Citas ziņas

Aruba Networks un Alcatel-Lucent apvienojas jaunas paaudzes vienotu risinājumu izstrādē uzņēmumiem

, 14.08.2007

Jaunākais izdevums

Abi uzņēmumi piedāvās jaunas paaudzes biznesa kritisko infrastruktūru integrētu vadu, bezvadu un fiksēto mobilo tehnoloģiju konverģences risinājumiem

Riga, 2007. gada 8.august Globālais līderis drošu mobilo risinājumu jomā Aruba Networks (NASDAQ: ARUN) un Alcatel-Lucent (Euronext Paris un NYSE: ALU) ir paziņojis par savu nodomu dibināt kopuzņēmumu jaunas paaudzes vadu un bezvadu risinājumu izstrādē uzņēmumu vajadzībām. Abi šie uzņēmumi kopīgiem spēkiem uzsāks jaunu laikmetu biznesa kritiskās uzņēmumu infrastruktūras jomā jaunai biznesa lietotāju paaudzei. Šis risinājums būs paredzēts lietotāju identificēšanai, autentificēšanai un pārvaldīšanai neatkarīgi no tā, ar kādiem saziņas līdzekļiem tie piekļūst tīklam. Pašlaik šādu iespēju nepiedāvā neviena uzņēmumu sakaru sistēma.

Kopuzņēmums galveno uzmanību veltīs aparatūras un programmatūras moduļu izstrādei un izgatavošanai, kas papildinās Alcatel-Lucent jaunās paaudzes produktus ar drošiem bezvadu LAN komutatoriem. Šie moduļi apvienojumā ar Alcatel-Lucent platformām palīdzēs risināt arvien svarīgāko visaptverošas drošas mobilitātes problēmu dažādu lielumu uzņēmumos.

Alcatel-Lucent piedāvās tirgū un pārdos savā kategorijā vislabāko mobilitātes risinājumu, kas apvienos Aruba drošo mobilo tehnoloģiju ar Alcatel-Lucent vadu tīklu infrastruktūru un komunikāciju/sadarbības lietojumprogrammu komplektu. Šādi izveidotā platforma ļaus uzņēmumiem izmantot drošās mobilitātes dažādās priekšrocības, tostarp neaizstājamo mobilo komunikāciju un sadarbības rīku lietošanas ērtumu, nekaitējot biznesa tīkla datu plūsmas integritātei.

Aruba uz lietotāju orientētā tīklu tehnoloģija pārliecinoši paplašina tīklu un lietojumprogrammu pieejamību lietotājiem neatkarīgi no to atrašanās vietas un neatkarīgi no tīkla, kurā tie sazinās. Saistot drošības politikas pasākumus ar lietotājiem, nevis portiem vai aparatūru, drošības pasākumus var īstenot neatkarīgi no tā, kā un kur lietotājs piekļūst tīklam. Šī unikālā "sekošanas lietotājam" drošības funkcija nodrošina lietotājiem nepārspējamu mobilitāti, vienlaikus gādājot arī par pastāvīgu drošību.

"Mūsu klienti Baltijas valstīs noteikti augstu novērtēs jaunizveidotās infrastruktūras piedāvājumu," teica Andris Laumanis Alcatel-Lucent Baltijas reģiona pārdošanas vadītājs. " Jaunā produktu izstrāde ir tikai sākusies un tas prasīs zināmu laiku līdz tie būs pieejami mūsu tirgū, bet mēs noteikti informēs gan par produktu attīstības gaitu, gan par iespēju iegādāties jaunos risinājumus Baltijas reģionā".

"Šis uzņēmums apvienos Alcatel-Lucent izcilo infrastruktūru ar Aruba spēcīgajiem drošajiem mobilajiem risinājumiem, izveidojot tīklu risinājumus jaunajai biznesa lietotāju paaudzei - tādus risinājumus, kas spēj apmierināt prasības pēc "piekļuves komunikācijām vienmēr un visur"," teica Alcatel-Lucent Uzņēmumu risinājumu projektu prezidents Tom Bērnss. "Izveidojot jauna veida infrastruktūru, mūsu uzņēmumi piedāvās ātrāku, blīvāku, biznesam būtisku mobilo risinājumu, kas nepieciešams uzņēmumiem tīklu pārveidošanai, lai uzlabotu tehnoloģisko konkurētspēju."

Alcatel-Lucent bija viens no pirmajiem lielākajiem šādu sistēmu ražotājiem, kas piedāvāja fiksētās mobilās konverģences risinājumu, kas ļauj netraucēti pārslēgties starp uzņēmuma Wi-Fi tīkliem un publiskajiem mobilo tālruņu tīkliem. Šī uzņēmuma visaptverošajā komunikāciju lietojumprogrammu komplektā iekļauti datu, balss, video, LAN un publisko komutatoru tīklu risinājumi.

Par Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent (Euronext Paris un NYSE: ALU) piedāvā risinājumus, kas ļauj pakalpojumu sniedzējiem, uzņēmumiem un valdībām visā pasaulē piegādāt gala lietotājiem balss, datu un video komunikāciju pakalpojumus. Būdams līderis fiksēto, mobilo un apvienoto platjoslas tīklu, IP tehnoloģiju, lietojumprogrammu un pakalpojumu jomā, Alcatel-Lucent piedāvā pilnīgus un visaptverošus risinājumus, kas nodrošina stabilus komunikāciju pakalpojumus lietotājiem mājās, darbā un ceļā. Alcatel-Lucent ir sadarbības partneris ar lokālu pārstāvniecību un globālu mērogu, tā pārstāvniecības atrodas vairāk nekā 130 valstīs. Uzņēmumā strādā visā nozarē vispieredzējušākie darbinieki, un tas ir viens no telekomunikāciju nozares līderiem pētniecības, tehnoloģiju un inovāciju jomā. 2006. gadā Alcatel-Lucent koriģētie aprēķinātie ieņēmumi bija 18,3 miljardi eiro, uzņēmums ir dibināts Francijā, tā vadības biroji atrodas Parīzē. [Skaitļos nav ņemta vērā darbību pārcelšanas uz Thales ietekme]. Plašāka informācija atrodama Alcatel-Lucent interneta mājas lapā: http://www.alcatel-lucent.com.

Alcatel-Lucent kontakti ar presi

Régine Coqueran Tel :+ 33 (0)1 40 76 49 24 [email protected]

Stéphane Lapeyrade Tel.: +33 (0)1 40 76 12 74 [email protected]

Alcatel-Lucent sadarbība ar investoriem

Pascal Bantegnie Tel: +33 (0)1 40 76 52 20 [email protected]

Maria Alcon Tel: +33 (0)1 40 76 15 17 [email protected]

John DeBono Tel: + 1908-582-7793 [email protected]

Apmeklējiet Aruba http://www.arubanetworks.com.

Aruba kontakti ar presi

Michael Tennefoss Jay Nichols

Aruba Networks, Inc. Sterling Communications, Inc.

408-754-8034 415-392-2300

[email protected] [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Alcatel-Lucent ieņem pirmo vietu biznesa telefonijas tirgū Rietumeiropā.

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 13.septembris

Paziņojums presei

Alcatel-Lucent (Euronext Paris un NYSE: ALU) informē, ka nozares analītiķu uzņēmums Gartner jau piekto gadu pēc kārtas ir ierindojis Alcatel-Lucent pirmajā vietā Rietumeiropas biznesa telefonijas tirgū. Balstoties uz piegādāto tālruņu līniju skaitu 2006.gadā, Alcatel-Lucent tirgus daļa sasniedza 17%. Papildus, uzņēmums ir ierindots līderu sektorā, Gartner izstrādātajā diagrammā "The Magic Quadrant for Corporate Telephony in Europe, the Middle East and Africa, 2007" [Maģiskais kvadrants biznesa telefonijai Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā 2007.gadā].

Savā ikgadējā ziņojumā Gartner analītiķi lēš, ka 2006.gadā, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, vispārējais biznesa telefonijas tirgus ir nedaudz krities, taču IP telefonijas ienākšana tirgū ir būtiski paplašinājusies. Alcatel-Lucent joprojām atrodas pirmajā pozīcijā TDM (Time Division Multiplex), kā arī kopējā TDM un IP telefonijas sektorā un ieņem otro vietu IP sektorā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom lauku apvidos izmantos Alcatel-Lucent risinājumu

, 23.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien Alcatel-Lucent paziņoja par līguma parakstīšanu ar Lattelecom uz trim gadiem par platjoslas DSL (ciparu abonentlīnija) paplašināšanu, sakaru nodrošināšanai Latvijas lauku apvidos, izmantojot Alcatel-Lucent mikroviļņu tehnoloģijas risinājumus.

Šīs vienošanās ietvaros Alcatel-Lucent piegādās 9500 Microwave Cross Connect (MXC) mikroviļņu tehnoloģijas risinājumu, lai nodrošinātu platjoslas DSL tīkla trafiku, kā arī veiks ierīkošanas un ekspluatācijas pakalpojumus. DSL abonentlīniju savienojums ir daudz ātrāks par patreizējo vara vadu savienojumu.

"Šis risinājums dos mums iespēju attīstīt platjoslas pakalpojumus tajos Latvijas reģionos, kur optiskā kabeļa infrastruktūra vēl nav pieejama. Alcatel-Lucent mikroviļņu tehnoloģijas risinājumam ir augstākā iespējamā kapacitāte, kas ļaus pildīt mūsu saistības ar klientiem, nodrošinot viņiem augstas kvalitātes platjoslu sakarus," saka Lattelecom tīklu direktors Valdis Vancovičs. "Alcatel-Lucent mērogojamais mikroviļņu tehnoloģijas risinājums un drošā arhitektūra ir radījušas dinamisku tehnoloģisko risinājumu atbilstoši mūsu vajadzībām - paplašināt DSL pārklājumu lauku apvidos."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Alcatel-Lucent ievieš OmniTouch My Teamwork Office Edition

, 10.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alcatel-Lucent (Euronext Paris un NYSE: ALU) paziņojis par My Teamwork Office Edition ieviešanu. My Teamwork Office Edition ir uz lietojumprogrammas balstīts daudz-lietotāju konferenču un sadarbības risinājums, kas ir īpaši pielāgots mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) tirgum.

Darbojoties kopā ar labāko savā klasē mazo uzņēmumu zvanu serveri, Alcatel-Lucent Omni PCX Office, My Teamwork Office Edition dod iespēju uzņēmumiem rīkot ekonomiski efektīvas audio un Web konferences no sava biroja. Šis risinājums ļauj ietaupīt līdzekļus un ir ļoti produktīvs, salīdzinājumā ar pakalpojuma sniedzēja risinājumiem un citām patentētām, uz aparatūras balstītām programmām, Alcatel-Lucent Uzņēmumu risinājumu pārdošanas menedžeris Baltijā Andris Laumains.

My Teamwork Office Edition pieejams vienā programmas serverī un iekļauj uzlabotas audio un Web konferenču iespējas. Ar pārlūkprogrammas palīdzību klients ir pieejams no jebkuras vietas. Pārlūkprogramma atbalsta jebkādas telefonijas ierīces. Ar IM programmas palīdzību ar vienu klikšķi var uzrakstīt vai piezvanīt saviem kontaktiem, atvērt programmu vai dalīties ar informāciju, kas atrodas uz darbvirsmas, kā arī ir iespējams ierakstīt zvanus, strādāt ar dokumentiem. Tas veicina sadarbību starp darbiniekiem un tādējādi īpaši kritiskos brīžos var padarītu komunikāciju produktīvāku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Francijas Alcatel-Lucent noslēdz darījumu ar China Mobile miljarda vērtībā

, 17.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas telekomunikāciju aparatūras ražotājs Alcatel-Lucent parakstījis vienošanos ar Ķīnas telekomunikāciju kompāniju China Mobile par mobilo komunikāciju iekārtu un pakalpojumu piegādi 1 miljarda USD (456 miljonu latu) vērtībā, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

"Stratēģiskā vienošanās ar China Mobile palīdzēs veicināt Alcatel-Lucent kā uzticama partnera tēlu, jo nu China Mobile uzticas mūsu tīkla risinājumiem un pakalpojumiem, lai sasniegtu savus mērķus mobilo un fiksēto sakaru pakalpojumu jomās, un attīstot Ķīnas telekomunikāciju industriju, " savā paziņojumā sacīja Alcatel Shanghai Bell prezidents Olivia Kiu (Olivia Qiu).

Alcatel-Lucent akcijas šorīt palielinājās par 1.97% un sasniedza 4.41 EUR. Kopš Alcatel-Lucent uzņēmuma nodibināšanās 2006.gadā, kad Francijas Alcatel grupa iegādājās ASV kompāniju Lucent, tā akcijām bijis grūts laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Alcatel jau astoto ceturksni zaudējumi

, 05.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais stacionāro telefonu iekārtu ražotājs franču kompānija Alcatel-Lucent paziņojusi par 3.9 miljardu zaudējumiem 2008. gada pēdējā ceturksnī.

Tā atsaucoties uz Bloomberg, ziņo Lenta.ru. Kompānijai tas nozīmē zaudējumus jau astoto ceturksni pēc kārtas.

Zaudējumi saistīti ar aktīvu norakstīšanu 3.91 miljarda eiro apjomā un realizācijas apjomu kritumu par 5.3 %. Kopumā zaudējumi pieauguši par 60 % salīdzinājumā ar analogo periodu 2007. gadā.

Kopējais norakstīto līdzekļu apjoms jau veido 8 miljardus kopš Alcatel apvienojās ar Lucent 2006. gadā. 2008. gada septembrī Alcatel-Lucent nomainīja vadību un par izpilddirektoru kļuva Bens Vervaijens (Ben Verwaayen), bet direktoru padomi sāka vadīt Filips Kamī (Philippe Camus). Korporācija gatavojas samazināt tēriņus par vienu miljardu eiro gadā sakarā ar restrukturizāciju. Tās ietvaros plānots samazināt darbinieku skaitu par 17 500. Galvenais Alcatel-Lucent konkurents, Kanādas kompānija Nortel janvārī jau paziņojusi par bankrotu pēc tam, kad kopš 2005. gada tīro zaudējumu uzkrājumi sasniedza 7 miljardus USD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Aruba Networks un Alcatel-Lucent apvieno spēkus

, 14.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aruba Networks un Alcatel-Lucent paziņojuši par nodomu dibināt kopuzņēmumu jaunas paaudzes vadu un bezvadu risinājumu izstrādē uzņēmumu vajadzībām, liecina uzņēmumu pārstāvju Latvijā sniegtā informācija.

Šis risinājums būs paredzēts lietotāju identificēšanai, autentificēšanai un pārvaldīšanai neatkarīgi no tā, ar kādiem saziņas līdzekļiem tie piekļūst tīklam.

Kopuzņēmums galveno uzmanību veltīs aparatūras un programmatūras moduļu izstrādei un izgatavošanai, kas papildinās Alcatel-Lucent jaunās paaudzes produktus ar bezvadu LAN komutatoriem.

"Mūsu klienti Baltijas valstīs noteikti augstu novērtēs jaunizveidotās infrastruktūras piedāvājumu," uzskata Alcatel-Lucent Baltijas reģiona pārdošanas vadītājs Andris Laumanis. Viņš norāda, ka "jauno produktu izstrāde ir tikai sākusies un tas prasīs zināmu laiku līdz tie būs pieejami mūsu tirgū, bet mēs noteikti informēsim gan par produktu attīstības gaitu, gan par iespēju iegādāties jaunos risinājumus Baltijas reģionā".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija Nokia panākusi vienošanos, lai iegādātos Francijas un ASV telekomunikāciju iekārtu ražošanas uzņēmumu Alcatel-Lucent, tādējādi radot pasaulē lielāko mobilo telefonu tīkla iekārtu piegādātāju, trešdien paziņoja abas kompānijas.

Darījuma summa veidos 15,6 miljardus eiro.

Vienošanās paredz, ka Nokia saviem konkurentiem par vienu savu akciju sniegs 0,55 akcijas apvienotajā uzņēmumā.

Jaunā uzņēmuma nosaukums būs Nokia, tas tiks bāzēts Somijā un to pārvaldīs Nokia pašreizējā vadības komanda.

Jaunā grupa pēc restrukturizācijas īstenošanos cer līdz 2019.gada beigām panākt 900 miljonu eiro ietaupījumu bez nepieciešamības likvidēt papildu darba vietas, bet apvienošanās varētu ietaupīt vēl papildu 200 miljonus eiro finanšu izdevumos, norāda abi uzņēmumi.

Alcatel-Lucent vadītājs Mišels Sombs intervijā franču televīzijas kanālam BFM Business pavēstīja, ka jaunā grupa plāno Francijā par 25% palielināt izpētes un izstrādes aktivitātes, noalgojot papildu 500 pētniekus, tādējādi kopējo izpētes un izstrādes darbinieku skaitu valstī palielinot līdz 2500.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Alcatel-Lucent vadītājs atsakās no 2,4 miljonus eiro vērtā zelta izpletņa

LETA--AFP, 23.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas un ASV telekomunikāciju iekārtu ražošanas uzņēmuma Alcatel-Lucent vadītājs Mišels Sombs apstiprinājis, ka atteiksies no 2,4 miljonus eiro vērtās aiziešanas prēmijas jeb tā dēvētā zelta izpletņa pēc tam, kad kompāniju pārņems Somijas konkurents Nokia.

Sombs, kurš Alcatel-Lucent vadījis kopš 2013.gada, drīzumā pametīs šo amatu, kā to paredz ar Nokia panāktais uzņēmuma pārņemšanas darījums.

Ņemot vērā bažas, ka šis darījums varētu apdraudēt darbavietas Francijā, un faktu, ka jaunais uzņēmums tiks bāzēts Somijā, Sombs intervijā franču televīzijas kanālam BFM Business trešdien norādīja, ka atteiksies no sev pienākošās aiziešanas prēmijas.

Tikmēr Alcatel-Lucent preses pārstāvis apstiprinājis, ka Sombs atteiksies arī no prēmijas akciju izteiksmē.

Nokia pagājušajā nedēļā panāca vienošanos, lai iegādātos Alcatel-Lucent, tādējādi radot pasaulē lielāko mobilo telefonu tīkla iekārtu piegādātāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Elisa Corporation un Livonia Partners iegādājas Santa Monica Networks Group aktīvus

Žanete Hāka, 20.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Santa Monica Networks Group OÜ akcionāri ir pārdevuši 100% informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) uzņēmuma, kas darbojas trīs Baltijas valstīs un Somijā, akciju, informē uzņēmuma pārstāvji.

Grupas Latvijas un Lietuvas aktīvi pārdoti Livonia Partners un vadībai, tās Igaunijas un Somijas aktīvi - Elisa.

Santa Monica Networks ir reģionālais tirgus un ekspertīzes līderis, kas sniedz pamattīkla, datu drošības, vienoto komunikāciju, kā arī datu centra pakalpojumus. Grupa rūpējas tieši par lielajiem telekomunikāciju uzņēmumiem un interneta pakalpojumu sniedzējiem, valsts uzņēmumiem, bankām un finanšu institūcijām, izglītības iestādēm un lielajiem ražošanas uzņēmumiem.

«Pašreizējie akcionāri un vadība izveidojuši ļoti veiksmīgu IKT grupu. Santa Monica Networks sākotnēji dibināta 1989.gadā, bet grupa ar tās pašreizējo struktūru darbojas kopš 2006.gada. Pēdējās desmitgades laikā darbinieku skaits ir palielinājies līdz 159 darbiniekiem 2016.gadā, savukārt ienākumi pieauguši četras reizes un rentabilitāte - vairāk nekā desmit reizes. Izvēlētās biznesa stratēģijas bijušas ļoti veiksmīgas. Esam attīstījuši zināšanas daudzu gadu garumā. Esam investējuši klientu fokusētā pakalpojumu portfelī ar nosaukumu SantaCare, kas tika izstrādāts atbalsta, uzturēšanas, profesionālas vadības, apmācību un tehnoloģiju arhitektūras konsultāciju nodrošināšanai. Šī pakalpojuma pārdošanas rādītāji pēdējo 9 gadu laikā pieauguši 4 reizes. Lieliska vīzija, pārdomāta stratēģija un izcils izpildījums ļāvis mums nokļūt tur, kur esam pašlaik,» atzīst Justs Dargužs (Justas Dargužas), Santa Monica Networks Group OU ģenerālmenedžeris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Telefons mirdz kā Ziemassvētku eglīte

Jānis Vēvers, 03.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alcatel A5 piesaista uzmanību ar aizmugurējā vākā iemontētām krāsainām LED diodēm

Ar ko tik ražotāji nav gatavi eksperimentēt, lai padarītu savus produktus pamanāmākus garlaicīgi līdzīgo viedtelefonu masā. Individualitātes meklējumi attiecas kā uz dārgajiem flagmaņiem, tā uz pavisam lētiem, vienkāršiem budžeta tālruņiem. Mūsu pusē ne pārāk populārais Alcatel patērētāju uzmanību savam modelim A5 cenšas pievērst ar spožām gaismām. Burtiskā nozīmē, jo tālruņa aizmugurējais vāciņš ir piepildīts ar krāsainām LED diodēm.

Dizains

Nebūs pārspīlēti apgalvot, ka Alcatel A5 gadījumā uzmanības vērta ir tikai un vienīgi āriene. Precīzāk – tikai aizmugurējais vāciņš un ar to saistītās iespējas. Pats telefons nav diez ko pievilcīgs. Tas ir diezgan vienkāršs, paliels plastmasas ķieģelītis, ko bez jau pieminētā vāciņa veikalos daudzi pat nepamanītu. Standarta variantā 14,6 cm garš, 7,2 cm plats un 7,7 mm biezs. Uzliekot krāšņāko vāciņu ar iestrādātām 36 LED diodēm, tālrunis «uzbriest» līdz 10,2 mm biezumam un 167 gramiem. Tā diemžēl ir cena, kas jāmaksā par vēlmi turēt pie auss ierīci, kas mirguļo kā Ziemassvētku eglīte. Atšķirībā no vairuma konkurentu Alcatel joprojām pieturas pie prakses iestrādāt SIM kartes pieslēgvietu kaut kur korpusa vidū. Lai tai piekļūtu, jānoņem izdaudzinātais aizmugures vāciņš. Šis nudien izrādījās pamatīgs izaicinājums, kura pārvarēšanu otrreiz negribētos izdzīvot. Vāks ir «ieķīlēts» tik stipri, ka no nagu nolaušanas var paglābt tikai kāda cietāka instrumenta ņemšana talkā. Taču arī tad ir jāuzmanās, lai nenoberztu plastmasas malas šaurajā atvēršanas gropē. Īpaša Light Show lietotne ļauj dot komandas LED diodēm – ar kādas formas un krāsas rotaļām informēt par ienākošajiem zvaniem un ziņojumiem, kā lēkāt līdzi mūzikai un tamlīdzīgi. Izvēle nav pārāk plaša. Var izvēlēties meteorītus, lietu, uguņošanu un tamlīdzīgu parādību atgādinošu gaismiņu skraidīšanu. Mūzikas atskaņošanas laikā tālruni var pakratīt, lai mainītu gaismas efektus. Cita funkcija Color Catcher dod iespēju kaut ko nofotografēt un pašam uzbūvēt uz attēlā redzamajām krāsām balstītu ekrāna motīvu. Abas šīs funkcijas ir interesanti papētīt, taču pēc dažām dienām interese par tām noplok. Gaismiņu šaudīšanās, protams, piesaista apkārtējo uzmanību, taču tas ne vienmēr ir labi. Konservatīvākās publiskās pulcēšanās vietās uzkrītošā gaismu izrāde drīzāk traucē un teātra izrādēs to labāk vispār atslēgt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Apvienojas Stream Networks un LATNET Serviss; sola jaunus pakalpojumus

Lelde Petrāne, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi veicināt biznesa attīstību, tiek apvienots interneta pakalpojumu sniedzējs «Stream Networks» un tā meitas uzņēmums «LATNET Serviss». Apvienotais uzņēmums turpmāk darbosies ar nosaukumu «Latnet», informē tā valdes priekšsēdētājs Edgars Ricevs.

Ar šo apvienošanos tiek noslēgta uzņēmumu reorganizācija, kuras mērķis bija uzlabot «Stream Networks» un «LATNET Serviss» biznesa procesus, kā arī veicināt uzņēmumu attīstību. Apvienotais uzņēmums turpinās līdzšinējo darbību, apkalpojot gan esošos, gan potenciālos klientus un attīstot «One IT» koncepciju. Vienlaikus, tas vēl nopietnāk pievērsīsies unikālu, biznesa klientu vajadzībām pielāgotu tehnoloģisko risinājumu izstrādei, īpašu uzmanību veltot integrētajiem informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) un mobilo sakaru pakalpojumiem, kas tiek izstrādāti sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru BITE, kurš kompāniju «Stream Networks» un tās meitasuzņēmumu «LATNET Serviss» iegādājās šā gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

«Likts pamats jauna telekomunikāciju milža tapšanai»: Stream Networks apvienojas ar LATNET

Lelde Petrāne, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Latvijas interneta pionieriem LATNET apvienosies ar telekomunikāciju un IT ārpakalpojumu kompāniju Stream Networks darījumā, pēc kura izveidosies valstī otrs lielākais telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs korporatīvajā segmentā, sacīts abu kompāniju ceturtdien izplatītajā paziņojumā.

Saskaņā ar apvienošanās līguma nosacījumiem abas kompānijas turpinās darboties ar līdzšinējiem zīmoliem, Stream Networks kļūstot par apvienotās struktūras mātes firmu, bet LATNET - par meitas uzņēmumu.

Līdz ar darījumu būs izmaiņas LATNET vadībā - ilggadējais uzņēmuma vadītājs Vladimirs Atlavins dodas pelnītā atpūtā, bet viņa amatā stājas valdes loceklis un pārdošanas vadītājs Vladislavs Gurmans, kurš LATNET strādā teju 15 gadu. Otrs valdes loceklis uzņēmumā būs Stream Networks valdes priekšsēdētājs Edgars Ricevs.

«Esam gandarīti paziņot, ka ir likts pamats jauna telekomunikāciju milža tapšanai, kas pēc klientu skaita kļūs par otru lielāko tirgus dalībnieku korporatīvajā segmentā. Apvienošanās ir loģisks solis abu kompāniju attīstībā, jo no tehnoloģiskā viedokļa abas kompānijas sniedz līdzīgus pakalpojumus,» paziņojumā norāda Ricevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronisko ierīču un telekomunikāciju iekārtu vairumtirgotājs Alcatel-Lucent Baltics ieceļis citu valdes priekšsēdētāju, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošā uzņēmuma Lursoft informācija.

Par jauno SIA Alcatel-Lucent Baltics valdes priekšsēdētāju kopš septembra beigām ir kļuvis Roberts Malms (Robert Malm), savukārt līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Jekaterina Sirovatko turpmāk pildīs valdes locekļa amata pienākumus. Savukārt valdes locekļu pārstāvības tiesības ir samazinājušās valdes locekļiem Gunāram Normanam Nīlsenam (Gunna Normann Nielsen) un Elēnai Karīnei Hektoenai (Ellen Karine Hektoen), kas turpmāk, tāpat kā citi valdes locekļi un valdes priekšsēdētājs, varēs pārstāvēt valdi kopā vismaz ar vēl vienu valdes locekli. Uzņēmuma valdē kopš šī gada jūlija beigām darbojas arī Armands Dīriņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV apgabaltiesa noraidījusi 1,5 miljardu USD soda piespriešanu kompānijai Microsoft par Alcatel-Lucent patenta pārkāpšanu, kas saistīts ar mūzikas failu konvertēšanu mp3 formātā, ziņo BBC.

Alcatel-Lucent apgalvoja, ka pārsūdzēs lēmumu, savukārt Microsoft tikai piebilda "Uzvara patērētājiem".

Microsoft tiesā apgalvoja, ka neesot pārkāpis Alcatel-Lucent patentu, jo iepriekš samaksājis 16 miljonus Vācijas kompānijai Fraunhofer par viņu patenta izmantošanu Microsoft programmās, kas konvertē mūzikas failus mp3 formātā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Bite», sadarbībā ar «Stream Networks» un tās meitasuzņēmumu «LATNET Serviss», cer būtiski kāpināt biznesa pieslēgumu skaitu

«Pasaules tendences liecina, ka viens no telekomunikāciju nozares attīstības stūrakmeņiem ir integrēti biznesa mobilo sakaru un IKT pakalpojumi. Tāpēc pērn nolēmām likt pamatus mūsdienīga mobilo sakaru un IKT pakalpojumu portfeļa izveidei biznesa segmenta klientiem, uzsākot kompānijas «Stream Networks» un tās meitasuzņēmuma «LATNET Serviss» iegādes darījumu, kas veiksmīgi tika noslēgts šā gada pavasarī,» stāsta Kaspars Buls, «Bite» vadītājs. Uzņēmuma izvēle apvienoties ar šīm kompānijām neesot nejauša – uzņēmums mērķtiecīgi stiprina pozīcijas biznesa segmentā un pagājušā gada laikā biznesa pieslēgumu skaits palielinājās par 20%. Viņš ir pārliecināts, ka sadarbībā ar «Stream Networks» un «LATNET Serviss» arī šogad biznesa pieslēgumu skaits būtiski pieaugs. «Šie uzņēmumi nodrošina kvalitatīvus IKT pakalpojumus, piemēram, optisko internetu, IP telefoniju, videonovērošanu, mākoņpakalpojumus. Tāpat tie lepojas ar augstas kvalifikācijas speciālistiem un ievērojamu pieredzi biznesa klientu apkalpošanā,» norāda K. Buls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators «BITE Latvija» noslēdzis «Stream Networks» un tā meitasuzņmēmuma «LATNET Serviss» iegādes darījumu, ko apstiprinājusi Konkurences padome (KP). Abi uzņēmumi turpmāk darbosies «BITES grupā», informēja BITES vadītājs Latvijā Kaspars Buls.

Pēc Bula sacītā, noslēdzot darījumu, uzņēmumi sāks meklēt sinerģijas, kā efektīvi apvienot abu uzņēmumu stiprās puses, proti, BITES spēku - mobilās tehnoloģijas un tīklu - ar «Stream Networks» un «LATNET Serviss» inženieru pieredzi.

«Apvienošanās noritēs pakāpeniski. Pirmajā posmā «Stream Networks» un «Latnet Serviss» kompetences tiks izmantotas, lai uzlabotu BITES biznesa klientu pieredzi, savukārt «Stream Networks» un «Latnet Serviss» klientiem kļūs pieejami BITES pakalpojumi. Otrajā posmā ķersimies klāt jaunu produktu un pakalpojumu izstrādei, ko piedāvāsim abu uzņēmumu klientiem, tai skaitā turpināsim attīstīt «One IT» zīmolu un tā produktus,» skaidroja Buls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā TOP 100 straujāk augošie uzņēmumi kopā apgrozījuši 710,13 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn šo uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājies par 129,95%, liecina Lursoft pētījuma dati.

TOP 100 straujāk augošie uzņēmumi pārstāv visus Latvijas reģionus, ar darba vietām 2022. gadā nodrošinot 1677 darbiniekus. Salīdzinot ar 2020. gadu, šajos uzņēmumos nodarbināto skaits audzis trīs reizes. Lursoft izpētījis, ka atsevišķos uzņēmumos darbinieku skaits pērn pārsniedzis pat 100 strādājošos. To vidū ir straujāk augošo uzņēmumu saraksta 4. vietā esošais SIA “Innovative Travel Solutions” (246 darbinieki) un SIA “TheSoul Studio Latvia” (118 darbinieki), kas ierindojies topa 5. pozīcijā. Vairāk nekā 100 darbinieki 2022. gadā bijuši arī IT nozarē strādājošajam AS “Discover Car Hire” (120 darbinieki).

Kopējais TOP 100 uzņēmumu apgrozījums 2022. gadā sasniedzis 710,13 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem – 92,7 milj. EUR. Apkopotie dati atklāj, ka TOP 100 straujāk augošo uzņēmumu apgrozījums aptver plašu amplitūdu – no 0,78 milj. EUR līdz pat 76,29 milj. EUR. Augstāko apgrozījumu no topā iekļuvušajiem uzņēmumiem pērn sasniedzis elektronisko cigarešu šķidrumu ražotājs, importētājs un vairumtirgotājs SIA “Pro Vape”. Pēdējā gada laikā vien SIA “Pro Vape” apgrozījums palielinājies par 93,06%, savukārt, attiecinot pret 2020. gadu, apgrozījuma pieaugums sasniedzis 598,23%. Šādu strauju pieaugumu nodrošinājis pieaugošais pieprasījums pēc uzņēmuma ražotās un importētās produkcijas. SIA “Pro Vape” ir vietējā kapitāla uzņēmums, kura patiesie labuma guvēji ir Mārtiņš Jamonts un Edžus Picka. Jānorāda, ka no visām straujāk augošo uzņēmumu TOP 100 sarakstā iekļuvušajām kompānijām lielākajai daļai, t.i., 78 uzņēmumiem, patiesie labuma guvēji ir no Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Siemens samazinās 17 tūkstošus jeb 23% darbavietu

Gunta Kursiša, 23.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nokia un Siemens kopuzņēmums, telekomunikāciju iekārtu ražotājs Nokia Siemens Networks samazinās 17 tūkstošus jeb 23% darbavietu, vēsta BBC.

Tiek lēsts, ka 74 tūkstošus lielās uzņēmuma komandas samazinājums par vairāk nekā piektdaļu, sarucinās kompānijas darbības izmaksas par vienu miljardu eiro.

Uzņēmums, kas darbojies ar zaudējumiem, pieder Somijas kompānijai Nokia un Vācijas Siemens. Nokia Siemens Networks pēdējā laikā ir pieredzējis sīvu sāncensību ar Ķīnas elektronikas gigantu Huawei un zviedru Ericsson.

Kompānijas īpašnieki apsver iespēju Nokia Siemens Networks padarīt par neatkarīgu uzņēmumu. «Tas būtu liels solis. Iespējams, ka uzņēmuma mērķis ir sākotnējais publiskais piedāvājums (Initial Public Offering). Šāds solis nevar tikt paveikts ar pastāvošo uzņēmuma struktūru un pašreizējo darbības modeli,» uzskata Swedbank analītiķis Jari Honko (Jari Honko).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Latvijas Mobilais Telefons (LMT) un Baltijas datu pārraides tīklu un IT drošības risinājumu uzņēmumu grupas Santa Monica Networks (SMN) īpašnieki parakstījuši kapitāla daļu iegādes līgumu, kura rezultātā LMT paredz kļūt par 100% SMN īpašnieku.

Darījuma pabeigšana ir atkarīga no tirgus uzraugu piekrišanas Latvijā un Lietuvā.

Darījums abiem uzņēmumiem ļaus ātrāk un efektīvāk ieviest piektās paaudzes tīkla risinājumus. “LMT sen jau vairs nav tikai sakaru operators, mēs risinām sarežģītus biznesa transformācijas uzdevumus ar IT risinājumu palīdzību. Ar Santa Monica Networks mūs vieno inovatoru DNS. Apvienojot LMT pieredzi mobilo sakaru risinājumos ar jaudu, kas piemīt pieredzējušam datu pārraides tīklu un IT drošības risinājumu izstrādātajam, mēs kļūsim par digitālās transformācijas līderi. Kopā mēs būsim labākais partneris digitalizācijas procesos jebkurā publiskās pārvaldes institūcijā vai privātā uzņēmumā,” norāda LMT prezidents Juris Binde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Kas ir uzņēmējs, kurš par Klīversalas River Breeze Residence dzīvokli samaksājis 1,5 miljonus eiro?

Db.lv, 19.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērtīgākais dzīvokļu iegādes darījums pērn bijis 1,5 miljonus eiro vērts - Roberts Džeikobs Pera pērn augustā par šādu summu nopircis 311,7 kvadrātmetrus lielu dzīvokli Kuģu ielā 28 - jaunajā projektā River Breeze Residence, Rīgā, ko pārdeva SIA Klīversala, šodien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kā liecina internetā atrodamā informācija, R. Dž. Pera dzimis 1978. gada 10. martā un ir amerikāņu uzņēmējs. Viņš ir Ubiquiti Networks - globālas komunikācijas tehnoloģiju kompānijas - dibinātājs. 2012. gada oktobrī viņš kļuva par profesionāla ASV basketbola kluba Memfisas Grizzlies īpašnieku. Tiek lēsts, ka par sporta komandu samaksāti 350 miljoni ASV dolāru.

Ubiquiti Networks darbojas arī Latvijas tirgū.

SIA Ubiquiti Networks biznesa fakti:

Juridiskā adrese: Rīga, Akmeņu iela 14

Uzņēmuma īpašnieks: UBIQUITI NETWORKS, INC (100%)

Apgrozījums: (2017. gadā): 5052901 eiro

Peļņa: (2017. gadā): 174022 eiro

Strādājošo skaits: (2017. gadā): 53

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Papildināta - Bite iegādājas uzņēmumus Stream Networks un Latnet Serviss

Rūta Lapiņa, 16.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators «Bite Latvija» («Bite») ir parakstījis 100% kapitāldaļu pirkuma līgumu par «Stream Networks» un tā meitasuzņēmuma «Latnet Serviss» iegādi, informē «Bites» vadītājs Latvijā Kaspars Buls.

Ziņa papildināta ar Konkurences padomes komentāru 6. rindkopā

««Stream Networks» un «Latnet Serviss» ir veiksmīgi uzņēmumi ar kvalitatīviem IKT pakalpojumiem, augstas kvalifikācijas speciālistiem un ievērojamu pieredzi biznesa klientu apkalpošanā. Apvienojot spēkus, mēs varēsim integrēt mobilo sakaru pakalpojumus ar moderniem IKT risinājumiem, piemēram, optisko internetu, IP telefoniju, video novērošanu, mākoņpakalpojumiem un citiem mūsdienās aktuāliem biznesa pakalpojumiem, piedāvājot biznesa klientiem pilna servisa pakalpojumus,» norāda Buls.

Uzņēmums informē, ka «Latnet Serviss» un «Stream Networks» komanda un tās līdzšinējais vadītājs Edgars Ricevs turpinās darbu apvienotajā uzņēmumu struktūrā. Viņš arī turpinās darbu «Stream Networks» un «Latnet Serviss» valdēs kā to priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ASV regulatori apstiprina Nokia ieceri pārņemt Alcatel-Lucent

LETA, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas telekomunikāciju uzņēmums Nokia pirmdien paziņoja, ka tas saņēmis visus ASV regulatoru apstiprinājumus, lai pārņemtu Francijas un ASV telekomunikāciju iekārtu ražošanas kompāniju Alcatel-Lucent, tādējādi pietuvinot to soli tuvāk pasaulē lielākā mobilo telefonu tīkla iekārtu piegādātāja izveidei.

Nokia norāda, ka šis darījums jau iepriekš bija saņēmis ASV Tieslietu ministrijas apstiprinājumu, bet tagad apstiprinājumu devusi arī komisija, kas atbildīga par ārvalstu investīcijām ASV.

Nokia aprīlī panāca vienošanos, lai iegādātos Alcatel-Lucent, tādējādi radot pasaulē lielāko mobilo telefonu tīkla iekārtu piegādātāju.

Darījuma summa veidos 15,6 miljardus eiro.

Jaunā uzņēmuma nosaukums būs Nokia, tas tiks bāzēts Somijā un to pārvaldīs Nokia pašreizējā vadības komanda.

Šo darījumu jūlijā jau apstiprināja Eiropas Komisija, taču vēl to nepieciešamas apstiprināt Nokia akcionāriem.

Darījumu paredzēts pabeigt 2016.gada pirmajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules lielākais mobilo telefonu ražotājs Nokia, plānojot 3G pēcteci, apvienojis spēkus ar Sony Ericsson, NEC un Alcatel-Lucent, ziņo BBC.

Visas iepriekšminētās kompānijas noformējušas aliansi patentam, kas būs par pamatu 3G pēctecim - tā dēvētajai Long Term Evolution (LTE) sistēmai.

LTE, salīdzinot ar 3G, ir ātrāka un lielāku distanču aptveroša bezvadu komunikāciju sistēma.

Nokia un tās partneri šajā projektā uzskata, ka LTE sistēma ir loģiska 3G evolūcijas nākamā sastāvdaļa, kas paredzēta ne tikai mobilajiem telefoniem, bet arī klēpjdatoriem un galda datoriem, aizvietojot pašreizējo WI-FI sistēmu.

Nokia, Sony Ericsson, NEC un Alcatel-Lucent noformētajai aliansei piederēs patenta tiesības uz LTE sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru