Jaunākais izdevums

Par vienu no SIA Soon izstrādātā automatizētā klientu atbalsta servisa pilotklientiem kļuvis iPhone spēles Angry Birds veidotājs Rovio, stāsta viens no projekta īstenotājiem, Britu padomes rīkotā jauno interaktīvās nozares uzņēmēju konkursa uzvarētājs Ernests Štāls.

«Sapratām, ka no tā īsti biznesu nevar uztaisīt un ka kaut kā pietrūkst. Pārlikām fokusu no daudzām mazām valstiņām uz angļu valodā runājošo tirgu. Tur ir lielas iespējas. Jaunā ideja arī likās interesantāka, tā iesaista nedaudz mašīnmācīšanos un datorlingvinistiku,» iemeslus, kāpēc ideja mainīta, skaidroja Štāls. Projekta nosaukums patlaban ir Eklinda.

Viņš norādīja, ka pasaulē sociālajos medijos ļoti daudz runā par konkrētu zīmolu produktiem un ar tiem saistītām problēmām. Cilvēki mēdz aprakstīt vienu un to pašu problēmu, un nereti var būt pat vairāki tūkstoši tvītu stundā par kādu konkrētu problēmu. Manuāli atbildēt uz to nav iespējams, bet uz līdzīgiem tvītiem var atbildēt automātiski, piemēram, pasakot, ka «risinājums ir šeit» vai ieteikt sazināties ar konkrētu cilvēku u.tml., idejas būtību skaidroja Štāls.

Patlaban Soon ir «alfa» stadijā. Trīs līdz sešos mēnešos paredzēts izstrādāt produktu līdz «beta» stadijai un tad, visticamāk, doties uz ASV un runāt ar konkrētiem klientiem.

Viens no «Rovio» pārstāvjiem - «Mighty Eagle» jeb uzņēmuma izpilddirektors Pīters Vesterbake - dažkārt saņem stundā 3500 tvītu par kādu Angry Birds problēmu, līdz ar to viņam šāds rīks noderētu. «Viņš saredz tajā potenciālu un tāpēc ļauj izmantot savus datus, stāsta, kādas ir problēmas,» skaidroja Štāls.

Viņš neesot rēķinājis, cik šajā projektā ieguldīts. Vaicāts, vai projektu plānots pārdot, vai arī ar to pelnīt, jaunais uzņēmējs teica, ka šajā stadijā runāt par pārdošanu nevar. «Ja piesaistām finansējumu no ārpuses, esam gatavi trīs līdz astoņos gados pārdot. Skatīsimies, kā viss notiks. Mums patīk doma, ka attīstām ko vienu un tad ejam tālāk. Nav tā, ka pieķeramies un taisām konglomerātu,» teica Soon pārstāvis.

Viņaprāt, jaunajiem interneta jomas uzņēmējiem parasti jāizlemj divi svarīgākie jautājumi - pārcelties vai nepārcelties uz Silīcija ieleju un piesaistīt vai nepiesaistīt naudu.

«Ļoti daudzi cilvēki saka: dari pats, kamēr vari, bet, no otras puses, ja ir tehnoloģiski sarežģīts rīks, kas prasa ilgu izstrādi, bez ārējas palīdzības ir diezgan grūti sevi finansēt. Par pārcelšanos uz Silīcija ieleju - vieniem šķiet, ka tur obligāti jābūt, otri apgalvo, ka tas nav nepieciešams, ja klienti nav tur un produkts ir, piemēram, kāds interneta portāls, un tas nav tehnoloģiski sarežģīts,» sprieda uzņēmējs.

Vaicāts, vai Soon ir pieņēmis lēmumus par savu projektu šajos jautājumos, viņš teica, ka, sasniedzot beta stadiju, varētu skatīties vairāk pēc ārējā finansējuma. Tāpat esot ticams, ka agri vai vēlu kādam no projekta īstenotājiem būs jāpārceļas uz ASV, jo produkts ir tehnoloģiski sarežģīts un ir vajadzīga tīklošanās uz vietas. Arī lielie klienti ir tur.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Kā top?: Cēsu dusmīgie putni - dzēriens Angry Birds

Gunta Kursiša, 29.11.2013

Latvijas dusmīgo putnu stāsts sākas Cēsīs, Cēsu alus ražotnē, kur tiek gatavots un pildīts populārās Somijas spēles zīmola Angry Birds dzēriens. Db.lv raudzījās, kā tas top - no sastāvdaļu sajaukšanas līdz dzērienam skārdenē, kas gatavs doties pie pircējiem.

Foto: Gunta Kursiša, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijā izgudrotās spēles Angry Birds zīmols patlban tiek izmantots gan mīksto rotaļlietu, gan T-kreklu pārdošanā, un nav brīnums, ka tas ir pasaulē straujāk augošais franšīzes produkts. Angry Birds vārdu gana veiksmīgi izmanto arī pašmāju ražotājs - somiem piederošais Cēsu alus. Db.lv viesojās Vidzemes pilsētā Cēsīs, lai aplūkotu, kā top šis dzēriens.

Pasaules mērogā atpzīstamās spēles Angry Birds zīmola izmantošanu Cēsu alus pārstāvji uzskata par veiksmīgu - uzņēmuma skārdeņu segmentā pērn Angry Birds aizņēma 20% lielu īpatsvaru, kā arī bija viens no TOP3 jaunumiem bezalkoholisko dzērienu tirgū, Db.lv stāstīja Agita Baltvārde, Cēsu alus pārstāve.

Cēsu alus ceļš pie šī zīmola dzērienu pārdošanas saistāms ar Angry Birds izclesmes valsti - Somiju. Tā ir arī Cēsu alus mātes kompānijas - Olvi valsts. «Olvi grupai iegādājoties Angry Birds zīmola franšīzi, Cēsu alus ieguva tiesības šo dzērienu gan ražot, gan pildīt Latvijā – Cēsu alus darītavā esošajā skārdeņu līnijā,» stāsta uzņēmuma pārstāve A. Baltbāre. Viņa norāda, ka Cēsīs tiek ražoti Angry Birds dzērieni, kas tirgoti tiek arī citur Baltijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

No spēles Angry Birds vilina uz kaitīgām lapām

Gunta Kursiša, 07.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsevišķi spēlē Angry Birds izvietotie reklāmkarogi ved uz veikala Google Play mājaslapas viltus kopijām, kur lietotājs ir pakļauts riskam lejuplādēt kaitīgas datnes, brīdina Kaspersky Lab eksperti.

Tā, piemēram, Angry Birds bezmaksas versijās krievu valodā katrs trešais reklāmas bloks, kurš ticis atvērts un analizēts, veda uz kaitīgu datni, norāda Kaspersky Lab eksperts Jurijs Namestņikovs. Uzklikšķinot uz atsevišķu Angry Birds reklāmkarogu saites, lietotājs riskē nonākt veikala Google Play mājaslapas kopijā. Izskatā pilnīgi neatšķiroties no likumīgām lietojumprogrammām, šajā kopijā ir izvietotas kaitīgās programmatūras, kas tiek lejupielādētas tālrunī, piespiežot taustiņu «Lejupielādēt». Piesardzīgu dara vienīgi fakts, ka viltus veikals tiek atvērts tieši pārlūkā, bet adreses joslā redzams, ka vietne atrodas «.net» vai «.in» zonā. Citu atšķirību nav - dizains ir praktiski identisks oficiālajai versijai, tāpat ir pieejami teksta tulkojumi, norāda eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Angry Birds izstrādātāja peļņa pirmajā ceturksnī vairāk nekā dubultojusies

LETA, 17.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārās videospēles «Angry Birds» izstrādātājs - Somijas uzņēmums «Rovio» - šā gada trešajā ceturksnī strādājis ar 7,1 miljona eiro tīro peļņu, tai vairāk nekā dubultojoties salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas pieaugumu galvenokārt veicinājusi «Angry Birds» otrās daļas popularitāte, tai sasniedzot rekordlielus ienākumus.

Kā ziņots, Rovio« pērn septembrī veiksmīgi debitēja Helsinku fondu biržā.

Lēmums kotēt akcijas Helsinku fondu biržā tika pieņemts saistībā ar panākumiem, kas gūti pēc »Angry Birds« filmas uzņemšanas un ar videospēli saistītu produktu pārdošanas.

Kompānijas »Sony Entertainment« 2016.gadā izlaistā filma »Angry Birds« (»Dusmīgie putni«) guva milzīgus panākumus, pasaulē nopelnot 350 miljonus dolāru.

Tāpat »Rovio« pieder arī »Angry Birds« izklaides parki vairākās valstīs, tostarp Somijā, Ķīnā un Spānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas uzņēmumi Fazer un Rovio Entertainment ir noslēguši līgumu par Angry Birds saldumu ieviešanu.

Jaunie saldumi būs pieejami veikalos 2012. gada jūnijā. Plānots, ka «pikto putnu» raksturam un tēliem atbildīs gan Angry Birds saldumu garša, gan vizuālais noformējums. Abu Somijas uzņēmumu sadarbība paredz plašu Angry Birds elementu un sociālo mediju izmantošanu, par ko tuvāka informācija tiks sniegta martā.

Fazer uzņēmums ir izveidojies no ģimenes kafejnīcas, ko 1891. gadā Helsinkos nodibināja Karls Fazers (Karl Fazer). Pašreiz Fazer uzņēmumi piedāvā maizes produktus, saldumus un ēdināšanas pakalpojumus astoņās valstīs.

Savukārt Rovio ir dibināts 2003. gadā Somijā kā uzņēmums, kas attīsta spēles mobilajiem telefoniem. Angry Birds spēle tika izgudrota 2009. gadā un pēc gada jau kļuva par fenomenu spēļu biznesā visā pasaulē. Rovio ir paplašinājis savu biznesu arī plašsaziņas līdzekļu, tirdzniecības, izdevējdarbības un pakalpojumu sniegšanas nozarēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Somijas Sarkanniemi atrakciju parkā taps Angry Birds Zeme; putni iekaros arī citas valstis

Lelde Petrāne, 21.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzviet pasaulē plānots celt aktivitāšu parkus ar populārās spēles Angry Birds tematiku, ziņo BBC.

Mobilo tālruņu spēles Somijas izstrādātājs Rovio meties uz vienu roku ar rotaļlaukumu aprīkojuma speciālistu Lappset Group, lai radītu un uzturētu šādus parkus.

Kā liecina informācija Rovio mājaslapā, pirmais šāds parks taps Somijā, Tamperē, kur atrodas Sarkanniemi atrakciju parks. Parkam tikšot dots nosaukums Angry Birds Zeme. Zināms, ka tādi parki taps arī Apvienotajā Karalistē.

BBC vēsta, ka pagājušajā gadā Ķīnā tika atvērts neautorizēts Angry Birds parks.

Spēle, kurā spēlētājiem jāizmanto katapultu, lai ar putniem uzbruktu cūkām, ir viena no populārākajām mobilajām aplikācijām. Balstoties uz šo spēli, radītas arī rotaļlietas, apģērbs un citas preces.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Angry Birds izstrādātājs trešajā ceturksnī cietis prāvus zaudējumus

LETA--AFP, 23.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārās spēles «Angry Birds» izstrādātājs - Somijas uzņēmums «Rovio» - šā gada trešajā ceturksnī strādājis ar 800 000 eiro zaudējumiem, kas galvenokārt skaidrojami ar investīcijām videospēļu izstrādei.

«Rovio» norāda, ka uzņēmums videospēļu izstrādei investējis 22 miljonus eiro, cerot, ka šis ieguldījums palielinās ienākumus nākotnē.

Tikmēr kompānijas tirdzniecības apjoms ceturksnī palielinājies līdz 70,7 miljoniem eiro, salīdzinot ar 50 miljoniem eiro attiecīgajā laika periodā pērn.

«Rovio» septembrī veiksmīgi debitēja Helsinku fondu biržā.

Lēmums kotēt akcijas Helsinku fondu biržā tika pieņemts saistībā ar panākumiem, kas gūti pēc «Angry Birds» filmas uzņemšanas un ar videospēli saistītu produktu pārdošanas.

Kompānijas «Sony Entertainment» 2016.gadā izlaistā filma «Angry Birds» («Dusmīgie putni») guva milzīgus panākumus, pasaulē nopelnot 350 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņu programmētāju grupa radījusi populārās interneta spēles Angry Birds imitāciju Angry Kremlins, kurā saistībā ar pankroka grupas Pussy Riot notiesāšanu tiek izjokotas augsta līmeņa Krievijas amatpersonas, ieskaitot Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Spēlē Angry Kremlins V. Putinam un Pareizticīgo baznīcas galvai ir jāaptur Pussy Riot dalībnieces no protestiem – spēlētājam ir jāraida Krievijas pareizticīgās baznīcas galva Patriarha Kirila un Krievijas prezidenta Vladimira Putina galva Pussy Riot dalībnieču figūru virzienā, vēsta The Moscow Times.

Angry Kremilns kļuvis teju par interneta sensāciju Pussy Riot aizstāvju un Twitter lietotāju pulkā pēc tam, kad trešdienas vakarā tiešsaisti uz šo spēli internetā ievietoja valdošās varas opozicionārs Iļja Jašins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiksmīgai spēlei jānodrošina fantastiska pieredze un jāspēj atšķirties starp citām, kā arī nepieciešams lielisks zīmols un mārketings

Tā intervijā Dienas Biznesam stāsta Somijas izglītojošo spēļu kompānijas Lightneer līdzdibinātājs un Rovio bijušais mārketinga vadītājs Peters Vesterbaka (Peter Vesterbacka). Savukārt mācību spēlēm ir vēl papildu izaicinājums – tām jābūt arī izglītojošām. Viņš stāsta arī par spēļu biznesu, konferenču organizēšanu un tuneļa būvniecību starp Helsinkiem un Tallinu.

Vairākus gadus jūs strādājāt Rovio, kas zināma saistībā ar spēli Angry Birds. Tagad jūs strādājat citā spēļu kompānijā – Lightneer. Kas ir vajadzīgs veiksmīgai spēļu kompānijai?

Starta punkts ir nodrošināt spēlētājam fantastisku pieredzi. Tā tas ir jebkurā biznesā – ir jānodrošina kaut kas lielisks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Šo Ziemassvētku topa rotaļlietas - iPad atdarinājums un interaktīvi roboti

Lelde Petrāne, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku sezona rotaļlietu nozarei ir izšķirošs laiks, jo vecāki, izliekoties par Ziemassvētku vecīti, steidz piepildīt savu bērnu sapņus.

Šogad daudzi rotaļlietu ražotāji, lai iegūtu klientus, turas pie jau izmēģinātām lietām, kam piešķirts kāds «svaigums».

CNBC izveidojis šajā Ziemassvētku sezonā Amerikā pieprasītāko rotaļlietu sarakstu. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, var pieņemt, ka vismaz daļa no šīm rotaļlietām būs iekļuvusi arī Latvijā dzīvojošo bērnu vēstulēs Ziemassvētku vecītim.

My Keepon

Ražotājs: Wow! Stuff

Cena: 50 ASV dolāri

Vecums: 6 gadi līdz 11 gadi

Mazs mikrofons, kas iebūvēts My Keepon, ļauj tam dzirdēt mūziku, ko īpašnieks atskaņo, vai ritmus un atbildēt. Tā reaģē arī uz piesitieniem, saspiešanu un kutināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tehnoloģiju eksperts: var runāt nevis par Latvijas Nokia, bet gan Latvijas Angry Birds

Nozare.lv, 13.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izpratne mainās un tagad jautājuma «Kur ir Latvijas Nokia?» vietā var uzdot jautājumu «Kur ir Latvijas Angry Birds?», šodien Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) diskusijā par IKT nozares prioritāšu hartu norādīja tehnoloģiju pārzinātājs, Swedbank valdes loceklis Ģirts Bērziņš.

Pēc viņa skaidrotā, agrāk bija izpratne, ka nepieciešama rūpnīca, taču tagad tā mainījusies. Spēli Angry Birds viņš raksturoja kā spožu ideju, spožu intuitīvu risinājumu, kura lietošanai cilvēki nav ilgstoši jāapmāca, un, piemēram, bērni ātri saprot, kā to spēlēt.

Bērziņš arī norādīja, ka elektroniskās iespējas strādā, ja risinājumi ir savstarpēji integrēti un ja tie ir intuitīvi. Viņš pauda neizpratni, kāpēc cilvēkam jāpārvieto informācija no vienas sistēmas uz otru. «E-pārvalde valstī darbosies, kad iedzīvotājiem pazudīs termins «izziņa»,» teica Bērziņš. Viņš mudināja apzināt situācijas, kurās šāda veida dokumenti vispār ir nepieciešami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Krāpnieki izmanto Angry Birds, lai viedtālruņus pārvērstu par «spama» ierīci

Jānis Rancāns, 19.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kibernoziedznieki sākuši izmantot bezmaksas spēles, ieskaitot Angry Birds, lai Android viedtālruņus pārvērstu par surogātpasta izsūtīšanas ierīcēm. Programmatūras, kas izsūtīja surogātpastu, kods bija apslēpts daudzās populārās spēlēs.

Pēc spēles uzstādīšanas kods tika aktivizēts un programmatūra sazinājās ar kādu interneta serveri, kurš uzturēja tālruņu numuru datubāzi, un sāka sūtīt surogātpastu, vēsta BBC. Medijs norāda, ka noziedznieki izmantojuši arī tādas populāras spēles kā Angry Birds Space, Need for Speed Most Wanted u. c.

Vispirms noziedznieki centušies izveidot surogātpasta izplatīšanas tīklu, cilvēkiem izsūtot tūkstošiem ziņojumu, kas piedāvājuši populāru Android spēļu bezmaksas versijas, noskaidrojusi interneta drošības kompānija Cloudmark.

Inficētās bezmaksas spēļu kopijas bijušas izvietotas uz servera Ķīnā un nav bijušas pieejamas oficiālajā Google Play tiešsaistes veikalā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēles Angry Birds radītājs – kompānija Rovio Entertainment Oy plāno veikt sākotnējo publisko piedāvājumu Helsinku biržā, lai piesaistītu līdzekļus kompānijas atdzimšanai septiņus gadus pēc tam, kad tā laida tirgū savu populārāko mobilo telefonu spēli, raksta Bloomberg.

IPO laikā tiks piedāvātas jaunas akcijas aptuveni 30 miljonu eiro vērtībā, taču uzņēmums neatklāj kopējos pārdošanas apjomus. Neoficiāli dati liecina, ka IPO apjoms varētu sasniegt 400 miljonus dolāru. Kompānijas kopējā vērtība, īstenojot IPO var sasniegt aptuveni 2 miljardus dolāru.

Mobilo tālruņu spēļu radītāji nereti nespēj atkārtot pirmās spēles gūtos panākumus, un vairāku kompāniju akcijas cenas pēc IPO ir sarukušas.

Saņemtā nauda var palīdzēt kompānijai finansēt arī Angry Birds Movie 2 uzņemšanu, kas plānota 2019.gadā. Kompānijas pirmā franšīzes filma tika rādīta pērn, iekasējot aptuveni 350 miljonus dolāru.

Rovio, kas ir Somijas kompānija, apgrozījums šā gada otrajā ceturksnī sasniedza 86,2 miljonus eiro, kas ir par 94% vairāk nekā pirms gada, bet spēļu biznesa daļa palielinājās par 65% līdz 61,3 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Draw Something kļuvusi par visātrāk augošo mobilo spēli, pārspējot Angry Birds

Lelde Petrāne, 05.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo tālruņu spēle Draw Something 50 dienu laikā lejupielādēta jau 50 miljonus reižu, atsaucoties uz spēles īpašnieces sniegto informāciju, ziņo BBC.

Zynga, kas pagājušajā mēnesī iegādājās spēles attīstītāju OMGPOP, paziņojusi, ka, pēc tās aplēsēm, šī kļuvusi par visu laiku visstraujāk augošo mobilo tālruņu spēli.

Vienkāršajā spēlē spēlētājiem ir jāveido zīmējumi.

Maksimumslodzes laikā Draw Something spēlētāji radot vairāk nekā 3000 zīmējumus sekundē.

Kompānija Apple, kas ražo tālruņus iPhone, BBC informējusi, ka tā neatklāj konkrētu spēļu lejupielādes rādītājus, tādēļ Zynga apgalvojumu nevarot pārbaudīt. Tomēr vērojams, ka Draw Something šobrīd pārspēj pat spēles Angry Birds turpinājumu Angry Birds Space.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas start-up ar jaunu biznesa stratēģijas spēli ies angliski un krieviski runājošos tirgos

Gunta Kursiša, 19.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas start-up Infinite Software izstrādājis ekonomiskās stratēģijas spēli Merc, ko piedāvā angļu un krievu valodā. Pašlaik spēle, kas izmantota par pamatu Merc izstrādei, lejupielādēta aptuveni 30 tūkstošus reizes, turklāt vislabāk to novērtējuši Vācijā un Krievijā, Db.lv stāstīja jaunuzņēmuma dibinātājs Jevģēnijs Latiševs.

Spēle Merc radīta, attīstot citu Infinite Software ekonomisko stratēģiju - Trader's Way, kas ir maksas spēle, kuras lejupielāžu skaits pārsniedzis 30 tūkstošus reižu. Merc pamatdoma ir tirgošanas ar precēm, to pirkšana un pārdošana visizdevīgākajos apstākļos, ko ietekmē gan pats spēlētājs, gan viņa oponenti. Spēles izstrādātāji Merc salīdzina ar šahu, kuru spēlējot ir jādomā vairāki gājieni uz priekšu. Uzvar tas, kuram izdevies gūt lielāko peļņu vai kura īpašumā ir iespaidīgākais preču klāsts.

Atšķirībā no tādām spēlēm kā, piemēram, ārkārtīgu popularitāti guvušie Angry Birds, Merc mērķauditorija ir cilvēki ar ekonomikas izglītību vai zināšanām, ekonomisko fakultāšu studenti vai ekonomikas interesenti un stratēģiju mīļi, stāsa spēles izstrādātāji. J. Latiševs norāda, ka «ideja spēlēt domājot un domāt spēlējot ir mūsdienīga», tādēļ potenciāli varētu šķist pievilcīga visiem ekonomiski aktīviem iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kompānija Rovio, kas pazīstama kā populārās viedtālruņu un planšetdatoru spēles Angry Birds veidotāja, nākusi klajā ar jaunu spēli Amazing Alex. Jaunais veikums tapis franšīzes ietvaros, vēsta BBC.

Patlaban Amazing Alex pieejama Apple un Android ierīču lietotājiem. Rovio norāda, ka nākotnē spēli varēs lietot arī Windows Phone piekritēji. Amazing Alex spēlētājiem nepieciešams izkārtot dažādus objektus, lai izveidotu ķēdes reakciju, tādējādi atrisinot dažādas mīklas.

Atšķirībā no citām Rovio spēlēm, Amazing Alex savu dzīvi sāka ārpus Somijas kompānijas. Amazing Alex priekšteci – spēli Casey’s Contraptions 2011. gadā izveidoja Kalifornijas spēļu studija Noel Llopis. Tomēr tā nekļuva īpaši populāra un izstrādātāji savas tiesības pārdeva Somijas Rovio.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Bezmaksas mobilās aplikācijas bateriju «noēd» ātrāk

Lelde Petrāne, 20.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezmaksas mobilās aplikācijas, kas izmanto trešo personu pakalpojumus, lai parādītu reklāmas, patērē ievērojami vairāk baterijas resursu, atsaucoties uz jaunu pētījumu, ziņo BBC.

Pētnieki analizējuši vairāku aplikāciju enerģijas patēriņu Android un Windows tālruņos.

Pētījuma rezultāti liecina, ka vienā gadījumā 75% no aplikācijas enerģijas patēriņa tika tērēti, darbinot reklāmas.

Pētnieki norāda, ka aplikāciju veidotājiem enerģijas optimizāciju vajadzētu uztvert nopietnāk.

Bezmaksas aplikācijām parasti ir iebūvētas reklāmas, lai izstrādātāji varētu pelnīt, neprasot naudu par aplikācijas lejupielādi. Taču pētnieki akcentē, ka izstrādātājiem vajadzētu padomāt divreiz, kad tie izmanto trešo personu reklāmas un analītikas pakalpojumus savās aplikācijās.

Pētījumā, kas veikts ASV, aplūkotas populāras aplokācijas, piemēram, Angry Birds un Facebook.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas uzņēmums Rovio Entertainment Ltd., slaveno Angry Birds spēļu veidotājs, paziņojis, ka likvidēs līdz pat 130 darbavietām, kas atbilst apmēram 16% no darbaspēka, ziņo The Wall Street Journal.

«Mēs veidojām savu komandu, pieņemot, ka notiks straujāka izaugsme nekā ir noticis īstenībā,» atzinusi pati kompānija.

Spēļu veidotājs norādījis, ka vislielāko izaugsmi turpmāk redz tieši spēlēs un patēriņa produktos, nevis citās nišās, kurās tas centies ielauzties.

Rovio un Angry Birds spēļu sērijai «spārnus apgriezusi» spēcīgā konkurence ar tādiem spēļu izstrādātājiem kā Supercell (Clash of Clans, Hay Day, and Boom Beach) un King Digital Entertainment (Candy Crush Saga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši, izmantojot Angry Birds popularitāti, izkrāpj tūkstošus

Ritvars Bīders, 24.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādai latviešu firmai piespriests 50 tūkstoš britu mārciņu liels sods pēc tam, kad atklājies šī firma bija izstrādājusi populāru lietojumprogrammu – Angry Birds, Cut The Rope, Assassin’s Creed – viltojumus, ar kuru palīdzību tika izkrāpta nauda no šo viltojumu lietotājiem Lielbritānijā.

Lietojumprogrammu viltojumi bija pieejami Google izstrādātajā Android tirgū (Google Play), kur tie lietotājiem tika pasniegti kā bezmaksas produkti ar atpazīstamiem nosaukumiem, ieskaitot populāro spēli Angry Birds, vēsta BBC.

Kad lietotājs lejupielādē programmatūru un mēģina to palaist, tā šķietami nedarbojas, tajā pat laikā uz konkrētā lietotāja tālruni tiek nosūtītas trīs paaugstinātas maksas īsziņas – katra piecu britu mārciņu apmērā. Šādas īsziņas tiek saņemtas ikreiz, kad lietotājs cenšas atvērt šķietami neejošo lietojumprogrammu. Turklāt īsziņas lietotājs neredz, tāpēc nepatīkamais pārsteigums atklājas vien brīdī, kad tiek saņemts kārtējais rēķins no operatora.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "EHR Mediju grupa" investējusi vairākus simtus tūkstošus eiro radiostacijas "Latviešu hiti" FM apraides izveidē, informē "EHR Mediju grupa" līdzīpašnieks un attīstības vadītājs Guntars Traubergs.

Būtiskākās investīcijas veiktas "Latviešu hiti" FM apraides tīkla iegādei septiņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Smiltenē, Limbažos, Liepājā un Jēkabpilī. Radio "Latviešu Hiti" ir dzirdami Rīgā (101.0 FM), Valmierā (103.4 FM), Cēsīs (104.7 FM), Smiltenē (103.1 FM), Limbažos (103.0 FM), Liepājā (93.5 FM) un Jēkabpilī (93.4 FM).

Kopējais veikto investīciju apjoms, atbalstot vietējos mūziķus un pandēmijā cietušo izklaides industriju, ir vairāki simti tūkstoši eiro, bet noslēgto līgumu nosacījumi liedz atklāt precīzas darījumu summas. G.Traubergs pauda pārliecību, ka investīcijas atmaksāsies, jo šādā veidā tiks sniegta atbilde uz sabiedrībā augošo pieprasījumu klausīties dziesmas dzimtajā valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sadarbībā ar britu inovatīvo tehnoloģiju «start-up» kompāniju inkubatoru TechHub Rīgā taps īpaša darba un tikšanās vieta jauno tehnoloģiju uzņēmumiem TechHub Riga. Tā ir specifiska kopā strādāšanas vide, balstīta uz pieredzes apmaiņu un koleģiālu izpalīdzēšanu.

TechHub veidotāji Latvijā ir īpaši lepni par šo notikumu, jo šī ir pirmā tā filiāle ārpus Lielbritānijas, apsteidzot līdzīgu filiāļu atklāšanas Ņujorkā, Sanfrancisko un Berlīnē.

TechHub koncepts paredz iespēju jaunajiem uzņēmējiem par simbolisku samaksu īrēt kopīgas telpas ar citiem nozares brāļiem, daloties ne tikai ar izmaksām, bet arī ar idejām. Bezpeļņas organizācija TechHub Riga atradīsies 400 kvadrātmetru telpās Citadeles ielā 12.

«Līdzīgi domājošie ir galvenā pasākuma vērtība,» uzsver Ernests Štāls, «start-up» entuziasts, kurš līdz šim jau bijis aktīvs vairāku citu jauno uzņēmēju atbalsta pasākuma organizators.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Candy Crush izstrādātāja vērtība nogāžas par piektdaļu

Žanete Hāka, 14.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālo tīklu un mobilo telefonu spēļu izstrādātāja King Digital Entertainment akcijas cena saruka pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par sliktākiem otrā ceturkšņa ieņēmumiem nekā gaidīts, jo mazinājās Candy Crush Saga ienākumi, raksta Reuters.

Kompānija plāno, ka ieņēmumi šajā gadā sasniegs 2,25-2,35 miljardus ASV dolāru. Iepriekš tika paredzēti ienākumi 2,55-2,65 miljardu eiro apmērā.

King otrā ceturkšņa rezervācijas, kas liecina par nākotnes ieņēmumiem, bija 611 miljoni dolāru, kas ir par 27% vairāk nekā pirms gada, tomēr tas ir mazāk nekā pagājušajā ceturksnī, kad tā ziņoja par rezervācijām 641,1 miljona eiro apmērā. Kopumā 2. ceturksnī uzņēmuma ienākumi sasniedza 594 miljonus dolāru, salīdzinot ar 456 miljoniem dolāru pirms gada.

King paziņoja arī par speciālo dividenžu 150 miljonu ASV dolāru apmērā jeb 46,9 centus par akciju izmaksu.

Pēc šiem paziņojumiem uzņēmuma akcijas cena saruka par 22% līdz 18,2 dolāriem par akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Digitālais nodoklis valstu interešu krustugunīs

Rūta Kesnere - DB komentāru nodaļas redaktore, 12.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bez godīgiem nodokļiem lielajām interneta tehnoloģiju kompānijām mēs piedzīvosim valstu, kādas mēs tās pazīstam, beigas. Ar tādu virsrakstu pērnā gada nogalē klajā nāca laikraksts The Guardian, rakstot par ES digitālā nodokļa neveiksmēm.

Šis nodoklis pašlaik ir viena no ES TOP aktualitātēm, taču vismaz pagaidām izskatās, ka vienošanos panākt būs teju neiespējami. Proti, gan Eiropas Komisija, gan vairākas dalībvalstis – Francija, Spānija, Lielbritānija – ir runājušas par nepieciešamību aplikt ar nodokļiem tādas lielās interneta tehnoloģiju firmas kā Amazon, Google, Facebook u.c. Īpaši par šāda nodokļa nepieciešamību iestājas Francijas prezidents Emanuels Makrons, kura jaunākais priekšlikums, līdztekus ar vairākām citām valstīm, ir aplikt lielās interneta kompānijas, kuru apgrozījums pārsniedz noteiktu slieksni, ar 3% nodokli no apgrozījuma. Turklāt nodokļa sadalīšanā starp valstīm tiktu ņemts vērā tas, kur atrodas lietotājs, nevis kur izvietota kompānijas galvenā mītne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bijušais Marvel vadītājs aizvedīs «Dusmīgos putnus» līdz kinoteātriem

Jānis Rancāns, 06.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārās mobilo ierīču spēles «Dusmīgie putni» (Angry Birds) tapšanā piedalīsies bijušais Marvel Studios priekšsēdētājs Deivids Maisels, bet pati filma kinoteātros varētu parādīties jau 2014. gadā, vēsta Wired.

«Ir jau daudz runāts par «Dusmīgo putnu» filmas tapšanu un beidzot process ir sācies,» stāstīja bijušais Marvel priekšsēdētājs. D. Maisels ir piedalījies tādu Marvel filmu tapšanā, kā Iron Man, Hulk, Thor un Captain America: The First Avenger.

Ir tikai pašsaprotami radīt filmu, kas balstīta pasaulslavenā spēlē, norāda D. Maisels. «Cilvēki spēlējas ar šiem sešiem putniem nepārtraukti un tas rada emocionālu saikni. Es esmu ļoti sajūsmināts par to, ka varu šo produktu izvērst arī Holivudā.»

Runas par to, ka «Dusmīgie putni» varētu tikt ekranizēti parādījās jau jūnija sākumā, kad spēles izstrādātāji, kompānija Rovio, iegādājās Somijas animāciju filmu studiju Kombo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar Somijas kompānijas Rovio Entertainment, kas izstrādājusi slaveno spēli Angry Birds, plaukst un zeļ visa valsts spēļu ražošanas industrija. Sevišķi labi iet spēlītēm, ko var ielādēt viedtālruņos. Bloomberg ziņo, ka uzplaukumu piedzīvo arī tādu spēļu kā Clash of Clans, Hay Day un Hill Climb Racing izstrādātāji. Visām šīm spēlēm, piemēram, Apple aplikāciju veikalā ir miljoniem lejupielāžu.

Tieši spēļu industrija kopš 2000. gada faktiski katru 12 mēnešu periodu bijusi visstraujāk augošā industrija izklaides sektorā. Tās apjoms 2011. gadā novērtēts 65 miljardu dolāru apjomā, kas ir vairāk nekā mūzikas ierakstu industrija un drīzumā varētu pārspēt pat filmu industriju, ziņo Reuters.

Investoru vēlme iesaistīties šajā strauji augošajā un pelnošajā biznesā ir tikai saprotama. Sevišķi strauja spēļu industrijas izaugsme tiek prognozēta Somijā, kur, pēc ekspertu domām, tā tuvāko gadu laikā katru gadu varētu pieaugt aptuveni par 50%. Somijā šobrīd esot ap 90 spēļu kompānijām, kur tikai 50% ir vecākas par diviem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas mobilo maksājumu sistēmu izstrādātājam Fortumo izdevies piesaistīt Intel Capital un Greycroft Partners investīcijas, teikts kompānijas oficiālajā blogā.

Fortumo sniedz iespējas lietojumprogrammu un spēļu ražotājiem iekasēt naudu no savu produktu lietotājiem, izmantojot mobilo sakaru norēķinus vairāk nekā 70 valstīs. Fortumo ir biroji Igaunijā, Sanfrancisko un Pekinā.

Līdz šim Fortumo lielākais īpašnieks bija Igaunijas mobilo risinājumu kompānija Mobi Solutions, un pēc Intel Capital un Greycroft Partners investīcijām, Mobi Solutions saglabās savu pozīciju kā viens no uzņēmuma dalībniekiem.

Vienlaikus ar paziņojumu par jaunu investoru piesaisti Fortumo pavēstījis par jaunu līgumu slēgšanu ar divām pasaulē atzītām telekomunikāciju grupām – Vodafone Group un China Mobile. Līdz šim Fortumo klientu sarakstā ietilpa tādas kompānijas kā Angry Birds izstrādātājs Rovio, Badoo, spēļu izstrādātājs Zeptolab, Gameloft un Votsu.

Komentāri

Pievienot komentāru