Citas ziņas

Apbalvos konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts" nominācijas "Mežs un sabiedrība" laureātus Zemgales reģionā

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Šodien, 14.septembrī, akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" Vidusdaugavas mežsaimniecības izpilddirektors Jānis Belickis apbalvos konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts" nominācijas "Mežs un sabiedrība" Zemgales laureātus - Vecumnieku pagastu. Šogad konkursa nominācijas "Mežs un sabiedrība" laureāti Zemgalē ir Vecumnieku pagasts, Kurzemē - Rojas pagasts, Latgalē - Andrupenes pagasts, Vidzemē - Vecpiebalgas pagasts un Pierīgas reģionā - Limbažu pagasts. Konkursa moto: "Mūsu pagasts-mūsu lepnums".

Jau ceturto gadu konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts" nolikumā ir iekļauta nominācija "Mežs un sabiedrība". Nominācijas ietvaros pagastos tika vērtēta koka kā videi draudzīga materiāla izmantošana, pagasta un nozares institūciju, organizāciju sadarbība (Meža dienu, konkursu, talku, ar meža uguns apsardzību saistīto jautājumu, u.c. pasākumu rīkošanā) sabiedrības, t.sk. meža īpašnieku, informēšanā, meža vides sakārtotība un meža ainavas izmantošana, izglītojošo pasākumu organizēšana par mežu un jauno stādījumu ierīkošana. Nomināciju "Mežs un sabiedrība" vērtēja Zemkopības ministrijas, Valsts meža dienesta, a/s "Latvijas valsts meži" un Latvijas Kokrūpniecības federācijas pārstāvji.

Vecumnieku pagasts ir Zemgalei neraksturīgs pagasts - tas nevar lepoties ar izciliem dabas un kultūrvēsturiskajiem objektiem, bet pusi tā teritorijas klāj meži. Pagasta iedzīvotāji ir iecienījuši atpūtu pie dabas - mežā un pie ūdeņiem. Lai vairotu šīs iespējas, ir apzināti ievērojamākie dabas objekti, tiek kopts un labiekārtots parks un pagastā iedzīvotāju atpūtai izveidoti pat mākslīgi ezeri. Sadarbībā ar Valsts meža dienesta un a/s "Latvijas valsts meži" darbiniekiem ierīkotas vairākas atpūtas vietas mežā. Vēlējums pagasta pašvaldībai - attīstīt Misas vidusskolas skolēnu ideju par velotūrisma takas izveidi un labiekārtošanu, lai ikviens interesents un dabas tūrisma cienītājs pamanītu Vecumnieku pagastu un varētu labāk to iepazīt .

Kā balva nominācijas "Mežs un sabiedrība" laureātiem paredzēta divu dienu ekskursija 25 pagasta jauniešiem uz interesantākajiem meža nozares objektiem šā gada 12.-13.oktobrī. Visiem ekskursiju dalībniekiem tiek plānots informatīvi izklaidējošs vakara pasākums Ogres Meža tehnikumā.

Konkursam "Sakoptākais Latvijas pagasts 2007" ir 17 rīkotāji: Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Zemnieku savienība, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts un 11 ministrijas - Satiksmes, Kultūras, Labklājības, Zemkopības, Ekonomikas, Vides, Izglītības un zinātnes, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības, Bērnu un ģimenes lietu un Iekšlietu ministrija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apbalvos konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts" nominācijas "Mežs un sabiedrība" laureātus Vidzemes reģionā

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 31.augustā Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua apbalvos konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts" nominācijas "Mežs un sabiedrība" Vidzemes reģiona laureātus - Vecpiebalgas pagastu. Šogad konkursa nominācijas "Mežs un sabiedrība" laureāti Zemgales reģionā ir Vecumnieku pagasts, Kurzemes reģionā - Rojas pagasts, Latgales reģionā - Andrupenes pagasts, Vidzemes reģionā - Vecpiebalgas pagasts un Pierīgas reģionā - Limbažu pagasts. Konkursa moto: "Mūsu pagasts-mūsu lepnums".

Jau ceturto gadu konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts" nolikumā ir iekļauta nominācija "Mežs un sabiedrība". Nominācijas ietvaros pagastos tika vērtēta koka kā videi draudzīga materiāla izmantošana, pagasta un nozares institūciju, organizāciju sadarbība (Meža dienu, konkursu, talku, ar meža uguns apsardzību saistīto jautājumu, u.c. pasākumu rīkošanā) sabiedrības, t.sk.meža īpašnieku, informēšanā, meža vides sakārtotība un meža ainavas izmantošana, izglītojošo pasākumu organizēšana par mežu un jauno stādījumu ierīkošana. Nomināciju "Mežs un sabiedrība" vērtēja Zemkopības ministrijas, Valsts meža dienesta, a/s "Latvijas valsts meži" un Latvijas Kokrūpniecības federācijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkursā Sakoptākais Latvijas pagasts 2008 Zemgalē uzvar Glūda

Vēsma Lēvalde, 21.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 18.jūlijā, noslēdzās konkursa Sakoptākais Latvijas pagasts 2008 vērtēšana Zemgalē, kur kopvērtējumā visvairāk punktu ieguva un par šā gada sakoptāko pagastu tika atzīts Jelgavas rajona Glūdas pagasts.

Zemgales vērtēšanas komisiju vada Valkas rajona Trikātas pagasta padomes priekšsēdētāja Cilda Purgale.

Glūda ir uzvarējusi divās nominācijās:

1) Bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts (vērtē un apbalvo Bērnu un ģimenes lietu ministrija) un

2) Stipra pilsoniskā sabiedrība lauku apvidos (ĪUMSIL sekretariāts).

Aizkraukles rajona Valles pagasts ir uzvarējis piecās nominācijās:

1) Mežs un sabiedrība (ZM, Valsts meža dienests, a/s „Latvijas valsts meži” un Latvijas Kokrūpniecības federācija);

2) Izglītība un sports (IZM);

3) Vides aizsardzība (Vides ministrija);

4) Sakoptākā uzņēmējdarbības vide (EM) un

5) Par veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu pagasta iedzīvotājiem (Veselības ministrija).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakoptākais Latvijas pagasts 2008 Pierīgā -Mālpils

, 25.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 24. jūlijā, noslēdzās konkursa Sakoptākais Latvijas pagasts 2008 vērtēšana Pierīgā, kur kopvērtējumā sīvā cīņā ar Pūri par šā gada sakoptāko pagastu tika atzīts Rīgas rajona Mālpils pagasts.

Mālpils ir uzvarējis sešās nominācijās:

1) Zemkopība un lauku vide (ZM, LLKC un LOSP),

2) Izglītība un sports (IZM);

3) Kultūrvides veidošana pašvaldībā (Kultūras ministrija);

4) Sociālais darbs pašvaldībā (LM),

5) Stipra pilsoniskā sabiedrība lauku apvidos (ĪUMSIL sekretariāts)

6) E-pārvaldes ieviešana Latvijas pagastos (ĪUMEPL sekretariāts).

Tukuma rajona Pūres pagasts uzvarējis sešās nominācijās:

1) Pagasta attīstības iespējas (vērtē un apbalvo RAPLM);

2) Mežs un sabiedrība (ZM, Valsts meža dienests, a/s Latvijas valsts meži un Latvijas Kokrūpniecības federācija);

3) Vides aizsardzība (Vides ministrija);

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakoptāko pagastu konkursā Kurzemē uzvar Roja, Latgalē - Višķi

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 9.augustā, noslēdzās konkursa Sakoptākais Latvijas pagasts 2007 2.kārtas vērtēšana Kurzemē un Latgalē. Kurzemē par sakoptāko pagastu ir kļuvis Rojas pagasts un Latgalē – Višķu pagasts, Db.lv informēja Latvijas Pašvaldību savienības padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dace Zvirbule.

Jau ziņots, ka Zemgalē par sakoptāko pagastu ir kļuvis Vecumnieku pagasts, Rīgas reģionā kopvērtējumā uzvarējis Limbažu pagasts, bet Vidzemē – Trikātas pagasts.

Līdz ar to konkursa vērtēšana ir noslēgusies, un 17.augustā pulksten 10 Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) notiks Rīcības komitejas sēde, kurā tiks analizēti konkursa rezultāti un ieplānoti noslēguma pasākumi. Konkursa 2.kārtā piedalījās 16 pagasti.

Šogad konkurss Sakoptākais Latvijas pagasts notiek jau 13.reizi un tā devīze ir "Mūsu pagasts – mūsu lepnums!" Konkursā tika aicinātas piedalīties visas pagastu un novadu, kuru teritorijā neietilpst pilsētas, pašvaldības. Konkurss notiek divās kārtās: 1.kārta notiek rajonu mērogā, 2.kārta – katrā Latvijas plānošanas reģionā (Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, Latgales un Rīgas reģionā). Dalībai 2.kārtā nedrīkstēja izvirzīt 2005. un 2006.gada 2.kārtas uzvarētājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkursā Sakoptākais Latvijas pagasts 2008 Kurzemē uzvar Lauciene

Vēsma Lēvalde, 18.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 17.jūlijā, noslēdzās konkursa Sakoptākais Latvijas pagasts 2008 vērtēšana Kurzemē, kur kopvērtējumā visvairāk punktu ieguva un par šā gada sakoptāko pagastu tika atzīts Talsu rajona Laucienes pagasts.

Lauciene ir uzvarējuši sešās nominācijās:

1) Pagasta attīstības iespējas (vērtē un apbalvo RAPLM);

2) Izglītība un sports (IZM);

3) Vides aizsardzība (Vides ministrija);

4) Ceļi un ielas (Satiksmes ministrija);

5) Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā (Iekšlietu ministrijas VUGD) un

6) Stipra pilsoniskā sabiedrība lauku apvidos (ĪUMSIL sekretariāts).

Saldus rajona Lutriņu pagasts Laucienei min uz papēžiem ar nedaudz mazāku punktu skaitu kopvērtējumā, toties ar uzvaru veselās septiņās nominācijās:

1) Zemkopība un lauku vide (ZM, LLKC un LOSP);

2) Mežs un sabiedrība (ZM, Valsts meža dienests, a/s Latvijas valsts meži un Latvijas Kokrūpniecības federācija);

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatā 27.aprīlī apstiprināts Normunds Staņēvičs. Jaunajā amatā Normunds Staņēvičs darbu uzsāks šā gada 8.maijā.

Normunds Staņēvičs ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā un administrēšanā Rīgas Ekonomikas augstskolā (Stockholm School of Economics in Riga). Iepriekš ieņēmis vadošus amatus uzņēmumos Food Union un A/S Diena. Šobrīd ir padomes loceklis uzņēmumā Hortex.

Iezīmējot turpmāko Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas attīstības vīziju Normunds Staņēvičs uzsver: "Esmu pārliecināts, ka kopā ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas profesionālo komandu, apvienojot pieredzi, spēsim kļūt par līderiem Latvijas medicīnas aprūpes sistēmā, tādējādi nodrošinot uz pierādījumiem un inovācijām balstītu izcilību pacientu ārstēšanā un aprūpē, kā arī pētniecības un mūžizglītības nodrošināšanā. Šajos nozarei izaicinošajos laikos mana prioritāte saskan ar slimnīcas misiju - augsta līmeņa veselības aprūpes pakalpojumi, kā arī esošā un topošā ārstniecības personāla izglītošanu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Staķe sveiks Vecumnieku pagastu - iedzīvotājus sociāli atbalstošāko pašvaldību Zemgales novadā

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministre Dagnija Staķe šodien dosies uz Bauskas rajonu, lai konkursa Sakoptākais Latvijas pagasts 2007 noslēguma pasākumā sveiktu Vecumnieku pagastu kā iedzīvotājus sociāli atbalstošāko pašvaldību Zemgales novadā.

"Es patiesi lepojos, ka Vecumnieku pagastu mēs varam saukt par Zemgales novada iedzīvotājus sociāli atbalstošāko pašvaldību. Šis goda nosaukums iegūts ar lielu un neatlaidīgu darbu, veidojot un uzturot pozitīvu sociālo vidi," uzsver labklājības ministre D.Staķe.

Ministre Vecumnieku pagastam pasniegs dāvanu karti 300 Ls vērtībā un Labklājības ministrijas atzinības rakstu.

Vecumnieku pagastā papildus sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības pieejamībai, tiek sniegts arī daudzpusīgs atbalsts ģimenēm. Piemēram, pagastā strādā 3 sociālie darbinieki, no tiem viens ir specializējies darbā ar ģimenēm un bērniem. Tāpat šogad izveidota subsidētā darba vieta cilvēkam ar invaliditāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 pretendenti nominācijā Inženierbūve pārbūve

Zane Atlāce-Bistere, 01.03.2021

Piķurgas tilta pārbūve. Pasūtītājs VAS LVC, projekts Inženierbūve, būvnieks Būvinženieris, būvuzraudzība Firma L4.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemti gandrīz 140 pieteikumi, informēja biedrības "Building Design and Construction Council" valdes locekle Agrita Lūse.

Balvas tiek piešķirtas kopumā 10 nominācijās. Db.lv piedāvā balvas pretendentus aplūkot galerijās atsevišķās nominācijās. Šoreiz ieskatam nominācijā "Inženierbūve pārbūve" pieteiktie objekti.

  • Nominācijas "Restaurācija" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna dzīvojamā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Koka būve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Ražotne" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna sabiedriskā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Fasāžu atjaunošana" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Pārbūve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Inženierbūve - jaunbūve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Teritorijas labiekārtojums" pretendentus skaties šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Zemgalē savu uzvaras gājienu turpina mazkapitāla SIA

Žanete Hāka, 20.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzīgi kā citviet Latvijā, arī Zemgalē savu uzvaras gājienu aizvien turpina mazkapitāla SIA, jo kopš 2010. gada maija, kad tiek piedāvāta šāda iespēja, reģionā reģistrēta jau 2841 SIA ar samazinātu pamatkapitālu, liecina Lursoft apkopotie dati.

Pēdējo gadu laikā Zemgale straujāko jaunreģistrēto uzņēmumu skaita pieaugumu piedzīvojusi 2011. gadā, kad reģionā reģistrēti 1162 jauni uzņēmumi. Piedevām šajā gadā arī zemāko punktu piedzīvojis likvidēto uzņēmumu skaits.

2011. gadā, ņemot vērā jaunreģistrēto un likvidēto uzņēmumu skaitu, reģiona uzņēmēju pulks paplašinājies par 815 komersantiem, kas ir vērā ņemams pieaugums pēc 2010. gada, kad Zemgales uzņēmumu skaits audzis vien par 371. Gan 2012., gan 2013. gadā reģionā bijusi vērojama stabilitāte, uzņēmēju skaitam attiecīgi katru gadu palielinoties par 600 uzņēmumiem, savukārt šogad, visticamāk, līdzšinējās tendences strauji mainīsies, jo līdz 1. oktobrim reģionā likvidēts jau 521 uzņēmums, kas ir augstākais rādītājs visā apskatītajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 pretendenti nominācijā Teritorijas labiekārtojums

Zane Atlāce-Bistere, 26.02.2021

Salacgrīvas kultūras nama teritorijas labiekārtošana, Ostas iela 3, Salacgrīva. Pasūtītājs Salacgrīvas novada dome, projekts Zaļais ezis, būvnieks SANART, būvuzraugs LATME Company.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemti gandrīz 140 pieteikumi, informēja biedrības "Building Design and Construction Council" valdes locekle Agrita Lūse.

Balvas tiek piešķirtas kopumā 10 nominācijās. Db.lv piedāvā balvas pretendentus aplūkot galerijās atsevišķās nominācijās. Šoreiz ieskatam nominācijā "Teritorijas labiekārtojums" pieteiktie objekti.

  • Nominācijas "Restaurācija" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna dzīvojamā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Koka būve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Ražotne" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna sabiedriskā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Fasāžu atjaunošana" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Pārbūve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Inženierbūve - jaunbūve" pretendentus skaties šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 pretendenti nominācijā Inženierbūve - jaunbūve

Zane Atlāce-Bistere, 25.02.2021

Liepājas ostas pievadceļi. Pasūtītājs LSEZ, projekts Projekts 3, būvnieks CTB, būvuzraudzība Isliena – V.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemti gandrīz 140 pieteikumi, informēja biedrības "Building Design and Construction Council" valdes locekle Agrita Lūse.

Balvas tiek piešķirtas kopumā 10 nominācijās. Db.lv piedāvā balvas pretendentus aplūkot galerijās atsevišķās nominācijās. Šoreiz ieskatam nominācijā "Inženierbūve - jaunbūve" pieteiktie objekti.

  • Nominācijas "Restaurācija" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna dzīvojamā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Koka būve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Ražotne" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna sabiedriskā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Fasāžu atjaunošana" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Pārbūve" pretendentus skaties šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kariņš uzdevis vērtēt LVM padomes un valdes locekļu atlases atbilstību labas pārvaldības principiem

LETA, 12.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir uzdevis Zemkopības ministrijai (ZM) izvērtēt Pārresoru koordinācijas centra (PKC) uzdevumā tapušo auditorkompānijas "KPMG Baltics" ziņojumu par VAS "Latvijas valsts meži" valdes un padomes locekļu atlases atbilstību labas korporatīvās pārvaldības principiem un lemt par atbilstošu rīcību, pavēstīja premjera birojā.

Ziņojumā konstatēts, ka "Latvijas valsts mežu" valdes un padomes locekļu atlases procesos ir bijušas atkāpes no PKC vadlīnijām un rīcība, kas ir ietekmējusi amatu konkursu rezultātus.

PKC, balstoties uz minēto ziņojumu, pilnveidos normatīvus attiecībā uz valsts kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu atlasi.

Vienlaikus LVM padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis pauda gandarījumu, ka atbilstoši minētajam pētījumam kompānijas valdes nominācijas process ir bijis tiesisks, atbilstošs normatīvu prasībām un nav konstatēti nominācijas procesa regulējošo prasību pārkāpumi.

Savukārt attiecībā uz PKC vadlīnijām, kurām ir rekomendējošs raksturs, LVM padome uzskata, ka būtu lietderīgi vienādot izpratni par tām, lai ikvienā līdzvērtīgā atlases procesā - gan LVM, gan citos uzņēmumos - šīs vadlīnijas būtu piemērojamas līdzīgā veidā, bez dažādām interpretācijas iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 pretendenti nominācijā Pārbūve

Zane Atlāce-Bistere, 24.02.2021

Daudzstāvu dzīvojamā un biroja ēka Bruņinieku iela 76 Rīga. Pasūtītājs KAVITA, projekts AR.4, būvnieks EKOTEH BŪVE.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemti gandrīz 140 pieteikumi, informēja biedrības "Building Design and Construction Council" valdes locekle Agrita Lūse.

Balvas tiek piešķirtas kopumā 10 nominācijās. Db.lv piedāvā balvas pretendentus aplūkot galerijās atsevišķās nominācijās. Šoreiz ieskatam nominācijā "Pārbūve" pieteiktie objekti.

  • Nominācijas "Restaurācija" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna dzīvojamā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Koka būve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Ražotne" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna sabiedriskā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Fasāžu atjaunošana" pretendentus skaties šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Rīgas pilsētas izpilddirektora amata kandidātu novērtēšanas process un domes vadība un nominācijas komisija par pamērotāko amatam atzinusi Jāni Langi.

"Pārmaiņu koalīcija jau parakstot koalīcijas līgumu vienojās, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors tiks meklēts atklātā konkursā, piesaistot kādu no lielajām, starptautiskajām personālvadības kompānijām. Bija jāizveido prestiža, cienījama nominācijas komisija, kā arī mēs pieaicinājām neatkarīgu novērotāju. Komisija uzsāka savu darbu uzreiz kā bija beidzies pieteikuma termiņš. Atgādinu, ka šis termiņš pat tika pagarināts, lai palielinātu kandidātu skaitu," sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Rīgas mērs pastāstīja, ka vakar nominācijas komisija sēdē vienojusies izpilddirektora amatam virzīt Jāni Langi, jo viņš ieguvis konkursā vislielāko punktu skaitu. Gadījumā, ja Lange negūs deputātu atbalstu domes sēdē, kurā lems par Langes iecelšanu amatā, komisija ir izvirzījusi vēl divus rezerves kandidātus. Ja arī šie kandidāti negūs atbalstu, konkurss būs jāsludina no jauna.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 pretendenti nominācijā Fasāžu atjaunošana

Zane Atlāce-Bistere, 23.02.2021

Baznīcas iela 14, Rīga. Pasūtītājs Simanbaltic Property Management, projekts MERU arhitekti, būvnieks P un P Būve.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemti gandrīz 140 pieteikumi, informēja biedrības "Building Design and Construction Council" valdes locekle Agrita Lūse.

Balvas tiek piešķirtas kopumā 10 nominācijās. Db.lv piedāvā balvas pretendentus aplūkot galerijās atsevišķās nominācijās. Šoreiz ieskatam nominācijā "Fasāžu atjaunošana" pieteiktie objekti.

  • Nominācijas "Restaurācija" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna dzīvojamā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Koka būve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Ražotne" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna sabiedriskā ēka" pretendentus skaties šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

FOTO: Apbalvoti 2018. gada lielākie nodokļu maksātāji Latvijā

Zane Atlāce - Bistere, 18.04.2019

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, AS «UPB» pārstāve ar saņemto balvu kategorijā «2018.gada lielo nodokļu maksātāju grupā kā lielākais nodokļu maksātājs Kurzemes plānošanas reģionā» un finanšu ministrs Jānis Reirs VID Lielo nodokļu maksātāju svinīgajā apbalvošanas ceremonijā.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Lielo nodokļu maksātāju apbalvošanas pasākumā godināti 2018.gada Latvijas lielākie nodokļu maksātāji 22 dažādās nominācijās, informē VID.

«Jūs esat mūs lepnums, kas ne tikai nodrošina darba vietas, riskē, attīstās, smagi strādā, bet arī nodrošina visas Latvijas dzīvotspēju. Jūsu biznesa veiksme un līdz ar to arī godprātīgi nomaksātie nodokļi ir ieguldījums mūsu valsts attīstībā. Tas ir atbildības, godprātības, pienākuma apziņas un ilgtspējas piemērs,» klātesošos uzrunāja finanšu ministrs Jānis Reirs.

«Valsts budžeta naudu nerada kādi mistiski rūķi, tāpat to nedrukā ne VID, ne Finanšu ministrijā un pat ne Ministru kabinetā. Tā ir uzņēmumu un iedzīvotāju samaksātā nauda. Šī ir reize, kas saku paldies jums – lielie nodokļu maksātāji – par jūsu darbu, par jūsu uzticību Latvijai, par jūsu godaprātu, apmaksājot dažādas mūsu valsts attīstībai un pat pastāvēšanai būtiskas vajadzības,» atzina VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 pretendenti nominācijā Jauna sabiedriskā ēka

Zane Atlāce-Bistere, 22.02.2021

Kultūras centrs Ulbrokas Pērle Institūta iela 3, Ulbroka. Pasūtītājs Stopiņu novada dome, projekts Renāte Truševska, būvnieks Arčers, būvuzraudzība PA Campaign un AS R.A.J.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemti gandrīz 140 pieteikumi, informēja biedrības "Building Design and Construction Council" valdes locekle Agrita Lūse.

Balvas tiek piešķirtas kopumā 10 nominācijās. Db.lv piedāvā balvas pretendentus aplūkot galerijās atsevišķās nominācijās. Šoreiz ieskatam nominācijā "Jauna sabiedriskā ēka" pieteiktie objekti.

  • Nominācijas "Restaurācija" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna dzīvojamā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Koka būve" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Ražotne" pretendentus skaties šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies nominācijas komisijas darbs konkursā uz AS "Latvenergo" valdes locekļu amatiem, informē uzņēmumā.

Nominācijas komisija ir novērtējusi kandidātu stratēģisko redzējumu, plānošanas un organizēšanas prasmes, orientāciju uz rezultātu, lēmumu pieņemšanu, pozitīvu attiecību veidošanas kompetences, darbinieku attīstīšanas, komandas vadīšanas prasmes, pārmaiņu vadīšanas pieredzi, orientāciju uz attīstību, prezentēšanas prasmes, kā arī veikusi reputācijas risku novērtējumu.

Nominācijas komisija balsojumā 2021. gada 31. maijā uzņēmuma padomei apstiprināšanai amatā izvirzījusi kandidātus ar augstākajiem novērtējumiem katrā amata pozīcijā: trīs kandidātus uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatam, divus kandidātus valdes locekļa (atbildība par ražošanu) amatam un trīs kandidātus valdes locekļa ( atbildība par komercdarbību) amatam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pasažieru vilciens megalīgumu ar CAF parakstīs mēneša laikā; pirmo vilcienu redzēsim 2013. gadā

Māris Ķirsons, 25.10.2011

AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdis Nils Freivalds piedalās AS "Pasažieru vilciens" rīkotajā preses konferencē Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā uz perona, kurā informē par jauno vilcienu iegādes tālāko gaitu.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs atļāvis a/s Pasažieru vilciens slēgt līgumu ar konkursā uzvarējušo Spānijas Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF), un, kā šorīt preses konferencē informēja Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds, līgums tiks parakstīts aptuveni mēneša laikā.

Tādējādi noslēdzas teju divus gadus ilgušais jaunu pasažieru vilcienu iepirkuma konkurss, kurā bez sūdzībām IUB ir notikusi arī Pasažieru vilciena (PV) valdes nomaiņa, veiktas vairākārtējas konkursa nolikuma izmaiņas.

Šobrīd sākts darbs pie dokumentācijas, lai vilcienus iepirktu.

Pirmais testa vilciens Latvijā varētu nonākt 2013. gadā, bet regulārus pārvadājumus ar jaunajiem vilcieniem var gaidīt 2014. gadā.

Konkursa pirmajā kārtā pieteicās trīs pretendenti -CAF (Spānija), a/s RVR sadarbībā ar Bombardier un Stadler Bussnang AG (Šveice). Visi pretendenti ieguva tiesības startēt otrajā kārtā. Tiesa, vienam pretendentam RVR sadarbībā ar Bombardier tiek izvirzīts nosacījums, proti, RVR sadarbības partnerim Bombardier būs jāuzņemas atbildība par iepirkuma līguma izpildi. Otrajā kārtā savu piedāvājumu iesniedza tikai CAF.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Dienas bizness kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru uzsācis reģionālo konferenču ciklu, kuras laikā šodien Jelgavā tiks godināti Zemgales novada straujāk augošie uzņēmumi 2007. gadā.

Šodien Jelgavā tiek suminātas Zemgales novada Gazeles. Zemgales Gazeļu vidējais apgrozījums pērn sasniedzis 1.79 milj. Ls. Interesanti, ka vecākā Zemgales Gazele reģistrēta 1991. gadā, bet jaunākā - 2005. gadā. Vidējais Zemgales Gazeļu apgrozījuma pieaugums no 2005.-2007. gadam ir 428% (iepriekš – 374%). Vidējā Zemgales Gazeļu rentabilitāte 2007. gadā ir bijusi 10% (iepriekš – 6%). Zemgales straujāk augošie uzņēmumi - Gazeles mīt četros (nav Dobeles raj.) novada rajonos.

Zemgales Gazeles lielāko tiesu ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību un zemnieku saimniecības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasta darba laiki svētkos

, 19.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 24., 25., 26. un 31.decembrī, kā arī 1.janvārī lielākā daļa pasta nodaļu visā Latvijā strādās pēc īpašā svētku režīma. Atgādinām, ka abonēt presi pasta nodaļās un pie pastnieka varēs līdz 22.decembrim, bet modernizētajās pasta nodaļās – līdz 29.decembrim, informē VAS Latvijas Pasts.

Svētku dienās pēc svētku grafika strādās sekojošas pasta nodaļas:

Rīgas reģionā

24. un 31.decembrī visas Rīgas un Rīgas reģiona pasta nodaļas būs slēgtas, izņemot Rīgas 8. pasta nodaļu, kas strādās no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00, Rīgas 17., 22., 25., 50. pasta nodaļu, kas strādās no plkst.10.00 līdz plkst. 22.00, Rīgas 18. pasta nodaļu, kas strādās no plkst. 9.30 līdz plkst. 20.00, Rīgas 20. pasta nodaļu, kas strādās no plkst. 9.00 līdz plkst. 22.00, un Pasta centru Sakta, kas strādās no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00. Kauguru 1. pasta nodaļa strādās no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00, bet Ogres 2. pasta nodaļas darbalaiks šajā dienā būs no plkst. 9.00 līdz 16.00.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 pretendenti nominācijā Ražotne

Zane Atlāce-Bistere, 19.02.2021

Dienvidu vārti A klases biroju, noliktavu, un tirdzniecības un biroju telpu komplekss, Rēzeknes ielā 5A, Rīgā Pasūtītājs Baltijas Industriālais Parks, projekts VIZUĀLĀS MODELĒŠANAS STUDIJA, būvnieks LNK INDUSTRIES GROUP, būvuzraudzība AVANT Group.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemti gandrīz 140 pieteikumi, informēja biedrības "Building Design and Construction Council" valdes locekle Agrita Lūse.

Balvas tiek piešķirtas kopumā 10 nominācijās. Db.lv piedāvā balvas pretendentus aplūkot galerijās atsevišķās nominācijās. Šoreiz ieskatam nominācijā "Ražotne" pieteiktie objekti.

  • Nominācijas "Restaurācija" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna dzīvojamā ēka" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Koka būve" pretendentus skaties šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Būvniecības gada balvas 2022 uzvarētāji

Db.lv, 07.03.2023

GRAND PRIX. Cementa siloss un dzirnavas SCHWENK Latvija rūpnīcā. Pasūtītājs SCHWENK Latvija. Projekts IBAU HAMBURG, pielāgošana Vektors T, būvnieks IBAU HAMBURG, TILTS.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēguma ceremonijā 7.martā paziņoti ikgadējā konkursa Latvijas Būvniecības gada balva laureāti un Grand Prix ieguvēji.

Latvijas Būvniecības gada balvai 2022 tika iesniegti kopumā 123 pieteikumi 10 nominācijās, aptverot arhitektūras, restaurācijas, teritorijas labiekārtojuma un inženierbūvju projektus no dažādiem Latvijas novadiem.

Konkursa laureātus visās nominācijās un Grand Prix ieguvējus skatieties galerijā!

Īpaši liela konkurence šogad bija vērojama nominācijās "Koka būve", "Pārbūve", "Restaurācija", bet lielu projektu realizācijas tika iesniegtas nominācijās "Inženierbūve jaunbūve", "Inženierbūve pārbūve", "Ražotnes". Dzīvojamo ēku segmentā konkurence nebija tik liela, toties bija vērojama tipveida projektu dažādošanās un pievilcīgi arhitektūras risinājumi, kā arī izcili paraugi privātmāju jomā, atzīst konkursa rīkotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2020 pretendenti nominācijā Koka būve

Zane Atlāce-Bistere, 18.02.2021

Koka privātmāja Rīgas rajonā. Pasūtītājs privātpersona, projekts, būvnieks Edgars Bredovskis.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemti gandrīz 140 pieteikumi, informēja biedrības "Building Design and Construction Council" valdes locekle Agrita Lūse.

Balvas tiek piešķirtas kopumā 10 nominācijās. Db.lv piedāvā balvas pretendentus aplūkot galerijās atsevišķās nominācijās. Šoreiz ieskatam nominācijā "Koka būve" pieteiktie objekti.

  • Nominācijas "Restaurācija" pretendentus skaties šeit.
  • Nominācijas "Jauna dzīvojamā ēka" pretendentus skaties šeit.

Konkursa laureātus paziņos 2021.gada marta sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 6.janvārī Meža dienu komiteja noteica Meža nozares Gada balvas Zelta čiekurs, kas ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē, laureātus un ieguvējus. Gada balva tiks pasniegta četrās nominācijās – Par mūža ieguldījumu, Par ilgtspējīgu saimniekošanu, Par inovatīvu uzņēmējdarbību un Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā.

Laureāti nominācijā Par inovatīvu uzņēmējdarbību ir SIA Kvinta A, AS Latvijas Finieris, AS Latvijas valsts meži struktūrvienība LVM Sēklas un stādi un SIA Marks M. Laureāti nominācijā Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā – Bruno Andersons, Jānis Donis un Pēteris Zālītis. Laureāti nominācijā Par ilgtspējīgu saimniekošanu ir Madars Kalniņš, Staņislavs Prikņa un Ainārs Zvirgzdiņš. Gada balvas ieguvēji šajās nominācijās tiks nosaukti apbalvošanas ceremonijas laikā.

Meža nozares Gada balva Zelta čiekurs tiks pasniegta jau piekto gadu. Balvas pretendentu vērtēšanu organizē Zemkopības ministrija, un tā notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātus vērtē eksperti un otrajā - zemkopības ministra Mārtiņa Rozes vadītā Meža dienu komiteja. Nominācijā Par mūža ieguldījumu nosaka piecus Gada balvas ieguvējus, pārējās nominācijās – vairākus laureātus, no kuriem viens ir Gada balvas ieguvējs.

Komentāri

Pievienot komentāru