Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijā Apple kādreiz strādājošais tehnoloģiju speciālists Nikolass Allegra, kurš atpazīstamību ieguva izstrādājot iPhone un iPad uzlaušanas rīku JailbreakMe, pāries strādāt Apple konkurentu Google labā.

N. Allegra JailbreakMe radīja 2011. gada vasarā, 19 gadu vecumā, pārsteidzot datu drošības un tehnoloģiju ekspertus. Tā, piemēram, pazīstamais Apple drošības speciālists Čārlijs Millers atzinis, ka, uzzinot par JailbreakMe radīšanu, bijis «totāli pārsteigs», ka kādam izdevies uzlauzt vienu no pamatīgāk sargātajām operētājsistēmām pasaulē.

Apple gan centusies «aizlāpīt» savus drošības «caurumus», tomēr N. Allegra spējis uzlabot savus izstrādājumus. Drīz vien kompānija Apple talantīgajam tehnoloģiju speciālistam piedāvāja darbu. Taču gadu vēlāk Apple ar viņu pārtrauca sadarbību, jo viņš neatbildēja uz e-pastu, kurā bija piedāvāts pagarināt N. Allegras darba līgumu, raksta Forbes.

Datorģēnija, pazīstama arī kā Comex, izstrādāto rīku izmantojuši miljoniem cilvēku, lai atslēgtu Apple ierīču ierobežojumus. Pagaidām N. Allegra nav atklājis iespējamo nodarbošanos Google. Sociālajā vietnē Twitter viņš norādījis, ka neplāno strādāt ar Google izveidoto Android operētājsistēmu, jo tā viņam « nekad nav patikusi tik daudz, lai mēģinātu to uzlauzt».

Db.lv jau vēstīja, ka datoru un viedtālruņu ražotājs Apple paziņojis par pirmo ceturkšņa peļņas kritumu desmit gadu laikā. Šā gada pirmajā ceturksnī, Apple strādāja ar tīro peļņu 9,5 miljardu ASV dolāru apmērā, salīdzinot ar 11,6 miljardiem attiecīgā laika posmā pirms gada.

Taču rezultāti bijuši labāki nekā daudzi gaidīja, jo spēcīgie iPhone un iPad pārdošanas apjomi palielinājuši ieņēmumus līdz 43,6 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru