Tehnoloģijas

Bils Geitss nebaidās ne no konkurentiem, ne no vīrusiem

Ainars Sedlenieks [email protected], 02.07.2004

Jaunākais izdevums

Datoru Drošības tehnoloģijas, kas pārstāv Kaspersky Lab publicējis Bila Geitsa pārdomās attiecībā par programmnodrošinājumu ar atvērto izejas kodu. Preses brīfingā Microsoft dibinātāja vizītes laikā Austrālijā Geitss žurnālistiem paziņojis, ka Microsoft programmu galvenais konkurents patiesībā nav atvērtais programmnodrošinājums, kā daudzi domā, bet gan tās pašas Microsoft pirātiskie produkti. "Ja jūs palūkosities apkārt, jūs redzēsiet vairāk pirātiskās Windows kopijas, nekā visu atvērto programmu kopā ņemot. Daudz vairāk," - paziņojis Geitss. Pēc Geitsa domām, Microsoft programmas ir lietotāju labākā izvēle un daudzējādi tās pārspēj produktus, kādus piedāvā open-source apvienība. Līdztekus atvērtā programmnodrošinājuma problēmām vizītes laikā Austrālijā, Geitss skāra arī datoru drošības problēmu. Komentējot kārtējo lielo uzbrukumu, izmantojot caurumus Microsoft produktos, Geitss paziņoja, ka viņa kompānija aizvien operatīvāk reaģē uz kaitīgo programmu parādīšanos, pie kam ielāpu iznākšanas termiņi arī turpmāk samazināsies. Tāpēc galvenā problēma būs atjaunotņu uzstādīšana - lietotājiem ir jāatceras par nepieciešamību uzstādīt ielāpus un pēc iespējas izmantot Microsoft automātiskās atjaunotnes dienestu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft vadītāja datorā ieviesušās kaitīgās programmas

Ainars Sedlenieks [email protected], 04.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru Drošības tehnoloģijas, kas pārstāv antivīrusu kompāniju Kaspersky Lab informē,ka Microsoft plāno piedāvāt pati savu programmatūru cīņai ar spiegošanas programmām, piektdien paziņojis Bils Geitss. Pēc Geitsa vārdiem, Microsoft nodos lietotāju rīcībā programmatūru, kura palīdzēs atklāt kaitīgās programmas, un arī pastāvīgi to atjauninās. Microsoft vadītājs nepaskaidroja, kad šī programmatūra būs pieejama un cik par to būs jāmaksā. Neraugoties uz to, ka tiek gūti panākumi cīņā ar spamu un vīrusiem, Geitss atzina, ka ļaundabīgo un reklāmas programmu problēma kļūst arvien nopietnāka. Uzstājoties ar runu Datoru vēstures muzejā, viņš paziņoja: "Visa šī ļaundabīgo programmu lieta ir ļoti nepatīkama. Stāvoklis kļūst tik nopietns, ka ir pēdējais laiks ieguldīt līdzekļus tā uzlabošanā." Izrādās, ka minētā problēma skārusi arī pašu Geitsu. Viņš pastāstīja, ka ļaundabīgās programmas esot bijušas ieviesušās viņa mājas datoros, lai gan ne reizi neesot gadījies inficēties ar vīrusu. "Man dažos mājas datoros ir bijušas reklāmas programmas un citi krāmi," atzinās Geitss. Viņš sniedza šo paziņojumu piesātināta Sanfrancisko apkaimes apmeklējuma noslēgumā. Piektdien, dienas pirmajā pusē, Geitss uzrunāja inženierzinātņu studentus Kalifornijas Universitātē, Bērklijā. Vēl viena steidzami risināma problēma, pēc Geitsa domām, ir saistīta ar parolēm. "Nevienam nepatīk mainīt paroles," sūrojās Geitss. "Cilvēki izvēlas tādas paroles, kuras nemaz nav grūti uzminēt." Bils Geitss uzskata, ka datoru industrijai nāksies pāriet uz viedkartēm vai biometrisko datu izmantošanu lietotāju identificēšanai. Pēc viņa domām, šādām pārmaiņām būs nepieciešami pieci vai seši gadi. "Taču nav šaubu, ka mēs bez tā neiztiksim," ir pārliecināts Geitss. Atgādināsim, ka Microsoft plāno izlaist arī savu antivīrusu programmu, kas, pēc kompānijas sniegtās informācijas, iznāks kā atsevišķs maksas produkts. Pagaidām nav ziņu par tā iznākšanas termiņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn žurnāla Forbes miljardieru sarakstā kopumā bija reģistrēti 1 125 miljardieri, krīzes iespaidā šis saraksts šogad ir sarucis par 332 personās līdz 793 miljardieriem visā pasaulē.

Par pasaulē bagātāko, apsteidzot pērnā gada līderi Vorenu Bafetu, kļuvis kompānijas Microsoft dibinātājs Bils Geitss (Bill Gates), kura bagātība tiek lēsta 40 miljardu ASV dolāru apjomā.

Uz otro vietu nokritis pērn bagātākais cilvēks pasaulē - kompānijas Berkshire Hathaway boss - investors Vorens Bafets (Warren Buffet), kura bagātība ir 37 miljardi ASV dolāru.

Trešajā vietā atrodas Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims (Carlos Slim), kura bagātība ir 35 miljardi ASV dolāru.

Pasaulē bagātāko pirmais trijnieks gada laikā kopumā ir zaudējis 68 miljardus ASV dolāru. Bils Geits zaudējis 18 miljardus dolāru, savukārt Vorens Bafets un Karlos Slims katrs kļuvuši par 25 miljardiem dolāru plānāki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Microsoft dibinātājs un pasaules bagātākais cilvēks Bils Geitss (Bill Gates) savu bagātību ir ieguvis vien ar savu vidusskolas diplomu.

"Es mainīšu savu darbu nākamgad, un tas ir labi, ka manā CV būs augstskolas diploms," turpinot teica B. Geitss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Interesanti fakti par mājokli, kura celtniecībai finanses bijušas teju neierobežotas

Helmuts Medinieks, 02.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardierim, filantropam un "Microsoft" līdzdibinātājam Bilam Geitsam pieder vērienīga savrupmāja Medinā, Vašingtonā, iesaukta par "Xanadu 2.0". Lai gan miljardieris pēdējos gados izteikti aizraujas ar labdarību un pievērš uzmanību klimata pārmaiņu problēmu risināšanai, tas nemaina faktu, ka viņa īpašums ir izteikti ekskluzīvs un uzmanības vērts.

Jāatgādina, ka "Microsoft" līdzdibinātājs B. Geitss (Bill Gates) vēl pavisam nesen atkal bija kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē, liecināja "Bloomberg Billionaires Index". Taču šobrīd šī pozīcija atkal zaudēta.

B. Geitsa mājas celtniecībai zeme pie ūdens tika nopirkta 1988. gadā. Tā izmaksāja 2 miljonus ASV dolāru. Ēkas būvniecības izmaksas sasniedza 63 miljonus ASV dolāru. Īpašuma vērtība, pēc "King County public assessor's office" aplēsēm, pagājušā gadā sasniedza jau 127,48 miljonus ASV dolāru

Būves platība veido vairāk nekā 6100 kvadrātmetrus. To būvējusi 300 celtnieku brigāde, no kuriem 100 bijuši elektriķi. Publiskie dati liecina, ka ēkā ir septiņas guļamistabas un 18 sanmezgli. Kopā īpašumā izvietotas sešas virtuves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bila Geitsa pasakainā dzīve

Lelde Petrāne, 01.10.2014

Bils Geitss ir dzimis 1955. gada 28. oktobrī Sietlā. Viņa vecāki pēc profesijas bija jurists un skolotāja. Tīņa vecumā B. Geitsa apetīte pēc zināšanām bija tik liela, ka viņa iecienīta lasāmviela bija enciklopēdijas.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft līdzdibinātājs Bils Geitss (Bill Gates) ir viens no turīgākajiem cilvēkiem pasaulē, kura bagātība tiek lēsta 81 miljarda ASV dolāru apmērā.

B. Geitss joprojām ir bagātākais cilvēks ASV, tikko apstiprināja izdevums Forbes. Šis ir jau 21. gads pēc kārtas, kad B. Geitss var lepoties ar šo titulu.

B. Geitss savu atpazīstamību pasaulē kaldinājis jau kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem, kad kopā ar Polu Allenu (Paul Allen) sāka datorrevolūciju. Un, kā raksta Business Insider, šim cilvēkam ir visas pieaugušo cilvēku spēļmantiņas, kādas vien varētu vēlēties, ieskaitot privāto lidmašīnu.

Tomēr viņa bagātībai pieaugot, B. Geitss arvien vairāk pievērsies labdarībai, ziedojot miljardiem dolāru projektiem caur Bila un Melindas Geitsu fondu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem un Microsoft priekšsēdētājs Bils Geitss pamet savu amatu pasaules lielākajā programmatūru kompānijā, ziņo BBC News.

B.Geitss, kurš ieguva savu bagātību izstrādājot programmatūru personālajiem datoriem, turpmāk plāno veltīt laiku labdarībai oranizācijā Bill and Melinda Gates Foundation.

Jau pusaudža gados B.Geitsam bija vīzija par datoru uz katra galda katrā mājā. Viņš ir teicis, ka redzēja nākotni un uz to balstīja karjeru.

B.Geitss ir veiksmīga jurista dēls no Sietlas un jau 13 gadu vecumā viņš uzprogrammēja pirmo datoru. Hārvardas universitātē veiksminieks uzlaboja savas programmēšanas spējas un naktīs spēlēja pokeru. Izkritis no universitātes, viņš pārvācās uz Ņūmeksiku, kur viņš, kopā ar savu bērnības draugu Paulu Alenu, nodibināja Microsoft.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bils Geitss: Kapitālismam ir īstie līdzekļi cīņai ar nevienlīdzību

LETA--DPA, 16.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kapitālismam ir īstie līdzekļi cīņai ar nevienlīdzību, jo tas rada nodokļu ieņēmumus labklājības sadalīšanai, vizītes gaitā Berlīnē sacīja uzņēmuma «Microsoft» dibinātājs un filantrops Bils Geitss.

Viņš atzina, ka tikai ar grūtībām spēj iztēloties sistēmu, kas tikpat labi kā kapitālisms spētu nodrošināt medicīnu un elektrību, gādāt par iedzīvotāju lasīt un rakstītprasmi.

«Nav liecību, ka alternatīva sistēma strādā labāk,» žurnālistiem Berlīnē sacīja Geitss.

Kapitālisma sistēma pieļauj nodokļu līmeņa noteikšanu bagātību sadalīšanai, viņš skaidroja.

Valstis, kas iet citu ceļu, daudzu vērtējumā cieš neveiksmi. Ziemeļkorejiešiem ir «šausmīga dzīve», bet Venecuēlas piemērs ir liecība tam, kas notiek, ja ir fiksētas cenas, skaidroja Geitss.

Viņš ieradies Berlīnē uz paša līdzdibinātās iniciatīvas «Grand Challenges» ikgadējo sanāksmi.

Ilgstoši par pasaules bagātāko cilvēku uzskatītais Geitss šobrīd žurnāla «Forbes» bagātnieku sarakstā ieņemt otro vietu aiz tīmekļa tirdzniecības giganta «Amazon» dibinātāja Džefa Bezosa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējā ASV 400 bagātāko iedzīvotāju, ar Bilu Geitsu (Bill Gates) un Vorenu Bafetu (Warren Buffett) priekšgalā, aktīvu vērtība gada laikā samazinājusies par 19% jeb 300 miljardiem ASV dolāru.

Bils Geits (Foto: REUTERS/SCANPIX)Par to liecina žurnāla Forbes apkopotais 400 ASV bagātāko cilvēku saraksts. Šī ir tikai piektā reize kopš 1982. gada, kad Forbes sāka šo sarakstu, kad kopējā 400 valsts bagātāko cilvēku kopējā aktīvu vērtība, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinās.

Saraksta augšgalā ir Microsoft «tēvs» B. Geitss ar 50 miljardiem ASV dolāru, kas ir par 7 miljardiem mazāk nekā 2008. gadā. Savukārt otrs ASV bagātākais – investors V. Bafets – gada laikā zaudējis 10 miljardus dolāru, viņa kopējai aktīvu vērtībai nokrītoties līdz 40 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo gadu laikā ir kļuvis moderni dievināt Apple līdzdibinātāju Stīvu Džobsu un vairāk vai mazāk - kritizēt Microsoft līdzdibinātāju Bilu Geitsu, bet Marks Cukerbergs peld pret straumi, raksta Business Insider.

«Kad es augu, Bils Geitss bija mans varonis,» TechCrunch konferencē paziņojis sociālās vietnes Facebook līdzdibinātājs.

Uz to Maikls Aringtons, kurš Cukerbergu intervēja, atbildēja: «Ak, vai tiešām? Viņš ir kā Dārts Veiders. Viņš nav Lūks Skaivolkers. Viņš ir sliktais puisis.»

«Nē, viņš nav,» aizstāvības cīņā meties Cukerbergs. «Bils Geitss vadīja vienu no visvairāk uz misiju orientētajām kompānijām. Microsoft bija lieliska misija. Uzlikt datoru uz katra galda un katrās mājās,» viņš turpinājis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bils Geitss maksās 100 tūkstošus par «jaunākās paaudzes» prezervatīviem

Jānis Rancāns, 26.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas līdzdibinātājs un filantrops Bils Geitss piedāvājis 100 tūkstošus ASV dolāru jebkuram, kas radīs jauna veida prezervatīvus, raksta ABC News.

Aplēsts, ka prezervatīvus pasaulē izmanto 750 miljoni cilvēku, tomēr to ierastais dizains bieži ticis kritizēts par to, ka liela daļa baudas tiek ziedota par labu drošībai. Tāpēc Bila un Melindas Geitsu fonds izsludinājis konkursu, kura ietvaros jebkurš var izveidot «jaunākās paaudzes» prezervatīvu. Uzvarētājs saņems naudas balvu 100 tūkstošu ASV dolāru apmērā, kā arī tam būs pieejams miljons dolāru liels finansējums sava izgudrojuma ražošanas uzsākšanai.

«Mēs meklējam jaunas paaudzes prezervatīvus, kas ievērojami saglabā baudas aspektus un kuriem ir uzlabota lietošana, piemēram, labāks dizains vai iepakojums. Tāpat nepieciešams, lai to neietekmētu kultūru barjeras, kā arī tas būtu izgatavots no drošiem un jauniem materiāliem,» teikts Bila un Melindas fonda izveidotajā interneta vietnē Grand Challenges.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datortehnoloģiju uzņēmuma Microsoft dibinātājs Bils Geitss intervijā telekanālam CNN paudis viedokli, ka miljardieriem būtu jāmaksā ievērojami lielāki nodokļi, jo viņi visvairāk iegūst no pastāvošās sistēmas.

Svētdien publiskotajā intervijā Geitss, kurš tiek uzskatīts par otru bagātāko cilvēku pasaulē, sacīja, ka savā mūžā samaksājis nodokļos vairāk nekā desmit miljardus ASV dolāru.

Viņš kritizēja nesenās izmaiņas ASV nodokļu politikā, tostarp uzņēmumu ienākumu nodokļa samazināšanu.

Geitss sacīja, ka «samaksājis nodokļos vairāk nekā jebkurš cits, vairāk nekā desmit miljardus dolāru», bet pauda pārliecību, ka valdībai vajadzētu prasīt no miljardieriem vēl lielākus nodokļus.

Viņš sacīja, ka nodokļu reformas, kas tika pieņemtas decembrī, nāk par labu bagātajiem, lai gan republikāņi apgalvo, kas tās palīdzēs vidusšķirai.

«Cilvēki, kas ir turīgāki, saņem ievērojami vairāk labumu nekā vidusšķira vai tie, kuri ir nabadzīgi,» norādīja Geitss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bils Geitss labdarībai veiks lielāko zināmo ziedojumu

Guna Gleizde, Db, 29.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft dibinātājs un filantrops Bils Geitss vakcīnu izstrādei un nodrošināšanai nabadzīgākajās valstīs sola ziedot 10 miljardus ASV dolāru (5 mljrd. Ls), kas ir lielākais līdz šim zināmais ziedojums labdarībai.

Šie līdzekļi finansēs vakcinēšanu tuvākajos desmit gados, raksta Times Online.

B.Geitss pauž cerību, ka tuvākie gadi būs «vakcīnas desmitgade», kas strauji samazinās bērnu mirstību pasaules nabadzīgākajās valstīs. Analītiķi aprēķinājuši, ka šis ziedojums varētu glābt vairāk nekā astoņus miljonus dzīvību.

Paziņojot par šo apņemšanos, kas krietni pārsniedz ziedojumus, ko veicis viņa paša veidotais fonds, B.Geitss aicināja valdības un privāto sektoru palielināt investīcijas vakcīnu izpētē, attīstīšanā un piegādēs.

«Šī mums ir jāpadara par vakcīnu dekādi,» teica B.Geits. «Vakcīnas jau glābj un uzlabo miljoniem cilvēku dzīves attīstības valstīs. Inovācijas padarīs iespējamu glābt vairāk bērnu nekā jebkad.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Noslēdz papildinājumus līgumam par Microsoft IT izmantošanu publiskajā sektorā

, 31.01.2007

Līguma papildinājumus parakstīja īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele un Microsoft dibinātājs un vadītājs Bils Geitss

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Edinburgā, Skotijā, noslēgti papildinājumi līgumam par Microsoft informācijas tehnoloģiju izmantošanu Latvijas Republikā publiskajā sektorā, Db.lv informēja īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Dainis Miķelsons.

Līguma papildinājumus Latvijas vārdā parakstīja īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele un Microsoft dibinātājs un vadītājs Bils Geitss.

Vienošanos par sadarbību kompānijas informācijas tehnoloģiju (IT) izmantošanā Latvijas publiskajā sektorā pirms diviem gadiem Čehijas galvaspilsētā Prāgā parakstīja Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Microsoft valdes priekšsēdētājs Geitss.

Tagad parakstītais dokuments paredz ietvert papildinājumus 2005. gada februāra noslēgtajam sadarbības līgumam starp Latviju un Microsoft. Līguma papildinājumus ir akceptējis Ministru kabinets.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Microsoft vadītājs Bils Geitss (Bill Gates) apgalvojis, ka operētājsistēmas Windows Vista pārdošanas apjomi ir izcili, un pasaulē jau pārdoti vairāk nekā 140 miljoni Windows Vista kopiju, ziņo CNet.

B. Geitss uzstājoties konferencē Tokijā apgalvojis, ka Vista pārdošanas apjomi ir ļoti strauji. Taču viņš arī atzina, ka sabiedrība joprojām kritiski attiecas pret jauno operētājsistēmu, un Windows XP joprojām ir populārs gan uzņēmumu, gan ikdienas patērētāju vidū.

Microsoft jau vienu reizi pagarinājis Windows XP pārdošanu tirdzniecības vietās. Pašlaik paredzēts, ka XP no tirdzniecības tiks izņemts šī gada 30. jūnijā, taču Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers (Steve Balmer) jau paziņojis, ka kompānija vēl apspriež XP tirdzniecības pārtraukšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft līdzdibinātājs Bils Geitss atklājis, ka viņš izmanto Android, nevis Windows viedtālruni, ziņo BBC.

«Nesen es patiešām pārgāju uz Android tālruni,» viņš atklājis žurnālistiem.

Microsoft Windows tālruņiem nav izdevies ieņemt būtisku vietu viedtālruņu tirgū, kurā dominē Google Android operētājsistēma.

Vienlaikus B. Geitss uzsvēris, ka viņš savā telefonā ir instalējis daudzas Microsoft lietojumprogrammas.

Jautāts, vai viņam bijis arī iPhone, piemēram, kā otrs telefons, B. Geitss atbildējis: «Nē, iPhone, nē.»

Microsoft līdzdibinātājs nav atklājis, kura zīmola viedtālruņi viņš lieto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Geitss iestājās pret IT specialistu vīzu kvotām

Juris Kaža [email protected], 28.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft viens no dibinātājiem un valdes priekšsēdētājs Bils Geitss (Bill Gates) iestājies pret ASV vīzu kvotām IT speciālistiem. Piedaloties paneļdiskusijā ASV kongresa bibliotēkā (Library of Congress), Geitss teica – ja viņam būtu teikšana, viņš vispār atceltu t.s. H-1B vīzu programmu. Šī ASV imigrācijas iestāžu programma paredz, ka ASV var iebraukt un īslaicīgi strādāt līdz pat 65 000 IT speciālistu. Kā raksta portāls News.com, Geitss esot šo ierobežojumu bezmaz izsmējis, vaicājot, kam nepatīk, ka ASV iebraucot pārāk daudz gudru cilvēku. Portālā norādīts, ka kopš teroristu uzbrukumiem 2001. gada septembrī, ASV daudz piesardzīgāk piešķir vīzas gan ārzemju studentiem, gan IT nozarē strādāt gribētājiem. Arī citi nozares pārstāvji izteikušies, ka šāda veidā ASV mazina savu konkurētspēju, jo IT nozarē un t.s. interneta kompāniju bumā liela loma bijusi ārzemju uzņēmējiem un speciālistiem. Tagad tie savas zināšanas un uzņēmību liks lietā citās valstīs, arī savās mītnes zemēs Indijā un Ķīna, no kurienes uz ASV ieradušies daudz augsti izglītoti imigranti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bils Geitss devies uz pārrunām lai izstrādātu vakcīnu pret putnu gripu

Indonēzijā B.Geitss plāno pavadīt divas dienas. Šajā laikā viņš tiksies ar Indonēzijas valdības pārstāvjiem ar, kuriem pārrunas par vakcīnas izstrādāšanu ievadītas jau krietni sen. Tiesa līdz šim nekādi konkrēti risinājumi nebija pieņemti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes nesen publicēja ASV bagātāko iedzīvotāju sarakstu, kas pats par sevi ir materiāls, no kura uzņēmēji var «izlobīt» veiksmīga biznesa pamatprincipus, taču 20 pašu bagātāko amerikāņu saraksts piedāvā īpašas atziņas...

Interneta vietne Stumbleupon.com publicējusi četrus, viņuprāt, nozīmīgākos priekšnosacījumus miljardu pelnīšanai.

1. Kā savas izaugsmes pamats jāizvēlas uzņēmējdarbība

Pašam savs uzņēmums ir labākais veids, kā kļūt bagātam Amerikā. Izanalizējot 20 ASV bagātāko cilvēku sarakstu, var secināt, ka visi 20 pie savas bagātības tikuši ar sava uzņēmuma palīdzību. Sarakstā nav nedz rokzvaigžņu, nedz banku vadītāju, nedz nekustamā īpašuma aģenti, nedz režisori, nedz rakstnieki, nedz sportisti, nedz ārsti vai biržu mākleri.

2. Jādarbojas tehnoloģiju jomā

Ja nolemts dibināt uzņēmumu, ASV vislabāk darboties tehnoloģiju nozarē, jo 8 no 20 bagātākajiem – Bils Geitss (Bill Gates), Lerijs Elisons (Larry Ellison), Lerijs Peidžs (Larry Page), Sergejs Brins (Sergey Brin), Maikls Dels (Michael Dell), Stīvs Balmers (Steve Ballmer), Pauls Alens (Paul Allen), Džefs Bezoss (Jeff Bezos) – ir tehnoloģiju kompāniju dibinātāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft dibinātājs Bils Geitss Forbes veidotajā bagātāko amerikāņu sarakstā palielinājis savu pārsvaru pār investoru Vorenu Bafetu, ziņo BBC.

Kāpjot Microsoft akciju vērtībai, Geitsa bagātības apmērs pieaudzis par 3 miljardiem ASV dolāru līdz 59 miljardiem ASV dolāru, pat neraugoties uz viņa filantropijas centieniem.

Savukārt Bafeta bagātība sarukusi par 11 miljardiem ASV dolāru līdz 39 miljardiem ASV dolāru. Tas saistīts ar viņa kompānijas Berkshire Hathaway vērtības samazināšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Forbes miljardieru sarakstā pirmo vietu atkal ieņem Karloss Slims

Jānis Rancāns, 08.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims šogad jau trešo gadu pēc kārtas, žurnāla Forbes izveidotajā pasaules miljardieru sarakstā ieņēmis pirmo vietu.

K. Slima īpašuma vērtība tiek lēsta 69 miljardu ASV dolāru apmērā, akciju vērtības krituma dēļ gada laikā tā ir samazinājusies par pieciem miljardiem dolāru (pirms gada 74 miljardi).

Otro vietu Forbes sarakstā ieņēmis ASV tehnoloģiju kompānijas Microsoft dibinātājs un filantrops Bils Geitss, kura īpašuma vērtība tiek lēsta 61 miljarda ASV dolāru apmērā. Salīdzinot ar aizvadīto gadu, B. Geitsam savu kapitālu izdevies audzēt par četriem miljardiem dolāru.

Trešo vietu žurnāla sarakstā ieņem ASV investors Vorens Bafets, kura bagātība gada laikā sarukusi no no 50 miljardiem ASV dolāru, līdz 44 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prestižais izdevums Fortune netradicionāli piegājis bagātāko Amerikas iedzīvotāju saraksta sastādīšanai.

Lai noteiktu, kurš ir bijis visu laiku bagātākais amerikānis, viņi ir aprēķinājuši turīgāko amerikāņu bagātības attiecību pret ASV iekšzemes kopproduktu to nāves brīdī. Izņēmums ir Bils Geits, kurš joprojām ir dzīvs, viņa bagātība aprēķināta, ņemot vērā 2006. gada datus.

Saraksta pirmajā vietā ierindojies Džons D. Rokfellers, kura 1,4 miljardu USD attiecība pret ASV IKP nāves brīdī bija 1/65.

Bils Geits, kura bagātība tiek novērtēta par 82 miljardiem USD atrodas tikai piektajā vietā.

Fortune bagātāko saraksts:

1. Džons D. Rokfellers 1 400 000 000/IKP=1/65

2. Korneliss vanderbilts 105 000 000/IKP=1/87

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Krievija tagad ir pārvērtusies par «kriminālu valsti»,» sacījis viens no savulaik lielākajiem investoriem Krievijā un kvēlākajiem Krievijas valdības un prezidenta atbalstītājiem, vēsta BBC.

Ar šādiem vārdiem Bils Brovders (Bill Browder) no kompānijas Hermitage Capital reaģējis uz ziņām, ka viņa jurists Sergejs Magnitskis miris cietumā Krievijā, kur gadu turēts bez apsūdzības. S. Magnitskim cietumā bija radušās veselības problēmas, kuras diagnosticējis cietuma ārsts, bet tad jurists pārvietots uz citu cietumu, kur viņam liegta medicīniskā palīdzība. «Tie viņam sacīja, ja Tu parakstīsi šādu nepatiesu atzīšanos, tad mēs Tev nodrošināsim ārstēšanu, citādi - nē,» apgalvo B. Brovders. Jurists rakstījis neskaitāmas sūdzības par viņam liegto medicīnisko palīdzību, kuras sākumā ignorētas, vēlāk noraidītas.

Db.lv jau rakstīja, ka B. Brovders interneta vietnē YouTube šā gada oktobrī ievietoja video, kas apsūdz Krievijas valdību un amatpersonas augstā korupcijā. Tas kļuva par vienu no skatītākajiem YouTube klipiem Krievijā. B. Brovders tādējādi cerēja panākt, ka video starptautiskā ietekme radīs spiedienu uz Krievijas varas iestādēm, lai tās ieklausītos viņa sūdzībās par zādzību, gangsterismu un valdības korupciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā vietā starp bagātākajiem cilvēkiem pasaulē joprojām ierindojas 52 gadus vecais Microsoft korporācijas radītājs Bils Geits, kura kontā Forbes saskaitījuši 57 miljardus ASV dolāru.

Otro vietu, tāpat kā pērn, ieņem investīciju kompānijas Berkshire Hathaway īpašnieks Vorets Bafets ar 50 miljardiem ASV dolāru. Trešajā vietā atrodas Oracle Corporation vadītājs Lorencs Ellisons ar 27 miljardiem ASV dolāru.

Forbes 400 amerikāņu miljardieru sarakstā atrodamas arī 42 sievietes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ar jauno Windows XP Service Pack 2 datori būs drošāki

Jānis Linde, 10.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft ir pabeidzis izstrādāt un šodien nodevis ražošanā jauno Windows XP Service Pack 2 (SP2), pilnveidojot operētājsistēmas drošības tehnoloģijas. Bezmaksas apkalpošanas paketē ietverti pēdējie Microsoft jauninājumi drošības jomā, stingrāki drošības pamatuzstādījumi, kā arī jaunas īpašības, lai efektīvāk aizsargātu datorus no hakeriem, vīrusiem un citiem draudiem datoru drošībai. «Ar jaunā SP2 palīdzību lietotāji varēs nodrošināt saviem datoriem lielāku imunitāti pret sarežģītiem uzbrukumiem,» atzīmē Bils Geits (Bill Gates), Microsoft vadītājs un galvenais programmatūras izstrādātājs. «Šis produkts ir tapis ievērojamu investīciju un ilgstošas nozares pārstāvju sadarbības rezultātā, uzskatot, ka industrijas profesionāļiem ir jāapvienojas, atbildot uz izaicinājumiem drošības jomā.» Jaunā pakete būs pieejama datoru ražotājiem, uzņēmumiem un lietotājiem lejupielādei, mazumtirdzniecībā, bezmaksas kompaktdiskos, kā arī tiks uzstādīta uz jauniem datoriem. Optimāls veids, kā pašreizējie Windows XP lietotāji var iegūt SP2, ir ieslēgt Automātisko Jauninājumu (Automatic Update) iespēju Windows XP operētājsistēmā. Lietotāji ar Automātisko Jauninājumu palīdzību saņems pēdējos jauninājumus drošības jomā, kas paredzēti operētājsistēmai Windows XP, kā arī uzlabotu instalācijas programmu, kas atvieglos SP2 lejupielādi un turpmāko Windows XP jauninājumu uzstādīšanu. Automātisko Jauninājumu funkciju iespējams aktivizēt, apmeklējot interneta lapu http://www.microsoft.com/protect. Tāpat SP2 būs dabūjama uz kompaktdiskiem, bez maksas pasūtot tos Microsoft interneta mājaslapā. SP2 piedāvā triju veidu uzlabojumus. Pirmkārt, tā nodrošina stringrākus drošības pamatuzstādījumus un ietver rīkus, kas palīdzēs lietotājiem efektīvāk aizsargāt savu informācijas sistēmu no hakeriem, vīrusiem un citiem draudiem datoru drošībai. Pakete piedāvās drošāku interneta tīmekļa pārlūkprogrammu izmantošanu un komunikāciju ar uzlabotu drošības infrastruktūru. Otrkārt, SP2 piedāvā vienkāršāku drošības resursu konfigurāciju un pārvaldi ar labāku funkcionalitāti, pieejamākiem drošības rīkiem un jauno Windows Drošības centru (Windows Security Center). Treškārt, SP2 ietver datoru programmatūras pamata jauninājumus, plašāku atbalstu tādām jaunajām tehnoloģijām kā Wi-Fi un Bluetooth un uzlabotas galvenās īpašības, nodrošinot augstāku skaitļošanas produktivitāti. Tāpat SP2 piedāvā jauninājumus Windows XP Tablet PC versijai un Windows XP Media Center versijai. SP2 ir rezultāts vienam no lielākajiem un veiksmīgākajiem programmatūras testiem Microsoft vēsturē. Uzņēmums ir pārbaudījis tūkstošiem lietojumprogrammu un ierīču attiecībā uz savietojamību ar SP2. Izstrādājot SP2, Microsoft ir sadarbojies ar industrijas līderiem - programmatūras ražotājiem, mikroshēmu sistēmu veidotājiem un komponenšu ražotājiem, datoru ražotājiem, piemēram, AMD, Intel, Dell, HP un IBM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Geitss un Bafets cenšas pierunāt miljardierus ziedot labdarībai

Lelde Petrāne, 17.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Corp. līdzdibinātājs Bils Geitss (Bill Gates) un miljardieris investors Vorens Bafets (Warren Buffett) uzsāk kampaņu, lai pierunātu citus Amerikas miljardierus atdot vismaz pusi no savas bagātības labdarībai, vēsta The Associated Press.

V. Bafets, kurš ir Berkshire Hathaway Inc. priekšsēdētājs un vadītājs, norādījis, ka viņš ir ļoti apmierināts ar savu lēmumu 2006.gadā atdot 99% no viņa aptuveni 46 miljardu ASV dolāru bagātības labdarībai.

Bijusī Bill & Melinda Gates Foundation vadītāja Patija Stounsifere (Patty Stonesifer) stāstījusi The Associated Press, ka labdarības ideju B. Geitss un V. Bafets popularizē jau gadu.

Draugi un kolēģi filantropijas jomā lūdz cilvēkus solīt ziedot vai nu savas dzīves laikā, vai nāves brīdī.

Viņi lēš, ka šo centienu rezultātā varētu iegūt 600 miljardus ASV dolāru.

Lielākā daļa no līdz šim uzrunātajiem miljardieriem esot atbalstījuši kampaņu. Četri pārtikuši pāri jau esot paziņojuši par savu apņemšanos ziedot.

Komentāri

Pievienot komentāru