Jaunākais izdevums

Otrdien, 5. augustā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālā iestāde pieņēma lēmumu kādai juridiskai personai uzlikt naudas sodu 500 Ls apmērā un konfiscēt 500 adapterus ar viltotām Bluetooth preču zīmēm.

Bluetooth preču zīmju pārstāvim tika nosūtīti izņemto preču paraugi ar lūgumu sniegt atzinumu, vai preces ir kontrafaktas jeb viltotas. Atzinumā tika noteikts, ka ka iekārtas ar Bluetooth preču zīmi ir viltotas un pārkāpj Bluetooth preču zīmju īpašnieku intelektuālās īpašuma tiesības.

Viltoto Bluetooth iekārtu izcelsmes valsts un nosūtītājvalsts ir Ķīna un to aptuvenā tirgus vērtība ir Ls 540.

Par konstatēto pārkāpumu uzņēmumam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un, izskatot lietas materiālus, pieņemts lēmums par viltotu preču konfiskāciju.

Pēc lēmuma pieņemšanas prece ir mainījusi juridisko statusu un kļuvusi valstij piekritīga. Par turpmāko rīcību ar valstij piekritīgo mantu lems Valstij piekritīgās mantas realizācijas komisija un preču zīmes īpašnieks vai pārstāvis, atbilstoši LR likumdošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn, veicot pārbaudes par iespējamu pretlikumīgu darbību veikšanu, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ieguvis pierādījumus par viltotu elektronisko kases aparātu čeku uzrādīšanu komersantu grāmatvedības reģistros par degvielas iegādi 3,2 miljonu latu apmērā (par 3352 tonnām jeb 45 cisternām degvielas).

Tāpat VID ir ieguvis pierādījumus par viltotu elektronisko kases aparātu čeku uzrādīšanu komersantu grāmatvedības reģistros par citu preču iegādi 518 tūkstošu latu apmērā.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aizvadītajā gadā uzsācis 20 kriminālprocesus par viltotu čeku izmantošanu. Veikto nodokļu auditu rezultātā, 36 nodokļu maksātājiem, kuri grāmatvedībā uzrādījuši viltotus elektronisko kases aparātu čekus, VID aprēķinājis papildus samaksai valsts budžetā vairāk nekā četrus miljonus latu.

Tāpat aizvadītajā gadā 2012.gadā VID Finanšu policijas pārvaldē saistībā ar viltotu attaisnojuma dokumentu uzrādīšanu grāmatvedības reģistros uzsākti 20 kriminālprocesi, kuros iesaistīti 20 negodprātīgi komersanti. Kriminālprocesos iesaistītie komersanti pārsvarā darbojas transporta, mežsaimniecības un lauksaimniecības nozarēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija PlanOn ir nākusi klajā ar savu jaunāko produktu - pasaulē mazāko Bluetooth printeri. Tā izmēri ir 25x48x280 mm, un tas sver 700 gramus, ziņo MobileComputerMag.

PlanOn ražotais printeris spēj minūtē nodrukāt trīs lapas. Baterija tam pietiek tik ilgam laikam, lai nodrukātu 30 lapas.

Ja kādam nepatīk Bluetooth savienojums, tad ir iespēja printeri pievienot arī ar USB vadu. Printeris paredzēts darbam savienojumos gan ar datoru, gan arī viedtelefoniem.

Lielbritānijā printera cena ir 199 mārciņas (176.5 latus).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TOP 500 uzņēmumi pērn saglabājuši dominējošo lomu valsts tautsaimniecībā; to apgrozījums pārsniedz pusi no kopējā visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma, bet peļņa – 80% no visu Latvijas uzņēmumu nopelnītā

Lielākie, veiksmīgākie un dažādos parametros citus pārspējušie uzņēmumi 15. novembrī tika godināti gadskārtējā TOP 500 apbalvošanas ceremonijā. Atgādināsim, ka TOP 500 ir Dienas Biznesa, Lursoft un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras kopprojekts; šogad tas pie lasītājiem dodas jau 21. reizi.

Uzreiz virsotnē

Kopumā balvas uzņēmējiem tika pasniegtas 18 nominācijās. Lielākais jaunums šogad – Latvijas biznesā ir jauns apgrozījuma līderis. Tas ir Krievijas minerālmēslu ražotāja – publiskās akciju sabiedrības Uralkali – meitas uzņēmums Latvijā SIA Uralkali Trading, kurš atbild par Uralkali produktu eksportu uz Eiropu, Āziju, Āfriku, Indiju, Ziemeļameriku un Dienvidameriku, norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā par vairāku nekustamo īpašumu izkrāpšanu

Lelde Petrāne, 18.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā par vairāku nekustamo īpašumu izkrāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki atzinuši par aizdomās turamām trīs personas, kuras 2015.gadā, no 16.februāra līdz 24.aprīlim, izkrāpa 11 nekustamos īpašumus – lauksaimniecības zemi un mežu, kuru kopējā platība ir 268 hektāri. Kriminālprocess nodots Jēkabpils rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Minētajā laika posmā organizētā noziedzīgā grupa trīs personu sastāvā, no kuriem viens bija organizators un divi izpildītāji, mantkārīgu motīvu vadīti, iedzīvošanās nolūkā, izmantojot viltotus dokumentus, izkrāpa 11 nekustamos īpašumus Krustpils, Ilūkstes, Rēzeknes un Ludzas novadā, kuru kopējā tirgus vērtība ir 111 625 eiro, kā arī legalizēja noziedzīgi iegūtos līdzekļus – 115 750 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - TOP 500: Uz priekšu ar nospiestām bremzēm

Uldis Andersons, 03.11.2014

No kreisās: VAS Latvijas dzelzceļš prezidents Uģis Magonis, AS Latvenergo valdes loceklis Māris Kuņickis, SIA Douglas Latvia valdes priekšsēdētāja Dita Dricka, SIA Uralchem Trading vadītājs Valentīns Lavrentjevs, AS Valmieras stikla šķiedra prezidents Andris Oskars Brutāns, AS Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, AS Latvijas Finieris valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

500 lielākie Latvijas uzņēmumi 2013. gadā kopā apgrozījuši 28,04 mljrd. eiro, kas ir tikai par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš

Šis ir vēsturiski zemākais lielāko uzņēmumu apgrozījuma pieaugums vairāku pēdējo gadu laikā, ja neskaitām 2009. gadu ar kopējā apgrozījuma kritumu par 22,3%, ko ietekmēja ārkārtas situācija jeb vispārējā ekonomiskā krīze. Savukārt TOP 500 uzņēmumu kopējā peļņa (nerēķinot zaudējumus) pērn ir palielinājusies par 7,6%, tai pašā laikā vidējā peļņas rentabilitāte ir ievērojami samazinājusies – par gandrīz 34%.

Šādus datus apliecina DB, Lursoft, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un DNB bankas sadarbībā tapušais gadskārtējais Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500.

Lai gan vispārēji 2013. gads tomēr aizvadīts plusa zīmē, TOP 500 uzņēmumu kopējos rādītājos jaušama diezgan strauja bremzēšanās. To uzskatāmi apliecina iepriekšējā gada attiecīgie skaitļi – piemēram, 2012. gadā salīdzinājumā ar 2011. gadu TOP 500 uzņēmumu kopējais apgrozījums pieauga par 11,3%, peļņa par 15,2%, bet vidējā peļņas rentabilitāte – par 44,9%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

picturegallery.4667163c-0e85-4712-9838-2a9f7ab30709

Kamera5,0 megapikseļu kamera
Līdz 16x cipariskā tālummaiņa
Funkcija Photo fix
Attēlu emuārēšana
Video emuārēšana
Automātiskais fokuss
Tehnoloģija Smile Shutter™
Sejas noteikšana
Funkcija BestPic™
Funkcija Photo flash
Video ieraksts
Attēlu un videoattēlu stabilizētājs
MūzikaMultivides atskaņotājs
Albuma noformējums
Funkcija PlayNow™
Funkcija TrackID™
Mega Bass™
Albuma noformējums
Tehnoloģija Bluetooth™ stereo (A2DP)
Mūzikas toņi (MP3/ACC)
TīmeklisTīmekļa pārlūks Access NetFront™
Tīmekļa plūsmas
Fotoplūsmas
Picasa™
Flickr™
SakariBrīvroku skaļrunis
Daudzbalsīgi zvanu signāli
Vibrosignāls
Videozvans
ZiņojumapmaiņaE pasts
Multivides ziņojumi (MMS)
Jutīgā teksta ievade
Skaņas ierakstītājs
Īsziņas (SMS)
Exchange ActiveSync
Tērzēšanas skats
Tūlītējā ziņojumapmaiņa
IzskatsAttēlu tapetes
Tapešu animācija
Automātiskā pagriešana
IzklaideTrīsdimensiju spēles
Spēļu kustība vadība
Java™
FM diapazona radio ar RDS
Videoattēlu straumēšana
Video skatīšanās
Multivide
YouTube™
Funkcija Walk Mate
Sintezators
TV izeja
SavienojumiTehnoloģija Bluetooth™
Modems
USB lielapjoma atmiņa
USB atbalsts
Sinhronizācija
PictBridge
PlānotājsModinātājs

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rūgtā patiesība: nevienam neinteresē viedpulksteņi, arī Latvijā

Gunta Kursiša, 24.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skarbā dzīves īstenība liecina, ka vienam no jaunākajiem «gadžetiem» jeb tā dēvētajiem sīkrīkiem – viedpulkstenim – ir nopietnas grūtības ienākt tirgū, raksta britu medijs BetaNews. Kā noskaidroja Db.lv, Rīgā ne katrā tehnoloģiju veikalā atrodama šāda ierīce.

Visas iespējas, ko piedāvā viedpulkstenis – e-pastu lasīšana, savienojums ar mājas datoru, svarīgu ziņojumu apskate, kā arī laikrāža funkcijas – šobrīd lielāko aizrautību un interesi radījušas pašos ražotājos un mārketinga veidotājos, raksta BetaNews. Lai arī mārketinga mašīna darbojas ar pilnu jaudu, tās darbam līdz šim bijis visai maz efekta. Piemēram, Lielbritānijā viedpulksteņi ir vien 0,9% no visa iedzīvotāju skaita. Teju divas trešdaļas no visiem šīs ierīces īpašniekiem ir vīrieši, un 56% ir jaunāki par 35 gadiem.

Db.lv, apzvanot tehnoloģiju tirgotāja Elkor Tehnika veikalus, secināja, ka lielākajā daļā veikalu viedpulksteņi netiek tirgoti. Šo sīkrīku iespējams iegādāties, piemēram, Elkor Plaza elektronikas nodaļā – tur pieejams Samsung Gear un Sony Smartwach viedpulkstenis. Kā Db.lv skaidroja veikala pārdevējs, pašlaik interese par šo ierīci ir noplakusi, un lielāks pircēju skaits esot bijis decembrī. Tehnoloģijas piedāvātas iespējas, kas interesē potenciālos pircējus, ir, piemēram, iespēja piezvanīt, izmantot kameru, kā arī sekot informācijai sociālajos tīklos, Db.lv stāstīja Elkor Plaza elektronikas nodaļas pārdevējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

TOP 500 uzņēmumi 2007. gadā uzstāda rekordus

Dace Skreija, Madara Fridrihsone, 13.11.2008

2007. gada TOP 500 laureāti ir gandarīti par sasniegto un, neraugoties uz ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, ir apņēmības pilni arī turpmāk gūt panākumus uzņēmējdarbībā.

Foto: Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. bijis peļņas rekordgads – TOP 500 uzņēmumi nopelnījuši vairāk nekā 1 miljardu latu, kas ir apmēram puse no visu valsts uzņēmumu gūtās kopējās peļņas.

Piedzīvoti ievērojami apgrozījuma pieaugumi – TOP 500 uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 26%, sasniedzot kopējo apjomu 16.7 miljardu latu apmērā, un novērojama augsta rentabilitāte – vidējā TOP 500 uzņēmumu rentabilitāte 4.2 %, tie ir fakti, kas raksturo Latvijas lielākos uzņēmumus.

Balvas veiksmīgākajiem

Īpašā pasākumā godināti TOP 500 uzņēmumi 8 nominācijās. Uzsverot reģionālo uzņēmumu nozīmi, Db pirmo reizi izveidojis jaunu nomināciju un balvu saņēma straujāk augošais uzņēmums, šoreiz no Zemgales SIA Agrochema Latvia. Apliecinot savu atbalstu eksportam, Db godināja sekmīgāko eksportētāju ar lielāko eksporta apjomu pieaugumu no TOP 500 uzņēmumiem — AS Balticovo. Tāpat godināti mazumtirdzniecības un ražošanas uzņēmumi, kā arī veiksmīgākais uzņēmums no TOP 10 un 500. vietas ieguvējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iekārtojot fiktīvā amatā iekšlietu sistēmā, izkrāpj vairākus tūkstošus latu

Dienas Bizness, 26.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vīrietis, uzdodoties par reāli neeksistējošas struktūrvienības iekšlietu sistēmā vadītāju, kādam vīrietim piedāvājis ieņemt amatu struktūrvienībā un par to pieprasījis ievērojamu naudas summu, kopumā izkrāpjot vairāk nekā 17 tūkstošus latu.

Vīrieti marta sākumā aizturējuši Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki (KIP). Uz pēdām krāpniekam policija nonāca, pateicoties operatīvā ceļā iegūtai informācijai, un sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniekiem šā gada 12.martā viņš tika aizturēts. Policija noskaidrojusi, ka aizdomās turamais ir uzdevies par kādas neeksistējošas iekšlietu sistēmas struktūrvienības priekšnieku un par attiecīgu samaksu piedāvājis labu amatu šajā struktūrvienībā.

Tad, kad uz amatu pretendējošais samaksājis pieprasīto summu, fiktīvais priekšnieks izsniedzis viņam viltotus dokumentus, tādējādi apliecinot, ka nu viņš ieņem amatu konkrētajā struktūrvienībā. Jāpiebilst, ka pirms tam arī pats aizdomās turamais izmantojis viltotus dokumentus, lai apliecinātu, ka ir struktūrvienības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Aizdomās par viltošanu no plaši pazīstama veikala Rīgā konfiscē UGG zābakus

Lelde Petrāne, 13.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) inspektori vienā no atpazīstamākajiem apavu veikaliem Rīgā konfiscējuši 76, visticamāk, viltotus Austrālijas zīmola UGG zābaku pārus. Konfiscēto apavu vidū, lai gan mazākā skaitā, bija arī tādi, kas marķēti ar Lielbritānijas firmas Burberry vārdu.

Valsts policijas ENAP vēsta, ka par iespējamo nelegālo preci policijas darbiniekiem paziņojis preču zīmes īpašnieks. Aizdomīgie UGG apavi no oriģinālajiem atšķīrušies vizuāli. Uz tiem bijis atveidots zīmola nosaukums, kaut gan uz oriģinālajiem apaviem šāda uzraksta nav.

Lai nekļūtu par krāpniecības upuri, iepērkoties ieteicams pievērst uzmanību apavu vizuālām pazīmēm, jo tas var liecināt par viltojumu. Tāpat vienmēr jāpievērš uzmanība cenai, jo neticami zema cena arī var liecināt, ka prece ir viltojums – šajā gadījumā zābaki veikalā bija gandrīz trīs reizes lētāki par šī zīmola apavu vidējo tirgus cenu. No veikala konfiscētie apavi nav bijuši izgatavoti no dabīgiem materiāliem, lai gan minētās firmas apaviem būtu jābūt no aitādas. Lai noteiktu patieso kaitējumu Valsts budžetam, no zīmola UGG pārstāvjiem tiek gaidīts iesniegums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spānijas policijai izdevies notvert krāpnieku grupējumu, kuri izmantoja internetu, lai pārdotu parastas automašīnas, kas bija pārveidotas tā, lai līdzinātos luksusa modeļiem, ziņo AFP. Policija Valensijā arestējusi vairākus cilvēkus un konfiscējusi automašīnas - viltotus Ferrari un Aston Martin.

Krāpnieki, izmantojot stikla šķiedru, pārveidojuši automašīnas, kuras pēc tam pārdevuši tiešsaistē par krietni zemāku cenu, nekā citām atbilstošo zīmolu automašīnām tirgū.

Policija pārmeklējusi divas garžās, kur notikušas automašīnu pārvērtības. Tā arestējusi astoņus cilvēkus, kuri tiek turēti aizdomās par spēkratu pārveidošanu un pārdošanu, kā arī konfiscējusi 19 automašīnas - 17 viltotus Ferrari un 2 Aston Martin imitācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā 46% jauniešu apzināti iegādājās viltojumus un 25% apzināti piekļūst pirātiskam saturam

Db.lv, 10.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā 46% jauniešu apzināti iegādājās viltojumus un 25% apzināti piekļūst pirātiskam saturam, liecina Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) pētījums par jauniešu attieksmi pret intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem pēcpandēmijas periodā.

Pētījumā konstatēts, ka vairāk nekā puse (52%) aptaujāto eiropiešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem pagājušajā gadā tiešsaistē ir iegādājušies vismaz vienu viltotu produktu gan apzināti, gan nejauši. Savukārt trešdaļa (33%) apgalvo, ka ir piekļuvuši digitālajam saturam no nelegāliem avotiem. No tiem, kuri to darīja apzināti, 37% iegādājās viltotu produktu un 21% izmantoja, atskaņoja, lejupielādēja vai straumēja saturu no nelegāliem avotiem. No otras puses, 60% Eiropas jauniešu norāda, ka dod priekšroku digitālajam saturam no legāliem avotiem, salīdzinot ar 50% 2019. gadā. Latvijā šis īpatsvars ir tikai 46% jauniešu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesai nodota lieta par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, informē Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Šī gada februāra beigās Vidzemes tiesu apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukta viena persona par nekustamā īpašuma izkrāpšanu Limbažu rajonā.

Pret pārejām kriminālprocesā iesaistītām personām pirmstiesas izmeklēšana turpinās.

Kā norādīts lēmumā, apsūdzētais laika periodā no 2017.gada līdz 2018.gadam ar viltu ieguva tiesības uz svešu mantu, proti, persona savā rīcībā ieguva viltotus darījumu apliecinošus dokumentus (pirkšanas - pārdošanas līgumus, nostiprinājuma lūgumus) un izkrāpa īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu Limbažu rajonā. Pirkšanas – pārdošanas līgumā tika norādīts, ka apsūdzētais it kā veicis apmaksu 10 000 eiro apmērā cietušajai personai par nekustamo īpašumu. Lai izkrāptu tiesības uz svešu nekustamo īpašumu un nekustamo īpašumu, apsūdzētais izmantoja viltotus dokumentus, kuros bija viltoti cietušās personas paraksti, kā arī notāra paraksti un zīmogs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februāra sākumā Lietuvas Kriminālpolicija sadarbībā ar Guard Systems veica kopīgu operāciju, lai izsekotu un aizturētu organizētu kriminālu grupējumu, kas nodarbojās ar nomas automašīnu izkrāpšanu un tālāku pārdošanu.

Aizturēšanas operāciju izdevās īstenot, jo izkrāptie transporta līdzekļi Audi Q7 (2008) un MB S350 (2007), bija aprīkoti ar speciālu sekošanas un meklēšanas sistēmu, kura ietvēra gan globālās pozicionēšanas sistēmas GPS uztvērēju ar trauksmes SMS īsziņām auto īpašniekiem, gan dzinēja bloķēšanas iespēju.

Lietuvas Kriminālpolicijai izdevās ne tikai atgūt izkrāptos transporta līdzekļus, bet arī veikt reālus arestus ar krāpniecības shēmu saistītajām personām, tai skaitā vienai no recidīvā grupējuma līderēm, attēlā redzamajai Kauņas iedzīvotājai. Šī organizētā noziedzīgā grupējuma pārziņā bija vairāki citi līdzīgi pastrādāti noziegumi Baltijā, kuru saistība ar aizturētajām personām šobrīd tiek noskaidrota.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Moldovā aiztur vērienīgu ASV dolāru viltotāju bandu

Madara Fridrihsone, Db, 23.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā aizturēta naudas viltotāju banda, kura gada laikā nodrukājusi viltotus ASV dolārus aptuveni 20 milj. vērtībā, vēsta Komsomoļskaja Pravda.

Kopumā aizturēti 12 cilvēki, kā arī konfiscētas drukāšanas iekārtas un speciāls papīrs banknošu drukāšanai, bet tās vadītājs bijis kāds izbijis Zinātņu akadēmijas darbinieks Valentīns Rimskis, kurš jau 2005. gadā ticis sodīts par naudas viltošanu.

«Viltotā nauda nokļuva gan NVS, gan Eiropas Savienībā,» apgalvo Kišiņevas policijas amatpersona Vladimirs Botnars.

«Pēc aptuveniem aprēķiniem, mazliet vairāk nekā gada laikā šī kriminālā grupa nodrukājusi aptuveni 20 milj. ASV dolārus un viltojumi bijuši tik kvalitatīvi, ka tos atklāt bija iespējams tikai izmantojot speciālu aparatūru, kāda ir pieejama bankās,» viņš norādījis.

Viltotāji pašu nodrukāto naudu tirgojuši par ļoti pievilcīgām cenām – 100 viltotus ASV dolārus bijis iespējams iegādāties par 10 īstiem ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi apjomīgu krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas sešas personas par vairāku nekustamo īpašumu izkrāpšanu Zemgales reģionā un naudas līdzekļu legalizēšanu.

Lietā celtas apsūdzības par sešiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Kā informē Latvijas Republikas Prokuratūra, tad personas darbojās organizētā grupā un iepriekš rūpīgi sadalīja lomas. Viens apsūdzētais meklēja tādus nekustamos īpašumus Latvijā, kuru īpašumu tiesības nebija nostiprinātas Zemesgrāmatā, organizēja nepieciešamo īpašuma tiesību apliecinājumu un izmaiņu dokumentu izgatavošanu un viltošanu.

Trīs apsūdzētās viltoja pirkuma-pārdevuma līgumus, to iesniedza zvērinātam notāram un viltotos dokumentus kopā ar nostiprinājuma lūgumiem iesniedza valsts institūcijā. Piektais apsūdzētais izveidoja un reģistrēja uzņēmējsabiedrību un tās vārdā atvēra bankas kontu, lai to izmantotu nekustamo īpašumu izkrāpšanas un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanas shēmā. Sestā apsūdzētā persona iesaistījās noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanā, izmantojot savu norēķinu kontu Taizemes bankā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pārmet Ventbunkers sapulces viltošanu, kurā esot iesaistīts Lembergs

Ieva Mārtiņa, 30.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventbunkers, kam nupat mainīta valde, bijušās valdes pārstāvji pārmet Mārtiņa Kvēpa juristu firmai dokumentu viltošanu par Ventbunkers akcionāru sapulci, kas nekad nav notikusi, kā arī izsaka aizdomas, ka aiz šiem procesiem stāv Aivars Lembergs.

«2011. gada 20. decembrī M. Kvēpa juristu firma kārtējo reizi iesniedza Uzņēmumu Reģistrā (UR) rupji viltotus dokumentus par akcionāru sapulci, kas nekad nebija notikusi un pat nekad netika sasaukta. Šis ir jau piektais mēģinājums, kad bēdīgi slavenais Kvēps cenšas nelegāli pārņemt kontroli pār Ventbunkers, kas ir viena no vadošajām naftas tranzīta kompānijām Ventspils ostā,» Db.lv informēja Ventbunkers preses dienesta pārstāvis Aivars Gobiņš. M. Kvēps šos apgalvojumus pagaidām nekomentē.

A. Gobiņš skaidro, ka 2011. gada 27. jūnijā likumīgā Ventbunkers valde sasauca akcionāru sapulci, kam bija jānotiek 2011. gada 20. decembrī un tā arī tika noturēta pēc visiem standartiem. Vairāk nekā 70% akcionāru tika pārstāvēti šajā legālajā akcionāru sapulcē. Rezultāti tika iesniegti UR nākamajā dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīna slēgusi divus no pieciem viltotajiem Apple veikaliem

Jānis Rancāns, 25.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas dienvidu pilsētas Kuņminas varasiestādes ir likušas slēgt divus viltotos Apple veikalus, atsaucoties uz vietējiem preses izdevumiem, vēsta Reuters.

Pēc veiktās izmeklēšanas, kurā kopumā tika pārbaudīti 300 veikali, pilsētas varasiestādes atklājušas piecus viltotus Apple veikalus, kas strādājuši bez kompānijas apstiprinājuma.

Visos piecos esot pārdoti īsti un autentiski Apple produkti, bet divus no tiem nolemts slēgt, jo tiem neesot bijušas tirdzniecības licences.

Pārbaudes veiktas pēc tam, kad kāda amerikāņu «blogere» pilsētā atklāja viltotus Apple veikalus. Šim atklājumam milzīgu uzmanību pievērsa pasaules masu mediji, kas arī, visticamāk, esot kalpojis kā galvenais iemesls Kuņminas varasiestāžu rīcībai.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā amerikāņu «blogere» Ķīnas dienvidu pilsētā Kuņminā atklājusi veselus trīs veikalus, kas bijuši izveidoti kā standarta Apple veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatojoties uz Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupas sanāksmēs izteiktajiem viedokļiem un priekšlikumiem, ir izstrādāts darbaspēka izmaksu esošās situācijas novērtējums un 15 potenciālie darbaspēka darbaspēka nodokļu iespējamo izmaiņu scenāriji, informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Ministrijā norāda, ka izvērtējumā ir iekļauti 15 darbaspēka nodokļu iespējamo izmaiņu scenāriji, kas parāda pieejamās alternatīvas definēto mērķu sasniegšanai, kā arī to potenciālās ietekmes un izmaksas to ieviešanai.

Pirmais scenārijs paredz fiksēta neapliekamā minimuma ieviešanu no pirmā gada un progresīvāku iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmju piemērošanu. Šim scenārijam pirmā gada izmaiņu ietekme procentos no 2024.gadā prognozētajiem ieņēmumiem ir mīnus 4,2% jeb mīnus 114,3 miljoni eiro. Kumulatīvi kopējā ietekme procentos no 2024.gadā prognozētajiem ieņēmumiem ir mīnus 9,4% jeb mīnus 255,3 miljoni eiro.

Pirmajā scenārijā neapliekamais minimums pirmajā gadā tiek piedāvāts 620 eiro, otrajā gadā - 670 eiro un trešajā - 720 eiro, kā arī pirmajā gadā ienākumiem līdz 9240 eiro gadā paredzēts noteikt IIN 19% apmērā, ienākumiem no 9240 līdz 20 000 eiro - 26%, ienākumiem no 20 000 līdz 78 100 eiro - 29%, bet ienākumiem virs 78 100 eiro - 37,1%. Nākamajos gados plānots paaugstināt gada ienākumu summas attiecīgajām likmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db apkopojis 10 banku noteiktās maksas par privātpersonām piešķirto overdrafta (kredītlīnijas), kas ir bankas piešķirts neliels kredīts noteikta limita ietvaros, izmantošanu latos.

Galvenās izmaksas ir saistītas ar paša overdrafta, ko bankas parasti piesaista algas kontam, lietošanu, proti, procentu maksājumi mēnesī par iztērēto overdrafta limitu. Apkopjot overdrafta izmaksas, nācās secināt, ka reti kura banka savos cenrāžos uzrāda skaidru informāciju par visām gaidāmajām šī pakalpojuma izmaksām. Dažās bankās par overdraftu informācija uzrādīta cenrādī pie kredītiem, citās bankās cenrādī pie maksājumu kartēm. Db iesaka pievērst uzmanību arī tiem procentiem, ko bankas uzrēķina par overdrafta pārsniegšanu, jo tie ir divkārt un pat trīskārt lielāki nekā procenti par kredīta izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien svinīgā godināšanas ceremonijā laikraksts Dienas Bizness un informācijas tehnoloģiju uzņēmums Lursoft IT pasniedza balvas veiksmīgākajiem Latvijas uzņēmumiem, kā arī tika prezentēts jau sešpadsmitais TOP 500 žurnāls. 2011. gadā lielākais uzņēmums pēc neto apgrozījuma bijis ķīmisko vielu vairumtirgotājs SIA Uralchem Trading, uz otro pozīciju novirzot iepriekšējo gadu līderi AS Latvenergo.

  1. Nominācija TOP 500 līderisSIA Uralchem Trading, kura darbības joma ir ķīmisko vielu vairumtirdzniecība. Šis uzņēmums pakāpies par vienu pozīciju un ierindojies TOPa pirmajā vietā, pēc neto apgrozījuma apsteidzot iepriekšējo gadu līderi AS Latvenergo. Uzņēmuma apgrozījums 2011. gadā sasniedzis 719,9 miljonus latu (pret 2010. g. + 58%). Lielāko uzņēmumu TOPa trijnieku 2011. gadā pēc neto apgrozījuma, tāpat kā gadu iepriekš, noslēdz mazumtirgotājs SIA Rimi Latvia
  2. Dienas Biznesa izvēle nominācijā TOP 500 jaunpienācējs – plastmasas cauruļu ražotājs SIA Evopipes. 2011. gadā uzņēmums strādāja ar 9,4 miljonu latu apgrozījumu un lielāko uzņēmumu topā tas debitējis 476. vietā;
  3. Dienas Biznesa izvēle nominācijā TOP 500 koncernsAS Elko grupa. Šis datortehnikas vairumtigotājs 2011. gadā spējis sasniegt apgrozījumu 396,3 miljonu latu apmērā (pret 2010.g. + 11,8%). TOP 500 uzņēmumu sarakstā AS Elko grupa, tāpat kā pērn, ierindojies 5. vietā;
  4. Dienas Biznesa izvēle nominācijā TOP 500 EBITDA pelnītājsAS Olainfarm, farmaceitisko preperātu ražotājs. AS Olainfarm 2011. gadā strādājis ar 35,8 miljonu latu apgrozījumu (pret 2010.g. + 43,2%), un 2011. gada lielāko uzņēmumu TOPā pēc neto apgrozījuma šoreiz ierindojas 107. vietā;
  5. Dienas Biznesa izvēle nominācijā TOP 500 reģionu uzņēmumsSIA Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne. Uzņēmums, kas nodarbojas ar gaļas pārstrādi un konservēšanu, 2011. gadā strādāja ar 10,9 miljonu latu apgrozījumu (pret 2010.g. + 29%). Lielāko uzņēmumu topā tas ieņem 406. vietu pēc neto apgrozījuma 2011. gadā;
  6. Dienas Biznesa izvēle nominācijā TOP 500 darba devējs AS Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca. Šis uzņēmums, kas darbojas masīnbūves jomā 2011. gadā strādājis ar 22,7 miljonu latu apgrozījumu (pret 2010.g. + 68,9%). Lielāko uzņēmumu topā ražotājs ieņem 186. vietu;
  7. Dienas Biznesa izvēle nominācijā TOP 500 eksportētājs – SIA Kwintet Production, kas nodarbojas ar darba apģērbu ražošanu. Uzņēmums 2011. gadu noslēdzis ar 11,8 miljonu latu apgrozījumu (pret 2010.g. + 167%) un topā ieņem 378.vietu;
  8. Dienas Biznesa izvēle nominācijā TOP 500 pakalpojumu sniedzējs – graudu un lopbarības vairumtigotājs LPKS Latraps. Šis uzņēmums 2011. gadā strādājis ar 75,7 miljonu latu apgrozījumu (pret 2010.g. + 34%) un TOPā ieņem 37. vietu;
  9. Dienas Biznesa izvēle nominācijā TOP 500 ražotājs – mēbeļu ražotājs SIA Avoti SWF. 2011. gadā uzņēmums strādājis ar 16,9 miljonu latu apgrozījumu (2010.g. + 17%). TOPā mēbeļu ražotājs ieņem 262. vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedierīču ražotājs Huawei prezentējis Huawei GT2 – nākamās paaudzes viedpulksteni. Tā lietotāji varēs izmantot tādas priekšrocības kā divu nedēļu baterijas darbības ilgumu, Bluetooth zvanu iespēju, mūzikas klausīšanos, automātisku treniņu atpazīšanu, ūdensizturību līdz 50 metriem un jaunu 3D stikla dizainu.

Jaunais viedpulkstenis lietotājiem būs pieejams ne vien sportiskajā dizainā (46 mm), bet arī sievišķīgā versijā (42 mm). Viedpulkstenis lietotājiem Latvijā būs pieejams novembra sākumā un tā ieteicamā tirdzniecības cena ir 249 eiro.

GT2 viedpulkstenis ir pirmais Huawei izstrādātais viedpulkstenis ar daudzfunkcionālu 3D stikla ekrānu, kas rada telpiska un plaša displeja iespaidu. Pārmantojot klasisko izskatu no iepriekšējās paaudzes viedpulksteņiem, GT2 viedpulksteņu dizains ir estētiski uzlabots. GT2 viedpulkstenis ir papildināts ar pilnskata ekrānu bez apmalītēm, kas padara to piemērotu gan valkāšanai ikdienā, gan arī sportiskām aktivitātēm.

GT2 viedpulkstenis piedāvā papildus sporta režīmus ar uzlabotu fitnesa programmatūru, kā arī ir papildināts ar Bluetooth zvanīšanas funkciju, kas darbojas līdz 150m attālumā un mūzikas atskaņošanas un uzglabāšanas funkciju (līdz 500 mp3 dziesmām), kā arī ar uzlabotu daudzpusīgu veselības un fitnesa monitorēšanas un vadības iespēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

500 lielākās kompānijas nopelnījušas teju 89% no visu Latvijas uzņēmumu peļņas

Dienas Bizness, 28.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 28. novembrī svinīgā godināšanas ceremonijā dizaina fabrikā D.FAB laikraksts Dienas Bizness un informācijas tehnoloģiju uzņēmums Lursoft IT pasniedza balvas veiksmīgākajiem Latvijas uzņēmumiem, kā arī tika prezentēts jau septiņpadsmitais TOP 500 žurnāls.

[Ziņa papildināta ar foto]

Pirmās divas vietas noturējuši pērnā gada līderi - 2012. gadā lielākais uzņēmums pēc neto apgrozījuma bijis ķīmisko vielu vairumtirgotājs SIA Uralchem Trading, otro pozīciju saglabājis AS Latvenergo. Trešajā vietā, pakāpjoties no piektās vietas, ierindojas AS Elko grupa.

500 lielākie (bez 121,9 milj. Ls kopējās banku un apdrošinātāju peļņas) kopā guvuši 732,8 milj. Ls jeb 88,6% no visu Latvijas uzņēmumu peļņas (gadu iepriekš – 84%).

TOP 500 balvas šogad tika pasniegtas astoņās nominācijās:

1. Nominācija TOP 500 līderis – SIA Uralchem Trading, kura darbības joma ir ķīmisko vielu vairumtirdzniecība. Šis uzņēmums jau otro gadu apsteidz iepriekšējo gadu līderi AS Latvenergo. Uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā sasniedzis 855,93 miljonus latu (pret 2011. g. + 19%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Godinās un apbalvos Latvijas lielākos TOP 500 uzņēmumus

Lelde Petrāne, 31.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 31. oktobrī, plkst. 18.00 Rīgā, mūzikas namā Daile notiks ikgadējā TOP 500 uzņēmumu godināšanas ceremonija, kuras laikā tiks prezentēts arī jaunākais TOP 500 žurnāls. Žurnālā jau astoņpadsmito gadu pēc kārtas apkopoti Latvijas lielākie, pelnošākie un rentablākie uzņēmumi. Laikraksts Dienas Bizness žurnālu šogad izdod sadarbībā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumu Lursoft IT, Latvijas Ivestīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un DNB banku.

TOP 500 balvas tiks pasniegtas deviņās nominācijās: TOP ražotājs, TOP eksportētājs, TOP pelnošākais uzņēmums, TOP reģionu uzņēmums, TOP EBITDA pelnītājs, TOP lielākais privātais uzņēmums ar 100% vietējo kapitālu, TOP vērtīgākais uzņēmums, TOP 501 un TOP līderis. Šogad pamatā tiks godalgoti uzņēmumi, kuri attiecīgajos topos ir ieņēmuši pirmo vietu. Atsevišķās nominācijās Dienas Bizness ir paturējis tiesības izvērtēt ne tikai pozitīvos finanšu rezultātus, bet arī uzņēmuma reputāciju, lielāku uzmanību pievēršot ražotājiem.

TOP 500 žurnāls šogad ir 200 lpp. biezs. Līdzšinējo 33 nozaru topu vietā ir apskatīti 35. Sadarbībā ar Lursoft IT un finanšu konsultāciju uzņēmumu Capitalia ir izveidots arī vērtīgāko TOP uzņēmumu saraksts. Šie un citi jaunieviesumi TOP 500 izdevumu ļauj saukt par biznesa gadagrāmatu.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB projekti

FOTO: TOP 500 uzņēmumu godināšanas ceremonija

Uldis Andersons, 30.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 500 lielākie uzņēmumi pagājušajā gadā kopā apgrozījuši 31,2 miljardus eiro, kas ir jauns apgrozījuma rekords TOP 500 vēsturē

Jauns TOP 500 rekords sasniegts arī kopējos peļņas rādītājos – 1,9 miljardi eiro. Tā liecina Dienas Biznesa un Lursoft kopdarbībā veidotā lielāko uzņēmumu saraksta rezultāti. Diezgan interesanti ir salīdzināt šos skaitļus ar pēdējās desmitgades neveiksmīgāko periodu – 2009. gadu, kas finanšu datos iezīmēja krīzes kulmināciju.

Tad TOP 500 uzņēmumi kopā apgrozīja vien 19,7 miljardus eiro, bet nopelnīja 751,1 miljonu eiro, savukārt kopējie zaudējumi sasniedza 1,47 miljardus eiro. Attiecīgi 2017. gadā kopējie zaudējumi bija vairs tikai 99,3 miljoni eiro. Patiesībā jau šī summa ir daudzkārt mazāka, jo teju puse no visa 2017. gada kopējo zaudējumu apjoma ir viena uzņēmuma «nopelns», un tā ir AS Norvik banka, kuras kontā pērn bija mīnus 43,9 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru