Citas ziņas

AS G4S Latvia: sabiedrībā rada nepilnīg priekšstatu par elektroniskajām aprocēm kā līdzekli cīņā ar likumpārkāpējiem

, 22.09.2008

Jaunākais izdevums

Elektroniskās aproces nevar tikt piemērotas smagos noziegumos apsūdzētām personām. Elektronisko aproču uzdevums ir mērķtiecīgi strādāt ar tām riska grupām, kuru atkārtota iespējamā sodāmība ir prognozējama vai - ir neliela.

Analizējot ierosinājumu likumpārkāpējiem ieviest elektroniskās aproces, lai tādējādi aizsargātu sabiedrību no gadījumiem, kad šīs personas, iespējams, atkārtoti veic noziegumu, AS G4S Latvia norāda, ka pasaulē elektroniskais monitorings jeb uzraudzība tiek izmantota, galvenokārt, kā preventīvās programmas sastāvdaļa.

„Šobrīd sabiedrībā vērojams virspusējs viedoklis, kādiem mērķiem šāds aproču mehānisms ir paredzēts, un daudzi šīs sistēmas ieviešanu saprot kā brīdinājuma signālu par agrāk sodītu noziedznieku. Jāatzīst, ka elektroniskajām aprocēm ir citi uzdevumi, un jaunus upurus no agrāk sodītiem likumpārkāpējiem tās diemžēl nepasargās. Elektroniskais monitorings ir risinājums gadījumos, ja cietumu pārslodzes dēļ nav iespējams piemērot cietumsodu vieglo un vidējo pārkāpumu gadījumos. Tāpat elektroniskā uzraudzība ir attiecināma uz jauniešiem pirmstermiņa atbrīvošanas gadījumos, vai arī tā var tikt izmantota kombinācijā ar kādu citu soda izciešanas metodi.

Tai pat laikā, protams, pozitīvi vērtējama uzsāktā diskusija par šo aktualitāti, tomēr šī jautājuma kontekstā iezīmējas nopietna problēma: šobrīd nav zināms, kas elektronisko aproču sistēmas ieviešanā varētu uzņemties šo noziedznieku uzraudzību, apsekošanu, atbildīgo amatpersonu apmācību, utml., kā arī nav skaidra koncepcija, kuros gadījumos elektroniskās aproces varētu tikt piemērotas,” uzsver Elita Daniela, AS G4S Latvia valdes locekle

Elektroniskās aproces ir preventīvs mehānisms, un tas ir paredzēts izmantošanai uz noteiktu periodu (parasti 1 – 1.5 gadi), pretēji viedoklim, ka aproces tiek uzstādītas uz atlikušo dzīves laiku.

Elektroniskās aproces mērķis ir preventīvi novērst jeb palīdzēt atbrīvoties no kaitīgiem, huligāniskiem ieradumiem kā, piemēram, kaušanās, demolēšana, sīkās zādzības, u.tml. Laikā, kamēr darbojas elektroniskās aproces mehānisms, cilvēki visbiežāk zaudē vai pārtrauc kontaktus ar nelabvēlīgo draugu kompāniju un domubiedriem, ar laiku sākot meklēt jaunas, mērķtiecīgākas nodarbes. Līdz ar to viena no mērķauditorijām šī soda veida piemērošanai ir tieši pusaudži, kuri vēl nav zuduši sabiedrībai. Tādā gadījumā, atrašanās mājās pēc soda izciešanas, nēsājot aproci, pasargā pusaudzi no atkārtotām tikšanās reizēm ar veco kompāniju.”

Šo viedokli raksturo arī Group 4 Securicor (G4S) veiktais pētījums starptautiskā mērogā, kura mērķis bija identificēt un pētīt faktorus, kas saistīti un liecina par labu elektroniskajam monitoringam. Pētījuma rezultāti liecina, ka augsts atkārtotu likumpārkāpumu skaits vērojams tieši pusaudžu vidū – 70% gadījumu noteiktie ierobežojumi soda izciešanas laikā tiek pārkāpti pirmajos divos mēnešos. Pētījumā tika secināts, ka elektroniskā uzraudzības sistēma ir rezultatīva gadījumos, kad likumpārkāpējam ir bailes tikt pakļautam stingrai uzraudzībai; kad nepieciešams ģimenes un draugu atbalsts; elektroniskais monitorings disciplinē nepārkāpt likumu. 82% likumpārkāpēju piekrīt apgalvojumam, ka, būdami pakļauti elektroniskai uzraudzībai, viņi ir pārstājuši izdarīt pārkāpumus.

Tai pat laikā īpaši izvērtējama būtu situācija aproču metodi piemērot smagiem un sociāli bīstamiem noziedzniekiem, kuri ignorē jebkurus likumus, jo elektroniskās aproces mehānisms neatrisina šo likumpārkāpēju recidīva iespējamību. Tāpēc smagi un sociāli bīstami likumpārkāpēji nebūtu iekļaujami šāda veida programmās.

Situāciju Latvijā komentē E. Daniela: „Manuprāt, šobrīd Latvijas lielākā kļūda ir koncentrēšanās uz sekām, nevis prevenciju. Publiskā un privātā sektora uzdevums ir nodrošināt veidu, kas atturētu turpināt veikt likuma pārkāpumus. Ja runājam par jauniešu segmentu, tad, manuprāt, elektroniskās aproces būtu kā papildus iekšējā motivācija, kas neļautu pakļauties jauniešiem rakturīgajam bara instinktam. Protams, ar pasākumu kompleksu un precīzi izstrādātu metodi, elektroniskās aproces ļauj izrauties no nelabvēlīgas vides un nokļūt citā sociālajā slānī.”

Group 4 Securicor (G4S) nodrošina 36 000 likumpārkāpēju pārraudzību, un ir lielākais un pieredzes bagātākais servisa sniedzējs pasaulē. Šobrīd kompānija nodrošina elektroniskā monitoringa programmu Lielbritānijā, ASV, Izraēlā, Austrijā, Nīderlandē, Jaunzēlandē, u.c. Elektroniskā monitoringa ietvaros tiek nodrošināti vairāki programmu veidi - elektroniskā uzraudzība, balss pārbaude un izsekošana caur satelītu.

AS G4S Latvia drošības risinājumu kompānija Latvijā, nodarbinot vairāk kā 1500 darbinieku. G4S Latvia ir arī pasaulē lielākās drošības risinājumu kompānijas Group 4 Seruricor grupas uzņēmums Latvijā. Šobrīd Group 4 Seruricor darbojas vairāk nekā 110 valstīs, nodarbināto skaitam pārsniedzot 530 000 cilvēku.

AS G4S Latvia sniedz drošības pakalpojumus vairāk nekā 15 000 fiziskām un juridiskām personām Latvijā, t.sk., dažādu nozaru vadošajiem uzņēmumiem, kā arī klientiem valsts sektorā, izstrādājot individuālos drošības risinājumus un nodrošinot tehniskās un fiziskās apsardzes, kā arī montāžas un inkasācijas pakalpojumus. AS G4S Latvia ir viens no retajiem uzņēmumiem nozarē, kas saņēmis Industriālo drošības sertifikātu, Atzītās aizsardzības organizācijas Atbilstības sertifikātu un Bureau Veritas Quality International sertifikātu par kvalitātes sistēmas atbilstību ISO 9001 standarta prasībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS G4S Latvia saņem Atzītās aizsardzības organizācijas Atbilstības sertifikātu kuģošanas un ostu darbības jomā

, 26.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

„AS G4S Latvia ir viena no nedaudzajām drošības risinājumu kompānijām Latvijā, kas saņēmusi Atbilstības sertifikātu un ieguvusi tiesības konsultēt ostas un ostu iekārtas drošības jautājumos, sastādīt ostas iekārtas aizsardzības plānus, kā arī veikt Latvijas ostu un ostas iekārtu personāla apmācību,” skaidro Eduards Bukovskis, AS G4S Latvia valdes loceklis.

Kompānija jau šobrīd ir uzsākusi apmācības pēc programmas Ostas iekārtu aizsardzības personāls, kas ir izstrādāta un apstiprināta saskaņā ar Starptautiskā kuģu un ostas iekārtu aizsardzības kodeksa (ISPS Kodekss) prasībām. Apmācības organizē G4S mācību centrs.

Eduards Bukovskis: „Saglabājoties dažādu kravu plūsmas pieaugumam caur Latvijas ostām un pašreizējai situācijai kuģošanas un ostu darbības drošības jomā, būtiski ir nodrošināt efektīvu ISPS kodeksa prasību ievērošanu katrā ostā. Tas savukārt nozīmē nepieciešamību izstrādāt un atbilstoši uzturēt katras ostas aizsardzības plānus, kā arī nodrošināt profesionālu un atbilstošu ostu personāla apmācību. AS G4S Latvia ir viena no nedaudzajām drošības risinājumu kompānijām Latvijā, kas saņēmusi šo Atbilstības sertifikātu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Zālītis: apsardzes biznesā daudzi uzņēmumi darbiniekus nodarbina nelegāli

NOZARE.LV, 15.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes biznesā, tāpat kā jebkurā nozarē, kas sniedz pakalpojumu, kura cenā lielāko īpatsvaru veido darbaspēka izmaksas, daudzi uzņēmumi darbiniekus nodarbina nelegāli, norāda drošības risinājumu kompānijas AS G4S Latvia valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

Precīzi pateikt, cik uzņēmumu strādā «pelēkajā» sektorā, nav iespējams, bet tādu ir daudz, uzskata Zālītis. «Tas ir ne tikai apsardzes biznesā, tas notiek arī namu apsaimniekošanā, pārvadājumos un daudzās citās nozarēs. Šajās nozarēs ir liela vēlme kaut ko optimizēt uz nodokļu rēķina,» sacīja Zālītis.

Viņš skaidroja, ka «pelēkajā ekonomikā» strādājošo apsardzes firmu pakalpojumi ir lētāki. «Uz nenomaksāto nodokļu rēķina var ļoti būtiski samazināt cenu. Piemērs, ja valstī ir noteikta minimālā alga un tai pat laikā tās rīkotajos konkursos uzvar pretendents ar cenu, kas ir zemāka par minimālo algu, tad kaut kas nav kārtībā. Tādēļ piedāvātā cena šādos konkursos nevar būt noteicošais,» piebilda Zālītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS G4S Cash Services Latvia (G4S) saistībā ar vakar, 17.decembrī, notikušo uzbrukumu inkasācijas automašīnai veic iekšējo pārbaudi saskaņā ar G4S grupā noteiktajiem starptautiskajiem standartiem, informē uzņēmums.

Ņemot vērā, ka ir noticis smags noziegums, kuru šobrīd izmeklē Valsts policija, un, ņemot vērā faktu, ka G4S ir ieinteresēts, lai noziegums tiktu atklāts pēc iespējas ātrāk, izmeklēšanas interesēs kompānija plašāku informāciju nesniegs.

Policija norāda, ka 17. novembra vakarā notikusī inkasācijas automašīnas aplaupīšana bijusi ļoti rūpīgi plānota, un policija pieļauj iespēju, ka tās līdzdalībnieki bijuši vai nu cietušie inkasatori, vai arī kāds cits inkasators, ziņo Apollo.lv.

Automašīnā bijis atvērts seifs, kuru atvērt nav varējuši neviens no abiem inkasatoriem. No tā nozagta nauda, kuras summu gan Ķuzis nevarēja nosaukt, norādot, ka tas ir uzņēmuma G4S Latvija komercnoslēpumus. Daļu naudas laupītāji arī atstājuši automašīnā. "Laupīšana nebija pēkšņa. Tā bija rūpīgi gatavota," Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Saistībā ar eiro ieviešanu G4S Latvia darba apjoms trīskāršosies; papildu darbaspēku gan nevajadzēšot

Žanete Hāka, Nozare.lv, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar pāreju no latiem uz eiro noteikti būs jārēķinās ar darba apjoma pieaugumu par vismaz trīs reizēm, atzīst drošības risinājumu kompānijas AS G4S Latvia valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

Viņš norāda, ka tas attiecīgi nozīmē, ka par tik, par cik pieaugs darba apjoms, pieaugs arī darba izmaksas, kā arī ieņēmumi. Vienīgais, kas atšķirsies no ikdienas, būs darba apjoms, jo uzņēmums turpinās darīt to pašu, ko dara ikdienā, - vest naudu, savākt, apstrādāt un to nodot.

«Taču patlaban vēl ir grūti prognozēt, kā tas notiks Latvijā, jo nav skaidrs, kurā brīdī būs naudas apjoma pieaugums. Taču ir pamats prognozēt, ka Latvijā tas varētu notikt gandrīz pēdējā brīdī, proti, decembrī un janvārī,» stāsta Zālītis.

Savukārt, runājot par resursu plānošanu, Zālītis skaidro, ka G4S Latvia visā Latvijā strādā vairāk nekā 1300 darbinieku. Līdz ar to uz to brīdi, kad būs vajadzība, būs iespēja to pārvietot, pārprofilēt, pārtrenēt šos resursus. Vienīgais, ko vajadzības gadījumā ir plānots piesaistīt no ārpuses, ir autoparks un naudas apstrādes iekārtas. Taču tas atkarīgs no apjoma, kas būs brīdī, kad tuvosies nākamā gada janvāris jeb brīdis, kad ļoti ievērojami var sākt palielināties naudas apjoma plūsma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Drošības pakalpojumu sniedzējs G4S Latvia atjaunojis 420 tūkstošu ķīlu

Gunta Kursiša, 26.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības pakalpojumu sniedzējs G4S Latvia atjaunojis 420 tūkstošu latu komercķīlu, liecina informācija Lursoft.

«Uzņēmums regulāri atjauno savu autoparku, bet patlaban lielas investīcijas jaunos projektos neplāno,» Db.lv stāstīja G4S Latvia pārstāve. Savukārt reģistrētā komercķīla saistīta ar uzņēmuma operacionālās darbības veikšanu.

2009. gadā a/s G4S Latvia bija 279. lielākais Latvijas uzņēmums, raugoties pēc apgrozīto līdzekļu apjoma gadā. 2009. gadā drošības pakalpojumu sniedzējam izdevās apgrozīt 12,51 miljonu latu, un uzņēmuma peļņa veidoja 1,51 miljonu latu.

Jau vēstīts, ka 2007. gadā uzņēmums Falck Apsargs kļuva par G4S uzņēmumu Latvijā, un turpmāk darbojas ar nosaukumu G4S Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nelegālās nodarbinātības dēļ drošības pakalpojumu cenas atšķiras līdz pat 50%

, 11.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija ir kritiska, un saasinātajos ekonomiskajos apstākļos šis ir pēdējais brīdis, lai nozarē strādājošie vienotos par darbības vienotu koncepciju, uzskata AS G4S Latvia. Apsardzes nozare atzīta par vienu no netīrākajām, vērtējot nomaksāto nodokļu apjomu, aiz sevis atstājot celtniecību.

Drošības risinājumu kompānija AS G4S Latvia ceturtdien, 10. jūlijā tikās ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas vadību, lai pārrunātu situāciju drošības pakalpojumu nozarē, Db.lv informē AS G4S Latvia pārstāve Signe Znotiņa.

Pašlaik drošības pakalpojumu tirgū Latvijā strādā aptuveni 300 licenzētas kompānijas, kas, salīdzinot ar citu valstu pieredzi, ir nepamatoti augsts rādītājs. Lielo komersantu skaitu, visticamāk, vēsturiski veidojuši salīdzinoši vieglie nosacījumi, kas ļauj kļūt par apsardzes kompāniju, ko nosaka gan Apsardzes darbības likums, gan MK Apsardzes darbības licencēšanas noteikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Lai samazinātu izmaksas, G4S Latvia iegādājas ar gāzi aprīkotus auto

Lelde Petrāne, 23.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības pakalpojumu kompānija AS G4S Latvia savam autoparkam pievienojusi ar dabasgāzes uzpildes dzinējiem aprīkotu operatīvo transportu.

Ar dabasgāzes uzpildes dzinējiem aprīkotais operatīvais transports iegādāts ar nolūku ilgtermiņā samazināt degvielas izmaksas – šobrīd degviela veidp vidēji 50% no autoparka ekspluatācijas izmaksām.

Ar gāzi aprīkoto automašīnu iegāde esot arī daļa no uzņēmuma korporatīvās sociālās atbildības programmas, kas paredz videi draudzīgu risinājumu ieviešanu ikdienas darba nodrošināšanai.

Ar gāzi aprīkotie auto ļaušot samazināt ekspluatācijas izmaksas par aptuveni 30%.

Saskaņā ar AS G4S Latvia aprēķiniem pie operatīvā transporta noslodzes vidēji gada griezumā nepieciešamais dabasgāzes patēriņš ar gāzi aprīkotam auto ir par aptuveni 1300 latiem mazāks nekā veido degvielas izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijā sūdzas par G4S zemajām cenām

Lelde Petrāne, 01.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas konkurences iestādes veic izmeklēšanu saistībā ar sūdzību, ka valstī lielākais drošības pakalpojumu sniedzējs G4S apzināti piedāvā savus pakalpojumus par tik zemām cenām, ka konkurentiem ir gandrīz neiespējami ilgtermiņā izdzīvot, vēsta bbn.ee.

Andress Lembers, G4S mārketinga menedžeris, sacījis, ka kompānija nepiedāvā pakalpojumus zem pašizmaksas, bet nav vēlējies sniegt sīkāku informāciju. G4S kontrolē aptuveni 49% no Igaunijas drošības pakalpojumu tirgus.

Savukārt Urmas Sorumā, G4S Eesti bijušais akcionārs, stāstījis, ka drošības pakalpojumu tirgus ir vienīgais, kur cenas samazinājušās jau 15 gadus.

G4S darbojas arī Latvijā. 2007.gadā Falck Apsargs kļuva par kompānijas Group 4 Securicor (G4S) uzņēmumu Latvijā un turpina darbību ar nosaukumu G4S Latvia un inkasācijas pakalpojumus siedz ar nosaukumu G4S Cash Services Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Apsardzes kompānijai G4S Latvia jauns padomes priekšsēdētājs

Gunta Kursiša, 20.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes kompānijas G4S Latvia padomē reģistrētas izmaiņas, igaunim Lauri Veikko Saloranta (Lauri Veikko Saloranta) iegūstot padomes priekšsēdētāja amatu, liecina Lursoft dati.

Viņš stājies līdzšinējā padomes priekšsēdētāja Riho Lutera (Riho Lutter) vietā.

Par L. V. Saloranta vietnieku kļuvis Prīts Sarapū (Priits Sarapuu), savukārt padomes locekļa amatu ieguvis Artjoms Sokolovs, kas ir jaunpienācējs G4S Latvia padomē.

Uzņēmuma valdē izmaiņas nav notikušas, un to vada Edgars Zālītis, savukārt valdes locekļu amatu ieņem Atis Lazdiņš, Karina Skoborihina un Jānis Ābele, kas visi ir Latvijas valstspiederīgie, liecina Lursoft dati.

A/s G4S Latvia reģistrēta 1992. gada 31. jūlijā. Pirmos astoņus darbības gadus uzņēmums strādāja ar nosaukumu SIA Apsargs, kas vēlāk tika mainīts uz Falck Apsargs, savukārt 2007. gadā uz nepilnu nedēļu uzņēmums ieguva nosaukumu a/s Group 4 Securicor Latvia, bet 2007. gada oktobra beigās uzņēmums guva pašreizējo nosaukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

17.decembrī Rīgā noticis bruņots uzbrukums AS G4S Cash Services Latvia inkasācijas automašīnai. Uzbrukuma laikā nopietnus ievainojumus guvuši AS G4S Cash Services Latvia darbinieki, viens no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā miris.

G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Ilze Jermacāne Db.lv, norādīja, ka policija esot apstiprinājusi, ka, iespējams, no automašīnas ir nolaupīta nauda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

G4S koncerna apgrozījums pērn pārsniedz 16 miljonus latu

Sanita Igaune, 06.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības risinājumu G4S koncerna apgrozījums pērn pārsniedzis 16 milj. Ls, kas ir nedaudz mazāks nekā pirms gada, DB informēja G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Ilze Jermacāne.

G4S darbībās rādītāji un tirgus pozīcijas liecina par izvēlētās stratēģijas efektivitāti ilgtermiņā, uzsver G4S Latvia un G4S Cash Services Latvia valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

2009. gadā pieaudzis G4S klientu skaits gan fiziskajā, gan juridiskajā sektorā, tāpat pērn uzsākta drošības pakalpojumu sniegšana vairākiem stratēģiski nozīmīgiem klientiem.

Savukārt nozīmīgākie uzdevumi šogad uzņēmumam saistīti ar turpmāku darba efektivitātes uzlabošanu un optimālu risinājumu ieviešanu. Papildus tam šogad kompānija plāno attīstīt arī risku izvērtēšanas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Garnadži visvairāk iekāro kosmētiku, alkoholu un desas

Lelde Petrāne, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības risinājumu kompānijas AS G4S Latvia statistika par aizturētajiem liecina, ka tirdzniecības vietās garnadži pērn visvairāk mēģinājuši zagt dažādas kosmētikas preces. Otra garnadžu iekārotākā prece ir alkohols, savukārt TOP 3 zagtāko preču sarakstu noslēdz pārtikas preces - ikri, desas un siers.

G4S Latvia drošības eksperti norāda, ka pērn samazinājies apģērbu zādzības mēģinājumu skaits. Starp zagtākajām precēm ir arī tabakas izstrādājumi, elektropreces un dažādi aksesuāri.

Kopumā pērn G4S Latvia aizturējusi vairāk nekā 2940 personas, no kurām 65% ir vīrieši un 35% - sievietes.

G4S Latvia drošības eksperti norāda, ka zādzību mēģinājumu statistika joprojām saglabājas augsta, taču tajā pašā laikā šobrīd to skaits saglabājas nemainīgs un krasi nepieaug.

Pērn palielinājies degvielas un krāsainā metāla zādzības mēģinājumu skaits – gan galvaspilsētā, gan reģionos.

Jānis Ābele, AS G4S Latvia Drošības funkciju departamenta direktors, stāstīja: «Zādzību mēģinājumu raksturs likumsakarīgi ir tieši vai netieši saistīts ar ekonomisko situāciju un tendencēm valstī. Piemēram, metāla un degvielas cenu kāpums pērn atspoguļojās arī zādzību statistikā. Ja degviela lielākoties zagta savām vajadzībām, tad dažādi metāla izstrādājumi – ar nolūku tos realizēt metāla uzpirkšanas punktos. Jāmin, ka zādzību riskam pakļautas gan ražotnes un industriāli objekti, gan sakaru tīklu uzņēmumi. Piemēram, vasarā divi nepilngadīgi jaunieši tikai aizturēti par mēģinājumu nozagt krāsaino metālu, nesankcionēti iekļūstot kādas apsargātas rūpnīcas teritorijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

G4S apgrozījums audzis par 9.9 %

Jānis Lasmanis, Db, 21.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības risinājumu kompānijas G4S apgrozījums pērn sasniedzis 18 miljonu latu atzīmi, kas ir par 9.9 % vairāk nekā 2007.gadā. Pērn G4S spējis palielināt arī klientu skaitu un piedāvāto pakalpojumu portfeli.

«Uzņēmuma darbības rādītāji liecina, ka izvēlētā stratēģija ir sevi attaisnojusi. Gada laikā piesaistīti jauni klienti gan juridiskajā, gan fiziskajā sektorā, turklāt tika uzsāka drošības pakalpojumu sniegšana vairākiem stratēģiski nozīmīgiem klientiem, tostarp Amerikas Savienoto Valstu vēstniecībai, kā arī veiksmīgi realizēts ārpakalpojuma projekts SIA Rautakesko veikalu ķēdei,» saka a/s G4S Latvia un G4S Cash Services Latvia valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

Šogad G4S Latvia plāno attīstīt pakalpojumus risku izvērtēšanai, kas Latvijā pašlaik praktiski netiek piedāvāti. Uzņēmums prognozē, ka šogad tā klientu skaits varētu sarukt, kas būtu izskaidrojams ar izmaiņām valsts nodokļu sistēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Lai iekļūtu birojos, zagļi maskējas par remontdarbu veicējiem vai labi situētiem apmeklētājiem

Lelde Petrāne, 21.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas laikā zagļi galvenokārt mēģina iekļūt birojos, maskējoties par remontdarbu veicējiem, pārdevējiem un pat labi situētiem apmeklētājiem, liecina drošības risinājumu kompānijas G4S Latvia (G4S) pieredze.

G4S eksperti atzīst, ka laika gaitā garnadži ir kļuvuši izdomas bagāti, meklējot arvien jaunas alternatīvas, kā iekļūt birojos ne tikai nakts, bet arī dienas laikā.

Lai pievērstu biroju darbinieku uzmanību šādām situācijām, G4S drošības eksperti apkopojuši vairākas zīmīgākās garnadžu zādzību metodes uzņēmumu birojos dienas laikā, kā arī būtiskākos priekšlikumus, kā no šādām situācijām izvairīties.

Ne sekretāre, nedz apsardzes darbinieks, kuri ikdienā uzturas tuvu ēkas vai telpu ieejai, nesagādājot 100% drošību pret zagļu iekļūšanu birojā. Proti, šie darbinieki, pretēji videonovērošanas sistēmai, visu laiku var neatrasties savā postenī vai nepievērst nepieciešamo uzmanību visiem apmeklētājiem. Garnadži vienmēr pacenšas rast visai ticamus argumentus, kā iekļūt biroju telpās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

G4S pirmā pusgada peļņa pieaugusi par 11%

Lelde Petrāne, 26.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes pakalpojumu grupas G4S pirmā pusgada tīrā peļņa pieaugusi par 11% līdz 94,2 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (80,4 miljoni latu), ziņo MarketWatch.

Ieņēmumi pieauguši par 4,4% līdz 3,63 miljardiem mārciņu.

Uzņēmums, kas ir viens no lielākajiem privātā sektora darba devējiem pasaulē, norādījis, ka tirgus apstākļi joprojām ir izaicinoši. Tas saistīts ar lēno globālās ekonomikas atveseļošanās tempu, bet uz gada otro pusi G4S raugoties optimistiski.

G4S piedāvā tādus pakalpojumus kā, piemēram, skaidras naudas pārvadājumi un apsardze. AS Falck Apsargs 2007.gadā kļuva par G4S uzņēmumu Latvijā un turpina darbību ar nosaukumu G4S Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skaidras naudas lietojums Igaunijā ir atjaunojies ekonomikas uzplaukuma līmenī, ko apliecina naudas izņemšanas bankomātos apmērs un skaidras naudas apgrozība mazumtirdzniecības un pakalpojumu uzņēmumos, pirmdien paziņoja inkasācijas pakalpojumu kompānija G4S.

Skaidras naudas apgrozījums mazumtirdzniecības un pakalpojumu sektorā gada laikā palielinājies par 21%. «Skaidras naudas apgrozījums vienmēr atbilst ekonomikas stāvoklim. Cilvēku pirktspēja ir pieaugusi, kas izskaidro skaidras naudas apgrozības palielinājumu,» norādīja G4S inkasācijas nodaļas vadītājs Pēters Torims.

G4S piepilda un iztukšo visus bankomātus Igaunijā. Pēdējā gada laikā kompānijas apkalpotās skaidras naudas apmērs pieaudzis par 4%, sasniedzot septiņus miljardus eiro.

Igaunijas centrālās bankas dati liecina, ka gada laikā no bankomātiem izņemtās naudas apmērs valstī pieaudzis par 53 miljoniem eiro, sasniedzot 3,9 miljardus eiro. «Tas atbilst līmenim, kādu pēdējo reizi novērojām iepriekšējā ekonomikas uzplaukuma laikā 2007.gadā,» secināja G4S.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijas Konkurences padome veic reidu G4S birojā

Ritvars Bīders, 09.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Igaunijas Konkurences padome veica reidu valsts lielākās apsardzes kompānijas G4S Eesti galvenajā ēkā Tallinā. Tas tika darīts uz aizdomu pamata par kompānijas bijušā meitas uzņēmuma dalību cenu veidošanas kartelī pirms vairāk nekā desmit gadiem, ziņo BBN.

G4S Eesti norāda, ka aizdomas ir nepamatotas. Kompānija ir uzsākusi iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu vai G4S meitas uzņēmuma vadītāji ir rīkojušies pretlikumīgi, vai nē.

G4S Eesti vadītājs Andrus Ossips norāda, ka pašreizējai kompānijas vadībai nav informācijas par to, ka bijušā meitas uzņēmuma vadītāji būtu pārkāpuši likumu, noslēdzot kādas neatļautas vienošanās.

«Cik es zinu, tad šādai prasībai nav pamata,» sacījis A. Ossips, kurš arī piebilda, ka, neskatoties uz savu pārliecību, kompānija veiks iekšējo izmeklēšanu.

Kāds Igaunijas Konkurences padomes pārstāvis apstiprinājis, ka noticis reids G4S Eesti birojā, taču arī apgalvoja, ka neviens nav ticis aizturēts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

G4S inkasatora formā saģērbies viltvārdis, kas labi zinājis bankas darbības specifiku, dažu minūšu laikā ticis pie trīs miljonu kronu (aptuveni 130 tūkst. Ls) liela laupījuma, raksta Postimees.

Šo pirmdien 10 no rīta Igaunijas SEB bankas Rapla filiālē ienācis G4S inkasatora formā ģērbies vīrietis, vērsies uzreiz pie atbildīgā bankas darbinieka un, pārmijot ar to dažas vispārīgas frāzes igauņu valodā, atstāja bankas filiāli ar viņam kā inkasatoram nodoto naudu.

Db jau rakstīja, ka G4S inkasatori piedzīvojuši nedienas arī Latvijā. Pērn decembrī tiem tikuši nolaupīti vairāk nekā 100 tūkst. Ls, vienu no G4S inkasatoriem nāvīgi sašaujot.

Toties Francijā inkasatori ar sīkumiem nekrāmējas. Tur kopš vakardienas jau policija meklē nozagtu inkasatoru mašīnu ar 11 miljoniem eiro, ziņo RIA Novosti. Tur Loomis firmas inkasatori no Banque de France Lionā izveduši 38 maisus naudas. Pēc tam inkasatori iegājuši savā ofisā, atstājot automašīna tikai šoferi. Kad viņi atgriezušies, auto jau bija pazudis. Vasarā līdzīgs gadījums noticis arī Krievijā, tur no Sberbankas inkasators Aleksandrs Šūrmanis nolaupīja 250 milj. rubļu (vairāk nekā 4 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DNB, SEB, Swedbank un G4S Lietuvā piemērots 16 miljonu eiro sods

Žanete Hāka, 21.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Konkurences padome piemērojusi aptuveni 16 miljonu eiro lielu naudas sodu drošības dienestam G4S, kā arī trim lielākajām bankām – DNB bankas, AB, SEB bankas un Swedbank, liecina padomes paziņojums.

Lielākā soda nauda piemērota SEB bankai – 7,19 miljonu eiro apmērā, Swedbankai piemērotais sods ir 4,129 miljonu eiro, savukārt DNB bankai jāmaksā 2,5 miljoni eiro. G4S jāmaksā 2,7 miljonus eiro. Lietuvas DNB banka jau biržā paziņojusi, ka pārmetumus neatzīst un sodu pārsūdzēs Lietuvas tiesībsargājošajās instancēs.

Sods uzlikts, jo bankas ar drošības dienestu noslēgušas līgumus, kas ierobežo konkurenci skaidras naudas tranzīta un inkasācijas tirgū. Bankas vienojušās iegādādies inkasācijas pakalpojumus vienīgi no G4S, tādējādi ievērojami ierobežojot citu pakalpojumu sniedzēju iespēju konkurēt šajā segmentā. Uz noteiktu laiku bankas nevar izmantot naudas inkasācijas pakalpojumus, ko piedāvā G4S konkurenci, pat ja tie piedāvā labākus nosacījumus. Konkurences padome uzsver, ka svarīgi atzīmēt, ka izmaksas, kas rodas saistībā ar skaidras naudas pārvaldi, bieži vien sedz banku klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pēc Milānas kraha Ozols gandarījumu rod Magnetic Latvia zīmolā

Jānis Goldbergs, 15.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa informācijas centrs Magnetic Latvia Rīgas lidostā ir jau gadu. Tas ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola EXPO redzējums un reizē jautājums par kopēju Latvijas zīmolu

2018. gada februārī LIAA direktors A. Ozols telpas atklāšanā sacīja: «Lidostā tagad ir savs EXPO, vieta, kur sevi parādīt!» A. Ozolam desmit gadus tā arī neizdevās iegūt kontroli par EXPO izstāžu rīkošanu un Rīgas lidostā bija iespēja radīt savu zīmolu Magnetic Latvia. Stāsts par Biznesa informācijas centru Magnetic Latvia vienlaikus ir arī stāsts par cīņu, kurā A. Ozols visādām metodēm pierāda, ka viņam ir taisnība.

Pēc starptautiskā kraha

A. Ozola paziņojums pērn uzrunā medijiem bija ievērības cienīgs un nebija gluži kļūmīga amatpersonas pārteikšanās. Tas izriet gan no LIAA un aģentūras direktora iepriekšējās darbības, gan no zīmola Magnetic Latvia veidošanas pirmsākumiem. Sauklis Magnetic Latvia savu augšupeju sāka 2015. gadā, kad Eksporta forumā LIAA amatpersonas ar īpašu skubu sāka lielīt iestādes lomu eksporta veicināšanā, pārstāvniecības Pekinā, Šanhajā, Singapūrā un citviet Āzijā, kā arī sāka virzīt ideju, ka tas viss būtu liekams zem viena zīmola – Magnetic Latvia. Vēlāk, 2017. gadā, sekoja ieteikums zīmolu lietot arī citām valsts iestādēm, pašvaldībām un uzņēmumiem kā kopēju Latvijas zīmolu. Vienlaikus 2015. gads Latvijas vēsturē iezīmējas arī ar to, ka valdība nolēma valsts paviljonu EXPO izstādē Milānā neuzstādīt. Tobrīd sabiedrībā virsroku uz brīdi guva viedoklis, ka piedalīšanās starptautiskajās EXPO izstādēs ir jāpārtrauc, ka tas ir novecojis un sevi izsmēlis projekts un Latvijai ir vajadzīgs kas cits, savs un tepat. Par to liecina daudz ierakstu sociālajos tīklos. 2017. gadā apstākļi mainījās un Astanā, Kazahstānā, notika mazais EXPO. Latvija par spīti tam, ka valsts finansējuma nebija, izstādē piedalījās. Tieši togad A. Ozols un LIAA ierosināja zīmolu Magnetic Latvia piedēvēt praktiski visam Latvijā radītajam, visam, kas mums ir labs. To apstiprina arī LIAA interneta portāls Labs of Latvia, kurā šā gada februārī tika palaists zīmols Magnetic Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām un mainīs nosaukumu

LETA, 11.10.2022

Plānots, ka pēc reorganizācija "Tieto Latvia" valdes loceklis Valdis Janovs kļūs par kompānijas valdes priekšsēdētāju, bet kompānijas esošā valdes priekšsēdētaja Valērija Vārna turpmāk būs "Tietoevry Latvia" valdes priekšsēdētāja.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tieto Latvia" daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām, liecina pirmdien, 10.oktobrī, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotais paziņojums par reorganizāciju.

Atbilstoši "Tieto Latvia" vienīgā īpašnieka - Somijas "TietoEvry" - 2022.gada 3.oktobrī pieņemtajam lēmumam no "Tieto Latvia" tiks nodalīta daļa mantas, kas tiks nodota jaundibināmajām iegūstošajām sabiedrībām SIA "Tietoevry Connect Latvia" un SIA "Tietoevry Latvia".

Reorganizācijā tiks samazināts "Tieto Latvia" pamatkapitāls, dzēšot pamatkapitāla daļas.

Kreditori var pieteikt prasījumus viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Vienlaikus paredzēts, ka pēc reorganizācijas "Tieto Latvia" mainīs nosaukumu un kļūs par SIA "Tietoevry Banking Latvia", liecina "Firmas.lv" publiskotais reorganizācijas lēmums.

Reorganizācijā "Tieto Latvia" nodos kompānijai "Tietoevry Connect Latvia" visu mantu, tiesības un saistības, kā arī darbiniekus, kas saistīti ar kompānijas "connect" aktivitātēm un saimniecisko darbību, tostarp informatīvā un atbalsta pirmā kontaktpunkta aktivitātes gala klientiem Ziemeļvalstīs, piemēram, pirmā un otrā līmeņa atbalsta aktivitātes, saņemšanas un nosūtīšanas aktivitātes, vienotā kontaktpunkta (SPOC) aktivitātes, krīzes komunikācijas aktivitātes, piekļuves un identitātes pārvaldības aktivitātes, atbalstu ārpus darba laikam un ražošanas pārvaldības aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karstā laikā zog arī saimniekiem atrodoties mājās

Jānis Rancāns, 01.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karstā laikā ir novērota tendence, ka zagļi izdara zādzību mēģinājumus saimiekiem atrodoties mājās, kā arī saimnieku naktsmiera laikā. Atvērti logi, lodžijas vai balkoni ir liels vilinājums likumpārkāpējiem, norāda drošības risinājumu kompānija a/s G4S Latvia.

Visbiežāk mēģina zagt auto atslēgas, makus, dārglietas, rokas somiņas, kā arī dažādas portatīvās elektroniskās ierīces - datorus, tālruņus u.c. Iekļūstot mājoklī, garnadžu uzmanību pievērš ērti sasniedzamas, neliela izmēra un pēc iespējas vērtīgākas mantas. Ļoti bieži tieši šādi sadzīves priekšmeti tiek atstāti ērti pieejamās vietās - uz galdiem un skapīšiem, priekšnamā u.c.

«Vidējais laiks ātrajām zādzībām ir minūšu jautājums. Savukārt gadījumā, kad mājokļa durvis un logi ir atvērti vai pusatvērti, zādzības pastrādāšanai nepieciešamais laiks ir vēl mazāks. Tieši šī iemesla dēļ tos sadzīves priekšmetus, kas garnadžu skatījumā ir vērtīgi, jāglabā tālāk no logiem un durvīm, piemēram, skapī vai atvilktnēs. Ja vien ir iespēja, skaidra nauda un vērtslietas ieteicams uzglabāt speciālos seifos,» norāda Ilze Jermacāne, a/s G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieaug zādzību skaits

, 16.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā ievērojami pieaudzis sīko zādzību mēģinājumu skaits pārtikas un nepārtikas preču grupās, kā arī dārgu un ekskluzīvu preču zādzības. Šī tendence būs vērojama arī turpmāk.

Septembrī visos akciju sabiedrības G4S Latvia apsargātajos objektos kopā konstatētas 274 zādzības un preču bojāšanas mēģinājumi. No tiem lielākā daļa jeb 97%, galvenokārt, konstatēti dažādos tirdzniecības vietās (veikali, tirdzniecības centri, degvielas uzpildes stacijas, u.c.). Pārējie likumpārkāpumi un to mēģinājumi jeb 3% no kopējā skaita veikti citas specifikas objektos un sabiedriskās iestādēs. Tostarp konstatēti arī iekšējie zādzību mēģinājumi (1%). Valsts policijai nodotas 167 personas, liecina drošības risinājumu kompānijas AS G4S Latvia apkopotie dati.

„Zagtāko preču grupu pirmajās pozīcijās joprojām ir tās preces, ko pēcāk iespējams ātri realizēt jeb pārdot – pārtika, alkohols, apģērbs un kosmētika. Tāpat pēdējā laikā arvien spilgtāk iezīmējas tendence zagt preces personīgajam patēriņam. Kopumā AS G4S Latvia septembra mēnesī novērsto zādzības mēģinājumu laikā identificēto preču summa ir aptuveni 4 400 latu. Savukārt, lielākā konfiscēto preču summa uz vienu aizturēto aizvadītajā mēnesī bijusi 698 lati, mēģinot nozagt sieviešu apģērbu,” informē Ilze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

G4S Latvia apgrozījums pērn saglabājies teju nemainīgs

Gunta Kursiša, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes uzņēmums a/s G4S Latvia pērno gadu noslēdzis ar 13,7 milj. Ls konsolidēto neto apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir samazinājums 1,43% apmērā, liecina Lursoft dati.

A/s G4S Latvia peļņa pēc nodokļiem veido 596 tūkst. Ls, kas ir par 129,35% vairāk nekā 2011. gadā.

Koncerna mātes uzņēmums aizvadītajā gadā strādājis ar 9,612 milj. Ls apgrozījumu. 2012. gadā pieaugusi arī koncerna kopējā peļņa – aizvadīto gadu koncerns noslēdza ar 744,600 tūkst. Ls peļņu pēc nodokļiem (+6,25%).

Šogad par G4S koncerna galvenajiem uzdevumiem uzņēmuma vadība izvirzījusi izaugsmes veicināšanu un tādu risinājumu ieviešanu, kas palielinātu kompānijas konkurētspēju drošības pakalpojumu tirgū.

A/s G4S Latvia valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Edgars Zālītis, savukārt valdes locekļa amatā darbojas Atis Lazdiņš, Karina Skoborihina, Anita Sāne un Jānis Ābele.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV apsardzes firma "Brink's" iegādāsies Lielbritānijas apsardzes kompānijas "G4S" inkasācijas pakalpojumu biznesu 14 valstīs, tostarp arī Baltijas valstīs, teikts "Brink's" paziņojumā.

Darījuma vērtība ir 860 miljoni ASV dolāru (aptuveni 790 miljoni eiro).

"Brink's" pirks "G4S" inkasācijas pakalpojumu biznesu Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, kā arī Beļģijā, Čehijā, Dominikānā, Filipīnās, Indonēzijā, Īrijā, Kiprā, Kuveitā, Malaizijā, Nīderlandē un Rumānijā.

"G4S" inkasācijas biznesa kopējais apgrozījums šajās valstīs pērn bijis apmēram 800 miljoni ASV dolāru (aptuveni 735 miljoni eiro).

Kā liecina informācija "Firmas.lv", Latvijā inkasācijas pakalpojumu sniedzēja AS "G4S Cash Services Latvia" dibināta 2001.gadā. 2018.gadā uzņēmums strādāja ar 6,863 miljonu eiro apgrozījumu un 551 660 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru