Jaunākais izdevums

Naktī no otrdienas uz trešdienu divi vīrieši veikuši bruņotu laupīšanu tirdzniecības centrā Dole, kas atrodas Rīgā, Maskavas ielā, atsaucoties uz kriminal.lv, ziņo Biznews.lv.

Laupīšanu veicinājusi profesionāla neuzmanība, jo veikala apsargs pieļāvis rupju darba drošības pārkāpumu.

Pie veikala durvīm pieklauvējis kāds vīrietis, kurš stādījies priekšā kā kādas apsardzes firmas operatīvā dienesta darbinieks un sacījis, ka viņam salūzusi automašīna, tādēļ nepieciešama palīdzība. Viņš palūdzis veikala apsargu viņu ielaist veikalā, kas arī to izdarīja. Doles apsargs aizgājis uz savu telpu un nemaz neesot interesējies, kur šis svešinieks palicis. Pēc brīža veikala apsarga telpā ienācis arī otrs vīrietis maskā, apsargs tika sasiets un saslēgts roku dzelžos.

Laupītāji veikalā pavadījuši aptuveni stundu.

Par upuriem kļuvuši vairāki veikali, kuri atrodas šajā tirdzniecības centrā. Šobrīd veikalos notiek inventarizācija, lai noskaidrotu, kurām un cik precēm ir pieaugušas kājas.

Laupītāji mēģinājuši uzlauzt divus bankomātus un kāda veikala seifu.

Kāds veikals esot konstatējis, ka nozagts liels čemodāns, tādējādi policija pieļauj, ka nozagtās mantas saliktas nozagtajā koferī. Kad laupītāji devušies prom, viņi apsargu atbrīvoja un piekodināja nevienam neko nestāstīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Trīs gadu laikā pārveidos tirdzniecības centru Dole

LETA, 05.02.2020

"Hili Ventures", kas ir arī ātrās ēdināšanas restorāna "McDonald's" tīkla pārvaldītājs, vadītājs Melo Hili.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Hili Ventures" plāno trīs gadu laikā pārveidot 2019.gada sākumā iegādāto tirdzniecības centru "Dole", sacīja "Hili Ventures", kas ir arī ātrās ēdināšanas restorāna "McDonald's" tīkla pārvaldītājs, vadītājs Melo Hili.

Kompānijas vadītājs skaidroja, ka "Doles" iegāde ir laba biznesa iespēja.

""Dole" tika uzcelta pirms daudziem gadiem, un tai ir nepieciešamas pārmaiņas. Pašlaik mēs izskatām plānus pārveidot "Dole", lai tas būtu pievilcīgs ne tikai atsevišķiem klientu segmentiem, bet arī sabiedrībai kopumā," skaidroja Hili.

Jautāts, cik gadu perspektīvā tas varētu notikt, Hili sacīja, ka tas būs atkarīgs no tā, cik ātri izdosies saņemt dažādas atļaujas renovācijai, taču pieļāva, ka kaut ko varēs sākt darīt jau gana drīz, bet visu pabeigt - trīs gadu laikā.

"Tas ir liels tirdzniecības centrs, attiecīgi būs liels darbu apjoms. Šobrīd tirdzniecības centra platība ir 16 000 kvadrātmetru, bet tirdzniecība notiek vien 8000 kvadrātmetru. Izskatām rekonstrukcijas iespējas, un esam apņēmušies izveidot īpašumu, kas ir ne tikai videi draudzīgs, estētiski patīkams un atbilstošs to klientu vajadzībām, kurus mūsu īrnieki cenšas piesaistīt, bet arī iederīgs vietējā vidē. Mūsu mērķis ir, ka "Dole" kļūst par vēl vienu nozīmīgu objektu galvaspilsētā, kad projekts būs pabeigts," sacīja Hili.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA Premier Estates LTD, kas pirms nepilnas nedēļas kļuva par tirdzniecības centra Dole īpašnieku, ieķīlājis tam piederošās SIA Tirdzniecības centrs Dole kapitāldaļas, ziņo Lursoft Klientu portfelis.

SIA Tirdzniecības centrs Dole ir tirdzniecības centra Dole īpašnieks, apsaimniekotājs un attīstītājs, un šonedēļ kļuva zināms, ka tam mainījušies īpašnieks.

Jaunais tirdzniecības centra īpašnieks 20.decembrī reģistrējis divas komercķīlas. Ar vienu komercķīlu ieķīlātas SIA Premier Estates LTD piederošās 1 180 983 SIA Tirdzniecības centrs Dole kapitāldaļas, savukārt ar otru komercķīlu ieķīlāta visa SIA Tirdzniecības centrs Dole manta.

Abu komercķīlu ņēmējs ir AS Luminor Bank, parādnieks - SIA Premier Estates LTD, un tām ir vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 6,175 miljoni eiro. Komercķīlas nodrošina prasījumus, kas izriet no starp banku un uzņēmumu noslēgtā kredīta līguma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par tirdzniecības centra «Dole» īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja SIA «Tirdzniecības centrs Dole» vienīgo īpašnieku 14.decembrī kļuvis Latvijā reģistrētais uzņēmums SIA «Premier Estates LTD», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Premier Estates LTD» radniecīgā sabiedrība ir SIA «Premier Restaurants Latvia», kas Latvijā pārvalda ātrās ēdināšanas uzņēmuma «McDonald's» tīklu, sacīts uzņēmuma 2017.gada pārskatā.

Līdz ar īpašnieku maiņu par SIA «Tirdzniecības centrs Dole» patiesā labuma guvēju reģistrēts Maltas pilsonis Karmelo Hili, kurš ir SIA «Premier Restaurants Latvia» valdes priekšsēdētājs.

Izmaiņas SIA «Tirdzniecības centrs Dole» dalībniekos reģistrētas komercreģistrā 18.decembrī. Līdz ar tām pilnībā mainīta arī uzņēmuma valde. Par tirdzniecības centru pārvaldošā uzņēmuma valdes locekļiem iecelti Karmelo Hili, Castillo Ričards Abdilla un Sandra Mūrniece.

Līdz šim SIA «Tirdzniecības centrs Dole vienīgais īpašnieks bija Norvēģijas uzņēmums «AMD Holding AS».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz to, ka spēļu zāles Fenikss, Ģertrūdes ielā 81 Rīgā, griestos, virs kases redzamas ložu pēdas, uzņēmuma darbinieki noliedz notikušā faktu, šodien uzzināja Biznews.lv.

Policijas rīcībā nonācis videoieraksts, kurā redzams, kā laupītāji ienāk spēļu zālē, visas viņu darbības nofilmētas līdz pat brīdim, kad viņi iesēžas automašīnā, Db.lv informē avots, kurš vēlējās palikt anonīms.

Laupītāji bijuši tērpušies sejas maskās un ar cimdiem rokās. Tiesa, steigā viņi piemirsuši spēļu zālē somiņu, kurā, iespējams, bija plānots likt naudu.

Visticamāk, laupītāji šāvuši, lai iebiedētu spēļu zāles Fenikss darbinieci. Tādas pašas haotiskas darbības abi veikuši izejot no spēļu zāles. Evor apsardze piebrauca brīdī, kad laupītāji devās ārā, tāpēc divas reizes izšauts arī pret apsardzi. Trešais vīrietis abus laupītājus gaidīja automašīnā, kas bija novietota netālu no spēļu zāles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņoti laupītāji dienas laikā, aplaupot divus veikalus Mančestrā, nozaguši vairākus dizaineru speciāli veidotus rokas pulksteņus, kuru kopējā vērtība ir apmēram 1,4 miljoni USD, ziņo aģentūra Reuters.

Laupīšanas laikā neviens veikala apmeklētājs nav cietis.

Visi pieci laupītāji aizbēguši sarkanā Ford Transit busiņā.

Policija norāda, ka skaidri ir redzams, ka šis noziegums bijis rūpīgi izplānots. Laupītāji zinājuši, ko zagt un kādā veidā ātri pazust.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosas tiesnesis lēmis, ka augļu gigantam Dole Foods jāmaksā 200 tūkstoši ASV dolāru, lai segtu advokātu izmaksas, kas radušās filmas veidotājiem no Zviedrijas, ziņo thelocal.se. Viņi uzņēmuši dokumentālu filmu, kurā kritizēta kompānija.

Dole sākotnēji - 2009.gada jūlijā - iesūdzēja tiesā zviedru režisoru Fredriku Gertenu (Fredrik Gertten), producenti Margaretu Jangardu (Margareta Jangard) un kompāniju WG Film par neslavas celšanu, uzņemot dokumentālo filmu Bananas!*, kuras pirmizrāde notika Losandželosas filmu festivālā.

«Es esmu ļoti laimīgs. Tas ir milzīgs atvieglojums mums pēc tik lielas nastas uz mūsu pleciem,» medijam sacījis Gertens, piebilstot, ka prāvas iznākums sniedz pierādījumu citiem filmu veidotājiem, ka lielās kompānijas ar tiesas palīdzību nevar tā vienkārši viņus apklusināt.

Filmā stāstīts par Losandželosas advokāta Huana Domingeza (Juan Dominguez) darbu. Viņš pārstāv Nikaragvas augļu novācējus, kuri apgalvo, ka Dole izmanto aizliegtu pesticīdu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas pilsētiņā Biellā, kas atrodas netālu no Turīnas, notikusi vērienīgākā bankas zādzība pilsētas vēsturē. Garnadžiem izdevies nozagt 10 miljonus EUR, ziņo Newsru.

Divi laupītāji bija pārģērbušies par karabinieriem, kuriem izdevās pārliecināt bankas darbiniekus atvērt seifu. Līdz ko tas bija izdarīts bankā ienāca četri bruņoti laupītāji ar motociklistu ķiverēm.

Bankas apsargs tika atbruņots un laupītāji ķērās pie naudas krāmēšanas somā. Zagļi savāca visu skaidro naudu no kasēm un pēc tam ķērās pie bankas lielā seifa, ko viltus karabinieriem jau bija izdevies atvērt.

No bankas zagļi devušies prom ar trīs automašīnām, Divas no tām jau ir atrastas ceļmalā, kur, visticamāk, nauda tika pārkrāmēta citās mašīnās, norāda Itālijas policija

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grand Hyatt viesnīcā Berlīnes centrālajā daļā, kur norisinājās pokera turnīrs, sestdien iebrukuši bruņoti laupītāji maskās, apdraudot drošības personālu un izraisot īslaicīgu paniku, atsaucoties uz policijas preses sekretāres Heidijas Vogtas (Heidi Vogt) sniegto informāciju, vēsta AFP.

«Vairāki maskējušies, bruņoti indivīdi iebruka Grand Hyatt un aizbēga ar naudu,» informējusi H. Vogta. Taču nozagtās naudas summu viņa nav atklājusi. Mediji gan ziņojuši, ka nozagtās naudas summa varētu būt ap 800 tūkstošiem eiro.

Bruņotie laupītāji piespieduši personālu atdot naudu, liecina policijas pārstāves sniegtā informācija. Iebrukuma izraisītās panikas laikā cietuši septiņi cilvēki, taču gūtie ievainojumi neesot nopietni. Starp ievainotajiem esot arī viens apsargs, kurš mēģinājis stāties pretī vienam no laupītājiem.

Lai gan uzbrucējiem izdevies aizbēgt, bēgšanas laikā viņi pazaudējuši somu, kurā bija liela daļa no nozagtās naudas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Albānijas galvaspilsētas Tirānas lidostā otrdien tika nolaupīti miljoniem eiro no Austrijas aviokompānijas «Austrian Airlines» lidmašīnas, paziņoja policija.

Bruņoti vīri izlauzās uz lidostas skrejceļa un nolaupīja naudu, kuru bija paredzēts aizvest uz kādu banku Vīnē.

Ārvalstu bankas Albānijā sūta savu konvertējamo valūtu uz Vīni, jo Albānijas centrālā banka nepieņem šādus noguldījumus.

Viens no uzbrucējiem tika nogalināts apšaudē ar policiju.

Albānijas policija saistībā ar šo uzbrukumu aizturēja četrus cilvēkus un nopratināja vēl 40.

Laupītāji nokļuva uz Tirānas Mātes Terēzes starptautiskās lidostas skrejceļa caur vārtiem, kurus izmanto ugunsdzēsēji.

Policija paziņoja, ka trīs bruņoti laupītāji militārā apģērbā ieradās un izteica draudus bagāžas kontroles darbiniekiem, bet pēc tam nolaupīja naudu.

Sākotnēji tika ziņots par nolaupītiem 2,5 miljoniem eiro, bet vietējie mediji apgalvo, ka šī summa varētu būt pat piecas reizes lielāka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Putins paziņo, ka viņam ir tiesības nosūtīt karaspēku uz Ukrainu

Gunta Kursiša, 17.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēstījis, ka viņam ir «tiesības» nosūtīt karaspēku uz Ukrainas teritoriju, taču viņš cerot, ka viņam «nevajadzēs šīs tiesības izmantot», ziņo BBC.

Ar šādu paziņojumu V. Putins nāca klajā Krievijas televīzijā drīz pēc sadursmēm Mariupolē, kur trešdienas naktī notika uzbrukums Ukrainas armijas bāzei un tika nogalināti trīs bruņoti kaujinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas nogalē gaišā dienas laikā Rīgā divi vīrieši, piedraudot ar pistolēm līdzīgiem priekšmetiem, aplaupījuši 15. maršruta trolejbusa pasažierus, atsaucoties uz laikrakstu Telegraf un Radio SWH, ziņo portāls TVNET.

Laupītāji no pasažieriem pieprasījuši naudu, mobilos telefonus un rotaslietas. Savukārt trolejbusa šoferim vīrieši nolaupījuši naudu, kas bija iekasēta par biļešu pārdošanu.

Nākamajā pieturā izkāpjot no trolejbusa, laupītāji draudējuši pasažieriem, ka izrēķināsies ar viņiem, ja kāds vērsīsies policijā.

Tikmēr SIA Rīgas satiksme preses sekretāre Iluta Bērziņa norādīja, ka centrālais dispečeru punkts nav saņēmis ziņojumu par laupīšanas gadījumu 15. maršruta trolejbusā. Neviens trolejbusa vadītājs nav informējis par laupīšanu, nav arī saņemts neviena iedzīvotāja iesniegums, nav nekādas informācijas no policijas. Tāpat nevienam trolejbusa vadītājam, kurš tirgo trolejbusa biļetes, nav bijis naudas iztrūkums, kas liek apšaubīt izskanējušo informāciju par laupīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pērn audzis par 4%

Dienas Bizness, 28.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gada rādītājiem, pieaudzis par 4%, informē kompānijā.

«Īpaši augstus rādītājus 2014. gadā uzrādījuši tirdzniecības parks Alfa, kura apgrozījums ir pieaudzis par +7%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums pieaudzis par +6%,» komentē Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Galactico tirdzniecības centros, 2014. gadā pircēju skaits salīdzinājumā ar 2013. gadu vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs. Daži tirdzniecības centri tomēr uzrāda arī nelielu pirkumu skaita pieaugumu.

2014. gadā par +5% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar 2013 gadu. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par +6%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar +5% pieaugumu, un Galerija Centrs, Mols un Dole ar +3% pieaugumu vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks, apstiprināja Valsts policijā.

Valsts policijā atklāja, ka advokāts šonakt ir atrasts nogalināts. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Šobrīd izmeklēšanā iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas. Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju Valsts policija šobrīd nesniegs.

Arī Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis, kurš vēl sestdien ticies ar Rebenoku, aģentūrai LETA teica, ka Rebenoks ir nogalināts. "Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Regulējums, kas noteica lielo tirdzniecības centru darbības ierobežojumus Covid-19 pandēmijas apstākļos, neatbilst valsts pamatlikumam, atzinusi Satversmes tiesa (ST).

Lieta rakstveida procesā tika izskatīta pirms mēneša. Tā tika ierosināta pēc SIA "Eften Domina" ("Domina"), SIA "Jysk Linnen’n Furniture" ("Jysk") un SIA "VRPB" pieteikumiem. Uzņēmumi ST bija vērsušies atsevišķi, tomēr ST lēma lietas apvienot.

Uzņēmumi lūdza ST pārbaudīt Ministru kabineta (MK) noteikumu "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" 24.18 punkta atbilstību Satversmes 91.panta pirmajam teikumam, kā arī 105.panta pirmajam un trešajam teikumam.

MK noteikumi paredzēja, ka tirdzniecības centrā, kura kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir lielāka par 7000 kvadrātmetriem, darbojas tikai veikali, kuros tirgo pārtiku ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta, veikali, kuros tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta, kā arī aptiekas, optikas preču veikali, dzīvnieku barības veikali, ziedu veikali, grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, kā arī datoru, to perifēro iekārtu un programmatūras, kā arī telekomunikācijas iekārtu veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mazumtirdzniecības un it īpaši tirdzniecības centru sektors pēdējo gadu laikā ir piedzīvojis saspringtu laika posmu ekonomiskās krīzes ietekmē, kas izraisīja būtiskas izmaiņas patērētāju/pircēju uzvedībā, viņu pirktspējā. Kā atbildes reakcija bija mazumtirgotāju darbības sašaurināšanās, gan Latvijā, Baltijā, gan arī plašākā mērogā, sekoja veikalu slēgšana, attīstības plānu apturēšana. Šo procesu rezultāti atspoguļojās arī tirdzniecības centru darbībā. Lielākajiem tirdzniecības centriem, ar plašāku mērķa auditoriju, izdevās veiksmīgāk saglabāt savai auditorijai pievilcīgu veikalu sortimentu,» runājot par tendencēm Rīgas tirdzniecības centros, biznesa portālam db.lv skaidroja t/c Domina Shopping vadītāja Ilze Brazeviča.

«Savukārt mazākajiem tirdzniecības centriem bija lielāks izaicinājums noturēt pie sevis nomniekus, ja reiz šie nomnieki bija nolēmuši savu veikalu tīklu optimizēt. Tobrīd spēcīgākie tirdzniecības centri ar plašāko preču, pakalpojumu sortimentu varēja izmantot situāciju un apstākļus, lai kļūtu vēl stiprāki. Kamēr mazākajiem, vai ar šaurāku mērķa auditoriju, bija jārūpējas par esošās pozīcijas un klientūras noturēšanu.

Cīnās par pircējiem

Ekonomiskajai situācijai valstī atlabstot, katrs no tirdzniecības centriem, stiprinot savu piedāvājumu, nomnieku klāstu, sniegtās izklaides iespējas, cīnās par savu pircēju. Turklāt šobrīd līdz ar jaunu starptautisko zīmolu ienākšanu Latvijā, konkurence tirdzniecības centru starpā tikai saasinās. Iepretim abiem lielākajiem tirgus spēlētājiem, ikvienam tirdzniecības centram nomnieku klāsts ir jāveido jo īpaši gudri, apzinoties savas atšķirības zīmes/ unikalitāti, priekšrocības un pircēja jeb izraudzītās mērķa auditorijas vēlmes,» stāstīja I. Brazeviča. Ar diviem lielākajiem spēlētājiem viņa, acīmredzot, domā tirdzniecības centru Spice un tirdzniecības parku Alfa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šorīt ap pkst. 4 Ģertrūdes un Avotu ielu krustojumā kādā spēļu zālē notikusi bruņota laupīšana, kuras laikā neviens nav cietis, Db.lv skaidro Valsts policijas Rīgas reģiona Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava.

Laupīšana aizņēmusi skaitītas minūtes, taču spēļu zāles darbiniece tās laikā paguvusi nospiest apsardzes izsaukšanas pogu. Laupītāji maskās izdarījuši vairākus šāvienus ar pistolēm griestos.

Pēc sākotnējās informācijas no spēļu zāles nolaupīti ap 1000 latiem, taču summa vēl tiek precizēta. Pagaidām netiek atklāts ar kādas markas automašīnu laupītāji aizbraukuši no notikuma vietas.

Kad vīrieši devās prom, notikuma vietā ieradās apsardzes firmas Evor automašīna, uz kuru laupītāji raidīja divus šāvienus. Jāatzīmē, ka laupīšanā cilvēki nav cietuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Patlaban neizskata versiju, ka advokāts Bērziņš nogalināts profesionālās darbības dēļ

LETA, 22.07.2019

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins

Foto: Ieva Makare/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš nogalināts savas profesionālās darbības dēļ, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Viņš apstiprināja, ka sestdien vakarā Mārupē notikušā nozieguma rezultātā bojā gājis Bērziņš, kurš ticis sašauts, ierodoties mājās un sastopot laupītājus. Bērziņš ar šautām brūcēm nogādāts slimnīcā, taču tur miris. Policijai zināms, ka vismaz divi noziedznieki bija ielauzušies privātmājā, sasējuši 1940.gadā dzimušo mājas saimnieci un laupījuši māju. Kad mājās ieradies Bērziņš ar sievu, noziedznieki, izvairoties no sagūstīšanas, bēguši prom un no šaujamieroča izdarījuši vairākus šāvienus Bērziņa virzienā.

Laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt, un patlaban norit aktīva noziedznieku meklēšana, uzsvēra Grišins, piebilstot, ka kriminālpolicija strādā intensīvā režīmā. Laupītāji bijuši maskās. Policija patlaban neatklāj, kādas mantas laupītāji aiznesuši sev līdzi. «Ir pavedieni, mēs strādājam,» norādīja Grišins. Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117.panta, proti, saistībā ar slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes kompānijas G4S struktūrvienība Londonā G4S Cash Solutions izgudrojusi tehnoloģiju, kas gadījumā, kad laupītāji uzlauž naudas pārvadāšanas kasi, pār naudu nopludina līmi, tādējādi padarot šo naudu tālāk nelietojamu, ziņo BBC.

Kompānija jau iepriekš izstrādāja naudas pārvadāšanas kases, kuras uzlaužot tika nopludināts spilgtas krāsas šķidrums, pēc kura vadoties policija var izsekot likumpārkāpējus. Kā norāda G4S šis risinājums neesot bijis perfekts, jo laupītāji joprojām varēja naudu izmantot bankomātos vai citās ierīcēs, kā arī pastāvēja iespēja to atmazgāt.

Šī jaunā tehnoloģija naudu iznīcina pilnībā, tādējādi kompānija cer, ka laupītāji būs mazāk motivēti šāda veida likuma pārkāpumiem.

G4S Cash Solutions norāda, ka jaunās naudas pārvadāšanas kases jau tiek testētas reālajā vidē.

Kopš šā gada aprīļa Londonā notikušas 167 naudas pārvadāšanas vienību aplaupīšanas. Pērn kopumā notikuši 485 šādi noziegumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Agrā svētdienas rītā ar pneimatisko urbi bruņojušies laupītāji izrakuši tuneli no Parīzes metro stacijas uz bankas pagrabu, taču viņiem nav izdevies iegūt naudu vai citas vērtīgas lietas, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, vēsta Reuters.

Mēģinājums aplaupīt BNP Paribas esot jau trešā reize šogad, kad tā sauktās «termītu bandas» mēģinājušas aplaupīt bankas Parīzē, izrokot tuneļus.

Pagaidām gan neesot zināms, vai šie trīs gadījumi ir saistīti.

Banda ierakusies kredītiestādes pagrabā, iespējams, izmantojot notekūdeņu sistēmu. Taču tālāka ielaušanās nav izdevusies un no bankas nekas nav paņemts, informējusi BNP Paribas preses sekretāre. Tad, kad ielaušanās nav izdevusies, laupītāji savas pēdas centušies slēpt ar uguni. Ugunsgrēks iedarbinājis trauksmes signālu un vietā ieradusies policija. Laupītāji esot pametuši rakšanai nepieciešamos instrumentus, tai skaitā pneimatisko urbi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pērn bija iebrucis arī Re&Re būvēts jumts tirdzniecības centrā Alfa

LETA, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs SIA Linstow Center Management (Linstow) atzīst, ka pērn oktobrī tirdzniecības centrā Alfa iebruka uzņēmuma Re&Re būvēts jumts 90 kvadrātmetru platībā, apliecināja Linstow pārstāve Evija Ansonska.

Viņa pastāstīja, ka negadījums Alfā pērn notika divos posmos. Vispirms 5. oktobra rītā pirms darba laika vētrā tika norauta tirdzniecības parka fasāde, kā rezultātā naktī uz 6.oktobri iebruka jumts.

«Veikalā strādājošo un klientu informēšana nebija nepieciešama, jo negadījumi notika pēc darba laika,» šī fakta noklusēšanu gada garumā skaidroja Ansonska.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) raidījumā Panorāma sacīja, ka ar šādu faktu šodien uzzinājis no medijiem. Uz tirdzniecības centru Alfa otrdien brauks būvvaldes pārstāvji, lai apsekotu, kas tur notiek un vai konstrukcijas ir drošas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir daudz nelielu datu centru, kas liecina par uzņēmumu un iestāžu «viensētas» principu, un pāris lielu spēlētāju, kuri aktīvi kāpina eksportu; klupšanas akmeņi – energoefektivitāte un valsts likumdošana, raksta Dienas bizness.

Lai arī datu centru būvniecība Latvijā ir sākusies pirms pāris gadu desmitiem un šī sfēra attīstās arvien straujāk, pieaugot datu centru skaitam, tomēr joprojām nav izstrādātas valsts vadlīnijas datu centru infrastruktūras attīstībai Latvijā. To apliecina FIMA un Rīgas Tehniskās universitātes veiktais datu centru pētījums, kurā informācija apkopota no 63 datu centriem. Piemēram, nav izstrādātas speciālas prasības vai noteikumi par datu centru infrastruktūras veidošanu valsts un pašvaldības iestādēs, izņemot dažus normatīvos regulējumus, kurus netieši var piemērot datu centriem. Nav arī nacionāla līmeņa politikas datu centru infrastruktūras veidošanā vai attiecīgo pakalpojumu nodrošināšanā. Latvijā nav arī datu par to, cik liels kopumā ir datu centru bizness, lai gan nozares uzņēmēji norāda uz ieņēmumu pieaugumu. DB jau vairākkārt ir rakstījis, ka tieši datu centri ir joma, kurā kāpināt Latvijas IT pakalpojumu eksportu. Latvijas datu centru priekšrocības eksporta tirgos ir spēja runāt klientiem saprotamā valodā, sniegtais serviss, kā arī Eiropas Savienības valsts statuss, pakalpojuma cena un spēja risināt problēmjautājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Promaskaviskie separātisti Luhanskā ieņem administrācijas ēkas

LETA, 29.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavas atbalstītie separātisti Ukrainas austrumos otrdien ieņēmuši Luhanskas apgabala valsts administrācijas ēku, no notikumu vietas vēsta ziņu aģentūras AFP žurnālists.

Milicijas neapsargātajai ēkai uzbruka aptuveni 3000 cilvēku, kuru pirmajās rindās atradās aptuveni 20 ar metāla stieņiem bruņojušies jaunieši. Viņi izsita logu, lai iekļūtu ēkā, kamēr pārējie gaidīja, līdz tiks ielaisti iekšā.

Uzbrucēji norāva uz ēkas esošo Ukrainas karogu un tā vietā uzvilka Krievijas trikoloru, kā arī atvēra durvis gaidošajam pūlim.

Tikmēr miliči, kam bija uzdots administrācijas ēku aizsargāt, bija sapulcējušies nama iekšējā pagalmā.

Taču vēlāk aptuveni 700 cilvēku liela separātistu grupa iebruka pilsētas prokuratūrā, bet pēc tam devās uz milicijas pārvaldi.

Tiek ziņots, ka šobrīd uzbrukums milicijas pārvaldei jau ir sācies. UNIAN korespondents no notikuma vietas ziņo, ka uzbrucēji ir bruņoti un dzirdami šāvieni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņoti laupītāji no Harry Winston dārglietu veikalu tīkla veikala pašā Parīzes centrā nozaguši dārglietas aptuveni 85 miljonu eiro vērtībā, ziņo aģentūra Reuters.

Veikalu apzaguši četri vīrieši, no kuriem divi bija pārģērbušies par sievietēm. Laupīšanas laikā veikala darbiniekiem un apmeklētājiem draudēts ar ieroci.

Gada laikā minētais Parīzes dārglietu veikals aplaupīts jau otro reizi. Pirmo reizi gan laupījums bijis krietni mazāks.

Harry Winston dārglietu veikalus lielā mērā iecienījuši pasaules bagātie uz slavenie.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aplaupa vienu no Zviedrijas populārākās restorānu ķēdes Sjomagasinet restorāniem

, 19.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņoti laupītāji ielauzušies restorānā Sjomagasinet, kurš ir arī izcīnījis savu vietu Michelin restorānu ceļvedī, gūstot vienu atzinības zvaigzni, un aizbēguši ar 50 tūkst. kronu (3 390 latiem), ziņo Local.

Divi vīrieši bruņojušies ar šaujamieročiem iekļuvuši restorānā pēc pulksten 22.00, sasējuši tā pārvaldnieku, kurš tobrīd restorānā bijis viens, jo iestāde bijusi jau slēgta.

Laupītājiem izdevies aizbēgt ar 50 tūkst. kronu (3 390 latiem). Pārvaldniekam aptuveni pēc 10 minūtēm, kad laupītāji bija aizbēguši, izdevies atbrīvoties un sazināties ar policiju.

Policija norāda, ka patlaban aizdomās turamo neesot. Lielas cerības izmeklēšanas gaitā tiek liktas uz acu lieciniekiem, kas varētu būt redzējuši laupīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Žurnālists: Slovjanskā ierodas papildspēki - «zaļie cilvēciņi» ar ložmetējiem

LETA--NBN, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slovjanskā, kas atrodas uz ziemeļiem no Doņeckas, pirmdien ar smago automašīnu KamAZ ieradušies militārās uniformās tērpti nezināmi bruņoti cilvēki, ziņo žurnālists Artjoms Ševčenko.

«Slovjanskas pilsētas domes ēkā ar KamAZ bez numuriem ieradušies papildspēki - grupa «zaļo cilvēciņu», kuri bruņoti ar ložmetējiem, granātmetējiem un ar automātiem, kas aprīkoti ar lāzertēmekļiem,» savā Facebook lapā vēsta Ševčenko.

«Krimas variants viens pret vienu,» piebilst žurnālists.

Tiek ziņots, ka plkst.15 gaidāma preses konference.

Kā ziņots, sestdien Slovjanskā Ukrainas austrumos bruņotas prokrievisko separātistu grupas ieņēma pilsētas milicijas pārvaldes ēku un sagrāba tur esošos ieročus.

Pēcpusdienā pie pilsētas robežām parādījās maskēšanās tērpos ģērbti bruņoti cilvēki, kas tur ierīkoja kontrolposteņus.

Komentāri

Pievienot komentāru