Tehnoloģijas

Android alternatīva iegūst septiņu miljonu investīcijas

Gunta Kursiša, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Android operētājsistēmas programmētāji piesaistījuši investīcijas septiņu miljonu ASV dolāru apmērā, lai savu hobiju pārvērstu alternatīvā Google operētājsistēmas viedtālruņiem, vēsta BBC.

CyanogenMod (CM) ļauj lietotājiem samainīt oficiālo Android versiju pret citu, kas piedāvā lielāku kontroli pār savu ierīci – viedtālruni vai planšetdatoru, raksta BBC. Līdz šim CM lejupielādēta vairāk nekā septiņos miljonos Android ierīču.

Gūtās investīcijas programmētāju komandai ļāvušas pieņemt darbā kodēšanas speciālistus, kas līdz šim projektā piedalījās bez maksas.

Lejuplādējot CM, Android ierīču īpašnieki var nodzēst nevēlamās lietojumprogrammas un programmas, ko tajā ievietojis ierīces ražotājs vai mobilais operators. Tāpat ierīces lietotājam būs pieejamas lietojumprogrammas, ko izstrādājis Cyanogen.

Cyanogen Inc atrodas Sietlā, un kompānijas tehnoloģiju daļu vada Stīvs Kondiks (Steve Kondik), kas iepriekš darbojās pie Android izstrādes. Viņa plāni ir ambiciozi – nākotnē S. Kodniks cer pārspēt Google un izveidot labāku operētājsistēmu telefonam par esošo. «Mēs uzskatām, ka CM kļūs par vienu no lielākajām mobilo ierīču operētājsistēmām pasaulē,» paudis Mičs Leskijs (Mitch Lasky), viens no CM riska kapitālistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru