Citas ziņas

CSDD informācija ir pieejama arī TRIATEL mobilā tīkla abonentiem

, 21.03.2007

Jaunākais izdevums

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārraudzībā esošā informācija par transportlīdzekļu un to vadītāju reģistru kļūst pieejama arī TRIATEL mobilā tīkla abonentiem. No 22. marta TRIATEL klientiem būs iespējams, nosūtot īsziņu, saņemt datus par konkrētu autovadītāju vai transportlīdzekli. Līdz šim šādu informāciju varēja saņemt LMT un TELE2 abonenti.

Nosūtot īsziņu uz TRIATEL servera kodu 25800852 (atbildes informācija maksā Ls 0,59),

norādot īsziņas tekstā personas kodu, atstarpi un:

" VA (Piemēram: 01016011111 VA), var uzzināt, vai konkrētai personai ir derīga vadītāja apliecība un kādas kategorijas transportlīdzekļus drīkst vadīt;

" SP (Piemēram: 01016011111 SP), var uzzināt, vai konkrētai personai ir pārkāpumu uzskaites punkti, precizēt, cik un par kādiem pārkāpumiem;

" NS (Piemēram: 01016011111 NS), var uzzināt, vai konkrētai personai ir neapmaksāts sods par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu un neapmaksātā soda summu.

" V (Piemēram: 01016011111 V), lai saņemtu paskaidrojumus.

Nosūtot īsziņu ar transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru (Piemēram, AA4545), var uzzināt informāciju par automobiļa:

" marku, izlaiduma gadu, degvielas tipu, nobraukumu u.c.,

" valsti, no kuras ievests Latvijā,

" īpašnieku skaitu Latvijā,

" pēdējās tehniskās apskates Latvijā datus,

" reģistrēto aizliegumus un neapmaksātos sodus.

Norādot īsziņas tekstā valsts reģistrācijas numuru un:

" V (Piemēram, AA4545 V), var uzzināt šādu informāciju par transportlīdzekli:

īpašnieku maiņu datumus Latvijā, iepriekšējo tehnisko apskašu datumus un rezultātus.

" S (Piemēram, AA4545 S), var uzzināt šādu informāciju par transportlīdzekli:

neapmaksāto sodu par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu un neapmaksātā soda summu

Lai saņemtu paskaidrojumus, jānosūta burts H

Datus par konkrēto transportlīdzekli vai personu ir iespējams iegūt arī sūtot īsziņas uz TELE2

(servera kods 26000900) un LMT (servera kods 29310105), zvanot uz maksas tālruni 9 004099 vai vēršoties personīgi kādā no CSDD nodaļām.

Sīkāku informāciju variet iegūt CSDD interneta mājas lapas sadaļā "Papildus pakalpojumi"

CSDD sabiedrisko attiecību daļa

Tālr. 7 025 730

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) mērķis ir nodrošināt, lai transportlīdzekļu tehniskās apskates, reģistrācijas un vadītāja kvalifikācijas process būtu klientiem ērts, saprotams, draudzīgs un pieejams. Pēc šādiem principiem tiek veidots gan pakalpojumu saņemšanas process, gan būvēti un iekārtoti klientu apkalpošanas centri.

21.gadsimta interneta un tehnoloģiju attīstība pavēra jaunas iespējas pakalpojumu sniegšanas pilnveidošanā, kuru pamatā ir starpinstitūciju saziņa tiešsaistes režīmā. Lai nebūtu klients pēc izziņām «jādzenā» pa dažādām valsts iestādēm, CSDD rada iespēju pats saņemt informāciju, pieslēdzoties attiecīgo institūciju datu bāzēm. Vēl vairāk – tika nodrošināta iespēja daudzas citām institūcijām piekrītošas funkcijas nokārtot vienas pieturas aģentūrā – CSDD; piemēram, samaksāt nodokļus vai naudas sodus. Tas gan bieži kaitējis CSDD tēlam, jo cilvēkiem licies, ka viņa samaksātā nauda aiziet CSDD, nevis valsts vai pašvaldības kasēs.

CSDD vienmēr bijis svarīgi, lai klients būtu zinošs un informēts. Lielu «iespēju soli» šajā ziņā sniedza e-CSDD izveidošana, kas ļāva no jebkura datora vai mobilās iekārtas iesākumā saņemt informāciju un atgādinājumus, bet vēlāk arī veikt maksājumus un pieteikties pakalpojumiem, piemēram, vadītāja eksāmenam vai tehniskajai apskatei. To, ka e-CSDD ir populāri un noderīgi pakalpojumi, liecina fakts, ka vietnē reģistrējušies 660 tūkstoši lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Triatel apgrozījums 2006. gadā pieaudzis par 61%

, 29.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo un fiksēto telekomunikāciju operatora TRIATEL apgrozījums 2006. gadā sastāda 5,3 miljonus latu, kas salīdzinot ar 2005. gadu, ir pieaudzis par 61%. 2005. gadā apgrozījums bija 3,3 miljoni latu.

2006. gads ir bijis TRIATEL veiksmes gads, jo uzņēmums ir strauji audzis. Pagājušā gada laikā uzņēmuma klientu skaits ir dubultojies. TRIATEL tīkla pārklājums ir izbūvēts jau 80% Latvijas teritorijas un ir pieejams praktiski visiem Latvijas iedzīvotājiem. Uzņēmuma EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) sastāda 580 tūkstošus Ls, kas, salīdzinot ar 2005. gadu, ir pieaugusi gandrīz četrkārtīgi.

"TRIATEL tikai 2005. gadā uzsāka savu darbību komercrežīmā. Pagājušajā gadā tīkla attīstībā investējām vairāk kā 2,7 miljonus latu. Ņemot vērā šos apstākļus un to, ka 2006. gadu TRIATEL beidza gandrīz bez zaudējumiem, Triatel ir sasniedzis ļoti labus rādītājus," norāda Telekom Baltija valdes priekšsēdētājs Mihails Zotovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Triatel uzsāk četrus miljonus vērtu tīkla modernizācijas programmu

Jānis Rancāns, 27.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs Triatel uzsācis uzņēmuma tīkla modernizāciju, kurā tiks ieguldīti četri miljoni ASV dolāru.

Tīkla modernizāciju Triatel līdz maija beigām turpinās Rīgā un Rīgas rajonā. Uzņēmums norāda, ka tīkla uzlabošanas rezultātā Triatel klienti iegūs desmit reizes ātrāku bezvadu datu pārraidi. Rīga un tās apkaime kā sākuma punkts modernizācijai izvēlēta lielā iedzīvotāju skaita dēļ.

«Triatel pagājušā gada beigās noslēdza līgumu ar kompāniju Huawei par tehnoloģiju iegādi, lai modernizētu uzņēmuma tīklu un kļūtu par modernāko CDMA datu pārraides tīklu pasaulē,» skaidro Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa.

Viņš norādīja, ka uzņēmums pirmais pasaulē izmantos jaunākās CDMA datu pārraides tehnoloģijas EVDO Rev B2 tīkla modernizācijai. «Šobrīd jau ir piegādātas un notestētas jaunās bāzes stacijas, un tiek uzsākta tīkla izbūve,» sacīja R. Peļņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

TRIATEL palielina datu pārraides ātrumu

, 08.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešās paaudzes bezvadu sakaru operators TRIATEL (AS "Telekom Baltija") uzsācis tehnoloģijas EV-DO Rev A testēšanu, kas ir ilgs vēl divus mēnešus. EV-DO Rev A ir trešās paaudzes sakaru tehnoloģija, kuras datu pārraides ātrumi sasniedz 3,1 Mb/s augšupielādei un 1,8 Mb/s lejupielādei.

Patlaban TRIATEL ir vienīgais operators Latvijā, kas izmanto šo tehnoloģiju. "EV-DO Rev A paaudze ir daudz stabilāka un ar lielākiem datu pārraides ātrumiem, nekā tehnoloģijas versija Rev 0, kuru izmantojam šobrīd. Patlaban tiek veikti testi vairākos Latvijas reģionos, lai noskaidrotu tās darbību dažādos apstākļos. Domāju, ka patērētājiem tehnoloģija būs pieejama šī gada beigās.", norāda TRIATEL komercdirektors Raimonds Peļņa. Viņš piebilst, ka tiek strādāts arī pie tehnoloģijas versijas Rev B attīstības, kuras datu pārraides ātrums sasniegs pat 10 Mb/s.

EV-DO tehnoloģija ir ļoti perspektīva pateicoties savām izaugsmes iespējām. Tehnoloģijas maksimālais lejupielādes ātrums teorētiski var sasniegt pat 73,5 Mb/s. EV - DO tehnoloģija no citām tehnoloģijām atšķiras ar plašāku signāla apraides teritoriju, līdz ar to tīkla izbūve ir lētāka un arī patērētājam ir jāmaksā mazāk. EV-DO tehnoloģija ļoti plaši tiek izmantota Krievijā, ASV, kā arī daudzās Eiropas valstīs - Igaunijā, Čehijā u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

TRIATEL mobilais internets tagad arī Maskavā!

, 14.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikvienam mobilo un fiksēto telekomunikāciju operatora TRIATEL klientam ir pieejams jauns pakalpojums - datu pārraides viesabonēšana Maskavā.

TRIATEL klientiem turpmāk bez jebkādām papildus darbībām ir iespēja lietot mobilo internetu Maskavā, pie tam par ļoti izdevīgu cenu!

"TRIATEL uzņēmuma klientu skaits pagājušā gada laikā ir dubultojies un tas turpina pieaugt, kas apliecina to, ka klienti mums uzticas, bet tas arī mums dod stimulu arvien papildināt pakalpojumu klāstu. Jau tuvākajā laikā operatora pakalpojumu buķete tiks papildināta ar vēl jauniem, Latvijā līdz šim nepiedāvātājiem pakalpojumiem," norāda Telekom Baltija valdes priekšsēdētājs Mihails Zotovs.

TRIATEL ir plašākais tīkla pārklājums Latvijā, proti, tīkls ir izbūvēts jau vairāk kā 80% Latvijas teritorijas un ir pieejams praktiski visiem Latvijas iedzīvotājiem. Tāpat Iepirkumu uzraudzības birojs ir atzinis, ka TRIATEL ir tiesīgs slēgt līgumu ar Satiksmes ministriju par platjoslas interneta infrastruktūras veidošanu Latvijā. TRIATEL uzvarētā konkursa ietvaros plānots, ka jau līdz nākamā gada jūlijam būs pieejams ātrs internets tajās Latvijas vietās, kur pieeja tam šobrīd ir ierobežota, tostarp arī attālajos lauku apvidos ar vāju ekonomisko attīstību un infrastruktūru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

TRIATEL peļņa turpina pieaugt

, 02.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā pusē telekomunikāciju operatora AS Telekom Baltija/TRIATEL apgrozījums sasniedzis 3,3 miljonus latu, kas ir gandrīz par 40% vairāk nekā pērn šajā pašā laika periodā. Kompānijas komercdirektors Raimonds Peļņa norāda, ka aizvadītajā pusgadā visstraujāk augošie ienākumi bija no interneta pakalpojumiem.

Pateicoties CDMA tīkla 110 bāzes stacijām TRIATEL pārklājums sasniedz 87% Latvijas teritorijas, savukārt 65 bāzes stacijas ir nodrošinātas ar EV-DO tehnoloģiju, kas nodrošina Latvijā ātrāko bezvadu datu pārraidi - 2,4 Mbits/s, turklāt šis tīkls pārklāj 75% valsts teritorijas.

Kompānijas komercdirektors norāda, ka attīstības tempi ir strauji un jau tuvākajā laikā ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs pieejams kvalitatīvs un ātrs internets: "Šobrīd tiek īstenots LR Satiksmes Ministrijas projekts "Platjoslu sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos", kā ietvaros līdz 2008. gada jūlijam ir plānots nodot visus platjoslas piekļuves punktus visā Latvijas teritorijā. Šis projekts nodrošinās piekļuvi internetam un tā kvalitatīvu un ātru izmantošanu jeburā vietā Latvijā."

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

CSDD: Īpašnieki pretojās Biķernieku trases attīstībai, jo vēlas pārdot zemi par neadekvāti augstu cenu

LETA, 20.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) pārņēma Biķernieku trases apsaimniekošanu, visu laiku ir bijusi vērojama privātīpašnieku pretdarbība trases attīstībai, aģentūrai LETA sacīja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā.

CSDD norādīja, ka nacionālā Biķernieku kompleksā sporta bāze ir visai sabiedrībai nozīmīgs sporta un atpūtas komplekss, kuru uzticēts pārvaldīt CSDD. «Diemžēl daļa no trases atrodas uz privātīpašnieku zemes. Jau pārņemot šo trasi apsaimniekošanā, visu laiku ir bijusi vērojama privātīpašnieku pretdarbība trases attīstībai. Īpašnieki nav slēpuši neapmierinātību, ka trase tika nodota CSDD. Viņu mērķis bija novest trasi līdz bankrotam un iegūt trases zemi savā īpašumā. Pārņemot trasi, viņu nodomi tika izjaukti, pasargājot trasi no bankrota,» skaidroja CSDD.

Direkcijā apgalvoja, ka no trases pārņemšanas brīža arī sākās pretdarbība no īpašnieku puses. «Īpašnieki pretojās jebkurai attīstībai, jo viņi vēlas pārdot zemi par neadekvāti augstu cenu. Līdz ar to mums nav pārsteigums, ka īpašnieki vēlas, lai trasei atņemtu nacionālās sporta bāzes statusu,» informēja CSDD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Platjoslas internetu laukos ieviesīs Triatel

, 09.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo un fiksēto telekomunikāciju operators Triatel ir uzvarējis Satiksmes ministrijas rīkotajā konkursā par platjoslas interneta infrastruktūras veidošanu gandrīz visā Latvijas teritorijā.

Plānots, ka līdz 2008. gada jūlijam ātrs internets būs pieejams vietās, kur pieeja tam līdz šim bijusi ierobežota, arī attālajos lauku apvidos ar vāju ekonomisko attīstību, Db.lv informēja Telekom Baltija/TRIATEL mārketinga direktors Raimonds Peļņa.

Latvijas iedzīvotājiem ātrgaitas internets pašlaik ir pieejams galvenokārt lielākajās pilsētās un rajonu centros. Ierobežota pieeja internetam kavē dažādu saimniecisku un sociālu projektu realizāciju mazāk attīstītajos Latvijas reģionos. Lai risinātu šo problēmu, Satiksmes ministrija izstrādājusi projektu platjoslas interneta attīstībai attālajos lauku reģionos. Projekta realizācijai piesaistīts Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējums, izsludināts konkurss par platjoslas sakaru tīkla realizāciju, kurā par uzvarētāju atzīts Triatel.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izsludina konkursu par interesantāko interneta lietošanas vietu

, 05.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai iegūtu informāciju, kādās ekstremālajās vietās tiek lietots internets, mobilo un fiksēto telekomunikāciju operators TRIATEL izsludinājis konkursu Tava ekstrēmākā interneta lietošanas vieta.

Konkursā var piedalīties ikviens TRIATEL pakalpojumu lietotājs.

"Ļoti bieži no saviem klientiem uzzinām visai neparastas interneta lietošanas vietas, piemēram, internetu vasarā lieto uz jahtas, ugunsdzēsēju tornī 30m augstumā un citur. Konkurss nenoslēgsies tikai ar apbalvošanu, bet tas būs sava veida pētījums par interneta lietošanas neparastajām vietām," stāstīja AS Telekom Baltija/ TRIATEL komercdirektors Raimonds Peļņa.

TRIATEL konkurss norisināsies trīs mēnešus - no šī gada 1. jūnija līdz 1. septembrim. Dalīties iespaidos par visekstrēmāko un interesantāko TRIATEL interneta lietošanas vietu vasarā, vienlaicīgi arī pretendējot uz balvām, var sūtot savu stāstu uz e-pastu: [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Saistībā ar atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu pratināti trīs CSDD darbinieki

LETA, 28.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Muitas policijas atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu pratināti trīs Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Nekāds drošības līdzeklis šīm personām nav piemērots.

CSDD pārstāvis Jānis Aizpors LTV apstiprināja, ka darbiniekiem ir bijušas pārrunas ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas darbiniekiem. Tās bijušas par auto reģistrācijas procesu, un varēja notikt, arī nevedot darbiniekus uz nopratināšanu, pauda Aizpors.

Pētot situāciju no savas puses, CSDD secinājis, ka minētās automašīnas ievestas nevis no Krievijas, bet no Eiropas Savienības. Direkcijas ieskatā reģistrācijas procesā viss noticis atbilstoši likumdošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Aizej tur, nezin kur...

Rudīte Spakovska, [email protected], 27.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ko dara blondīne (jā, šī stāsta laikā jutos kā anekdošu varone), ja pēc divpadsmitiem naktī atcerās, ka rīt 8:30 jābūt Ceļu satiksmes drošības direkcijā, Bauskas 86?

Protams, viņa ieslēdz datoru un internetā atver CSDD mājaslapu, lai uzzinātu kā uz turieni tikt, jo viņas tābrīža zināšanas par CSDD atrašanās vietu aprobežojas ar "tajā pusē tiltam, kaut kur uz leju tāda māja bija, varbūt bauskas ielā". Pēc īsa apjukuma brīža, jo nokļūšanas instrukcijas ir nevis daudzsološajā sadaļā "noderīga informācija", bet gan formālajā sadaļā "kontakti", skatam paveras optimistiska saite "atrašanās vieta kartē ar norādi uz tuvāko sabiedrisko transportu". Aleluja! Mašīnas man vēl nav, taksis ir sālīts, sabiedriskais transports būs tieši laikā. Klikšķinam... Karte ir, CSDD un sabiedriskā transporta nav, jo atveraswww.zl.lv karšu sadaļas sākumizvēle. Nav jau grūti, ierakstam adresi "bauskas 86" un uzzinām ka CSDD ir pie Antenas ielas, ka Bauskas un Dignājas ielas ir vienvirziena. Tikai solītais norādītais tuvakais sabiedriskais transports neredzās... Sabiedriskais transports neredzās vispār...

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šķērssubsīdiju principu piemēro uzņēmumi gan Latvijā, gan pasaulē, savukārt par normatīvo aktu neprecizitātēm va/s Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) nevar būt atbildīga, paziņojumā presei norāda CSDD pārstāvis Jānis Aizpors.

Viņš uzsver, ka Valsts kontrole (VK) CSDD darbībā nav konstatējusi nevienu normatīvā akta pārkāpumu un CSDD nevar būt atbildīga par normatīvo aktu nepilnībām.

CSDD atsevišķu pakalpojumu izmaksu segšanā pielieto šķērssubsīdijas principu un šādu praksi plaši izmanto uzņēmumi gan Latvijā, gan arī citur pasaulē, viņš atzīst. Tas neesot nekas prettiesisks vai ārkārtējs, ņemot vērā katra konkrētā uzņēmuma darbības specifiku, skaidro CSDD pārstāvis.

Turklāt virkne CSDD pakalpojumi tiek sniegti vispār bez maksas, piemēram, CSDD – E-pakalpojumi, transportlīdzekļu norakstīšana, velosipēdu eksāmenu pieņemšana un velosipēdista apliecības izsniegšana u.c. Līdz ar to šie pakalpojumi tiek finansēti no citiem CSDD pakalpojumiem – transportlīdzekļu reģistrācijas, valsts tehniskā apskates un vadītāju kvalifikācijas eksāmenu pieņemšanas un vadītāju apliecību izsniegšanas, bez tam atsevišķiem pakalpojumiem, piemēram, individuālo numurzīmju izsniegšanai, tiek piemērots ievērojami paaugstināts tarifs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Triatel šogad peļņu cer trīskāršot

Sanita Igaune, 14.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekom Baltija, kas strādā ar preču zīmi Triatel, pērn strādāja ar septiņu miljonu latu provizorisko apgrozījumu, kas ir par aptuveni 10% vairāk nekā pirms gada, šodien ziņo Dienas bizness.

Kompānijas provizoriskā peļņa bija aptuveni 200 tūkstoši latu, kas ir divas reizes lielāka nekā 2007.gadā, Db pavēstījis Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa. Kompānija pagājušā gada darbību vērtē pozitīvi, lai gan gada pēdējā ceturksnī apgrozījuma pieauguma tempi nepieauga tik strauji kā iepriekš prognozēts. Tas, galvenokārt, skaidrojams ar to, ka samazinājās tarifi balss sakaru tirgū un Triatel mobilā interneta klientu skaits pērnā gada pēdējā ceturksnī nepieauga tik strauji kā iepriekšējos mēnešos.

«Kopumā pagājušais gads pagāja ļoti veiksmīgi. Ir izbūvēts tīkls un pašlaik Triatel pakalpojumi ir pieejami visā Latvijā,» sacīja R.Peļņa, vēršot uzmanību, ka šogad uzņēmums plāno uzsākt aktīvu darbību reģionos, kur uzņēmums līdz šim nav pārstāvēts. Kopējais Triatel klientu skaits gada laikā ir pieaudzis par aptuveni 30%, bet mobilā interneta klientu skaits ir divkāršojies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fotoradaru licenču piegādātājs, radaru ražotāja "Sensys Gatso Group" pārstāvis Latvijā SIA "Burde B.V." pārmet Ceļu satiksmes drošība direkcijai (CSDD) jauna līguma nenoslēgšanu par ātruma kontroles licenču piegādi, kā rezultātā kopš 2023.gada 30.jūlija izrakstītie sodi esot nelikumīgi un atceļami, savukārt CSDD ir pārliecināta, ka ātruma kontrole ar stacionārajiem fotoradariem norit tiesiski, jo visas iekārtas ir verificētas, līdz ar to sodu anulēšanai nav nekāda tiesiska pamata.

"Burde B.V." pārstāvji klāstīja, ka CSDD iepriekšējos gados vairākkārtīgi iegādājās licences. Beidzoties to kārtējam termiņam, CSDD tikusi informēta, ka ātruma kontroles licence lietotājam dod tiesības izmantot fotoradarus ātruma fiksēšanai, ja tiek samaksāta ikgadēja licences maksa.

"Burde B.V." uzskata, ka, turpinot fotoradaru darbu bez licences pagarinājuma iegādes, esot "notikusi "Gatso RT4" radaru sistēmas programmatūras uzlaušana, visi 100 stacionārie radari no 2023.gada 30.jūlija strādā bez licences un to darbība ir neleģitīma".

Uzņēmums pret CSDD vērsies arī ar iesniegumu prokuratūrā.

Savukārt CSDD pauda pozīciju, ka fotoradari un to programmatūra ir CSDD īpašums, kas iegādāts publiskā iepirkuma rezultātā, līdz ar to nevar būt runa par programmatūras uzlaušanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 23,461 miljons eiro, kas ir par 5,5% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt direkcijas peļņa pieauga par 42,9% un bija 1,524 miljoni eiro, liecina CSDD publiskotā informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka ieņēmumu ziņā būtiskākā darbības joma CSDD ir transportlīdzekļu tehniskā kontrole, kurā ieņēmumi pieauga par 1,1% salīdzinājumā ar 2018.gada pirmo pusgadu un sasniedza 11,672 miljonus eiro. Tehniskajā apskatē veikto pamatpārbaužu skaits šogad sešos mēnešos pieauga par 0,5%, sasniedzot 369 360, bet atkārtoto pārbaužu skaits pieauga par 0,6%, veidojot 5124 641. Vadības ziņojumā skaidrots, ka pamatpārbaužu skaita pieaugums ir saistīts ar transportlīdzekļu skaita pieaugumu.

Otrs apmēra ziņā būtiskākais CSDD ieņēmumu avots ir transportlīdzekļu reģistrācijas pakalpojumu sniegšana, kurā direkcijas ieņēmumi pieauga par 6,6% un sasniedza 5,89 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Triatel pāriet uz 8-zīmju fiksēto numerāciju

, 31.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo un fiksēto telekomunikāciju operators TRIATEL, sākot ar šī gada 1.februāri, uzsāk fiksēto tīklu pārejas posmu no septiņciparu uz astoņciparu numuriem, Db.lv informēja uzņēmums.

Uzsākot TRIATEL abonentu numuru maiņu uz astoņciparu fiksēto numerāciju, TRIATEL abonenta numura priekšā ir jāpievieno cipars „6”. Piemēram, uz šobrīd esošo numuru 78XXXXX turpmāk būs jāzvana 678XXXXX.

Lai klientiem nerastos komunikācijas traucējumi, TRIATEL pārejas posmā, kas ilgs līdz pat nākamā gada 31.jūlijam savā tīklā nodrošinās iespēju gan zvanīt uz septiņciparu un astoņciparu numuriem, gan arī saņemt zvanus no septiņciparu un astoņciparu numuriem.

Šī pāreja notiks pakāpeniski visā pārejas posma garumā, bet pēc nākamā gada 31. jūlija TRIATEL nodrošinās klientiem zvanīšanu un zvanu saņemšanu, kā arī īsziņu sūtīšanu, izmantojot tikai astoņciparu numurus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2013.gada maijā dažos attālākajos Latvijas reģionos iedzīvotāji var palikt bez interneta, jo noslēgsies Eiropas Savienības finansētais projekts, ko realizē Triatel. Noslēdzoties projektam, beigsies finansējums, tāpēc valstij ir jāpieņem stratēģiski nozīmīgs lēmums, kā atsevišķos valsts reģionos nodrošināt interneta pakalpojumu pieejamību.

Proti, Triatel pēc 2013.gada maija vairs nebūs pienākums uzturēt bāzes stacijas, kur uzņēmumam nav ekonomiska pamata.

Tāpēc Triatel norāda, ja Eiropa daļu no «vidējās jūdzes» finansējuma veltītu esošā tīkla uzturēšanai, tad Triatel varētu turpināt uzturēt interneta tīklu visā Latvijā.

Triatel ir uzsācis EVDO Rev B2 tīkla būvniecību, kur kopējās investīcijas tīkla modernizācijā veidos vismaz 4 miljonus ASV dolāru.

Īstenojot tīkla modernizāciju, bezvadu interneta ātrums lejuplādei sasniegs 24,5 Mbit/s, augšuplādei – 9 Mbit/s. Šobrīd datu pārraides ātrums ir 3,1 Mbit/s lejuplādei un 1,8 Mbit/s augšupielādei. Tīkla modernizāciju uzņēmums plāno veikt 2012.gada laikā, un modernizācijas darbus iecerēts sākt Rīgā un tās apkaimē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Telekom Baltija, kas plašāk pazīstams ar zīmolu Triatel, sācis piedāvāt unikālu pakalpojumu Latvijas telekomunikāciju tirgū – mobilo internetu ūdenstransporta līdzekļu īpašniekiem, kas pārvietojas pa Rīgas jūras līci un citiem valsts teritoriālajiem ūdeņiem.

„Jau jūnijā veicām pirmos bezvadu interneta testus Rīgas jūras līcī, kā arī Baltijas jūrā. Kopumā rezultāti vērtējami kā ļoti labi,” norāda Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa. „To pierāda fakts, ka aizvien vairāk un vairāk jahtu un citu ūdenstransporta līdzekļu īpašnieki sāk izmantot mūsu pakalpojumus. Turklāt pieprasījums pēc šī pakalpojuma liecina, ka Latvijas ūdenstransporta līdzekļu īpašniekiem jau labu laiku bija nepieciešama alternatīvu esošajiem sakariem uz ūdens.”

No šīs vasaras Triatel internets pieejams ne tikai uz sauszemes, bet darbojas arī visā Rīgas jūras līcī, kā arī līdz pat 40 kilometru attālumā no krasta līnijas. Šis pakalpojums ir piemērots kuģošanas vajadzībām gan mazo, gan lielo ūdenstransporta līdzekļu īpašniekiem. Līdz šim kuģošanai izmantoja dārgāko satelītinternetu, tāpēc Triatel nolēma izveidot alternatīvu datu pārraidi navigācijas un citām kuģošanas vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Triatel mobilo internetu var lietot 92 % Latvijas teritorijas

, 23.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju operatora Telekom Baltija, kas plašāk pazīstams ar zīmolu Triatel, mobilā interneta tīkla pārklājums sasniedzis 92% valsts teritorijas, kas patlaban ir plašākais šāda veida tīkls valstī, Db uzzināja no Telekom Baltija.

„Mobilā interneta pakalpojuma būtība ir sniegt iespēju interneta lietotājam nebūt piesaistītam konkrētai vietai un laikam,” sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa. „Tādēļ Triatel mobilais internets ir piemērots arī atpūtniekiem, kas vasaras sezonu pavada brīvā dabā vai arī vasarnīcās, kur nav pieejams kabeļinternets, kā arī tiem, kas vēlas apceļot Latviju.”

Triatel 2007. gada martā uzvarēja Satiksmes ministrijas rīkotajā konkursā par projekta Platjoslas sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos īstenošanu. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 15 milj. latu, no kuriem 11 milj. latu iegulda uzņēmums, bet atlikušo daļu finansē Eiropas reģionālās attīstības fonds un valsts budžets

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

CSDD: Konkurences padomes analīzē par auto tehniskās apskates tirgu ir vairāki trūkumi

LETA, 19.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padomes (KP) analīzē par auto tehniskās apskates tirgu ir vairāki trūkumi, šodien žurnālistiem sacīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Liepiņš.

Viņš gan atturējās detalizēti komentēt KP veikto analīzi, jo CSDD ar to vēl nav iepazinusies. Tajā pašā laikā Liepiņš norādīja uz vairākiem trūkumiem KP analīzē.

Piemēram, KP ekonomisti neesot korekti analizējuši tehniskās apskates staciju pakalpojumu cenas Eiropas Savienībā (ES). KP norādījusi, ka Latvijā, faktiski pastāvot CSDD monopolam, tehniskās apskates cenas ir augstākas, turpretī Liepiņš uzsvēra, ka Latvijā šī pakalpojuma cenas ir ceturtās zemākās ES.

Tāpat Liepiņš noraidīja KP pārmetumus par tehniskās apskates staciju pieejamību. KP minēja, ka Rīgā ir tikai viena tehniskās apskates stacija, kas ir vidēji par 20 reizēm mazāk nekā atvērta tirgus apstākļos. Tomēr Liepiņš uzsvēra, ka Rīgā tehniskās apskates stacijā ir 12 līnijas, salīdzinot ar ES ierasti pieejamo vienu līniju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) līdz 18.septembrim pagarinājusi piedāvājumu iesniegšanas termiņu konkursā par 20 stacionāro fotoradaru piegādi, informēja CSDD.

Iepriekš piedāvājumu iesniegšanas termiņš bija 19.augusts, taču tas tika pagarināts līdz 26.augustam. Tagad CSDD nolēmusi veikt grozījumus konkursa nolikumā un piedāvājumu iesniegšanas termiņu pagarinājusi līdz 18.septembrim. Grozījumos ir precizēti tehniskās specifikācijas dati, kuriem jāpiemīt iepirkumam, tāpēc pagarināts iesniegšanas termiņš, informēja CSDD.

Līdz šim interesi par dalību konkursā esot izrādījuši vairāki uzņēmumi, bet pagaidām neviens oficiāls pieteikums nav saņemts.

Neraugoties uz to, ka fotoradaru iepirkuma konkurss vēl nav noslēdzies, CSDD cer, ka pirmās mērierīces izdosies ieviest vēl šogad, Ceļu satiksmes drošības padomē augustā atzina CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs. Viņš pastāstīja, ka, līdzīgi kā citos konkursos, CSDD arī par šo iepirkumu ir saņēmusi sūdzības, taču direkcija joprojām cer, ka pie labvēlīgiem nosacījumiem radari tiks ieviesti jau šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātas tehniskās apskates stacijas nozīmēs augstākas cenas un zemāku kvalitāti, biedē šobrīd tirgū strādājošie. VAS Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārveidošana par valsts aģentūru un tai piederošo daļu pārdošana uzņēmumos, kuri operē tehniskās apskates stacijas (TAS), tādējādi likvidējot CSDD monopolu un radot brīvo tirgu šajā jomā, izpostīs daudzu gadu gaitā radīto sistēmu, uzskata iesaistītie, kritizējot šo Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītās darba grupas rekomendāciju.

Savulaik Satiksmes ministrija (SM) uzdeva CSDD nodrošināt TAS tīklu Latvijā. Tādēļ CSDD kā dibinātājs veidoja kopīgus uzņēmumus ar privāta kapitāla piesaisti. Šobrīd lielāko daļu tehnisko apskašu veic SIA Auteko&TUV Latvija, kuras vācu dalībnieki ir ieinteresēti privatizācijā. Transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu uzdots veikt CSDD vai tās akreditētai personai.

Patlaban brīvā tirgus tehniskās apskates jomā nav un minētie uzņēmumi ir kā CSDD apakšuzņēmēji, norāda CSDD valdes loceklis Imants Paeglītis, kuram nav izprotams, kāpēc iznīcināt labi darbojošos sistēmu. Šobrīd no malas neviens jauns spēlētājs tirgū ienākt nevar, bet privatizācijas gadījumā būtu nepieciešams veikt grozījumus vairākos normtīvajos aktos. Pēc viņa teiktā, CSDD pērna gadā peļņa bija apmēram 1,4 milj. Ls pie 23 milj. Ls apgrozījuma. Savukārt Auteko&TUV Latvija 2012. gada neto apgrozījums bija 3,44 milj. Ls un tīrā peļņā 0,47 milj. Ls, kas dod 19% rentabilitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Triatel paplašina pārklājumu

, 24.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo un fiksēto telekomunikāciju operators Triatel pēdējo divu nedēļu laikā ir paplašinājis pārklājumu Saldū, Alūksnē, Balvos, Māļos un Krāslavā, Db.lv informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Zane Puķe.

"Triatel šobrīd īsteno ar Satiksmes ministriju noslēgto līgumu par Platjoslas sakaru infrastruktūras attīstību, kura ietvaros līdz 2008. gada jūlijam ir plānots nodot visus platjoslas piekļuves punktus visā Latvijas teritorijā. Ņemot vērā Triatel attīstības plānu, paredzu, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem internets un datu pārraide būs pieejama ievērojami ātrāk, iespējams jau sagaidot jauno 2008. gadu," tā AS Telekom Baltija/Triatel komercdirektors Raimonds Peļņa.

Pēdējo divu nedēļu laikā Triatel ir paplašinājis pārklājumu un jau šobrīd internets un datu pārraide ir pieejama Saldū, Alūksnē, Balvos, Māļos un Krāslavā. Tāpat ir izveidota vēl viena bāzes stacija Jelgavā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Triatel tīkla modernizācijā iegulda 4 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 04.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs Triatel noslēdzis uzņēmuma tīkla modernizāciju, kopumā ieguldot 4 miljonus ASV dolāru, informēja kompānijas pārstāvji.

Uzņēmums patlaban ir pabeidzis visa tīkla modernizācijas darbus, ieskaitot jaunu bāzes staciju celtniecību.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa norāda, ka kopš pērnā gada beigām ir vērojams straujš klientu skaita kāpums. Gada sākumā bijis 10% pieaugums, tad pēc trīs mēnešiem pieauguma tendence ir palielinājusies salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

Tādējādi, pateicoties klientu skaita pieaugumam, plānots, ka ieguldītie līdzekļi bāzes staciju modernizācijā varētu atpelnīties jau tuvāko trīs gadu laikā.

2011. gada beigās Triatel noslēdza līgumu ar vienu no pasaulē vadošajām telekomunikāciju tehnoloģiju kompānijām Huawei par tehnoloģiju iegādi, lai modernizētu uzņēmuma tīklu, izmantojot jaunākās CDMA datu pārraides tehnoloģijas – EVDO Rev B2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

CSDD: 70% autovadītāju ikdienā pie stūres lieto mobilo telefonu

LETA, 06.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 70% autovadītāju ikdienā pie stūres lieto mobilos telefonus, informē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Satiksmes dalībnieku novērojumi liecina, ka pēdējo piecu gadu laikā mobilo ierīču lietošana pie stūres arvien pieaug, radot nepieciešamību šo problēmu aktualizēt plašākā sabiedrībā, veidojot sociālas kampaņas un pastiprinot kontroli uz ceļiem. Tādējādi, «lai pievērstu mobilā telefona «nozombēto» autovadītāju uzmanību un mainītu to paradumus», CSDD sāk satiksmes drošības kampaņu «Izkāp no telefona!».

«Iekāpjot auto, izkāp no telefona! Tieši tik vienkāršs ir mūsu aicinājums,» iepazīstinot ar kampaņu, uzsvēra CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš. Viņš skaidroja, ka mobilo telefonu ietekmē autovadītāji kļūst par apkārt neko neredzošiem un nedzirdošiem zombijiem. Tieši tādēļ gados jaunās auditorijas vidū populārā zombiju tematika izmantota arī CSDD kampaņā «Izkāp no telefona!».

Komentāri

Pievienot komentāru