Enerģētika

AJ Power piesaista līdzfinansējumu no Citadeles un EIB 1,24 miljonu eiro apmērā

Db.lv, 21.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu grupa “AJ Power” piesaistījusi 1,24 miljonus eiro no bankas Citadele un Eiropas Investīciju bankas (EIB) garantiju programmas, kas tiks izmantoti, lai noslēgtu saules elektrostacijas izbūvi Jelgavas novadā.

Patlaban Jelgavas novada Svētes pagasta “Ozolājos” aktīvi norit industriālā saules parka būvniecības darbi. Jelgavas SES kopējā platība ir vairāk nekā 3 ha, kuros izvietoti 5760 saules paneļi. Plānots, ka saules elektrostacija ražošanu uzsāks 2024. gada aprīlī, kas ir aktīvā saules paneļu elektrības ražošanas perioda sākums. Projekta kopējās izmaksas ir 2,32 miljoni eiro. Šis ir pirmais “AJ Power” īstenotais projekts, kas finansēts no EIB garantiju programmas sadarbībā ar banku Citadele.

Saules parka kopējā jauda ir 3,25 MW, kas gada laikā saražos vairāk nekā 3408 MWh zaļās enerģijas. Ar to ir pietiekami, lai veiktu enerģijas apgādi vairāk nekā 1620 mājsaimniecībām un samazinātu CO2 kaitīgos izmešus gadā par vairāk nekā 1030 tonnām.

“Izrāviens, ko novērojam industriālo saules enerģijas parku attīstībā, vēlreiz apstiprina saules enerģijas potenciālu Latvijā un investoru interesi finansēt šādus projektus. Šogad esam veiksmīgi īstenojuši jau pirmos SES un aktīvi turpinām strādāt pie vairāku citu projektu realizācijas, tādēļ ir tikpat svarīgi pieņemt mērķtiecīgus lēmumus valstiskā līmenī, lai vēl vairāk veicinātu atjaunojamo energoresursu projektu attīstību arī turpmāk,” norāda Roberts Samtiņš, “AJ Power” uzņēmumu grupas vadītājs.

"Gada laikā Baltijā ar EIB atbalstu banka Citadele uzņēmumiem ir izsniegusi finansējumu 96 miljonu eiro apmērā, sekmējot šo uzņēmumu attīstību un īpašu uzmanību pievēršot atbalstam pārejai uz zaļo ekonomiku. EIB programma atjaunojamo energoresursu projektiem nodrošina līdzfinansējumu ar samazinātu procentu likmi, tāpēc ceram, ka saules elektrostacijas izbūve Jelgavas novadā iedrošinās arī citus uzņēmumus meklēt iespējas attīstīt ilgtspējīgus projektus,” saka Mārtiņš Bočkāns, bankas Citadele Korporatīvo klientu apkalpošanas daļas vadītājs.

“AJ Power” 2023. gadā īstenoja divus apjomīgus SES projektus Valmierā un Brocēnos ar kopējo jaudu 11 MW. Kopš abu SES atklāšanas septembrī tie ir saražojuši jau vairāk nekā 2858 MWh zaļās enerģijas, samazinot CO2 izmešus par 865 tonnām, kas būtu nonākuši dabā, neizmantojot atjaunīgo enerģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru