Tehnoloģijas

ASV aptur «personalizējamas» pastmarkas

Juris Kaža [email protected], 05.10.2004

Jaunākais izdevums

Savienoto valstu pasts pagaidām pārtraucis sadarbību ar kādu uzņēmumu, kas piedāvāja t.s personalizētas pastmarkas, uz kurām katrs pastmarku pircējs varēja uzlikt sev tīkamus attēlus. Uzņēmums Stamps.com piedāvāja papildināt pastmarku tirdzniecību internetā ar iespējām valsts pastā izvēlēto attēlu (piem. mirušu valstsvīru, kāda štata oficiālo zvēru) aizstāv ar bērna vai suņa foto u.tml. Kā raksta portāls Wired News, doma bija, ka pastmarku pircējs internetā varētu kādos svētkos sveikt vecvecākus ar kartiņām, kam uzlīmētas pastmarkas ar mazbērnu sejām. Lai gan stamps.com lietotāji pārsvarā tā arī rīkojās, pakalpojumu arī izmantoja dīvaiņi un apzināti provokatori un jokdari. Tā, piem. par ASV pasta kanāliem ceļoja vēstules ar kara noziegumos apsūdzētā bij. Serbijas prezidenta Slobodāna Miloševiča attēlu, vai Prezidenta Džona Kenedija slepkavībā arestētā Lī Harvijas Osvalda (Lee Harvey Oswald) portretu. Bez tam uz pastmarkām parādījušies ieslodzīti teroristi un par valsts nodevību 50. gados ar nāvi sodītais spiegu pāris – Rozenbērgi. Lai novērstu skandālus, ASV pasts apturējis šādu brīvi ražotu pastmarku izdošanu. Stamps.com saka, ka pieprasījums pēc parastām, neskandālozām personalizētām pastmarkām bijis liels un kompānija cer atsākt šo biznesu kad būs uzlabota iekšējā «cenzūra».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Latvijas Pasts ikvienam iedzīvotājam jau vairāk nekā desmit gadu piedāvā iespēju izveidot personalizētu pastmarku, ar kuru pārsteigt savu ģimeni, draugus vai kolēģus

Izveidotās uzņēmuma mājaslapas manapastmarka.lv būtība – katram, kam ir vēlme izgatavot unikālu past- marku ar sev svarīgu un interesantu dizainu, turklāt ar funkcionālu nozīmi un ar iespēju savu pastmarku izmantot pasta sūtījumu pārsūtīšanai, šāda iespēja tiek sniegta. Jāatgādina, ka Latvijas Pasts ir vienīgā institūcija, kam ir tiesības emitēt pastmarkas, un tas tiek darīts, ņemot vērā īpašas Pastmarku emisijas komisijas apstiprinātu pastmarku izdošanas plānu. «Bieži ir gadījumi, ka iedzīvotāji iesniedz Pastmarku emisijas komisijai pieteikumu, lai Latvijas Pasts iekļauj kādu pastmarku izdošanas plānā, taču mēs noteikti nevaram apstiprināt visus pieteikumus. Vidēji gadā emitējam ap 20 oficiālo filatēlijas izdevumu. Taču iespēja izdot savu pastmarku un tieši sev vēlamajā izskatā ir dota katram, un to nodrošinām ar personalizētajām pastmarkām,» skaidro Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamenta direktors Edmunds Bebrišs. Jau kopš 2006. gada Latvija ir viena no tām nedaudzajām valstīm, kas ļauj klientiem izgatavot arī personalizētas pastmarkas. Kā norāda E. Bebrišs, šis pakalpojums gadu gaitā ieguvis gan savu pastāvīgo klientu loku, gan arī ik gadu papildinās ar jauniem interesentiem. Vairākums klientu pastmarkas pasūta pat regulāri un atkārtoti, izvēloties gan kādreiz jau izdotus, gan pavisam jaunus past- marku dizainus un savu pasta sūtījumu apmaksai acīmredzot izvēloties tikai sev vien raksturīgās pastmarkas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pēdējos trīs mēnešus var lietot pastmarkas ar lata nominālvērtību

Lelde Petrāne, 29.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2014.gada oktobra vēl trīs mēnešus apgrozībā būs Latvijas Pasta emitētās pastmarkas ar lata nominālvērtību. Klienti tās sūtījumu apmaksai varēs lietot līdz pat 2014.gada 31.decembrim. Savukārt pastmarkas ar dubulto - lata un eiro nominālvērtību, kas tika izdotas 2013.gadā, - būs izmantojamas arī turpmāk bez termiņa ierobežojumiem, informēja Latvijas Pasta pārstāve Gundega Vārpa.

Atbilstoši Eiro ieviešanas kārtības likuma normām Latvijas Pasta izdotās pastmarkas ar lata nominālvērtību no apgrozības tiks izņemtas 2015.gada 1.janvārī, bet klientiem tiks piegādāti visi sūtījumi, kuru apmaksai līdz pat 2014.gada 31.decembrim būs lietotas lata nominālvērtības pastmarkas. Savukārt to pastmarku apgrozības un izmantošanas termiņš, kurās nominālvērtība attēlota gan latos, gan eiro, nav ierobežots. Kopš 2014.gada 2.janvāra līdz ar valsts iestāšanos eirozonā Latvijas Republikā tiek emitētas pastmarkas ar eiro nominālvērtību.

Pastmarkas ar lata nominālvērtību Latvijas Pasts izdeva no 1993. līdz 2013.gadam, kad atjaunotajā Latvijas Republikā nacionālās valūtas statusā atkārtoti tika izmantots lats. 20 gadu laikā Latvijas Pasts izdevis kopumā 533 dažādas pastmarkas miljoniem eksemplāru tirāžā ar atšķirīgu lata nominālvērtību, un liela daļa no tām ne tikai izmantotas sūtījumu apmaksai, bet arī kļuvušas par filatēlistu kolekciju retumiem dažādās pasaules valstīs. Pastmarkas vērtību filatēlistu aprindās nosaka gan to nominālvērtība, gan tirāža, gan tematika un arī pieejamība tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot lielākas un nozīmīgākās Atmodas laika sabiedriski-politiskās organizācijas, kas nodrošināja Latvijas neatkarības atjaunošanu, Latvijas Tautas frontes dibināšanu pirms 20 gadiem, Latvijas Pasts laiž klajā jubilejas pastmarku. Pastmarkas tirāža ir 300 000 eksemplāru. Pastmarkas nomināls — 22 santīmi.

Pastmarkas fonā ir izmantots sarkanbaltsarkanā karoga tēls – viens no galvenajiem tautas simboliem LTF rīkotajos masu pasākumos, kas dažkārt pulcēja pat vairāk nekā 500 tūkstošus dalībnieku. Pastmarkas apakšējā daļā izvietots Latvijas Tautas frontes logotips – jumītis un uzraksts LTF 20 gadi.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks trešdien, 8. oktobrī, no plkst 10.00 līdz 18.00 Latvijas Tautas frontes muzejā Rīgā, Vecpilsētas ielā 13/15. Plkst. 15.00 turpat muzejā notiks pastmarkas prezentācija, kurā piedalīsies Latvijas Tautas frontes dalībnieki, Latvijas Filatēlistu savienības pārstāvji, Latvijas Pasta ģenerāldirektors Ivars Krauklis un pastmarkas autore māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja. Iecerēts, ka pasākumā piedalīsies arī ministru prezidents Ivars Godmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neizmantoto lata nominālvērtības pastmarku bezmaksas maiņa pret tādas pašas vērtības pastmarkām eiro notiks no 2015.gada 5.janvāra līdz 30.jūnijam, informē Latvijas Pasts.

Saskaņā ar Eiro ieviešanas kārtības likumu 2014.gada decembris ir pēdējais mēnesis, kad lietošanai derīgas ir no 1991. līdz 2012.gadam izdotās pastmarkas ar lata nominālvērtību. Lai nodrošinātu iedzīvotāju iegādāto vērtszīmju – lata nominālvērtības pastmarku – vērtības saglabāšanu, Latvijas Pasts no 2015.gada 5.janvāra līdz 30.jūnijam nodrošinās lata nominālvērtības pastmarku bezmaksas maiņu pret analogas nominālvērtības pastmarkām eiro. Personalizētās pasmarkas maiņai netiks pieņemtas.

Neizmantotās lata nominālvērtības pastmarkas varēs apmainīt 44.pasta nodaļā, kas atrodas Latvijas Pasta centrālajā birojā, Ziemeļu ielā 10, lidostā Rīga, Mārupes novadā. Pastmarku maiņai būs nepieciešams iesniegums, ko varēs gan saņemt uz vietas 44.pasta nodaļā, gan arī jau iepriekš izdrukāt un aizpildīt no Latvijas Pasta interneta vietnes www.pasts.lv: iesnieguma paraugs aplūkojams te. Iesniegumā būs jānorāda tā iesniedzēja vārds, uzvārds, adrese, pievienoto pastmarku skaits un summa latos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts papildina pastmarku sēriju Latvijas mežu bagātība

, 05.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastmarku sērijā Latvijas mežu bagātības izdotas divas jaunas pastmarkas Mellene un Apšubeka, kurās attēlotas šīs meža veltes.

Pastmarkas Mellene nominālvērtība ir Ls 0.22, bet pastmarkas tirāža - 500 000 eksemplāru. Savukārt pastmarkas Apšubeka nominālvērtība ir Ls 0.58 un tās tirāža – 528 000 eksemplāru. Pastmarkas drukātas Nīderlandes tipogrāfijā John.Enschede un to mākslinieciskais autors ir Edgars Folks.

Kopā ar jaunajām pastmarkām izdotas arī divas pirmās dienas aploksnes un speciālais zīmogs. Vienā apoksnē attēlots melleņu krūmiņš, bet otra aploksne attēlo varenu apšubeku. Pirmās dienas zīmogā attēlota apšubeka, aiz kuras paslēpies mellenājs.

Latvijas Pasts 2007. gadā sērijā Latvijas mežu bagātības izdevis pastmarkas Brūklene un Gailene.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Karaliskais pasts trešdien laidis klajā pirmo pastmarku, uz kuras attēlots Lielbritānijas karalis Čārlzs III, kurš kāpa tronī septembrī pēc mātes karalienes Elizabetes II nāves.

Jaunā pastmarka nonāks vispārējā pārdošanā 4.aprīlī. Uz pastmarkas attēlota karaļa galva un pastmarkas vērtība uz vienkrāsaina fona.

Čārlzs III pats personīgi apstiprināja attēlu, kas redzams uz pastmarkas. Tas ir tas pats Čārlza III attēls, ko radījis skulptors Mārtins Dženings un kas redzams uz jaunajām monētām, bet pielāgots pastmarkai.

Mazumtirgotāji turpinās pārdot pastmarkas, uz kurām attēlota Elizabete II, un jaunās pastmarkas tiks piegādātas, kad būs beigušies pašreizējie Karaliskā pasta krājumi.

Karaliskā pasta direktors Saimons Tompsons sacīja, ka britu pastmarkas ir unikālas ar to, ka uz tām nav uzdrukāta izcelsmes valsts, "jo pietiek ar monarha tēlu".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par godu XXIX olimpiskajām spēlēm Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku – Olimpiskās spēles Pekinā. Turklāt, ja kāds no Latvijas sportistiem kļūs par olimpisko čempionu, Latvijas Pasts, šo notikumu atzīmējot, ir apņēmies izdot īpašu pastmarku.

Pastmarkas nominālvērtība ir Ls 0.63, tās drukātas tipogrāfijā Cartor Security Printing Francijā un tiražētas 500 000 eksemplāru.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks Olimpisko spēļu atklāšanas dienā, 8. augustā, no plkst. 9.00 līdz plkst. 19.00, pasta centrā Sakta Rīgā, Brīvības bulvārī 32.

Latvijas Pasts izdevis arī iepriekšējām olimpiskajām spēlēm veltītas pastmarkas – Olimpiskās sporta spēles Atlantā 1996; XXVIIOlimpiskās spēles Sidnejā 2000 un Olimpiskās spēles Turīnā – 2006.

Sidnejas olimpiskās spēles nesa Latvijai arī pirmo zelta medaļu atjaunotās neatkarīgās Latvijas vēsturē, ko vingrošanā brīvajās kustībās izcīnīja Igors Vihrovs. Latvijas Pasts toreiz nozīmīgajam notikumam un godalgotajam sportistam par godu laida klajā speciālu kuponu. Arī šoreiz tiek cerēts uz mūsu sportistu zelta panākumiem, un zelta medeļas gadījumā Latvijas Pasts turpinās tradīciju, izdodot īpašu pastmarku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts izdod pastmarku Latvijas muzeju fondi – Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs

, 25.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 26. jūnijā, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Palasta ielā 4, no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 notiks jaunās pastmarkas Latvijas muzeju fondi – Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs pirmās dienas zīmogošana.

Jaunās pastmarkas autore ir māksliniece Arta Ozola–Jaunarāja, Db.lv informē Inese Kreicberga, VAS Latvijas Pasts Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

Pastmarkā attēlotas dažādas liecības par Rīgas vēsturi un kuģniecību – burinieka modelis, 16. gs. galdnieku amata lāde, Sv. Ģertrūdes statuja, kas ir ceļotāju aizstāve, un vecākais Rīgas pilsētas zīmogs ar senāko Rīgas pilsētas ģerboni. Pastmarkas fonā redzams Rīgas rātes un ģilžu 1604. gadā noslēgtais līgums un izcils agrās gotikas meistardarbs – 13. gs. celtā Rīgas Doma krusteja. Kopā ar jauno pastmarku izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs. Aploksnē skatāms svarīgais līgums starp Rīgas rāti un ģildēm, bet speciālajā zīmogā attēlots Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ēkas siluets.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izdos pirmās jauno nominālu pastmarkas

Elīna Circene, 10.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 11. janvārī, Latvijas Pasts izdos pirmās jauno nominālu pastmarkas — to pirmās dienas zīmogošana rīt notiks Aizkraukles 1. pasta nodaļā, kā arī Limbažu un Krāslavas pasta nodaļās. Par to Db informēja VAS Latvijas Pasts Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga. Pastmarku nomināli ir 31, 22 un 7 santīmi. Pastmarka ar 31 santīma nominālu ir paredzēta A (prioritārās) klases vēstuļu sūtīšanai, ar 22 santīmu nominālu ir domāta vienkāršām vēstulēm, savukārt pastmarka ar 7 santīmu nominālu - kombinācijai ar 15 santīmu pastmarku. Pastmarku dizaina autors ir mākslinieks Juris Utāns. Uz pastmarkas ar 31 santīma nominālu ir attēlots Limbažu pilsētas ģerbonis, uz pastmarkas ar 22 santīmu nominālu - Krāslavas pilsētas ģerbonis, savukārt uz pastmarkas ar 7 santīmu nominālu - Aizkraukles ģerbonis. Katras pastmarkas tirāža ir 3 milj. eksemplāru. No 1. janvāra par iekšzemes vēstules sūtīšanu, kuras svars ir līdz 20 gramiem, jāmaksā 22 santīmi līdzšinējo 15 santīmu vietā. Par 20 - 50 gramus smagu vēstuli turpmāk jāmaksā 28 santīmus, bet no 50 līdz 100 gramiem smagas vēstules sūtīšana maksā 40 santīmu. No šā gada 1. janvāra stājušies spēkā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātie jaunie pasta tarifi, līdz ar to Latvijas Pasts aicina iedzīvotājus iepazīties ar pakalpojumu cenu izmaiņām un būt īpaši vērīgiem, lai, līmējot uz vēstulēm pastmarkas, to cena būtu atbilstoša jaunajiem vēstuļu nosūtīšanas tarifiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts izdod pastmarku un pastkarti Latvijas dzelzceļa vēstures sērijā

Egons Mudulis, 03.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļa 92. gadadienā pasts izdevis jaunu pastmarku un pirmās dienas pastkarti ar speciālu zīmogu Latvijas dzelzceļa vēstures sērijā, vēsta Latvijas Pasts (LP). Pastmarkas un pastkartes pirmās dienas zīmogošana paredzēta 5.augustā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā no plkst. 10 līdz plkst. 17.

Pastmarkas un pastkartes autors ir mākslinieks Ludis Danilāns. Gan uz pastmarkas, gan pastkartes attēlots 20. gadsimta 20. gados Latvijas Republikā tapuša pasažieru vilciena zemākās – 3. klases – vagons. Pēc valsts Dzelzceļa virsvaldes 1925. gadā izstrādāta projekta līdz 1931. gadam akciju sabiedrībā Fēnikss un Liepājas kara ostas darbnīcās tika izgatavoti kopumā 196 pasažieru vilcienu vagoni, tajā skaitā 146 bija tieši 3. klases vagoni. Tiem bija raksturīgs savdabīgs dizains ar sašaurinātiem, iesmailiem galiem, kas tos izcēla starp citiem dzelzceļa ritošā sastāva objektiem. Savukārt vagonu ilgtsošu lietošanu ekspluatācijā nodrošināja modernā konstrukcija ar tolaik vagonbūvē vēl reti izmantotajiem dzelzs statņu karkasiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vasaras saulgriežu gaidīšanas noskaņās Latvijas Pasts izdevis savas pastāvēšanas vēsturē otro neregulāras formas pastmarku Līgovainags, kas veidota uz pašlīmējošas pamatnes un atveidota tradicionālā Līgo svētku ziedu vainaga formā.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2019.gada 13.jūnijā Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43.

Pastmarkas nominālvērtība ir € 0,50, un tā atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Atšķirībā no vairākuma pastmarku Līgo vainaga pastmarkai ir pašlīmējošā pamatne.

Pastmarkas tirāža ir 500 000 eksemplāru, un līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Jaunā pastmarka izceļas ar savu neregulāro formu – tā veidota kā vainags, kas vīts no dažādiem Latvijas pļavās sastopamiem ziediem. Vainagi ir viens raksturīgākajiem un būtiskākajiem Vasaras saulgriežu svētku elementiem, kurus tradicionāli liek galvā Līgo vakarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izdod pastmarku «Pasaules čempionāts hokejā 2006»

Elīna Circene, 30.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās pastmarkas prezentācija notiks piektdien, 31. martā, pulksten 12:00 Rīgas 51. pasta nodaļā, Brīvības bulvārī 19, pavēstīja VAS Latvijas Pasts sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga. Pasākumā piedalīsies VAS Latvijas Pasts ģenerāldirektors Gints Škodovs, izpilddirektore Ieva Rozenberga un šī gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanas izpilddirekcijas ģenerāldirektors Guntis Ulmanis. Uz jaunās pastmarkas ir attēlots hokejists - vārtsargs. Pastmarkas labajā stūrī redzams uzraksts Pasaules čempionāts hokejā 2006, Latvija. Šai pastmarkai ir pievienoti dažādi kuponi, kuros ir attēlotas spēles grupas un valstu karogi tādā secībā un grupā, kādā tiks spēlēts. Uz speciālās aploksnes kreisajā apakšējā stūrī redzams hokejists Latvijas karoga krāsās un uzraksts PDA Pasaules čempionāts hokejā 2006. Fonā attēlots hokeja laukuma fragments uz Vecrīgas panorāmas fona. Uz speciālā zīmoga redzams jaunās hokeja halles attēls. Pastmarkas autors ir mākslinieks Ingus Sabulis. Pastmarkas nomināls ir 55 santīmi, tirāža – 828 tūkst. eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas Pasts izdod pastmarku par godu Olimpiskajām spēlēm Turīnā

Elīna Circene, 02.02.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks sestdien, 4. februārī, no pulksten 8:00 līdz pulksten 18:00 Rīgas 51. pasta nodaļā, Brīvības bulvārī 19, Db informēja VAS Latvijas Pasts sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga. Uz pastmarkas ir attēlots snovbordists. Pastmarkas labajā augšējā stūrī ir redzams Turīnas olimpisko spēļu logo un uzraksts Latvija 45. Savukārt uz speciālās aploksnes kreisajā apakšējā stūrī ir redzams tramplīnlēcējs un uzraksts PDA Ziemas olimpiskās spēles. Uz speciālā zīmoga redzams Turīnas olimpisko spēļu logo. Pastmarkas autors ir mākslinieks Ingus Sabulis. Pastmarkas nomināls ir 45 santīmi, tirāža 900 tūkst. eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts izdod Ziemassvētku pastmarkas

, 23.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 24.novembrī, no plkst. 9:00 līdz plkst. 17:00, Rīgā, pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, notiks jauno pastmarku pirmās dienas zīmogošana. Jaunajā Ziemassvētku pastmarku sērijā ir izdotas 3 pastmarkas, liecina pasta sniegtā informācija medijiem.

Visās pastmarkās attēloti bērni pie eglītes. Pirmajā pastmarkā ar nominālvērtību 22 santīmi attēloti bērni, kuri sniedz muzikālu priekšnesumu pie eglītes, bet pastmarkā ar nominālvērtību 31 santīms bērni pasniedz pašu gatavotus svētku pīrāgus un piparkūkas, savukārt uz pastmarkas ar nominālvērtību 45 santīmi redzami bērni, kuri dodas baudīt sniega priekus. Pastmarku dizaina autore ir māksliniece Maira Daņilāne.

Kopā ar Ziemassvētku pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs. Aploksnē attēlots apsnidzis mežs, kas ietverts zilganā ar zvaigznēm rotātā svētku lentē, savukārt speciālo zīmogu rotā divi svētku zvani ar uzrakstu Priecīgus Ziemassvētkus!.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku sērijā Eiropa

Elīna Circene, 28.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 3. maijā, Rīgas 51. pasta nodaļā, Raiņa bulvārī 19, plkst. 12:00 Latvijas Pasts sveiks pastmarkas dizaina konkursa par tēmu Integrācija jauniešu acīm uzvarētājus un iepazīstinās ar jaunu pastmarku. Savas idejas pastmarkas dizainam piedāvāja 82 Latvijas jaunieši. Pirmo vietu ieguva Krista Čerpakovska no Zvejniekciema, un viņas zīmējums ir izmantots sērijas Eiropa pastmarkā ar nominālu 0.85 lati. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks Rīgas 51. pasta nodaļā no plkst. 8:00 līdz 18:00. Pastmarkas tirāža ir 500 000 eksemplāru. Uz pastmarkas ir attēlota ģimene ar pegaziem egļu audzē. Ģimene ir arī attēlota pirmās dienas aploksnes apakšējā kreisajā stūrī, savukārt speciālā zīmoga vidū ir redzams pegazs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts izdod pašlīmējošo pastmarku burtnīcu

Elīna Circene, 11.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasts pirmo reizi izdod pašlīmējošo pastmarku burtnīcu «Bērnu grafikas darbu reprodukcijas», kurā ir astoņas pašlīmējošās pastmarkas. Tā kā citās valstīs pastmarku burtnīcas ir pieprasīts filatēlijas pakalpojums, tagad arī Latvijas Pasts ir ieviesis klientiem šādu jaunumu. Latvijas Pasta izsludinātajā pastmarkas dizaina konkursā, kurā piedalījās 14 Rīgas centra Daiļamatniecības pamatskolas audzēkņi, par labāko tika atzīts Paulas Annas Koškinas darbs «Raibā vasara». Latvijas Pasta izveidotajā burtnīcā ir astoņas pašlīmējošās pastmarkas ar uzvarētājas izstrādāto pastmarkas dizainu. Pirmās dienas «Bērnu grafikas darbu reprodukcijas» pastmarkas zīmogošana notiek piektdien, 11. augustā, Rīgas 51. pasta nodaļā no plkst. 8:00 līdz 18:00. Pastmarku bukleta tirāža ir 100000 eksemplāri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ažiotāžu izraisījušā Tele2 Meteorīta akcija vēl nav palīdzējusi atgūt visus pērn zaudētos klientus, piektdien raksta žurnāls Lietišķā Diena/Dienas bizness.

Starptautiskā Tele2 informācija liecina, ka tās Latvijas meitasuzņēmumam 2009.gada 30.septembrī bija 1.077 miljoni klientu, no kuriem aptuveni 700 tūkstoši — priekšapmaksas karšu lietotāji. Pret 2008.gada 30.septembri klientu skaits samazinājies par 54 tūkstošiem. 27.oktobrī Tele2 ar viltus meteorītu Mazsalacā sacēla ažiotāžu visā Latvijā. Tele2 sabiedrisko attiecību pārstāve Vita Sirica vēl nevarēja atklāt datus par klientu skaitu 2009.gada beigās, jo starptautiskais Tele2 tiek kotēts biržā.

Jāatgādina, ka Meteorīta akcijā, pēc ekspertu aplēsēm, ieguldīti 3.7 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku sēriju Rotas

Elīna Circene, 13.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastmarku zīmogošana notiks trešdien, 19. aprīlī, no pulksten 8:00 līdz 18:00 Rīgas 51. pasta nodaļā, Brīvības bulvārī 19, pastāstīja VAS Latvijas Pasts sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga. Jaunās pastmarkas sērijā Rotas ir Latvijas un Kazahstānas kopizdevums. Šajā sērijā ir divas pastmarkas, viena no tām ar Latvijai raksturīgo sprādzi – saktu, ko zīmējusi māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja, savukārt uz otras pastmarkas attēlota Kazahstānas tradicionālā rota – rokassprādze, ko attēlojis mākslinieks Danijars Muhamedžanovs. Katras pastmarkas nomināls ir 22 santīmi, kopējā pastmarku tirāža ir 1miljons eksemplāru, no kurām puse ir ar saktu un otra puse – ar rokassprādzi. Saktas Latvijā izpelnījās ievērību jau 8. gs., kad tās kļuva par zīmīgāko rotu visās baltu tautu apdzīvotajās zemēs. Pastmarkā attēlotā ir sēļiem raksturīgā, retāk sastopamā zvaigžņveida sakta, kas noderēja villaines saspraušanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastmarkas pirmās dienas svinīgā zīmogošana notiks piektdien, 19. janvārī, plkst. 11:00 Pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32. Pasākumā piedalīsies Latvijas Filatēlijas savienības viceprezidents Egīls Plūme, Latvijas Mobilā telefona prezidents Juris Binde, Latvijas Pasta izpilddirektore Ieva Rozenberga un Pakalpojumu un filatēlijas dienesta direktors Edmunds Bebrišs.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana Pasta centrā Sakta noritēs visu dienu - no plkst. 9:00 līdz 19:00.

Pastmarkā stilizēti attēlots mobilā telefona ekrāns, kura fonā ir redzama Latvijas dabas ainava ar gaisa balonu. No balona paveras skats uz radioviļņos ievītu mobilo sakaru torni.

Pastmarkas nomināls ir 22 santīmi, tirāža - 200 000 eksemplāru. Pastmarkas ir drukātas Austrijas tipogrāfijā Österreichische Staatsdruckerei GmbH.

Pirms piecpadsmit gadiem Latvijā parādījās pirmās mobilo sakaru tehnoloģijas un iedzīvotājiem kļuva pieejami mobilie tālruņi. Tiesa gan, mobilais tālrunis tolaik bija tikai retajam, bet tagad, attīstoties mūsdienu tehnoloģijām, tas ir kļuvis par saziņas līdzekli, bez kura nav iedomājama ikdiena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasts izdod apaļu pastmarku un piedāvā izveidot savu marku

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 8.septembrī, Latvijas Pasta centrā Sakta no plkst.9:00 līdz 19:00 notiks pastmarkas Latvijas profesionālajam futbolam - 100 pirmās dienas zīmogošana, liecina pasta sniegtā informācija medijiem.

Pastmarka ir veidota apļa formā kā futbola bumba, uz kuras attēlots futbolists un uzraksts Latvija. Tā ir pirmā apaļas formas pastmarka, ko ir izdevis Latvijas Pasts.

Pastmarkas Latvijas profesionālajam futbolam - 100 nomināls ir Ls 0,45, bet tirāža - 300 000 eksemplāru. Pastmarkas autors ir mākslinieks Juris Utāns. Tā drukāta tipogrāfijā Cartor Security Printing (Francija). Vienlaicīgi tiek izdota arī šai pastmarkai veltīta aploksne.

Kā liecina Latvijas Pasta mājaslapā ievietotā informācija, uzņēmums piedāvā arī pakalpojumu Izveido savu pastmarku. Pakalpojuma ietvaros iespējams augšupielādēt mīļāko attēlu vai motīvu, novērtēt, kā tas izskatās pastmarkas formātā, un pasūtīt to. Pakalpojums pieejams, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku bloku

Elīna Circene, 23.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sērijā Latvijas tilti tiek izdota pastmarka Mūra tilts pār Raunu, Db informēja VAS Latvijas Pasts sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga. Jaunās pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks sestdien, 25. martā, no pulksten 8:00 līdz 18:00 Rīgas 51. pasta nodaļā, Brīvības bulvārī 19. Mākslinieks Ludis Danilāns uz pastmarkas attēlojis 78.9 metrus garo mūra tiltu pār Raunu, kas atrodas dzelzceļa līnijā Rīga – Lugaži, posmā Jāņmuiža – Lode. Pastmarkas tirāža ir 50†000 eksemplāru, tā drukāta Nīderlandes tipogrāfijā Joh.Enschede. Pastmarkas nomināls – viens lats. Sērija Latvijas tilti tiek izdota kopš 2002. gada, un šis jau ir piektais pastmarku bloks šajā sērijā. Līdz šim sērijā Latvijas tilti ir izdoti pastmarku bloki ar seno ķieģeļu tiltu pār Ventu, tiltu pār Gauju Siguldā, dzelzceļa tiltu pār Daugavu Rīgā un viaduktu Altonavas ielā Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Izdod trīs pašlīmējošās Ziemassvētku pastmarkas

Elīna Circene, 02.12.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 3. decembrī, Latvijas Pasts izdos trīs jaunas pašlīmējošās pastmarkas ar Ziemassvētku tematiku. Latvijas Pasta Ziemassvētku atlaižu akcijas laikā viena no pastmarkām ir ar 12 santīmu nominālu. Pārējo pastmarku nomināls - 15 santīmi. Jaunajās pastmarkās attēloti Ziemassvētku ticējumi – ābeles kratīšana svētku naktī, cerot nākamajā gadā saņemt bagātu ābolu ražu, zīlēšana ar gaili un graudiem, lai varētu noskaidrot, vai jauna meita nākamajā gadā izies pie vīra, un baltas kazas ziedošana vilkam, lai nākamajā gadā tas neplēš mājlopus. Pastmarku autors ir mākslinieks Edgars Folks - vairāku grāmatu ilustrators. Kopā ar šīm pastmarkām tiek izdota arī pirmās dienas aploksne un zīmogs. Uz tiem attēlota pele, kas saskaņā ar tautas ticējumiem simbolizē dvēseļu dzīvnieku. Arī zīmoga un aploksnes autors ir E. Folks. Pastmarka ar 12 santīmu nominālu tiks izdota 450 000 lielā tirāžā. Latvijas Pasta Ziemassvētku akcija, kuras laikā apsveikumus varēs sūtīt, līmējot uz aploksnes pastmarku ar 12 santīmu nominālu, būs spēkā līdz 15. decembrim. Atlaidi varēs izmantot, uzlīmējot uz aploksnes arī dažādu nominālu pastmarkas, kuru kopējā vērtība ir 12 santīmi, vai izmantojot iepriekšējos gados izdotās Ziemassvētku pastmarkas. Atlaide attiecas tikai uz fizisku personu nosūtītajām vēstulēm Latvijas teritorijā, kuru svars nepārsniedz 20 gramus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasts popularizē Liepāju un Krimuldu

Andris Zeļenkovs [email protected], 16.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 18.martā, Latvijas Pasts rīko speciālo zīmogošanu par godu Liepājas 380 gadadienai. Līdz ar zīmogošanu tiks izdota pilsētai veltīta aploksne. Speciālajā zīmogā būs attēlots Liepājas ģerbonis, bet uz aploksnes Liepājas vecpilsētas skats. Zīmogošana notiks Liepājas 4.pasta nodaļā, Kuršu ielā 7, Liepājā, no 8:00 plkst. līdz 17:45. Par godu speciālajai zīmogošanai notiks svinīga zīmoga prezentācijas ceremonija, kurā piedalīsies VAS Latvijas Pasts ģenerāldirektors Gints Škodovs un Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks. Ceremonija notiks 18.martā, Liepājas 4.pasta nodaļā, pulksten 12:00. Liepāja pamazām veidojusies no sīkiem zvejniekciemiem, kas izvietojušies starp Liepājas ezeru un Baltijas jūru tagad izzudušās Līvas upes apkārtnē. Šī vieta pirmo reizi pieminēta 1253.gada 4.aprīļa, t.s., Kursas dalāmajā grāmatā, kad Livonijas ordenis un Kurzemes bīskaps nosprauda pārvaldāmo zemju robežas. 1625. gada 18.marts, kad Grobiņas pilī Kurzemes hercogs Frīdrihs parakstīja pilsētas tiesību dokumentu, pieņemts uzskatīt par pilsētas dibināšanas gadu un datumu. Mūsdienās Liepāja pazīstama kā ostas un daudzu Latvijā pazīstamu mūziķu dzimtā pilsēta, pateicoties kuriem pilsēta iemantojusi simbolisko apzīmēju pilsēta, kurā piedzimst vējš. Savukārt, sestdien, 19.martā, Latvijas Pasts pastmarku sērijā Latvijas dievnami izdos pastmarku par Krimuldas baznīcu. Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne ar Krimuldas baznīcas altāri. Pastmarka tiks izdota 300 000 eksemplāru skaitā ar nomināla vērtību 40 santīmu. Krimuldas baznīca dibināta 1205.gadā, kad priesteris Alobrands uzcēla lībiešu virsaiša Kaupo novadā – Kubeselē – baznīcu, un tā ir viena no vecākajām Latvijas baznīcām, tāpēc piedzīvojusi ne mazums pārmaiņu un pārbūvju. Saglabājies 1895.gadā iesvētītais baznīcas zvans, bet tornis pārbūvēts 1905.gadā. 1930.gadā Krimuldas baznīca tika iekļauta Valsts aizsargājamo pieminekļu sarakstā. Savukārt visiem pastmarku kolekcionāriem Latvijas Pasts rīkos pirmās dienas zīmogošanu. Zīmogošana notiks sestdien, Rīgas 51.pasta nodaļā, Brīvības bulvārī 19, no pulksten 8:00 līdz pulksten 18:00. Speciālajā zīmogā būs attēlotas minētā arhitektūras pieminekļa kontūras. Latvijas Pasts pastmarku sēriju Latvijas dievnami ir izdevis jau vairākas pastmarkas, no kurām pirmā iznāca 1998.gadā par Rīgas Doma baznīcu, nākamajos gados tai sekoja citas – par Aglonas baziliku, Pareizticīgo katedrāli, Rīgas Sinagogu, Rīgas Grebenščikova vecticībnieku lūgšanas namu, baptistu draudzes Pestīšanas templi un pērn par Sv.Jēkaba baznīcu. Pastmarkas ir ne tikai naudai līdzvērtīgas vērtszīmes, ar kurām jau vairākus gadsimtus norēķinās par pasta pakalpojumiem, bet arī būtiska valsts tēla sastāvdaļa. Latvijas Pasts, izdodot pastmarkas, ļauj iepazīt Latvijas vēsturi, dabu un arhitektūru visā pasaulē, jo pastmarkas ar aplokšņu un filatēlistu starpniecību apceļo visu pasauli, bieži vien nonākot pasaulē pazīstamāko filatēlistu kolekcijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasts izdod Ziemassvētku pastmarku sēriju

, 30.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku pastmarku sērijā ir 4 pastmarkas, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve Inese Kreicberga. To pirmās dienas zīmogošana notiek 30. novembrī no pulksten 9:00 līdz 17:00 Pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Trīs pastmarkas domātas sūtījumiem Latvijā, bet viena – uz Eiropas valstīm. Pastmarkās attēlotas stilizētas piparkūkas. Pastmarku dizaina autors ir mākslinieks Ingus Sabulis.

Pastmarka ar nominālu 18 santīmu izdota 800 000 eksemplāros un ir īpaši domāta izmantošanai Ziemassvētku atlaižu akcijas laikā – no 30. novembra līdz 15. decembrim iekšzemes vēstules nosūtīšana fiziskām personām maksā 18 santīmus. Pastmarka ar nominālu 22 santīmi izdota miljons eksemplāros, pastmarka ar nominālu 31 santīms – 400 000 eksemplāros, ar nominālu 45 santīmi – 400 000 eksemplāros.

Pastmarkas ir drukātas Nīderlandes tipogrāfijā Joh. Enschede.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 15. decembrī, no plkst. 9:00 līdz plkst. 18:00 Rīgā, pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, notiks Ziemassvētku pastmarkas pirmās dienas zīmogošana.

picturegallery.2c25e94a-d951-4d3d-b3d0-79931e1afb87

Jaunizdotajā pastmarkā uz zilgana ziemas fona attēlota koša svētku eglīte, kuras zaros mirdz krāsainas spuldzītes. Pastmarku rotā arī novēlējums – "Priecīgus Ziemassvētkus!". Kopā ar jauno pastmarku izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs. Aploksnē uz gaišzila fona attēlotas krītošas sniegpārsliņas, arī speciālais zīmogs veidots sniegpārsliņas formā. Gan aploksni, gan speciālo zīmogu rotā uzraksts "Priecīgus Ziemassvētkus!".

Komentāri

Pievienot komentāru