Citas ziņas

Cisco Systems paziņo pirmā ceturkšņa rezultātus

, 13.11.2006

Jaunākais izdevums

Pasaules līderis interneta tehnoloģiju izstrādē Cisco Systems paziņojis 2007. finanšu gada pirmā ceturkšņa rezultātus laika periodam, kas noslēdzās 2006. gada 28. oktobri.

Cisco pirmā ceturkšņa neto ieņēmumi no produkcijas pārdošanas sasniedza 8,2 miljardus ASV dolāru. Savukārt tīrā peļņa par pirmo ceturksni bija 1,6 miljardi dolāru. Iespaidīgu ieguldījumu pirmā ceturkšņa rādītājos deva arī gada sākumā pārņemtā ASV kompānija Scientific Atlanta, kuras daļa ieņēmumos pārsniedza 580 miljonus dolāru, gluži tāpat kā iepriekšējā ceturksnī. Dati liecina, ka 2007. gada pirmais ceturksnis nozīmīgākajos rādītājos pārspējis aizvadītā finanšu gada pirmo ceturksni - tīrie ieņēmumi no pārdošanas pieauguši par 25%, tīrā peļņa palielinājusies par aptuveni 300 miljoniem dolāru jeb vairāk nekā 27%.

Arī Baltijas valstīs Cisco darbība šā finanšu gada sākumā ir bijusi veiksmīga. Tā uzskata Cisco Systems pārstāvniecības Latvijā vadītājs Vladimirs Sazonovs: "Mēs esam sasnieguši tos mērķus, kurus nospraudām gada sākumā, un esam apmierināti ar panākumiem."

Vladimirs Sazonovs arī norāda, ka pēdējā laikā strauji audzis pieprasījums pēc komunikāciju drošības risinājumiem. Šobrīd Cisco Systems strādā pie vairākiem ar drošību saistītiem projektiem, piemēram, kopā ar Lattelecom tiek plānoti komunikācijas drošības pakalpojumi korporatīvajiem klientiem. Tāpat netrūkst interesantu projektu multimediju komunikācijas un mobilitātes jomās. Šeit var minēt bezvadu interneta risinājumu Latvijas Universitātei, kā rezultātā studenti un pasniedzēji var ērti pieslēgties universitātes informatīvajai sistēmai, e-pastam un e-studijām, ievērojami atvieglojot mācību procesu.

Jāatzīmē, ka aizvadītais ceturksnis Cisco kompānijai bija bagāts ar dažādiem notikumiem. Tā, piemēram, Amsterdamas pilsētas dome plāno izmantot Cisco Ethernet, lai veicinātu plašas iespējas izmantot IP telefoniju, TV un interneta pakalpojumus visā pilsētas teritorijā. Tajā pašā laikā Silikona ielejā plānots ieviest bezvadu internetu un šajā iniciatīvā ievērojama loma atvēlēta Cisco Systems, tādejādi bezvadu interneta priekšrocības varētu baudīt aptuveni divarpus miljoni iedzīvotāji. Nozīmīgs notikums bija arī Cisco paziņojums par 275 miljonu dolāru lielām investīcijām Turcijas uzņēmējdarbības modernizēšanā un inovācijās nākamo piecu gadu laikā.

"Šis ir bijis kārtējais veiksmīgais ceturksnis gan pārdošanas apjomu, gan ieņēmumu ziņā. Viss liecina, ka klienti ir apmierināti ar mūsu ieguldīto darbu tādu datortīklu izstrādē, kas kļūtu par pamatu visu veidu komunikācijām un IT," apkopojot šajā ceturksnī paveikto, uzsver Cisco prezidents Džons Čamberss (John Chambers).

Par Cisco Systems:

Cisco Systems ir pasaules līderis interneta tīklu veidošanā. Cisco izstrādātie un Interneta Protokolā (IP) balstītie tīklu risinājumi visā pasaulē ir daudzu uzņēmumu, izglītības, valsts pārvaldes organizāciju interneta un datortīklu pamatā. Cisco piedāvā plašu risinājumu klāstu datu, attēlu un balss integrētajiem tīkliem.

Papildu informācija

Vladimirs Sazonovs,

Cisco Systems Latvijas klientu menedžeris

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Cisco vadītāju Baltijas valstīs Eduardu Tutarašvili

Lelde Petrāne, 18.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Eduards Tutarašvili, Cisco vadītājs Baltijas valstīs. Vairāk nekā 70% no pasaules interneta trafika tiek transportēts ar Cisco iekārtām, norāda E. Tutarašvili. Cisco ir vairāk nekā 100 biznesa partneru Baltijas valstīs, un Cisco Baltijas valstu darbinieku produktivitāte esot viena no augstākajām starp nozares uzņēmumiem – viens darbinieks kompānijas apgrozījumam vidēji gadā pienes vairāk nekā 3 miljonus eiro, atklāj vadītājs.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Informācijas tehnoloģiju jomā es strādāju kopš 1997. gada, un IT un komunikācijas ir vienīgā nozare, kurā esmu strādājis. Uzskatu, ka Baltijas valstīs darbs informācijas tehnoloģiju un komunikāciju jomā dod visplašākās iespējas attīstīt savas zināšanas un veidot karjeru, neatkarīgi no tā, vai tas ir saistīts ar tehnisko darbu, pārdošanu vai vadību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cisco prezentē jauno komunikācijas veidu ar klātesamības sajūtu

, 25.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cisco prezentē jauno risinājumu - Cisco TelePresense - kas pārveido interneta tīklu par pamatu cilvēku komunikācijām ar klātesamības sajūtu. Izmantojot vairākas inovācijas balss, video un IP (interneta protokola) komunikācijās, Cisco maina cilvēku pieredzi par attālinātām komunikācijām.

Pētījumi liecina, ka vairāk nekā puse komunikāciju cilvēku starpā norisinās ar neverbālam komunikācijām, bet lielāka daļa no mūsdienīgām komunikācijas tehnoloģijām nav spējīgi nodod šo "ķermeņa valodu". Cisco TelePresence ļauj pārvarēt attāluma barjeru un izmantojot ļoti augstās kvalitātes balss un video komunikācijas radot sarunas dalībniekiem īsto klātesamības efektu.

Cisco TelePresence izmanto IP tīkla inteliģenci, speciāli izstrādātus video un balss komunikācijas tehnoloģijas, izveido dzīvas un interaktīvas komunikācijas vairākiem cilvēkiem pie vienā virtuālā galdā, rādot īsto klātesamības efektu. "Pietrūkst vienīgi rokasspiediena," atzīmē Hansabank grupas IT sistēmu administrēšanas vadītājs Mārtiņš Gataviņš, piedaloties risinājuma prezentācijā pie virtuāla galda "Londona-Ņujorka".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IT speciālisti nākotnē sagaida ātrāku un pieejamāku interneta pieslēgumu

, 24.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko piecu gadu laikā Latvijas IT profesionāļi un uzņēmumu vadītāji sagaida ātrāku interneta pieslēgumu, kurš pieejams ikvienā vietā un jebkurā laikā. Tā liecina aptaujas rezultāti, kas veikta vērienīgajā komunikāciju tehnoloģiju konferencē Cisco Expo 2007.

Cisco Expo ir pasaulē vadošās datortīklu tehnoloģiju kompānijas Cisco rīkots ikgadējs pasākums, kura mērķis ir sniegt iespēju tā dalībniekiem iepazīties ar jaunākajiem sasniegumiem komunikāciju tehnoloģiju jomā un apmainīties ar pieredzi.

Cisco Expo 2007, kas notika 17. aprīlī, piedalījās aptuveni 200 Latvijas vadošie IT jomas speciālisti un vadītāji no dažādiem Latvijas uzņēmumiem un organizācijām. Īpaša uzmanība šogad tika pievērsta komunikāciju tehnoloģiju attīstības tendencēm un labākai inovāciju praksei uzņēmumos, pakalpojumu sniegšanā un valsts sektorā. Cisco Expo moto šogad bija "Laipni aicināti cilvēku tīklā!". Tas atspoguļo, kā internets izmaina cilvēces paradumus, strādājot, mācoties, izklaidējoties un komunicējot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cisco, paplašinot darbību Latvijā, nodibina patstāvīgu struktūrvienību Cisco Latvia

, 03.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot un pilnveidojot savu darbību Latvijā, pasaules līderis interneta tehnoloģiju izstrādē Cisco nodibinājis patstāvīgu struktūrvienību darbībai Latvijas tirgū - SIA Cisco Latvia. Kompānija pastarpināti Latvijas tirgū darbojas jau vairāk nekā 6 gadus.

Pēdējo 3 gadu laikā bija vērojama strauja Cisco izaugsme Latvijā un arī pārējās Baltijas valstīs. Par to liecina kopējā apgrozījuma pieaugums par 30% ik gadu un cerības divkāršot to nākamo trīs gadu laikā, kā arī pieaugošais Cisco darbinieku skaits Latvijā. Pašlaik Latvijā strādā 5 pieredzējuši speciālisti, Baltijā kopā - 20.

Sešu gadu laikā Latvijas tirgū kompānijai jau izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Latvijas interneta operatoriem un lielajiem uzņēmumiem, veidojot datu pārraides tīklus un komunikāciju risinājumus, kas palīdz uzņēmumiem darboties ātrāk un efektīvāk, bet iedzīvotajiem izmantot ar internetu saistītās iespējas.

Aizvadītajā gadā būtiski paplašināts partneru loks, un Cisco komunikācijas risinājumi tagad pieejami arī nelieliem uzņēmumiem ar vairāku IT kompāniju palīdzību, kas piedāvā klientiem kompleksus risinājumus interneta komunikāciju tehnoloģiju (IKT) jomā. Sadarbībā ar interneta pakalpojumu sniedzējiem attīstīti jauni pakalpojumi un pilnveidoti esošie, kas kļuvuši ātrāki, drošāki un stabilāki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Gudele tikusies ar Cisco Systems pārstāvjiem

, 21.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele vakar, 20. novembrī, tikusies ar uzņēmuma Cisco Systems Centrālās un Austrumeiropas reģiona viceprezidentu Kaan Terzioglu un Cisco Latvia Valsts sektora klientu attiecību vadītāju Ilvaru Pētersonu, informēja ministres pārstāve Elita Cepurīte.

Tikšanās laikā pārrunātas jaunākās aktivitātes e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstībā Latvijā. Cisco viceprezidents pozitīvi novērtējis Latvijā paveikto un atzinis, ka Latvija ir viena no valstīm Centrālajā un Austrumeiropā, kur e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstība norisinās visstraujāk.

Sarunas galvenais temats bija Cisco jaunākās iniciatīvas, kas tiek īstenotas vairākās Eiropas valstīs, un iespēja tās īstenot Latvijā.

Viena no šādām iniciatīvām ir apmācības tīkls mazo un vidējo uzņēmumu vadītājiem jaunāko tehnoloģiju pielietojumam biznesa attīstībai. Ministre atzinīgi novērtējusi iespēju īstenot šāda veida programmu un izveidot apmācības tīkla atbalsta punktu arī Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IT speciālisti nākotnē sagaida ātrāku internetu

, 25.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko piecu gadu laikā Latvijas IT profesionāļi un uzņēmumu vadītāji sagaida ātrāku interneta pieslēgumu, kurš pieejams ikvienā vietā un jebkurā laikā. Tā liecina aptaujas rezultāti, kas veikta vērienīgajā komunikāciju tehnoloģiju konferencē Cisco Expo 2007, Db.lv informēja Cisco sabiedrisko attiecību konsultants Jānis Piķis.

Cisco Expo 2007, kas notika 17.aprīlī, piedalījās aptuveni 200 Latvijas vadošie IT jomas speciālisti un vadītāji no dažādiem Latvijas uzņēmumiem un organizācijām. Īpaša uzmanība šogad tika pievērsta komunikāciju tehnoloģiju attīstības tendencēm un labākai inovāciju praksei uzņēmumos, pakalpojumu sniegšanā un valsts sektorā. Cisco Expo moto šogad bija Laipni aicināti cilvēku tīklā!. Tas atspoguļo, kā internets izmaina cilvēces paradumus, strādājot, mācoties, izklaidējoties un komunicējot.

Kā liecina minētās aptaujas dati, Cisco Expo 2007 dalībnieki internetu lieto vidēji 6 stundas dienā. Visiem aptaujātajiem pasaules tīmekļa lietošana darbā ir ikdiena, turklāt 92% internets pieejams arī mājās, bet gandrīz puse aptaujāto – 42% –lieto arī mobilo internetu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lietuvā vadošais internetā balstīto pakalpojumu uzņēmums izvēlas Scientific Atlanta

, 28.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vadošajai datortīklu tehnoloģiju kompānijai Cisco piederošais uzņēmums Scientific Atlanta paziņojis, ka tās produktus IP televīziju un DVB-T video pakalpojumus, izmantos Lietuvā vadošais internetā balstīto pakalpojumu uzņēmums TEO LT, AB grupa. Tas nodrošinās digitālās informācijas plūsmu un labāku datortīklu vadību.

"Mums ir jārēķinās ar precīziem darba izpildes termiņiem saistībā ar mūsu digitālās televīzijas DVB-T raidīšanas licenci, savukārt Scientific Atlanta darbinieku pieredze un prasmes palīdz mums tikt galā ar visiem izaicinājumiem," uzskata kompānijas TEO vadītāja vietnieks Nerijuss Ivanausks.

"Laiks mums ir ļoti būtisks, ņemot vērā mūsu intensīvo darba grafiku, nodrošinot DVB-T un IP televīzijas pakalpojumus, Scientific Atlanta piedāvātie risinājumi un platformas ļauj mums nodrošināt 20 kanālu pārraidi DVB-T formātā un cerēt, ka mūsu piedāvājums nākotnē kļūs vēl plašāks un efektīvāks," turpina Ivanausks.

Jaunā tīkla galvenais mezgls (headend) atrodas Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, un tajā izmantoti pēdējie Scientific Atlanta risinājumi, ļaujot no vienas platformas veikt vairāk nekā 1600 video straumēšanas (video streams). Jāpiebilst, ka Scientific Atlanta risinājumi izmantoti sadarbībā ar pazīstamās kompānijas Ericsson Lietuvas pārstāvniecību (Ericsson, Lietuva, UAB).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cisco pārstāvis paziņoja, ka sūdzēs tiesā kompāniju Apple par zīmola iPhone nelikumīgu izmantošanu, ziņo BBC.

Cisco 2006. gada decembrī izlaida savu pirmo telefonu, ar balss pārraides pakalpojumu, izmantojot interneta protokolu (Voice Over Internet Protocol), nosaucot to par iPhone.

2000. gadā Cisco iegādājās kompāniju Infogear Technology, kas bija reģistrējusi prežu zīmolu iPhone, un tapēc Cisco tiesāsies, jo uzskata, ka viņiem ir taisnība par iPhone zīmola izmantošanu.

Db.lv jau ziņoja, ka 9. janvārī kompānija Apple oficiāli prezentēja pašu radīto mobilo telefonu, kas saucas iPhone. Tieši šī iemesla dēļ arī tiesa notiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco prezentē jauno risinājumu - Cisco TelePresense

, 25.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cisco prezentējis jauno risinājumu - Cisco TelePresense. Izmantojot vairākas inovācijas balss, video un IP (interneta protokola) komunikācijās, Cisco centīsies mainīt cilvēku pieredzi par attālinātām komunikācijām, db.lv informēja Cisco Latvija pārstāvis Vladimirs Sazonovs.

Cisco TelePresence izmanto IP tīkla inteliģenci, speciāli izstrādātus video un balss komunikācijas tehnoloģijas, izveido dzīvas un interaktīvas komunikācijas vairākiem cilvēkiem pie vienā virtuālā galdā, rādot īsto klātesamības efektu. "Pietrūkst vienīgi rokasspiediena," atzīmē Hansabank grupas IT sistēmu administrēšanas vadītājs Mārtiņš Gataviņš.

Cisco TelePresence ir balstīts uz vairākām Cisco inovācijām - nemanāma aizkavējuma ultra-augstās izšķirtspējās video, platjoslas un telpiskas audio komunikācijas - un atver durvis jaunām iespējām un idejām biznesā un personālām komunikācijām ar spilgtām un reālām sajūtām.

Attīstot risinājumu Cisco izstrādās pielietojumus dažādām nozarēm - medicīnai, mazumtirdzniecībai, banku sektoram, valsts pārvaldei, un izklaidei. Piemēram, attālināta vizīte pie ārsta, attālināta konsultācija ar speciālistu veikalā vai bankā, attālināta darba intervija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 4.janvārī, Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļa ziņoja par 30 000 eiro vērtas automašīnas BMW 730 zādzību no Mārupes. Pēc Guard Systems veiktās izsekošanas, un Kriminālpolicijas veiktās operācijas auto tika atrasts un atgriezts īpašniekam.

2006. gada izlaiduma BMW 730, kura tirgus vērtība ir 30000 EUR, bija aprīkots ar izsekošanas sistēmu TrackGuard. Naktī uz 4.janvāri pēc zagļu viesošanās Rīgas rajona Mārupes pagasta Zeltrītu ielā, minētais auto tika nozagts. Auto zagļiem bija nepieciešamas tikai pāris minūtes, lai atbloķētu auto aizsardzību. Trīs stundu laikā auto tika pārdzīts uz Lietuvu.

Auto izsekošanu un meklēšanu veica kompānija Guard Systems Latvija sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem. Guard Systems izsekoja auto zādzības maršrutu un atrada automašīnu Paņevežas pilsētā Lietuvā, publiskā auto stāvlaukumā tikai dažas stundas pēc zādzības veikšanas. Auto atgūšanā tika iesaistītas Latvijas un Lietuvas kriminālpolicijas struktūrvienības. Auto tika nodots policijas pārziņā, atgriešanai tās īpašniekam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco Systems ieņēmumi - 8,2 miljardi USD

, 13.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cisco Systems pirmā ceturkšņa neto ieņēmumi no produkcijas pārdošanas sasnieguši 8,2 miljardus ASV dolāru, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Piķis.

Savukārt uzņēmuma tīrā peļņa par pirmo ceturksni bija 1,6 miljardi dolāru.

Iespaidīgu ieguldījumu pirmā ceturkšņa rādītājos deva gada sākumā pārņemtā ASV kompānija Scientific Atlanta, kuras daļa ieņēmumos pārsniedza 580 miljonus dolāru, gluži tāpat kā iepriekšējā ceturksnī.

Dati liecina, ka 2006. gada pirmais ceturksnis nozīmīgākajos rādītājos pārspējis aizvadītā finanšu gada pirmo ceturksni - tīrie ieņēmumi no pārdošanas pieauguši par 25%, tīrā peļņa palielinājusies par aptuveni 300 miljoniem dolāru jeb vairāk nekā 27%.

Aizvadītais ceturksnis Cisco kompānijai bija bagāts ar dažādiem notikumiem. Tā, piemēram, Amsterdamas pilsētas dome plāno izmantot Cisco Ethernet, lai veicinātu plašas iespējas izmantot IP telefoniju, TV un interneta pakalpojumus visā pilsētas teritorijā. Tajā pašā laikā Silikona ielejā plānots ieviest bezvadu internetu un šajā iniciatīvā ievērojama loma atvēlēta Cisco Systems, tādejādi bezvadu interneta priekšrocības varētu baudīt aptuveni divarpus miljoni iedzīvotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco paplašina darbību Latvijā

, 03.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot un pilnveidojot savu darbību Latvijā, interneta tehnoloģiju izstrādes uzņēmums Cisco nodibinājis patstāvīgu struktūrvienību darbībai Latvijas tirgū - SIA Cisco Latvia, biznesa portālu Db.lv informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Piķis.

Kompānija pastarpināti Latvijas tirgū darbojas jau vairāk nekā 6 gadus.

"Pēdējo 3 gadu laikā bija vērojama strauja Cisco izaugsme Latvijā un arī pārējās Baltijas valstīs. Par to liecina kopējā apgrozījuma pieaugums par 30% ik gadu un cerības divkāršot to nākamo trīs gadu laikā, kā arī pieaugošais Cisco darbinieku skaits Latvijā. Pašlaik Latvijā strādā 5 pieredzējuši speciālisti, Baltijā kopā - 20," liecina uzņēmuma paziņojums.

Sešu gadu laikā Latvijas tirgū kompānijai jau esot izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Latvijas interneta operatoriem un lielajiem uzņēmumiem, veidojot datu pārraides tīklus un komunikāciju risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Santa Monica Networks kļūst par pirmo CISCO Zelta partneri Baltijā

Madara Laicāne, Db, 09.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT kompānija Santa Monica Networks (SMN) ir kļuvusi par pirmo Baltijas uzņēmumu, kuram izdevies izpildīt CISCO Systems Gold Certified partner kvalifikācijas izvirzītās prasībās. Šāds statuss Austrumeiropā patlaban piešķirts tikai 30 kompānijām.

Vispasaules korporācija CISCO ļoti stingri izvērtē kompānijas, kurām piešķirt šo sertifikātu. Tas ir augstākais novērtējums, ko var iegūt CISCO sadarbības partneri.

Iegūtais partnerības statuss apliecina, ka Santa Monica Networks strādā atbilstoši visaugstākajām ražotāja prasībām un spēj izstrādāt, ieviest un apkalpot jaunākos CISCO tehnoloģiju risinājumus.

„Ilgais darbs kas ieguldīts, lai iegūtu šo statusu, apliecina, ka mēs varam piedāvāt augstāko kvalitāti un vienlīdz veiksmīgi darboties visās trīs Baltijas valstīs. Šis statuss kompānijai dod pārliecību par savām spējām, bet klientiem tas nozīmē, ka viņi var paļauties uz mūsu uzņēmuma speciālistu kompetenci,“gandarīts par paveikto ir SMN direktors Uģis Bērziņš. Vienlaicīgi viņš atzīmē, ka Zelta partnera statuss ir ļoti būtisks kompānijas nākotnes darbībai un tas palīdzēs stiprināt SMN pozīcijas Baltijas IT tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Efektīvākais veids, kā uzņēmējiem aizsargāt savas preču zīmes, lai citi tās nevarētu izmantot negodprātīgi, ir tās reģistrēt Latvijas Republikas Patentu valdē (PV), biznesa portālam Db.lv stāstīja PV Preču zīmju un dizainparaugu departamenta direktore, Apelācijas padomes priekšsēdētāja Dace Liberte. Viņa atzina, ka arī Latvijā piedzīvoti karsti strīdi saistībā ar preču zīmju lietošanu.

Saskaņā ar likumu Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm preču zīme "ir apzīmējums, kuru lieto, lai kāda uzņēmuma preces atšķirtu no citu uzņēmumu precēm". D. Liberte skaidroja - piemēram, ja veikala plauktā stāvētu daudzas vienādas piena pakas, pircējs nevarētu atšķirt, kurš bija tas piens, kuru viņš iegādājās un kurš viņam ļoti garšoja, tādēļ uzņēmumi izmanto preču zīmes, lai nodrošinātu savas produkcijas atpazīstamību.

Preču zīmju tiesības ir teritoriālas tiesības - ja kādā valstī grib iegūt izņēmuma tiesības uz preču zīmi, tad tā tajā valstī arī jāreģistrē. Latvijas uzņēmējiem patlaban ir trīs iespējas, kā kādā valstī reģistrēt savas preču zīmes. Pirmkārt, iespējams reģistrēt preču zīmi tikai vienā konkrētā valstī, griežoties šīs valsts rūpnieciskā īpašuma iestādē (Latvijas Republikā tā ir Patentu valde). Otrkārt, var reģistrēt preu zīmi kādā valstī vai valstīs, izmantojot Madrides nolīguma par zīmju starptautisko reģistrāciju vai ar Madrides nolīgumu par zīmju starptautisko reģistrāciju saistītā protokola iespējas, jo Latvija ir abu šo starptautisko līgumu dalībvalsts. Treškārt, var reģistrēt preču zīmi kā Eiropas Kopienas preču zīmi - tad ar vienu reģistrāciju uzreiz tiek iegūta aizsardzība visā Eiropas Savienības (ES) teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS rīko ikgadējo Sabiedriskās politikas forumu, kas nu jau astoto gadu pēc kārtas pulcē sabiedrības pārstāvjus uz diskusijām par sabiedrībā aktuālajām tēmām

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad forums pulcinās sabiedrības pārstāvjus (likumdevējvaras un izpildvaras pārstāvjus, veselības aprūpes sistēmā strādājošos, akadēmisko aprindu pārstāvjus, nevalstiskās organizācijas: profesionālās apvienības, pacientu organizācijas u.c), lai kopīgi diskutētu par veselības aprūpes kvalitāti un pieejamību. Forums piedāvās gan starptautisku skatījumu uz neoficiālajiem maksājumiem veselības sistēmā, gan veicinās diskusiju par pēc iespējas efektīvākas veselības aprūpes sistēmas finansēšanas iespējām.

Foruma galveno uzrunu teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers, iezīmējot savu redzējumu par kvalitatīvas un pieejamas veselības aprūpes nodrošināšanu Latvijā.

Forumā uzstāsies Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālā biroja eksperti Dr. Gunta Lazdāne, Reģionālā padomniece reproduktīvās veselības jomā un Joseph Kutzin, Reģionālais padomnieks veselības sistēmu finansēšanas jomā.

Foruma darba kārtība atrodas pielikumā.

Pievienojam arī Pasaules Veselības organizācijas ekspertu CV angļu valodā. Lai ar ekspertiem vienotos par vēlamajiem interviju laikiem lūdzam savlaicīgi kontaktēties ar Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Aigu Rūrāni, Tel: (+371) 7503619 vai 29458123.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco un Santa Monica Networks Latvijas Universitātei dāvina vērtīgu datortīklu aparatūru

, 05.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cisco kopā ar IT kompāniju Santa Monica Networks pasniedzis dāvinājumu Latvijas Universitātes (LU) Datorikas nodaļas studentu vajadzībām – vērtīgu aparatūru, kas nepieciešama, lai studenti praktiskā darbā varētu apgūt datortīklu uzbūvi un darbības principus.

Katru gadu aptuveni 200 LU Fizikas un matemātikas fakultātes Datorikas nodaļas studenti mācību programmas ietvaros apgūst zināšanas, kas saistītas ar datortīklu uzbūvi un ekspluatāciju. Mācību kursam par pamatu tiek izmantota starptautiskās Cisco Datortīklu akadēmijas (Cisco Networking Academy) mācību programma un materiāli.

Dāvinājums ietver nepieciešamo aparatūru, lai studenti varētu pilnvērtīgi apgūt teorētisko mācību kursu un praktiska darba iemaņas ar jaunākajām tehnoloģijām datortīklu drošības, inteliģentās un bezvadu tīklošanas jomās. Tostarp jāmin 3 jaunākās paaudzes maršrutētāji CISCO1841, kā arī 3 komutatori CATALYST2960. Visām iekārtām tiks nodrošināts 3 gadu tehniskais atbalsts. Dāvinājuma kopējā vērtība ir aptuveni 10 tūkst. ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco apgrozījums pieaudzis par 6%

Žanete Hāka, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vadošā tiešsaistes tīklu un tīklošanās inovāciju, pakalpojumu un risinājumu izstrādātāja Cisco finanšu gada apgrozījums sasniedzis 48,6 miljardus dolāru, kas ir par 6% vairāk nekā iepriekšējā periodā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Cisco 2013. finanšu gada, kas noslēdzies 27. jūlijā, neto ienākumi sasnieguši 10 miljardus dolāru jeb 1,86 dolārus par akciju. Uzņēmuma 2012. finanšu gada neto ienākumi ir attiecīgi 8 miljardi dolāru jeb 1,49 dolāri par akciju. Cisco neto ienākumi 2013. finanšu gadā bija 10,9 miljardi dolāru jeb 2,02 dolāri par akciju, savukārt 2012. finanšu gadā tie bija 10 miljardi dolāru jeb 1,85 dolāru par akciju.

Cisco ceturtā ceturkšņa apgrozījums bija 12,4 miljardi dolāru, savukārt iepriekšējā finanšu gada attiecīgajā ceturksnī tas bija 11,7 miljardi dolāru.

«Ceturtajā ceturksnī kompānija sasniegusi vairākus rekordus: ievērojamu apgrozījumu, peļņu un ienākumus. Tāpat šajā ceturksnī naudas plūsma bija četri miljoni dolāru, kas arī ir rekords,» saka Cisco valdes priekšsēdētājs Džons Čambers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cisco par 2.96 miljardiem iegūst Norvēģijas Tandberg

, 01.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Cisco Systems piekritusi iegādāties kompāniju Tandberg par 17.2 miljardiem kronu (2.96 miljardi ASV dolāru), ziņo Bloomberg.

Pirkums paātrina Cisco izplešanos videokonferenču tirgū, kur tā jau piedāvā Telepresence - sistēmu, kas var pārraidīt dabiska lieluma attēlus.

Kompānijas vadītājs Džons Čambers (John Chambers) iepriekš izteicies, ka viņš plāno būt «agresīvs», veicot iegādes, lai paātrinātu izaugsmi.

Cisco pārdošanas apjomi ir samazinājušies trīs ceturkšņus pēc kārtas.

Paredzams, ka abu kompāniju apvienošanās noslēgsies nākamā gada pirmajā pusē. Tandberg strādā 1500 darbinieki.

Tandberg videokonferenču iekārtu pārdošana lejupslīdes laikā ir palielinājusies, kas saistīts ar to, ka uzņēmumi samazina ceļojumu budžetus.

Cisco savā 25 gadus ilgajā mūžā ir iegādājusies aptuveni 130 uzņēmumus, izmantojot tos ieiešanai jaunos tirgos. Kompānija 2007.gadā nopirka 11 kompānijas un 2008.gadā - 5.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pēc četriem gadiem pasaulē būs vairāk mobilo ierīču nekā cilvēku

Jānis Rancāns, 15.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laika posmā no 2011. līdz 2016. gadam internetam pieslēgtu dažādu mobilo ierīču skaits pārsniegs cilvēku skaitu uz zemeslodes, liecina Cisco Systems Visual Networking Index (VNI) pētījums.

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju organizācijas aprēķiniem – 2016. gadā zemeslodi apdzīvos 7,3 miljardi cilvēku, bet mobilo ierīču skaits būs pārsniedzis desmit miljardus, secinājis Cisco.

Paredzams, ka pēc četriem gadiem mobilo ierīču datu pārraides apjoms sasniegs 130 eksabaitus gadā, kas ir līdzvērtīgs apjoms 33 miljardiem DVD. Lielākā daļa ierīču, kas izraisīs šo pieaugumu, būs viedtālruņi, klēpjdatori, planšetdatori un citi portatīvie sīkrīki.

Tāpat tuvāko četru gadu laikā mobilo ierīču datu pārraides apjomi pasaulē trīs reizes pārsniegs analogus stacionāro ierīču rādītājus. Ievērojamu lomu šajā pieaugumā ieņems planšetdatori, kuru interneta izmantošanas apjomi piecu gadu laikā palielināsies 62 reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kinetics Nail Systems plāno celt savu ražotni

Ingrīda Drazdovska, 29.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atrast piemērotas telpas mūsu nozares uzņēmumam Rīgā ir gandrīz neiespējami,» laikrakstam Dienas Bizness stāsta Andžejs Stenclavs, kosmētikas ražotāja Kinetics Nail Systems vadītājs.

«Ārpus Rīgas variantus neizskatījām, jo mūsu speciālisti (kas ir uzņēmuma zināšanu atslēga) lielākoties dzīvo Rīgā un tuvējā Pierīgā, ērta nokļūšana ir patiešām svarīga, tāpēc neizvērtējām iespējas, piemēram, Olainē. Piemērotu risinājumu atrast ir sarežģīti, jo trūkst ne tikai modernu telpu, bet arī mūsdienu prasībām atbilstošu platību/teritorijas un sakārtotas vides. Milzīga problēma ir padomju laika mantojums, tā veidotā pilsētvide, ko finansiāli grūti vai neizdevīgi sakārtot. Pat uzbūvējot šādā vidē jaunu ēku, tā neatbilst visām kompānijas vajadzībām. Kosmētikas uzņēmuma partneri pārstāv luksusa segmentu. Pat ja ēka, biroja iekārtojums ir jauks, mūsdienīgs, partneri redz un novērtē arī apkārtējo vidi,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes apkaimē topošais biroju ēku komplekss “Elemental Business Centre” parakstījis biroja nomas līgumu ar starptautisko IT pakalpojumu uzņēmumu “Arvato Systems”.

Sadarbības līgums paredz, ka uzņēmums nomās biroja telpas vienas “Elemental Business Centre” ēkas 8. un 9. stāvā un to kopējā platība būs 2300 m2.

“Arvato Systems” ir jau trešais izziņotais projekta enkurnomnieks. Kā pirmie tika izziņoti informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa “Dyninno Group” un starptautiskā holdinga “IWG” hibrīda kopstrādes telpu zīmols “Spaces”.

“Arvato Systems” pārstāvji stāsta, ka šobrīd uzņēmumā Latvijā ir aptuveni 150 darbinieku, taču tiek plānots, ka līdz šī gada beigām to skaits pieaugs līdz 200.

“Visās uzņēmuma “Arvato Systems” atrašanās vietās mēs īstenojam mūsdienīga biroja koncepciju. Mēs tiecamies piedāvāt atraktīvas darba vietas pievilcīgā vidē, kur apvienojam elastību ar labāko tehnisko aprīkojumu un, protams, rūpējamies, lai mūsu darbinieki varētu justies kā mājās. Esam pārliecināti, ka "Elemental Business Centre” mūsu darbiniekiem sniegs vislabākos apstākļus, tāpēc jau ar nepacietību gaidām pārcelšanos uz jauno biroju," saka SIA “Arvato Systems Latvia” izpilddirektors Bendžamins Doršs (Benjamin Dorsch).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cisco paredz, ka līdz 2018. gadam mobilo datu plūsma augs 11 reizes

Gunta Kursiša, 27.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 2018. gadam mobilo ierīču lietotāju skaists pasaulē sasniegs piecus miljardus, savukārt mobilo ierīču un to savienojumu skaits būs lielāks nekā desmit miljardi, paredz Cisco.

Mobilo datu pārraides apjomi visā pasaulē nākamo četru gadu laikā pieaugs gandrīz vienpadsmit reizes, līdz 2018. gadam palielinot ikgadējo datu apmaiņas apjomu līdz 190 eksabaitiem, rāda Cisco vizuālo tīkla tehnoloģiju indeksa (VNI) prognozes par globālās mobilo datu plūsmas izmaiņām laika posmā no 2013. līdz 2018. gadam.

Salīdzinājumam - Cisco norāda, ka 190 eksabaitus veido, piemēram, 42 triljoni fotogrāfiju, kas būtu piecpadsmit fotogrāfijas uz katru pasaules iedzīvotāju katru dienu viena gada laikā. Tāpat šo skaitli var salīdzināt ar četriem triljoniem Youtube video klipu - vairāk par vienu video klipu uz katru pasaules iedzīvotāju katru dienu viena gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Notiks konference Cisco Expo

, 12.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 17.aprīlī viesnīcā Reval Hotel Latvija notiks konference Cisco Expo 2007, biznesa portālu Db.lv informēja Cisco sabiedrisko attiecību konsultants Jānis Piķis.

"Internets ir būtiski izmainījis cilvēku dzīvesveidu, un šodien miljoniem cilvēku sazinās globālajā tīmeklī, izmantojot dažāda veida sazināšanās formas - datu, balss, video neatkarīgi no atrašanās vietas - darbā, skolā un mājās. Internets izmaina arī biznesa pasauli, jo parādās arvien jaunas iespējas, kā sazināties un veidot uzņēmējdarbību. Nākotnē šīs izmaiņas kļūs arvien straujākas, tādēļ uzņēmējiem, lai konkurētu tirgū, nepieciešams būt informētiem par jaunumiem komunikāciju pasaulē," norāda Cisco Latvijas biznesa vadītājs Vladimirs Sazonovs.

Galvenais uzsvars Cisco Expo 2007 tiks likts uz komunikāciju tehnoloģijām, kas savieno savā starpā organizācijas, uzņēmumus un cilvēkus. Konferencē tiks pievērsta īpaša uzmanība gan komunikāciju tehnoloģiju attīstības tendencēm, gan labākajām inovāciju praksēm trīs nozīmīgās jomās:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā notiks IT profesionāļu konference Cisco Expo 2008

, 25.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

28. februārī Rīgā notiks IT jomai veltīta konference Cisco Expo 2008, liecina sniegtā informācija medijiem.

Cisco Expo pasākums Latvijā norisinās jau trešo gadu.

Galvenais uzsvars Cisco Expo 2008 tiks likts uz mūsdienu tendencēm komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā un labākajām inovāciju praksēm biznesa, pakalpojumu un valsts sektorā. Šogad Cisco Expo tēma ir Laipni lūgti cilvēku tīklā, kuras pamatā ir ideja par to, ka tīkls maina mūsu strādāšanas, mācīšanās, socializēšanās, komunikācijas un izklaides paradumus.

Atbilstoši profesionālajām interesēm, pasākuma dalībnieki varēs noklausīties 19 prezentācijas, kas veltītas drošībai, virtuālajam biznesam, valsts un pašvaldību sektoram, kā arī atsevišķām tehnoloģijām. Pasākuma vieslektors būs valsts aģentūras Kultūras Informācijas sistēmas direktors Armands Magone.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cisco rezultāti paaugstina optimismu tehnoloģiju nozarē

, 05.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cisco Systems sniegusi papildu pierādījumus tam, ka tehnoloģiju pārdošana atgūstas līdz ar globālo ekonomiku, ziņo nytimes.com

Tehnoloģiju kompānija paziņojusi par labāku nekā gaidīts ceturkšņa peļņu un paudusi viedokli, ka tendence, darbības videi uzlaboties, turpināsies.

«Atlabšana, vismaz atlabšanas sākuma fāze, ir sākusies,» sacījis kompānijas vadītājs Džons T. Čembers (John T. Chambers). Neraugoties uz situācijas uzlabošanos, Cisco tomēr atteikusies izteikt jebkādas prognozes attiecībā uz 2010.gadu, norādot uz neskaidriem ekonomiskajiem apstākļiem.

Cisco paziņojusi, ka tīrā peļņa tās pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās 24.oktobrī, bijusi 1.8 miljardi ASV dolāru. Tas ir samazinājums par 19%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Ieņēmumi šajā laika posmā bijuši 9 miljardu ASV dolāru apmērā, kas ir samazinājums par 13%, salīdzinot ar to paši ceturksni pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru