Tehnoloģijas

DEAC uzstāda Blade serverus

, 02.04.2007

Jaunākais izdevums

IT uzņēmuma DEAC Datu Centrā Grīziņkalnā ir uzsākta jauno elektroenerģiju taupošo serveru sistēmu Blade uzstādīšana, biznesa portālu Db.lv informēja uzņēmums. Grīziņkalna Datu Centrs ir vienīgais Austrumeiropā, kas izvietots pazemē.

Šo serveru sistēmas efektivitāte esot par 27.7% lielāka, ja salīdzina ar līdz šim populārajiem Rack serveriem. Blade serveru ražošanu ir uzsākuši uzņēmumi IBM, HP un Dell. Prakse rādot, ka pasaulē lielākā daļa datu centru pakāpeniski jau pāriet uz Blade sistēmas izmantošanu.Blade serveri ir neliela izmēra serveru sistēma, kas nodrošina augstāku datu ietilpību nekā ierastajās serveru sistēmās. Tās izmantošana būtiski samazina telpu resursu izmaksas un elektroenerģijas patēriņu, jo sistēma pati nodrošina dzesēšanu visiem sistēmā esošajiem serveriem.

Izpētes kompāniju IDC un Hewlett - Packard (HP) kopīgi veiktajā pētījumā, kurā tika salīdzinātas divas vadošās serveru sistēmas - Blade un Rack -, tika atklāts, ka Blade elektroenerģijas patēriņš ir par 22.9% mazāks, ekonomija uz elektroenerģijas patēriņu dzesēšanai sastāda 22.9%, bet ekonomija uz datu centra telpām ir 37.5%. Tas nozīmē, ka kopējais efektivitātes ieguvums serveru sistēmai Blade salīdzinājumā ar serveru sistēmu Rack ir 27.7%.

Grīziņkalna Datu Centrs ir vienīgais Austrumeiropā, kas izvietots pazemē. Tas atrodas 9 metrus virs jūras līmeņa un 12 metrus zem zemes. Šāds izvietojums ļauj izvairīties gan no plūdu bīstamības, gan arī no spēcīga elektromagnētiskā starojuma. Datu Centrs pieder IT uzņēmumam SIA DEAC.

DEAC kopš 2000. gada piedāvā dažādu līmeņu IT ārpakalpojumus. DEAC Datu Centrā ir izvietota inbox.lv, draugiem.lv, Latvijas Banka, Aigas nams, Dienas Bizness, Falck Apsargs, DEPO, Digital Times, Sampo Banka, Seesam Latvija, HVB Bank Latvia, Tele2, TV3 Latvija, Radio SWH, Star FM, The Baltic Times, Diena, Aldaris un citu lielu resursu un kompāniju tehnika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fotogalerija: drošākā datu glabātuve Austrumeiropā (video)

, 12.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv devās uz SIA DEAC (Digitālās ekonomikas attīstības centru), lai klātienē izpētītu drošāko datu glabātuvi Austrumeiropā.

DEAC pazemes datu centrs kopš 1999.gada atrodas Grīziņkalnā zem 1905. gada parka. Visi DEAC klientu serveri ir izvietoti bijušajā padomju armijas komandpunktā - bunkurā, kas būvēts kā īpaši droša celtne, kura, kā apgalvoja Lukss, varot izturēt pat kodolsprādzienu.

Kā apgalvoja DEAC tehniskā departamenta direktors Edgars Lukss drošību Grīziņkalna datu glabātuvē var iedalīt divos novirzienos: fiziskā drošība un loģiskā drošība. Fiziskā drošība DEAC pazemes datu centram esot simtprocentīga, jo iekļūt datu centrā bez atļaujas esot neiespējams. Savukārt loģiskā drošība jeb aizsardzība pret informācijas noplūdi un neatļautu piekļuvi esot 99,9% droša, jo pastāv iespēja, ka ražotājs izgatavojis tehniku ar defektu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VRAA datu centra iepirkumā noraida 182,1 tūkst. eiro lētāku piedāvājumu nekā uzvarētājam, jo saņemtajās klientu atsauksmēs 2005. gads kļūdas pēc sajaukts ar 2015. gadu , ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

IT uzņēmums DEAC ir apstrīdējis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pakļautības iestādes Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) datu centru iepirkumu. Tajā piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti – DEAC (379,5 tūkst. eiro), Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) (561,6 tūkst. eiro) un Telia Latvija (665 tūkst. eiro). «Iepirkumu komisija par atbilstošāko un saimnieciski visizdevīgāko atzina LVRTC piedāvājumu. Pēc konkursa rezultātu paziņošanas DEAC pārsūdzēja Iepirkuma komisijas lēmumu, apstrīdot konkursa rezultātus. Konkurss par datu centra pakalpojumiem tiek apturēts līdz iesniegtās sūdzības izskatīšanai,» DB skaidroja VRAA Komunikācijas nodaļas vadītāja Daina Šulca. VRAA iepirkumi ir VRAA vadības kompetencē. «Esmu pārliecināts, ka direktors R. Muciņa kungs (red. piez. – VRAA vadītājs) spēs izsmeļoši atbildēt uz visiem jautājumiem,» DB atzīmēja VARAM Valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jautājumos Arnis Daugulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC piemēro naudas sodu par advokāta sūtīšanu uz vidusskolēna mājām

LETA, 30.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu valsts inspekcija (DVI) administratīvi sodījusi SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs (DEAC) ar 1400 eiro naudas sodu par nelikumīgu personas datu iegūšana un izmantošanu, aģentūra LETA uzzināja Tieslietu ministrijā.

DEAC, izmantojot savas datubāzes informāciju, nosūtīja pie Rīgas 1.ģimnāzijas 10. klases skolēna Alekseja Popova uz mājām savu advokātu saistībā ar pārmetumiem par viņa radīto programmas paplašinājums Skaistā klase, kas ļāva apiet elektroniskās skolēnu dienasgrāmatas portāla e-klase reklāmas un rakstus, atverot baltu lapu ar reģistrācijas logu.

DVI sodu piemērojusi par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa paredzēto pārkāpumu - par nelikumīgu personas datu iegūšana un izmantošanu. Šāds lēmums pieņemts, veicot pārbaudi par DEAC rīcības atbilstību Fizisko personu datu aizsardzības likumam, izmantojot izglītības portāla e-klase pieejamos personas datus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijā aug spēcīga IT speciālistu paaudze

, 16.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 9. martā Siguldā un Ķekavā vienlaicīgi notika Rīgas rajona informātikas metodiskās apvienības un Rīgas rajona Izglītības un kultūras pārvaldes organizētā informātikas olimpiāde Rīgas rajona skolu 5.-9. klašu skolēniem, kuras organizēšanā piedalījās arī DEAC. Olimpiādes rezultāti apliecina, ka Latvijā aug perspektīva un zinoša paaudze, kas nākotnē veidos IT nozares darbaspēku.

Informātikas olimpiādes mērķis bija padziļināt un paplašināt skolēnu zināšanas un prasmes, kā arī veicināt izpratni par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumiem un jaunākajām tendencēm šajā jomā. Olimpiādē šogad piedalījās pārsteidzoši liels dalībnieku skaits - 48 komandas.

DEAC sniedza ne tikai finansiālu atbalstu informātikas olimpiādes veidošanā, bet arī aktīvi līdzdarbojās tās organizēšanā. Papildus jautājumiem par skolā apgūto mācību vielu informātikas nozarē, DEAC darbinieki bija sarūpējuši jautājumus par dažādiem IT nozares aspektiem. Tie bija jautājumi par IT drošību, Latvijā esošajiem datu centriem un par Latvijas interneta sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bāliņa: DEAC un vidusskolnieka strīds apliecina, ka skolēnus jāizglīto IT juridiskajos aspektos

Gunta Kursiša, 23.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Šis gadījums apliecina, ka izglītības politikas veidošanā, organizējot datorikas mācību programmas skolās un atbalstot jauniešu papildu izglītošanās iespējas, ir jāpievērš vairāk uzmanības IT risinājumu izstrādes juridiskajiem aspektiem,» komentējot SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs (DEAC) un vidusskolēna Alekseja Popova strīdu par A. Popova izstrādāto paplašinājumu «Skaista klase», Db.lv norādīja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Informācija, kas ir izskanējusi par DEAC un programmēšanas olimpiāžu laureāta A.Popova domstarpībām, kā arī publiski paustie ekspertu viedokļi par intelektuālā īpašuma pārveidojumiem un to tiesiskumu šajā gadījumā ir pretrunīgi, Db.lv pauda S. Bāliņa.

Jau ziņots, ka Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieks A. Popovs izstrādāja Google Chrome pārlūkprogrammas paplašinājumu «Skaista klase». Viņš šo paplašinājumu piedāvāja izmantot arī citiem - paplašinājums bija pieejams lejupielādei Google Chrome Web Store. Tomēr ar to nav bijis apmierināts uzņēmuma DEAC valdes loceklis Jānis Kaģis, kurš programmētājam nosūtīja vēstuli ar pieprasījumu no Google Chrome Web Store izņemt vienību «Skaista klase» un uzsvēra, ka «mēs neesam devuši un nedosim savu piekrišanu portāla e-klase.lv satura mainīšanai». Savukārt vēlāk A. Popovam pretenziju sagatavoja arī Magnusson Zvērinātu Advokātu birojs, kura pārstāvji ieradās pie jaunā programmētāja mājas vizītē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC pērn dubultojis peļņu

Gunta Kursiša, 07.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Digitālās Ekonomikas Attīstības Centrs (DEAC) pērno gadu noslēgusi ar divreiz lielāku peļņu nekā 2012. gadā. Proti, DEAC peļņa sasniegusi si 1,61 miljonu eiro (1,13 milj. Ls) iepretim 0,85 miljoniem eiro 2012. gadā, liecina Lursoft dati.

Tāpat 2013. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kāpis DEAC apgrozījums – bija vērojams apgrozījuma palielinājums par 64% līdz 8,00 miljoniem eiro (5,62 milj. Ls). Šo gadu DEAC plāno noslēgt ar 11 miljonu eiro apgrozījumu.

Uzņēmuma vadība straujos izaugsmes tempus skaidro ar savu piedāvāto pakalpojumu pieprasījumu eksporta reģionos. Eksporta tirgos lielāko daļu pieprasījuma DEAC nodrošinājusi Krievija un NVS valstis, kas kopumā rada 51% no DEAC kopējā apgrozījuma, teikts tehnoloģiju kompānijas vadības pārskatā.

Šogad DEAC plāno uzsākt darbības nozares starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai, un tuvākajos gados uzņēmums cer izvērst aktīvu darbību Eiropas un ASV tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC investē desmitiem miljonus eiro jauna datu centra izbūvē Rīgā

Db.lv, 18.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiski modernākais mākoņskaitļošanas un IT infrastruktūras risinājumu nodrošinātājs Ziemeļeiropā, datu centru operators DEAC ieguldīs vairākus desmitus miljonus eiro jauna un ievērojami lielāka datu centra izveidē Rīgā, kuru plāno nodot ekspluatācijā 2025. gada vidū.

Jaunajā datu centrā DC3 būs līdz pat 1000 statnēm ar kopējo jaudu 10 MW. Tā darbības nodrošināšanai tiks izmantota tikai atjaunojamā enerģija no datu centra teritorijā uzstādītajiem saules paneļiem, un pat rezerves elektrības ģeneratoros izmantots «zaļš» risinājums – MY Neste Diesel, kas ražota no 100% atjaunojamiem resursiem, tai pat laikā tās ķīmiskā formula ir identiska fosilajai dīzeļdegvielai. Jaunais datu centrs tiks sertificēts atbilstoši Tier III standarta prasībām. Šis sertifikāts nosaka ļoti augstus drošības standartus datu centru projektēšanā, izbūvē un uzturēšanā. Lai arī būvniecības darbus plānots pabeigt 2024. gada nogalē, potenciālie klienti jau tagad var rezervēt vietu jaunajā datu centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC nostiprinās Krievijas tirgū

Lelde Petrāne, 12.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā atbalstu 11.aprīlī norisinājies Eiropas datu centru operatora DEAC rīkotais biznesa seminārs - Pozitīva Krievijas biznesa nostiprināšanas pieredze ar partneriem no ES.

DEAC organizēto biznesa semināru apmeklējuši piecdesmit Krievijas vidējā un korporatīvā biznesa «C» līmeņa vadītāji (CEO, CIO un CFO).

DEAC mērķtiecīgi realizētā mārketinga rezultātā uzņēmumam Krievijas tirgus iekarošana esot kļuvusi par realitāti. Līdz šim brīdim DEAC realizējis vairāk nekā 300 IT ārpakalpojumu projektus Krievijā. Darbības rezultātā Krievijas klientu interese par DEAC datu centru pakalpojumiem strauji pieaugusi.

DEAC pasākuma atklāšanas uzrunā tā valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis uzsvēra: «DEAC iegūtā pieredze un veiksmes stāsts ar vairāk nekā 300 realizētajiem projektiem Krievijā ļauj uzsākt aizvien jaunus un drošus projektus arī Ukrainā, kuras tirgus apgūšanu DEAC ar vērienu ir uzsācis šā gada sākumā. Pēc Maskavas pārstāvniecības atvēršanas parauga 2012.gada beigās tiek plānota DEAC pārstāvniecības atvēršana Kijevā, kas pavērs jaunas komunikācijas iespējas Krievijas uzņēmumiem, kas ir saistīti ar Ukrainas biznesu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

DEAC kļuvis par APC tehnoloģiju oficiālo izplatītāju Latvijā

, 17.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmums DEAC š.g. aprīļa sākumā ir ieguvis oficiālu APC produkcijas izplatītāja statusu Certified reseller un pievienojas šī uzņēmuma tehnoloģijas oficiālajiem izplatītājiem Latvijā. Līdz ar to APC pastiprina savas pozīcijas Latvijas IT tehnoloģiju tirdzniecības jomā.

APC piedāvā ļoti plašu tehnoloģiju klāstu - sākot ar vienkāršiem risinājumiem, kas piemēroti lietošanai uzņēmējiem ofisos vai mājsaimniecībās, un beidzot ar sarežģītām risinājumu tehnoloģijām moderniem datu centriem, tai skaitā ar īpašām serveru dzesēšanas un rezerves barošanas sistēmām. Šīs tehnoloģijas nodrošina datortehnikas darbības nepārtrauktību, drošību un aizsardzību, kas ir svarīgi jebkuram datora lietotājam ikdienas darbā.

APC (American Power Conversion) ir 1981. gadā dibināts uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā pieci tūkstoši speciālistu. Paplašinot darbību, APC ir atvēris filiāles arī Eiropā, un šobrīd tas tiek minēts starp veiksmīgāko uzņēmumu topu līderiem. Uzņēmums piedāvā risinājumus mājsaimniecības un uzņēmējdarbības IT tehnoloģiju infrastruktūras drošai, efektīvai un nepārtrauktai darbībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eksperts: DEAC apvainojumiem nav pamata

Nozare.lv, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru programmatūras izstrādātāja SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs (DEAC) izteiktie iebildumi pret Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu Alekseju Popovu un viņa izstrādāto programmatūru Skaistā klase ir nepamatoti, saka datorzinātņu doktorants Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā (MIT) Madars Virza.

Doktorants piekrīt, ka Skaistā klase izmainījusi e-klase lapas izskatu. «Tas notiek tādā pašā veidā, kā to dara jebkura pārlūkprogramma, kas atbalsta reklāmu bloķēšanu - vienkārši nerādot uzmācīgas reklāmas. Tā kā liekā satura novākšana ir lietotāja sankcionēta (tādu sankciju lietotājs dod, paplašinājumu instalējot), nevar būt ne runas par kaut kādu «satura pārveidošanu»,» norāda Virza. Populārāko tiešsaistes reklāmu bloķētāju AdBlock Plus lieto vairāki miljoni lietotāju, un tā darbības principi ir līdzīgi Skaistā klase izmantotajiem.

Ikkatrs interneta pārlūks izstrādātāju rakstīto kodu interpretē un pēc tā izveido satura vizuālo noformējumu. «Piemēram, ir cilvēki, kas lieto teksta vides pārlūkus, kas reklāmas nevar parādīt principā - vai viņus arī vajadzētu sodīt? Tas ir līdzīgi, kā saukt pie atbildības kādu, kas fiziskajā pasaulē pirms avīzes lasīšanas no tās ar šķērēm izgriež reklāmu,» uzskata Virza.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC pērn sasniedz 10 miljonu eiro apgrozījumu

Dienas Bizness, 12.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas datu centru operatora DEAC apgrozījums 2014. gadā ir audzis par 20% un sasniedza 10 milj. eiro slieksni, salīdzinot ar 2013. gadu, kad uzņēmums strādāja ar 8 milj. eiro apgrozījumu, informē DEAC Mārketinga un attīstības departamenta grupas vadītāja Alīna Žižina.

Kompānijā skaidro, ka veiksmīgu finanšu gadu nodrošināja stabils eksporta un datu centru pakalpojumu pieprasījuma pieaugums. Pēdējo piecu gadu laikā DEAC finanšu rādītāji ir auguši pieckārtīgi, kas apstiprinot uzņēmuma izvēlēto ilgtermiņa stratēģiju kļūt par vienu no vadošajiem Eiropas datu centru operatoriem.

Neskatoties uz krasu pasaules ekonomiskā fona maiņu pērn, uzņēmuma klientu portfelis Krievijā un Eiropā 2014. gada griezumā turpināja stabili pieaugt. Noturīgi liela aktivitāte bija Krievijas un NVS valstu tirgū, kas gada griezumā nodrošināja 49% uzņēmuma apgrozījuma, savukārt Latvijā šis cipars ir salīdzinoši audzis, sasniedzot 44%. DEAC atzīmē, ka efektīva ekspansijas stratēģijas īstenošana 2014. gadā ļāva sajust klientu pieaugumu arī otrpus okeāna, Ziemeļamerikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

DEAC izveidojis virtuālos datu centrus Frankfurtē un Maskavā

Rūta Lapiņa, 05.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privāto datu centru operators DEAC 2018. gadu iesācis ar strauju paplašināšanos eksporta tirgos Vācijā un Krievijā. Līdz ar uzņēmuma virtuālo jaudu paplašināšanu ir atklāti divi jauni virtuālie datu centri Frankfurtē un Maskavā, kas nodrošina ātru datu apmaiņu un ar zemu aizturi savieno Latviju ar stratēģiski nozīmīgām lokācijām un pilsētām Eiropā, informē DEAC Mārketinga un attīstības departamenta pārstāve Alīna Žižina.

«Šodien mākoņu tirgus galvenie jautājumi ir pārorientējušies uz konkrētiem uzņēmējdarbības tehniskajiem uzdevumiem. Biznesam IT risinājumi ir nepieciešami nevis pēc mēneša, bet gan šeit un tūlīt » komentē DEAC vadītājs Andris Gailītis.

Viens no populārākajiem DEAC pakalpojumiem ārvalstu klientu vidū ir privāts mākonis, kas atbilst gan biznesa vajadzībām, gan Krievijas valsts prasībām pret personas datu glabāšanu un efektīvi funkcionē arī Eiropā. «Darba organizēšana no jebkuras vietas pasaulē, kā arī datu centru pakalpojumu efektīva darbība nodrošina biznesa nepārtrauktību starpvalstu līmenī,» viņš piebilst.

DEAC mākoņu datu centri apvienoti vienotā un neatkarīgā operatoru komunikāciju tīklā, tostarp savienojums Rīga – Maskava šobrīd nodrošina visātrāko datu apmaiņas kanālu starp Krieviju un Eiropu. Tādejādi jaunizveidotā vienotā starpvalstu mākoņu platforma kalpo kā digitāls tilts starp Eiropu, Krieviju un Āzijas reģionu. Izvērsts virtuālo datu centru tīkls ļauj izvietot informāciju un aplikācijas tuvāk Krievijas un Rietumeiropas lietotājiem, saīsinot informācijas ielādes laiku un novēršot vajadzību sūtīt datus apstrādei tūkstošiem kilometru tālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC valdes loceklis: Jaunais programmētājs e-Klasē nav veicis uzlabojumus, bet gan to sabojājis

Gunta Kursiša, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidusskolnieks Aleksejs Popovs ir izveidojis programmu, kas pilnībā pārveido SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs (DEAC) izveidotās e-Klases izskatu. Tādējādi e-Klase ir nevis uzlabota, bet gan sabojāta, un tas vairs nav tāds produkts, kādu saviem klientiem vēlas piedāvāt DEAC, Db.lv norādīja DEAC valdes loceklis Andris Gailītis.

Otrdien sociālajos tīklos ievērību izpelnījās Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieks Aleksejs Popovs, kurš izstrādājis Google Chrome pārlūkprogrammas paplašinājumu «Skaista klase». Kā vidusskolēns skaidro savos sociālo tīklu kontos, viņš šo paplašinājumu piedāvāja izmantot arī citiem - paplašinājums bija pieejams lejupielādei Google Chrome Web Store. Tomēr ar to nav bijis apmierināts uzņēmuma DEAC valdes loceklis Jānis Kaģis. Viņš programmētājam nosūtīja vēstuli ar pieprasījumu no Google Chrome Web Store izņemt vienību «Skaista klase» un uzsvēra, ka «mēs neesam devuši un nedosim savu piekrišanu portāla e-klase.lv satura mainīšanai». Savukārt vēlāk A. Popovam pretenziju sagatavoja arī Magnusson Zvērinātu Advokātu birojs. Tas radīja sašutumu sociālo tīklu, piemēram, Twitter, lietotājos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

DEAC pieckāršos virtuālās platformas jaudu

Dienas Bizness, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centru operators DEAC esošās virtualizācijas sistēmas operatīvās atmiņas apjoms patlaban sasniedzis 2 terabaitu (TB) atzīmi, bet jau šogad uzņēmuma plānos ietilpst operatīvās atmiņas apjomu palielināšana līdz 10 TB. Līdz ar operatīvās atmiņas palielināšanos, no 50 līdz 400 TB pieaugs centralizētais disku masīvs.

Aizvadītajā gadā datu centru nozarē novērots līdz šim lielākais virtuālās platformas pieaugums, kas, kā iepriekš prognozēts, turpina dinamiski palielināties. To apstiprina arī Eiropas datu centru operators DEAC, kas, pieaugot virtuālo pakalpojumu pieprasījumam, nolēmis būtiski palielināt virtuālās platformas kopējo jaudu, kas ļaus nostiprināt uzņēmuma pozīcijas Baltijas un Austrumeiropas mērogā.

Līdz šim DEAC virtuālās platformas noslodze ik gadu divkāršojusies. Līdzīgu dinamiku atklāj privāto jeb klientu uzturēto mākoņu īpatsvars. UZņēmums skaidro, ka klienti aizvien biežāk izvēlas integrētas virtualizācijas sistēmas, kas viņiem ļauj operēt ar dažādām drošības un pārvaldības sistēmām. No tām populārākā - privātā mākoņa pārvaldība, kuras ietvaros klients uztur un pārvalda savu, datu centrā izvietotu tīklu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC atklāj pārstāvniecību Maskavā

Ritvars Bīders, 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas datu centru operators DEAC Krievijas galvaspilsētā Maskavā atklājis savu pirmo ārvalstu pārstāvniecību, tādējādi nostiprinot savas pozīcijas darbā ar Krievijas klientiem un partneriem, informē uzņēmums.

Nākamo 3 gadu laikā DEAC plāno atvērt vēl citas pārstāvniecības Eiropas un NVS valstīs, kā arī ekspluatācijā nodot jaunus datu centrus Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC apgrozījums pērn pieaudzis par miljonu eiro

Sanita Igaune, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centru operators DEAC pērn kāpinājis apgrozījumu par vienu miljonu eiro, kopumā sasniedzot 3,3 milj. eiro, kas ir par 43% vairāk nekā 2010. gadā, kad DEAC apgrozījums bija 2,3 milj. eiro.

«Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar aktīvu pakalpojumu eksportu, kas veido teju 25%,» DB skaidroja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis. DEAC nozīmīgākais eksporta tirgus šobrīd ir Krievija, kas veido aptuveni 40% no visa DEAC eksporta portfeļa.

Ja uzņēmums būtu tikai strādājis ar klientiem Latvijā, tad tik strauja attīstība nebūtu bijusi, atzīmē A. Gailītis. Taču arī 2011.gads ir iezīmējis pozitīvas tendences pašmāju tirgū, jo DEAC klientu vidū Latvijas lielā un vidējā biznesa pārstāvju izmantotais pakalpojumu apjoms pieaug.

Pēdējo trīs gadu laikā par 35% ir pieaudzis DEAC klientu skaits – no 1800 līdz 2500. Aizvadītajā gadā paplašināts klientu loks no Ziemeļamerikas Kalifornijas štata līdz Austrumu Krievijas Sahalīnas salai. Šobrīd DEAC apkalpo klientu no 40 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC izaugsmes vārdā reģistrē komercķīlu 604 tūkst. Ls apmērā

Sanita Igaune, 19.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centra operators DEAC ir reģistrējis jaunu komercķīlu, liecina klientu portfeļa monitoringa dati. Ķīlas ņēmējs ir AS Swedbank, un nodrošinātā prasījuma maksimālo summu veido 603,989 tūkst. Ls. Uzņēmums par labu komercbankai ieķīlājis vairākus savus pamatlīdzekļus.

DEAC izmanto Swedbank sniegtos bankas pakalpojumus, un komercķīlas reģistrētas uzņēmuma straujās attīstības dēļ, DB norādīja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

Pēc Lursoft datu bāzēs pieejamās informācijas, DEAC sava darbības laikā kopumā reģistrējis 11 komercķīlas, no kurām divas jau dzēstas.

DB jau rakstīja, ka DEAC esošās virtualizācijas sistēmas operatīvās atmiņas apjoms ir sasniedzis 2 terabaitu (TB) atzīmi, bet jau šogad uzņēmuma plānos ietilpst operatīvās atmiņas apjomu palielināšana līdz 10 TB. Līdz ar operatīvās atmiņas palielināšanos, no 50 līdz 400 TB pieaugs centralizētais disku masīvs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEACam piecsimtais serveris

, 19.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmuma DEAC izveidotajā Datu Centrā izvietoti jau pieci simti serveru.

500. servera, kas atrodas 12 metrus zem zemes esošajā glabātuvē, īpašnieki ir laikraksts Dienas Bizness, kas uzticējuši savus datus uzņēmumam DEAC.

"Patīkami, ka mums uzticas tik daudz uzņēmumu. Šis skaitlis ir ļoti iespaidīgs, ja ņem vērā, ka uz viena servera iespējams izvietot pat 20-30 klientu resursus. Rūpīgi izvērtējot esošo situāciju un nākotnes perspektīvas, esam sākuši būvēt vēl vienu Datu Centru, kas arī atradīsies Rīgā un kura resursi būs praktiski neizsmeļami," stāsta DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis, piebilstot, ka to plānots pabeigt šī gada laikā.

Dienas Bizness uzņēmuma DEAC Datu Centrā nolēmis glabāt rezerves datu kopijas, kurās atrodas uzņēmuma iekšējā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC datu centru jomā plāno kļūt par līderi Ukrainā

Sanita Igaune, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centru operators DEAC plāno tuvāko trīs gadu laikā kļūt arī par vienu no spēcīgākajiem datu centru operatoriem Ukrainā, rezumējot dalību 5. gadskārtējā starptautiskā vadošo datu centru konferencē, kas 22. februārī norisinājās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, uzsvēra DEAC Mārketinga un attīstības departamenta vadītājs Oļegs Naskidajevs.

Ukrainas tirgus iekarošanā palīdzēs DEAC pieredze Krievijā, kur uzņēmums piedalījies specializētās konferencēs, kā arī organizējis pasākumus uzņēmumu dažāda līmeņa vadītājiem, paskaidroja O. Naskidajevs, norādot, ka Krievijā DEAC Krievijas biznesa un mediju aprindās ir ierindojoties pirmajā desmitniekā starp lielākajiem Krievijas datu centru operatoriem.

Latvijas uzņēmumiem, kuri sniedz datu centru pakalpojumus, nav prātīgi koncentrēties tikai uz Latvijas tirgu, jo tas ir ierobežots, un te var tikai kādam kaut ko atņemt, tādējādi apgrozījumu var audzēt, pateicoties tieši eksportam, DB iepriekš norādīja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis. DEAC šobrīd aktīvi strādā Krievijas un Ukrainas virzienā. Pusgada laikā uzņēmums plāno ieviest arī jaunu mājas lapu internetā, kurā būs integrētas norēķinu iespējas. Taču pēc pusgada DEAC ir paredzējis lielāku vērību pievērst arī ASV tirgum.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Datu centra operators DEAC nostiprina enkuru Krievijā

Sanita Igaune, 10.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaugot darījumu skaitam, datu centru operators DEAC ir nolēmis paplašināt uzņēmuma Krievijas pārstāvniecību Maskavā, kas tiks pārveidota par pilnvērtīgu biroju. Jauno biroju vadīs līdzšinējais DEAC mārketinga un attīstības departamenta vadītājs Oļegs Naskidajevs.

«Šobrīd eksports no DEAC portfeļa ir pieaudzis līdz 30%, taču vēl 2012. gada sākumā tas veidoja 25%. Krievijas eksporta tirgus daļa pārsniedz 40%. Bez Krievijas DEAC pakalpojumus izvēlās klienti vēl no 40 pasaules valstīm. Mūsu klientu loks plešas no Ziemeļamerikas Kalifornijas štata līdz Krievijas Sahalīnas salai,» skaidro DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

Ar aktīvu pakalpojumu eksportu skaidrojams arī uzņēmuma apgrozījuma pieaugums – pēdējos gados DEAC apgrozījuma rādītāji vidēji gadā pieaug vairāk nekā par 40%. Pēdējo trīs gadu laikā par 35% ir pieaudzis klientu skaits – no 1800 līdz 2500 klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC: klientu copēšanai nav vajadzīgs kaut kāds sertifikāts

Sanita Igaune, 16.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pusotra gada laikā DEAC jaunā datu centrā investēs 6–8 milj. eiro; uzmanības lokā ir ne tikai Eiropa, bet arī bagāto naftas šeihu valstis.

Datu centru operatora DEAC apgrozījums pirmajā ceturksnī bija 2,9 milj. eiro, bet peļņa 882 tūkst. eiro. EBITDA rādītājs šajā laika posmā bija 1,29 milj. eiro. Gadu kopumā DEAC plāno noslēgt ar 11–12 milj. eiro apgrozījumu, bet peļņa gaidāma lielāka nekā pērn. Šobrīd eksports no uzņēmuma kopējā apgrozījuma pārsniedz 60%, kur lielāko daļu nodrošinājusi Krievija un NVS valstis. Eksporta artava turpina pieaugt, jo pērn attiecīgais rādītājs bija 51%.

Latvijā uzņēmums strādā ar esošajiem klientiem un tiem potenciālajiem, kuriem nepieciešami nopietni risinājumi. Arī politiski nestabilā situācija Krievijā DEAC ir nākusi par labu klientu portfeļa ziņā, vienīgi nestabilitāti rada runas par rubļa vērtības kritumu. Savukārt Ukrainā šobrīd viss ir apstājies, uzņēmums veic reklāmas aktivitātes, bet tirgū valda sastingums. «Domāju, gadu varam norakstīt, bet uz Ukrainu mārketinga aktivitātes mēs sākām samērā nesen,» DB stāstīja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC investē 10 miljonus eiro jauna datu centra izbūvē Rīgā

Žanete Hāka, 26.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centru operators DEAC ieguldīs 10 miljonus eiro jauna un ievērojami lielāka datu centra izveidē Rīgā, informē uzņēmums.

Līdz ar jaunā datu centra izbūvi DEAC plāno dubultot līdzšinējo datu centru jaudu, tādejādi nostiprinot savas līderpozīcijas Baltijā un kļūstot par ietekmīgāku starptautisko datu centru pakalpojumu sniedzēju uzņēmumiem NVS valstīs, Eiropā un ASV.

DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis: «Pateicoties vairāk nekā desmit gadus ilgam darbam ārvalstu tirgos, esam panākuši, ka DEAC pazīst un tam uzticas kā drošam un kvalitatīvam reģionāla mēroga pakalpojumu sniedzējam. Esam spējuši pozicionēt Latviju arī kā vienu no vispievilcīgākajiem datu glabāšanas un apstrādes reģioniem Eiropā. Taču, lai apmierinātu prasīgās ārvalstu klientu vajadzības, ar to nepietiek – ir jāspēj nodrošināt dažādas sarežģītības individuāli izstrādātus, pielāgotus risinājumus un neierobežotu infrastruktūras jaudu strauji augošiem projektiem. Tādejādi mēs jau šodien efektīvi konkurējam ar lielajiem, pasaules mēroga datu centru pakalpojumu sniedzējiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC šogad plāno strādāt ar 1.5 milj. Ls apgrozījumu

Sabnita Igaune, Db, 12.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT ārpakalpojumu sniedzējs DEAC šogad plāno strādāt ar 1.5 milj. Ls apgrozījumu, kas būtu par 36% vairāk nekā 2008.gadā, Db pavēstīja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

Viņš informēja, ka DEAC plānotā peļņa 2009.gadā ir 200 tūkst. Ls.

Savukārt pērn DEAC strādāja ar 1.1 milj. Ls apgrozījumu, kas ir par 37% vairāk nekā pirms gada. Turklāt visa 2007.gada un 2008. gada uzņēmuma peļņa tika ieguldīta uzņēmuma attīstībā un reinvestētie līdzekļi sasniedz 150 tūkst. Ls, kas galvenokārt investēti jaunā Datu centra Rīga izveidei.

DEAC valdes priekšsēdētājs pagājušos gadu kopumā vērtē kā veiksmīgu, apgrozījuma pieaugumu skaidrojot ar to, ka DEAC strādā uz attīstību un piedāvā jaunus un inovatīvus risinājumus Baltijas tirgum.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmuma svarīgākie šā gada plāni ir atklāt jauno datu centru Rīga, kas būs lielākais un jaudīgakais datu centrs Baltijā. Turklāt ar tā palīdzību DEAC centīsies iespiesties ar vien vairāk Lietuvas un Igaunijas tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E-klase samazina abonēšanas maksu

Ingrīda Drazdovska, 16.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skolvadības sistēmas e-klase izstrādātājs un uzturētājs SIA DEAC ir samazinājis abonēšanas maksu līdz 7 latiem gadā, bet iepriekš šī maksa bijusi 16 lati.

Sākot ar jauno mācību gadu, šī maksa ir nevis par vienu bērnu, bet par visiem ģimenes bērniem.

«Dzirdam pārmetumus, ka iedzīvojamies uz nabaga vecāku rēķina. E-klases projekts sevi knapi spēj atpelnīt. E-klase ir izaugusi par apjomīgu sistēmu, kuras uzturēšanai nepieciešami vairāki jaudīgi serveri un citas iekārtas, kas garantē datu drošību un pieejamību jebkurā laikā. Projekts nemitīgi attīstās, tāpēc algojam kvalificētus programmētājus un administratīvo personālu, kas strādā ar skolotājiem un risina dažādas problēmas. Uzskatām, ka septiņi lati gadā ir adekvāta summa, ko maksāt par šāda veida produktu,» norāda DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis, piebilstot, ka e-klase ir vairāk SIA DEAC sociālās atbildības projekts un nevis lielas naudas pelnīšanas iespēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC šogad plāno sasniegt 5 miljonu eiro apgrozījumu

Sanita Igaune, 16.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012. gadu datu centru uzņēmums DEAC plāno noslēgt ar vairāk nekā 60% apgrozījuma pieaugumu, pārsniedzot 5 miljonu eiro atzīmi. Jāatzīmē, ka tuvāko gadu laikā uzņēmuma plānos ietilpst vairāku jaunu datu centru būvniecība, tostarp, Latvijā, Vācijā, arī Holandē ar ietilpību sākot no 1000 statņiem katrā datu centrā.

DEAC norāda, ka Baltijā lielākā datu centra Rīga aizpildījums šogad pieaudzis par 75%. Trešā ceturkšņa ietvaros, klientu vajadzībām uzņēmums izīrējis vairāk nekā 400 iekārtu veinības; serverus, datu glabāšanas iekārtas, kā arī tīkla iekārtas.

Lielu pienesumu datu centru aizpildījumā nodrošina DEAC Maskavas pārstāvniecība, DEAC klientu lokam šogad piepulcējot jaunus pasūtītājus, tostarp Krievijas vadošo mazumtirdzniecības spēlētāju.

Uzņēmums atklāj, ka gada laikā DEAC plāno atklāt pārstāvniecību Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, kur kopš gada sākuma uzņēmums uzsācis aktīvu darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru