Jaunākais izdevums

Pagājušajā gadā AS ELKO Grupa apgrozījumu negatīvi ietekmējusi krīze Ukrainā un Krievijā - šajos tirgos strauji samazinājusies pirktspēja un palēninājās ekonomiskā izaugsme arī citos reģionos.

Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka uzņēmums 2014.gadā apgrozījis 493,5 milj.EUR, kas ir par 30% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina informācija vietnē klientuportfelis.lv.

Šogad uzņēmums prognozē līdz 10% lielu tirdzniecības apjoma pieaugumu.

Pārskata gadu AS ELKO Grupa noslēgusi ar 4,4 milj.EUR peļņu, kas ir par 0,2 milj.EUR vairāk nekā 2013.gadā. Pieaugums galvenokārt skaidrojams ar 2014.gadā saņemtajām 1,2 milj.EUR dividendēm no meitas uzņēmumiem.

AS ELKO Grupa ir viens no lielākajiem informācijas tehnoloģiju produktu izplatītājiem Baltijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīs. Pērn uzņēmums iegādājies jaunu meitas sabiedrību ELKO Ukraina TOB, kurā uzņēmumam pieder 100% daļu, kā arī SIA PRUVIA - pamatnodarbošanās ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu vairumtirdzniecība Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Elko grupas investori piekrituši pārtraukt Krievijas struktūrvienības darbību

Db.lv, 01.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītāja AS "Elko grupa" investori piekrituši veikt divu Krievijas meitasuzņēmumu akciju atsavināšanu, teikts "Elko grupas" paziņojumā "Nasdaq Riga".

"Elko grupa" lūdza investoriem atļaut "Elko grupai" atsavināt kapitāldaļas divos būtiskos meitasuzņēmumos Krievijā - "Elko Rus Ltd" un "Torgovij dom Absoļut". Investoriem atļaujas bija jāiesniedz līdz 30.martam.

Balsojuma rezultātā "Elko grupa" ir saņēmusi investoru, kuriem kopsummā pieder 82% no emitēto obligāciju kopsummas, piekrišanu.

Tādējādi uzskatāms, ka investori ir piekrituši veikt divu Krievijas meitasuzņēmumu akciju atsavināšanu, vēstīts biržai.

Kopš karadarbības sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi IT iekārtu un sadzīves tehnikas piegādes Krievijas tirgum. "Elko grupa" respektē un ievēro visas gan uz sadarbības partneriem, gan uz produktiem, gan uz norēķiniem attiecinātās sankcijas, teikts grupas paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītāja AS "Elko grupa" rosina ar investoru piekrišanu veikt divu Krievijas meitasuzņēmumu akciju atsavināšanu, teikts "Elko grupas" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Līdz ar to "Elko grupa" lūdz investoriem atļaut "Elko grupai" atsavināt kapitāldaļas divos būtiskos meitasuzņēmumos Krievijā - "Elko Rus Ltd" un "Torgovij dom Absoļut". Investoriem atļaujas jāiesniedz līdz 30.martam.

Paziņojumā minēts, ka kopš karadarbības sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi IT iekārtu un sadzīves tehnikas piegādes Krievijas tirgum.

Tāpat paziņojumā biržai teikts, ka "Elko grupa" respektē un ievēro visas gan uz sadarbības partneriem, gan uz produktiem, gan uz norēķiniem attiecinātās sankcijas.

Šo sankciju rezultātā piegādes ķēdes darbība un preču kustība uz Krieviju ir apturēta, un vairāki pasaules IT ražotāji, kas ir pārstāvēti "Elko grupas" produktu portfelī, arī ir paziņojuši par politisku lēmumu pamest Krievijas tirgu. Klātbūtne Krievijas tirgū arī reputācijas risku dēļ pašlaik kavē uzņēmējdarbības attīstību citos tirgos, norāda "Elko grupa".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT produktu un risinājumu izplatītājs "Elko grupa" saņēmis lielu atsaucību saistībā ar tā noliktavas apzagšanu, pastāstīja "Elko grupas" direktors Svens Dinsdorfs.

Viņš stāstīja, ka kopš paziņojuma un atlīdzības izsludināšanas, izplatītājs no dažādiem avotiem saņem informāciju par aizdomīgiem piedāvājumiem un neautorizētiem izplatītājiem, kā arī saņem atbalstu no citiem nozares dalībniekiem, kas ir gatavi palīdzēt izmeklēšanas procesā.

ELKO Grupa noliktava no jūnija atradīsies blakus lidostai 

ELKO Grupas noliktavas telpas no jūnija atradīsies blakus lidostai esošajā biznesa parkā...

Visa iesūtītā informācija tiek nodota apdrošinātājam un nolīgtajiem izmeklētājiem, kas tālāk to klasificēti apstrādā, piebilda Dinsdorfs.

Kā atklāja Dinsdorfs, "Elko grupa" nav bijusi vienīgā, kuras noliktava ir apzagta pēdējā laikā. "Līdzīgus, bet mazāka mēroga noziegumus piedzīvojuši arī citi tirgus dalībnieki. Kamēr zagļiem būs brīva noieta iespējas, tikmēr nekas nemainīsies; dzīvosim kropla tirgus apstākļos ar negodīgu cenu politiku," viņš uzsvēra.

"Elko grupa" direktors atzīmēja, ka izsludinātās atlīdzības mērķis ir, lai šādas situācijas atkārtošanās būtu pēc iespējas grūtāka. "Es ļoti ceru, ka šis precedents palīdzēs tirgum pašattīrīties. Mēs izjūtam tiešām lielu nozares dalībnieku atbalstu gan Latvijā, gan tuvējās kaimiņvalstīs," viņš apgalvoja.

Aizvadītajās brīvdienās "Elko grupas" teritorijā notikusi liela apmēra zādzība. "Elko grupa" izsludinājusi līdz 200 000 eiro lielu atlīdzību par informācijas sniegšanu, kas varētu palīdzēt atklāt noziegumu.

"Elko grupa" korporatīvā mārketinga vadītāja Māra Skudra skaidroja, ka noziedzīgais nodarījums organizētā grupā izdarīts aizvadītajā nedēļas nogalē, "Elko grupa" noliktavas telpās, biznesa parkā "Lidostas parks". Ielaušanās notikusi no blakus esošās noliktavas. Noliktavā uzglabātās preces bija pilnībā apdrošinātas, tāpēc neradīs būtisku ietekmi uz uzņēmuma darbību.

Tāpat ziņots, ka "Elko grupa" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 1,682 miljardi eiro, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga vairāk nekā divas reizes un bija 17,7 miljoni eiro.

"Elko grupa" reģistrēta 1993.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 9,785 miljoni eiro. "Elko grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ELKO Grupas peļņa trīs mēnešos sasniedz 5,5 miljonus ASV dolāru

Dienas Bizness, 13.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem, risinājumu un servisa ekspertiem Austrumeiropā ELKO Grupa, 2015. gada pirmajos trīs mēnešos ir veiksmīgi turpinājis darbību, sasniedzot 5,5 miljonu USD neto peļņu, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz 2014. gada 1. ceturkšņa rezultātu, informē AS Elko grupa mārketinga un komunikācijas direktore Kristine Saulriete.

Par spīti mainīgajai ekonomiskajai situācijai Ukrainā un Krievijā, kas 2014. gada nogalē lika uzņēmumam veltīt pastiprinātu uzmanību risku vadībai un meklēt risinājumus efektīvākai esošo resursu pārvaldībai, 2015. gada sākums ELKO Grupai ir iesācies veiksmīgi un sasniegtie rezultāti ir pārsnieguši uzņēmuma sākotnējās prognozes.

2015. gada pirmajā ceturksnī, neskatoties uz kopējā apgrozījuma samazinājumu par 17%, ELKO Grupai ir izdevies uzlabot peļņas rādītājus, nodrošinot būtisku rentabilitātes pieaugumu no 0,9% uz 2,6%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Arī 2015. gada otrā ceturkšņa provizoriskie rezultāti liecina, ka uzņēmuma mērķi gan ieņēmumu, gan rentabilitātes ziņā ir sasniegti un šobrīd notiek aktīvs plānošanas darbs, gatavojoties gada nogalei, kas vēsturiski ir bijis uzņēmuma aktīvākais pārdošanas periods.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītājs AS "Elko grupa" parakstījusi līgumu par visu meitasuzņēmumu Krievijā kapitāldaļu pārdošanu un uzsāk operacionālu un tehnisku biznesa procesu atdalīšanu, teikts "Elko grupas" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Elko grupa" ir saņēmusi visu iesaistīto pušu atļauju pārdot divus meitas uzņēmumus Krievijā - "Elko Rus" un "Tirdzniecības namu "Absolut"".

Jau ziņots, ka kopš kara sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi preču piegādes Krievijas tirgum, un arī vairāki vadošie IT ražotāji ir paziņojuši par politisku lēmumu pamest Krievijas tirgu.

Elko grupas investori piekrituši pārtraukt Krievijas struktūrvienības darbību 

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītāja AS "Elko grupa" investori...

Līdz ar "Elko grupas" Krievijā esošo meitasuzņēmumu īpašnieku maiņu, kas reģistrēta 25.aprīlī, ir uzsākta arī attiecīgo aktīvu nodošana un biznesa procesu nodalīšana gan operacionāli, gan sistēmiski, un šim procesam ir noteikts pārejas periods, kas tiks īstenots pa posmiem viena gada laikā.

Paziņojumā biržai teikts, ka darījuma rezultātā samazināsies ne tikai riski, kas ir saistīti ar Krievijas tirgu, bet arī "Elko grupas" bilance kļūs labāk kapitalizēta. Tāpat sagaidāms, ka uzlabosies koncerna pašu kapitāla īpatsvars un procenta seguma rādītāji, samazināsies aizņemto līdzekļu īpatsvars, tiks novērsts Krievijas rubļa valūtas risks, kā arī samazināsies kopējie pamatdarbības izdevumi, ļaujot netraucēti turpināt uzņēmējdarbības attīstību citos tirgos.

Jau vēstīts, ka "Elko grupas" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 1,853 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā 2020.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 30,4% un bija 39,429 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1993.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 9,901 miljons eiro. "Elko grupas" obligācijas kotē "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Elko grupa: Krīze Krievijā liek elastīgāk reaģēt uz tirgus apstākļiem

LETA, 26.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiskā situācija Krievijā atstāj ietekmi arī uz Elko grupas biznesu un liek daudz rūpīgāk izvērtēt uzņēmuma riskus un būt elastīgākiem, reaģējot uz reālajiem apstākļiem tirgū, aģentūrai LETA sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) preču vairumtirgotāja AS Elko grupa prezidents Egons Mednis.

Uzņēmums ir veicis nepieciešamās darbības, lai biznesu kontrolētu arī šajos apstākļos, un sadarbībā ar bankām meklē piemērotākos risinājumus valūtas risku mazināšanai un rūpīgi izvērtē arī sadarbības partneru un klientu kredītspēju, norādīja Mednis.

Pagājušā gada nogalē līdz ar straujajām valūtas kursa svārstībām Krievijas tirgū bija vērojama pircēju aktivitātes palielināšanās, kas ļāvai Elko grupai sasniegt pieaugumu apgrozījumā.

«Par tālāko notikumu gaitu esam piesardzīgi, jo ir redzams, ka Krievijas un Ukrainas tirgi īstermiņā nespēs demonstrēt iepriecinošu attīstības dinamiku un tempu,» sacīja Elko grupas prezidents. Viņš uzsvēra, ka pašreizējā tirgus situācija noteikti ir piemērots laiks, lai izvērtētu prioritātes, nostiprinātu pozīcijas un veidotu augsni jaunām attīstības iespējām nākotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ELKO Grupa sasniedz pusotra miljarda apgrozījumu

Lelde Petrāne, 21.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties jaunu tirgu apgūšanai, produktu piedāvājuma paplašināšanai un sekmīgai darbībai esošajos tirgos, IT produktu un risinājumu izplatītājs ELKO Grupa kāpinājis darbības rādītājus.

Svarīgākie konsolidētā finanšu pārskata dati par 2017. gadu:

  • Apgrozījums 1 593 milj. ASV dolāru (1 409 milj. eiro), par 9,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

  • Bruto rentabilitāte 4,9%, par 1,1 procentpunktu augstāka nekā iepriekšējā gadā.

  • Bruto peļņa 78 milj. ASV dolāru (69 milj. eiro), par 42% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

  • Tīrā peļņa 14 milj. ASV dolāru (12 milj. eiro), par 62% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Apgrozījuma sadalījums pēc reģiona:

  • Centrālajā un Austrumeiropā – pieaugums par 6%, sasniedzot 525 milj. ASV dolāru (464 milj. eiro).

  • NVS reģionā – pieaugums par 5,3%, sasniedzot 901 milj. ASV dolāru (797 milj. eiro).

  • Baltijā – pieaugums par 8,8%, sasniedzot 118 milj. ASV dolāru (104 milj. eiro).

  • Ziemeļeiropā – par jūliju-decembri apgrozījums veido 49 milj. ASV dolāru (43 milj. eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc divu gadu darbības Ziemeļvalstu reģionā ELKO Grupa augusta beigās noslēdza savu pirkumu, parakstot līgumu par atlikušo 15% Zviedrijā bāzētā izplatītāja Gandalf Distribution AB akciju iegādi.

2017. gada jūlijā ELKO Grupa iegādājās 85% uzņēmuma Gandalf Distribution AB akciju, kas ir viens no vadošajiem datortehnikas un elektronikas izplatītājiem Zviedrijā. Šis notikums iezīmēja pirmos ELKO Grupa paplašināšanas soļus Ziemeļvalstu tirgū. Līdz 2019. gada 30. jūnijam ELKO Grupa ieņēmumu daļa no Ziemeļvalstu reģiona sasniedza 6%.

«ELKO augstu vērtē Gandalf pieredzi un Ziemeļvalstu reģionā veiksmīgi izveidoto biznesa modeli – mēs nešaubījāmies par pirkumu un sinerģiju, ko šis darījums nesīs abiem uzņēmumiem. Šo divu gadu laikā kopīgi ir izdevies ievērojami paplašināt Gandalf produktu portfeli (pievienojot tādus zīmolus kā Intel, Ubiquity, Razer, Kingston, MSI, Microsoft un citus), nodrošinot mūsu klientiem plašāku produktu klāstu. Tas ir palīdzējis ELKO Grupa Ziemeļvalstu ieņēmumu CAGR rādītajam līdz 2019. gada 2. ceturkšņa beigām sasniegt 19%. Papildu mums ir izdevies stiprināt produktu vadības komandu, lai uzturētu augstu pakalpojumu līmeni gan mūsu pārdevējiem, gan klientiem. Šie pamati ir atspēriena punkts turpmākai Gandalf darbības izaugsmei nākamo trīs gadu laikā ne tikai Zviedrijā, bet visā Ziemeļvalstu reģionā. Līdz ar to lēmums iegādāties atlikušos 15% uzņēmuma akciju un sasniegt pilnīgu darbības integrāciju nebija grūts un bija tikai loģisks,» skaidro Svens Dinsdorfs, ELKO Grupa izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mūsu jaunais logo un stāsts, kas aiz tā stāv, ir pirmā redzamā liecība tam, kā ELKO Grupa iet kopsolī ar nozares attīstību un mainās, uzlabojot efektivitāti un nodrošinot ilgtspējīgu attīstību,» saka Svens Dinsdorfs, ELKO Grupa direktors.

Jaunā ELKO Grupa zīmola identitāte atspoguļo izplatītāja lomu – apvienot tirgus, piegādātāju un pārdošanas kanāla uzkrātās zināšanas un pieredzi, un padarīt to viegli pieejamu visiem sadarbības partneriem.

ELKO logo sastāv no teksta «ELKO» ar iekļautu grafisko zīmi «<». Grafiskā zīme simbolizē punktu, kur sākas produktu un pakalpojumu dažādība, kā arī plašu redzesloku, kas ir priekšnosacījums spējai apvienot partneru zināšanas un izprast klientu vajadzības.

«Ir divi iemesli, kāpēc mainām identitāti. Pirmkārt, vizuālajai valodai jāatbalsta uzņēmuma vīzija un pozicionējums. Jaunais logo ir papildus impulss, lai veicinātu tās izmaiņas, kas uzņēmumā jau notiek. Otrkārt, mūsu mērķis ir vienots zīmols – viens stāsts un pieredze visās valstīs, kurās darbojamies,» skaidrojot zīmola politiku, stāsta Inese Kalveite, ELKO Grupa mārketinga un komunikācijas direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajās brīvdienās notikusi liela apmēra zādzība IT produktu un risinājumu izplatītāja AS "ELKO Grupa" noliktavā Rīgā.

Noliktavā uzglabātās preces bija pilnībā apdrošinātas, tāpēc neradīs būtisku ietekmi uz uzņēmuma darbību, tomēr, ņemot vērā noziedzīgā nodarījuma apmērus, ELKO izsludinājis līdz pat 200 000 eiro lielu atlīdzību par informācijas sniegšanu, kas varētu palīdzēt atklāt noziegumu.

Noziedzīgais nodarījums organizētā grupā izdarīts aizvadītajā nedēļas nogalē, ELKO Grupa noliktavas telpās, biznesa parkā "Lidostas Parks". Ielaušanās notikusi no blakus esošās noliktavas.

"Prognozējam, ka Baltijas un Austrumeiropas valstu tirgos šobrīd varētu ieplūst liels daudzums noziedzīgā ceļā iegūtas preces: mobilie tālruņi, portatīvie datori, procesori, video un atmiņas kartes. Aicinām nekavējoties atsaukties visus nozarē strādājošos partnerus, ja rodas aizdomas par kādas preces izcelsmi. Pēc pieprasījuma varam sniegt nozagto preču sēriju numurus salīdzināšanai, tāpat arī jābrīdina, ka nozagtās preces tālākpārdošana ir nelikumīga un šo preču pārdevējiem vai pircējiem tā var tikt atsavināta," informē ELKO Grupa direktors Svens Dinsdorfs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ELKO grupa uzsāk tirdzniecību Polijā

Dienas Bizness, 07.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotājs ELKO grupa sāks tirdzniecibu Polijas tirgū, liecina kompānijas paziņojums biržai Nasdaq Riga.

«Polijas IT tirgus ir liels un piesātināts, kurā darbojas gandrīz visi globālie izplatītāji. Tajā pašā laikā, klientiem, piemēram, dīleriem un iekārtu komplektētājiem, izplatītāju sniegtajos pakalpojumos trūkst elastīguma un pielāgotu risinājumu. Ienākot tirgū ar savu piedāvājumu, individuālu un uz projektiem balstītu pieeju, es uzskatu, ka klienti gūs labumu un lielāku efektivitāti, kombinējot loģistikas maršrutus un finanšu metodes, kā arī iespējas palielināt produktu piedāvājumu tirdzniecības vietās,» lēmumu komentē ELKO grupas direktors Svens Dinsdorfs.

Elko grupa paplašinās savu biznesa klātbūtni labi attīstītajā kaimiņu tirgū, piesaistot vietējo pārdošanas komandu IT un patēriņa elektropreču tirdzniecībai. Pārdošanas komanda atrodas Vroclavā, kas tiek skaidrota kā piemērota izvēle, lai apvienotu vietējo klātbūtni ar starptautiskiem loģistikas maršrutiem un lai saņemtu ELKO produktus un pakalpojumus Polijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT produktu un sadzīves tehnikas vairumtirgotājs AS Elko Grupa emitējis obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro, informē uzņēmumā.

Ilgtermiņa finansējuma ar fiksētu procentu likmi piesaistīšana ļauj Elko vēl vairāk diversificēt finansējuma struktūru. Šī ir lielākā līdz šim veiktā emisija Elko vēsturē.

12. februārī tika emitētas obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro ar dzēšanas termiņu pēc 5 gadiem un kupona likmi 6%. Obligācijas tiks kotētas alternatīvā vērtspapīru tirgus Nasdaq Riga First North sarakstā.

Obligācijas iegādājās vairāk kā 80 investori no Baltijas valstīm, Vācijas un Maltas - tostarp bankas, pensiju plāni, investīciju fondi, apdrošināšanas kompānijas, kā arī privātie investori. Darījumā kā investors piedalījās arī AIF Altum Kapitāla Fonds, kuram šis bija pirmais ieguldījums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT produktu vairumtirgotāja AS «ELKO Grupa» valdes priekšsēdētājs arī turpmāk būs Egons Mednis, savukārt līdzšinējais valdes loceklis Maksims Stomakhins atstājis amatu, kuru ieņēma kopš 2017.gada oktobra, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz ar otrdien, 22.janvārī komercreģistrā ierakstītajām izmaiņām, līdzšinējie valdes locekļi - Svens Dinsdorfs, Mārtiņš Ozoliņš un Vadims Rabša - pārapstiprināti savā amatā uz jaunu pilnvaru periodu. Egons Mednis ir AS «ELKO Grupa» valdes priekšsēdētājs kopš 2000.gada, Svens Dinsdorfs AS «ELKO Grupa» valdes locekļa amatu ieņem kopš 2006.gada, Mārtiņš Ozoliņš - kopš 2016.gada, bet Vadims Rabša - kopš 2017.gada jūnija.

Visa uzņēmuma padome - padomes priekšsēdētājs Andris Putāns, padomes priekšsēdētāja vietnieks Indreks Kasela un padomes locekļi Ēriks Strods un Kaspars Viškints - pārvēlēta uz jaunu pilnvaru periodu.

AS «ELKO Grupa» dibināta 1993.gadā. Uzņēmums ir viens no lielākajiem IT produktu un risinājumu izplatītājiem Baltijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīs. AS «ELKO Grupa» koncerna akcionāri ir septiņas juridiskas personas, no kurām trīs ir ārvalstīs reģistrētas kompānijas, bet četras - Latvijā reģistrētas kompānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

ELKO Grupa uzsāk Dell produktu izplatīšanu Baltijas valstīs

Dienas Bizness, 11.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem, risinājumu un servisa ekspertiem Austrumeiropā ELKO Grupa un pasaules vadošais datortehnoloģiju ražotājs Dell paziņojuši par jauna sadarbības līguma noslēgšanu. Saskaņā ar jaunā līguma nosacījumiem, ELKO Grupa ir uzsākusi Dell produktu izplatīšanu Baltijas valstīs, inform uzņēmumā.

Sadarbības starp ELKO Grupa un Dell aizsākās 2012.gadā, kad ELKO Grupa uzsāka Dell monitoru un aksesuāru izplatīšanu Ukrainas tirgū. Līdz ar Dell oficiālā izplatītāja DL Distributors biznesa iegādi Igaunijā šā gadā jūnijā, ELKO Grupa ir ieguvusi Dell produktu izplatīšanas tiesības visās trīs Baltijas valstīs.

AS ELKO Grupa ir dibināta 1993.gadā un ir viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem, risinājumu un servisa ekspertiem Austrumeiropā ar aktīvu biznesa attīstību Centrālāzijā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir IT risinājumu izstrāde un serviss, datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā, Centrālāzijā un NVS. Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 90 IT ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 7000 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 700 cilvēki. AS ELKO Grupa pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam Amber Trust

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītājs "Elko grupa" izskata iespējas iziet no Krievijas tirgus, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kopš karadarbības sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi IT iekārtu un sadzīves tehnikas piegādes Krievijas tirgum.

"Elko grupa" ievēro visas gan uz sadarbības partneriem, gan uz produktiem, gan uz norēķiniem attiecinātās sankcijas, un to rezultātā piegādes ķēdes darbība un preču kustība uz Krieviju ir apturēta.

Uzņēmuma pārstāvji min, ka šobrīd ar finanšu un juridisko ekspertu palīdzību tiek izstrādāti varianti, kā "Elko grupa" koncernam izstāties no Krievijā reģistrētajiem aktīviem likumā noteiktajā kārtībā un pildot visas saistības pret obligāciju turētājiem, finanšu un citiem partneriem.

"Elko grupa" pārstāvji norāda, ka izstāšanās process ir juridiski sarežģīts, un uzņēmuma iespējas detalizēti komentēt šīs aktivitātes ir ierobežotas vērstpapīru tirgu regulējošo likumu un noteikumu dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Reģistrētas izmaiņas Elko Grupas valdē

Žanete Hāka, 07.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Elko Grupa valdē reģistrētas izmaiņas, liecina Lursoft dati.

Valdes locekļa amatu atstājis Jānis Casno, kas Elko Grupa valdē savus pienākumus veica jau kopš 2002.gada aprīļa. Jāņa Casno vietā vakar stājās SIA Habets vienīgais kapitāldaļu turētājs Māris Būmanis.

Elko Grupa ir viens no lielākajiem informācijas tehnoloģiju produktu izplatītājiem Baltijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīs. Elko Grupas neto apgrozījums, kas 2013. gadā bija 640,531 miljons eiro. apmērā salīdzinājumā ar iepriekšējo pārskata periodu piedzīvoja 12% kritumu. Uzņēmuma vadība apgrozījuma kritumu skaidro ar izmaiņām sadarbības partneru darbības jomā un IT tirgus tendencēm. Tāpat arī samazinājums vērojams Elko Grupa peļņā, kas 2013. gadā sasniedza 4,213 miljonus eiro, liecina Lursoft rīcībā esošā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Elko grupas koncerna peļņa pirmajā pusgadā sasniegusi 4,827 miljonus eiro

LETA, 18.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja Elko grupa koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 586,068 miljoni eiro, kas ir par 20,8% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna peļņa pieaugusi par 24,6%, sasniedzot 4,827 miljonus eiro, liecina biržai Nasdaq Riga iesniegtais finanšu pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka Elko grupas koncerns ir atteicies no ārpakalpojumiem dažu biznesa darbību nodrošināšanai, galvenokārt NVS reģionā, un optimizējis procesus, tādējādi grupas bruto peļņa ir palielinājusies. 2017.gada pirmajā pusgadā Elko grupas koncerna bruto peļņa bija 29,893 miljoni eiro, kas ir par 31,3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Mikrotīkla peļņa pērn pārsniegusi 66 miljonus eiro

SAF Tehnikas grupas peļņa pagājušajā finanšu gadā sasniegusi 1,733 miljonus eiro

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums ELKO Grupa ir noslēdzis līgumu un uzsācis Dell produktu oficiālā izplatītāja Igaunijā DL Distributors iegādes procesu, informēja pārstāve Kristine Saulriete.

DL Distributors ir autorizētais Dell produktu importētājs un izplatītājs Igaunijā kopš 1994.gada, kas piedāvā IT produktus, tehnisko atbalstu un pakalpojumus saviem partneriem. Līdz ar DL Distributors iegādi, ELKO Grupa iegūs tiesības uz Dell tehnoloģiju importu un izplatīšanu Igaunijā un vienlaikus distribūcijas tiesības arī Latvijas un Lietuvas tirgū, tādejādi būtiski paplašinot savu produktu portfeli Baltijā.

Uzņēmuma DL Distributors iegādes process veicinās Dell tirgus daļu Igaunijā, kā arī vienlaikus padarīs Dell produktus pieejamus partneriem Latvijā un Lietuvā, skaidro ELKO Grupa.

Guntis Tomsons, ELKO Grupa Baltijas produktu un pārdošanas direktors, komentē: «Mēs vērtējam šīs pārmaiņas ļoti pozitīvi, jo kopā ar uzticamu zīmolu, mūsu komandai pievienosies arī profesionāli cilvēki. Līdz ar šo iegādi mēs plānojam stiprināt ELKO Grupa konkurētspēju risinājumu tirgos, piedāvājot komerclietotājiem (Commercial) paredzētos Dell produktus, ieskaitot piezīmjdatorus, galda datorus, serverus, datu glabāšanas un tīklu risinājumus, darba stacijas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Izmaiņas ELKO Grupa vadībā, kas iezīmēs jaunu attīstības posmu

Lelde Petrāne, 24.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada rudenī uzņēmumā ELKO Grupa stāsies spēkā izmaiņas centrālā biroja (HQ) un Baltijas filiāles vadības komandās, kas iezīmēs jaunu attīstības posmu, informēja uzņēmumā.

ELKO Grupa izpilddirektors Svens Dinsdorfs skaidro: «Jau visu šo gadu strādājām pie procesu optimizācijas – pārskatījām gan funkcijas, gan izmaksas, lai palielinātu darba efektivitāti un uzlabotu savstarpējo sadarbību ar filiālēm 11 valstīs. ELKO vienmēr uzstādījis ambiciozus mērķus, un tādus nav iespējams sasniegt stāvot uz vietas. Esam lepni par darbinieku izaugsmi uzņēmuma iekšienē, kas parāda darbinieku uzticību, vēlmi attīstīties un drosmi uzņemties jaunus pienākumus, lai kopā veicinātu uzņēmuma izaugsmi.»

Līdz ar 1. oktobri esošais Baltijas pārdošanas ofisa vadītājs Mārtiņš Pavlovskis pievienosies ELKO HQ vadības komandai kā reģionālais direktors. Viņš koordinēs, veicinās un organizēs HQ un pārdošanas ofisu sadarbību. M. Pavlovskis Baltijas pārdošanas ofisa vadītāja amatā bijis trīs gadus, izveidojot pārdošanas stratēģiju Baltijas valstīs un Polijā un veicinot labākas attiecības ar klientiem. Tāpat viņš sniedzis būtisku pienesumu Rumānijas un Ukrainas biznesa stratēģiju izveidē, kas jau iezīmēja dziļāku iesaistīšanos HQ lēmumu veidošanā un īstenošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Elko grupa reģistrējusi komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 1,137 miljoni eiro

LETA, 20.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu, sadzīves elektronikas un risinājumu izplatītājs "Elko grupa" reģistrējis jaunu komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 1,137 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Ķīlas ņēmējs ir "OP Corporate Bank".

"Elko grupa" ir ieķīlājusi visu mantu, kas atrodas Latvijā, tostarp krājumus, kas ir ceļā Latvijā un ārpus Latvijas, izņemot mantu, kas atrodas Nīderlandē, kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. Komercķīlas ņēmējam ir tiesības pārdot ieķīlāto mantu bez izsoles. Aizliegts atkārtoti ieķīlāt komercķīlas priekšmetu.

Komercķīla reģistrēta ceturtdien, 19.janvārī.

Tādējādi šobrīd "Elko grupai" ir piecas aktīvas komercķīlas.

Jau vēstīts, ka "Elko grupas" koncerns 2022.gada deviņos mēnešos strādāja ar 1,113 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,2% mazāk nekā 2021.gada deviņos mēnešos, savukārt koncerna peļņa pieauga par 13,3% un bija 28,925 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Corum Asset Management («Corum AM») pārvaldītais fonds Corum Origin iegādājies ELKO Grupas biroju ēku kompleksu Rīgā, Toma ielā 4.

Šī ir Corum Asset Management pirmā investīcija Latvijā un otrā - Baltijā.

Corum AM ir Francijā reģistrēts fondu pārvaldnieks, kas ar fonda starpniecību veic investīcijas nekustamajos īpašumos 15 Eiropas valstīs un nākamgad plāno investīcijas arī Ziemeļamerikā. Kopējais Corum aktīvu apjoms 2018. gada beigās būs tuvu 2 miljardiem eiro. Corum AM šogad īpašumos ir investējis vairāk nekā 500 miljonus eiro. Corum AM orientējas uz īpašumiem ar finansiāli stipriem augstas kvalitātes nomniekiem ar ilgtermiņa nomas līgumiem, kas ļauj nodrošināt fonda investoriem stabilu ilgtermiņa naudas plūsmu un pievilcīgu dividenžu ienesīgumu.

ELKO Grupa ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijā un viens no vadošajiem IT produktu, sadzīves elektronikas un risinājumu izplatītājiem Centrālajā un Austrumeiropā. ELKO Grupas konsolidētais apgrozījums 2017. gadā pārsniedza 1.4 miljardus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju produktu izplatītājs un vairumtirgotājs AS «Elko Grupa» pārjaunojis komercķīlu, palielinot ar to nodrošināto prasījumu summu par 3,4 miljoniem eiro - līdz 21,1 miljonam eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir «OP Corporate Bank plc» un ar to ieķīlāta visa komercķīlas devēja manta, kas atrodas Latvijā (tai skaitā krājumi, kas atrodas ceļā Latvijā un ārpus Latvijas), izņemot mantu, kas atrodas Nīderlandē.

Komercķīla pārjaunota 21.decembrī, un līdz ar to dzēsta 2016.gadā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 17,7 miljoni eiro.

AS «Elko Grupa» dibināta 1993.gadā. Uzņēmums ir viens no lielākajiem IT produktu un risinājumu izplatītājiem Baltijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīs. AS «Elko Grupa» koncerna akcionāri ir septiņas juridiskas personas, no kurām trīs ir ārvalstīs reģistrētas kompānijas, bet četras - Latvijā reģistrētas kompānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intervija: ELKO Grupa plāno 10 miljonu peļņu

Sanita Igaune, 31.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn uzņēmuma ELKO Grupa apgrozījums salīdzinājumā ar 2013. gadu pieauga par 8%, sasniedzot 1,268 miljardus ASV dolāru; šogad plāno 9% samazinājumu

Tā intervijā DB stāsta ELKO Grupas līdzšinējais finanšu direktors un valdes loceklis Svens Dinsdorfs, kurš no šā gada janvāra stājies uzņēmuma direktora amatā, pārņemot pienākumu izpildi no Jāņa Casno. ELKO Grupa ir viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem Austrumeiropā un viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā.

Ko uzņēmuma darbībā ietekmēs veiktās izmaiņas vadībā? Vai plānojat kaut ko fundamentāli mainīt?

Man personīgi izmaiņas nozīmē mazāk brīva laika un izaicinājumu, jo iepriekš profesionāli esmu strādājis finanšu jomā. Protams, vadīt uzņēmumu ir kaut kas cits. Ko tas nozīmē uzņēmumam? To ar laiku praksē redzēsim, jo katram vadītājam ir savs darba stils. Noteikti ir arī stress darbiniekiem, it īpaši vidējam vadības līmenim, kam ir jāstrādā ar jaunu cilvēku, tomēr ir pagājuši vairāk nekā divi mēneši un pirmais stress sāk norimties. Mēs strādājam diezgan produktīvi. Es cenšos daudz uzticēties cilvēkiem un sagaidu, ka tas netiks izmantots, vienlaikus tādējādi uzņemos risku uz sevis. Fundamentāli neko mainīt neplānoju, esmu pietiekami piesardzīgs cilvēks, tāpēc strauju izmaiņu nebūs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ELKO Grupa uzsāk Huawei viedtālruņu un planšetdatoru izplatīšanu Krievijā

Dienas Bizness, 20.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem, risinājumu un servisa ekspertiem Austrumeiropā ELKO Grupa, un pasaules telekomunikāciju risinājumu līderis kompānija Huawei, uzsākuši sadarbību, kuras rezultātā ELKO Grupa ir uzsākusi Huawei viedtālruņu un planšetdatoru izplatīšanu Krievijā, informē AS ELKO Grupa Mārketinga un komunikācijas direktore Kristine Saulriete.

«ELKO ir labi zināms uzņēmums tirgū un esam ļoti priecīgi būt par partneriem. Esmu pārliecināts, ka šī sadarbība atnesīs Huawei vairāk peļņas un palīdzēs stiprināt mūsu pozīcijas Krievijas tirgū,» komentē Huawei Consumer Business Group ģenerālmenedžeris Krievijā Sam Yuan.

2014. gadā Huawei produktu piegādes apjomi pieauga par 7,8% līdz kopumā 138 miljoniem ierīču, ieskaitot 75 miljonus viedtālruņu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu atspoguļo pieaugumu par 45%.

Ar 16 Izpētes & Attīstības centriem tādās valstīs kā Vācija, Zviedrija, ASV, Francija, Itālija, Krievija, Indija un Ķīna, Huawei produkti un servisi aptver vairāk nekā 170 valstis, nodrošinot vienu trešdaļu no visas pasaules iedzīvotājiem. 2014. gadā Huawei pēc viedtālruņu piegādes apjoma ierindojās trešajā vietā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja Elko grupa šā gada deviņos mēnešos strādājusi ar 15,9 miljonu ASV dolāru (14,8 miljoni eiro) peļņu, kas ir teju desmit reizes vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, kad uzņēmums spēja nopelnīt 1,6 miljonus ASV dolāru (1,46 miljoni eiro), informē uzņēmuma pārstāvji.

Kā vēsta uzņēmuma pārstāvji, 2015.gada trešajā ceturksnī, neskatoties uz mainīgajiem tirgus apstākļiem reģionā, Elko grupa turpinājusi spēcīgu biznesa attīstību, nostiprinot tās pozīcijas tirgū un attīstot jaunus biznesa virzienus.

«Par spīti ekonomiskajiem izaicinājumiem mūsu galvenajos darbības reģionos, kā arī ievērojamajai nenoteiktībai ārvalstu valūtas tirgos, esam būtiski nostiprinājuši savas pozīcijas un droši lūkojamies pēc jaunām iespējām nākotnē,» stāsta Elko grupas direktors Svens Dinsdorfs. «Jau šobrīd esam pārsnieguši gada sākumā izvirzītos rentabilitātes rādītājus šim gadam.»

Komentāri

Pievienot komentāru