Pasaulē

Atrasts neveiksmīgā Facebook konkurenta Bebo iespējamais pircējs

Lelde Petrāne, 17.06.2010

Jaunākais izdevums

Interneta kompānija AOL ir tuvu sociālā tīkla tīmekļa vietnes Bebo (saīsinājums frāzei Blog early, blog often) pārdošanai privāto investīciju firmai Criterion Capital Partners, ziņo The Wall Street Journal.

AOL pārstāvis gan atteicies sniegt jebkādu informāciju šajā sakarā, bet Criterion komentārs vēl nav iegūts.

AOL vietni iegādājās pirms vairāk nekā diviem gadiem par 850 miljoniem ASV dolāru.

Kā vēstīts, šā gada aprīļa sākumā AOL paziņoja par plāniem pārdot vai slēgt Bebo. Kompānija norādīja, ka tā nav spējusi nodrošināt būtiskas investīcijas, kādas Bebo bija nepieciešamas, lai konkurētu ar citām līdzīgām tīmekļa vietnēm, piemēram, Facebook.

Kā medijam pastāstījuši ar topošo darījumu saistīti cilvēki, Bebo tiks pārdota par cenu, kas ir neliela daļa no tā, ko AOL samaksāja, vietni iegādājoties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Bebo radītājs, kurš savu lolojumu pārdeva 850 miljoniem dolāru, tagad to atpircis par vienu miljonu

Jānis Rancāns, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nu jau piemirstais, astoņus gadus vecais sociālais portāls Bebo, kuru AOL 2008. gadā iegādājās par 850 miljoniem ASV dolāru, nonāks atkal viena no savu radītāju rokās. Bebo līdzdibinātājs Mišels Birčs sociālo portālu iegādājies par vienu miljonu ASV dolāru.

M. Birčs Bebo iegādājies no sociālā portāla šībrīža īpašnieka Criterion Capital Partners, kuram AOL 2010. gadā to pārdeva pa desmit miljoniem ASV dolāru. Bebo bijušais un jaunais īpašnieks nolēmis sociālo portālu «izgudrot no jauna», vienlaikus norādot, ka, lai gan rezultātus nevarot prognozēt, tomēr šis process būšot interesants.

Bebo sociālais portāls nekad nenonāca pat tuvu Facebook līdzvērtīgu panākumu baudīšanai, tomēr bija viena no svarīgākajām vietnēm sociālo mediju rītausmas laikā, 2006. gadā ieņemot sestās populārākās vietnes statusu Lielbritānijā. Brīdī, kad AOL iegādājās Bebo, sociālajam portālam bija vairāk nekā 40 miljoni lietotāju un izaugsmes tempu ziņā tas atpalika tikai no Myspace un Facebook.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

AOL plāno pārdot vai slēgt neveiksmīgo Facebook konkurentu Bebo

Lelde Petrāne, 07.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta kompānija AOL paziņojusi par plāniem pārdot vai slēgt sociālā tīkla tīmekļa vietni Bebo (saīsinājums frāzei Blog early, blog often), ziņo BBC.

Kompānija norādījusi, ka tā nav spējusi nodrošināt būtiskas investīcijas, kādas Bebo bija nepieciešamas, lai konkurētu ar citām līdzīgām tīmekļa vietnēm, piemēram, Facebook.

AOL Bebo iegādājās pirms diviem gadiem, samaksājot 850 miljonus ASV dolāru.

Bebo stratēģiskais novērtējums tikšot pabeigts līdz maija beigām.

Analītiķi jau izteikuši prognozes, ka Bebo pārdošanas cena tagad, visticamāk, būs zemāka nekā tā, kas tika samaksāta par iegādi.

Bebo nodarbina aptuveni 40 cilvēkus, galvenokārt ASV.

Saskaņā ar izpētes kompānijas ComScore datiem Bebo ASV ir 5,1 miljons lietotāju. Salīdzinājumam - tirgus līderim Facebook ir 210 miljoni lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

AOL likvidēs 900 darba vietas

Jānis Rancāns, 11.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta kompānija AOL ir nolēmusi likvidēt 900 darba vietas visā pasaulē, kas nozīmē, ka kompānijā strādājošo skaits tiks samazināts par 20%, vēsta AP.

200 darbiniekus AOL atlaidīs ASV, pārējie 700 darbinieku tiks atlaisti Indijā.

AOL nesen iegādājās interneta ziņu vietni The Huffington Post un tāpēc ir spiesta atlaist darbiniekus no saviem mediju un tehnoloģiju departamentiem.

Pēc šādas samazināšanas AOL paliks 3 500 darbinieku ASV un 500 citās pasaules valstīs. Pašreizējais AOL darbinieku skaits ir tikai piektā daļa no tā, kas kompānijai bija 2004. gadā, norāda AP. Tad AOL strādāja vairāk par 20 000 cilvēku.

Deviņdesmitajos gados AOL bija ASV iezvanpieejas interneta galvenais nodrošinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Boo.com un Bebo dibinātāji brīdinājuši par jaunu burbuli interneta investīcijās, vēsta Financial Times.

Ernsts Malmstens (Ernst Malmsten), Zviedrijas uzņēmējs, kurš Boo laida klajā 1999.gadā, teicis, ka vērtējumi, kādi šobrīd noteikti dažām tehnoloģiju grupām, ir «ārprātīgi» un «balstīti uz mantkārību».

Lai gan daudzi jaunās paaudzes tiešsaistes uzņēmumi ir peļņu nesoši un gūst spēcīgus ieņēmumus, neizbēgami būs gan uzvarētāji, gan zaudētāji, viņš brīdinājis, norādot, ka investori sagaida pārāk lielu lojalitāti no interneta vietņu klientiem.

Financial Times norāda, ka tīmekļa vietne Bebo 2008.gadā tika pārdota AOL par 850 miljoniem ASV dolāru, bet AOL to pērn pārdeva privātiem investoriem par nezināmu summu, kas varēti būt mazāk nekā 10 miljoni ASV dolāru. Maikls Birčs (Michael Birch), Bebo līdzdibinātājs, arī sacījis, ka interneta vērtējumi, jo īpaši ASV, kļūst «mazliet muļķīgi».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook par pusmiljardu stiprina savas pozīcijas

Jānis Rancāns, 24.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālais tīkls Facebook no Microsoft par 550 miljoniem ASV dolāru iegādāsies vairākus simtus kompānijas AOL patentu. Darījums ir viens no pēdējiem Facebook centieniem pastiprināt savas pozīcijas patentu cīņā ar Yahoo, vētsa Reuters.

Patentu darījums, kurš notiek tikai dažas dienas pirms Facebook akciju sākotnējā piedāvājuma, nodrošinās, ka sociālais tīkls tiks pie 650 AOL patentiem. Iepriekš lielāko daļu AOL patentu iegādājās Microsoft, maksājot par to vienu miljardu ASV dolāru.

Nozares analītiķi norāda, ka šāds darījums vērtējams arī kā divu tehnoloģijas jomas nopietnāko spēlētāju tuvināšanās, lai varētu izrādīt pretestību Google.

Db.lv jau iepriekš vēstīja, ka Facebook, gatavojoties akciju sākotnējam publiskajam piedāvājumam, Yahoo sociālo portālu iesūdzējis tiesā par patentu pārkāpumiem, tādējādi uzbrūkot brīdī, kad kompānija ir visievainojamākā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Interneta firma AOL iegādāsies laikrakstu Huffington Post

Lelde Petrāne, 07.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta uzņēmums AOL piekritis iegādāties tiešsaistes laikrakstu Huffington Post, ziņo BBC.

315 miljonus ASV dolāru vērtais darījums radīs interneta mediju grupu ar 270 miljoniem lietotāju, ieskaitot 117 miljonus ASV.

Iegādes cena - 300 miljoni no tās tiks maksāti naudā - tiks maksāta līdzdibinātājiem Ariannai Hufingtonei (Arianna Huffington) un Kenetam Lereram (Kenneth Lerer), kā arī dažiem mazākuma akcionāriem.

Hufingtone, kura pašlaik ir Huffington Post redaktore, vadīs apvienotā uzņēmuma satura divīziju, uzņemoties atbildību arī par tādām AOL vietnēm kā Engadget un Techcrunch.

«Huffington Post turpinās to pašu ceļu, ko pēdējo sešu gadu laikā, lai gan tagad gaismas ātrumā kombinācijā ar AOL,» paziņojumā norādījusi Hufingtone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 20. decembra vairs nebūs iespējams lejupielādēt vienu no visu laiku populārākajiem digitālajiem mūzikas atskaņotājiem - Winamp.

Winamp īpašnieks - AOL - paziņojis, ka tiks slēgta interneta vietne winamp.com, kā arī pārtraukti visi ar Winamp saistītie tiešsaistes pakalpojumi.

«Winamp.com un ar to saistītie tiešsaistes pakalpojumi vairs nebūs pieejami pēc šā gada 20. decembra. Tāpat vairs nebūs pieejama Winamp atskaņotāja lejupielādē. Lūdzu, lejupielādējiet [Winamp - red.] jaunāko versiju pirms minētā datuma. Pievienotajā failā skatiet pēdējās Winamp versijas uzlabojumus. Paldies, ka atbalstījāt Winamp vairāk nekā 15 gadu garumā!» teikts paziņojumā winamp.com.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

19 gadus vecs Čikāgas uzņēmējs Ēriks Saimons (Eric Simons) pagājušā gada rudenī divus mēnešus slepus dzīvojis un būvējis savu kompāniju interneta giganta AOL inkubatorā, raksta CNET.

Ē. Saimons jau iepriekš darbojās biznesa inkubatora programmā, bet pēc tam, kad programma beidzās, viņš vēl aizvien turpināja slepus izmantot inkubatora sniegtās iespējas - darba telpas, bezmaksas ēdienu un gaiteņos izvietotos dīvānus. Slēpjoties no apsargiem, viņam izdevās palikt biznesa inkubatorā un turpināt darbu pie sava projekta divus mēnešus.

Viņam izdevās kādu laiku dzīvot biznesa inkubatorā nepieķertam, strādājot līdz vēlam vakaram - kāmēr pārējie darbinieki pameta biznesa inkubatora telpas, viņš pārnakšņoja uz dīvāniem, kas neatradās apsardzes darbinieku redzeslokā, un ik dienas aptuveni septiņos no rīta, kad birojā ieradās pirmie darbinieki, Ē. Saimons devās uz sporta zāli. Tā kā sporta zāles apmeklējums bija nozīmīgs, lai viņš izvairītos no pieķeršanas, Ē. Saimons divu mēnešu laikā ieguva arī sportisku formu, raksta CNET. Turklāt darbinieki sāka pozitīvi novērtēt arī viņa darbaspējas. «Bija ļoti daudz cilvēku, kas devās biežos pārtraukumos,» jaunais uzņēmējs stāstīja CNET: «Citi domāja, ka esmu ļoti strādīgs, jo es nekad nepametu biroju dienas laikā un vienmēr paliku tajā līdz vēlam vakaram,» stāstīja Ē. Saimons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Nozog 400 tūkstošus Yahoo paroļu; populārākās - 123456 un password

Jānis Rancāns, 13.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeru grupējums D33D Co. uzlauzis interneta vietni Yahoo un publiskojis 400 tūkstošu lietotāju paroles, kā arī citus pieejas datus. Zādzība arī var ietekmēt citu interneta vietņu lietotājus, vēsta Reuters.

Datu speciālisti, pēc publiskotās informācijas analīzes, secinājuši, ka nozagta informācija ne tikai par Yahoo lietotājiem, bet arī par Gmail, AOL, Hotmail, Comcast, MSN, SBC Global, Verizon, BellSouth un Live.com. Tā, piemēram, starp publiskotajiem datiem160 tūkstoši esot Gmail lietotāju paroļu, 55 tūkstoši – Hotmail un 25 tūkstoši – AOL.

Yahoo izplatījusi atvainošanos par notikušo datu zādzību, kas ir kārtējais satricinājums dažādu nedienu nomāktajai kompānijai. Tikmēr eksperti asi kritizējuši Yahoo, norādot, ka tik lielai interneta kompānijai kā Yahoo nepieciešams vairāk uzmanības pievērst datu drošībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pludmale vienā no lielākajiem Lielbritānijas ziņu portāliem aol.co.uk tūrisma un atpūtas sadaļā atzīta par vienu no desmit pasaules skaistākajām pludmalēm.

Labāko piejūras pilsētu sarakstā, kurā minēta arī Jūrmala, atrodas arī tādas tūristu iemīļotas pilsētas kā Barselona Spānijā, Nica un Biarica Francijā, Venēcija Itālijā, Antālija Turcijā, Keiptauna Dienvidāfrikā, Losandželosa Amerikas Savienotajās Valstīs, Vankūvera Kanādā un Sidneja Austrālijā.

«Vien trīsdesmit minūšu brauciena attālumā no Rīgas centra, jūs atradīsiet kūrortpilsētu Jūrmalu, ko reiz kā Rīgas pludmali bija iecienījuši vācieši. 33 kilometrus balto smilšu pludmali iemīļojušas vietējās ģimenes un tūristi. Jūrmalas pludmales ir arī tīras – Majoru un Bulduru jūras krastam piešķirts Zilā karoga ekosertifikāts. Pludmalē var noīrēt laivas, bet Pumpuru pludmalē var nodarboties ar vindsērfingu un kaitsērfingu, savukārt Dubultos ik gadu notiek pludmales volejbola un pludmales futbola sacensības,» teikts aol.co.uk aprakstā par Jūrmalas pludmali.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa atzinusi, ka ASV kompānija Microsoft pārkāpusi Motorola Mobility patentus un ļāvusi pieprasīt aizliegt valstī Windows 7 operētājsistēmu un Xbox 360 spēļu konsoli, vēsta BBC.

Tomēr Motorola šīs tiesības nevar izmantot, līdz savu slēdzienu nesniegs ASV tiesa. Minētais pavērsiens ir jaunākais notikums patentu cīniņā starp Microsoft un Motorola. Strīdīgie patenti ir saistīti ar video atskaņošanas tehnoloģijām.

«Kompānijai Motorola ir aizliegts rīkoties saistībā ar tiesas lēmumu un mūsu darbība Vācijā norisināsies bez traucējumiem, kamēr mēs pārsūdzēsim tiesas lēmumu,» norādīja Microsoft. Tāpat kompānija skaidro, ka tiesas lēmums neatstās nekādu iespaidu uz produktu pārdošanu Eiropā, jo Microsoft jau iepriekš pārcēlis produktu izplatīšanas centrus no Vācijas uz Nīderlandi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ikoniski tehnoloģiju zīmoli varētu mainīt īpašniekus

Lelde Petrāne, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju nozare iegājusi pārsteidzošā korporatīvā satricinājuma periodā, kura rezultātā vairāki ikoniski zīmoli varētu mainīt īpašniekus, vēsta Forbes.

Medijs min konkrētus zīmolus, kurus pārmaiņas varētu skart jau tuvākajās nedēļās.

Pirmkārt, tas norāda uz Yahoo. Pagājušās nedēļas piektdienas pēcpusdienā Alibaba Group vadītājs Džeks Ma izteicās, ka viņš būtu «ļoti, ļoti ieinteresēts» šīs kompānijas iegādē. Forbes žurnālists norāda, ka gribētu zināt, ko par to saka Kerola Barca, kura nesen tika atlaista no Yahoo priekšnieces amata. Yahoo ir lielākais investors Alibaba Group, un kompānijai Barcas laikā ar Ma bijušas ledusaukstas attiecības. Kaut kas pilnīgi noteikti ar šo kompāniju notiks, lai gan situācija šobrīd ir sarežģīta, raksta Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Publicētās Cukerberga sarakstes atklāj patiesību parFacebook pirmssākumiem

Gunta Kursiša, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālā medija publiskā piedāvājuma dienā publicētas tā līdzdibinātāja Marka Cukerberga (Mark Zuckerberg) publicētās sarakstes no Facebook pirmssākumu laikiem, kad M. Cukerbergs vēl mācījās koledžā.

Business Insider rīcībā nonākušas Facebook līdzdibinātāja sarakstes, kad M. Cukerbergs saziņai izmantoja AOL Instant Messenger.

Sarakstes, kas publicētas businessinsider.com atklāj vairāk par Facebook līdzdibinātāja personību, to, kādu sākotnēji bija paredzēts veidot Facebook, kādas ir viņa patiesās domas par Eduardo Saverinu - pirmo investoru, kam vēlāk nācās pamest kompāniju un par Vinklevosu brāļiem, kas pēcāk M. Cukerbergu iesūdzēja tiesā.

Facebook līdzdibinātāja koledžas laiku sarakstes pieejamas šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņi ietekmīgi interneta uzņēmumi apvienojušies, lai uzsāktu kampaņu ar mērķi ieviest noteikumus, cik lielā mērā valdības drīkst vākt lietotāju datus, vēsta NBC News Technology.

Jāatgādina, ka jautājums par privātumu kļuvis sevišķi aktuāls klajā nākot informācijai par to, ka ASV drošības aģentūra (National Security Agency, NSA) lielos apjomos ievāc datus gan no cilvēku mobilajiem tālruņiem, gan internetā.

Aicinot ieviest reformas un noteikt ierobežojumus, tam cik lielā mērā valdība drīkst ievākt datus par cilvēkiem, vēstules ASV prezidentam Barakam Obamam un Kongresam nosūtījušas tādas kompānijas kā Google Inc, Microsoft Corp, Apple Inc, Facebook Inc, Twitter, LinkedIn Corp, Yahoo Inc un AOL Inc.

Dokumentus, ko nopludinājis bijušais ASV drošības aģentūras darbinieks Edvards Snoudens (Edward Snowden) liecina, ka NSA, iespējams, vākusi datus no tādām kompānijām kā Microsoft, Google un Yahoo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas portāls Aol.co.uk ceļojumu sadaļā izveidojis sarakstu 10 labākās cietumu viesnīcas pasaulē.

Arī Karostas cietums iekļuvis šajā viesnīcu izlasē blakus tādām luksusa viesnīcām kā, piemēram, Libery Hotel Bostonā, Four Seasons Hotel Stambulā un bijušajai pilij Malmaison Oksfordā, kas arī visas iekārtotas agrākajos cietumos.

Karostas cietumā šogad no maija līdz oktobrim pārnakšņojuši 284 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bijuši ārzemnieki. Nakšņotāji šogad cietumā bijuši arī no tādām tālām zemēm kā ASV, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande, Ķīna, Japāna un Indija.

Raksturīgi, ka Latvijas iedzīvotāji parasti izvēlas «ekstrēmo nakti» – nakšņošanu ar iejušanos cietumnieka lomā visas nakts garumā, kuras laikā «arestantiem» jāievēro sargu noteiktā cietuma disciplīna un jāguļ uz lāviņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālo mediju gigants Facebook pārsteidzis tirgus dalībniekus, sākot no Volstrītas līdz pat Silīcija ielejai, paziņojot, ka par 19 miljardiem ASV dolāru iegādāsies mobilo ziņojumu programmu Whatsapp.

No tiem četri miljardi dolāru tiks maksāti naudā, bet 12 miljardi dolāru – akcijās. Darījums iekļauj arī akcijas kompānijas darbiniekiem papildus 3 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Tādējādi šis ir lielākais interneta kompāniju darījums kopš 2001.gada, kad Time Warner apvienojās ar AOL, noslēdzot 124 miljardu dolāru vērtu darījumu. Patlaban WhatsApp lieto aptuveni 320 miljoni aktīvu lietotāju dienā, savukārt mēnesī aktīvo lietotāju skaits pārsniedz 450 miljonus. Tādējādi Facebook par katru WhatsApp lietotāju maksās nepilnus 50 dolārus.

Līdz ar šo darījumu šobrīd Whatsapp, kas ir uzņēmums, kuru, iespējams, daudzi nemaz nezina, ir vērtīgāks par tādām kompānijām kā Coca-Cola Enterprises, Southwest Airlines un Motorola Solutions.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cukerbergam stresu rada ASV spiegošana

Gunta Kursiša, 14.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālā tīkla Facebook dibinātājs Marks Cukerbergs (Mark Zuckerberg) pavēstījis, ka telefonsarunā ASV prezidentam Barakam Obamam paudis bažas par ASV digitālās uzraudzības praksi, ziņo BBC.

Tāpat 29 gadus jaunais uzņēmējs savā blogā paudis, ka ASV valdībai «vajadzētu būt interneta kompanjonam nevis draudam».

M. Cukerberga paziņojumi nākuši klajā pēc ziņām, ka ASV Nacionālās drošības aģentūra (National Security Agency, NSA) esot imitējusi Facebook servera darbību, lai inficētu savas uzraudzības «mērķu» datorus. NSA gan norādīja, ka šīs ziņas esot «neprecīzas».

Medijs The Intercept publicēja rakstu, kurā tika pausts, ka NSA «dramatiski paplašina savas iespējas piekļūt datoros masveidā». Rakstā tika skaidrots, ka šādas iespējas NSA paver automatizētas sistēmas TURBINE izmantošana, kas samazina cilvēka klātbūtnes nepieciešamību. Viena no iespējām, kā piekļūt lietotāju datoriem, bija viltus Facebook servera izmantošana, lai pārtvertu savienojumus starp konta īpašniekiem un reāliem datoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā dienā paspēt izdarīt vairāk? Jāceļas agrāk! Labi zināmās tautasdziesmas rindiņas «kurš putniņš agri ceļas, agri slauka deguntiņu», ir gudrība, kas attiecināma arī uz biznesa vidi. Žurnāls Inc. secina - ja esat kā vairums vadītāju, visticamāk, jūs no gultas izkāpjat agri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Markam Cukerbergam (Mark Zuckerberg), kuru lielākā daļa no mums zina kā interneta sociālā tīkla Facebook vadītāju, tikko palikuši 29 gadi. Par godu tam publicējam dažus interesantus faktus par šo personību, kuri ne visiem ir zināmi.

1. Ierakstiet @[4:0] Facebook komentārā, un parādīsies Marka Cukerberga vārds.

2. Facebook nav iespējams bloķēt Marku Cukerbergu. Dodieties uz http://www.facebook.com/zuck un izmēģiniet.

3. Pusaudža vecumā Marks bija ateists.

4. Markam un viņa māsam patika joki. Tā, piemēram, Marks un viņa māsa Randi izspēlēja joku 1999. gada Vecgada vakarā. Šajā laikā visi bija noraizējušies par Y2K, teoriju, ka datora datu programmēšanas kļūda varētu sagraut daudzas no datorizētajām sistēmām pasaulē, iestājoties 2000. gadam. Marks zināja, ka viņa vecāki ir satraukušies par Y2K, tādēļ kopā ar māsu sagaidīja precīzi pusnakti un tad atslēdza mājai elektrību, tādējādi liekot vecākiem domāt, ka bailes par Y2K ir piepildījušās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft iegūst aizvien vairāk naudas no Android ierīcēm

Jānis Rancāns, 26.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija Microsoft noslēgusi līgumu ar vienu no lielākajiem pasaules elektronikas ražotājiem par tehnoloģiju, kuras saistītas ar Android un Chrome, licencēšanu.

Līgumu Microsoft noslēgusi ar Taivānas kompāniju Pegatron. Ieskaitot jaunāko vienošanos, Microsoft ir patentu licencēšanas līgumi ar četriem no pieciem lielākajiem Taivānas ražotājiem, vēsta Mashable.

Microsoft pieder vairāki patenti, kas ir saistīti ar tehnoloģijām, kuras tiek izmantotas Android operētājsistēmās un Chrome interneta pārlūkā. ASV kompānija no patentu licencēšanas līgumiem katru gadu nopelna simtiem miljonu dolāru. Kopš 2003. gada Microsoft noslēgusi vairāk nekā 1,1 tūkstoti patentu licencēšanas darījumu.

Pegatron ir viena no Taivānas lielākajām kompānijām, kas nodarbojas ar pazīstamu tehnoloģiju gigantu – Apple, HTC, HP un citu – ierīču montāžu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārais sociālais portāls Facebook debitēt vērtspapīru tirgū gatavojas 18. maijā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta laikraksts Wall Street Journal. Facebook akciju publiskais piedāvājums ir gaidītākā uzņēmuma debija vērtspapīru tirgū kopš 2004. gadā to izdarīja Google.

WSJ skaidro, ka Facebook pārstāvji turpmākajā laikā paredzējuši tikties ar nozīmīgiem potenciāliem investoriem, lai uzjundītu interesi par sociālā tīkla akcijām. Atsevišķas tikšanās apmeklēšot arī Facebook dibinātājs un izpilddirektors Marks Cukerbergs.

Ja šīs tikšanās notiks veiksmīgi – Facebook savu akciju pirmreizējo publisko piedāvājumu noturēs 18. maijā un tas, pēc dažu analītiķu domām, sociālajam tīklam var ienest pat 10 miljardus ASV dolāru.

Tādējādi Facebook pārspētu Google rekordu, kas 2004. gadā, veicot savu akciju pirmreizējo publisko piedāvājumu, piesaistīja līdzekļus 1,9 miljardu ASV dolāru apmērā. Līdz šim tas ir bijis lielākais naudas apjoms, ko šādā veidā ir izdevies piesaistīt interneta kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlijā Yahoo kļuvusi par apmeklētāko ASV mājaslapu, pārspējot Google, citējot comScore datus,raksta usatoday.com.

Pagājušajā mēnesī Yahoo apmeklēja 196,6 miljoni unikālo apmeklētāju, salīdzinot ar 192,3 miljoniem Google apmeklētāju.

Šī ir pirmā reize, kad Yahoo atgriezas pirmajā vietā ASV kopš 2011. gada maija.

Apmeklētāju skaitā netiek iekļauti dati no Tumblr, ko Yahoo šajā gadā iegādājās par vienu miljardu ASV dolāru.

Yahoo atgriešanās pirmajā vietā ir vēl viena jaunās uzņēmuma vadītājas Marisas Meijeres uzvara. Kopš viņas stāšanās amatā Yahoo vērtība ir gandrīz dubultojusies.

Apmeklētāko lapu pieciniekā iekļuvusi arī Microsoft properties, Facebook un AOL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Facebook ievieš «panikas pogu» jauniešiem

Lelde Petrāne, 12.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Padodoties spiedienam darīt vairāk, lai aizsargātu jauniešus tiešsaistē, sociālais medijs Facebook apvienojis spēkus ar bērnu aizsardzības aģentūru, izveidojot «panikas pogas» aplikāciju savā interneta vietnē, vēsta AFP.

Aplikācija ļauj jauniešiem ziņot par aizdomīgu rīcību Bērnu ļaunprātīgas izmantošanas novēršanas un tiešsaistes aizsardzības centram (CEOP) un Facebook.

Facebook pēc tam, kad jaunas meitenes slepkavība 2009.gadā tika saistīta ar sociālo mediju, pretojās aicinājumam ieviest tā saukto trauksmes pogu, norādot, ka tā aizsardzības mehānismi ir pietiekami.

Tagad - līdz ar šī pakalpojuma ieviešanu - tā reklāma automātiski būs redzama katram Facebook lietotājam vecumā no 13 līdz 18 gadiem.

Panikas pogas ieviestas arī vietnēs Bebo un MySpace.

Komentāri

Pievienot komentāru