Tehnoloģijas

Ārzemju sarunas bankomātos

Juris Kaža [email protected], 19.12.2002

Jaunākais izdevums

Telenets, kas piedāvā lētas ārzemju sarunas ar interneta tehnoloģiju (IP), sācis pieslēgt jaunus klientus caur Rietumu bankas bankomātiem. Kā teikts kompānijas paziņojumā, Rietumu bankas bankomāta lietotāji varēs pārskaitīt sarunu priekšapmaksu un norādīt uz numuru, no kuras tās tiks veiktas. Klients saņems instrukcijas par pakalpojuma pieslēgšanu uz bankomāta displeja, kā arī numuru un instrukcijas sarunu veikšanai uz bankomāta čeka. Aizejot pie bankomātā piereģistrētā telefona, klients varēs zvanīt uz ārzemēm līdz iemaksātā summa bus iztērēta. Telenets, kas līdz šim darbojies galvenokārt ar korporatīviem ar šo pakalpojumu sāk vērsties pie privātpersonām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Citadeles un Swedbank bankomātos latus varēs iemaksāt līdz 20.janvārim

Žanete Hāka, 14.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā joprojām iedzīvotāji 25% no visām iemaksām bankas Citadele bankomātos veic latos, Citadele pagarina iespēju iemaksāt latus bankas iemaksas bankomātos līdz 20.janvārim.

Iepriekš latus Citadeles iemaksas bankomātos bija plānots pieņemt līdz 14.janvārim, kad beidzas lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periods, informē bankas pārstāvji.

«Lai gan no kopējām naudas iemaksām bankomātos redzam, ka 75% ir veiktas eiro valūtā, tomēr gandrīz ceturtā daļa iemaksu vēl ir latos. Ņemot vērā šo iedzīvotāju aktivitāti un rūpējoties par klientu ērtību, pagarināsim iespēju Citadeles bankomātos iemaksāt latus vēl līdz nākamajai pirmdienai. Tā klientiem ir ērta iespēja pārejai uz eiro, jo bankomātā iemaksātie lati klienta kontā automātiski konvertējas uz eiro par oficiālo kursu un bez komisijas maksas,» stāsta bankas Citadele valdes loceklis Kaspars Cikmačs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien iedzīvotāju aktivitāte saistībā ar latu nomaiņu uz eiro pieaugusi, norāda banku pārstāvji.

Ceturtdien SEB bankas bankomātos līdz plkst.14 kopā izmaksāti 1,8 miljoni eiro (1. janvārī pa visu diennakti eiro izmaksāts 1,1 miljons eiro), bet iemaksāti - 673 tūkstoši latu (1. janvārī pa visu diennakti - 363 tūkstoši latu), un bankomātus kopā izmantojuši 26,4 tūkstoši klientu, informē SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere.

Viņa norāda, ka jau šobrīd var novērot, ka šī būs viena no aktīvākajām bankomātu izmantošanas dienām pēdējo nedēļu laikā. Redzams, ka cilvēki vēlas iepazīties ar jauno valūtu, par ko liecina bankas dati - vakardienas laikā 17% apmeklētāju bija izvēlējušies izņemt 5 eiro un 21% - 10 eiro. Tāpat banka saņem daudz jautājumus, piemēram, filiālē klients lūdza Vācijas eiro un eiro centu monētas samainīt pret latu monētām, jo tas palielina viņa drošības sajūtu. Tāpēc banka atgādina klientiem, ka Latvijā visu eirozonas valstu eiro banknošu un monētu nomināli ir vienlīdz oficiāli maksāšanas līdzekļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par elektrību var maksāt Hansabankas un SEB Unibankas bankomātos

, 08.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden AS Latvenergo klientiem radītas jaunas iespējas - par elektroenerģiju norēķināties SEB Unibankas un Hansabankas bankomātos, izmantojot norēķinu kartes, informēja Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis.

Veicot maksājumu, klients pārskaita konkrētu naudas summu, un tā tiek attiecināta uz patērētājām elektroenerģijas kilovatstundām. Maksājuma kvīti vēlams izdrukāt un saglabāt kā jebkuru citu maksājumu apliecinošu dokumentu. Bankomātos norēķinoties par patērēto elektroenerģiju, papildus samaksa netiek iekasēta.

Jaunais pakalpojums kopš oktobra ir pieejams Hansabankas bankomātos un, norēķinoties par elektroenerģiju, Latvenergo klientiem jāizmanto tikai klienta līguma numurs. Norēķināties par elektroenerģiju Hansabankas bankomātos var tikai šīs bankas norēķinu karšu īpašnieki. Maksājuma kvīts Hansabankas bankomātos tiek izdrukāta automātiski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka šajā gadu mijā lati mainīsies pret eiro, bankas aicina ap pusnakti maksājumus neveikt, jo norēķinu sistēmā var būt traucējumi.

Swedbank

Swedbank eiro pārejas naktī karšu norēķinu darbībā traucējumi ir iespējami ap pusnakti, 30 minūtes, laika posmā no plkst. 23 līdz 0:15. Ja šajā laikā gadās norēķināties ar karti un saņemt atteikumu pirkuma apmaksai, banka iesaka nogaidīt un mēģināt veikt apmaksu vēlreiz.

31. decembrī Swedbank filiāļu darba laiks būs saīsināts, lai veiktu bankas IT sistēmas un visu procesu pāreju uz eiro. Filiāles apkalpos klientus līdz plkst. 15. Nākamgad sešas Swedbank filiāles darbosies arī 1. janvārī no plkst. 12 līdz plkst. 15. Šajā dienā filiāļu pakalpojumu klāsts vēl būs ierobežots, jo pirmajās janvāra dienās vēl turpināsies bankas procesu pārcelšana uz eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 20. augusta Swedbank sāks noteikt samaksu par iepazīšanos ar konta bilanci Swedbank bankomātos, liecina bankas paziņojums interneta mājas lapā.

Jau pēc nepilniem diviem mēnešiem par katru konta bilances apskati latu un valūtu maksājumu karšu īpašniekiem būs jārēķinās ar 7 santīmiem vai attiecīgi 0.10 eiro/ASV dolāriem. Tāpat banka nolēmusi piemērot 10 santīmu (attiecīgi 0.14 eiro un dolāri) maksu par pēdējo 5 darījumu izdruku bankomātā Swedbank bankomātos Latvijā.

«Maksa ir atbilstoša šo pakalpojumu reālajām izmaksām. Līdz šim izmaksas banka dotēja, tagad tiks ieviesta izmaksām adekvāta pakalpojuma maksa. Šo informāciju joprojām varēs bez maksas uzzināt, lietojot internetbanku un Telefonbanku,» skaidroja Swedbank pārstāve Kristīne Jakubovska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā bankomātos Latvijā iemaksāti 2,59 miljardi eiro, liecina Latvijas Bankas apkopotā informācija. Naudas iemaksa bankomātos veikta 8,24 miljonus reižu.

Pērn otrajā pusgadā salīdzinājumā ar gada pirmo pusi skaidrās naudas iemaksu skaits bankomātos pieauga par 2,6%, bet apjoms pieauga par 10,8%.

Naudas iemaksu skaits bankomātos un iemaksātās naudas apjoms 2015.gadā audzis salīdzinājumā ar 2014.gadu, kad bankomātos tika iemaksāti 2,38 miljardi eiro un iemaksas veiktas gandrīz astoņus miljonus reižu, liecina Latvijas Bankas publicētie dati.

Saskaņā ar Latvijas Bankas datiem pērn no bankomātiem izmaksa tika veikta 52,69 miljonus reižu gandrīz piecu miljardu eiro apmērā.

2015.gada beigās Latvijā bija 1058 bankomāti.

Latvijas Komercbanku asociācijas dati rāda, ka pērn gada nogalē bija 1045 bankomāti ar skaidras naudas izmaksas funkciju un 299 ierīces ar skaidras naudas iemaksas iespēju. Salīdzinājumam - 2014.gada beigās Latvijā skaidras naudas izmaksa bija iespējama 1020 bankomātos, bet iemaksa - 281 bankomātā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gada beigās SEB Unibanka saviem klientiem bija izsniegusi aptuveni 483 000 dažāda veida maksājumu kartes, Db.lv informēja bankas pārstāve Agnese Gribuste. Vislielākā aktivitāte maksājumu karšu izmantošanā bijusi vērojama gada nogalē, kad klienti vairāk apmaksājuši bankomātos rēķinus, ņēmuši skaidru naudu, kā arī vairāk iepirkušies veikalos

Pērnā gada kredītkaršu lietotāju skaita pieaugums liecinot par to, ka Latvijas iedzīvotājiem ir nozīmīgas kredītkaršu plašās izmantošanas iespējas un papildu piešķirtais finansējums. Tāpat gada ietvaros pieaudzis kopējais pirkumu skaits veikalos un ar SEB Unibankas maksājumu kartēm veiktie darījumi bankomātos - kopumā par 17% salīdzinājumā ar darījumu skaitu, kas veikts 2005. gadā.

Aizvadītā gada 12 mēnešos SEB Unibankas maksājumu karšu lietotāji bankomātus skaidras naudas izņemšanai lietojuši vairāk kā 8 miljonus reižu. Kredītkaršu īpašniekiem vidējā naudas summa, kas no kartes tiek izņemta bankomātos, bijusi lielāka kā norēķinu karšu īpašniekiem, attiecīgi 92 lati un 55 lati. Savukārt, izmantojot maksājumu kartes, bankomātos apmaksāto rēķinu skaits pārsniedza 180 000, latu izteiksmē veidojot gandrīz 2 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

SEB bankas un bijušie DNB bankomāti vairs nebūs draudzīgo bankomātu tīklā

LETA, 22.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«SEB bankas» un bijušie «DNB Bankas» bankomāti, kuri pēc bankas apvienošanās ar «Nordea» iekļauti apvienotās «Luminor Bank» bankomātu tīklā, turpmāk vairs nebūs draudzīgo bankomātu tīklā.

«SEB bankas» ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke pavēstīja, ka no 26.aprīļa «DNB Bankas» bankomāti vairs nebūs SEB klientiem draudzīgo bankomātu tīklā.

«Sarunās ar «Luminor» par sadarbības turpināšanu kopīgā bankomātu tīklā pašlaik nav izdevies panākt vienošanos par abpusēji pieņemamiem tehniskajiem risinājumiem un nosacījumiem. Tādēļ no 26.aprīļa līdzšinējie DNB bankomāti vairs nebūs «SEB bankas» klientiem draudzīgo bankomātu tīklā. Esam izvērtējuši šo izmaiņu ietekmi uz mūsu klientiem, un, ņemot vērā tiem pieejamās alternatīvas - SEB bankomātu tīkls, «Swedbank» bankomātu tīkls un skaidras naudas izņemšanas iespējas tirdzniecības vietās -, finanšu pakalpojumu pieejamība klientiem nesamazināsies un neērtības būs minimālas,» sacīja Panke.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzi pārēju no latiem uz eiro pat nepamanīja, jo maksājumu karšu darbībā pārtraukumu nebija vispār, toties citi pakalpojumi darbam eiro valūtā tika pielāgoti nedaudzu stundu laikā gadumijas naktī, saka Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) preses sekretāre Baiba Melnace.

Viņa uzsvēra, ka jau ar šā gada 1.janvāra rītu iedzīvotāji lielāko daļu finanšu pakalpojumu varēja lietot tādā pat apmērā kā iepriekšējā gada pēdējās dienās.

«Latvijas banku IT sistēmu un pakalpojumu sekmīgā pāreja uz eiro ir pozitīvs piemērs citām valstīm daudzos aspektos, īpaši tajā, kā pāreju īstenot iedzīvotājiem un biznesa klientiem ērtākajā veidā,» sacīja Melnace.

Viņa informēja, ka, paredzot tipiskākās situācijas latu un eiro vienlaicīgās aprites periodā, bankas jau kopš 2013.gada vidus aicināja uzņēmējus sākt izmantot pakalpojumus, kas atvieglo pāreju uz eiro, piemēram, priekšpiegādi, inkasāciju, terminālus maksājumu karšu pieņemšanai un naudas iemaksu bankomātos. Tā ir bijusi tirgotāju izvēle - sagatavoties šim periodam vai likt saviem klientiem saskarties ar mazākām vai lielākām neērtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieaug ar SEB Unibankas maksājumu kartēm veikto darījumu skaits

, 09.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apzinoties maksājumu karšu sniegtās ērtības, aizvien straujāk aug iedzīvotāju veiktie norēķini ar maksājumu kartēm. Uz 2006. gada beigām SEB Unibanka saviem klientiem bija izsniegusi vairāk kā 483 000 dažāda veida maksājumu kartes. Pērnā gada kredītkaršu lietotāju skaita pieaugums liecina par to, ka Latvijas iedzīvotājiem ir nozīmīgas kredītkaršu plašās izmantošanas iespējas un papildu piešķirtais finansējums. Tāpat gada ietvaros pieaudzis kopējais pirkumu skaits veikalos un ar SEB Unibankas maksājumu kartēm veiktie darījumi bankomātos - kopumā par 17% salīdzinājumā ar darījumu skaitu, kas veikts 2005. gadā.

Aizvadītā gada 12 mēnešos SEB Unibankas maksājumu karšu lietotāji bankomātus skaidras naudas izņemšanai lietojuši vairāk kā 8 miljonus reižu. Kredītkaršu īpašniekiem vidējā naudas summa, kas no kartes tiek izņemta bankomātos, bijusi lielāka kā norēķinu karšu īpašniekiem, attiecīgi 92 lati un 55 lati. Savukārt, izmantojot maksājumu kartes, bankomātos apmaksāto rēķinu skaits pārsniedza 180 000, latu izteiksmē sastādot gandrīz 2 miljonus latu.

SEB Unibankas Maksājumu karšu attīstības pārvaldes vadītāja Gundega Martinsone: "2006. gadu varam izcelt kā lielisku rezultātu gadu ne tikai SEB Unibankai, bet arī visam maksājumu karšu tirgum kopumā. Tirgus pieaugums ne tikai izdoto karšu skaita, bet arī darījumu apjomu ziņā ir rekordliels. Ar gandarījumu varam uzskaitīt jauninājumus, kas pagājušajā gadā tika ieviesti SEB Unibankas maksājumu karšu lietotājiem: skaidras naudas iemaksas/izmaksas bankomāti, kas ir vienīgie Latvijā, jauna starptautiska interneta pirkumu aizsardzības sistēma - 3D, SEB Unibankas elitārāko klientu vajadzībām atbilstošas kartes izveide. Lai arī pagājušajā gadā par gandrīz 70 000 pieaudzis SEB Unibankas kredītkaršu lietotāju skaits, 2006. gadā vispieprasītākā karte SEB Unibankā bijusi VISA Electron norēķinu karte."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rietumu Banka NORD/LB bankomātus samaina pret Unibankas bankomātiem

Inguna Šķepaste [email protected], 23.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savu klientu ērtībai Rietumu Banka ir pieņēmusi lēmumu modificēt un paplašināt bankomātu integrēto tīklu. Sākot ar 1. septembri, tajā ietilps Hipotēku bankas un Unibankas bankomāti. Tādējādi tīklā būs vairāk nekā 260 bankomātu — kā Rīgā, tā arī citās Latvijas pilsētās un rajonos. Patlaban integrētajā tīklā ietilpst Hipotēku Bankas un NORD/LB bankomāti. Šo banku bankomātos Rietumu Bankas maksājumu karšu īpašnieki var izņemt skaidro naudu uz tādiem pašiem nosacījumiem kā Rietumu Bankas bankomātos. Sakarā ar izmaiņām, sākot ar 1. septembri, izņemt skaidro naudu uz tādiem pat noteikumiem kā Rietumu Bankas bankomātos varēs arī Hipotēku Bankas un Unibankas bankomātos. Tādējādi integrētais tīkls palielināsies par 124 bankomātiem. Sākot ar 1. septembri, NORD/LB bankomātos par skaidras naudas izsniegšanu tiks iekasēta bankas standarta komisijas maksa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pēdējā mēneša laikā medijos bieži izskanējusi informācija par jaunajām bankomātu komisijas maksām, ko Swedbank ieviesusi š.g. 1. augustā. DNB banka atkārtoti uzsver, ka komisijas maksu par skaidras naudas izņemšanu DNB bankomātos ir ieviesusi Swedbank un tā attiecas tikai uz šīs bankas klientiem,» šorīt izplatītā paziņojumā norāda DNB.

«DNB saviem klientiem nosacījumus nav mainījusi – arī turpmāk DNB klienti varēs izņemt skaidru naudu draudzīgā bankomātu tīkla bankomātos ar iepriekšējiem nosacījumiem.

Katrai bankai ir sava biznesa stratēģija un savas intereses. Swedbank pamato šīs komisijas maksas ieviešanu saviem klientiem ar pēdējo gadu laikā paplašināto un modernizēto bankomātu tīklu. Nu šī banka ir pieņēmusi lēmumu, kas norāda uz vēlmi turpmāk mudināt savus klientus izņemt naudu tikai savos un SEB bankomātos. DNB šo Swedbank lēmumu, kā arī Swedbank noteikto komisijas maksu Swedbank klientiem nevar ietekmēt,» teikts kredītiestādes paziņojumā.

DNB uzsver, ka tās klientiem nosacījumi nemainās – klienti ar DNB kartēm arī turpmāk varēs izņemt skaidru naudu gan SEB, gan Swedbank bankomātos ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādus DNB banka piedāvā savos bankomātos. Līdz ar to DNB klienti varēs turpināt izmantot draudzīgā bankomātu tīkla priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. oktobrī SEB Unibanka uzsākusi bankomātu pārslēgšanu no magnētisko joslu nolasīšanas uz viedkaršu nolasīšanu, proti, kartes dati šajos bankomātos tiek lasīti no čipa jeb mikroshēmas nevis no magnētiskās joslas, kā tas ir bijis līdz šim.

Ņemot vērā starptautisko organizāciju VISA un MasterCard prasības, kas attiecas uz visām Latvijas komercbankām, 2007. gada 23. oktobrī SEB Unibanka uzsākusi bankomātu pārslēgšanu no magnētisko joslu nolasīšanas uz viedkaršu nolasīšanu, proti, kartes dati šajos bankomātos tiek lasīti no čipa jeb mikroshēmas nevis no magnētiskās joslas, kā tas ir bijis līdz šim.

"Viedkartēs iestrādātais čips ir drošāks datu nesējs un labāk aizsargāts pret viltojumiem, tāpēc datu nolasīšana no kartes čipa bankomātos pasargās viedkaršu lietotājus un pašu banku no krāpniecisko darījumu riska," akcentē kredītiestāde.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa jeb 90% no bankomātiem eiro sāks izdot stundas laikā pēc 2014. gada iestāšanās, prognozē Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis.

Atlikušie bankomāti eiro izsniegs aptuveni 48 stundu laikā.

Lai pārietu uz eiro, bankomāti tiks slēgti neilgu laiku pirms pusnakts, un neilgu laiku pēc gadu mijas tie atkal sāks darboties, lai jau izsniegtu jauno valūtu.

Patlaban gan banku pārstāvju domas dalās par piecu eiro banknošu izsniegšanu – Swedbank un Nordea jau paziņojušas, ka tomēr riskēs un šo banku bankomātos būs iespējams izņemt piecu eiro banknotes.

Savukārt bankas Citadele valdes loceklis Kaspars Cikmačs sacīja, ka bankas bankomātos visdrīzāk šī banknote nebūs pieejama, tomēr, iespējams, atsevišķos bankomātos šīs banknotes varēs izņemt. Tas gan varētu būt vienīgi Rīgas centrā, taču ne lauku rajonos, kur, saplīstot bankomātam, var paiet vairākas stundas, kamēr to salabo, un cilvēki šajā laikā netiek pie skaidras naudas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB bankas bankomātos iemaksu apjoms par 29% pārsniedz izmaksas

Žanete Hāka, 28.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo trīs dienu laikā SEB bankas bankomātos iedzīvotāju veiktās iemaksas apsteidz izmaksu apjomu par 29%, informē bankas pārstāve Kristīne Martinsone.

Lielākoties – 80% no visiem iemaksu darījumiem - tiek veiktas skaidras naudas iemaksas bankomātos un tikai 20% filiālēs, lai iemaksātu lielākas naudas summas. Laika posmā no 25. līdz 27. decembrim izmaksu apjoms sasniedza 3,8 miljonus latu, bet iemaksu apjoms – 4,9 miljonus latu.

Ņemot vērā pieaugošo aktivitāti un interesi veikt skaidras naudas iemaksu savos kontos, SEB banka atgādina, ka latu iemaksas savā kontā bez komisijas maksas SEB bankas iemaksas/izmaksas bankomātos klienti varēs veikt vēl 2 nedēļas pēc eiro ieviešanas – līdz 2014. gada 14. janvārim, pēc tam bankomātos varēs iemaksāt tikai eiro banknotes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Nordea pievienojusies bankas Citadele bankomātu tīklam

Lelde Petrāne, 20.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordea ir pievienojusies bankas Citadele vienotajam naudas iemaksas/izmaksas bankomātu tīklam.

Turpmāk Nordea klientiem būs iespējams veikt skaidras naudas iemaksas 17 Citadeles iemaksu bankomātos visā Latvijā, tai skaitā, lielākajos tirdzniecības centros Rīgā – Galerija Centrs, Mols, Spice, Alfa, Origo un Damme. Tādējādi šobrīd vienā naudas iemaksas/izmaksas bankomātā pakalpojumus iespējams saņemt divu dažādu banku klientiem.

Nordea Latvijas filiāles Privātpersonu apkalpošanas departamenta vadītāja Jana Strogonova skaidroja: «Pievienošanās bankas Citadele naudas iemaksas bankomātu tīklam ir daļa no Nordea stratēģijas saviem klientiem piedāvāt maksimāli plašas attālināto norēķinu iespējas.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor bankomātos Baltijā ievieš drošu un klientiem ērtu piekļuvi pakalpojumiem bez kartes ievietošanas bankomātā.

Lai izņemtu vai iemaksātu naudu, apskatītu konta bilanci vai izmantotu kādu citu pakalpojumu, klientam ir vien jānopīkstina sava bezkontakta maksājumu karte, viedtālrunis vai viedpulkstenis ar aktivizētu bezkontakta maksājumu funkciju un jāievada PIN kods.

“Īsā laika periodā esam ieviesuši vairākus uzlabojumus, lai atvieglotu maksājumus mūsu klientiem. Tagad pirmie Baltijā esam ieviesuši iespēju piekļūt bankomātiem bez kartes, izmantojot tikai viedtālruni. Viedtālrunis ir kļuvis par ierasto ierīci, kas vienmēr ir pa rokai. Bezkontakta darījumi bankomātos ir droši, jo jebkurš šāds darījums klientam ir jāapstiprina ar savu kartes PIN kodu, un klienti ir aicināti to aktīvi izmantot,” informē Kerli Vares, Luminor vadītāja Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Nordea klienti bez maksas naudu var izņemt arī Latvijas Krājbankas bankomātos

Ieva Mārtiņa, 03.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordea klienti bez maksas var izmantot arī Latvijas Krājbankas bankomātus un tādējādi “draudzīgo” bankomātu tīkls ir trīskāršojies, sasniedzot 312 visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šā gada beigām visiem uz ielas esošajiem SEB bankas bankomātiem plānots uzstādīt maksājumu karšu datu pretnolasīšanas ierīces, jeb antiskimmerus, informē banka.

SEB uzsver, ka banka jau vairākus gadus ir VISA un MasterCard biedre un savā darbībā seko šo institūciju noteiktajām starptautiskajām prasībām. Banka akcentē, ka jau iepriekš veikusi daudzas aktivitātes, kas SEB bankomātos nodrošina klientu datu aizsardzību – piemēram, aprīkojot visas SEB izdotās maksājumu kartes ar mikročipiem, bet bankomāti pieprasa šo mikročipu datus.

«Tagad, papildu šīm un vēl citām ar drošību saistībām aktivitātēm, mēs speram nākamo soli un uz bankomātiem uzstādām datu pretnolasīšanas jeb antiskimminga ierīces. SEB bankas mērķis ir aprīkot ar datu pretnolasīšanas ierīcēm visus bankomātus, kuri atrodas uz ielām. Krāpniekiem, kuriem ir nodoms iegūt karšu datus bankomātos, tiem ārpusē piestiprinot neatļautus karšu datu lasītājus, jaunās papildu drošības ierīces neļaus veikt šīs nelikumīgās darbības,» sacīja SEB bankas telekomunikāciju un bankomātu tīkla nodaļas vadītājs Aldis Voitenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Ar bankas Citadele karti no Nordea bankomātiem naudu vairs nevarēs izņemt bez maksas

Žanete Hāka, 02.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 1. decembrim Citadeles norēķinu kartes MasterCard klienti skaidru naudu izņemt bez maksas var arī Nordea bankomātos, taču pēc tam par šo pakalpojumu būs jāmaksā, portālam db.lv pastāstīja bankas pārstāve Baiba Ābelniece.

Nordea šobrīd apvienojas ar DnB banku, veidojot Luminor banku, un līdzšinējā formā sadarbība nevar turpināties, tāpēc no 1. decembra Citadeles klientiem Nordea bankomātos būs tādi paši skaidras naudas izņemšanas tarifi kā citu banku bankomātos.

Taču no 1. decembra Citadeles norēķinu kartes MasterCard klientiem būs iespēja bez maksas izņemt skaidru naudu ne tikai Citadeles bankomātos Latvijā, bet 5 reizes mēnesī – arī no jebkura bankomāta pasaulē.

Līdz šim šāda iespēja ar Citadeles MasterCard kartēm bija vienu reizi mēnesī, un klienti šo iespēju arī aktīvi izmantoja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā bankomātos Latvijā iemaksāti 2,67 miljardi eiro, liecina Latvijas Bankas apkopotā informācija. Naudas iemaksas bankomātos veiktas 8,37 miljonus reižu.

Naudas iemaksu skaits bankomātos un iemaksātās naudas apjoms 2016.gadā audzis salīdzinājumā ar 2015.gadu, kad bankomātos tika iemaksāti 2,59 miljardi eiro, bet iemaksas tika veiktas 8,24 miljonus reižu.

2016.gadā no bankomātiem tika izmaksāti 5,05 miljardi eiro. Tas ir par 1% vairāk nekā 2015.gadā, kad no bankomātiem tika izmaksāti gandrīz pieci miljardi eiro.

2016.gadā iedzīvotājiem bija pieejami 1032 bankomāti un 38 200 karšu pieņemšanas vietu termināļi jeb POS.

2016.gada beigās Latvijā bija izdoti 2,4 miljoni maksājumu karšu (1,2 kartes uz vienu iedzīvotāju), no kurām lielākā daļa bija debetkartes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apvienoti Parex bankas un Hipotēku bankas bankomātu tīkli

Atis Rozentāls, Db, 19.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex banka un Hipotēku banka parakstījušas līgumu par bankomātu tīklu apvienošanu. Līdz ar to kopējais abu banku bankomātu skaits sasniedz 202 bankomātus.

Parex banka ir iesaistīta arī bankomātu tīklā, kur iekļauti Parex bankas, GE Money Bank un Latvijas Krājbankas bankomāti, kur šo banku klienti var izņemt naudu ar tādu pašu komisijas maksu kā Parex bankas bankomātos. Hipotēku bankas klienti uz šādiem nosacījumiem var izņemt naudu arī Latvijas Krājbankas, Rietumu bankas un SEB bankas bankomātos un savukārt, šo banku klienti - Hipotēku bankas bankomātos, teikts Parex bankas un Hipotēku bankas kopīgajā paziņojumā.

Līgums par tīklu apvienošanu starp Parex banku un Hipotēku banku attiecas uz visiem abu banku skaidras naudas izmaksas bankomātiem. Savukārt iemaksāt naudu savā kontā klienti varēs tikai to banku bankomātos, kurās klientam ir atvērts konts. Šobrīd lielākajos tirdzniecības centros, Latvijas Pasta Saktas nodaļā un Parex bankas filiālēs darbojas 10 skaidras naudas iemaksas bankomāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baidoties no trīs dienu banku darbinieku streika, Somijas iedzīvotāji pasteigušies no bankomātiem izņemt naudu, kā rezultātā daudzi bankomāti valstī tagad ir tukši, ziņo Telegraf.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Ķengaragā pēc pakaļdzīšanās aiztur divus vīriešus ar 57 kredītkartēm

Lelde Petrāne, 23.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 19.marta naktī Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki aizdomās par viltotu kredītkaršu izmantošanu aizturējuši divus vīriešus – Latvijas un Krievijas pilsoņus. Aizturēšanas laikā abi mēģināja bēgt no policijas un bija alkohola reibumā.

Šā gada 18.martā ar ENAP sazinājās vairākas komercbankas, ziņojot, ka novērojuši aizdomīgas aktivitātes Rīgas bankomātos. Banku drošības dienesti pauda aizdomas, ka Rīgā parādījušās personas, kas mēģina iegūt naudu ar viltotām kredītkartēm. Pāris bankomātos aizdomīgajām personām naudu jau bija izdevies iegūt.

Sākotnējā informācija bija ļoti skopa, un nebija zināma ļaundaru identitāte, taču, analizējot banku sniegtos datus un operatīvā ceļā iegūto informāciju, ENAP darbinieki izskaitļoja, kurus bankomātus ļaundari varētu būt ieplānojuši izmantot turpmāk. Vēlu vakarā tika ierīkoti slēpņi, un neilgi pēc pusnakts divi meklētie vīrieši tika pieķerti nozieguma vietā pie viena no Ķengaraga bankomātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru