Citas ziņas

Darba devējiem ir interese par CV video formātā; darba ņēmēji to neizmanto

NOZARE.LV, 06.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan darba devēji novērtētu iespēju iepazīties ar potenciālo darbinieku caur CV video, darba meklētāji neizmanto iespēju sevi prezentēt video formātā, biznesa portālu Nozare.lv informēja personāla atlases uzņēmuma IG Konsultācijas portāla www.labsdarbs.eu vadītāja Iluta Gaile.

No šī gada sākuma kopš pakalpojums tiek piedāvāts, tikai pāris darba meklētāji ievietojuši savus CV video formātā.

«Tā ir iespēja, it īpaši patlaban, kad darba tirgū ir tik sīva konkurence, sevi prezentēt un būt priekšā pārējiem darba meklētājiem, kas netiek izmantota, » norādīja Gaile.

Lai gan CV video formātā var ievietot par simbolisku samaksu - 1,50 lati par administratīvajiem pakalpojumiem, Latvijā šis pakalpojums pagaidām negrib iedzīvoties.

«Šis pakalpojums ir populārs pasaulē, bet Latvijas iedzīvotāji acīmredzot ir par slinku, jo tas prasa laiku, iedziļināšanos - vai nu tā ir latviešu mentalitāte, vai baidīšanās sevi prezentēt, » sacīja Gaile.

Darba devējiem toties ir liela interese par iespēju potenciālos darba ņēmējus iepazīt video jau pirms darba intervijas.

«Sevišķi tas varētu būt aktuāli tādu profesiju pārstāvjiem kā pārdevēji, tirdzniecības pārstāvji, mārketinga speciālisti vai radošo profesiju pārstāvji, kam būtiski prast sevi prezentēt, » norādīja Gaile.

Komentāri

Pievienot komentāru