Jaunākais izdevums

Interneta vide ir pilna ar ziņām par to, ka eBay, iespējams, meklē pircēju kompānijai piederošajam tiešsaistes komunikāciju pakalpojumu sniedzējam Skype, kuru eBay 2005. gadā iegādājās par 3.1 miljardu ASV dolāru, raksta Wall Street Journal.

Plašās spekulācijas medijos sekoja pēc tam, kad eBay boss Džons Donahjū (John Donahoe), paziņojot kompānijas 2008. gada pēdējā ceturkšņa finanšu rādītājus, izteicās, ka Skype būtu ļoti veiksmīgs arī kā atsevišķs bizness.

"Sinerģija starp Skype un citām mūsu portfeļa daļām ir minimāla. Mēs turpināsim vadīt šo biznesu. Pagaidām tas nerada apjukumu. Kad mums būs tālāki paziņojumi saistībā ar to, mēs jūs par to informēsim," sacīja Dž. Donahjū.

eBay vadītājs, sarunā ar Wall Strett Journal, norādīja, ka Skype "vērtība aug ar katru dienu", un viņam neesot nekas sakāms par iespējamu Skype pārdošanu.

Analītiķi uzskata, ka eBay nepārdos Skype vismaz vēl tuvāko divu gadu laikā, kamēr tirgū ir vērojama lejupslīde. Atgūstoties pasaules ekonomikai, eBay par Skype varētu saņemt ievērojami lielāku summu nekā pārdodot biznesu tagad.

Skype šo situāciju nekomentē, savukārt eBay norāda, ka nekādu ziņu saistībā ar šo neesot. "Skype joprojām turpina strauju izaugsmi, un mēs turpināsim izskatīt šī biznesa iekļaušanos mūsu portfelī," sacīja eBay pārstāvis Džo Malabo (Joe Mallabo).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labākā darba vieta

Ilze Veģe, Db, 24.05.2009

«Igaunija ir maza valsts, tādēļ vietējo talantu «baseins» ir niecīgs. Mums jāmēģina makšķerēt kaut kur vēl,» smaida Skype Igaunijas biroja vadītājs Stens Tamkivi.

Laine Zunte

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skype ir kas nesalīdzināmi vairāk par miljons dolārus vērtu ideju. Tas ir 405 miljonus lietotāju vērts veiksmes stāsts.

Skype Tallinas ofiss mani pārsteidz ar... patiesībā ar visu. Ar dzīvespriecīgajām krāsām, grīdas spilveniem, rotaļlietām un puķu podiem. Par biljarda galdu nemaz nerunājot. Varētu šķist, ka šeit top augstā mode vai tiek atveseļoti depresijas nomākti slimnieki. Visādā ziņā šī atmosfēra nekādi «nelīmējas» kopā ar apzīmējumu «datoriķa darbavieta».

picturegallery.3fe36f9d-026f-4678-85f0-2b291aa2794a

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā e-komercijas platforma "eBay" šonedēļ paziņojusi par komisijas maksājuma atlikšanu uz vēlāku laiku un pārtrauc veiktspējas reitingu samazināšanu mazā un vidējā mēroga pārdevējiem visā pasaulē, kuru biznesu skārusi Covid-19 pandēmija.

Šobrīd, kad visu pasauli pārņēmis koronavīrusa uzliesmojums, maziem un vidējiem uzņēmumiem īpaši steidzami nepieciešams valsts un sadarbības partneru atbalsts, lai turpinātu tirdzniecību, tāpēc kompānija "eBay" pieņēmusi lēmumu, ka turpmāk visi "eBay Store" pārdevēji varēs izmantot iespēju lielāko daļu no komisijas maksājumiem atlikt uz 30 dienu periodu.

Plašāka informācija par maksājumu atlikšanas noteikumiem ir pieejama oficiālajā "eBay" biznesa klientu tīmekļa vietnē export.ebay.com, kā arī e-pasta ziņā, kas izsūtīta visiem platformas lietotājiem.

Tāpat "eBay" sola pasargāt pārdevējus no reitinga pazemināšanas novēlotas piegādes un pasūtījumu atcelšanas gadījumā laika posmā no 20. marta līdz 20. jūnijam. Šī iniciatīva palīdzēs uzņēmējiem samazināt zaudējumus, ņemot vērā, ka platformas lietotāju vērtējums tieši ietekmē pārdošanas apjomus. Taču, ja pārdevēja sniegums šajā laika posmā uzlabojas, tas tiks palielināts atbilstoši iepriekšējai reitingu noteikšanas sistēmai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta izsoļu nams eBay paziņojis par plāniem privātajiem investoriem pārdot 65% Skype akcijas par 1.9 miljardiem USD.

Investoru grupā ietilpst tādi uzņēmumi kā Silver Lake, Index Ventures, Canada Pension Plan Investment un citi.

Reuters raksta, ka Skype vērtība ir 2.75 miljardi USD. Jāatzīmē, ka kompānijai eBay «Skype stāsts» nav beidzies finansiāli izdevīgi, jo, kad kompānija iegādājās Skype tā šķīrās no 3.1 miljardiem USD, bet tagad pārdod par ievērojami mazāku cenu. Šī ziņa samazināja eBay akciju cenu par 2%.

«Kompānijas eBay solis pārdot visstraujāk augošo biznesu pasaulē viennozīmīgi samazinās kopējo kompānijas izaugsmi, kas var novest pie tā, ka investori nevēlēsies investēt lielas summas eBay akciju iegādē,» norādījis Kaufman analītiķis Ārons Keslers (Aaron Kessler).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija eBay patlaban strādā pie jaunas programmatūras izstrādes, ar kuras palīdzību turpmāk varētu darboties Skype. Ja tas neizdosies, Skype varētu vairs nebūt vispār.

Radot jaunu programmatūru kompānija vēlas atrisināt strīdu ar Skype dibinātājiem Igaunijā saistībā ar esošās programmatūras licenci, raksta Bloomberg.

eBay iegādājās Skype no tā dibinātājiem 2005. gadā, taču licence uz dažām tehnoloģijas, bez kurām Skype nevar iztikt, joprojām pieder tā dibinātājiem. Strīds traucē eBay plānam 2010. gadā publiski tirgot Skype akcijas vērtspapīru tirgū. Jāatgādina, ka eBay jau senāk teica, ka vēlas Skype izveidot par atsevišķu kompāniju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes izsoļu rīkotājs eBay jau tuvākajā laikā paziņos, ka ir piekritis pārdot interneta telekomunikāciju biznesu Skype, raksta BBC.

Tiek gaidīts, ka Skype tiks pārdots kādai privāto investoru grupai. eBay jau kādu laiku cenšas pārdot Skype, norādot uz lielajām atšķirībām pret kompānijas pamatbiznesu.

eBay nopirka Skype 2005. gadā par 3.1 miljardiem ASV dolāru. Tolaik daudzi analītiķi uzskatīja, ka šī summa ir parāk liela.

Patlaban Skype visā pasaulē reģistrējušies vairāk nekā 400 miljoni lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija eBay paziņojusi, ka tā plāno atdalīt Skype interneta-telefonbiznesu, izmantojot publisko piedāvājumu, vēsta The Wall Street Journal.

Šis esot signāls, ka eBay nav spējusi atrast Skype pircēju, kas būtu gatavs maksāt tādu summu, kāda eBay apmierina. eBay Skype iegādājās 2005.gada oktobrī par 2.6 miljardiem ASV dolāru. Tajā laikā daudzi analītiķi pauda viedokli, ka samaksātā summa ir pārāk augsta.

Db.lv jau vēstīja, ka Skype dibinātāji Niklas Zennströms (Niklas Zennström) un Janus Friis izrādīja vēlmi atpirkt interneta komunikācijas kompāniju. Taču dibinātāju vēlme tā arī netika piepildīta, jo viņu piedāvātā cena bijusi krietni par zemu, norāda The Wall Street Journal.

eBay gan atteikusies izpaust, cik tā vēlas iegūt, atdalot Skype biznesu, kura ienākumi pagājušajā gadā bija 551 miljons ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izplatās jauns Skype vīruss, kas var nozagt privātos datus

Gunta Kursiša, 05.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē sācis izplatīties jauns Skype vīruss, kas var nolasīt datus, kas tiek ievadīti datorā. Lietotāji ar šo vīrusu inficēti arī Latvijā, novēroja Db.lv.

Vīruss izplatās, automātiski no cita inficēta Skype konta nosūtot aicinājumu atvērt saiti, piemēram, it kā jautājot, vai Skype lietotājs redzams fotogrāfijā, kas aplūkojama, atverot inficēto saiti, piemēram, «OMG, is it your pic?», kā arī citās valodās. Pēc tam, kad Skype lietotājs šo saiti atvērs, viņa Skype konts sāks automātiski izsūtīt šādas ziņas citiem lietotājiem.

Inficētajos datoros vīruss nolasa lietotāja ievadīto informāciju, tādējādi varot iegūt arī bankas konta datus, paroles, u.c.

Ja lietotāja dators inficēts, tad tiek ieteikts nekavējoties nomainīt sava Skype konta paroli un pēc tam lietot antivīrusa programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skype dibinātāji iesūdzējuši tiesā tā īpašniekus - tiešsaistes izsoļu rīkotāju eBay, kā arī investoru grupu, kas piekrita iegādāties Skype, apsūdzot viņus autortiesību pārkāpumos, tādējādi draudot izjaukt 1.9 miljardu vērto darījumu, ziņo Reuters.

Db.lv jau ziņoja, ka interneta eBay paziņojis par plāniem privātajiem investoriem pārdot 65% Skype akcijas par 1.9 miljardiem USD.

Tiesvedību uzsācis Zviedrijas uzņēmums Joltid, kura īpašnieki ir Skype dibinātāji Niklass Zenstroms un Januss Frīs. Joltid norāda, ka Skype bez atļaujas izmantojis viņu tehnoloģiju. eBay noraida šādu apsūdzību.

Katru dienu, kuru Skype izmanto, lai piedāvātu interneta tālruņa programmatūras lejupielādi, Skype lietotāji lejupielādē Joltid ar autortiesībām aizsargātu darbu aptuveni sešas reizes sekundē, teikts Joltid iesniegumā tiesai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonu un tērzēšanas pakalpojumu sniedzējs Skype ceturtdienas pēcpusdienā ir piedzīvojis «vispasaules avāriju».

Skype serviss sāka saskarties ar problēmām ap 14:15 pēc Latvijas laika, «izmetot» lietotājus un pēc tam neļaujot tiem vairs pieslēgties sistēmai. Lietotāji, kuri netika atslēgti no Skype, nevarēja veikt zvanus. Arī Skype interneta vietne piedzīvo problēmas.

Savā kontā mikroblogošanas vietnē Twitter Skype norāda, ka ir jau identificējusi problēmu un to drīzumā salabos. Līdz tam Skype piedāvā alternatīvu veidu, kā atjaunot pakalpojuma darbību. Pamācība izlasāma Skype mājas lapā.

Tikmēr pēc Skype avārijas interneta forumos cilvēki sāka avārijā vainot Microsoft, norādot, ka kompānija pēc Skype pārņemšanas to sāk padarīt par tik pat «nestabilu un kļūdām pilnu» kā Windows operētājsistēmas, raksta The Inquirer. Ir pagājušas tikai nedaudz vairāk nekā divas nedēļas kopš Microsoft iegādājās Skype, tāpēc šī avārija izsauc dažādas lietotāju spekulācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook un Google ieinteresēti pirkt Skype

Gunta Kursiša, speciāli DB, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Facebook un Google atsevišķi plāno sadarboties ar Skype, kopš video konferenču pakalpojumu sniedzējs ir novilcinājis savu akciju pievienošanu fondu biržai un akciju pārdošanu, vēsta Reuters.

Facebook līdzdibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs ir iesaistīts iekšējās diskusijās par Skype pirkšanu. Facebook ir vērsies pie Luksemburgā bāzētās kompānijas, lai noformētu kopuzņēmumu, Reuters vēstījuši dažādi par notiekošo informēti avoti. Arī Google ir piedalījusies sarunās ar Skype, lai radītu kopuzņēmumu, norādījuši avoti.

Darījums ar Skype tiek novērtēts triju līdz četru miljardu ASV dolāru apjomā, Reuters vēstīja pirmais avots. Savukārt otrs avots Skype sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) novērtēja viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Skype un Google ziņu aģentūrai komentārus nesniedza. Arī Facebook vēl nav gatavs sniegt oficiālu komentāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas uzņēmums Skype uzsācis paplašināšanos Eiropā un pieņems darbā 400 cilvēkus. Microsoft piederošā kompānija uzsākusi arī agresīvu reklāmas kampaņu, kurā vēršas pret sociālajiem tīkliem.

Jaunus darbiniekus Skype vispirms plāno nolīgt Londonā un Stokholmā, bet pēc tam – Tallinā, Prāgā un Kalifornijā. Paredzēts, ka kopumā Skype darbinieku skaits pasaulē sasniegs 1,6 tūkstošus. Tāpat interneta telefonijas uzņēmums plāno atvērt jaunu tehnoloģiju centru Londonā.

Kā BBC pastāstīja Skype viceprezidents Riks Osterlohs (Rick Osterloh), uzņēmums meklē programmētājus, produktu pārvaldības speciālistus un dizainerus. «Mums ir projekts, kas saistīts ar «lieliem datiem» - kā izmantot lietotāju radītos datus, lai uzlabotu mūsu piedāvāto produktu kvalitāti,» sacīja R. Osterlohs.

Tāpat Skype uzsākusi reklāmas kampaņu, kas nosaukta par «Pienācis laiks Skype». Tās galvenā doma ir, ka sociālajos tīklu lietotāji kļūst par «izolētiem sociālo mediju zombijiem,» kamēr Skype izmantošana ir vienīgais veids kādā iespējams palikt par cilvēku, nepārtraucot socializāciju tiešsaistē, raksta Business Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē populārajam tiešsaistes komunikāciju pakalpojumu sniedzējam Skype radušās tīkla savienojuma problēmas, kuru dēļ miljoniem Skype lietotāju ir ierobežotas iespējas izmantot šo komunikācijas rīku jau kopš 22. decembra pēcpusdienas.

Skype norāda, ka kompānijas darbinieki nepārtraukti strādā pie tā, lai pakalpojumi atkal būtu pieejami normālā režīmā.

Pēdējā laikā masu medijos izskanējušas ziņas par iespējamu Skype sadarbību ar citām kompānijām jaunu produktu izveidē. Šādi plāni sasaistāmi ar Skype gatavošanos publiskajam akciju piedāvājumam, raksta Bloomberg.

Skype Technologies vadītājs Tonijs Beits (Tony Bates) norāda, ka Skype grasās sadarboties ar vairākām kompānijām un nākamā gada laikā pieņemt darbā aptuveni 500 jaunus darbiniekus, kuri galvenokārt būšot inženieri, kas koncentrēsies uz jaunu produktu izveidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas kompānija Skype izstrādā 3D video zvanu iespējas, tomēr, lai šī tehnoloģija tiktu plaši izmantota, nepieciešami vēl vairāki gadi, atzinis Microsoft Skype nodaļas viceprezidents Marks Džilets (Mark Gillett).

Intervijā BBC viņš norādīja, ka 3D attēlošanas tehnoloģijas ir spērušas lielu soli uz priekš un aizvien vairāk cilvēku pērk TV ar šādām iespējām. «Tomēr attēlu uzņemšanas iespējas vēl nav sasniegušas šādu līmeni. Mēs strādājam ar šādām tehnoloģijām – datoram nepieciešams pievienot vairākas kameras, tās precīzi kalibrēt un novirzīt pareizā leņķī,» skaidroja M. Džilets. Skype inženieri pūloties attēlu uzņemšanas procesu padarīt vienkāršāku, kā arī radīt tam paredzētas ierīces. 3D video zvanu iespējas tirgū varētu parādīties tad, kad izdosies sasniegt vienkāršu uzņemšanas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype britiem piedāvās bezmaksas Wi-Fi

Jānis Rancāns, 04.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Skype Lielbritānijā un Īrijā piedāvās bezmaksas Wi-Fi bezvadu internetu. Tas būs pieejams restorānos, kafejnīcās un citviet, vēsta Lilebritānijas masu mediji.

«Mēs ticam, ka pieeja internetam ikvienam jānodrošina vienkāršā un pieejamā veidā,» norādīja Skype programmu vadītājs Šadi Mahasels (Shadi Mahassel). Lai izmantotu Skype interneta pakalpojumu, lietotājiem vajadzēs iepriekš piereģistrēties.

Savukārt uzņēmumiem, kuri vēlēsies izmantot Skype bezvadu internetu, vajadzēs maksāt fiksētu mēneša maksu sākot no 9,99 mārciņām (ap 8,5 latiem).

Pakalpojumu Skype nodrošinās ar Lielbritānijas bezvadu interneta operatoru Wicoms, kurš izteicies, ka bezmaksas internets veikalos un restorānos palīdzēs uzņēmējdarbībai, kā arī ļaus nodrošināt komunikāciju starp veikalu un pircēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

eBay paziņo par būtisku «lieliskā gada ceturtā ceturkšņa» peļņas kāpumu

Lelde Petrāne, 19.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta izsoļu vietne eBay paziņojusi par apjomīgu ceturkšņa peļņas pieaugumu, ziņo BBC.

Tīrā peļņa 2011. gada pēdējos trīs mēnešos bijusi 1,98 miljardi ASV dolāru. Atbilstošajā laika posmā iepriekšējā gadā eBay nopelnīja 559 miljonus ASV dolāru.

«Mums bija spēcīgas lieliskā gada ceturtā ceturkšņa beigas,» teicis eBay prezidents Džons Donahoe.

EBay norāda, ka peļņas pieaugums daļēji skaidrojams ar ieguvumu no atlikušo Skype akciju pārdošanas.

Par to, ka Microsoft iegādājas Skype par 8,5 miljardiem ASV dolāru, tika paziņots pagājušā gada maijā, bet konkurences iestādes šim darījumam zaļo gaismu deva oktobrī.

Izņemot ārkārtas peļņu, piemēram, Skype pārdošanu, eBay peļņa ceturksnī būtu 789 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Ebay mainīs maksājumu pieņemšanas pakalpojumu sniedzēju.

Vairāk nekā divus gadus pēc tam, kad eBay atdalījās no PayPal Holdings, uzņēmums plāno distancēties no tā vēl vairāk, raksta MarketWatch.

EBay paziņojis, ka plāno pārņemt maksājumu apstrādes pakalpojumu savās rokās, jo līdz šim to nodrošināta PayPal saskaņā ar līgumu, kas tika parakstīts 2015.gadā, kad abi uzņēmumi sāka strādāt atsevišķi. EBay informējis, ka pilnībā pāriet uz jauno maksājumu sistēmu plāno 2021. gadam, un tas notiks sadarbībā ar jauno maksājumu partneri Adyen. Vienošanās ar PayPal termiņš ir 2020.gada vidus, un eBay ziņojis, ka PayPal ir piekritis pieņemt pircēju maksājumus līdz vismaz 2023.gadam.

«Jaunajā maksājumu starpniecības modelī mēs vienkāršosim mūsu attiecības ar pārdevējiem un plānojam no viņiem iekasēt tikai vienu komisijas maksu par mūsu platformu un maksājumu pakalpojumiem,» sacījis eBay pārstāvis Skots Šenkels.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

eBay atlaidīs 2400 darbiniekus

BNS/AFP, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta tirdzniecības milzis eBay šajā gada ceturksnī atlaidīs 2400 darbiniekus, kas ir septiņi procenti no darbinieku skaita, jo tas pārstrukturē savu darbību un gatavojas pārdot savu finanšu struktūru PayPal, trešdien paziņoja eBay vadība.

Kalifornijā bāzētais eBay paziņoja par gaidāmo atlaišanu, neraugoties uz to, ka tā peļņa pērnā gada 4.ceturksnī ir pieaugusi līdz 936 milljoniem ASV dolāru (807,4 miljoniem eiro), bet ieņēmumi sasnieguši 4,9 miljardus dolāru (4,2 miljardus eiro).

Darbavietas tiks likvidētas trīs eBay struktūrās: Marketplaces, Enterprise un PayPal.

«Mēs esam uz pareizā stratēģiskā ceļa, un mēs rīkojamies apņēmīgi un agresīvi, pozicionējot eBay un PayPal panākumiem,» sacīja eBay vadītājs Džons Donaho.

Viņš paskaidroja, ka darbavietu likvidēšana ir nepieciešama, «lai vienkāršotu organizāciju, samazinātu sarežģītību, paātrinātu lēmumu pieņemšanu un radītu konkurētspējīgu izmaksu struktūras».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes izsoļu vietne eBay aizliegs tirgošanos ar nākotnes paredzēšanas priekšmetiem, burvestībām, buršanās pakalpojumiem un burvju mikstūrām. Tirdzniecību paredzēts aizliegt no 30. augusta, vēsta BBC.

eBay savu lēmumu pamato ar to, ka starp burvestību pārdevējiem un pircējiem rodas strīdi, kurus nereti ir sarežģīti atrisināt, jo neesot iespējams noteikt preču un pakalpojumu kvalitāti. Tikmēr lietotāji, kas nav apmierināti ar šādu eBay lēmumu, sākuši parakstu vākšanas kampaņu, kuru atbalstījuši jau 1,4 tūkstoši cilvēku.

Tas nozīmē, ka eBay vairs nenotiks tūkstošiem izsoļu, kurās iespējams iegādāties «burvju grifa pēdu», mīlas dzērienus, burvestības, kas ļauj pārvērsties vilkatī u. tml. eBay ieplānojis slēgt kopumā visu vietnes sadaļu «metafizika».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas kosmētikas ražotājs L'Oreal iesniedzis sūdzību Lielbritānijas Augstākajā tiesā, kurā teikts, ka tiešsaistes izsoļu rīkotājs eBay savā mājas lapā pieļauj viltotas L'Oreal produkcijas tirdzniecību, raksta BBC.

Kopumā L'Oreal uzsācis procesu pret eBay piecās valstīs ar mērķi pasargāt savu preču zīmi un tirdzniecības tīklu. L'Oreal uzskata, ka eBay var darīt vairāk, lai cīnītos ar viltotu preču tirdzniecību savā portālā.

eBay gan atrunājas, ka tā darbības virziens ir vienkārši piedāvāt tirdzniecības platformu cilvēkiem, lai pirktu un pārdotu preces.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors un eBay Inc. sadarbības ietvaros simtiem autoražotāja dīleru no Kalifornijas sāks automašīnu tirdzniecību, izmantojot tiešsaistes izsoļu vietni. Tādējādi pircējiem pirms auto iegādes internetā būs iespēja kaulēties, nosakot sev pieņemamāku cenu, vēsta The Wall Street Journal.

Dīleri līdz 8. septembrim pārdos Buick, Chevrolet, GMC un Pontiac automašīnas, izmantojot eBay automašīnu tirdzniecības vietni eBay Motors.

Šis uzskatāms kā tests, padarot oficiālāku līdzšinējo dīleru rīcību, pārdodot automašīnas tiešsaistē, un paplašina jau esošo abu kompāniju sadarbību, kuras ietvaros eBay tiek pārdotas lietotas General Motors automašīnas.

Sākot ar otrdienu, eBay lietotāji varēs apmeklēt tādas lapas, kā, piemēram, gm.ebay.com un chevy.ebay.com, kur varēs aplūkot jaunas 2008. un 2009.gada automašīnas, uzdot jautājumus dīleriem un diskutēt par auto iegādi. Auto pircēji varēs izmantot vienu no divām iegādes iespējām: diskutēt ar dīleri par cenu vai iegādāties auto par cenu, kāda tai ir noteikta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Skype piesaka sevi Silīcija ielejā; ambiciozi paplašināšanās plāni

Ritvars Bīders, 02.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes komunikācijas pakalpojumu sniedzējam Skype ir ambiciozi mērķi kļūt par komunikācijas platformu, kuru var integrēt dažādās datorprogrammās, mobilajos telefonos un citā elektroniskajās ierīcēs, raksta Gigaom.com.

Nesen Skype iegādājās biroja ēku Silīcija ielejā (Silicon Valley), kuras platība ir 8 370 kvadrātmetri. Patlaban šajā prestižajā biznesa centrā atrodas aptuveni 80 Skype darbinieki, kas ir krietni par maz, lai piepildītu šo jauniegādāto biroja ēku.

Kā savā emuārā norāda Skype vadītājs Džošs Silvermans (Josh Silverman), tad jaunā biroja ēka kļūs par kompānijas reģionālā marketinga un biznesa attīstības centru. Paredzēts, ka minētie 80 Skype darbinieki darbu jaunajā ēkā uzsāks jau šā gada oktobrī. Dž. Silvermans atklāj, ka kompānija ar savu klātbūtni Silīcija ielejā spēs Skype pievilināt jaunus talantus, īpaši uzsverot nepieciešamību pēc inženieriem, kas spēj izveidot pielāgojamu tehnoloģisko infrastruktūru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Banka Citadele uzsākusi saziņu Skype

Gunta Kursiša, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele turpmāk saziņā ar saviem klientiem izmantos arī Skype pakalpojumus. Bankas lietotājvārds Skype ir banka_Citadele.

Tādējādi ar banku var sazināties telefoniski, ar e-pasta starpniecību, internetbankas starpniecību un, izmantojot Skype profilu zvaniem un cita veida saziņai.

«Skype priekšrocība ir iespēja, izmantojot internetu, bez maksas zvanīt bankai arī tad, ja esat devies ceļojumā vai komandējumā ārpus Latvijas. Ņemot vērā, ka klienti no ārzemēm jau arī iepriekš zvanīja bankai, izmantojot Skype programmu, nolēmām atvērt bankas Citadele Skype profilu, lai klientiem būtu ērtāka saziņa ar banku,» norāda Citadele Privātpersonu un MVU apkalpošanas direkcijas vadītāja Dace Priede.

Drošības apsvērumu dēļ saziņai ar bankas Citadele Klientu atbalsta centru programmā Skype ir pieejama tikai zvanīšanas iespēja, savukārt ziņu sūtīšanai banka aicina izmantot internetbanku, e-pastu, vai arī bankas Citadele Twitter, Facebook un Draugiem.lv kontus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maz ticams, ka Skype dibinātājiem Niklasam Zennströmam (Niklas Zennström) un Janusam Frīsam (Janus Friis) izdosies atpirkt kompāniju no eBay, raksta Wall Street Journal.

Db.lv jau ziņoja, ka Skype dibinātāji N. Zennströms un J. Friis izrādījuši vēlmi atpirkt interneta komunikācijas kompāniju.

Skype dibinātāji saistībā ar potenciālo darījumu apvienojušies ar firmām KKR, Warburg Pincus, Providence and Elevation Partners.

Wall Street Journal, atsaucoties uz cilvēkiem, kuri ir tuvi šim darījumam, norādījis, ka abas puses tomēr vēl ir tālu no vienošanās. Tomēr pastāvot uzskats, ka eBay varētu pārdot Skype par "pareizo" cenu.

eBay esot devusi mājienu, ka tā varētu šķirties no Skype, ja telefonserviss, caur kuru pircēji un pārdevēji komunicē internetā, tiktu integrēts tās pārdošanas biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interesantu mārketinga triku izdomājusi zviedru kompānija Volvo, kura uzticējusi aklam turku māksliniekam uzzīmēt jauno Volvo S60. Radītais mākslas darbs tiks izsolīts Ebay, bet visi izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Pasaules neredzīgo apvienībai.

Turku mākslinieka Esrefa Armagana (Esref Armagan) radītā mākslas darba izsole Ebay sākās 7. decembrī plkst. 20 pēc Kanādas laika, bet beigsies 17. decembrī plkst. 20. Katrs, kurš vēlas aplūkot vai piedalīties izsolē var apmeklēt interneta vietni www.ebay.com/volvo.

Pēc Pasaules neredzīgo apvienības (World Blind Union (WBU)) datiem, 177 pasaules valstīs dzīvojot aptuveni 160 miljoni neredzīgo. Atgādināsim, ka pirmās oficiālās Volvo S60 fotogrāfijās atklātībai tika nodotas šī gada rudenī, savukārt pašu Volvo S60 pirmo reizi klātienē ieraudzīsim nākamā gada Ženēvas autoizstādē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft ir uzsākusi sarunas par interneta telefona pakalpojumu sniedzēja Skype iegādi, vēsta Financial Times.

Darījuma vērtība varētu būt 8,5 miljardi ASV dolāru, norāda speciālisti. Tas būtu visu laiku lielākais Microsoft pirkums.

Skype izmanto ap 663 miljoniem cilvēku. 2006. gadā par 2,6 miljardiem ASV dolāru Skype iegādājās interneta izsoļu vietne eBay, bet 2009. gadā to atkal pārdeva. Tagad Skype pieder vairākiem investoriem un privātiem kapitāla uzņēmumiem.

Jau rakstīts, ka arī Facebook un Google ir vērsušās pie Skype, lai noformētu kopuzņēmumu. Šo kompāniju darījums ar Skype tiek novērtēts triju līdz četru miljardu ASV dolāru apjomā.

Skype sāncenši, ieskaitot Apple un Google, ir samazinājuši tās vērtību, sākot piedāvāt līdzīgus pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru