Tehnoloģijas

Bils Geits atdos 3 miljardus $ labdarībā

Juris Kaža [email protected], 22.07.2004

Jaunākais izdevums

Programmatūras izstrādātāja Microsoft dibinātājs un lielākais akcionars Bils Geits (Bill Gates) nolēmis savu daļu Microsoft ārkartas dividenžu 3 miljardu $ apjomā ziedot sava un sievas Melindas vārdā nosauktajam labdarības fondam. To raksta interneta aģentūra News.com. Kā zināms, Microsoft nolēmis no uzkrātiem skaidras naudas līdzekļiem izmaksāt 3 $ par akciju papildus dividendes. B. Gietsam pieder 1.1 miljardi akciju paša dibinātajā uzņēmuma. T.S. Bila un Melindas Geitsu fonds (Bill and Melinda Gates Foundation) atbalsta projektus, kas uzlabo veselības aizsardzību attīstības valstīs (galvenokārt potēšanas projektus) un uzlabo iedzīvotāju iespējas izmantot internetu. Fonda kapitāls šobrīd pārsniedz 27 miljardus $. Ārkārtas dividendes jāapstiprinā Microsoft akcionāru sapulcē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējā ASV 400 bagātāko iedzīvotāju, ar Bilu Geitsu (Bill Gates) un Vorenu Bafetu (Warren Buffett) priekšgalā, aktīvu vērtība gada laikā samazinājusies par 19% jeb 300 miljardiem ASV dolāru.

Bils Geits (Foto: REUTERS/SCANPIX)Par to liecina žurnāla Forbes apkopotais 400 ASV bagātāko cilvēku saraksts. Šī ir tikai piektā reize kopš 1982. gada, kad Forbes sāka šo sarakstu, kad kopējā 400 valsts bagātāko cilvēku kopējā aktīvu vērtība, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinās.

Saraksta augšgalā ir Microsoft «tēvs» B. Geitss ar 50 miljardiem ASV dolāru, kas ir par 7 miljardiem mazāk nekā 2008. gadā. Savukārt otrs ASV bagātākais – investors V. Bafets – gada laikā zaudējis 10 miljardus dolāru, viņa kopējai aktīvu vērtībai nokrītoties līdz 40 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā vietā starp bagātākajiem cilvēkiem pasaulē joprojām ierindojas 52 gadus vecais Microsoft korporācijas radītājs Bils Geits, kura kontā Forbes saskaitījuši 57 miljardus ASV dolāru.

Otro vietu, tāpat kā pērn, ieņem investīciju kompānijas Berkshire Hathaway īpašnieks Vorets Bafets ar 50 miljardiem ASV dolāru. Trešajā vietā atrodas Oracle Corporation vadītājs Lorencs Ellisons ar 27 miljardiem ASV dolāru.

Forbes 400 amerikāņu miljardieru sarakstā atrodamas arī 42 sievietes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Microsoft dibinātājs Bils Geits (Bill Gates) brīdinājis ASV kongresu, ka ir nepieciešams uzlabot izglītības līmeni valstī un jāļauj vairāk ārvalstu zinātniekiem un inženieriem strādāt ASV, ziņo Forbes.

"Ja mēs nedarīsim šīs abas lietas, tad ASV kompānijām vienkārši nebūs vairs talantu, lai attīstītos un sacenstos," uzrunājot Pārstāvju palātas zinātnes un tehnoloģiju komiteju, uzsvēra B. Geits.

Noklausīties trešā bagātākā pasaules cilvēka vīzijā par valsts nākotni bija atnākuši pilnīgi visi zinātnieku un tehnologu komitejas biedri. Neviens no klātesošajiem neuzdeva B. Geitsam jautājumu par to, kā norisinās cīņa ar interneta karali Google, tā vietā visi fokusējās uz valsts problēmām.

B. Geits uzskata, ka valstij vajag vairāk piešķirt līdzekļus zinātnes programmām. Viņš arī uzskata, ka matemātikas un visu pārējo zinātņu skolotājiem vajadzētu maksāt vairāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veids, kā cilvēki dod komandas savam datoram, nākamo piecu gadu laikā dramatiski mainīsies, uzskata Microsoft vadītājs Bils Geits (Bill Gates). Viņš paredz, ka klaviatūras un peles dos ceļu "intuitīvākām un dabiskākām tehnoloģijām", ziņo BBC.

B. Geits uzskata, ka nākotnē lietotāju vidū populārāki kļūs skārienpaliktņi un balss komandu tehnoloģijas.

Intervijā ar BBC B. Geits demonstrēja Microsoft izstrādāto datoru Surface. "Piecu gadu laikā vairāki desmiti miljonu cilvēku visā pasaulē izmatos tieši šāda veida datorus," saka B. Geits.

Intervijā Bils Geits arī pastāstīja par datoriem savās mājās. "Man mājās ir vairāki datori - vairāk nekā 10, taču manā mājā neatrodas neviens Apple Mac dators," saka Microsoft boss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn žurnāla Forbes miljardieru sarakstā kopumā bija reģistrēti 1 125 miljardieri, krīzes iespaidā šis saraksts šogad ir sarucis par 332 personās līdz 793 miljardieriem visā pasaulē.

Par pasaulē bagātāko, apsteidzot pērnā gada līderi Vorenu Bafetu, kļuvis kompānijas Microsoft dibinātājs Bils Geitss (Bill Gates), kura bagātība tiek lēsta 40 miljardu ASV dolāru apjomā.

Uz otro vietu nokritis pērn bagātākais cilvēks pasaulē - kompānijas Berkshire Hathaway boss - investors Vorens Bafets (Warren Buffet), kura bagātība ir 37 miljardi ASV dolāru.

Trešajā vietā atrodas Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims (Carlos Slim), kura bagātība ir 35 miljardi ASV dolāru.

Pasaulē bagātāko pirmais trijnieks gada laikā kopumā ir zaudējis 68 miljardus ASV dolāru. Bils Geits zaudējis 18 miljardus dolāru, savukārt Vorens Bafets un Karlos Slims katrs kļuvuši par 25 miljardiem dolāru plānāki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft dibinātājs Bils Geits (Bill Gates) aizliedzis savā namā izmantot savas kompānijas konkurenta Apple ražotos tehnikas brīnumus, ieskaitot iPhone tālruņus un iPod mūzikas atskaņotājus. To intervijā atzinusi B. Geitsa sieva Melinda Geitsa (Melinda Gates), raksta telegraph.co.uk.

M. Geitsa žurnālam Vogue teikusi: "Mūsu namā ir tikai dažas lietas, kas ir aizliegtas, taču iPhone un iPod ir divas lietas, ko mēs saviem bērniem neiegādājamies."

Interneta plašumos jau parādījušies vairāki blogi, kuros izsmiets Geitsu ģimenes aizliegums. Blogos minēts, ka, visticamāk, visi trīs bērni, no kuriem vecākā ir meita Dženifera (13), ir spiesti izmantot mobilos telefonus, kuros ir Windows operētājsistēmu un klausīties salīdzinoši neveiksmīgos Microsoft ražotos Zune mūzikas atskaņotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju giganta Microsoft nākamais vadītājs būs līdzšinējais kompānijas inženierzinātņu daļas vadītājs Satja Nadella (Satya Nadella). Viņš amatās aizstās līdzšinējo Microsoft vadītāju Stīvenu Balmeru (Steven Ballmer), vēsta New York Times.

Jau iepriekš tika lēsts, ka tieši Nadella būs Balmera pēctecis Microsoft vadītāja amatā.

Līdz ar oficiālo paziņojumu par nākamo Microsoft vadītāju, kompānijas dibinātājs Bils Geits arī paziņoja, ka atkāpsies no kompānijas padomes priekšsēdētāja amata, lai turpinātu darbu Microsoft kā Nadellas padomniekas tehnoloģiju jautājumos. Tiesa, Geits arī turpinās darboties padomē kā tās loceklis.

Bilu Geitsu Microsoft padomes priekšsēdētājā amatā aizstās līdzšinējais padomes loceklis Džons Tomsons (John Thompson).

«Šajā pārmaiņu laikā nav labāka kandidāta Microsoft vadītāja amatam par Satju Nadellu,» norāda Bils Geits.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prestižais izdevums Fortune netradicionāli piegājis bagātāko Amerikas iedzīvotāju saraksta sastādīšanai.

Lai noteiktu, kurš ir bijis visu laiku bagātākais amerikānis, viņi ir aprēķinājuši turīgāko amerikāņu bagātības attiecību pret ASV iekšzemes kopproduktu to nāves brīdī. Izņēmums ir Bils Geits, kurš joprojām ir dzīvs, viņa bagātība aprēķināta, ņemot vērā 2006. gada datus.

Saraksta pirmajā vietā ierindojies Džons D. Rokfellers, kura 1,4 miljardu USD attiecība pret ASV IKP nāves brīdī bija 1/65.

Bils Geits, kura bagātība tiek novērtēta par 82 miljardiem USD atrodas tikai piektajā vietā.

Fortune bagātāko saraksts:

1. Džons D. Rokfellers 1 400 000 000/IKP=1/65

2. Korneliss vanderbilts 105 000 000/IKP=1/87

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Corp. prezidents Bils Geits (Bill Gates) un princis Alwalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) par 3.7miljardiem ASV dolāru plāno pirkt Four Seasons Hotels Inc.

Alwalīds bin Talals ir Four Seasons lielākais īpašnieks, kuram pieder aptuveni 7.39 miljoni akciju - 22% no kompānijas. Geitsa fondam pieder aptuveni 1.98 miljoni kompānijas akciju jeb 6% uzņēmuma.

Šārpu ģimene plāno saglabāt līdzdalību uzņēmumā ar speciālu balsošanas akciju palīdzību, kamēr Geits un Alwalīds sadalīs pārējo. Šārpi atvēra pirmo Four Seasons viesnīcu 1961.gadā Toronto Jarvis ielā.

Four Seasons otrā ceturkšņa peļņa samazinājās par 42% , kad Kanādas dolārs nostiprinājās pret ASV dolāru. Kompānijas tīrie ienākumi bija 9.1 miljons ASV dolāru, savukārt ienākumi samazinājās par 9% līdz 67.8 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 1 miljardu nu jau ir par maz, lai iekļūtu ASV 400 bagātāko cilvēku topā. Ja pagājušajā gada sarakstā 400. vietā bija cilvēks ar 1 miljardu USD, tad šogad 400. vietas ieguvēja bagātība ir 1,3 miljardi USD, liecina jaunais Forbes 400 bagātāko Amerikas iedzīvotāju saraksts.

Otrajā vietā ar 52 miljardiem USD ir Varens Bafets (Warren Buffet), kurš par spīti tam, ka šogad labdarībai ziedojis kompānijas Berkshire Hathaway 2,1 miljardu vērtās akcijas ir kļuvis par 6 miljardiem bagātāks nekā pērn.

Trešajā vietā ar vairāk nekā uz pusi plānāku maciņu nekā Geitsam atrodas vairāku Lasvegasas kazino īpašnieks Šeldons Adelsons (Sheldon Adelson).

Datorkompānijas Dell dibinātājs un vadītājs Maikls Dels (Michael Dell) ar 17,2 miljardiem USD atrodas saraksta 7. vietā, savukārt kompānijas News Corp., kurai tagad pieder arī kompānija LNT, īpašnieks Ruperts Merdoks (Rupert Murdoch) ar 8,8 miljardiem USD atrodas saraksta 33. vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Trīs cilvēkiem vairāk par 100 miljardiem

Jānis Šķupelis, 26.06.2019

15.vieta

Robs Valtons. Valtonu ģimenes uzņēmumam Walton Enterprises pieder aptuveni 50% pasaules lielākā mazumtirgotāja Walmart akcijas.

Foto: SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules lielākajos akciju tirgos vērojama izaugsme, kas nozīmē, ka pieaug arī mūsu planētas pašu turīgāko iedzīvotāju bagātība.

Miljardieru TOP 15 skatieties raksta galerijā!

Šobrīd uz zemes jau ir trīs tādi cilvēki, kuru bagātība pārsniedz 100 miljardu ASV dolāru slieksni.

Pirmajā vietā gandrīz ar 120 miljardu bagātību atrodas Amazon šefs Džefs Bezoss, pēc kura nāk Microsoft dibinātājs Bils Geits. Dž. Bezosa bagātībai gan šogad bijis pamatīgs kritums – viņam, šķiroties ar sievu, nācās tai atdot 40 miljardus ASV dolārus. Rezultātā Makenzija Bezosa iekatapultējusies turīgo sarakstā uzreiz 22 vietā.

Tāpat B. Geits 35 miljardus ASV dolārus ziedojis Bill&Melinda Gates Foundation.

Savukārt goda pjedestālu ar 101 miljardu bagātību noslēdz LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton vadītājs Bernards Arno. LVMH akcijas cena šogad palēkusies par 43% un rezultātā B. Arno kopējā bagātība šobrīd ir uzblīdusi līdz aptuveni 3% no Francijas tautsaimniecības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bagātāko statuss apdraudēts

, 13.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešais bagātākais cilvēks pasaulē Karloss Slims pērn nopelnījis 19 miljardus dolārus. Pēc žurnāla Forbes datiem, Karlosa Slima peļņa ir vislielākā viena cilvēka peļņa 2006. gadā, ziņo ABC News.

Meksikas telekomunikāciju monopola īpašnieks 2006. gadā nopelnījis 19 miljardus dolāru, kamēr Geits un Bafets attiecīgi nopelnījuši 6 un 10 miljardus USD.

1991. gadā 67 gadus vecais meksikānis iegādājās telekomunikāciju monopolu Telmex. Pateicoties Telmex iegādei, Slims ir uzbūvējis savu "impēriju", kurā ietilpst Latīņamerikas lielākā mobilo telefonu kompānija Telecom, mazumtirdzniecības veikalu tīkli un restorāni.

Karlosa Slima kompānija Telefonos de Mexico kontrolē vairāk nekā 90 % no Meksikas fiksēto telefonu sakaru tirgus un 2006. gadā uzņēmums nopelnīja 15,9 miljardus USD. Savukārt 70 % Meksikas iedzīvotāju mobilo telefonu servisu nodrošina Slima kompānija America Movil, kura 2006. gadā nesusi 21,6 miljardu USD peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korporācijas Mirosoft boss Bils Geits devis pirmos mājienus, kad varētu iznāk jaunā operētājsistēmas Windows versija. Kādā sanāksmē B. Geits izteicies, ka operētājsistēma Windows 7 varētu tikt izlaista "kaut kad 2009. gadā", ziņo BBC.

Industrijas eksperti pēc iepriekšējas pieredzes sliecas domāt, ka Microsoft jauno operētājsistēmu varētu izlaist ātrāk par 2010. gadu.

Par plānotajiem uzlabojumiem un iespējām, ko varētu sniegt jaunā operētājsistēma, informācija sanāksmē netika izpausta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamais ASV investors Vorens Bafets (Warren Buffett) ir apsteidzis kompānijas Microsoft dibinātāju, ilggadēju bagātāko cilvēku pasaulē Bilu Geitsu (Bill Gates), ziņo Forbes.

B. Geits bagātāko cilvēku sarakstā ieņem trešo vietu, jo viņu ir apsteidzis arī Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims (Carlos Slim).

Kā notikusi cīņa par bagātāko cilvēku pasaulē

Krievijā pašlaik ir 87 miljardieri. Tas ir ļāvis tai apsteigt Vāciju, kurai ir tikai 59 miljardieri, bet visvairāk miljardieru joprojām dzīvo ASV – 469.

Savukārt, ja skatās, kurā pilsētā dzīvo visvairāk miljardieru, tad Maskava ir izvirzījusies līderpozīcijās, apsteidzot Ņujorku. Maskavā mitinās 74 miljardieri, bet Ņujorkā 71.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Vērtspapīru un biržas komisijas informācija liecina, ka Bils Geits pārdevis 2 miljonus no sev piederošajām Microsoft akcijām par cenu no 30,39 līdz 31,10 USD, ziņo Forbes.

Kopā biržā ir emitētas vairāk nekā 10 miljardi Microsoft akciju.

Šodien, 31. jūlijā, biržas slēgšanas brīdī Microsoft akciju cena bija 29,54 USD.

B. Geits par pārdotajām akcijām saņēmis vairāk nekā 60 miljonus USD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Piedāvā apjomīgu Windows XP jauninājumu

Juris Kaža [email protected], 09.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft bez maksas piedāvā apjomīgu operāciju sistēmas Windows XP jauninājumu komplektu Windows Service Pack 2 (SP2), kas lielā mērā domāts, lai uzlabotu Windows drošību. SP2 pēc kavēšanās nodots izplatīšanai pagājušās nedēļas beigās. Pirmās jauninājuma versijas būs pieejāmas šinīs dienās gan lejuppārladei internetā, gan kompaktdiskos, ko Microsoft bez maksas piegādās Windows lietotājiem. Kā ziņo portāls Wired News, Microsoft dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Bils Geits (Bill Gates) teicis, ka SP2 galvenais mērķis ir stingrāk pasargāt datorlietotājus no vīrusiem, t.s. interneta tārpiiem un citiem uzbrukumiem, kurus var veikt pret internetam pastāvīgi vai ilgstoši pielēgtiem datoriem. B. Geits arī teica, ka SP2 ir apjomīgākais bezmaksas Windows jauninājums līdz šim. Kā vēsta portāls news.com, Microsoft vadītāji atzinuši, ka SP2 gatavošana atrāvusi programmēšanas un izstrādes resursus no citiem svarīgiem projektiem. Tiek pieļauts, ka Microsoft palaiž tik apjomīgu bezmaksas jauninājumu komplektu lai sava veida netiešas atvainošanās dāvānu lietotājiem sakarā ar virkni skandalozu drošības «caurumu» kas atrasti Windows operāciju sistēmās pēdējā gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules lielākā datorprogrammatūras kompānija Microsoft vadītājs Bils Geits paziņojis, ka Windows Vista pārdota jau 40 miljonos eksemplāru, kas operētājsistēmu padara par Microsoft visātrāk pārdoto datorprogrammu, ziņo BBC.

Geits konferencē Losandželosā apgalvoja, ka datorlietotāji izmanto Windows Vista, jo tie vēlas uzlabot Windows programmu kvalitāti, kas ir Vistas centrālā funkcija.

Windows Vista ir oficiāli veikalu plauktos parādījās 30. janvārī, un tā ir pirmā Microsoft operētājsistēma, kas izveidota pēdējo piecu gadu laikā kopš Windows XP.

Microsoft operētājsistēmas ir uzstādītas uz 95% no visiem pasaules datoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Krievija tagad ir pārvērtusies par «kriminālu valsti»,» sacījis viens no savulaik lielākajiem investoriem Krievijā un kvēlākajiem Krievijas valdības un prezidenta atbalstītājiem, vēsta BBC.

Ar šādiem vārdiem Bils Brovders (Bill Browder) no kompānijas Hermitage Capital reaģējis uz ziņām, ka viņa jurists Sergejs Magnitskis miris cietumā Krievijā, kur gadu turēts bez apsūdzības. S. Magnitskim cietumā bija radušās veselības problēmas, kuras diagnosticējis cietuma ārsts, bet tad jurists pārvietots uz citu cietumu, kur viņam liegta medicīniskā palīdzība. «Tie viņam sacīja, ja Tu parakstīsi šādu nepatiesu atzīšanos, tad mēs Tev nodrošināsim ārstēšanu, citādi - nē,» apgalvo B. Brovders. Jurists rakstījis neskaitāmas sūdzības par viņam liegto medicīnisko palīdzību, kuras sākumā ignorētas, vēlāk noraidītas.

Db.lv jau rakstīja, ka B. Brovders interneta vietnē YouTube šā gada oktobrī ievietoja video, kas apsūdz Krievijas valdību un amatpersonas augstā korupcijā. Tas kļuva par vienu no skatītākajiem YouTube klipiem Krievijā. B. Brovders tādējādi cerēja panākt, ka video starptautiskā ietekme radīs spiedienu uz Krievijas varas iestādēm, lai tās ieklausītos viņa sūdzībās par zādzību, gangsterismu un valdības korupciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas bizness SIA sadarbībā ar labdarības portālu ziedot.lv uzsāk vērienīgu ilgtermiņa labdarības projektu.

Dienas bizness savā 15 gadu jubilejā sadarbības partnerus un draugus aicina netērēt naudu dāvanām un puķēm, bet gan ziedot to labdarības projektam Lielās dzīves skola, kura mērķis ir jauniešiem no bērnu namiem un nabadzīgām ģimenēm palīdzēt apjaust karjeras iespējas un apzināties nākotnes perspektīvas.

Būt par tiltu

«Doma par labdarības projektu Dienas biznesam pastāv jau labu laiku,» stāsta SIA Izdevniecība Dienas bizness valdes priekšsēdētājs Gastons Neimanis. «Uzņēmums jau agrāk ir iesaistījies vai nu labdarības, vai citos sabiedrības attīstībai nozīmīgos projektos. Kā piemēru varu minēt projektu Studentu klubs, kura ietvaros cenšamies ne tikai atvieglot jauniešu studijas, bet arī veicināt biznesa domāšanu. Gatavojoties izdevniecības 15 gadu jubilejai, kolēģu starpā apspriedāmies un secinājām, ka labdarība varētu būt labs veids, kā savā attīstībā pakāpties soli augstāk. Labdarība kā tāda, protams, nav nekas oriģināls, bet mums vienmēr ir šķitis, ka Db auditorija ir labi situēta, un tajā pašā laikā arī aizņemta, lai pievērstos blakus darbiem. Tāpēc arī aicinām tos, kas vēlas, palīdzēt tiem, kuriem jāpalīdz. Pēc pieredzes zinām, ka bērniem, kuri dzīvo ģimenēs, ir iespēja mācīties no vecākiem. Savukārt projekta mērķauditorija nav guvusi ģimenes atbalstu un elementāras zināšanas specifiskās jomās.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā labdarības organizācija War Child sadarbībā ar EMI Records laidusi klajā izlases kompaktdisku – «War Child Heroes».

Piemēram, Bobs Dilans vēlējās, lai viņa «Leopard-Skin Pill-Box Hat» izpilda Beck, U2 savu «Running To Stand Still» uzticēja Elbow, Braiens Ferijs grupas Roxy Music hitu «Do The Strand» atvēlēja Scissor Sisters, savukārt Franz Ferdinand ieskaņoja Blondie kompozīcijas «Call Me» versiju.

Šajā nedēļā Brit Awards ceremonijā triumfējusī Dafija iedziedājusi Pola Makartnija un grupas Wings 70. gadu dziesmu «Live and Let Die», savukārt Lilijas Allēnas izpildītās The Clash kompozīcijas «Straight to Hell» ierakstā piedalījies arī The Clash dalībnieks Miks Džonss. Rezultātā ir radīta aizraujoša izlase ar 15 klasiskām dziesmām iepriekš nedzirdētās versijās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bils Geitss devies uz pārrunām lai izstrādātu vakcīnu pret putnu gripu

Indonēzijā B.Geitss plāno pavadīt divas dienas. Šajā laikā viņš tiksies ar Indonēzijas valdības pārstāvjiem ar, kuriem pārrunas par vakcīnas izstrādāšanu ievadītas jau krietni sen. Tiesa līdz šim nekādi konkrēti risinājumi nebija pieņemti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīnas militārais budžets 2011. gadā pieaugs līdz 91,5 miljardiem ASV dolāru

Jānis Rancāns, 04.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Ķīna līdz 91,5 miljardiem ASV dolāru paaugstinās militāro budžetu, kas ir 12,7% pieaugums, salīdzinot ar pērno gadu. Militāro tēriņu palielināšanās pastiprina bažas par valsts mērķiem.

Pēdējos gados Ķīna aktīvi palielina savu karaspēku, atgādina BBC. Tas izsauc bažas Japānā un Taivānā. «Ķīnas armijas modernizācija un uzlabošana kombinācijā ar tās valsts pārvaldes iekārtas necaurredzamību ir liels iemesls uztraukumam», stāsta Jukio Edano (Yukio Edano), Japānas galvenais kabineta sekretārs. Ķīnas un Japānas attiecībās valda pamatīgs saspīlējums par vairāku Dienvidķīnas salu piederību, kur, iespējams, atrodas lielas gāzes un naftas atradnes.

Tomēr militāra konflikta iespējamība ir visai zema. Teritoriālie jautājumi Ķīnai ir otršķirīgi, jo to nodarbina ekonomiskās izaugsmes un stabilitātes nodrošināšana, uzskata rietumu analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo gadu laikā ir kļuvis moderni dievināt Apple līdzdibinātāju Stīvu Džobsu un vairāk vai mazāk - kritizēt Microsoft līdzdibinātāju Bilu Geitsu, bet Marks Cukerbergs peld pret straumi, raksta Business Insider.

«Kad es augu, Bils Geitss bija mans varonis,» TechCrunch konferencē paziņojis sociālās vietnes Facebook līdzdibinātājs.

Uz to Maikls Aringtons, kurš Cukerbergu intervēja, atbildēja: «Ak, vai tiešām? Viņš ir kā Dārts Veiders. Viņš nav Lūks Skaivolkers. Viņš ir sliktais puisis.»

«Nē, viņš nav,» aizstāvības cīņā meties Cukerbergs. «Bils Geitss vadīja vienu no visvairāk uz misiju orientētajām kompānijām. Microsoft bija lieliska misija. Uzlikt datoru uz katra galda un katrās mājās,» viņš turpinājis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Interesanti fakti par mājokli, kura celtniecībai finanses bijušas teju neierobežotas

Helmuts Medinieks, 02.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardierim, filantropam un "Microsoft" līdzdibinātājam Bilam Geitsam pieder vērienīga savrupmāja Medinā, Vašingtonā, iesaukta par "Xanadu 2.0". Lai gan miljardieris pēdējos gados izteikti aizraujas ar labdarību un pievērš uzmanību klimata pārmaiņu problēmu risināšanai, tas nemaina faktu, ka viņa īpašums ir izteikti ekskluzīvs un uzmanības vērts.

Jāatgādina, ka "Microsoft" līdzdibinātājs B. Geitss (Bill Gates) vēl pavisam nesen atkal bija kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē, liecināja "Bloomberg Billionaires Index". Taču šobrīd šī pozīcija atkal zaudēta.

B. Geitsa mājas celtniecībai zeme pie ūdens tika nopirkta 1988. gadā. Tā izmaksāja 2 miljonus ASV dolāru. Ēkas būvniecības izmaksas sasniedza 63 miljonus ASV dolāru. Īpašuma vērtība, pēc "King County public assessor's office" aplēsēm, pagājušā gadā sasniedza jau 127,48 miljonus ASV dolāru

Būves platība veido vairāk nekā 6100 kvadrātmetrus. To būvējusi 300 celtnieku brigāde, no kuriem 100 bijuši elektriķi. Publiskie dati liecina, ka ēkā ir septiņas guļamistabas un 18 sanmezgli. Kopā īpašumā izvietotas sešas virtuves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bils Geitss maksās 100 tūkstošus par «jaunākās paaudzes» prezervatīviem

Jānis Rancāns, 26.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas līdzdibinātājs un filantrops Bils Geitss piedāvājis 100 tūkstošus ASV dolāru jebkuram, kas radīs jauna veida prezervatīvus, raksta ABC News.

Aplēsts, ka prezervatīvus pasaulē izmanto 750 miljoni cilvēku, tomēr to ierastais dizains bieži ticis kritizēts par to, ka liela daļa baudas tiek ziedota par labu drošībai. Tāpēc Bila un Melindas Geitsu fonds izsludinājis konkursu, kura ietvaros jebkurš var izveidot «jaunākās paaudzes» prezervatīvu. Uzvarētājs saņems naudas balvu 100 tūkstošu ASV dolāru apmērā, kā arī tam būs pieejams miljons dolāru liels finansējums sava izgudrojuma ražošanas uzsākšanai.

«Mēs meklējam jaunas paaudzes prezervatīvus, kas ievērojami saglabā baudas aspektus un kuriem ir uzlabota lietošana, piemēram, labāks dizains vai iepakojums. Tāpat nepieciešams, lai to neietekmētu kultūru barjeras, kā arī tas būtu izgatavots no drošiem un jauniem materiāliem,» teikts Bila un Melindas fonda izveidotajā interneta vietnē Grand Challenges.

Komentāri

Pievienot komentāru