņas uz Tallinu. Braucienā piedalīsies 120 velobraucēji-bibliotekāri no Somijas, Spānijas, Serbijas, Norvēģijas, Taivānas, Ukrainas, Vācijas, Rumānijas, Zviedrijas, ASV, Dānijas, Arābu Emirātiem, Indijas, Beļģijas, Baltkrievijas, Francijas, Mongolijas, Jaunzēlandes, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 14. maijā plkst. 11:00 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Šogad velobrauciena moto ir “Ieripo vasarā!”

Atbilstoši moto velobrauciena dalībnieki ir aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu. Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas! Pavisam plānots apbalvot dalībniekus septiņās dažādās nominācijās.

Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 km garajā bērnu trasē un 8,6 km garā trasē. Bērnu distance (2,1 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Pionieru iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā. Garā trase (8,6 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Lielais prospekts – Kroņu iela – Loču iela – K.Valdemāra iela – Ostas iela – Prāmju iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neņemot vērā nemīlīgos laikapstākļus, Rīgā svētdien, 22. aprīlī, notika velobrauciens, atklājot Rīgas velonedēļu un riteņbraukšanas sezonu.

Atklāšanas velobrauciens notika, izmantojot veloceļu Centrs – Berģi. Ceļa maršruts ved cauri blīvi apdzīvotai pilsētas daļai un savieno vairākas apkaimes – vēsturisko centru, Teiku, Šmerli, Juglu un Berģus.

Rīgas Velo nedēļa notiek otro gadu, un to organizē riteņbraukšanas aktīvisti un Rīgas domes Satiksmes departaments.

Velopasākumi – velo polo, velo triāls, velo ruļļu cīņas un velo orientēšanās – notiks no 22. aprīļa līdz līdz 5. maijam, tāpat notiks arī velo filmu vakari, diskusija par pilsētas velo infastruktūru un velonovietnēm pilsētā, iepriekš ziņoja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par LPS priekšsēdi atkārtoti ievēl Jaunsleini

LETA, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi šodien Aucē notikušajā LPS 24.kongresā atkārtoti tika ievēlēts Andris Jaunsleinis, kurš šo organizāciju vada jau 20 gadus.

Jaunsleinis bija vienīgais kandidāts uz LPS priekšsēža amatu.

Kongresa delegātiem tika izsniegti 170 vēlēšanu biļeteni, no kuriem balsošanas urnā tika iemesti 167 biļeteni, kuri visi tika atzīti par derīgiem. Par Jaunsleiņa kandidatūru nobalsoja 164 kongresa delegāti.

Uzrunājot kongresa delegātus, Jaunsleinis pateicās par milzīgo uzticību un apsolīja to godprātīgi izmantot LPS kopīgo problēmu risināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pēc Deglava tilta slēgšanas, Rīgas satiksme mudina izmantot sabiedrisko transportu

Lelde Petrāne, 25.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā to, ka šodien no plkst. 5.00 Valsts policija ir slēgusi A. Deglava pārvadu, «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus atturēties no iebraukšanas pilsētas centrālajā daļā ar saviem transportlīdzekļiem un aktīvi izmantot sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus spēkratus autobusu, trolejbusu un tramvaju galapunktu tuvumā.

«Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus transportlīdzekļus lielveikalu autostāvvietās pie pilsētas robežām, kur šāda iespēja tiek piedāvāta un atbilst šo uzņēmumu politikai, t. i., netiek prasīta maksa par ilgstošāku stāvēšanu, ja no šīm vietām ir iespēja pārsēsties uz Rīgas sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» arī aicina izmantot AS «Pasažieru vilciens» piedāvātos pakalpojums, lai nokļūtu pilsētas centrā. Vienlaikus «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un atgādina, ka apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanas gadījumā personai var piemērot administratīvo sodu, bet, pārkāpjot privāto autostāvvietu noteikumus, – to operatoru noteiktos līgumsodus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien notikušā Vienības velobrauciena visas trīs godalgotās vietas ieņēma Latvijas vadošie riteņbraucēji, bet par uzvarētāju kļuva Toms Skujiņš no Rietumu-Delfin komandas.

Simts kilometrus garajā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sporta distancē vairāk nekā 200 sportistu sīvā konkurencē ātrākais bija Skujiņš, bet kā otrais un trešais finišēja attiecīgi Matīss Preimanis no Trek DPA un Māris Bogdanovičs no Alpha Baltic/Unitymarathons.com. Skujiņš distanci pieveica divās stundās, 18 minūtēs un 25 sekundēs, bet Preimanis un Bogdanovičs atpalika par attiecīgi divām un trim sekundēm.

Sporta distances dalībnieki no Siguldas caur Augšlīgatni un Ieriķiem devās Cēsu virzienā, bet pēc tam caur Stalbi, Straupi, Raganu un Turaidu atgriezās Siguldā.

Braucienā piedalījās arī tāda riteņbraukšanas sprinta zvaigzne kā brits Marks Kavendišs un kādreizējās riteņbraukšanas leģendas igaunis Jans Kirsipū un dānis Bjarne Rīss. Kavendišs, kurš savas karjeras laikā uzvarējis vairākos Tour de France posmos, Vienības velobraucienā ieņēma astoto vietu, finišējot kopā ar Gati Smukuli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Rīgā atklāj velosezonu

Dienas Bizness, 01.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki simti velobraucēju piedalījās velosezonas atklāšanas braucienā jeb Rīgas veloparādē, kas šogad notiek jau trešo reizi. Tiesa, ievērojami ielāku skaitu dalībnieku pulcināja nesankcionētais velobrauciens Kritiskā masa.

Kā novēroja Db.lv, Kritiskajā masā dalībnieku skaits bija lielāks nekā aizvadītajā gadā. Nesankcionētajā braucienā piedalās partijas Vienotība atbalstītāji, bet Rīgas veloparādē bija reszami Saskaņas centra un Gods kalpot Rīgai pārstāvji.

Veloparādes laikā policija slēgusi satiksmi vairākās Rīgas ielās. Satiksme brauciena laikā ierobežota arī uz Akmens un Vanšu tilta.

Tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad veloparāde sākās pulksten 12.00 Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, taču šogad tika mainīts parādes maršruts - maršrutā iekļautas Torņakalna un Āgenskalna mazās ieliņas, lai velosipēdistiem būtu iespēja iepazīt Pārdaugavas koka arhitektūru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz tradicionālo velobraucienu Kritiskā masa svētdien pie Dailes teātra Rīgā bija sapulcējušies aptuveni 2000 dažāda gada gājuma velobraucēju, novēroja aģentūra LETA.

Satiksmes dalībnieki bija pacietīgi un respektēja velobraucējus, un posmu no Dailes teātra līdz Brīvības piemineklim Kritiskās masas dalībnieki sasniedza bez jebkādiem starpgadījumiem. Situāciju netālu no pieminekļa uzraudzīja policija.

Kritiskā masa tiek organizēta, lai atgādinātu un parādītu, ka pilsētā ir gana daudz riteņbraucēju un veloinfrastruktūra ir ļoti nepieciešama. Jo īpaši tiek gaidīta veloceliņu izbūve uz tiltiem.

Kritiskās masas velobrauciens Rīgā notika jau 13.reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Igo Japiņš par sportu kā biznesu: «Paēst jau var»

Daiga Laukšteina, 02.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajā nākotnē Vienības velobrauciens tiks palaists starptautiskā apritē, taču vispirms jāatrisina pāris problēmu

Viena no tām ir saistīta ar vietējo specifiku. Ārzemniekiem vajadzētu garāku distanci, bet latviešiem šis pasākums vairāk ir tusiņš, un lielais vairums nenobrauks 100 kilometru. Arī pa bedrainu ceļu riteņbraucēju masas nevar laist, dažas dienas pirms Latvijas Riteņbraucēju vienības brauciena 2016 DB stāsta sporta menedžeris un uzņēmējs Igo Japiņš, kura nodibinātā aģentūra ir lielāko velo pasākumu rīkotāja Latvijā. Vienības brauciens šogad notiks 4. septembrī jau 26. reizi.

Fragments no intervijas:

Sports kā bizness. Vai visi projekti ir ar plusa zīmi?

(Nopūšas un pasmaida.) Kā lai saka… Paēst jau var. Ja būtu lielāks iedzīvotāju skaits, tad to varētu nosaukt par biznesu. Taču ar pašreizējo reklāmdevēju aktivitāti ir, kā ir. Jāiespringst visu laiku. Prieks, ka bijām pirmie, kas to sāka darīt. Lepojamies, ka esam iesaistījuši citus. Daudzi no mums ir noskatījušies, piemēram, skriešanas pasākumus. Viņi nāca pie mums skatīties, kā tiek organizēti masu pasākumi. Varēju dalīties ar savu Eiropas pieredzi. Riteņbraukšana tomēr ir komerciāls sporta veids. Turklāt visu laiku jādod klāt kaut kas jauns, jābūt radošiem. Citādi visi kļūstam vienādi. Ko izdomājam, to citi pārņem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Diskutēs par velomaršruta tīkla izveidi Centrālbaltijā

Vēsma Lēvalde, 12.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projekta Velomaršrutu tīkla attīstība un uzlabošana Centrālbaltijas teritorijā jeb Central Baltic Cycling ietvaros 19.oktobrī Engures novadā notiks tematiskais darba seminārs par velotūrisma attīstību.

Seminārā plānots diskutēt par projekta ieviešanu Latvijā, produkta Velo draudzīgs attīstību no Ekonomikas ministrijas un Tūrisma attīstības valsts aģentūras skatu punkta, kā arī par produkta Velo draudzīgs attīstības tendencēm un velo monitoringu Eiropā.

Pieredzē par velotūrisma produktu piedāvājumu dalīsies gan vietējie uzņēmēji, gan ārvalstu eksperti. Seminārā ar priekšlasījumiem uzstāsies projekta Central Baltic Cycling Vidzemes tūrisma asociācijas projekta koordinators Raitis Sijāts, Kurzemes tūrisma asociācijas pārstāve tūrisma un eksperte Aiga Petkēvica, Tūrisma attīstības valsts aģentūras vecākā eksperte stratēģiskās plānošanas jautājumos un Q-Latvia kvalitātes kritēriju komisijas vadītāja Inese Šīrava, ārzemju eksperti un vieslektori: Eiropas Velo Federācijas izpilddirektors Adams Bodors (Ádám Bodor) un starptautisko projektu un programmu Central European Greenways koordinators, Danube tours pārstāvis Daniels Moureks (Daniel Mourek), kā arī Ķemeru nacionālā parka pārstāve Agnese Balandiņa un SIA Ķemeru takas valdes loceklis Jānis Pļavinskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tūrisma sezona Liepājā plūks pirmos augļus Muzeju naktī

Vēsma Lēvalde, 07.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar amatnieku un kultūras festivālu Līvas ciems un muzeju nakts akciju Akti naktī 18.maijā Liepājā sāksies aktīvā tūrisma sezona.

Oficiālā tūrisma sezonas atklāšana gan paredzēta 11.maijā, kad Liepājā notiks velobrauciens ar devīzi Tērpies tvīdā, brauc uz kino!, tomēr tradicionāli lielāka tūristu plūsma pilsētā manāma ar Līvas ciema norisi.

18. un 19. maijā jau 11. reizi Liepājas ostas promenādē norisināsies amatniecības un tradicionālās kultūras festivāls Līvas ciems, kurā apvienota amatniecība, folklora, radošums, vēsture un mūsdienīga tās interpretācija. Tajā piedalīsies vairāk nekā 200 amatnieku, kuri gan tirgosies ar saviem darinājumiem, gan demonstrēs amata prasmes, iesaistot apmeklētājus.

Līvas ciema tirgū šogad izcelta kokamatniecība. Dažādās kokapstrādes meistardarbnīcās būs iespējams izmēģināt roku koka grebšanā, virpošanā un gravēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijs aizsācies ar vērienīgu velosezonas atklāšanu Rīgā, kur pilsētas domes un Valsts policijas rīkotajā velobraucienā pulcējās aptuveni 3 000 dalībnieku, kamēr nesakcionētajā velobraucienā Kritiskā masa devās vēl vairāki simti velobraucēju.

Domes un policijas organizētais velobrauciens notiek tikai otro gadu, taču, pateicoties relatīvi plašai mārketinga kampaņai, tas spējis piesaistīt ievērojamu skaitu velomīļu.

Tikmēr akcijas Kritiskā masa dalībnieku pulks šogad nebija tik kupls, ņemot vērā, ka abi braucieni notika teju vienlaicīgi un organizēšanās Kritiskās masas braucienam vairāk notiek pēc principa «no mutes mutē».

Kamēr Rīgas domes un Valsts policijas rīkotajā velobraucienā tika slēgtas ielas pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem, Kritiskā masa iztika bez ielu slēgšanas, visiem satiksmes dalībniekiem pārvietojoties kopā.

Abus velobraucienus rūpīgi uzraudzīja policijas darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien notikušajā Velobraucienā par bibliotēkām pulcējušies vairāk nekā simts bibliotekāri-velobraucēji no dažādām pasaules valstīm.

Db.lv jau rakstīja, ka ikgadējais pasaules bibliotekāru velobrauciens paredzēts kopumā 600 kilometru garumā. Tajā piedalās velobraucēji-bibliotekāri no Somijas, Spānijas, Serbijas, Norvēģijas, Taivānas, Ukrainas, Vācijas, Rumānijas, Zviedrijas, ASV, Dānijas, Arābu Emirātiem, Indijas, Beļģijas, Baltkrievijas, Francijas, Mongolijas, Jaunzēlandes, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Rīgā brauciens sākās pie Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja, tad tika veikts goda aplis ap jaunuzcelto bibliotēku Gaismas pils, un pēc tam velobraucēji-bibliotekāri devās uz Rātslaukumu, kur tos uzrunāja Latvijas un Rīgas pašvaldības amatpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Velosacensības Līvānos

Daiga Ozola, Db, 16.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

20.septembrī Līvānos notiks velosacensības Mobilitātes velobrauciens 2008, kas tiek rīkotas Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros.

Sacensību starts paredzēts plkst. 11:00 Līvānu pilsētas stadionā. Dalībnieki atbilstoši savām vecuma grupām varēs startēt 16 km distancē, izbraucot vienu apli cauri Steķu silam, vai 3.6 km un 7.2 km distancēs, kas būs ierīkotas 2 un 4 apļu veidā pilsētas stadiona apkaimē. Velosacensībās tiek gaidīti arī bērni, kas varēs iejusties sacensību gaisotnē stadiona teritorijā.

Sacensības organizē biedrība Veloklubs Līvāni sadarbībā ar Līvānu Novada Domi.

Ar detalizētāku informāciju visi interesenti var iepazīties Biedrības „Veloklubs Līvāni” interneta mājas lapā. Sacensības notiks jebkuros laika apstākļos!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā kārtējo reizi atklāta velosipēdu sezona - šoreiz tā atklāta ar velo ziedu parādi, kurā pulcējās ap 200 dalībnieku, kuri savus velosipēdus izrotāja ar ziediem un devās nelielā braucienā.

Velo ziedu parāde no Brīvības pieminekļa devās cauri vēsturiskajam Rīgas centram.

Pasākumā, kas norisinājās aizvadītajā nedēļas nogalē, darbojās arī žūrija, kas izraudzījās viskrāšņāk izrotātos braucamrīkus un to vadītājus, kuri dāvanā saņēma 100 latus vērtas dāvanu kartes.

Jau ziņots, ka šā gada 1. maijā Rīgā norisinājās veselas divas velosipēdu sezonas atklāšanas – Rīgas domes organizētais velobrauciens, kā arī nesankcionētais brauciens Kritiskā masa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nenodarītu ļaunumu savai un tuvinieku veselībai, Veselības ministrija (VM) svētku laikā aicina iedzīvotājus izvairīties no pārmērīgas alkohola lietošanas. Tā vietā ministrija iesaka lietot kvasu, minerālūdeni, zāļu tējas, svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas.

Tāpat VM aicina izvēlēties drošus eglīšu rotājumus savam mājoklim un novietot tos pietiekamā attālumā no atklātas liesmas. Svecītes novietojiet drošā attālumā no degošiem rotājumiem, aizkariem utml. Raugieties, lai svecītēm nevarētu piekļūt bērni vai mājdzīvnieki un vienmēr nodzēsiet svecītes pirms gulētiešanas vai atstājot māju, norāda VM.

Savukārt pie svētku galda īpašu uzmanību ir jāvelta bērniem, lai viņi nevarētu applaucēties ar karstiem ēdieniem un dzērieniem, atzīmē VM.

Turklāt nepieļaujiet, ka pašu pagatavotie ēdieni ilgi atrastos istabas temperatūrā, un uzglabājiet tos ledusskapī nelielos traukos. Pārtikas produkti, kuru lietošanai un uzglabāšanai būtu jāpievērš īpaša uzmanība ir piena, gaļas un zivju produkti, kā arī olas un dažādi jau sagatavoti produkti vai pusfabrikāti. Pārtiku ir jāuzglabā ledusskapī vai aukstuma kastēs, pagrabos, lai tā nebojātos. Neiegādājieties un nelietojiet pārtikas produktus, kam ir slikta smarža, garša un kam ir beidzies derīguma termiņš, atgādina VM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši.com apkopotās Jāņu svinību vietas pasaulē

, 21.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija

Grez-Doiceau

Jāņu svinēšana Grez-Doiceau

23.jūnijā no 20:00 uz kopīgu Jāņu svinēšanu pļavā pie Grez-Doiceau visus aicina Latviešu biedrība Beļģijā ar LR pastāvīgās pārstāvniecības NATO atbalstu un Latvijas Kultūras koledžas līdzdalību.

20:00-21:00 Līgotāju sagaidīšana, vainagu vīšana, siera un medalus darīšana, Līgo tērpu skate, rotaļas bērniem.

21:00-22:30 Jāņu tēva un mātes godināšana, vakarēšana, sadziedāšanās un apdziedāšanās.

22:30-2:30 Jāņuguns aizdegšana, dejas un rotaļas pie ugunskura.

2:30-3:30 teatralizēta spēle un papardes zieda meklēšana.

3:30-4:00 saullēkta sagaidīšana

Vakarēšanas laikā būs Latvijas alus un uzkodas, beļģu sieru galds (par atsevišķu samaksu: 6 EUR) un pašu cienasts (pēc ieskatiem).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Dienesti informē, kā rīkoties šonakt gaidāmās spēcīgās vētras laikā; Latvenergo strādā paaugstinātā gatavībā

Dienas Bizness, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonakt Latviju sasniegs vētra, liecina Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegtā informācija. Vakarā pēc plkst. 18:00 dienvidrietumu vējš sāks pieņemties spēkā, nakts pirmajā pusē Baltijas jūras piekrastē brāzmās jau sasniedzot 25 m/s. Nakts vidū un otrajā pusē arī Vidzemes ziemeļos brāzmās sasniedzot 25 m/s. Savukārt Rīgā pēc pusnakts ir gaidāmas vēja brāzmas līdz 20-23 m/s.

[Papildināta ar 8. - 9. rindkopu]

VUGD aicina cilvēkus sagatavoties spēcīgajām vēja brāzmām un atgādina par drošu rīcību vētras laikā, lai pasargātu sevi un apkārtējos no vētras radītajiem postījumiem. Savukārt Latvenergo meitasuzņēmumi uzsākuši darbu paaugstinātā gatavībā.

Lai vētra nepārsteigtu cilvēkus nesagatavotus, VUGD aicina:

- Parūpēties, lai mobilais telefons būtu pilnībā uzlādēts. Dienests norāda, ka spēcīgu vēja brāzmu dēļ mājokļi bieži paliek bez elektrības, bet tieši mobilais telefons palīdzēs sazināties ar apkārtējiem, kā arī nepieciešamības gadījumā izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) vēstulē valsts augstākajām amatpersonām aicina ieviest stingrākus nosacījumus pret Covid-19 nevakcinētajiem iedzīvotājiem, pēc iespējas ierobežojot šādu personu socializēšanos.

Valsts prezidentam, Ministru prezidentam, ekonomikas, veselības, finanšu un ārlietu ministriem adresētajā vēstulē teikts, ka, neskatoties uz to, ka joprojām nav pieņemts lēmums, ka "zaļajā režīmā" varēs strādāt pie jebkura saslimstības līmeņa, viesnīcu un restorānu nozarē vakcinācijas aptvere ir vairāk kā 80%, taču sabiedrībā kopumā tā ir būtiski zemāka.

Pēc LVRA paustā, šī iemesla dēļ pakalpojumu ņēmēju skaits gan izmitināšanas, gan ēdināšanas sektorā draudoši samazinās.

"Kā atbildīgs un uzticams sadarbības partneris, aizstāvot sava sektora un visas tūrisma nozares intereses" LVRA vēstulē aicina Latvijā īstenot Itālijas, Igaunijas un Lietuvas modeļus, kas atbalsta stingrākus nosacījumus nevakcinētajām personām, pēc iespējas ierobežojot šādu personu socializēšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Jaunākā informācija ceļotājiem, kuri drīzumā plāno doties uz Turciju

Lelde Petrāne, 21.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā pašlaik izveidojušos situāciju Turcijā, Ārlietu ministrija iesaka nopietni izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Turciju.

Pēc valsts apvērsuma mēģinājuma Turcijā naktī no 15. uz 16. jūliju, kura rezultātā gājuši bojā vismaz 250 cilvēki, tostarp arī civiliedzīvotāji, 21. jūlijā valstī ir izsludināts ārkārtas stāvoklis uz trim mēnešiem.

Šajā laikā var tikt ieviesti pastiprināti drošības pasākumi, tajā skaitā personu dokumentu pārbaudes, transporta pārbaudes, aizliegumi pulcēties noteiktās vietās. Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos ievērot drošības un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju norādījumus.

Tāpat Ārlietu ministrija aicina izvairīties no cilvēku pulcēšanās vietām un būt īpaši uzmanīgiem un vērīgiem, uzturoties sabiedriskās vietās. Ceļotājus, kuri atrodas Turcijas kūrortos vai plāno turp doties, aicinām uzturēt kontaktus ar tūroperatoriem vai lidsabiedrībām, precizējot, vai ceļojuma norise tiks īstenota saskaņā ar plānoto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) kurināmās šķeldas tirgus izpētē nav guvusi pierādījumus par iespējamas aizliegtas vienošanās pastāvēšanu, kā arī pirmšķietami konstatējusi, ka neviens tirgus dalībnieks neatrodas dominējošā stāvoklī, informē KP.

KP veica šķeldas tirgus izpēti, lai noskaidrotu iemeslus, kas ir pamatā būtiskajam šķeldas cenu kāpumam, ņemot vērā enerģētikas nozares jautājumu aktualitāti un kurināmās šķeldas cenas būtisku pieaugumu 2021. un 2022.gadā.

KP secinājusi, ka izskaidrojums cenu kāpumam ir ģeopolitiskie apstākļi, importa ierobežojumi, inflācija un tirgus dalībnieku nespēja pietiekami ātri pielāgoties pastāvošajai tirgus situācijai.

Vienlaikus KP aicina šķeldas pircējus uzraudzīt situāciju attiecībā uz saņemtajiem piedāvājumiem un ziņot, ja rodas aizdomas par iespējamu konkurences tiesību pārkāpumu. Tāpat KP aicina šķeldas tirgus dalībniekus iesniegt pierādījumus, ja tie ir iesaistīti aizliegtās vienošanās, saņemot iespēju Iecietības programmas ietvaros iegūt pilnīgu vai daļēju atbrīvojumu no naudas soda, kā arī atbrīvojumu no lieguma piedalīties publiskajos iepirkumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Parlaments aicina Eiropas Komisiju un dalībvalstis pielikt papildu pūles, lai ES tirgotās preces neapdraudētu patērētāju veselību un drošību. Šodien pieņemtajā rezolūcijā par rotaļlietu drošumu deputāti aicina uzlabot tirgus uzraudzību un ieviest beznosacījuma aizliegumu vairāku kancerogēnu un toksisku vielu izmantošanai to ražošanā, Db.lv informēja Eiropas Parlamenta Preses dienests.

Rezolūcija pieņemta ar 660 balsīm par, 18 pret un, 7 deputātiem atturoties.

Šī gada augustā un septembrī no tirgus vairākkārt tika atsauktas nedrošas un veselībai kaitīgas rotaļlietas. Tas lika apzināties, ka, neraugoties uz ES tirgus uzraudzības sistēmām, joprojām veikalu plauktos nonāk nedroši izstrādājumi, tostarp bērniem domātas preces.

Šodien pieņemtajā rezolūcijā Eiropas Parlaments prasa Eiropas Komisijai līdz jaunajam gadam pabeigt plānoto Rotaļlietu direktīvas pārskatīšanu. Pēc deputātu domām, "vajadzīgi daudz detalizētāki noteikumi, lai nodrošinātu izstrādājumu drošumu".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partija izplatījusi paziņojumu, kurā aicina Ministru prezidentu Ivaru Godmani novērst Valsts kancelejas neizdarības, nesamazinot valdības locekļiem atalgojumu.’

Janvārī esam konstatējuši, ka Valsts kanceleja nav nodrošinājusi ne likuma "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadam", ne arī Ministru kabineta pieņemtā lēmuma izpildi. Pagājušajā nedēļā Ministru prezidents Ivars Godmanis atkārtoti aicinājis visus Ministru kabineta locekļus parakstīt iesniegumus Valsts kancelejai, lūdzot samazināt atbilstoši Ministru kabineta iekārtas likumam noteikto mēnešalgu par 15%.

Tā vietā, lai izplatītu šādus paziņojumus, Tautas partijas ministri aicina Ministru prezidentu novērst Valsts kancelejas neizdarības un uzdot izpildīt likumā noteikto un Ministru kabinetā nolemto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četras nacionālā līmeņa sabiedriskās organizācijas uzstāj uz kvalitatīvu izdevumu samazinājumu 500 miljonu latu apmērā 2010. gada budžetā, lai nepieļautu nodokļu paaugstināšanu.

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS), Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) izstrādājušas Reformu vadības grupas darbības principus un aicina Ministru prezidentu tos ievērot, veidojot 2010.-2012.gada makroekonomisko ietvaru izstrādē un 2010.gada budžetu.

Lai rastu nepieciešamo izdevumu samazinājumu, partneri pieprasa divu soļu pieeju – pirmkārt, ka valsts budžeta izdevumu daļa tiek veidota, par pamatu ņemot 2004.gada valsts budžeta bāzes izdevumus. Otrkārt, konsultēties ar partneriem, ja atsevišķām nozarēm ir nepieciešams papildus finansējums konkrētu valsts pamatfunkciju īstenošanai un panākt vienošanos par atbilstošu izdevumu pārdali. Veidojot vidējā termiņa valsts budžetu, būs jāievēro fiskālā disciplīna, lai 2012.gadā budžeta deficīts būtu 3%, tā sasniedzot Māstrihtas kritērijus turpmākai eiro ieviešanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) ir neizpratnē par valdības nespēju rīkoties ar SVF aizdevumu un aicina rīkot protesta akcija visā valstī.

«Iepazīstoties ar Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča sniegto informāciju par saņemtās palīdzības aizturēšanu valdības kontos gandrīz mēnesi un nenovirzīšanu ekonomikas stabilizācijai, lauksaimnieki ir neizpratnē par valdības nespēju ātri pieņemt lēmumus un pareizi novirzīt no Starptautiskā valūtas fonda (SVF) saņemtos finanšu līdzekļus. Latvijas finanšu sistēma ir sastingusi, ekonomikā turpinās lejupslīde un uzņēmēji, tai skaitā, lauksaimnieki bankrotē, bet valdība rīkojas gliemeža ātrumā,» informē LOSP.

Organizācijas valdes priekšsēdētājs Armands Krauze uzskata, ka, ņemot vērā, ka valdība vēl nav paziņojusi konkrētus termiņus, kad lauksaimnieki un citi uzņēmēji varēs saņemt palīdzību un kā redzams no rīcības ar SVF līdzekļiem tai nav skaidra plāna, LOSP aicina visus lauksaimniekus nākamnedēļ organizēt protesta akcijas un izbraukt ar traktoriem uz ceļiem visā Latvijā. «Ja arī tas nepamodinās valdību, tad mums jādodas uz Rīgu pamodināt un nosargāt no lielā miega Ministru kabinetu, tieši tā kā to lauksaimnieki darīja barikāžu laikā, aizsargājot Ivaru Godmani un valdību no padomju varas,» tā A. Krauze.

Komentāri

Pievienot komentāru